A betegek kérdései (5582)

  • Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 2 hete kórházban volt.A könyökhajlatba beültetett branul vagy…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Kislányom 2 hete kórházban volt.A könyökhajlatba beültetett branul vagy nem tudom a nevét pontosan,helye halványan pirosnak látszik.Amikor kivették neki semmit nem kapott bele(felnőtteknél heparint adtak nekem),és egyébként sem,csak bekötötték,hátha kell.
    Okozhat ez valami bajt,így 2 hét után?Vagy csak én látok rémeket megint:(
    Köszönöm megtisztelő válaszát!
    Üdvözlettel: Marcsi!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ha csak enyhén rózsaszín, aligha van baj.

  • Tisztel Doktor úr! A tanácsát szeretném kérni.14 hónapos kisfiamnak az utóbbi hónapokban megnagyobbodttak…

    Tisztel Doktor úr!
    A tanácsát szeretném kérni.14 hónapos kisfiamnak az utóbbi hónapokban megnagyobbodttak a nyirokcsomói a nyakán, Elöször csak 1 volt a bal füle mögött,majd észrevettem még ketöt a tarkóján.Kissé fehér az arca,szokatlanúl sokat alszik,éjszaka nyugtalanúl,keveset eszik,tud járni,de csak kóvályog sokszor.,mintha baj lenne az egyensúlyérzékével.A körzeti orvosunk vérvételre beutalót írt,amelyen a következő eredmények találhatók csillaggal jelölve:
    Absz.neutrophil szám :0.23G⁄M ref.t: 2.00-6.90
    neutrophil % : 3.75% 50.00-80.00
    Absz.lymphochyta szám:4.36 G⁄M 0.60-3.4
    lymphochyta % :71.90% 20.00-40.00
    Absz.monocyta szám :1.18 G⁄M < 1.20
    monocyta % : 19.40 % <12.00

    van még több csillaggal jelölt érték is ,de ezek nem nagyfokban eltérőek a valid értéktöl:
    Megjegyzések: Neutropaenia
    Sok töredeztt sejt
    Néhány százalékban aktivált jellegű lymphochyta.
    A kenetben thrombocyta aggregátumok is láthatóak.

    Doktor Úr!Ebböl mire következtet?Sajnos a körzeti orvosunk az eredmény láttán csak annyit mondott,h ismételjük meg a vérvételt,hátha csak rosszul sikerült???????
    Ez nem hangzott biztatóan...
    Várom mielöbbi válaszát: Üdv: egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    A kenetben véralvadás kezdete látszik, ami technikai problémára utal.
    KÁr volt vért venni.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt doktor úr! A következő kérdésem lenne: 3 hete náthás voltam, ami egy kicsit nehezen,…

    Tisztelt doktor úr!

    A következő kérdésem lenne:
    3 hete náthás voltam, ami egy kicsit nehezen, de (láz nélkül) elmúlt. Két hétre rá enyhe feszítő, recsegő érzést éreztem a bal fülemben, amivel nem mentem egyből orvoshoz, mert évente szinte mindig előjön tavasszal és ősszel megfázós időszakban egy fülkürthurut nálam, amit melegítéssel és nasivine orrcseppel eddig meg tudtam oldani. Ez azonban most nem múlt el 10 nap alatt, ezért fül orr gégészhez mentem, aki azt állapította meg, hogy a dobhártyám mindkét oldalon behúzódott, és mögötte savó van. Lázam, erős fájdalmam nincs, az orvos xorimax 500 mg antibiotikumot, nasonex orrcseppet és clarinase antihisztamint írt fel. Kérdésem az volna, hogy ez az antibiotikum meg a többi gyógyszer ugye meg tudja gyógyítani ezt a fülproblémát anélkül, hogy esetleg begyulladna és fel kellene szúrni? Mert sajnos nagyon rossz emlékeim vannak gyermekkori fülfelszúrásokkal, amiket ugyan kinőttem, az orrmandulámat is kivették emiatt, azóta sem volt erre példa. Igaz az, hogy a Valsalva - manőver és a melegítés is sokat segít a gyógyulásban?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ha ez a baja, a Valsalva és az arcmelegítés segít.

  • Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 4 hetes, ma voltunk gyerekorvosnal. Beírták a könyvébe, hogy ma…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kisfiam 4 hetes, ma voltunk gyerekorvosnal. Beírták a könyvébe, hogy ma k vitamint is kapott. Én adtam neki 2 héttel ezelőtt mar egy adagot. ( Havi 1 ampullat lehet, tudomasom szerint)Lehet-e ettől vmi baja? Gondolok itt a túladagolásbol adódó problémákra.

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ettől nem lesz semmi baja.

  • Tisztelt Doktor Úr! 3,5 éves kisfiam hányást, majd felsőlégúti megbetegedést okozó vírusfertőzés…

    Tisztelt Doktor Úr!

    3,5 éves kisfiam hányást, majd felsőlégúti megbetegedést okozó vírusfertőzés miatt került 1 hétre kórházba. A betegségre, mivel kruppos, arcüreggyulladásos szövödménye is lett magas, napokig tartó makacs lázzal, végül szájon és vénásan is adagolt antibiotikumokat kapott, emellett probiotikumként Normaflore készítményt is szedett. A kórházból hazakerülve háziorvosunk megelőzésként a BRONCHO-WAXOM immunerősítő port ajánlotta, azonban annak tájékoztatója szerint fokozott elővigyázatossággal lehet alkalmazni a port, ha a gyermek szájon át alkalmazandó élő vakcinát tartalmazó készítményt kapott az elmúlt 4 hétben. Mivel tudomásom szerint a kisfiam által még 2 napja szedett Normaflore élő baktériumkultúrát tartalmaz, a kérdésem az, hogy beadhatom neki a Broncho-Waxom port? A Broncho-Waxom tájékoztatóban szereplő négy hetes időszak leteltét (a probiotikum kúra befejezésétől számítva) gyakorlatilag lehetetlen megvárni esetünkben, uis. kisfiam alig 1-2 hetet tölt el az óvodában, máris beteg ismét és megintcsak antibiotikum kúra a vége probiotikummal. Emiatt tulajdonképpen sosem tudom elkezdeni a Broncho-Waxom port adni neki. Mi a véleménye?
    Merjem neki már most adni a Broncho-Waxomot annak ellenére, hogy 2 napja még szedte a Normaflore-t? Tud esetleg mást ajánlani?

    Válaszát előre is köszönöm: Egy aggódó anyuka.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Az a véleményem, hogy ezekkel a szerekkel nem lehet segíteni problémákon. Soha nem láttam valódi tudományos vizsgálati eredményt, mely bizonyította volna akár a Broncho-Vaxom, akár a Normaflor pozitív (vagy negatív) hatását bármire. A Normaflor egyébként sem oltás. Ez az előírás pedig a Broncho-Vaxomban arra szolgál, hogy a laikus azt higgye, hogy valami óriási therápiát alkalmaz, melynek lehetnek mellékhatásai, vagy a hatás kifejtésének feltételei.
    Azt ajánlanám, hogy jöjjenek el, és akkor elmagyarázom, hogy mit kell csinálni, ha arcüreggyulladása van valakinek. (Szinte mindenki mindig ettől köhög.)

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor Úr! 6 hónapos kislányom az éjszakákat maradéktalanul átalussza (este 9-reggel8),…

    Tisztelt Doktor Úr!
    6 hónapos kislányom az éjszakákat maradéktalanul átalussza (este 9-reggel8), de napközben jó, ha 2x fél órát pihen. Ilyenkor is csak úgy, ha babakocsiban tologatom vagy bölcsőhintában ringatom, ha az ütemes mozgás megszűnik perceken belül felébred.
    Ez "normális" így? Kellene, és ha igen hogyan tudnék változtatni alvási szokásain.
    H. Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ez normális, az alvási szokásokon nemigen lehet változtatni.

