A betegek kérdései (1744)

 • Mitől van hányinger viszérműtét után 4 nappal,menjek orvoshoz? Köszönöm

  Mitől van hányinger viszérműtét után 4 nappal,menjek orvoshoz? Köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Visszérműtéthez ez a panasz nem köthető, de ha gerinctáji érzéstelenítés volt, annak lehet ilyen következménye. Fekvés, bő folyadék fogyasztás javasolt. Ha további három-négy nap alatt nem szűnik, keresse fel a kezelő kórházat.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Kedves Doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy egy olyant tapasztaltam a bal herém fölött mintha…

  Kedves Doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy egy olyant tapasztaltam a bal herém fölött mintha egy nem is tudom elmondani ilyen zsír mirigybe össze lennének gyűlve az erek és meg vannak dagadva ilyen formává. Azonban ha lefekszem teljesen normális minden mint ha nem lenne ott ez a csomó szerűség, ebből is gondoltam erre, hogy ez egy herevisszér. Urulógiára már kértem beutalót de csak egy hónap múlvára kaptam. Remélem, hogy ez tényleg herevisszér és nem valami daganat forma. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírás alapján a vélt diagnosis helyes. Sürgető teendő nincs, kivárhatja az időpontot. Ilyen regioban rosszindulatú daganat nem szokott előfordulni.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! Aranyeres problémámmal kapcsolatos kérdéseimet szeretném feltenni önnek.…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Aranyeres problémámmal kapcsolatos kérdéseimet szeretném feltenni önnek. 23 éves vagyok, most másodszor jelentkezik nálam ez a probléma (először 18 éves koromban jelentkezett és azóta tünetmentes voltam). Mikor először jelentkezett a probléma, akkor orvosnál jártam és ezeket a gyógyszereket ajánlotta: detralex tabletta és Doxiproct OM kenőcs, emellett egy kúpot is javasolt ám ennek nevét sajnos már nem tudom (drapp színű kúp volt ha ez bármit is segít). Akkor pár nap alatt el is múlt minden tünet, vissza is húzódott és 5 évig nem is újult ki. Most azonban mintha kicsit nagyobb is lett volna, nagyjából egy kisujj ujjbegynyi, talán kicsit kisebb (ez már súlyosnak számít?) és nem is múlik olyan hamar (Dec. 20-án vettem észre először, azonnal el is kezdtem a kezelését). A korábban említett tablettából naponta hármat veszek be elosztva a nap folyamán, illetve a krémet olyan sűrűn használom amennyire csak tudom, naponta 2-3-szor krémezem be. Jelenleg annyit sikerült elérnem, hogy a tünetek gyakorlatilag megszűntek, nem szúr, nem vérzik (vérezni nem is vérzett soha), nem fáj, ha nem tudnám, hogy ott van nem is érezném már, illetve a mérete jelentősen csökkent, most nagyjából alig nagyobb egy borsószemnél. A színe kicsit lilás és elég keménynek tűnik, bár nincs viszonyítási alapom, hogy pontosan mi számít már keménynek.
  Szeptember óta rendszeresen mozgok, futok, naponta több mint 2 liter folyadékot fogyasztok és a székletemmel sem volt gondom soha, viszont ha jól tudom ennek a betegségnek a hajlama öröklődhet (úgy gondolom nálam ez lehet a legfőbb kiváltó ok).
  Az lenne a kérdésem, hogy ismét forduljak-e orvoshoz, vagy elég ha folytatom a fentebb leírt kezelést, illetve javasol-e más (hatékonyabb) gyógyszerek használatát? Illetve milyen kúpot ajánlana, valamint számíthatok-e ilyen kezelés mellett arra, hogy ismét teljesen visszahúzódik és tünetmentes leszek, vagy érdemes lenne fontolóra venni a műtétet?

