A betegek kérdései (1753)

  • Tisztel Dr. Úr! 1-2szer a bal kezem vénájában erős fájdalmat éreztem érzek ami sokáig tart.…

    Tisztel Dr. Úr!

    1-2szer a bal kezem vénájában erős fájdalmat éreztem érzek ami sokáig tart. Kisugárzik az egész kezemre bal mellkasomra. Nagyon ijesztő. Mitől lehet ez?


    Tisztelettel:
    Lina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Ez a leírás korrekt diagnosishoz kevés. Maga a véna nem fáj. Panaszt a mellette futó ideg bántalma okozhat
    Először ki kell vizsgálni, ha ismert az ok, akkor lehet a panaszokat kezelni
    Első lépésben keressen fel orthopediai, neurologiai, kézsebészeti és kardiológiai szakrendelést
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Kaptam CTA mellkasi és hasi beutalót.Mingkettőt ismerem,de együtt még nem…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Kaptam CTA mellkasi és hasi beutalót.Mingkettőt ismerem,de együtt még nem csinálták.Ebben az esetben kapok kontrasztanyagot is a mellkasra,és a hasra meg inni kell?
    Köszönöm válaszát
    Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Attól függ, mit vizsgálnak: ha az ereket, úgy a kontrasztanyagot vénásan adják be.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Édesapámnak ödémás az egyik lába, és ez nagy valószínűséggel műtéti hiba miatt keletkezett nála (lágyéksérv műtéten esett át). Hogyan lehet az ödéma ezen típusát hatékonyan kezelni? A vízhajtókat személy szerint ostobaságnak tartom, azok csak az okozatot szüntetik… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Lágyéksérv műtét után előfordulhat ilyen késői probléma, nem feltétlenül sebészi hiba következménye.Kezelése erősen konzervatív, javasolt u.n. nyirok-ambulancián kivizsgálás… Még több

  • Kedves Doktor Úr! Régóta tartó,egyre erősödő, éles szegycsontnál fellépő fájdalmaim miatt az…

    Kedves Doktor Úr!
    Régóta tartó,egyre erősödő, éles szegycsontnál fellépő fájdalmaim miatt az ortopédiáról érsebészetre küldtek. Jövőhétre kaptam időpontot, de semmi információt nem kaptam arról, hogy mi fog ott történni velem, milyen vizsgálatok lesznek. Kérem, ha van rá mód, leírná nekem, hogy körülbelül mire számíthatok az alábbi lelet alapján?

    Anamnézis: Controll. 14.01.13. C gerinc CT neg. Panaszai nem csökkentek.
    Status: Megtartott nyaki lordosis.Nyaki gerincmozgások szabadok. C V-VI csigolya porc fájdalmas. Jobb o. felső végtagi Valley pontok fájdalmasak. Jobb felkaron hypesthesiát jelez. Izomerő megtartott. Jobb vállban mozgások végpontján fájdalmat jelez. Biceps ín lefutása, ill. acromionszél nyom. érz. ROK tesztek neg. Abd-kirot fájdalmas. O brian teszt neg. Váll stabil. 90fokos váll abd. felett a radiális pulzus eltűnik. Jobb oldalon sternoclavicularis izület is kif. fájdalmas.
    Diagnózis: TOS syndroma?
    Javaslat: Érsebészeti kivizsgálás javasolt TOS irányában.

    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

    Üdvözlettel: Dóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    TOS gyanú esetén fizikális vizsgálat, a pulzus vizsgálata, vérnyomás ellenőrzés, UH történik. Ha a TOS igazolódik, első lépésben konzervatív kezelés, általában speciális gyógytorna javasolt
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Doktor úr, viszérműtét után a combon kék foltok,fogásra kemény,és fájdalom normális dolog? Köszönöm

    Doktor úr, viszérműtét után a combon kék foltok,fogásra kemény,és fájdalom normális dolog? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Kb hat hét a vérömleny felszívódási ideje - néha több. Javasolt Lioton gél, jegelés, fásli, Detralex szedése.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Doktor úr ,viszér műtét után hány nappal szedhetők ki a varratok? Köszönöm

    Doktor úr ,viszér műtét után hány nappal szedhetők ki a varratok? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A seb állapotától függően lehet dönteni. Problémamentes esetben 6-10 napnál tovább nem érdemes a varratot benthagyni.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Dr-úr! Érdeklődni szeretnék!17 éves korom óta meg van ez a visszerem a bal lábamon,…