    Üdv.
    TT

  • T Doktorúr! 2,5 éves kislányomnak 2-3 napig magas-nagyon magas láza volt, piros torkot állapitottak…

    T Doktorúr!
    2,5 éves kislányomnak 2-3 napig magas-nagyon magas láza volt, piros torkot állapitottak meg. ospent irtak föl rá..adom is neki 3napja.. de 3 napja nem is eszik..semmit!! csak folyadékot vesz magához,abbol sem sokat.. tea,kakao, viz.
    nagyobb harcok árán egy egy falat joghurt, ennyi.
    mikor kezdjek aggodni. hány napig birja étel nélkül.. ha nem vesz magához kaloriát, vitaminokat, legyengül teljesen. hallom ahogy korog a gyomra.
    köszönettel: Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Pár napig kibírja, de adjon neki fájdalomcsillapítót az étel előtt.

  • Kedves dr. Ma ézrevettem hogy szelel a bal fulem,ha az orrom befogom.semmi panasz,se fajdalom,sa…

    Kedves dr.
    Ma ézrevettem hogy szelel a bal fulem,ha az orrom befogom.semmi panasz,se fajdalom,sa folyas. Mi lehet? Tokeletesen hallok.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Talán lyukas a dobhártya.

  • Tisztelt Doktor Úr! A következő problémával fordulok Önhöz: Kisfiam 3 éves múlt, szeptemberben…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A következő problémával fordulok Önhöz:
    Kisfiam 3 éves múlt, szeptemberben mentünk volna óvodába, ezért elmentünk a gyermekorvoshoz papírért, hogy közösségbe mehet. Még aznap este a gyermek beteg lett, nagyon folyt az orra, hőemelkedése volt. Visszavittem a doktornőhöz, aki azt mondta, hogy kicsit piros a torka, de nem ír fel gyógyszert, majd elmúlik magától. Két hét múlva elvittem óvodába, de másfél hét után újra előjött a betegsége, ekkor kapott Augmentint 3*5ml, 5 napig, de az orrfolyása, és az orrdugulása nem múlt el, ezért megnézte egy gégész, aki röntgent csináltatott, azt mondta, hogy arcüreggyulladása van, 5 napig megint antibiotikumot kapott és Neomycines orrsprayt. De 5 nap múlva megint beteg lett. A fül-orr-gégész infralámpát javasolt, gyógyszert már nem írt. Egy hete lámpázom, de borzasztóan horkol, és nagyon nehezen szívható le az orra. Kérdésem, hogy továbbra is lámpázzam e, mennyi idő után lehet javulás, ha lámpázom, esetleg nem kellene még szednie valamilyen antibiotikumot? Szegényt már eléggé megviseli az állandó orrszívás is.
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Lámpázzanak, de napi 3x.

  • Kedves Doktor Úr!

    Kb egy hónapja volt egy megfázásom (torokfájás+nátha). Orvosnál ezzel nem voltam, kb egy hét alatt lezajlott az egész.
    Miután már nem fájt a torkom, még akkor is láttam a torkomban 3 kis hólyagocskát, amik picit pirosabbak voltak,mint az egész torkom.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Nem utalnak.

  • Kedves doktor úr! már írtam doktor úrnak pár hónappal ezelőtt a nyaki nyirokcsomómmal kapcsolatban…

    Kedves doktor úr!

    már írtam doktor úrnak pár hónappal ezelőtt a nyaki nyirokcsomómmal kapcsolatban ami azóta se múlt el voltam vele nyaki uh-n ott azt mondták hogy minden rendben vele,de most kb.1 hete a fejbiccentő izom mellett is érzek egy nagyobb csomót,az is lehet nyirokcsomó vagy csak izom csomó?fáj ez egész nyakam is mozgatásnál meg olyan égő érzést is érzek és jobban akkor érezni a csomót ha elfordítom a fejem .nov 12-re van időpontom a gégészetre.de nagyon aggódom hogy mi lehet ez.
    kérem segítsen!

    tisztelettel:Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ezt innen nem lehet megmondani.
    Aligha komoly.

