A betegek kérdései (2244)

  • Tisztelt Doktornő! 30-as ülőmunkát végző férfi vagyok, féléve van ez a munkám. Igazából semmi…

    Tisztelt Doktornő!

    30-as ülőmunkát végző férfi vagyok, féléve van ez a munkám. Igazából semmi különös nincs, viszont a következőket tartom fontosnak elmondani:
    több hétig fennállt köhögés, sárga⁄sárgászöld sleim, náthaszerű tünetek. Otthon kevésbé, munkahelyemen inkább. Mára már csak a munkahelyemen szoktam néha köhögni, néha ürül köpet, néha nem. Aludni jól tudok, itthon ilyen problémám nincs. Lázam, hőemelkedésem nem volt, nincs. Tüdőszűrőm negatív (1 hónapja készült). Allergiás vagyok ugyan, de Rhinocorttal jól tudom kezelni. A munkahelyi klímára gyanakszom, hogy az irritálhat. Mit tudok kezdeni a dologgal, ha tényleg a klíma irritál?

    Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Kérdező!

    valószínűleg tényleg a klíma okozza a tüneteket. vagy kikapcsoltatja, ha lehetséges, vagy megfontolandó a munkahely-változtatás.

  • kedves dr nő!!! azt szeretném kérdezni hogy az mitöl lehet hogy sokat szúr a mellkasom bal…

    kedves dr nő!!!
    azt szeretném kérdezni hogy az mitöl lehet hogy sokat szúr a mellkasom bal oldalon a szegcsont mellet sokszor csak akkor mikor levegőt veszek vagy mikor ki fújom a levegőt a hátam is sokat fáj és ilyenkor nehéz a mellkasom alig kapok levegőt sokszor nagyon nehéz a légzésem de ez a szúro fájdalom nagyon rossz és mikor szúr veszem a levegőt ez a fájdalom felmegy a nyakamra meg a vállamra .ön szerint ez lehet légmell ? vagy baj van a tüdővel válaszát elöre is köszönöm egy 34 éves nő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Kérdező!

    Valószínűleg a légmell már súlyosabb tüneteket is okozna, de esetleg egy kisebb légmell lehetséges. szerintem viszont lehet, hogy pl. asztmás. Egy mellkas-röntgen és egy tüdőgyógyászati vizsgálat nem ártana!

  • RÉgota allergiás vagyok a tavaszi virágporokra. Másodszor jártam ugy a nyáron hogy hirtelen bedagadt…

    RÉgota allergiás vagyok a tavaszi virágporokra. Másodszor jártam ugy a nyáron hogy hirtelen bedagadt az arcom szemem torkom. Elösszőr az orvos szteroid inekciót adott, és prednizolon tabblettát irt fel. Másodjára csak bevettem 2 tablettát és gyengültek a tünetek. Azt szeretném kérdezni hogyan lehetne kideríteni mi okozta a tüneteket?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Kérdező!

    Lehet, hogy valamilyen más pollen okozta a tüneteket, vagy étel, esetleg kozmetikum. Különböző allergiavizsgálatokkal, bőrteszttel, vérvétellel lehet kideríteni, hogy mire allergiás, de nem biztos, hogy kimutatható az allergén.

  • 3napja nagyon erős köhögésem van ami köpet ürítésel társul reggelente.....nagyon nehezen jön…

    3napja nagyon erős köhögésem van ami köpet ürítésel társul reggelente.....nagyon nehezen jön fel , fulladozok , a slemem szine narancssárga, véres csomó is volt már benne. Mi lehet a bajom! Egész nap fulladok , köhögök, lázam nincs!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Kérdező!

    Valószínűleg hörghurutja van, ami antibiotikus kezelést igényel. Keresse fel a háziorvosát!

  • Tisztelt Doktornő! Orvosi alkalmassági vizsgálatok miatt elküldtek, EKG, teljes labor, tüdőszűrés…

    Tisztelt Doktornő!