  Köszönettel:
  H. Ádám

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Tünet és panaszmentes betegnél műtét nem javasolt. Műtét mellett szólhat, ha fáj, ha vérzik, ha záróizom probléma jelentkezik..Ami konzervativ eszközökkel elérhető, azt megtette. Ha ennek ellenére újra jelentkezik, keressen fel proktologiai ambulanciát. Vérzés esetén amúgy is indokolt a tükrözés, nincs-e más végbélelváltozás a háttérben.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 62 éves, 2-3 évvel ezelőtt térdkalácstörés miatt kialakult egy…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Édesanyám 62 éves, 2-3 évvel ezelőtt térdkalácstörés miatt kialakult egy mélyvénás trombózis. Azóta is a sincumar nevű gyógyszert kell szednie állítólag élete végéig. Épp ma beszélgettünk és kérdezem tőle, hogy szed-e valami vitamint, pl Béres-cseppet, magnéziumot, stb... , és legnagyobb meglepetésemre azt mondta, hogy semmilyen vitamint nem szedhet, és zöldséget, gyümölcsöt sem igazán javasolt fogyasztania (még rengeteg élelmiszer mellett), mert befolyásolja a gyógyszer hatását.
  Ez tényleg így van? Ha igen, nincs más gyógyszer, ami mellett nincs ilyen szigorú étel korlátozás? Vagy más orvosi eljárás?

  Aggódom anyukám miatt, mert 62 évesen, vitaminok nélkül élni... hosszútávon nem egészséges.

  Tisztelettel: Brigitta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Syncumar hatását bizonyos ételek jelentősen befolyásolhatják. Ha ez probléma, vagy a hatás nem egyenletes, alternativa a Marfarin, ez kevésbé érzékeny. Legújabb a Xalerto, megfelelő indikációval
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! Tavalyi év során egy hányással és szédüléssel járó rosszullétem volt több…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Tavalyi év során egy hányással és szédüléssel járó rosszullétem volt több alkalommal is,mely során a karom is elgyengült,zsibbadt.Úgy gondoltam elmegyek a neurologiára,de nagyon későre lett volna időpont,meg igazából a magas vérnyomásnak tudtam be a dolgot.Később már "vittek" egyenesen a kórházba,mert egy nap a bal fülemben egy fülzúgás jelent meg.Akut esetben:

  Kaptam 10 napig Nootropil infuziot+Solu Medrol i.v

  Bal oldalon:2000 Hz perceptiv jellegű,enyhe halláscsökkenés-ellenoldali ép hallással.

  BERA vizsgálat megállapitása:90 db mko ép viszonyok.A vizsgálatot 70 dB-en végezve bal oldalon az V.hullám latenzia ideje az ellenoldalhoz képest jelentősen,normal viszonyokhoz képest kissé elnyúlt.
  Diag:Retrocochlearis folyamat

  Az V.hullám zavara fül-orr-gégészetben a colliculus inferior zavarát jelenti,agytörzsi érintettség jele.

  Morbus Meniére-t utókövetés alapján kizárták,a legvalószinűbb oknak keringési zavart jelöltek meg.

  Mindezeket azért irom le,mert később elküldtek Carotis-Doppler UH-ra is ahol teljesen ép áramlásviszonyokat hoztak ki,tökéletes eredménnyel.

  Létezhet olyan hogy előzetesen a nyaki vénából nem kapott elég vért az agyam,képes lehet egy szűkület hetek alatt elmúlni,vagy ilyen kényes agyi területnél kis területű vérellátási zavar is ilyen következményt okozhat?

  A hallásom egyébként visszahozták,de félek nehogy megismétlődjék.Kaptam Aspirin Protectet,Lucetamot,Chinotalt,rendületlenül szedem.

  Ön szerint ezekkel a keringésjavitó gyógyszerekkel az agyam is védve van valamelyest?

  Köszönöm segitségét,tudom hogy problémám csak kis szeletében tartozik Önre,de érdekelne a véleménye.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírás alapján panaszai oka nem érsebészeti betegség. Nyaki ereken nincs érdemi eltérés. Keringési kiváltó ok nem vélhető. A felírt gyógyszer, infusio megfelelőnek tűnik. Alapvetően neurologiai gondozást igényel. Vérnyomás-megingás hasonló tüneteket utánozhat.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Adjunktus Úr! Igen komoly problémával fordulok Önhöz.Egy családtagomnál másodfokú…

  Tisztelt Adjunktus Úr!

  Igen komoly problémával fordulok Önhöz.Egy családtagomnál másodfokú visszeret diagnosztizáltak.A fő panasz nem is a visszér volt,hanem hogy lába a a bokája tetejétől a sipcsontig bezárólag teljesen barna.Az elszineződés úgy néz ki hogy belül a legsötétebb szinte szürke és széle felé világosodik.Az érorvos tájékoztatása szerint nem üszök vagy lábszárfekély,hanem annyira rossz a visszér miatt a keringés a felszinen hogy attól van.Felirták a gyógyharisnyát,fáslit.

