A betegek kérdései (5574)

 • Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz: Kisfiam 3 éves múlt, szeptemberben…

  Tisztelt Doktor Úr!
  A következő problémával fordulok Önhöz:
  Kisfiam 3 éves múlt, szeptemberben mentünk volna óvodába, ezért elmentünk a gyermekorvoshoz papírért, hogy közösségbe mehet. Még aznap este a gyermek beteg lett, nagyon folyt az orra, hőemelkedése volt. Visszavittem a doktornőhöz, aki azt mondta, hogy kicsit piros a torka, de nem ír fel gyógyszert, majd elmúlik magától. Két hét múlva elvittem óvodába, de másfél hét után újra előjött a betegsége, ekkor kapott Augmentint 3*5ml, 5 napig, de az orrfolyása, és az orrdugulása nem múlt el, ezért megnézte egy gégész, aki röntgent csináltatott, azt mondta, hogy arcüreggyulladása van, 5 napig megint antibiotikumot kapott és Neomycines orrsprayt. De 5 nap múlva megint beteg lett. A fül-orr-gégész infralámpát javasolt, gyógyszert már nem írt. Egy hete lámpázom, de borzasztóan horkol, és nagyon nehezen szívható le az orra. Kérdésem, hogy továbbra is lámpázzam e, mennyi idő után lehet javulás, ha lámpázom, esetleg nem kellene még szednie valamilyen antibiotikumot? Szegényt már eléggé megviseli az állandó orrszívás is.
  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Lámpázzanak, de napi 3x.

 • Kedves Doktor Úr! Kb egy hónapja volt egy megfázásom (torokfájás+nátha). Orvosnál ezzel nem…

  Kedves Doktor Úr!

  Kb egy hónapja volt egy megfázásom (torokfájás+nátha). Orvosnál ezzel nem voltam, kb egy hét alatt lezajlott az egész.
  Miután már nem fájt a torkom, még akkor is láttam a torkomban 3 kis hólyagocskát, amik picit pirosabbak voltak,mint az egész torkom. De semmi fájdalmat nem éreztem már, és ráadásul a manduláimon is megjelentek fehér pontok, amik volt, hogy egy két nyelés után már el is tűntek. Megint előjött pár óra múlva, nyeltem egy nagyobbat, el is tűnt..Gondoltam majd szépen lassan ez a folyamat is abbamarad, és a kis hólyagocskák eltűnnek, de még mindig ott vannak..
  Mutassam meg orvosnak? Ezek a hólyagocskák komoly bajra utalhatnak?

  Válaszát előre is köszönöm! Kinga

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Nem utalnak.

 • Kedves doktor úr! már írtam doktor úrnak pár hónappal ezelőtt a nyaki nyirokcsomómmal kapcsolatban…

  Kedves doktor úr!

  már írtam doktor úrnak pár hónappal ezelőtt a nyaki nyirokcsomómmal kapcsolatban ami azóta se múlt el voltam vele nyaki uh-n ott azt mondták hogy minden rendben vele,de most kb.1 hete a fejbiccentő izom mellett is érzek egy nagyobb csomót,az is lehet nyirokcsomó vagy csak izom csomó?fáj ez egész nyakam is mozgatásnál meg olyan égő érzést is érzek és jobban akkor érezni a csomót ha elfordítom a fejem .nov 12-re van időpontom a gégészetre.de nagyon aggódom hogy mi lehet ez.
  kérem segítsen!

  tisztelettel:Ilona

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Ezt innen nem lehet megmondani.
  Aligha komoly.