    Orvosi alkalmassági vizsgálatok miatt elküldtek, EKG, teljes labor, tüdőszűrés és egyéb vizsgálatokra.
    A labor eredményem teljes mértékben rendben van, de a tüdőszűrés eredménye számomra meglepő és érthetetlen eredményt hozott. Ez áll az értékelésen:
    "A tüdőkben aktuális kóros nem látható.
    Mélyen álló rekesz. Asthenias típusú mellkasváz. Cor az átlagosnál kisebb (cseppszív). Norm. tág aorta. A trachea légsáv a középvonalban helyezkedik el. A háti gerincen jobbra convex scoliosis."
    A gerincferdülésről tudok, bár soha semmilyen panaszom nem volt evvel kapcsolatban.
    EKG-n a szapora pulzuson kívül (ami a fehérköpenyes-syndromám miatt van, egyébként nyugalmi állapotban 70 szokott lenni a pulzusom), a következő állt: "low voltage chest". Egyébként vérnyomásom is mindig rendben van.
    Egészen pici korom óta minden nap sportolok, korábban élsportoló voltam. Soha semmi panaszom nem volt, se a tüdőmmel, se a szívemmel. Az lenne a kérdésem Önhöz, hogy az EKG eredmény össze függhet avval, hogy az átlagosnál kisebb szívem van? Továbbá mit jelent az, ha valakinek az átlagnál kisebb szíve, mit befolyásol? Mit jelent a mélyen álló rekesz? Összességében ez milyen leletnek számít?
    Álmaim álláslehetősége előtt állok, jövőhéten megyek az üzemorvoshoz és kicsit kétségbe vagyok esve, hogy esetleg nem talál alkalmasnak...
    Köszönettel: egy 24 éves lány.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Kérdező!

    Nyugodjon meg, Önnek az égvilágon semmi baja! A cseppszív a vékony testalkatából adódik, a mélyen álló rekesz azt jelenti, hogy mély belégzésben történt a vizsgálat. Az EKG is normális, alacsony feszültségű jelek látszanak, de ez szintén lehet alkati dolog.

  • Tisztelt Doktornő! Szerológiai vizsgálatom eredménye: krónikus, perzisztáló mycoplasma pneumoniae.…

    Tisztelt Doktornő! Szerológiai vizsgálatom eredménye: krónikus, perzisztáló mycoplasma pneumoniae. Autoimmun betegségek kizárása céljából kerültem immunológiai kivizsgálásra, mert 3 hónapja fájdalmas és nehézkes nyelésem van, melyre szervi okot nem találtak a megelőző vizsgálatok során. Autoimmun betegséget nem mutatott ki a vizsgálat, "csak" a fent említett m.p.-t. Levofloxacint kezelést kapok, 3 hétig kell a tablettát szednem. Annyira meglepett a vizsgálati eredmény,hogy elfelejtettem az adjunktus nőt megkérdezni, hogy ez mennyire és hogyan fertőz? Főleg a kisfiam miatt érdekelne, aki 8 éves. Elkaphatta tőlem? Mert náthás szokott lenni, de egyéb, lázzal,köhögéssel járó panasza nem volt mostanában. Mit ne tegyek vele kapcsolatban? ne igyak vele egy pohárból és ne is puszilgassam? Nekem 3 éve volt egy tüdőgyulladásom. Elképzelhető, hogy ez a m.p. azóta "bennem" van? Pedig akkor is kaptam antibiotikumos kezelést. És a kontroll mellkas röntgen is negatív a gyógyszeres kezelés után. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Viktória

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Viktória!

    Lehet, hogy már 3 éve a szervezetében van a mycoplasma, csak eddig nem okozott panaszt. Ellenálló, nehezen elpusztítható baktériumról van szó, amely antibiotikum nélkül sokáig életképes. Fertőző lehet a betegség, cseppfertőzéssel, tehát nyállal terjedhet, de nem fertőz annyira, mint pl. az influenzavírus. Elkerülni nem kell a kisfiát, de ne nagyon puszilgassa, vagy köhögjön mellette!