  • T. Doktor Úr! Ugyan látom, hogy Ön elsősorban gyermekgyógyász, de mégis szeretném tanácsát kérni. 37…

    T. Doktor Úr!
    Ugyan látom, hogy Ön elsősorban gyermekgyógyász, de mégis szeretném tanácsát kérni.
    37 éves, sportos alkaltú férfi vagyok. Abszolút antialkoholista vagyok, dohányzom. Beteg szinte soha nem voltam. Idén tavasszal sokat köhögtem, megijedtem és elmentem a tüdőgondozóba vizsgálatra. A főorvos asszony készített nagy méretű felvételt a tüdőmről, légzésfunkció vizsgálatot végzett illetve allergia tesztet. A felvétel teljesen negatív volt, a légzésfunkció mint a sportolóké, az allergia teszten halványan az jelentkezett, hogy az ürömre allergiás vagyok.
    Kaptam orrsprayt illetve allergia gyógyszert. A köhögés, fulladás éjszakánként csak nem múlt. Több gyógyszerrel is próbálkoztam a hetek alatt, mint pl. Fluimucil és Ventolin befúvó, de nem használt sőt egyre rosszabb lett így októberben visszamentem a tüdőgondozóba. Ismét készült nagy méretű felvétel a mellkasomról illetve légzésfunkció, semmi eltérést nem találtak akkor seme szerencsére. Kaptam beutalót orr-melléküreg rtg-re és gégészetre. Ezen a felvételen sem volt eltérést, a gégész doktor sem talált semmit, diagnózisa reflux. Kaptam Quamatel és Pafenon tablettát. Ezeket szedem 2 hete és Ventolint használok, de nem javul a görcsös, fulladásos köhögés. Éjjel-nappal folyamatosan, még azt sem mondhatom, hogy percek telnek el két köhögés között.
    Mit javasol?
    Válaszát megköszönve
    Ricsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Meg kellene vizsgálni.

  • Tisztelt Doktor úr! Pár nap elteltével ismét tanácsot szeretnék kérni Öntől. Ime az előző…

    Tisztelt Doktor úr!

    Pár nap elteltével ismét tanácsot szeretnék kérni Öntől. Ime az előző levelezésünk:

    Kislányom 7 éves, 28 kg. 5 éves korában állandó orrdugulás, ismétlődő nátha és köhögés miatt eltávolitották az orrmaduláját, s kicsinyitették a torokmandulákat altatában, mivel minden orvos azt mondta, hogy hatalmas a méretük. A műtét teljes gyógyulást nem eredményezett, bár az orrlégzése már korántsem olyan gátolt, mint a műtét előtt, de éjszaka állandóan horkol, légzéskimaradása van, meg-megébred, s sajnos napközben sem \\"használja\\" az orrát, bár tökéletesen tudna lélegezni csupán az orrán keresztül is. A torokmandulái viszont talán még nagyobbak lettek, de az eltávolitásukat nem javasolták, mivel eddig csupán 1-2x volt mandulagyulladása.
    Doktor úr, segitségét jelen esetben viszont azért kérném, mert szeptember végén skarlátos lett a lányunk (toroktörlet: streptococcus pyogenes masszivan, 10 nap Penicilin, 375mg 2 napig 6óránként, majd 8 óránként). Kúra után vizelet negativ, toroktörlet negativ, CRP, ASLO rendben. Kb. másfél hét elteltével ugyanazokkal a tünetekkel mentünk orvoshoz, a törlet ismét kimutatta a streptococcus pyogenest masszivan (12 nap Penicilin, 375mg 6 óránként). Penicilin abbahagyása után 1 nappal - mivel a torka még piros volt, s ismét fájditani kezdte- törlet nélkül is kaptunk antibiotikumot (Zinnat 250-es, 12 óránként, de csak 5 napra).
    Doktor úr, kérem, mi lehet az oka annak, hogy bár a laborvizsgálatok kimutatták, hogy ez a baktérium érzékeny a Penicilinre, mégis visszajött immár harmadszor a fertőzés?
    A Zinnatot nem 10 napig kellene szednünk, mint a Penicilint?
    Mikor lehetünk biztosak abban, hogy át van kezelve a fertőzés? Az antibiotikum befejezése után mikor érdemes kontrolltörletet venni, s mennyire lehet hinni az eredményeknek?
    Fül-orr-gégészünk azt mondta, hogy ha még egyszer visszatér a fertőzés ezek után is, akkor nyáron ki kell szedni a manduláját. Ezt csak akkor szeretném, ha semmi más kiút nem létezik.
    Doktor úrnak is megegyezik a véleménye a mi orvosunk véleményével?
    Felvidékiek vagyunk. Meg szeretném kérdezni, hogy tudna-e minket fogadni, s mibe kerülne nekünk külföldiként?
    Válaszát előre is köszönöm!

