A betegek kérdései (1807)

  • Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hete, hogy a makkom enyhén lilás színűvé vált,a pénisz bőre belűl…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kb. 2 hete, hogy a makkom enyhén lilás színűvé vált,a pénisz bőre belűl pedig élénk piros! Érintésre enyhén ég és viszket. eddig Sudocremmel és körömvirággal kentem , de semmi. Régóta tartós kapcsolatban élek és óvszert használunk! Eddig ilyen problémám nem volt, bár mostanában előfordult, hogy a munkám miatt nem tudtam megfelelően tisztálkodni. Mit tehetnék, hogy elmúljanak a panaszok?

    Köszönettel: P.N.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "P.N." jelige! Leírása alapján felmerül allergia lehetősége is! Bőrgyógyászeti szakvizsgálatot tartok indokoltnak! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok önhöz. Kb 5 éve magas vérnyomás betegséget…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az alábbi problémával fordulok önhöz.
    Kb 5 éve magas vérnyomás betegséget állapítottak meg nálam. 180/10 . Akkor az orvos Diovan gyógyszer szedését írta fel napi fél adagban. Le is vitte a vérnyomást majd kb másfél két év múlva ,merevedési problémáim jelentkeztek. Volt merevedés de gyengébb mint szokott és volt hogy félúton megszűnt vagy még a behatolás előtt megszűnt. És nem éreztem olyan nemi vágyat mint korábban. Előtte soha nem volt problémám 40 éves vagyok. Igaz a nemi életem aktivitása egy kicsit csökkent ebben az időszakban más okok miatt, de szerintem ez nem lényeg.
    Ez volt egy két hónapig majd minden rendbe jött. Ezt követően jó pár hónapig nem volt gond majd egyszer kétszer megint jelentkezett ez a jelenség, de ezt követően hosszabb időn keresztül semmi gond nem volt. Kb két éve más gyógyszert írattam fel az orvosommal mert erős vizelés ingerem volt a Diovantól és sokat is vizeltem. Az orvos Exforge tablettát irt fel napi fél adagban. Semmi gond nem volt egész mostanáig most megint jelentkezett a fent irt probléma. Az érdekelne,hogy ez a vérnyomás csökkentő gyógyszerektől lehet vagy más problémám is lehet. Azt vettem észre hogy a nemi vágyam is csökkent .
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "valami más?" jelige! Okozhatja a vérnyomáscsökkentő szer , emellett lehet egyéb ok is. Javasolom, keressen fel andrológus szakorvost! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • 26 éves srác vagyok és már vagy fél éve észrevettem,hogy a herezacskómon több apró kissebb vérhólyag…

    26 éves srác vagyok és már vagy fél éve észrevettem,hogy a herezacskómon több apró kissebb vérhólyag keletkezett.Annyira nem szenteltem neki különösebb figyelmet eddig,de a minap fürdés után az eggyik kidurrant(kilyukadt)És eléggé vérzett,alig tudtam elálítani.Ekkor egy kicsit megnyugodta,hogy csak ennyi lenne az egész és elmúlik,de nem,mert visszanőtt újból.Legalábbis én úgy látom.Remélem nincs komoly baj emiadt.
    Válaszát előre is köszönöm.
    T:Kicsit aggódó srác :)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "Tisztelt Dr. Úr." jelige! Ezt a betegséget herezacskó haemangiomának nevezik. Oka még nem tisztázott. Keressen fel egy bőrgyógyász szakorvost! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt Doktor Úr! Kisfiúnk két éves és a gyermeksebész hypospadiasist állapított meg, melynek…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Kisfiúnk két éves és a gyermeksebész hypospadiasist állapított meg, melynek megoldására műtétet javasolt.Urológus a gyereket még nem látta.Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lépéseket kell tennünk, hogy megtaláljuk a lehető legtökéletesebb megoldást a gyereknek.
    Tisztelettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "Hypospadiasis" jelige! Gyermekurológussal is meg kellene nézetni a gyermeket ( a budapesti Heim Pál Kórház Gyermekurológiáján, esetleg a budapesti Urológiai Klinikán). Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • T. Doktor Úr! Ön szerint okozhat hugycsőégést gomba úgy hogy nem viszket sem a hüvelyem sem…

    T. Doktor Úr!

    Ön szerint okozhat hugycsőégést gomba úgy hogy nem viszket sem a hüvelyem sem a hugycsövem? Minden negatív, csak a gomba pozitiv. De már annyi kúpot meg gyógyszert használtam és semmi eredmény....

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "gomba" jelige! Nem írta meg, hogy a gombát miben találták meg ( hüvelyváladék, vizelet, stb.?), és milyen gomba !? A gombás fertőzés viszketés nélkül is előfordulhat! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • tisztelettem doktoúr! 24 éves vagyok. a péniszem 13 centi. Minden sexuális partnerem megjegyezte…

    tisztelettem doktoúr!
    24 éves vagyok. a péniszem 13 centi. Minden sexuális partnerem megjegyezte nagyon kicsi a méretem. A véleményére lennél kiváncsi, a mai orvosi tudomány szerint. lehet növelni a pénisz méretét? Gyógyszeres, fizikai kezelés vagy plasztikai mütéttét során?
    Igazából nem, azt várom hogy, hirtelen 10centivel hoszab legyen, de legalább egy pár centivel. Lehetséges ez? Hol érdeklöthetnék ezen a téren.
    Válaszát elöre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "kicsi pénisz" jelige! Jelenleg nincs olyan módszer, amellyel a penist teljes biztonsággal lehetne megnövelni. Az e célból végzett műtétek eredményessége megkérdőjelezhető. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Kedves Dr. Úr! Ön szerint mitöl lehet vizelet örités útán néha olyan érzésem mozgásnál, hirtelen…

    Kedves Dr. Úr!

    Ön szerint mitöl lehet vizelet örités útán néha olyan érzésem mozgásnál, hirtelen lenti alhasi izmok ősszehúzásánál mintha érzékeny lenne a húgycsővem vagy nem is tudom potnosan deffiniálni mintha lenne valami a húgycsővemben. Mitől lehet ez az érzés eléggé sokat stresszelek ezen volt vizelet tenyésztésem az negativ lett.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "kétdés ijetség" jelige! Ha egyébként nincs vizelési panasza és a vizelete is negatív, akkor komoly baj nem valószínű! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt Doktor Úr! Van egy hét éves kisfiam, a kukija részlegesen le van még tapadva. Amikor…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Van egy hét éves kisfiam, a kukija részlegesen le van még tapadva. Amikor két éves volt, a gyermeksebész azt mondta, nem kell hozzányúlni hat-hét éves koráig, magától megoldódik.
    Minden este fürdésnél hátra húzza, ameddig tudja, de még nem teljesen megy.
    Van esetleg erre valamilyen krém, amivel kenegetni lehetne és ami feloldja ezt a letapadást?
    ( Egy barátnőm kisfiának így oldódott meg a "gondja", de ez már 13-14 éve volt és az a krém már sajnos nem kapható.)

    Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "Kevin" jelige! Ilyen speciális krém nincs. Azt javaslom, nézze meg újra gyermeksebész a fiatalembert! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt doktor Úr!
    Diagnózisom: a jobb vese álló helyzetben caudodystopiásan a coecum-kismedence találkozásában látható, kissé elfordult helyzetben.
    Szeretném megkérdezni, h mi okozta ezt ?Lehet, h a fogyásom?És hogy összefügg-e azzal, h keveset tudok csak enni, és székrekedésem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "vesés gondok" jelige! Hirtelen fogyás okozhat vesesüllyedést! ( de: lehet veleszületett fejlődési rendellenesség is!) Teendő akkor van, ha a süllyedés panasszal, veseüregrendszeri… Még több

  • Tisztelt doktor úr! Kb egy hónappal ezelőtt néha éreztem a bal herém alján egy kis daganat…

    Tisztelt doktor úr!

    Kb egy hónappal ezelőtt néha éreztem a bal herém alján egy kis daganat szerűséget,egészen apró volt!Viszont most már egy hete kb egész szépre duzzadt kb 1-2cm lehet a mérete!Nem fáj semmi,a nemi élettel minden rendben van!Maga szerint ez mi lehet?A rosszindulatú daganatot ugye kizárhatom?Urológiára csak 2 hét múlva kaptam időpontot és nagyon zavar hogy mi lehet!

    Tisztelettel és köszönettel:
    Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "Z." jelige! Minél hamarabb lássa urológus szakorvos! Sokféle elváltozás lehetősége merül fel. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy mi lehet az oka annak,szexuális eggyütlétekkor,mikor…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy mi lehet az oka annak,szexuális eggyütlétekkor,mikor a csúcsra jutok,olyan érzésem van,mintha a sperma egy pillanatra elakadna,és csak néhány másoperc után ürül.Remélem nem csak műtéti úton orvosolható!
    Köszönöm előre a Rám fordított idejét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "busmann" jelige! Nem kell semmiféle orvoslás, mert amit leírt, az nem kóros! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt doktor úr! Ön szerint a heréim mérete mennyire tekinthetőek jónak? Azt tudom, hogy…

    Tisztelt doktor úr!