  • Kedves Doktornő, édesanyám idős, gyenge, 88 éves asszony. Az elmúlt 2-3 évben gyakran volt…

    Kedves Doktornő,

    édesanyám idős, gyenge, 88 éves asszony. Az elmúlt 2-3 évben gyakran volt tüdőgyulladása, idén tavasszal volt egy súlyos is, amikor kórházi kezelésre szorult. A tüdőgondozóban a doktornő javasolta, hogy szedjen Broncho-Vaxom immunerősítőt. Megvettem, és a betegtájékoztatóban azt olvastuk, hogy autoimmun betegségben szenvedők ne szedjék. Édesanyámnál 20 éve primér biliaris cirrhosis-t diagnoztizáltak, ezért Ursofalk gyógyszert szed, amivel jól karban tartható a betegség. 5 éve pedig egy szem trombózis során antiphospholipid syndrome-t állapítottak meg a trombózis hátterében. Ezért syncumart szed és szteroidot (napi 4 mg Medrolt). Kérdezem, hogy ezek a betegségek valóban kizárják-e a Broncho-Vaxom alkalmazását (pl. mert belobbanthatják ezeket az autoimmun reakciókat), vagy felesleges a félelmem, és alkalmazható mellettük a Broncho Vaxom immunerősítő, amire pedig szüksége lenne. Megjegyzem, hogy minden évben kap infuenza elleni oltást, illetve 5 éve kapott tüdőgyulladás elleni oltást is, amit idén megismétlünk; és ezekkel soha nem volt semmi probléma az autoimmun betegségei ellenére. Előre is köszönöm válaszát. Sz. Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Erika!

    Az autoimmun betegség az immunrendszer túlműködése, tehát az immunerősítők felerősíthetik ezeket a folyamatokat, és rosszabbodhat a betegség. Ugyanakkor nem csak azokra a sejtekre hatnak, amelyek amúgy is túlműködnek, tehát elvileg lehet, hogy alkalmazható a BronchoVaxom, és a védőoltások, de nyugodt szívvel nem tudom ajánlani. Sosem lehet tudni, hogy melyik oltás vagy immunerősítő váltja ki a betegség fellángolását. Én inkább vitaminkészítményeket és antioxidánsokat javasolnék.

  • bronchovascularis betegségeket elösegítő tényezők

    bronchovascularis betegségeket elösegítő tényezők

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Mi a kérdés?

  • Tisztelt Doktornő!! Most voltam mellkas rötgenen ami a vesekövemhez kérte az orvos.Mivel még…

    Tisztelt Doktornő!!
    Most voltam mellkas rötgenen ami a vesekövemhez kérte az orvos.Mivel még nem tudok menni hozzá kérném elemezze a leletben írtakat!!!
    Lelet:Éles konturu rekesz,szabad lateralis sinusok.
    Mk. old. paracardialisan felszaporodott a peribronchialis rajzolat,e mellett kissé fokozottabb
    vascularizatio is megfigyelhető emelkedett kisvérköri nyomás jeleként.
    Cor harántban nem nagyobb,kp. árnyék rendben.
    A csontos mellkason kóros rad. eltérés nem látható.
    Trachea légsáv megtartott.

    Szeretném megtudni ezek alapján mi ateendő ill.mit is jelent igazából a leletem!!!!????Kérem szépen írja le nekem.Köszönettel Gyöngyi!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Gyöngyi!

    A fokozott peribronchialis rajzolat lehet egy hörgőgyulladás jele, vagy alkati dolog, esetleg korábbi gyulladás maradványa. A kisvérköri nyomásfokozódás utalhat szívbetegségre, vagy magas vérnyomásra, de korrekt választ a kardiológiai vizsgálat adhat, az is lehet, hogy nincs is nyomásfokozódás.

  • Tisztelt Dr Nő! múlt héten Pénteken kezdődött egy elég erős hátfájás volt egyszer hő emelkedésem…

    Tisztelt Dr Nő!

    múlt héten Pénteken kezdődött egy elég erős hátfájás volt egyszer hő emelkedésem 37,2 azóta is náthás vagyok és köhögök hőemelkedésem nincs már. Én lázas nem szoktam lenni akár milyen beteg vagyok de még a hőemelkedés is ritka nálam.Voltam is Hétfőn a házi orvosnál ő Xafot adott 1 szer 1 kell szednem és Pantacidot kaptam 20 mg at pedig 2 szer 1 tbletta.
    Az volna a kérdésem még mindig fáj a hátam és már elől is szúr a bordámnál ma sípoltam is mikor vettem levegőt.Nem dohányzom mi lehet ez mögött de ha le hajolok is nagyon fáj ?
    Mielőbbi válaszát köszönöm mit tegyek hova forduljak mire utalnak ezek a tünetek?
    Van 2 gyermekem remélem ők nem kapják el.
    Maradok Tisztelettel:Marietta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Marietta!

    Lehet, hogy tüdőgyulladása van, de lehet, hogy a hörghurut okozta köhögés miatt van háti fájdalma. Ha hétfőig sem javul az állapota, menjen vissza a háziorvosához, ill. keressen fel egy tüdőgyógyászt!

  • Kedves doktornő. kérem adjon nekem tanácsot. anyukám rendszeresen jár tüdőgondozóba copd-s…

    Kedves doktornő. kérem adjon nekem tanácsot. anyukám rendszeresen jár tüdőgondozóba copd-s betegsége miatt. most legutóbb volt röntgenen és annyi van ráírva a papírra, mko. tömöttebb hilusok,bal maius cor láthato. elküldték ct-re. amire iránydiagnózisként
    felső lebeny tüdő hörgő dag. annyira rettegek ettől a diagnózistól. az anyum lehet hogy rákos? 2005 ben feküdt a Korányi korházban BP-en. ott volt neki hörgő tükrözése. izotóp vizsgálat .. ct is. akkor az emlékezeteim szerint nem találtak nála semmit. kérem segítsen . nagyon kétségbe vagyunk esve. köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Kérdező!

    A röntgen-leírás alapján nem látok okot az aggodalomra, valószínűleg csak azért írták rá a daganat diagnózist, mert mindig kell írni egy beküldő diagnózist. a tömött hilusokat okozhatják pl. megnagyobbodott nyirokcsomók, aminek a daganat mellett különféle gyulladások is lehetnek az okai.

  • Kedves Doktornő! Màr többször írtam önnek, most a következő a problémam;megfàztam, majd utàna,valadek…

    Kedves Doktornő!
    Màr többször írtam önnek, most a következő a problémam;megfàztam, majd utàna,valadek képződőtt ami kezdetben, szintelen, sárgás zoldes majd véres lett
    ,.eleinte az orromban is és a garatomban

    . Most már az orrom kitisztult de a garatombol mèg mindig vères vàladèkot kràkogog fel. Acc 200 at szedek Egy kicsit mèg vagyok ijedve,mert tudom a véres köpet a tûdõràk jele is lehet.. Amit tudni kell, hogy aug 27.voltam mellkas ct.n ami negatív lett. Nem tudom merre induljak tovább tüdőgyogyàsxhoz vagy fül orr gègèszhez. A háziorvos nem igazán foglalkozik a dologgal. Tudni szeretnèm hogy a negatív kontrasztos ct ellenére lehet, hogy mégis tüdőrák? Total tanácstalan vagyok, hogy, mit csinaljak. Tessék tanácsot adni. Köszönöm. Csaba

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Csaba!

    Ha negatív a mellkas-CT, akkor nincs tüdőrákja! valószínűleg egy súlyos megfázás kapcsán kialakult hörghurutról van szó, amely antibiotikus kezelést is igényel. elsősorban tüdőgyógyászt javasolnék, de kezdhet a gégészeten is.

  • Kedves Doktornő! A Telfast gyógyszert össze lehet törni egy evőkanálban vagy muszáj lenne egyben…

    Kedves Doktornő!
    A Telfast gyógyszert össze lehet törni egy evőkanálban vagy muszáj lenne egyben lenyelni?
    Köszönettel: Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Eszter!

    Össze lehet törni.

  • Kedves Doktorno! A kovetkezo Problemaval fordulok Onhoz: nehany napja, fokepp reggelente verrel…