  A háziorvost megkérdeztük,azt mondta szerencsétlen esetben "nyugodtan" kialakulhat akár trombozis is ebből az állapotból,nem csak trombofletibisz.
  Lábszárfekély ütésre szintén bármikor kialakulhat.

  A láb funkciójának javitása miatti kérdéseim

  a.,Infuzió kezelés megkisérelhető e a felszini keringés legalábbi javitására,hogyha el nem is tűnik a folt,de kissé tisztuljon?
  b.,A perifériás artériák szűkülete is csatlakozhat e előbb utóbb ehhez az állapothoz?
  c.,Ha megműtetti a visszerét javulhat e a helyzet,és az legyen e az első lépés minden más előtt? Hogy legyen a sorrend?

  Milyen orvosokhoz forduljunk,mert teljesen el vagyunk keseredve e miatt.Se műtétet,se gyógyszert nem irtak fel a szakrendelésen.

  Elnézést kérek ez egy kissé szomorú történet volt,de reménykedem hogy van kiút ebből.

  Üdvözlettel:József

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  sorrendben a válaszok:
  a ⁄ infusio a bőrfelszíni keringést segítheti, tüneti kezelésnek alkalmas
  b ⁄ a visszeresség és az érszűkület nem jár kötelezően együtt, de nem kizárt az együttes előfordulás
  c ⁄ első lépés a műtét. Ez oki kezelés. Előtte, utána compressios fásli vagy harisnya javasolt. A későbbiekben lehet az infusiot alkalmazni. A barna bőrszín maradandó
  Keressen fel érsebészeti szakrendelést, akár klinikánkat.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy katéteres véna iliaca tágítás és háló behelyezése…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Azt szeretném megkérdezni,hogy katéteres véna iliaca tágítás és háló behelyezése után lehet-e sportolni és ha igen, akkor milyen sportok ajánlottak és melyek nem?Milyen életmódbeli szabályok alkalmazandók a hálóval kapcsolatban?
  Köszönettel : Attila

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Ilyen beavatkozás ritka. A kórkép kialakulásának oka tisztázandó. Ha indokolt, tartós vérhigító kezelés is javasolt. A sportolást a kezelés és az ok befolyásolja. Elvben nem tilos. A teljesítmény sport, esetleges kiszáradás kerülendő. Steroid, hormonkezelés tilos.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor úr!

  31 éves ápolónő vagyok.
  2 hónappal ezelőtt műtötték a jobb lábamat visszérrel.
  11 vágásom volt ami szépen meg is gyógyult.Rettenetesen nézett ki a lábam,fekete volt az egész-ez fokozatosan elmúlt. Az orvosom azt mondta,hogy 6 hétig kell fásliznom… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Fásli illetve később compressios harisnya javasolt. Hat hét az átlag, ennél lehet több. Javasolt a vérömleny jegelése, Lioton gél. A lábduzzanat oka lehet nyirok pangás… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! Mostanában többször előfordult, hogy az ujjpercemen kisebb nyomásra, mondjuk…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Mostanában többször előfordult, hogy az ujjpercemen kisebb nyomásra, mondjuk az autó váltójának megragadása után, elpattan egy ér és bevérzik. Ilyenkor az adott terület elszíneződik, belilul, fájdalmassá válik. Ha egyszer-kétszer fordulna csak elő, akkor nem foglalkoznék vele, de miután minden héten van egy-egy ilyen kék foltom valamelyik ujjpercnél, vagy a tenyeremen, így most már szeretném tudni, hogy mi állhat ennek a hátterében.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel:
  Bognár Ildikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Kisebb erek falának sérülékenysége, esetleges immunbetegség, vagy gyulladásos kórkép is lehet az ok. Kivizsgálása célszerű, van, ami gyógyítható. Keressen fel angiologiai belgyógyászati és immunologiai szakrendelést. Addig a kisebb-nagyobb trauma kerülése javasolt, illetve tüneti kezelés (Lioton gél, jegelés, nyugalom)
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! 62 éves nő vagyok, mindig ülő munkát végeztem,már háromszor műtöttek visszérrel,először…

  Tisztelt Doktor Úr! 62 éves nő vagyok, mindig ülő munkát végeztem,már háromszor műtöttek visszérrel,először 22 és 30 éves koromban hagyományos nagy vágásokkal, majd lézerrel 40 évesen.Most mindkét alsó végtagomon kiújultak a visszerek, irtózatosan kanyargós, szerteágazó nagy kék dudorokkal.A lábam fáradékony,félek a trombózistól,fekélytől,ami ilyenkor várható.Az a kérdésem,hogy ebben a korban érdemes e még a műtét,vagy jobb ha nem bolygatjuk meg újra az érrendszeremet.Nagyon köszönöm a válaszát!Üdvözlettel: Ági