    Tisztelt Dr-úr! Érdeklődni szeretnék!17 éves korom óta meg van ez a visszerem a bal lábamon, mit tanácsol? műtét vagy még rá ér?! Ultrahangi lelet! : Bal alsó végtag mélyvénás keringése megtartott,spontán fázisos áramlás mérhető, érdemi reflux nem provokálható. A VSP norm.tágasságú. A VSM varicosus, környezetében kifejezett oldalági varicositassal. Az inguinális régió, a fossa poplitea szabad.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Ilyen leírás alapján műtét egyenlőre nem javasolt. Preventio szükséges, azaz I-es compressios gyógyharisnya, nappal. Ha a visszeresség fokozódik, ha lába dagad, a visszér begyullad, ismételt UH kontroll és érsebészeti vizsgálat javasolt
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt doktor úr ! 3 évvel ezelőtti TIA után évente egyszer infúziós kezelést kapok. Nootropil…

    Tisztelt doktor úr !

    3 évvel ezelőtti TIA után évente egyszer infúziós kezelést kapok. Nootropil 1200 -t. Tavaly ősszel egy UH vizsgálaton a lépben egy nem katagorizálható képletet találtak, és a hasi aorta 29 mm tágulatot.Érdeklődnék, hogy az infúzió nem repesztené e meg az aortát? A Károlyi kórházban tavaly 8-10 perc alatt ment le az infúzió, igaz az csak Nootropil 900 volt. Egyszerűen nem éreztem semmit az égvilágon ugyanúgy szédültem és sipoltak a füleim. A Péterffy utcai kórházban a Nootropil 1200 adták kb. 40-45 percig. A Második kezelés után éreztem, hogy kezdek tisztábban látni stb. Tudom, hogy neurológushoz kell mennem , de jobban megnyugodnék egy érsebész tanácsától.

    Köszönöm válaszát. Minden jót kívánok.
    Üdvözlettel: Berta
    ál

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Az infusionak az aortatágulatra nincs érdemi hatása. Utóbbit a magas vérnyomás veszélyezteti.
    A nagyobb hatóanyag-tartalmú infusionak erősebb a hatása - ha a különbség érezhető, akkor a későbbiekben az javasolt
    TIA gondozása valóban neurologiai feladat. Érsebészeti teendő csak jelentős nyaki érszűkület esetén jön szóba
    Üdvözlettel
    DR Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Másfél hónapja elég gyorsan csökkent a lábam terhelhetősége. Nem tudok hosszasan gyalogolni, és érzetem a lábszáramba, mintha erős gumi, vagy harisnya szorítaná el. A lábujj körmeim gyakran 10-ből 8-szor ellilulnak. Nem igazán fájdalmat érzek, inkább erős szorítást ami kellemetlen,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Az angiologus jó választás. Javasolt a vénás és a verőér-rendszer fizikális vizsgálata, doppler vizsgálat. Gyógyszerekkel, enyhébb compressios kezeléssel tünetei megszüntethetők.… Még több

  • Mitől van hányinger viszérműtét után 4 nappal,menjek orvoshoz? Köszönöm

    Mitől van hányinger viszérműtét után 4 nappal,menjek orvoshoz? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Visszérműtéthez ez a panasz nem köthető, de ha gerinctáji érzéstelenítés volt, annak lehet ilyen következménye. Fekvés, bő folyadék fogyasztás javasolt. Ha további három-négy nap alatt nem szűnik, keresse fel a kezelő kórházat.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Kedves Doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy egy olyant tapasztaltam a bal herém fölött mintha…