    Kedves Doktorno! A kovetkezo Problemaval fordulok Onhoz: nehany napja, fokepp reggelente verrel kevert kopetet uritek ( neha napkozben is). Ezen kivul kisse nehezebben veszem a levegot, es nem tudom mi lehet az oka. Mult heten altalanos kivizsgalason voltam ( par hete rosszabbul erzem magam, ami neha jobb, neha rosszabb) ahol a verkepem jo lett, semmit nem talalt a doktorno, illetve vegeztek mellkasrontgent, melyek eredmenye: véreredmények jók:nincs gyulladás ,jó vesefunkciók,jó májfunkciók,nem vagyok vérszegény.Egyedül a Koleszterin emelkedett kicsit(de az sem érdemel nagyon említést)A tüdőfelvételen sem látszik kóros ,annyit írt:tüdőszerte számos 2-3 mm átmérőjű göbök ,melyek megfelelhetnek régi tüdőfolyamat maradványának.(valami régi tüdőgyulladás esetleg)
    Szivmukodesem rendben, vesek es hereiltrahang rendben volt.
    Hozza tartozik hogy hetek ota mas-mas testreszem faj (here,izulet,mellkas, hat, derek, stb), most eppen az oldalam (bal oldalt a bordak alatt).
    Nem kohogok, viszont a mandulam meg van nagyobbodva, regebben volt mandulatalyogom is (ez par eve volt). A veres kopet mintha csak a megnagyobbodott mandula oldalarol jonne , de ebben nem vagyok biztos.
    Ezek alapjan esetleg tudna mondani valamit, amit nem mondtak az engem vizsgalo orvosok? Bizni szeretnek bennuk, de azert aggodom... Koszonom szepen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Kérdező!

    Gégészeten is volt? Ha a mandulagyulladás a vérzés oka, akkor ezt elsősorban egy gégésznek kell megvizsgálni. Számos más oka is lehet a vérköpésnek, az egyszerű hörghuruttól kezdve komolyabb betegségekig. Nem ártana esetleg egy mellkas-CT sem. Az apró göbök akár tüdőembóliára is utalhatnak.

  • Szeretném megkérdezni,hogy a leletben a -spec.residuum mit jelent, mivel most is megyek időszakos…

    Szeretném megkérdezni,hogy a leletben a -spec.residuum mit jelent, mivel most is megyek időszakos üzemorvosira.mivel már 2007-ben is volt és azóta is rendszeresen járok éves szűrésre.⁄ soha nem volt tbc,és más fertöző betegségem⁄.

    Éles rekesz,szabad,sinusok. Tiszta tüdők.Kp.tág hilusi erek.Középárnyék kornak,alkatnak megfelelő.
    A bal csúcsban borsónyi spec.residuum látható.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves kérdező!

    A spec. residuum korábbi gyulladásos maradvány, valószínűleg TBC-baktériummal való találkozás után alakult ki, nem jelenti feltétlenül azt, hogy tbc-je volt. Semmi kóros, emiatt ne aggódjon, tennivaló nincs.

  • Tisztelt Doktornő! 14 hónapos kislányom ma 3. hete köhög. (Kezdetben szárazon, ma már hurutosan)…

    Tisztelt Doktornő!

    14 hónapos kislányom ma 3. hete köhög. (Kezdetben szárazon, ma már hurutosan) Ezidő alatt háromszor is voltunk már a gyermekorvosnál. Némileg javult a helyzet, de biztos, ami biztos, kaptunk egy beutalót tüdő röntgenre. A leleten a következő áll: "A rekesz szabályos helyzetű, éles conturu, sinusok szabadok. Jobb oldalon a szívrekesz szögletben inhomogén, apró gócos árnyékoltság látható. A további tüdők légtartók. Cor középállású, kórósan nem conf. Vélemény: pneumonia l.d." Leírná nekem, hogy ez mit jelent?
    Előre is nagyon jöszönöm a válaszát: Édesanya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Édesanya!

    A kislányának jobb oldali tüdőgyulladása van, emiatt köhög.

  • JÓNAPOT KIVÁNOK ÉN AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI ÖNTÖL, HOGY MIT JELEN j4490⁄3- IDÜLT OBSTRUCTIV…

    JÓNAPOT KIVÁNOK ÉN AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI ÖNTÖL, HOGY MIT JELEN j4490⁄3- IDÜLT OBSTRUCTIV TÜDŐBETEGSÉG, K.M.N F1720⁄1- DOHÁNYZÁS OKOZTA DEPEDENCIA (SZINDROMA): J3040⁄1-ALLERGIÁS RHINITIS, K.M.N... EZT SZERETNÉM MEG TUDNI REMEÉLEM TUD NEKEM SEGITENI ELŐRE IS KÖSZÖNÖM.....

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves László!

    Az idült obstruktiv tüdőbetegség krónikus hörgőgyulladást jelent, amit leggyakrabban a dohányzás vált ki. Az allergiás rhinitis pedig allergiás eredetű szénanátha.

  • Kedves Doktornő! Tanácsot szeretnék kérni az allergiámra (parlagfű, üröm). Kipróbáltam több…

    Kedves Doktornő!

    Tanácsot szeretnék kérni az allergiámra (parlagfű, üröm). Kipróbáltam több fajta gyógyszert (Allegra, Loratadine-hexal, Xyzal), de egyiknek sem volt semmi enyhítő hatása. Érdemes tovább kísérleteznem más gyógyszerrel?

    Köszönettel: Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Eszter!

    Léteznek még más hatóanyagok is, pl. a Lendin ill. a Telfast. ha ezek sem használnak, megfontolandó a hyposensibilizáló kezelés , ami abból áll, hogy a szervezetbe fokozatosan , növekvő dózisban bejuttatjuk az allergént szájon át, cseppek formájában, és így a szervezetet hozzászoktatjuk, és az allergia teljesen megszűnhet, vagy jelentősen enyhülnek a panaszai.

  • Tisztelt Doktornő, hátgerinc problémáimmal rehabilitációra jártam...már egy éve jobb alsó…

    Tisztelt Doktornő,
    hátgerinc problémáimmal rehabilitációra jártam...már egy éve jobb alsó bordába sugárzó fájdalmam volt...miután abbahagytam a rehabilitációt jobban voltam 2 hétig, majd ujraindult a bordatáji fájás és elkezdett hátam közepe is fájni, mélyebb légzésvételkor is...Mivel köhögtem is elküldtek tödőröntgenre, ami nem mutatott semmit...azt mondták a hátgerincem fáj, a hátgerincferdülés miatt,a mi most szoptatás során meg van erőltetve...A hátam azóta is fáj, bár elviselhető, nem kell rá fájdalomcsillapitó...ami aggaszt az az, hogy bizonyos helyzetekben, pl. ha fekszem, vagy felállás uát, esetleg lehajolva ha mély lélegzetet veszek, akkor olyan mintha a tödőm ropogna, recsegne - nem tudom pontosabban leirni- nem hallani, csak érzem....ezt már akkor is éreztem amikor a tüdőröntgenre mentem, bár akkor ritkábban, most nagyon gyakran...Mi lehet ez? Lehet, hogy valamit nem mutatott ki a röntgen - valami komoly bajt?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Kérdező!

    A nagyobb elváltozások-amelyek már panaszt is okoznak- általában kimutathatók a röntgennel.Panaszait én is inkább mozgásszervi eredetűnek tartom, de nem ártana felkeresni egy tüdőgyógyászt is.

  • Tisztelt Doktornő! Borzasztóan nehéz a tüdőgondozóba bejutni, minden lehetséges úton-módon elhajtanak,…

    Tisztelt Doktornő!
    Borzasztóan nehéz a tüdőgondozóba bejutni, minden lehetséges úton-módon elhajtanak, legutóbb amikor már semmilyen kifogást nem találtak a fogadásomra, még azzal is előálltak, hogy talán biztos nem vagyok már területileg oda tartozó, de az voltam. Ez a XI.kerületi tüdőgondozóban volt. Előttem egy fiatal lány jelentkezett- volna- be azzal, hogy legalább 10 évig tartozott ahhoz a dr nőhöz, akihez szeretne újra jönni, beutalója is van, csak kihagyott néhány évet, most újra panaszai vannak. Hiába a beutaló, repült, mint a győzelmi zászló, csak mert már nem területi lakos, azóta megváltozott ez az egész. Hiába 10 évig hozzá járt, hiába a kérés, még csak nem is beszélhetett a kezelőorvossal.
    Nos, én 3-szor próbálkoztam meg bejutni, csak azért sem adtak időpontot, azt mondták, várjak ott 14-19 óra között. 15h-ra odamentem, mire közölték, ma már nem fogadnak több beteget.
    Kérdezem én, mi történt a tüdőgonozókkal? Hová menjenek a betegek? miért hajtanak el mindenkit?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ivett Unger Erika

    Kedves Kérdező!

    Én ilyet még nem tapasztaltam, ebben nem vagyok illetékes. Azt tanácsolom, keresse fel a betegjogi képviselőt!

Szerző

Dr. Ivett Unger Erika

allergológus, belgyógyász, tüdőgyógyász