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Újabb visszérműtét a kiújulás miatt, panaszos visszerek esetén nem ellenjavallt, a kora sem akadály. Kérdés, érdemes-e. Első körben inkább tüneti kezelés javasolt azaz combtőig érő compressios gyógyharisnya. Ez ideális esetben panaszait megszüntetheti, a fekélytől megóvhatja. Több visszér műtét után vélhetően jelentős a hajlam és nagyobb a kiújulás kockázata
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt adjunktus úr!
  Katalin vagyok és 50 éves.Egyre nehezedő járásom miatt, érsebésznél jártam.
  Kétségbe estem az eredménytől, amit leírnék levelem végén. Az orvos ellátott jó tanácsokkal, napi egy Astrixot kell szednem. Ami az én kérdésem: Sokat kell vállalnom elváltként és… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírás egyértelmű érbetegséget jelez. Műtét valóban nem szükséges, de gyógyszeres kezelés igen. Utazás, könnyű munka nem ellenjavallt. Évente angiologiai kontroll szükségesMég több

 • Tisztelt Doktor Úr! Mivel sportoló vagyok így edzések előtt használok nitrogén oxid fokozó…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Mivel sportoló vagyok így edzések előtt használok nitrogén oxid fokozó termékeket amik arginin nevezető aminosavat tartalmaznak. Ezek ugyebár értágító hatásúak több vér kerül az izomzatba edzés során!
  Ezek értelemszerűen táplálékkiegészítők! Érdeklődnék, hogy az aranyérre nincsenek e káros hatással? Nem fog e tőle aranyerem kialakulni? Illetve megnagyobbodni?

  Előre is Köszönöm Várom válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A kérdésben szereplő étrend kiegészitőnek ilyen mellékhatása nem ismert előttem, kérdezze a forgalmazót. Amúgy az aranyér a fokozott terheléstől, sporttól is fokozottabb kockázattal alakulhat ki
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt doktor úr olyan problémám lenne hogy időnként fáj a bal karom a könyökömig s a mellkasomnál…

  Tisztelt doktor úr olyan problémám lenne hogy időnként fáj a bal karom a könyökömig s a mellkasomnál a közvetlen a válam melet tapintásra nyomásra jobban fáj mi lehe ez pár éve küzdök vele voltam régeben ekg de nem volt semi gond csak akor napi szinten fályt

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Leírása alapján kardiologiai kivizsgálás javasolt, EKG-nál kiterjedtebb vizsgálatokkal. E mellett mozgásszervi eredet tisztázása orthopedian lehetséges. Érsebészeti okot nem vélnék.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! 2 éve volt vakbélműtétem,másfél hónapja epeműtétem.Kb.1 hónapja folyamatos…

  Tisztelt Doktor Úr!
  2 éve volt vakbélműtétem,másfél hónapja epeműtétem.Kb.1 hónapja folyamatos szúró fájdalom van a vakbélműtéti heg környékén és egy ér is jobban látszódik ott.Állandóan szomjas vagyok,hányingerem van,szédülökA legerősebb fájdalomcsillapító sem használ.Voltam már szinte minden vizsgálaton,nem találtak semmit.A natív CT egy kitapadt vékonybélkacsot mutatott ki a vakbélműtét hegénél.Ez okozhatja a problémámat vagy esetleg hasi verőérrel kapcsolatos?Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A heg környékén megjelenő vénatágulat nem kóros, csak esztétikai jelentősége van. A szúró fájdalom oka lehet a kitapadt bél, de lehet egy kezdődő sérv is - előbbi éremben nem javítható, az utóbbi egy újabb műtéttel gyógyítható. Állandó szomjassága és a szubjektív tünetek oka lehet kezdőd hormonzavar, akár cukorbetegség jele - labor és belgyógyászati kivizsgálás javasolt. Hasi verőér betegségre nem utalnak tünetei
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt doktorúr!
  Kb.3 hete fáj a jobb térdhajlatom.Úgy kezdődött,hogy törökülésbe akartam leülni de iszonyatosan feszült oldalt,mintha izom fájt volna.Ezen a héten kedden elmentem a körzeti orvosomhoz,aki azt mondta valószinüleg baker cystám van.Kaptam rá Fastum gélt,hogy ne fájjon.De… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A térdhajlatban kialakuló Baker cystának lehetnek hasonló tünetei, következményei. Javasolt orthopediai vizsgálat, UH, ha igazolódik, kezelés.
  Üdvözlettel
  Dr…