    Ön szerint a heréim mérete mennyire tekinthetőek jónak? Azt tudom, hogy normális méretűek, de konkrétan kisebbnek vagy pont jónak mondhatóak? A méretek: bal: kb 4 * 3 cm , a jobb: 5*4 cm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "herék mérete" jelige! A herék legnagyobb átmérője min. 4 cm, átlagos térfogatuk 15-18 ml. A herék "jósága" nemcsak a nagyságtól függ.
    Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Üdvözletem dr úr! 22 éves férfi vagyok.Korábban javasolt nekem biznyos vizsgálatokat szűkület…

    Üdvözletem dr úr!

    22 éves férfi vagyok.Korábban javasolt nekem biznyos vizsgálatokat szűkület kizárására. Visszamentem urológusomhoz, aki azt mondta, ezeket nem nézi, mert ő szerinte húgycső tágasság alapján is kizárható. 3-4 cm-re nézte, és nem talált semmit, azt mondta, ha hátrébb lenne, az komolyabb gondot okozna, mint a dupla sugár, és a gyak vizelési inger/kiürületlen hólyagérzés.
    Ő az orvos így nem akartam tolakodni, de a kérdésem, hogy ezalapján a szűkület valóban kizárható, mert mindenhol azt írják, h ahhoz rtg vagy tükrözés kell. Csak azért aggódom, mert olvastam, h sipoly is kalakulhat v annak azért már lennének komolyabb előzményei?
    A tüneteim egyébként enyhülnek, de még mindig gyakran kell mennem az esti órákban, nappal van, h észre sem veszem és vizelés után olyan érzés sokáig, mintha nem ürülne ki, de nem fáj, és nem csíp. Továbbá a legvége, de csakis a legvége szaggatottan jön, erre az oros azt mondta, normális, hiába mondtam neki, h eddig a vége sem szaggatott.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "Kizárhatom?" jelige! Az előző válaszomban leírtakat elsősorban gyulladás kizárása céljából javasoltam. Szűkület előzmény nélkül nem szokott kialakulni! Sipoly kialakulásától csak tartós gyulladás esetén lehet tartani.
    Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Néhány hete erős olykor enyhe jobb oldali vesetájéki fájdalmam van. Főleg estére jön a fájdalom, és akkor fáj leginkább ha lefekszem. Napközben tompa, néha bele-bele szúr. Az utóbba 1 hétben már a bal oldalon is érzem a fájdalmat, bár ott ritkábban és nem olyan… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "??" jelige! Leírása alapján inkább mozgásszervi eredetre gondolnék. De: meg kell várni az ultrahangot és meg kell nézni a vizeletet is. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt doktor úr! A kérdésem az lenne hogy a péniszemen lévő gombás megbetegedés kapcsolatban…

    Tisztelt doktor úr!

    A kérdésem az lenne hogy a péniszemen lévő gombás megbetegedés kapcsolatban lehet-e azzal hogy sexben(persze most csak óvszerrel) nagyon hamar elérem az orgazmust?
    Eddig ilyen problémám sose volt,mindig teljes menetidőt tudtam nyújtani:)
    Várom válaszát.előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "Kérdés" jelige! Igen, a penisen levő gyulladás kiválthat gyors magömlést! (de: amíg a gyulladás nem gyógyul meg, addig ne közösüljön!) Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt Doktor Úr! Lehet -e prosztataproblémám. ha éjszaka többször van vizelési ingerem, vizelésem?…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Lehet -e prosztataproblémám. ha éjszaka többször van vizelési ingerem, vizelésem? Néha telítődési érzésem is van. Vérzés. fájdalom nincs. Partnertől kaphatok-e betegséget. mely a prosztatát veszélyezteti? Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "aggódó" jelige! Kérdéseire a válaszom: Igen! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt Doktor Úr! 5 éve vénás tágulással műtöttek a herezacskómban! 2 éve gumi nélkül voltam…

    Tisztelt Doktor Úr!

    5 éve vénás tágulással műtöttek a herezacskómban!
    2 éve gumi nélkül voltam 1 nővel,2-3hét múlva a péniszben néha"vizeléstől független időszakban,éjszaka nem kellett kimennem",erős vizelés szerű ingerek voltak!
    Kórházban:
    Első urológus:húgycső gyulladással kezelt,prosztata normális volt,semmi változás
    fél év múlva,clamidiat találtak,kezelték elmúlt,persze a vizelési inger maradt
    Második doki:vizsgálat nélkül az előzmények alapján gyógyszert írt prosztata gyulladásra,
    semmi javulás
    Harmadik doki:vizsgálat alapján,megnagyobbodást mondott és prostamol uno-t adott
    Magánorvos:
    Első:prosztatagyulladást mondott és masszázst alkalmazott pár hétig és persze gyógyszert
    volt némi javulás ,de a tünetek még megvannak
    Második doki:szerinte simán csak heresérvem van és felesleges volt minden más próbálkozás
    A tünetek ritkultak és annyiban változtak,h nem időközönként hanem inkább vizelés után ritkán jelentkeznek,mintha még vizelni kellene,persze csak a péniszben érzem!! Vizeletminták negativak lettek mindig,semmit nem találtak!A vénás tágulásom is újra kialakult! Előfordult merevedési zavar is 2szer 1-2 hétig,azt a stresszre fogták és a sérvre...
    Ezek alapján Ön tudna valamit javasolni,h mi lehet a probléma?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "25 éves" jelige! Leírása alapján idült prostatagyulladásra gondolok. Csináltatnék: STD vizsgálatot (clamydia?), vizeletüledék-vizsgálatot (3 pohár próba),vizelettenyésztést, spermatenyésztést és transrectalis ultrahang vizsgálatot. Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • kedves dr úr. én szeretnémmegkérdezni hogy a sumamed 250 antibiotukom kapszula mennyire hatásos…

    kedves dr úr. én szeretnémmegkérdezni hogy a sumamed 250 antibiotukom kapszula mennyire hatásos a goonorare tripper ellen. mert én sajnos nagyon agódom mert elkaptam egy hölgytöl és már 2 levéllel kellet beszedjek, el is mult de reggelente még minimálisan megvan, most kaptam megint vagy is a harmadikat is beszedttem, mit tanácsolna van ettöl hatásosabb vagy erősebb,mert már nagyon magamalatt vagyok, én még soha nem kaptam fertőzést, 2 napja befejeződött már 2dik napja elfogyott a 3madik levél ami 6db kapszulát tartalamaz sumamed 250 reggel 2 kapszula délután 2 kapszula étkezés előtt szedttem 2 órával és utána 3 óramulva ettem. másanp ugyan így szedttem de reggel 1 délután 1 és ezzel el is fogyott,már 3madjára ismételem a gyógyszer szedéséd de még is jelen van nagyon minimálisan de reggelente még is van 1 csepp mikor nemiszervem kifelé nyomom és ki jön 1 nagyon kedvés fehéres váladék, ha most nem mulik el 1 héten belül mit javasol drága DR úr?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "elnézést elvagyok keseredve" jelige! A Sumamedet is használják a tripper kezelésére. Hogy hatásos volt-e, azt a gyógyszer beszedése utáni ellenőrző vizsgálat mutatja meg. Ezt meg kell csináltatni! Amíg az ellenőrző vizsgálat ererdménye nincs meg, addig más gyógyszert ne szedjen erre! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Tisztelt Doktor Úr ! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz , hogy férjemnek már 1 hónapja teljes…

    Tisztelt Doktor Úr !

    Olyan kérdéssel fordulok Önhöz , hogy férjemnek már 1 hónapja teljes merevedési zavara van ( egyáltalán nem áll fel ) . Orvosról hallani sem akar ! Ő azt mondja , hogy idegileg kivan , ami érthető nagyon sok súlyos problémánk volt tavaly . Meg szeretném kérdezni Öntől , hogy ez esetleg magától helyre jöhet ? Meddig várjak ?

    Tisztelettel Juka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "juka!" jelige! Ha férje idegileg teljesen rendbejön, akkor esetleg elképzelhető, de ebben nem nagyok bízok. Jó lenne mégiscsak orvoshoz fordulni (először a háziorvoshoz). Manapság már vannak erre jó gyógyszerek! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér

  • Kedves Doktor Úr! Nekem egy szokatlan kérdésem lenne ön felé.Olyan problémám van hogy végbél…

    Kedves Doktor Úr!

    Nekem egy szokatlan kérdésem lenne ön felé.Olyan problémám van hogy végbél nyilásom és a hüvely nyilásom eléggé szük és a megfelelő elöjáték és sikositáa elenére is eléggé nehézkes a behatolás és nagyon fáj is,Kérdésem az lenne hogy ezt a jelenséget mi okozhatja??És hogyan lehetne rajta segiteni.Párom szerint régebben nem volt ilyen helyzet volt méhszájseb fagyasztásom nem lehet hogy esetleg az okozhatta.Várom válaszát.Lettike!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vágó Elemér

    Kedves "Lettike!" jelige! Mindenképpen menjen vissza a nőgyógyászához! Üdvözlettel: Dr. Vágó Elemér