 • T. Doktor Úr! Ugyan látom, hogy Ön elsősorban gyermekgyógyász, de mégis szeretném tanácsát kérni. 37…

  T. Doktor Úr!
  Ugyan látom, hogy Ön elsősorban gyermekgyógyász, de mégis szeretném tanácsát kérni.
  37 éves, sportos alkaltú férfi vagyok. Abszolút antialkoholista vagyok, dohányzom. Beteg szinte soha nem voltam. Idén tavasszal sokat köhögtem, megijedtem és elmentem a tüdőgondozóba vizsgálatra. A főorvos asszony készített nagy méretű felvételt a tüdőmről, légzésfunkció vizsgálatot végzett illetve allergia tesztet. A felvétel teljesen negatív volt, a légzésfunkció mint a sportolóké, az allergia teszten halványan az jelentkezett, hogy az ürömre allergiás vagyok.
  Kaptam orrsprayt illetve allergia gyógyszert. A köhögés, fulladás éjszakánként csak nem múlt. Több gyógyszerrel is próbálkoztam a hetek alatt, mint pl. Fluimucil és Ventolin befúvó, de nem használt sőt egyre rosszabb lett így októberben visszamentem a tüdőgondozóba. Ismét készült nagy méretű felvétel a mellkasomról illetve légzésfunkció, semmi eltérést nem találtak akkor seme szerencsére. Kaptam beutalót orr-melléküreg rtg-re és gégészetre. Ezen a felvételen sem volt eltérést, a gégész doktor sem talált semmit, diagnózisa reflux. Kaptam Quamatel és Pafenon tablettát. Ezeket szedem 2 hete és Ventolint használok, de nem javul a görcsös, fulladásos köhögés. Éjjel-nappal folyamatosan, még azt sem mondhatom, hogy percek telnek el két köhögés között.
  Mit javasol?
  Válaszát megköszönve
  Ricsi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Meg kellene vizsgálni.

 • Tisztelt Doktor úr! Pár nap elteltével ismét tanácsot szeretnék kérni Öntől. Ime az előző…

  Tisztelt Doktor úr!

  Pár nap elteltével ismét tanácsot szeretnék kérni Öntől. Ime az előző levelezésünk:

  Kislányom 7 éves, 28 kg. 5 éves korában állandó orrdugulás, ismétlődő nátha és köhögés miatt eltávolitották az orrmaduláját, s kicsinyitették a torokmandulákat altatában, mivel minden orvos azt mondta, hogy hatalmas a méretük. A műtét teljes gyógyulást nem eredményezett, bár az orrlégzése már korántsem olyan gátolt, mint a műtét előtt, de éjszaka állandóan horkol, légzéskimaradása van, meg-megébred, s sajnos napközben sem \\"használja\\" az orrát, bár tökéletesen tudna lélegezni csupán az orrán keresztül is. A torokmandulái viszont talán még nagyobbak lettek, de az eltávolitásukat nem javasolták, mivel eddig csupán 1-2x volt mandulagyulladása.
  Doktor úr, segitségét jelen esetben viszont azért kérném, mert szeptember végén skarlátos lett a lányunk (toroktörlet: streptococcus pyogenes masszivan, 10 nap Penicilin, 375mg 2 napig 6óránként, majd 8 óránként). Kúra után vizelet negativ, toroktörlet negativ, CRP, ASLO rendben. Kb. másfél hét elteltével ugyanazokkal a tünetekkel mentünk orvoshoz, a törlet ismét kimutatta a streptococcus pyogenest masszivan (12 nap Penicilin, 375mg 6 óránként). Penicilin abbahagyása után 1 nappal - mivel a torka még piros volt, s ismét fájditani kezdte- törlet nélkül is kaptunk antibiotikumot (Zinnat 250-es, 12 óránként, de csak 5 napra).
  Doktor úr, kérem, mi lehet az oka annak, hogy bár a laborvizsgálatok kimutatták, hogy ez a baktérium érzékeny a Penicilinre, mégis visszajött immár harmadszor a fertőzés?
  A Zinnatot nem 10 napig kellene szednünk, mint a Penicilint?
  Mikor lehetünk biztosak abban, hogy át van kezelve a fertőzés? Az antibiotikum befejezése után mikor érdemes kontrolltörletet venni, s mennyire lehet hinni az eredményeknek?
  Fül-orr-gégészünk azt mondta, hogy ha még egyszer visszatér a fertőzés ezek után is, akkor nyáron ki kell szedni a manduláját. Ezt csak akkor szeretném, ha semmi más kiút nem létezik.
  Doktor úrnak is megegyezik a véleménye a mi orvosunk véleményével?
  Felvidékiek vagyunk. Meg szeretném kérdezni, hogy tudna-e minket fogadni, s mibe kerülne nekünk külföldiként?
  Válaszát előre is köszönöm!

  anita


  tovább Dr. Timár Tibor adatlapjára


  Kedves Kérdező!