    Kedves Doktor úr! Azt szeretném kérdezni, hogy egy olyant tapasztaltam a bal herém fölött mintha egy nem is tudom elmondani ilyen zsír mirigybe össze lennének gyűlve az erek és meg vannak dagadva ilyen formává. Azonban ha lefekszem teljesen normális minden mint ha nem lenne ott ez a csomó szerűség, ebből is gondoltam erre, hogy ez egy herevisszér. Urulógiára már kértem beutalót de csak egy hónap múlvára kaptam. Remélem, hogy ez tényleg herevisszér és nem valami daganat forma. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírás alapján a vélt diagnosis helyes. Sürgető teendő nincs, kivárhatja az időpontot. Ilyen regioban rosszindulatú daganat nem szokott előfordulni.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Aranyeres problémámmal kapcsolatos kérdéseimet szeretném feltenni önnek.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Aranyeres problémámmal kapcsolatos kérdéseimet szeretném feltenni önnek. 23 éves vagyok, most másodszor jelentkezik nálam ez a probléma (először 18 éves koromban jelentkezett és azóta tünetmentes voltam). Mikor először jelentkezett a probléma, akkor orvosnál jártam és ezeket a gyógyszereket ajánlotta: detralex tabletta és Doxiproct OM kenőcs, emellett egy kúpot is javasolt ám ennek nevét sajnos már nem tudom (drapp színű kúp volt ha ez bármit is segít). Akkor pár nap alatt el is múlt minden tünet, vissza is húzódott és 5 évig nem is újult ki. Most azonban mintha kicsit nagyobb is lett volna, nagyjából egy kisujj ujjbegynyi, talán kicsit kisebb (ez már súlyosnak számít?) és nem is múlik olyan hamar (Dec. 20-án vettem észre először, azonnal el is kezdtem a kezelését). A korábban említett tablettából naponta hármat veszek be elosztva a nap folyamán, illetve a krémet olyan sűrűn használom amennyire csak tudom, naponta 2-3-szor krémezem be. Jelenleg annyit sikerült elérnem, hogy a tünetek gyakorlatilag megszűntek, nem szúr, nem vérzik (vérezni nem is vérzett soha), nem fáj, ha nem tudnám, hogy ott van nem is érezném már, illetve a mérete jelentősen csökkent, most nagyjából alig nagyobb egy borsószemnél. A színe kicsit lilás és elég keménynek tűnik, bár nincs viszonyítási alapom, hogy pontosan mi számít már keménynek.
    Szeptember óta rendszeresen mozgok, futok, naponta több mint 2 liter folyadékot fogyasztok és a székletemmel sem volt gondom soha, viszont ha jól tudom ennek a betegségnek a hajlama öröklődhet (úgy gondolom nálam ez lehet a legfőbb kiváltó ok).
    Az lenne a kérdésem, hogy ismét forduljak-e orvoshoz, vagy elég ha folytatom a fentebb leírt kezelést, illetve javasol-e más (hatékonyabb) gyógyszerek használatát? Illetve milyen kúpot ajánlana, valamint számíthatok-e ilyen kezelés mellett arra, hogy ismét teljesen visszahúzódik és tünetmentes leszek, vagy érdemes lenne fontolóra venni a műtétet?

    Köszönettel:
    H. Ádám

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Tünet és panaszmentes betegnél műtét nem javasolt. Műtét mellett szólhat, ha fáj, ha vérzik, ha záróizom probléma jelentkezik..Ami konzervativ eszközökkel elérhető, azt megtette. Ha ennek ellenére újra jelentkezik, keressen fel proktologiai ambulanciát. Vérzés esetén amúgy is indokolt a tükrözés, nincs-e más végbélelváltozás a háttérben.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Édesanyám 62 éves, 2-3 évvel ezelőtt térdkalácstörés miatt kialakult egy…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Édesanyám 62 éves, 2-3 évvel ezelőtt térdkalácstörés miatt kialakult egy mélyvénás trombózis. Azóta is a sincumar nevű gyógyszert kell szednie állítólag élete végéig. Épp ma beszélgettünk és kérdezem tőle, hogy szed-e valami vitamint, pl Béres-cseppet, magnéziumot, stb... , és legnagyobb meglepetésemre azt mondta, hogy semmilyen vitamint nem szedhet, és zöldséget, gyümölcsöt sem igazán javasolt fogyasztania (még rengeteg élelmiszer mellett), mert befolyásolja a gyógyszer hatását.
    Ez tényleg így van? Ha igen, nincs más gyógyszer, ami mellett nincs ilyen szigorú étel korlátozás? Vagy más orvosi eljárás?

    Aggódom anyukám miatt, mert 62 évesen, vitaminok nélkül élni... hosszútávon nem egészséges.

    Tisztelettel: Brigitta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Syncumar hatását bizonyos ételek jelentősen befolyásolhatják. Ha ez probléma, vagy a hatás nem egyenletes, alternativa a Marfarin, ez kevésbé érzékeny. Legújabb a Xalerto, megfelelő indikációval
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Tavalyi év során egy hányással és szédüléssel járó rosszullétem volt több…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Tavalyi év során egy hányással és szédüléssel járó rosszullétem volt több alkalommal is,mely során a karom is elgyengült,zsibbadt.Úgy gondoltam elmegyek a neurologiára,de nagyon későre lett volna időpont,meg igazából a magas vérnyomásnak tudtam be a dolgot.Később már "vittek" egyenesen a kórházba,mert egy nap a bal fülemben egy fülzúgás jelent meg.Akut esetben:

    Kaptam 10 napig Nootropil infuziot+Solu Medrol i.v

    Bal oldalon:2000 Hz perceptiv jellegű,enyhe halláscsökkenés-ellenoldali ép hallással.

    BERA vizsgálat megállapitása:90 db mko ép viszonyok.A vizsgálatot 70 dB-en végezve bal oldalon az V.hullám latenzia ideje az ellenoldalhoz képest jelentősen,normal viszonyokhoz képest kissé elnyúlt.
    Diag:Retrocochlearis folyamat

    Az V.hullám zavara fül-orr-gégészetben a colliculus inferior zavarát jelenti,agytörzsi érintettség jele.

    Morbus Meniére-t utókövetés alapján kizárták,a legvalószinűbb oknak keringési zavart jelöltek meg.

    Mindezeket azért irom le,mert később elküldtek Carotis-Doppler UH-ra is ahol teljesen ép áramlásviszonyokat hoztak ki,tökéletes eredménnyel.

    Létezhet olyan hogy előzetesen a nyaki vénából nem kapott elég vért az agyam,képes lehet egy szűkület hetek alatt elmúlni,vagy ilyen kényes agyi területnél kis területű vérellátási zavar is ilyen következményt okozhat?

    A hallásom egyébként visszahozták,de félek nehogy megismétlődjék.Kaptam Aspirin Protectet,Lucetamot,Chinotalt,rendületlenül szedem.

    Ön szerint ezekkel a keringésjavitó gyógyszerekkel az agyam is védve van valamelyest?

    Köszönöm segitségét,tudom hogy problémám csak kis szeletében tartozik Önre,de érdekelne a véleménye.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírás alapján panaszai oka nem érsebészeti betegség. Nyaki ereken nincs érdemi eltérés. Keringési kiváltó ok nem vélhető. A felírt gyógyszer, infusio megfelelőnek tűnik. Alapvetően neurologiai gondozást igényel. Vérnyomás-megingás hasonló tüneteket utánozhat.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Adjunktus Úr! Igen komoly problémával fordulok Önhöz.Egy családtagomnál másodfokú…

    Tisztelt Adjunktus Úr!

    Igen komoly problémával fordulok Önhöz.Egy családtagomnál másodfokú visszeret diagnosztizáltak.A fő panasz nem is a visszér volt,hanem hogy lába a a bokája tetejétől a sipcsontig bezárólag teljesen barna.Az elszineződés úgy néz ki hogy belül a legsötétebb szinte szürke és széle felé világosodik.Az érorvos tájékoztatása szerint nem üszök vagy lábszárfekély,hanem annyira rossz a visszér miatt a keringés a felszinen hogy attól van.Felirták a gyógyharisnyát,fáslit.

    A háziorvost megkérdeztük,azt mondta szerencsétlen esetben "nyugodtan" kialakulhat akár trombozis is ebből az állapotból,nem csak trombofletibisz.
    Lábszárfekély ütésre szintén bármikor kialakulhat.

    A láb funkciójának javitása miatti kérdéseim

    a.,Infuzió kezelés megkisérelhető e a felszini keringés legalábbi javitására,hogyha el nem is tűnik a folt,de kissé tisztuljon?
    b.,A perifériás artériák szűkülete is csatlakozhat e előbb utóbb ehhez az állapothoz?
    c.,Ha megműtetti a visszerét javulhat e a helyzet,és az legyen e az első lépés minden más előtt? Hogy legyen a sorrend?

    Milyen orvosokhoz forduljunk,mert teljesen el vagyunk keseredve e miatt.Se műtétet,se gyógyszert nem irtak fel a szakrendelésen.

    Elnézést kérek ez egy kissé szomorú történet volt,de reménykedem hogy van kiút ebből.

    Üdvözlettel:József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    sorrendben a válaszok:
    a ⁄ infusio a bőrfelszíni keringést segítheti, tüneti kezelésnek alkalmas
    b ⁄ a visszeresség és az érszűkület nem jár kötelezően együtt, de nem kizárt az együttes előfordulás
    c ⁄ első lépés a műtét. Ez oki kezelés. Előtte, utána compressios fásli vagy harisnya javasolt. A későbbiekben lehet az infusiot alkalmazni. A barna bőrszín maradandó
    Keressen fel érsebészeti szakrendelést, akár klinikánkat.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni,hogy katéteres véna iliaca tágítás és háló behelyezése…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Azt szeretném megkérdezni,hogy katéteres véna iliaca tágítás és háló behelyezése után lehet-e sportolni és ha igen, akkor milyen sportok ajánlottak és melyek nem?Milyen életmódbeli szabályok alkalmazandók a hálóval kapcsolatban?
    Köszönettel : Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Ilyen beavatkozás ritka. A kórkép kialakulásának oka tisztázandó. Ha indokolt, tartós vérhigító kezelés is javasolt. A sportolást a kezelés és az ok befolyásolja. Elvben nem tilos. A teljesítmény sport, esetleges kiszáradás kerülendő. Steroid, hormonkezelés tilos.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor úr!

    31 éves ápolónő vagyok.
    2 hónappal ezelőtt műtötték a jobb lábamat visszérrel.
    11 vágásom volt ami szépen meg is gyógyult.Rettenetesen nézett ki a lábam,fekete volt az egész-ez fokozatosan elmúlt. Az orvosom azt mondta,hogy 6 hétig kell fásliznom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Fásli illetve később compressios harisnya javasolt. Hat hét az átlag, ennél lehet több. Javasolt a vérömleny jegelése, Lioton gél. A lábduzzanat oka lehet nyirok pangás… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Mostanában többször előfordult, hogy az ujjpercemen kisebb nyomásra, mondjuk…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Mostanában többször előfordult, hogy az ujjpercemen kisebb nyomásra, mondjuk az autó váltójának megragadása után, elpattan egy ér és bevérzik. Ilyenkor az adott terület elszíneződik, belilul, fájdalmassá válik. Ha egyszer-kétszer fordulna csak elő, akkor nem foglalkoznék vele, de miután minden héten van egy-egy ilyen kék foltom valamelyik ujjpercnél, vagy a tenyeremen, így most már szeretném tudni, hogy mi állhat ennek a hátterében.
    Válaszát előre is köszönöm.
    Üdvözlettel:
    Bognár Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Kisebb erek falának sérülékenysége, esetleges immunbetegség, vagy gyulladásos kórkép is lehet az ok. Kivizsgálása célszerű, van, ami gyógyítható. Keressen fel angiologiai belgyógyászati és immunologiai szakrendelést. Addig a kisebb-nagyobb trauma kerülése javasolt, illetve tüneti kezelés (Lioton gél, jegelés, nyugalom)
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! 62 éves nő vagyok, mindig ülő munkát végeztem,már háromszor műtöttek visszérrel,először…

    Tisztelt Doktor Úr! 62 éves nő vagyok, mindig ülő munkát végeztem,már háromszor műtöttek visszérrel,először 22 és 30 éves koromban hagyományos nagy vágásokkal, majd lézerrel 40 évesen.Most mindkét alsó végtagomon kiújultak a visszerek, irtózatosan kanyargós, szerteágazó nagy kék dudorokkal.A lábam fáradékony,félek a trombózistól,fekélytől,ami ilyenkor várható.Az a kérdésem,hogy ebben a korban érdemes e még a műtét,vagy jobb ha nem bolygatjuk meg újra az érrendszeremet.Nagyon köszönöm a válaszát!Üdvözlettel: Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Újabb visszérműtét a kiújulás miatt, panaszos visszerek esetén nem ellenjavallt, a kora sem akadály. Kérdés, érdemes-e. Első körben inkább tüneti kezelés javasolt azaz combtőig érő compressios gyógyharisnya. Ez ideális esetben panaszait megszüntetheti, a fekélytől megóvhatja. Több visszér műtét után vélhetően jelentős a hajlam és nagyobb a kiújulás kockázata
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt adjunktus úr!
    Katalin vagyok és 50 éves.Egyre nehezedő járásom miatt, érsebésznél jártam.
    Kétségbe estem az eredménytől, amit leírnék levelem végén. Az orvos ellátott jó tanácsokkal, napi egy Astrixot kell szednem. Ami az én kérdésem: Sokat kell vállalnom elváltként és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírás egyértelmű érbetegséget jelez. Műtét valóban nem szükséges, de gyógyszeres kezelés igen. Utazás, könnyű munka nem ellenjavallt. Évente angiologiai kontroll szükségesMég több