A betegek kérdései (5574)

  • Tisztelt doktor ur! kislanyom 6eves, 2hettel ezelott belazasodott. 1nap 38,4 volt a laza 2nap…

    Tisztelt doktor ur! kislanyom 6eves, 2hettel ezelott belazasodott. 1nap 38,4 volt a laza 2nap 37,6 es aztan nem volt laz csak kohogott. 4 nappal ezelott voltunk orvosnal es meghallgatta es minden tiszta volt. most pedig masodik reggel ugy kell fel hogy nem birja kifujni az orat,nagyon suru es sargas zold szine van.Lehet arcureggyulladas? Probalkozhatunk vallami ithoni kezelessel, vagy menjunk visza az orvoshoz? Vallaszat elore is nagyon szepen koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Infralámpázzák az arcát.

  • Tisztelt doktor úr! 2 hónapja orrsövénnyel műtöttek! ezután a gyógyulási folyamatot felváltotta…

    Tisztelt doktor úr! 2 hónapja orrsövénnyel műtöttek!
    ezután a gyógyulási folyamatot felváltotta egy bűzös zöld orrváladék ami mindíg büdös volt és nem bírtam tovább 1 hete elmentem orvoshoz vettek tenyésztést és orrmosót adtak!
    a tenyésztés eredménye: staphylococcus aureus
    és felszoroltak egy csomó anitbiotikumot amire mindre E betűt kapott!

    A problémám az lenne hogy kaptam egy CILOXAN nevű orrcseppet amit napi 2x3 cseppben kell használnom semmi mást!
    amint olvastam ez a baktérium elég veszélyes tályogokat tüdő, agy, szivbelhártya gyulladásokat okoz és komoly!

    A kérdésem az lenne hogy van okom az aggodalomra? 4 napja csinálom az orrmosást és a ciloxant azóta nem büdös az orrom!
    DE! félek hogy mivel elég későn mentem el ez valahova ráterjedt vagy komolyabb szövődményeket okozott...
    -Van okom a félelemre?
    - Ezt ki lehet írtani a szervezetből? illetve elég rá az orrcsepp?
    -honnan tudhatom hogy nem került a vérembe?
    -milyen teendőket kellene csinálnom illetve mi a véleménye

    AGGÓDOM KÉREM MINDEN KÉRDÉSEMRE VÁLASZOLJON !
    Tisztelettel: 18 éves fiú

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kérdéseiben annyi a félreértés, hogy azt itt nem lehet tisztázni. Szüleivel jöjjön el egy vizsgálatra.


    Üdv.

    TT

  • Kedves Drur! Fogzas miatt lehetnek ekcemas jellegu kiutesei egy het honapos babanak? Gyerekorvosunk…

    Kedves Drur!

    Fogzas miatt lehetnek ekcemas jellegu kiutesei egy het honapos babanak?

    Gyerekorvosunk es borgyogyasz is erre jutott, egyeb tunet nincs, a fogakkal kinlodunk de nagyon. Etelintoleraciat kizartak.

    Elocon kremet ksptunk, ami kb egy honapja ar arcon jelentkezo nyalzasi ekcemat is szepen gyogyitotta egy ket nap alatt...most ui kiuteseink vannak csak a hatan es az oldalan kislanyunknak.

    Sajnos a popsija is piros arra, pedig canestenes zinkes kremet kaptunk.

    Aggodom, mert eddig csak ket alsommetszo jott ki neki, alvasa hullamzo, evese szerencsere eddig gondtalan.

    Koszonom megtisztelo valaszat,
    udvozlettel,
    Takacs Nors

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Nem hallottam hasonlót.

  • T. Doktor Ur! Szeretném megkérdezni, hogy 3 hónapos kisfiam most volt bárányhimlős, megkaphatja-e…

    T. Doktor Ur!

    Szeretném megkérdezni, hogy 3 hónapos kisfiam most volt bárányhimlős, megkaphatja-e most a védőoltást, vagy csak később? Még pörkös. Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Megkaphatná, de nem kell sietni.

  • Kedves Doktor Úr! Kislányomnál a 3 éves státuszvizsgálaton sytolés zörejt állapítottak meg.…

    Kedves Doktor Úr!

    Kislányomnál a 3 éves státuszvizsgálaton sytolés zörejt állapítottak meg. Elküldtek minket kardiológiára, de csak májusra kaptam időpontot. Eddig nem mondta a doktornőnk, hogy szívzöreje lenne. Nagyn aggódom miatta. Mitől lehet?

    Köszönettel: Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    A legritkább esetben jelent valami betegséget.
    Rossz hír, hogy a gyerekorvosuk nem vette a fáradságot, hogy elmondja, miről van.

    Üdv.

    TT

  • Kedves Doktor Úr! Kislányommal, aki 3 éves, 2 héttel ezelőtt a házi orvosunkhoz mentünk,mert…

    Kedves Doktor Úr!

    Kislányommal, aki 3 éves, 2 héttel ezelőtt a házi orvosunkhoz mentünk,mert belázasodott. Ő azt mondta, sima vírusos fertőzése van, csak orrcseppet használjunk (Novorin). Mivel 5 napra rá egyik reggelre a füléből sárgás, de átlátszó váladék folyt ki, felkerestünk egy fül-orr-gégészt, aki a vizsgálat után (műszeres hallásvizsgálat is volt, mert a kislány nem hall jól, valamint ultrahangos arcüreg vizsgálat) azt mondta, hogy a fülében felgyűlt a folyadék, amit a megnagyobbodott orrmandula okozhat, amit viszont Streptococcus fertőzés okoz (ezt ránézésre mondta). Így 10 napig eritromicint kell szednie (Augmentinre allergiás). Viszont az orrcsepp használatára egyértelműen azt a választ adta, hogy felejtsem el, úgysem ér el a folyadék az orrmandulához (a gyermekorvos Nasopax-ot javasolt a Novorin után). Valamint -bár először találkoztunk- már most az orrmandula műtétet erőltette, ha nem akarjuk, hogy a gyerek hallása sérüljön. Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint az orrcsepp szükséges-e,mert nem kap rendesen levegőt a gyerek, valamint valóban károsodhat-e a hallása? Köszönettel: Fehér Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Az elmondottakban annyi ellentmondás van, hogy nem tudom a helyzetet tisztázni az Ön számára sem.
    Meg kellene vizsgálnom a gyereket.

    Üdv.

    TT

  • Kedves Doktor Úr! Csütörtök óta szedem a cedax 400 mg-os antibiotikumot. Azért ezt a gyógyszert…

    Kedves Doktor Úr!

    Csütörtök óta szedem a cedax 400 mg-os antibiotikumot. Azért ezt a gyógyszert kezdtem el, mert fennál a terhesség lehetősége, és az orvos szerint a cedax ebben az esetben biztonságosabb, mint a tavanic.

    Beszedtem egy levéllel (5 db), és nem jöttem helyre 100%-ig, ezért elkezdtem egy újabb dobozt, amiből eddig egy darabot vettem be. Az egyik kérdésem az lenne, hogy ha menet közben jobban érzem magam, akkor adott esetben félbe hagyhatom a második dobozt vagy azt is mindenképpen végig kell szedni?

    A másik kérdésem pedig az, hogy tegnap óta egésznapos folyamatos hányingerem, émelygésem van. Szedek probiotikumot, de gondolom még így is kicsit kikészült a bélrendszerem. Mikorra múlhat el ez a mellékhatás? Ha befejeztem a gyógyszer szedését, még megmarad néhány napig?

    Köszönöm válaszát!

    Üdvözlettel:

    Z. Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező,

    mivel a betegségéről semmit nem tudok, csak a kezeléséről, nem tudok válaszolni.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor Úr!17 hónapos unokámnak székletéből : sok candida telep tenyészett ki, étvágya…

    Tisztelt Doktor Úr!17 hónapos unokámnak székletéből : sok candida telep tenyészett ki, étvágya sem nagy.
    Nagy növésű ,sulya:10,5 kg. ⁄2 hónapja alig hizott⁄-hozzátartozik ,hogy 1 éve a kórházban sok antibiotikumot kapott ,azóta
    kap, kis megszakitásokkal bélflóra regenerálót, tejmentes diétát is próbálunk tartani.
    De a candida csökkentésére ,bélflórára kérnénk javaslatot!
    Köszönettel: a nagymama

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ennek a candidának semmi jelentősége, bármit mond az elterjesztett félműveltség.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor úr! Köszönöm az orrdugulásra adott gyors és reménykeltő válaszát. Egri lakosok…

    Tisztelt Doktor úr!

    Köszönöm az orrdugulásra adott gyors és reménykeltő válaszát. Egri lakosok vagyunk ezért kicsit körülményesebb a rendelőjébe eljutni, mintha a közelében lennénk, viszont nagyon szeretném, ha megoldódna ez az évek óta fennálló problémánk. Bízom benne, hogy sikerül megfelelő rendelési időpontot találnunk.
    Tisztelettel: Anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Meglátjuk.

  • Jó Napot! Az én alapproblémám, hogy a váladék az orromból a torkomra folyik állandóan...Voltam…

    Jó Napot!
    Az én alapproblémám, hogy a váladék az orromból a torkomra folyik állandóan...Voltam orrspecialistánál, ahol kiderült, hogy orrkagyló-túltengésem és orrsövényferdülésem is volt, plusz az arcüregemben polyp van. Első műtéttel az orrkagylókat kiszedték + kiegyenesítették az orrsövényemet endoszkóppal. Második műtéttel a polypot szedték ki...orrlégzésem helyre jött, sokkal kevesebbet kellett fújni az orromat, de a váladékcsorgás megmaradt...orvosom mondta, hogy refluxom is van, látszik a felmaródás a torkomon. Volt is állandó gyomorégésem, reggelente kapart a torkom, és rekedtség is volt...Szedtem PPI-t, az 80-90%-osan elmulasztotta a gyomorégésemet, de a váladékcsorgás plusz egyéb tünetek megmaradtak...Befejeztem a sulit, a nagy belső feszültség elmúlt, ami volt bennem, rögtön megszűnt a gyomorégés kb 0-ra. De reggelente tele van a torkom váladékkal, és az orromból még mindig jön a váladék, gondolom a savas gőzök irritálják a nyálkahártyámat és azért váladékozik, hogy ne száradjon ki...Orvosom szerint 2 X 40 mg PPI-t kéne szednem, mert ennek a reflux fajtának ez a gyógymódja. Ön szerint próbálkozzak meg ezzel is? Ön mit javasol? 21 éves vagyok, köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Inkább azt kellene megnézni, mennyire sikerült az a műtét.

    Üdv.

    TT

  • Köszönöm a gyors választ! Kell vele orvoshoz mennem vagy eddig is ott lehetett csak én nem nézegettem?

    Köszönöm a gyors választ! Kell vele orvoshoz mennem vagy eddig is ott lehetett csak én nem nézegettem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Gondolom.

  • Tisztelt Doktor Úr! A torokmandula kapcsolodhat a hatso mandulaágyba kis cérnaszál szerű kinővéssel…

    Tisztelt Doktor Úr! A torokmandula kapcsolodhat a hatso mandulaágyba kis cérnaszál szerű kinővéssel ami olyan szinű mint a mandula vagy ez valami rákos folyamat amit látok? Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Nem rákos.

  • Tisztelt Doktor Úr! 8 hete felszúrták a kislányom fülét gennyes középfülgyulladás miatt. 6…

    Tisztelt Doktor Úr!

    8 hete felszúrták a kislányom fülét gennyes középfülgyulladás miatt. 6 hete nem szedünk antibiotikumot, a kicsi nem köhög, nem taknyos, étvágya jó, ugyan óvodába nem jár azóta. Januárban végig infráztam az arcát. A gégész mindenképpen orrmandula műtétet sürgetett, amit ha nem muszáj nem vállalnék.
    Kérdésem az lenne, hogy nátha hurut nélkül maradhatott-e vissza valamilyen fertőzés, esetleg folyadék a dobhártya mögött?
    Nagy-e az esélye⁄hajlama arra a gyereknek, hogy ha visszakerül a közösségbe és esetleg újra beteg lesz az a fülére megy?

    Köszönettel: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Folyadék maradhat vissza hosszabb ideig is.
    Mindenkinek lehet fülgyulladása, aki közösségbe megy, meg aki nem megy közösségbe.


    Üdv.

    TT

  • Kedved Dr. Ùr! Egy igen furcsa kérdésem lenne lassan 30 éves leszek! Fiatal koromban mindig felköhögtem…

    Kedved Dr. Ùr! Egy igen furcsa kérdésem lenne lassan 30 éves leszek! Fiatal koromban mindig felköhögtem vagy csak ugy feljött a mandulám felöl egy Borsò nagyságu , kellemetlen Szagu váladék mindig más méretü. Azt hidtem elmùlt de nem ujra elöjött kábé 2 honapja slájmosnak érzem a torkom a mandulámnál ugy érzem televan ezekkel a vàladékokkal . Mindig nyelek erössek de nem tünik el:-( a szám is szàjszagu emiatt mitöl van ez és veszélyes lehet? Köze lehet ahhoz hogy az ember nem Esik teherbe emiatt mert 7 éve egyszer Sem eszem teherbe:-( köszönettel: Ircsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!
    Ennek a teherbeeséshez nincs köze. Máshoz sem, ez nem betegség.
    Detritusznak hívják, normális jelenség, ha nem is kellemes.
    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor úr! Fiam közel 16 éves, és csecsemő kora óta problémát okoz az orrdugulása.…

    Tisztelt Doktor úr!

    Fiam közel 16 éves, és csecsemő kora óta problémát okoz az orrdugulása. Akkor azt mondta a szakorvos, hogy kicsi az orrjárata, ezért ha kissé beduzzad a nyálkahártyája akkor hamar eldugul, de ahogy nő a gyerek ez majd megoldódik. A gyerek már elég nagyra nőtt, de a helyzet nem változott. Sajnos.
    Kisebb náthánál is rögtön eldugul az orra, ráadásul a parlagfűre és a korai barkás virágokra is allergiás lett időközben, így sajnos az év nagy részében szenved ettől az állapottól. Orrcseppet nem merünk hosszútávon alkalmazni a káros hatások miatt, így többnyire Salvus vízzel, vagy a gyógyszertárakban kapható tengervizes spraykkel próbálunk a közérzetén javítani, nem nagy sikerrel.
    A reklámokban nagyon sok csodaszert ajánlanak orrdugulásra, de nem hiszem el, hogy nincs káros hatásuk. Ön szerint van erre az állapotra megoldás, van olyan valami, ami hosszútávon alkalmazható és hatásos is?
    Segítő válaszát előre is köszönöm! Anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Van erre megoldás, meg kellene őt vizsgálnom.

    Üdv.

    TT

  • Kedves Doktor Úr! Nemrég egy nagyon erős megfázáson estem át ( kb. egy héten keresztül…

    Kedves Doktor Úr!


    Nemrég egy nagyon erős megfázáson estem át ( kb. egy héten keresztül folyamatos orrfújás, tüsszögés stb. )
    Ez megfázás lezajlott kb 5 napja és tegnap és ma azt vettem észre, hogy megszáradt, apró alvadt vérdarabok vannak az orromban.

    Betudható-e ez a megfázásnak, vagy valami teljesen más oka lehet a jelenségnek?

    Válaszát előre is köszönöm.

    Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Aligha van más oka.

  • Kedves Doktor Úr! 3 és fél éves kislányomat a mai nap folyamán elvittem a háziorvoshoz, mert…

    Kedves Doktor Úr! 3 és fél éves kislányomat a mai nap folyamán elvittem a háziorvoshoz, mert múlt hét csütörtök óta csúnyán köhög és láza is volt egészen szombatig. Tegnap pedig 37.5 volt a hője. Doktor Úr megvizsgálta és megállapította, hogy légcsőhurut gyulladása van és durva systolés zörejt észlelt.
    Legutóbb január közepén jártunk a háziorvosnál, akkor is megvizsgálta a kislányomat, de akkor még nem volt szívzöreje.
    Kaptunk beutalót a gyermek kardiológiára, de nagyon aggódom.
    Mi okozhatta ezt a hirtelen fellépő szívzörejt? Állhat-e a háttérben komolyabb probléma? Csecsemő kora óta egészségesen fejlődik, a születést követő vizsgálatokon sem vettek észre semmiféle rendellenességet.
    Nem tapasztalom, hogy fáradékonyabb lenne, nem is panaszkodik, hogy fáj neki valahol. Viszont nem eszik valami jól.
    A válaszát előre is köszönöm!
    Egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ez nem hirtelen fellépő zörej, csak most hallatszott, múltkor meg nem.
    Az orvosuk semmit nem mondott?
    Beteg állapotban egyes zörejek felhangosodnak, szívbetegség nem valószínű.

    Üdv.

    TT

  • T. Doktor Ur! 16 éves lányomnak vérvétele volt. Minden eredménye jó, de két eredmény meg van…

    T. Doktor Ur!
    16 éves lányomnak vérvétele volt. Minden eredménye jó, de két eredmény meg van csillagozva. A vas 30,6 és a transferrin 4,4 . Nem tudom, nagyon rossz ez az eredmény? Mitől lehet magasabb a vasa? Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Sokszor laborhiba.

  • Kedves Doktor úr! A mandula vizsgálata, rákszűrésae tényleg csak annyiból áll, hogy lenyomott…

    Kedves Doktor úr! A mandula vizsgálata, rákszűrésae tényleg csak annyiból áll, hogy lenyomott nyelvnél ránéznek illetve megtapintják a nyirokcsomókat? Szakrendelőben jártam és ennyit csináltak. Még a nyelvemet sem kellett kinyújtani. Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Az elmondottak alapján még lehetett alapos a vizsgálat.

  • Tisztelt Dr ÚR! Van egy 4 éves gyermekem. 4, napja van láza, ma már csak hőemelkedése de nem…

    Tisztelt Dr ÚR!

    Van egy 4 éves gyermekem. 4, napja van láza, ma már csak hőemelkedése de nem folyamatosan inkább este volt jellemző ez. Hurutosan köhög adom nek ia fluimucilt szépen szakad és az orra is megindult. Elvigyem a házi orvoshoz, vagy ez már javuló tendencia? Egyébként nem bágyadt levert, azért nem is vittem eddig. . .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ha elmúlik a láz, talán nem kell orvoshoz menni.
    Üdv.
    TT