  Az első kezelés nem volt megfelelő, mert kicsi volt a napi adag, hiába kapta 10 napig. A második kezelés jó volt, a harmadikat fölöslegesen kapta, azt a pirosságot nem a Streptococcus okozta.

  Üdv.

  TT

  Pár nap alatt annyit változott a helyzet, hogy beigazolódott toroktörlet alapján, hogy még mindig jelen van a Streptococcus pyogenes, mégpedig masszivan. Tehát sajnos mégis muszáj szednünk a Zinnatot.
  Már teljesen el vagyok keseredve, mert nem látom az alagút végét. Már 5 napja szedjük a Zinnatot, s még mindig hatalmasak a mandulái(olyanok, mint egy karfiolrózsa),s ma még egy gödörszerű bemélyedést is felfedeztem rajta.
  Tanácstalan vagyok.
  Doktor úr, tudom, látatlanban nehéz ezt megmondani, de lát még rá valamilyen esélyt, hogy elkerüljük a műtétet? Vagy ez a lányom esetében tényleg a javát fogja szolgálni? Ha még egyszer visszaviszem a fül-orr-gégészünkhöz, biztos, hogy elküld műtétre. Mit tegyek, hogy már tényleg hatásos legyen a kezelés? Lehetséges, hogy valakinél lehetetlen kiirtani ezt a baktériumot? Az osztálytársak közül többen is átestek ezen a fertőzésen, de az antibiotikumkúra után már mind vissza vannak az iskolában. Az én lányom már lassan egy hónapja hiányzik, ez már nagyon sok
  Kérem Doktor úr, adjon valami útbaigazitást, mert már nagyon sajnálom a gyermekem, hogy nem tudok rajta segiteni.

  Köszönöm szépen!

  anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  A műtét mindenképp elkerülhető.
  A leírt információban valami hiba van. Nem tenyészhet ki az antibiotikus kezelés alatt a baktérium. Sem egy nappal a penicillin után, sem a Zinnat közben. Úgyhogy nem stimmel valami.
  Ha el tudnának jönni, kideríthetnénk, hogy mi a pontos helyzet.
  A mandula méretét nem kell nézegetni.

 • Tisztelt doktor úr Pár napja megfáztam, belázasodtam (38.2), amire algopyrint szedtem be anyukám…

  Tisztelt doktor úr

  Pár napja megfáztam, belázasodtam (38.2), amire algopyrint szedtem be anyukám javaslatára. Volt otthon, azonban láttam utána, hogy vényköteles, nem baj, hogy orvosi utasítás nélkül szedtem be? (24 évesen). A lázam levitte másnap estig sokkal jobban voltam, majd ismét 38.2 lett, bevettem még egyet és jelenleg ismét jól vagyok.
  Gond, hogy erre algopyrint szedek vagy váltsak inkább aspirin komplexre, az is van még itthon?
  Emellett még acc-t, vitamint és orrcseppet használok.
  Továbbá vasárnap el kéne mennem dolgozni, tudom nehéz látatlanban, de addig nagyjából rendbe jöhetek? Most 3 napja tart, az esti algopyrion után jelenleg a közérzetem jobb, csak köhögök és sokat fújom az orrom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Az Algopyrin nem számít modern szernek, ezért vényköteles, de azért nem méreg.

 • Tisztelt dr úr! Nekem az lenne a kérdésem,hogy van egy 4 es fel honapos kisfiam,es 4 nappal ezelőtt…

  Tisztelt dr úr! Nekem az lenne a kérdésem,hogy van egy 4 es fel honapos kisfiam,es 4 nappal ezelőtt leesett a kisagyrol. Lett egy nagy pukli a homlokan.nem hanyt,nem volt bagyadt azota sem. Csinaltak neki egy koponya röntgent,amit rendben talaltak,de bent kellett volna maradnunk megfigyelesen,de hazahoztam.a mai napon belazasodott 38,3 . Ez esetleg lehet az esetől is,vagy csak a foga miatt,vagy összeszedett valamit. Nagyon aggodok,hogy valami lett vele az esestől! Egy kicsit bagyadt is. Előre is köszönöm a válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Nem a leeséstől lázas, de hogy mitől, azt orvosi vizsgálattal lehet megállapítani.
  Fogzás miatt aligha.

 • Tisztelt Doktor Úr! 33 éves vagyok. Az én problémám a rekedtség.Szinte minden 10 percnél tovább…

  Tisztelt Doktor Úr!

  33 éves vagyok. Az én problémám a rekedtség.Szinte minden 10 percnél tovább tartó beszélgetéskor előfordul, hogy berekedek, esetenként teljesen el is megy a hangom (ami pihentetés után általában újra visszajön). Illetve hosszabb szótlanság után is elég rekedt a hangom.

  Júliusban voltam szakrendelésen, ahol gégegyulladást állapítottak meg, akkor antibiotikum szedését is indokoltnak tartotta a szakorvos. A gyulladás azonban az antibiotikum beszedése után sem szűnt meg. Akkor a doktornő elküldött góckutatásra, mondván, hogy ezzel nem tud mit kezdeni. A fogászaton találtak gyulladt fogakat, amiket nem lehet megmenteni, az eltávolításuk folyamatban van.

  Mit tudnék tenni, hogy ez megváltozzon? Vagy a gócok eltávolításával ez a probléma is megoldódhat, és előbb meg kell várni, a fogeltávolítások befejezését?

  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Zsuzsa

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  A fogait emiatt semmiképp ne húzassa ki, csak ha úgy gondolja, hogy nagyon betegek.
  A rekedtség nem ettől van.
  Általában az orr melléküregeiből hátrafelé lecsorgó váladék okozza a gége enyhe gyulladását. Meg a köhögést.

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen, hogy ilyen hamar reagált a levelemre! Szeretnék kérni…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Köszönöm szépen, hogy ilyen hamar reagált a levelemre!
  Szeretnék kérni egy időpontot!

  Tisztelettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Legyen szíves felhívni:
  06309141477

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm, hogy végig olvasta a levelemet, persze nem volt eredményes,…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Köszönöm, hogy végig olvasta a levelemet, persze nem volt eredményes, hisz nem tudta meg Ön mi lenne a kérdésem.
  Nem tudom merre induljak el tanácstalan vagyok, az orvosomat nem tudom már komolyan venni, mindig más-más diagnózist mond. Korábban krónikus középfülgyulladást állapított meg, ezért kellett megcsinálni az orr régiót,hogy a kürtöm jól működjön stb. Csak rosszabb lett azóta, sokszor bedugul az orrom, sebesedik, a fülem sem az igazi, zúg is, tele vagyok gyulladással. Hiába használok orrspray, AB-t fölösleges, csak immunrendszeremet teszem tönkre. Soha nem szedtem be születésem óta AB, csak 2011.óta, nagyon jó volt az im.rendszerem. Próbálok nem tudomást venni ezekről, hátha elmúlik, de sajna mindig visszajön.
  Mit csináljak? Hogy tudok meggyógyulni Magamtól?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Ha eljönne, talán jutnánk valamire.

 • Kedves Doktor Úr! Fogyókúrázom, rendszeresen eddzek, mindennap eszek valami fehérjét. Emellett…

  Kedves Doktor Úr!

  Fogyókúrázom, rendszeresen eddzek, mindennap eszek valami fehérjét. Emellett sok nyers zöldséget, gyümölcsöt eszem. Kérdésem az lenne, hogy almából illetve céklából van-e valamilyen felső mennyiségi határ, aminél többet egy nap már nem lehet megenni?

  Válaszát előre is köszönöm

  Egy érdeklődő

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Nincs.

 • Kaptam egy nem valaszt..... azt most melyik kerdesemre? Melinda

  Kaptam egy nem valaszt..... azt most melyik kerdesemre?

  Melinda

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  "A kerdesem az hogy szukseges valamit hasznalni hogy vedje a nyalkahartyat? Nem art a sok orrszivas?"

 • Tisztelt Doktor Úr! Nem szeretném, ha elfáradna a levél olvasása kapcsán, de kénytelen vagyok…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Nem szeretném, ha elfáradna a levél olvasása kapcsán, de kénytelen vagyok stilizált, lényegre törő mondatalkotásra törekednem, hogy összeálljon a kép vizuálisan.
  In medias res:
  2011. március közepén megfájdult a fülem, alig hallottam, így kénytelen voltam elmenni az ügyeletre. Megoldás: antibiotikus csík, Késő délután már nagyon kész voltam, számat nem tudtam már kinyitni, lázas lettem, nagyon feszített a gennytől a fülem. Másnapra kifolyt, de már nem annyira fájt. Hétfőn elmentem a kerületileg illetékes FOG-ra, kaptam csíkot ezt 3 napig!! Sajnos még mindig fojt a fülem, fájt is, így elmentem a háziorvoshoz, hátha tud segíteni abban, hogy kihez menjek. Aznap elmentem egy orvoshoz, teljesen el volt szörnyedve, hogy milyen a fülem, szóval elég sokáig tartott de leszívta a gennyt, megállapította, hogy kilyukadt a dobhártyám. Teljesen kész voltam. Munkahelyemen ajánlottak egy jó orvost, aki rendbe tudja hozni fülemet. Júniusig kezelt, AB, hallásvizsgálat... Azt gondoltam, hogy oké minden, de sajna a nyáron (2011) elkezdett folyni a fülem, de már nem fájt. Ismét szívás, AB, fülcsepp. Későbbiekben már szédültem és 2012 január óta fülzúgásom van, hál istenek nem zavar. Munkám során fontos az egyensúly, többször előfordult, hogy szédültem.
  Úgy gondoltam, majd én meggyógyítom Magam, elmentem CT-re, orrmelléküreg gyulladás +orrsövény ferdülés van. 2012.áprilisába az orvos megműtött FESS+Septum nasi-val.
  Azt gondoltam volna, hogy rendbe jövők, a fülzúgás megmaradt, fülem néha fáj, úgy érzem van valami váladék, mivel ha fújom az orrom érzem, hogy rotyog benne valami cucc. Augusztus óta sebes az orrom belül, de csak a bal oldali, sokszor korán kellek, mivel úgy érzem elfogyott a levegő. Azóta csak gyulladás van bennem csak a nyáron orrmelléküreg, majd állkapocs izületi gyulladás, külső hallójárat gyulladás, homloküreg gyulladás. Most is orrmelléküreg gyulladásom van, kaptam rá AB.t nem látom értelmét, hogy kiváltsam a gyógyszert,hisz a nyáron simán megúsztam orvos nélkül. Gondolom, már teljesen elfáradt.
  Ön szerint van még esélyem valami jóra? Nem érzem Magam betegnek, csak tudom, hogy gáz van belülről.

  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Nem értettem meg a kérdést.
  Annyit azért válaszolnék, hogy betegsége gyógyítható, ha hozzáértőre bízza.

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm előző válaszát. Lenne még egy kérdésem, a kicsi lányomnak még…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Köszönöm előző válaszát.
  Lenne még egy kérdésem, a kicsi lányomnak még folyik néha az orra,és néha hurutosan köhög és mintha hörögne.Utóbbi ha köhint nem hallatszik.Jó kedvű,láztalan,minden rendben vele egyébként.
  Kell ezzel orvoshoz vinni?
  Csak orrcseppet és ambroxol szirupot kapott,eddig,de már abba kellett hagynunk.Nálunk nincs orvos,így nem tudom,hogy ezzel el kell-e vinnem vidékre,vagy ez még ahogy mondták, a múltkori krupp lefolyása.
  Köszönöm ha ismét válaszol.
  Tisztelettel:Katalin!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Talán várhatnak.

 • Kedves Doktor Ur 6 hetes a kislanyom es szukseges hogy minden nap 1-2 alkalommal hasznaljam…

  Kedves Doktor Ur

  6 hetes a kislanyom es szukseges hogy minden nap 1-2 alkalommal hasznaljam a porszivos orrszivot. Eloszor cseppentek fiziologias oldatot es utana leszivatom.Nem tudom helyesen teszem?
  A kerdesem az hogy szukseges valamit hasznalni hogy vedje a nyalkahartyat? Nem art a sok orrszivas?  Koszonom
  Melinda

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Nem.

 • Tisztelt Doktorúr.kislányom most 3 hónapos és 4600 gramm.egyfolytába kevesseli a védőnő,és már…

  Tisztelt Doktorúr.kislányom most 3 hónapos és 4600 gramm.egyfolytába kevesseli a védőnő,és már ki vagyok idegileg tőle.már kórházba is jártunk de nem találtak semmit nála.a baba nem sír,jókedvű.napi 5-6 szor eszik.150 ml-t.én is 31 évesen 52 kiló vagyok és mindig gondok voltak a súlkyommal.általános iskolába se értem el a 45 kilót,de már teljesen ki vagyok hogy ezzel jönnek mindig.állandóan kérdezgetik hogy etetm meg hányszor,mint aki nem tudja nevelni a gyerekét...teszem hozzá van egy 3.5 éves lányom még,vele semmi gond nem volt.az apja génjét örökölte,hiába mondom nekik hogy én is ilyen voltam..mit javasol?köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Ne engedjék be a védőnőt.

 • Tisztelt Doktor úr! Kislányom 7 éves, 28 kg. 5 éves korában állandó orrdugulás, ismétlődő…

  Tisztelt Doktor úr!

  Kislányom 7 éves, 28 kg. 5 éves korában állandó orrdugulás, ismétlődő nátha és köhögés miatt eltávolitották az orrmaduláját, s kicsinyitették a torokmandulákat altatában, mivel minden orvos azt mondta, hogy hatalmas a méretük. A műtét teljes gyógyulást nem eredményezett, bár az orrlégzése már korántsem olyan gátolt, mint a műtét előtt, de éjszaka állandóan horkol, légzéskimaradása van, meg-megébred, s sajnos napközben sem \\"használja\\" az orrát, bár tökéletesen tudna lélegezni csupán az orrán keresztül is. A torokmandulái viszont talán még nagyobbak lettek, de az eltávolitásukat nem javasolták, mivel eddig csupán 1-2x volt mandulagyulladása.
  Doktor úr, segitségét jelen esetben viszont azért kérném, mert szeptember végén skarlátos lett a lányunk (toroktörlet: streptococcus pyogenes masszivan, 10 nap Penicilin, 375mg 2 napig 6óránként, majd 8 óránként). Kúra után vizelet negativ, toroktörlet negativ, CRP, ASLO rendben. Kb. másfél hét elteltével ugyanazokkal a tünetekkel mentünk orvoshoz, a törlet ismét kimutatta a streptococcus pyogenest masszivan (12 nap Penicilin, 375mg 6 óránként). Penicilin abbahagyása után 1 nappal - mivel a torka még piros volt, s ismét fájditani kezdte- törlet nélkül is kaptunk antibiotikumot (Zinnat 250-es, 12 óránként, de csak 5 napra).
  Doktor úr, kérem, mi lehet az oka annak, hogy bár a laborvizsgálatok kimutatták, hogy ez a baktérium érzékeny a Penicilinre, mégis visszajött immár harmadszor a fertőzés?
  A Zinnatot nem 10 napig kellene szednünk, mint a Penicilint?
  Mikor lehetünk biztosak abban, hogy át van kezelve a fertőzés? Az antibiotikum befejezése után mikor érdemes kontrolltörletet venni, s mennyire lehet hinni az eredményeknek?
  Fül-orr-gégészünk azt mondta, hogy ha még egyszer visszatér a fertőzés ezek után is, akkor nyáron ki kell szedni a manduláját. Ezt csak akkor szeretném, ha semmi más kiút nem létezik.
  Doktor úrnak is megegyezik a véleménye a mi orvosunk véleményével?
  Felvidékiek vagyunk. Meg szeretném kérdezni, hogy tudna-e minket fogadni, s mibe kerülne nekünk külföldiként?
  Válaszát előre is köszönöm!

  anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Kedves Kérdező!

  Az első kezelés nem volt megfelelő, mert kicsi volt a napi adag, hiába kapta 10 napig. A második kezelés jó volt, a harmadikat fölöslegesen kapta, azt a pirosságot nem a Streptococcus okozta.

  Üdv.

  TT

 • Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 2-3 hónapja mind a két fülem mögött a nyirokcsomó be van dagadva…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Körülbelül 2-3 hónapja mind a két fülem mögött a nyirokcsomó be van dagadva érzékeny nyomásra és néha fáj is. Van régóta egy lyukas fogam és a manduláimat is ahogy nézem eléggé asszimetrikusak. Orvoshoz sajnos csak jövőhéten tudok eljutni! Addig tudna mondani valamit,hogy mitől lehet ez? Nagyon félek,hogy esetleg leukémia tüneteként dagadt meg a nyirokcsomó. Válaszát köszönöm szépen előre is.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Alighanem hallójárat-gyulladás, de meg kellene nézni.

 • Tisztelt Doktorúr! A bárányhimlô már a lappangás alatt is fertôz?Sógornôm kislánya bárányhimlôs.A…

  Tisztelt Doktorúr!

  A bárányhimlô már a lappangás alatt is fertôz?Sógornôm kislánya bárányhimlôs.A tunetek megjelenése elôtt 5 nappal egyutt játszott a kisfiammal.Azt szeretném kérdezni hogy elkaphatta a fiam a bárányhimlôt?
  Tervbe volt hogy beoltatom a gyermekeimet a bárányhimlô ellen.De most nem tudom hogy van-e értelme mivel a barátnôm lánya be volt ojtva és mégis elkapta.Ezek szerint nincs nagy értelme az ojtásnak?

  Válaszait elôre is kôszônôm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Lappangáskor nem fertőz.

 • Tisztelt Doktor Úr! Kislányommal szerdán jöttünk haza a kórházból,ahova szombaton éjszaka kruppos…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Kislányommal szerdán jöttünk haza a kórházból,ahova szombaton éjszaka kruppos rohammal kerültünk.
  Előző nap picit náthásnak tűnt, majd éjjel száraz,elhúzódó ugató köhögésre ijedtünk.Mivel első eset volt,beküldték a kórházba.(2éves)
  Kérdésem az lenne,hogy ebben az időben mennyit lehet kint?Lehet butaság, de semmit nem mondtak arról,hogy kell-e változtatni valamin,levegőzés,lakás levegőjének szárítása(nálunk sajnos nagyon párás a levegő bent,hiába szellőztetek,bent a szárító vissza párásodik),és egyebet sem,semmi felvilágosítást nem kaptam.Holnap a reggeli órában(8körül) hivatalos helyen kellene megjelennem,ahova csak gyalog babakocsival tudom vinni.De félek,hogy ezzel újra megbetegítem.
  Nincs kire hagynom,és már elhalasztani sem engedték:(
  Ráadásul a nagytesó ovis,oda is vinnem kell mindig magammal,ha esik-ha fúj,ha van köd-ha nincs,mert ez úgy tudom nem jó neki.
  Megköszönöm,ha válaszol.
  Üdvözlettel:Katalin!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Timár Tibor

  Nincs szükség változtatásra, rendszabályra.