    anita


    tovább Dr. Timár Tibor adatlapjára


    Kedves Kérdező!

    Az első kezelés nem volt megfelelő, mert kicsi volt a napi adag, hiába kapta 10 napig. A második kezelés jó volt, a harmadikat fölöslegesen kapta, azt a pirosságot nem a Streptococcus okozta.

    Üdv.

    TT

    Pár nap alatt annyit változott a helyzet, hogy beigazolódott toroktörlet alapján, hogy még mindig jelen van a Streptococcus pyogenes, mégpedig masszivan. Tehát sajnos mégis muszáj szednünk a Zinnatot.
    Már teljesen el vagyok keseredve, mert nem látom az alagút végét. Már 5 napja szedjük a Zinnatot, s még mindig hatalmasak a mandulái(olyanok, mint egy karfiolrózsa),s ma még egy gödörszerű bemélyedést is felfedeztem rajta.
    Tanácstalan vagyok.
    Doktor úr, tudom, látatlanban nehéz ezt megmondani, de lát még rá valamilyen esélyt, hogy elkerüljük a műtétet? Vagy ez a lányom esetében tényleg a javát fogja szolgálni? Ha még egyszer visszaviszem a fül-orr-gégészünkhöz, biztos, hogy elküld műtétre. Mit tegyek, hogy már tényleg hatásos legyen a kezelés? Lehetséges, hogy valakinél lehetetlen kiirtani ezt a baktériumot? Az osztálytársak közül többen is átestek ezen a fertőzésen, de az antibiotikumkúra után már mind vissza vannak az iskolában. Az én lányom már lassan egy hónapja hiányzik, ez már nagyon sok
    Kérem Doktor úr, adjon valami útbaigazitást, mert már nagyon sajnálom a gyermekem, hogy nem tudok rajta segiteni.

    Köszönöm szépen!

    anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    A műtét mindenképp elkerülhető.
    A leírt információban valami hiba van. Nem tenyészhet ki az antibiotikus kezelés alatt a baktérium. Sem egy nappal a penicillin után, sem a Zinnat közben. Úgyhogy nem stimmel valami.
    Ha el tudnának jönni, kideríthetnénk, hogy mi a pontos helyzet.
    A mandula méretét nem kell nézegetni.

  • Tisztelt doktor úr

    Pár napja megfáztam, belázasodtam (38.2), amire algopyrint szedtem be anyukám javaslatára. Volt otthon, azonban láttam utána, hogy vényköteles, nem baj, hogy orvosi utasítás nélkül szedtem be? (24 évesen). A lázam levitte másnap estig sokkal jobban voltam, majd… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Az Algopyrin nem számít modern szernek, ezért vényköteles, de azért nem méreg.

  • Tisztelt dr úr! Nekem az lenne a kérdésem,hogy van egy 4 es fel honapos kisfiam,es 4 nappal ezelőtt…

    Tisztelt dr úr! Nekem az lenne a kérdésem,hogy van egy 4 es fel honapos kisfiam,es 4 nappal ezelőtt leesett a kisagyrol. Lett egy nagy pukli a homlokan.nem hanyt,nem volt bagyadt azota sem. Csinaltak neki egy koponya röntgent,amit rendben talaltak,de bent kellett volna maradnunk megfigyelesen,de hazahoztam.a mai napon belazasodott 38,3 . Ez esetleg lehet az esetől is,vagy csak a foga miatt,vagy összeszedett valamit. Nagyon aggodok,hogy valami lett vele az esestől! Egy kicsit bagyadt is. Előre is köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Nem a leeséstől lázas, de hogy mitől, azt orvosi vizsgálattal lehet megállapítani.
    Fogzás miatt aligha.

  • Tisztelt Doktor Úr! 33 éves vagyok. Az én problémám a rekedtség.Szinte minden 10 percnél tovább…

    Tisztelt Doktor Úr!

    33 éves vagyok. Az én problémám a rekedtség.Szinte minden 10 percnél tovább tartó beszélgetéskor előfordul, hogy berekedek, esetenként teljesen el is megy a hangom (ami pihentetés után általában újra visszajön). Illetve hosszabb szótlanság után is elég rekedt a hangom.

    Júliusban voltam szakrendelésen, ahol gégegyulladást állapítottak meg, akkor antibiotikum szedését is indokoltnak tartotta a szakorvos. A gyulladás azonban az antibiotikum beszedése után sem szűnt meg. Akkor a doktornő elküldött góckutatásra, mondván, hogy ezzel nem tud mit kezdeni. A fogászaton találtak gyulladt fogakat, amiket nem lehet megmenteni, az eltávolításuk folyamatban van.

    Mit tudnék tenni, hogy ez megváltozzon? Vagy a gócok eltávolításával ez a probléma is megoldódhat, és előbb meg kell várni, a fogeltávolítások befejezését?

    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel:
    Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    A fogait emiatt semmiképp ne húzassa ki, csak ha úgy gondolja, hogy nagyon betegek.
    A rekedtség nem ettől van.
    Általában az orr melléküregeiből hátrafelé lecsorgó váladék okozza a gége enyhe gyulladását. Meg a köhögést.

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen, hogy ilyen hamar reagált a levelemre! Szeretnék kérni…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm szépen, hogy ilyen hamar reagált a levelemre!
    Szeretnék kérni egy időpontot!

    Tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Legyen szíves felhívni:
    06309141477

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm, hogy végig olvasta a levelemet, persze nem volt eredményes,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm, hogy végig olvasta a levelemet, persze nem volt eredményes, hisz nem tudta meg Ön mi lenne a kérdésem.
    Nem tudom merre induljak el tanácstalan vagyok, az orvosomat nem tudom már komolyan venni, mindig más-más diagnózist mond. Korábban krónikus középfülgyulladást állapított meg, ezért kellett megcsinálni az orr régiót,hogy a kürtöm jól működjön stb. Csak rosszabb lett azóta, sokszor bedugul az orrom, sebesedik, a fülem sem az igazi, zúg is, tele vagyok gyulladással. Hiába használok orrspray, AB-t fölösleges, csak immunrendszeremet teszem tönkre. Soha nem szedtem be születésem óta AB, csak 2011.óta, nagyon jó volt az im.rendszerem. Próbálok nem tudomást venni ezekről, hátha elmúlik, de sajna mindig visszajön.
    Mit csináljak? Hogy tudok meggyógyulni Magamtól?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ha eljönne, talán jutnánk valamire.

  • Kedves Doktor Úr! Fogyókúrázom, rendszeresen eddzek, mindennap eszek valami fehérjét. Emellett…

    Kedves Doktor Úr!

    Fogyókúrázom, rendszeresen eddzek, mindennap eszek valami fehérjét. Emellett sok nyers zöldséget, gyümölcsöt eszem. Kérdésem az lenne, hogy almából illetve céklából van-e valamilyen felső mennyiségi határ, aminél többet egy nap már nem lehet megenni?

    Válaszát előre is köszönöm

    Egy érdeklődő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Nincs.

  • Kaptam egy nem valaszt..... azt most melyik kerdesemre? Melinda

    Kaptam egy nem valaszt..... azt most melyik kerdesemre?

    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    "A kerdesem az hogy szukseges valamit hasznalni hogy vedje a nyalkahartyat? Nem art a sok orrszivas?"