 • Tisztelt Doktor Úr! Férjem jobb lábfejében egy hét alatt kétszer éjszaka igen heves fájdalom…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Férjem jobb lábfejében egy hét alatt kétszer éjszaka igen heves fájdalom keletkezett, erre ébredt föl. Másodjára a fájdalom nem volt annyira erős, mert talán időben felébredt a kezdődő tünetekre, és kicsit megmozgatta a lábát. Elmondása szerint a fájdalom ahhoz hasonlít, amit zsibbadás után érez az ember. (Csak épp zsibbadás nincs előtte.) A tünetek kb. 10 percig tartanak. Érdemes részletesen, kivizsgálással utána járni ennek a problémának?
  Köszönettel:
  J. Katalin

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Leírása alapján a tüneteit nem érbetegség, inkább idegi bántalom okozza, pl. egy gerincbetegség miatti compressio. Javasolt orthopediai vizsgálat, gerinc MR, fizikotherapia.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Dr Ur! Ma pont 3-hónapja,hogy viszérműtétem volt mindkét lábamon.Sajnos mindkét combomnál a kékzöld foltok jelen vannak még de a legnagyobb aggodalmam inkább azért van,mert a műtét után az összes ugymond erek helyén be van csomsodva a lábam ball lábam vádlija különösen és sajnos a sebek… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Visszér műtét után a jelzett helyeken a tapintható csomó, a színes foltok normál következmény. Három hónap után viszont ennek már szűnnie kell. Javasolt compressios fásli,… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr!
  13 éves kisfiam úgy jött haza iskolából, hogy az 5. órában olyan érzése volt, mintha a fejének bal oldali halántékánál megpattant volna egy ér, majd hirtelen elkezdett szédülni és úgy érezte, mintha órák teltek volna el, pedig csak percek kérdése volt. Azért tulajdonítok… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Javasolt neuologiai vizsgálat, koponya MR. Ha ez negativ, marad az egészséges stressz.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr,

  A tanácsát szeretném kérni. 24 éves lány vagyok és évek óta dagad a lábam. 4-5 évvel ezelőtt már jártam belgyógyászaton,ahol azt a tanácsot adták,hogy fogyjak le. Megtörtént,97 kg-ról 65 kg-ra lefogytam. A lábam még mindig dagad és fáj,valamint visszeres, néha… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Javasolt endokrinologian hormonbetegség irányában kivizsgálás, továbbá immunologian autoimmun folyamat kizárása. Angiologian vénás UH szükséges a láb vénái ellenőrzésére.… Még több

 • Tisztelt Adjunktus Úr! A segitségét szeretném kérni.A lábamban mozgáskor szúró fájdalom jelentkezik,mely…

  Tisztelt Adjunktus Úr!

  A segitségét szeretném kérni.A lábamban mozgáskor szúró fájdalom jelentkezik,mely megállásra késztet-belül érzem,de csak több kilométer gyaloglás után.Szerintem oxigénhiányos lehet olyankor átmenetileg a lábam,éjszaka fekvéskor sosincs ilyen.Voltam Carotis Doppler UH-n,melynek eredménye negativ lett.Adjunktus úr szerint ettől még előfordulhat e hogy ugyan a főerek állapota jó,de kisfokú érszűkület lehet a lábamban a kisebb ereknél ilyenkor?

  Sajnos magas a koleszterin szintem.

  Nem gondolok izomlázra,mert a fájdalom sportkrémre [Voltaren] nem szűnik.

  És egy másik kérdés.A további állapot rosszabbodás elkerülhető e keringésjavitó szedésével,javithat e az állapoton?

  Ui:A jelige természetesen az intermittáló sántitás megelőzését takarja,mert tartok attól nehogy később már pár száz méter után jelentkezzen.

  Köszönöm segitségét:János

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Panasza, tünete nem típusos verőérbetegségre. Van olyan érbetegség, mely a kis, hajszálereket érinti, de ezek betegsége is más jelekkel jár. Leírása alapján inkább az idegek betegsége merül fel, valamilyen neuropathia - kivizsgálására neurologian jelentkezzen.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor