A betegek kérdései (1753)

  • Tisztelt Doktor Úr! 30 éves,három gyermekes édesanya vagyok. Sajnos a terhességek alatt már elkezdtek…

    Tisztelt Doktor Úr! 30 éves,három gyermekes édesanya vagyok. Sajnos a terhességek alatt már elkezdtek megjelenni lábaimon,főként a combomon seprűvénák. Mostanában sajnos egyre több van belőlük,ami nagyon zavar. Szeretném tudni,létezik-e hatásos gyógyszer,krém vagy injekció,melytől megszűnnének? Köszönettel : Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A seprűvénák esztétikai problémát okoznak, keringési jelentőségük nincs.
    Eredményesen, sikeresen kezelhetők injectios kezeléssel
    Kérem keressen fel érsebészeti szakrendelésen nagy az Érsebészeti Klinikán (4586800) vagy Magánrendelésen(2050205) Ha indokolt, a beavatkozás elvégezhető (nagyobb kiterjedés esetén vélhetően több alkalom szükséges).
    Krém, kenőcs teljesen hatástalan, nem szükséges
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Dr. Szabó Gábor Viktor Doktor Úr!

    Kislányom 3 éves, egy hete lettünk figyelmesek a bal lábfején egy 1X1 cm es fura, több pici dudorból álló dudorra. Azt hittünk, hogy az új cipők valamelyike dörzsölte ki, mert az ortopéd szakorvos szupináló cipők használatát javasolta,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírás alapján a kérdés nem az érsebészet szakterülete, kérem, keressen fel orthopediai, gyereksebészeti szakrendelést
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a tanácsát kérni. Voltam carotis és vertebralis duplex és color…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Szeretném a tanácsát kérni. Voltam carotis és vertebralis duplex és color Doppler UH vizsgálaton. Az eredmény: az extracraniális carotis-vertebralis rendszer tágassága rendes. A jobb carotis oszlás a szokottnál magasabban van. A ICA enyhén elongált, de a sebesség normál értékű. Az intima nem vastagabb, plakk, stenosis, occlusio nem igazolható. Az áramlás spektruma, iránya valamennyi vizsgált érben szabályos. Mindkét a. vertebralis jó caliberrel anterograd telítődik. A jobb vertebralis arteria enyhén kanyargós, a bal az eredés után és a distalis harmadban egy-egy, éles kanyarulatot képez. Utóbbi elváltozás a csúcssystolés értékét 130cm⁄sec-ra emeli. Elongatio ICA 1.s. et a. vert. 1.u., a bal vertebralis artérián kis, distalis kinkinggel. Sign. stenosis a vizsgált erekben nem igazolható.
    Az lenne a kérdésem, hogy az elongált ICA, illetve az éles kanyarulat, kinking okozhat valamilyen betegséget, illetve ez problémát jelent-e, szükséges további vizsgálat vagy sem. A konkrét panaszom : 2 hónapja dugul a fülem eléggé durván, de a hallásom rendben van, a nagyobb gond az, hogy a fejem is „bedugul”, nyomás érzése van a fejemben fájdalom nélkül, nincs fájdalom, csak ez a nagyon kellemetlen érzés, hogy tele lesz a fejed valamivel, ami feszít fájdalom nélkül.
    A pulzusom magas, 100 fölött, cardiológus bisoblockot írt fel, azzal normal érték van, szív ultrahang, EKG rendben van, tüdőgyógyászaton is minden jó lett, pajzsmirigy rendben, fül-orr-gégészet ok, EEG-én orsózó alfa-ritmus, az elülső területek felett alacsony, szapora béta-tevékenység. Szemnyitásra alfa-blokk, mely szemzárásra eltűnik. Nyaki gerinc- lordosis íve kiegyenesedett, kifejezettebb spodyloarthrosis a IV. csig. 1 mm-es antepositio.
    Elnézését kérem a hosszú levélért, de sajnos már pánik tüneteket is produkálok, mert csak ide-oda küldözgetnek, diagnózis még mindig nincs és a fejemmel valami mégsem stimmel.
    Köszönöm a türelmét és válaszát.
    Tisztelettel Kornélia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Hosszú leírásában a nyaki erek kórosat nem mutatnak, a kanyargós carotis bajt nem csinál, tünetet nem okoz, gyógyszert nem indikál. Betegség csak akkor alakul ki, ha az éren meszesedés, szűkület alakul ki.
    Spondylosist a rheumatologia kezeli
    Évente nyaki UH elegendő
    Fej-panaszait a leírt angiologiai kép nem magyarázza, neurologiai kivizsgálás javasolt
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt doktor Úr! Ötven három éves, egy kissé túlsúlyos óvó néni vagyok. Már több mint két…

    Tisztelt doktor Úr!

    Ötven három éves, egy kissé túlsúlyos óvó néni vagyok. Már több mint két hónapja teljesen lezsibbadt a bal lábfejem, azóta már az egész lábfejem, még a sarkam is eléggé érzéketlenné vált.A lábamban gyakran égető feszítő fájdalom alakul ki, ami nagyon kellemetlen, mert utána a talpam és a lábujjaim teljesen elzsibbadnak, és csak nagyon nehezen oldódik ez a zsibbadás, teljesen soha nem szűnik ki.. Mindig fázik a lábam, de a meleget, a meleg vizet viszont nem jól, és csak nagyon rövid ideig bírom.Próbálkoztam a tornával, a masszírozással, míg végül orvoshoz fordultam, aki érintésből megállapította, hogy a lábfejben érszűkület alakult ki, és Detralexet, Aspirin-proteck-tet és Chinotal-t rendelt. A gyógyszereket már több mint másfél hónapja rendszeresen szedem, de gyógyító hatását nem érzékelem.Mennyi ideig kell ezeket a gyógyszereket még szednem? vagy menjek vissza a Doktor Úrhoz? Munkámból adódik, hogy a nap nagy részében talpon vagyok, és nagyon kellemetlen, amikor lépnék, és nem tudok, vagy nagyon zsibog a talpam, a lábujjam, főleg a nagy ujjam.Hamar elfáradok, meg kell pihennem, hogy folytatni tudjam a munkám. A lábszár görcsös összehúzódását még nem is említettem. Elnézést kérek, hogy ilyen hosszan ecseteltem bajaimat.
    Válaszát nagyon várom, és nagyon köszönöm. Tisztelettel :egy Óvó néni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Ha érszükület okozza a panaszt, az aspirin megfelelő, mellette bármely statin hatóanyagú gyógyszer és Naftilong javasolt (chinotal helyett). Detralex vénás betegségre adható, érszükület esetén felesleges Rendszeres érsebészeti⁄angiologiai vizsgálat kb fél évente javasolt
    E mellett felmerül idegi eredet, azaz neuropathia. Kivizsgálása orthopedian (discus hernia gyanúval) vagy neurologian lehetséges.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Gyakran szédülők, fáj a fejem, mindkét karom zsibbad, arcomon is érzek…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Gyakran szédülők, fáj a fejem, mindkét karom zsibbad, arcomon is érzek néha zsibbadást?
    Okozhatja érszűkület?

    Köszönettel: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírás mögött több kórok is előfordulhat, így nyaki csigolya meszesedés (kezelés orthopedian, rheumatologian), idegi bántalom (neurologia). Érszükület is femerülhet, ennek kivizsgálása color duplex UH-al lehetséges. Ha ez pozitiv, érebészeti konzilium szükséges
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Kedvs Doktor Úr! Amikor a lábfejemhez érek, vagy a cipő pántja érinti, olyan érzésem van,…

    Kedvs Doktor Úr!

    Amikor a lábfejemhez érek, vagy a cipő pántja érinti, olyan érzésem van, mintha egy ér futna végig a lábamban. Most már rájöttem, hogy a bokacsontomon lévő ér érintésével indul, egészen a lábujjamig.
    Mi lehet az oka???
    Köszönettel !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírt panasz egyfajta érzészavar, u.n. paraesthesia. Oka idegi bántalom. Kivizsgálása neurologus és orthopedus szakorvos feladata
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Adjuktus Úr!
    Aggódó édesanya vagyok, gyermekemnek 19 évesen trombózisa lett a jobb lábában, kezelték szedte a symcomar tablettát, majd 2év után sajnos újabb trombózisa lett,de az \\"csak \\" felszíni, vérvételt kértek ahol kiderült genetikai a probléma ezért másik gyógyszert… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Ilyen jellegű thrombosis kivizsgálása, kezelése és gondozása belgyógyászati feladat.Keressen gyakorlott angiologus belgyógyászat. Nem sebészi a kezelés.
    Üdvözlettel

  • Negativ d dimer 100 %-ban kizárja a trombozist?????

    Sajnos 1 héttel ezelött 1.5 órán keresztül kersztbe tett lábbal ültem ,utánna megdagadt feszült a jobb lábam,kb. 3 óra múlva leapadt,de nagyon kevés folyadékot fogyasztok(tottam) és a menstruáciom is ekkor kezdödött el.
    Elmentem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A D dimer nem teljesen specifikus, lehet álpozitv eremény de thrombosis alatt is maradhat negativ. Biztos kizárása vagy igazolása a vénás elzáródásnak a color duplex. Nem… Még több

  • Adjuktus Ur. Kérdésem az lenne.A CT kimutatása szerint Agyi infarctus a celebrális ütőerek rögösödése.…

    Adjuktus Ur. Kérdésem az lenne.A CT kimutatása szerint Agyi infarctus a celebrális ütőerek rögösödése. Én napi 2 drb 1200.as Nootropilt szedek. Vérhigitot,Kardogélt.2008 ban jelentkeztem alvás problémáim miat.Jáhn Ferenc korházba .Akor még Káposzta tanár ur volt ott és csináltata a CT. Minden évben 2 szer voltam 5 napos Nootropil infuzio. Idén nem mentem mert azt mondták a mai orvostudomány nem igazolja az infuzio szükségét. Ön szerint is igy van?


    Válaszát megköszönve várom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Az agyi erek betegsége vizsgálata és kezelése neurologus és idegsebész feladata, ilyen szakorvost kérdezzen, nem az én szakterületem
    A nootropil infusios kezelés hatékonyságáról valóban megoszlanak a vélemények a szakmai fórumokon. Az javasolható, hogy ha a betegnél korábban bevállt, folytatandó, ha érdemi javulást nem észlel, ne folytassa
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Szabó Gábor Viktor Adjunktus Úr! Feleségemet 2011.szept-ben műtötték visszérrel. A…

    Tisztelt Szabó Gábor Viktor Adjunktus Úr!
    Feleségemet 2011.szept-ben műtötték visszérrel. A műtét csak odáig jutott, hogy lekötötték a v.saphenát, majd mire a boka felvágásával végeztek, addigra a lágyékhajlatban vérzést észleltek, melynek hátterében a "v.femoralis proximalis szakaszának nyílását látták, ezt néhány öltéssel zárták. Műtét közben 2 ml NaHeparint kapott". Műtét után a lába bedagadt, majd UH vizsgálattal megállapították, hogy "a VFC-ben és a VIE diastalis harmadában non-occlusiv acut thrombus tölti ki a lument". 1⁄2 évig szedte a Syncumart, majd kontr.UH vizsg.történt, thrombózisa gyógyult. A lába azóta is vastagabb mint a másik, főleg fizikai terhelés után. A műtét óta kompressziós harisnyát visel reggeltől estig. Sportol, fut, táncol, tornázik.
    A kérdésem az lenne, hogy a megkezdett de félbemaradt visszérműtétet be kell-e fejezni, ha igen, akkor mennyire sűrgős vagy nem sűrgős? Vagy maradhat így a lába, vállava azt hogy főleg nagy melegben továbbra is panaszt fog okozni a visszere. A kompressziós harisnyát sportolásnál is kell viselni-e?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel, H.János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Leírása szerint a műtét közben észlelték a bajt, ellátták - ez korret eljárás, nem szakmai hiba. Az utókezelés is protokollnak megfelelő. Ha a thrombus eltűnik, a syncumar szedését is el lehet hagyni. A compressios harisnya viselése viszont tartósan javasolt, de ezzel valóban terhelhető, sportolhat (jelen helyzetben sportolás közben is viselje). Ilyen esetben nem csak vénás pangás, hanem nyirokkeringési zavar is jelentkezhet, ez is okozhat lábdagadást. Ami a műtét folytatását illeti: duplex UH szükséges, annak megítélésére, nyitva van-e még a véna (fölső része a lekötés után normál esetben elzáródik), van-e még billentyűelégteleség,(reflux), esetleg insuffitiens perforans. Ha igen, és a mélyvéna teljesen ép, megfontolandó a felületes véna eltávolitása, de semmiképpen sem sürgetően. Másfelől a korábbi szövődményre tekintettel nem hiba, ha a véna bennmarad: a visszérműtét egyik lényeges pontja a fő vénaszájadék ellátása, mely a vénás visszafolyás fő helye - ennek lekötése pedig megtörtént.
    A folytatást beszélje meg sebész kezelőorvosával
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor úr! Volt egy műtétem ahol a kézfejembe kaptam egy kanült amin az infúziót…

    Tisztelt Doktor úr!

    Volt egy műtétem ahol a kézfejembe kaptam egy kanült amin az infúziót adták.Mikor kijöttem a kórházból eltávolították,de a kézfejem csúnyán bedagadt és fájt,így minden féle kenőcsel kenegettem amitől mára már rendbe jött a kezem,de az az ér amibe a kanült szúrták az egy vastag ér volt,ami szépen kidagadt mikor lóbáltam a kezemet,mára a helyén két nagyon vékony erecske van ami össze fútt és szinte alig látszik.Hogyan létezik ez és van e ennek valami jelentősége? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A kézfej vénáit gyakran szúrják, de sérülékenyek, be tudnak gyulladni, átereszthetnek - a következményét Ön is érezte. Helyi kezeléssel (lassan) gyógyul, nincs hosszútávon jelentősége, ha szükséges, később újra szúrható. Ha elzáródik, az sem baj, keringési szerepe nem sok, bőven van megkerülő vénahálózat
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt doktor úr!
    Tavaly augusztus óta szedtem fogamzásgátlót,amit múlt hónapban abbahagytam mert panaszaim voltak rá.Az egyik pontosabban az hogy fájt a lábam tőle,az utolsó levél beszedése után jelentkezett ez a problémám.Azóta eltelt kb 5 hét és most is fáj.Leginkább a térdhajlatomnál… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Tünete a leírás szerint nem típusos a visszérbetegségre. Az esetleges vénás eredet duplex UH-al biztosan kizárható. Ha ez negativ, javasolt neurolgiai konzilium (neuropathia)… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Apósomnak 7 hónapja volt szívkoszorú ér csere.Eddig egészen jól érezte…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Apósomnak 7 hónapja volt szívkoszorú ér csere.Eddig egészen jól érezte magát,most viszont a jobb lábfeje teljesen vörös,a talpa lila és hideg tapintású..
    Holnap délelőtt megy a körzeti orvoshoz. mi lehet ez? Érszűkület vagy esetleg valami más betegség?
    Köszönöm válaszát.

    Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírt tünet vélhetően a koszorúérműtéttel nem függ össze, de az azzal gyakran együttjáró érszűkületnek lehet következménye. Javasolt angiologiai belgyógyászati konzilium.
    üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! 31 éves vagyok. Bal oldali zsibbadással és gyakori fejfájással fordultam…

    Tisztelt Doktor Úr!
    31 éves vagyok. Bal oldali zsibbadással és gyakori fejfájással fordultam neurológushoz. A CT vizsgálat (natív és kontrasztos) eredménye a következő:
    Norm. tágasságú, szimmetrikus kamrarendszer.
    A hátsó kamraszarvak körül rosszul körülírt hypodenzitás látható. Az elváltozás jobb oldalon kifejezettebb.
    Pathológiás kontraszt halmozás nem ábrázolódik.
    Középvonalbeli dislocatio nem látható.
    A felszíni liquorterek rendben.
    Kérem segítsen értelmezni, milyen gondra utalhatnak a tünetek? Elküldtek MR vizsgálatra, melyre júliusban kaptam csak időpontot.
    Aggódom, hogy valami komoly bajom lehet. Néha olyan érzésem van, mintha "elpattanna" egy ér a fejemben. Mit javasol? Milyen vitaminokkal erősíthetném esetleg a keringési rendszeremet.
    Válaszát előre is köszönöm:
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Az agyi betegségek kivizsgálása a neurologiai és idegsebészet területe. Kérem kérje ilyen szakorvosok tanácsát
    Fenti MR mellett javasol nyaki ér duplex UH is, esetleges carotis betegség irányában
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! 5 héttel ezelőtt hasfali sérv műtétem volt.,hálóbeültetéssel. 2 hete kialkult mindkét lábon a térdnél külső visszér gyulladás. a belgyógyász elrendelt 20 fraxiparine injekciót a bal lábra combközépig érő komp.harisnyát venoruton gélt és jégakkuval való hűtést. A panaszok… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírt kezelés megfelelő, folytatása javasolt. Napi akár 4-5 alkalommal is jegelje (ne borogassa), de mozogni szabad, csak ülve polcolja. Kiegészithető 2x2 Detralex tabletta… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! A napokban , az esti órákban férjem erős fájdalomra panaszkodott, amely…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A napokban , az esti órákban férjem erős fájdalomra panaszkodott, amely a jobb lábán a comb belső felén alakult ki. Először izomgörcsnek vélte, de aztán azt mondta, hogy ki tudja tapintani azt az eret, ami tapintásra is görcsös állapotban volt és az okozta a görcsös fájdalmat. Ez kisebb szünetekkel kb 10 percig tartott, de utána azon a helyen egy napig még tompa fájdalmat érzett, aztán elmúlt. Szeretném tudni, hogy mi okozhat ilyen problémát?

    Tisztelettel és köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Leírás alapján a panasz nem tünik ér eredetűnek, inkább idegi bántalom jele. Javasolt első lépésben neurologiai és orthopediai vizsgálat. A későbbiekben angiologiai belgyógyászaton egyszerű dopleres vizsgálattal kizárható az érszükület.
    Kezelést csak az ok ismeretében kezdje el.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Terhességem idején visszeres lett a lábam. Ugyan különös panaszt nem okozott,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Terhességem idején visszeres lett a lábam. Ugyan különös panaszt nem okozott, de a szülést követően másfél évvel szakorvoshoz fordultam. A fő felszíni vénában lévő billentyű elégtelensége miatt műtétet javasolnak. Mennyire veszélyes ez a műtét? Ön is a (hagyományos) műtétet javasolná? Kérem nyugtasson meg, hogy mindenki „túléli” és 1-2 héten belül már futhat is a szokásos módon a gyermekei után. :-) Válaszát előre is nagyon köszönöm! Lia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Billentyűelégtelenség esetén a műtét valóban indokolt. Rutin beavatkozás, jól előkészitett kivizsgált betegnél tényleg alacsony kockázattal. Egy nap kórházi bentfekvés után saját lábán távozhat, egy hét múlva varratszedés. Fokozatosan terhelhető, két hét után ha futni nem is tud de gyermekeit teljesen ellátni képes.
    Leírása alapján javasolt a műtét
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Dr.Úr, édesapám lábait amputálni kellene az ápr. 4-i diagnózis szerint. nem akart kórházba…

    Tisztelt Dr.Úr,
    édesapám lábait amputálni kellene az ápr. 4-i diagnózis szerint. nem akart kórházba menni, azóta 2 lábujja teljesen fekete, száraz, mintha mumifikálódna,alaposan kiterjedve a lábfejre is (ami bokán felülig lilásvörös). Egy hete még folyt büdös váladék is, de beszáradt. Mondta az orvos (aradiortopéd, nagy nehezen cipeltem el oda, mikor édesanyám lábáról levették a gipszet), ha nem megy kórházba pár hete van hátra. Én mosom a lábát, kenegetem Baneocinnal, mert csak ezzel engedi. Fájdalomra csak éjjel panaszkodik, járni alig bír, rettentő lassan, legnehezebb az ülésből való felállás, és memóriazavara is van sokszor, ami roppant megnehezíti a kommunikációt vele.
    Tudni szeretném, mivel tudnék még "segíteni" neki...
    válaszát előre köszönöm,
    Andrea.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Nehéz helyzetben van Édesapja, ha az üszkösödés elindult, magától már nem gyógyul meg. Ha mumifikálódik, az relative jó jel, így hosszabb ideig egyensúlyban maradhat, de sajnos időnként progrediál, azaz megindul a gyulladás, a szövetelhalás. Ha a fekete rész felett piros csík indul el felfelé, ha láza lenne, az sürgős jel, amputatio mielőbb szükséges, külöben "vérmérgezés", septicus állapot alakul ki amibe belehalhat. Amíg ez nincs, lehet várni, a láb betadinos áztatása lehetséges, a beneocin is alkalmazható. Ha kórházi kezelést elfogadna, keringés javító infusios kezelés átmenetileg segíthet a lába állapotán.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! A lábaimon az újaim évekkel ez előtt elkezdtek hideg hatására belilulni…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A lábaimon az újaim évekkel ez előtt elkezdtek hideg hatására belilulni és ez mostanra a fürdés és zuhanyzás után is elő jön!Mind ezek mellett a kéz fejem és az újaim is hideg hűvös, hatására ugyan csak elszíneződik!De sem a lábamon sem a kezemen ezeken kívül fájdalmat nem érzek!Voltam már több vizsgálaton (angiológia,vér vétel) de mindegyik negatív lett,nem mutattak ki semmit!Kenegetem testápolóval de ez sem segít!
    Nagyon zavaró,mit tehetnék ellene??
    Válaszát előre is Köszönöm!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Fiatal nőknél a kis-erek érzékenyebbek a külső hatásokra, így hidegre, fokozott a görcs (spasmus) készségük. Ha az angiologiai vizsgálat negativ, nem kell betegségtől tartania, de célszerű a hidegtől óvni, és a dohányzás szigorúan tilos. A későbbiekben megfontolandó immunologiai kivizsgálás, ritkán autoimmun kórkép kezdeti jele lehet. Gyógyszert e miatt nem kell szedni, sok és rendszeres mozgás javasolt. Testápoló adott helyzetben indifferens.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • 6napja történt egy ki s esésem hirtelen befékeztem a biciklivel és a kormányba ütköztem.Azóta…

    6napja történt egy ki
    s
    esésem hirtelen befékeztem a biciklivel és a kormányba ütköztem.Azóta nagyon fáj a jobb oldalam a mellem alatt.Ha nevetek hajolok de ha pihenek akkoris.. elég nagy volt az ütés így természetesnek tartom hogy ennyi napig fáj.orvosnál nem voltam.mennyi ídő alatt múlik el a fájdalom és mit tehetek?köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Kisebb zúzódásos sérülés is ebben a regioban hetekig panaszos lehet. Kezelése tüneti, helyi és tablettás fájdalomcsillapítás javasolt ( pl diclofenac tabletta, krém). Időnként kisebb trauma is okozhat nagyobb bajt, ennek tisztázása traumatologian lehetséges (min egy mellkas rtg szükséges bordatörés irányában)
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor