A betegek kérdései (46)

  • Kedves Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy császármetszés után mennyi idő után lehet…

    Kedves Doktor Úr!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy császármetszés után mennyi idő után lehet a H1N1 védőoltást megkapnom?

    Köszönettel: Molnár Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Tisztelt Cím !

    Őszintén megmondom,nem tudom.Szerintem nincsen semmilyen időkorlátozás.Kérdezzen rá nőgyógyászánál.

    Tisztelettel. Wittmanndr

  • Jó napot kívánok! Egy olyan kérdésem lenne önhöz, hogy nem régen voltam nőgyógyásznál rákszűrésen,…

    Jó napot kívánok!
    Egy olyan kérdésem lenne önhöz, hogy nem régen voltam nőgyógyásznál rákszűrésen, mindent rendeben találtak!Mondtam az orvosnak hogy a jobb combhajlatomnál nagyon szokott fájni ,megnézte és azt mondta hogy egy borsónyi nagyságú nyirokcsomó van ott!
    Semilyen gyógyszer nem írt fel azt se mondta ,hogy ez rosszat jelent de azt se hogy jót!
    Azóta már eltelt több mint 2 hónap és azóta is nagyon fáj!
    Ez rosszat jelent?
    Mitől fájhat ,lehetséges hogy ha nem múlik el megkel műteni?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Üdv;.19 éves lány

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Tisztelt Cím !

    A lágyékhajlati nyirokcsomó,ami fájdalmas,vagy az adott oldali végtag,vagy a végbéltájék gyulladására utalhat.(pl:sérülés a lábon,aranyeres panasz stb.)Először ezt kell kivizsgálni.Ha ilyen jellegű elváltozás nincs,akkor sebészi úton kis metszésből szövettani vizsgálat végezhető.Első:keressen fel egy sebészt,aki megvizsgálja.

    Tisztelettel: Wittmanndr

  • Tisztelt Doktorúr! mitől lehet az hogy tele van a karom és a lában külömböző méretű zsírcsomókkal?…

    Tisztelt Doktorúr! mitől lehet az hogy tele van a karom és a lában külömböző méretű zsírcsomókkal? Utal ez valami betegségre? Tisztelettel várom válaszát. Marika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Marika!

    A testen jelentkező zsírcsomók (lipomák)nem betegség tünetei.Önmagukban csak esztétikai problémát jelentenek.Okát nem tudjuk.Sebészi úton eltávolíthatóak.

    Tisztelettel: Wittmanndr

  • Kedves DoktorÚr! 24 éves nő vagyok,(174cm magas) Kb. évvel ezelőtt 118 kg voltam, ma pedig 92kg-ot…

    Kedves DoktorÚr! 24 éves nő vagyok,(174cm magas) Kb. évvel ezelőtt 118 kg voltam, ma pedig 92kg-ot mutat a mérleg. Hény kg-ra kell lefogynom,hogy a TB támogassa a hasplasztikámat? Milyen feltételei vannak? Olvastam az egyik oldalom,hogy kell orvosi "igazolás",hogy annyi kg voltam. Sajna nekem ilyen nincs. Anélkül nem lehet megoldani? Szerintem ha valaki rá néz a hasamra,akkor azon látszik,hogy nem 5kg-ot fogytam. :S
    Előre is köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Tisztelt Cím!

    Tudomásom szerint a hasfalplasztika nem TB támogatott műtét.Lehet,hogy vannak olyan kórházak ,ahol ilyen módon végzik ezeket a műtéteket,de őszintén megmondom,hogy nem tudom,hogy ez legális,vagy nem.Sajnos ma Magyarországon eléggé zavaros a helyzet ebben a kérdésben.Lehetséges,hogy egyéni elbírálás alapján, kiemelt kórházban elvégezhető ez a műtét.

    Tisztelettel:Wittmanndr

  • Kedves doktorúr! Érdeklődni szeretnék hogy a vágásnyomok a vörös foltok és a fehér csíkoknak…

    Kedves doktorúr!
    Érdeklődni szeretnék hogy a vágásnyomok a vörös foltok és a fehér csíkoknak mennyi idő kell hogy elmúljon, ha elmúlik egyáltalán? Vagy csak halványodni fognak? Mert már lassan egy éves vágásnyom is látszik, és baromira zavar, mert lassan jön a jó idő és azért nem szeretnék hosszujjba járkálni mindig! Van valami kenőcs ami jó rá, és halványítja vagy valami hasonló?
    Előre is köszönöm a válaszát!
    zsuzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Zsuzsi!

    A hegek nem egyformán gyógyulnak, ez egyénenként változó, valamint genetikusan meghatározott. A kérdés, hoyg nincs-e keloid hajlama, ez az erőteljes gyógyulást jelenti. Így akár egy év is lehet mire egy heg elhalvényodik. Ha az alapból erőteljesen kiemelkedik a heg, ez hipertóniára utalhat, erősebb gyógyulásra. Ennek oka lehet például túlzott napfény vagy szolárium, vagy rossz irányú a heg.
    Kenőcsökkel lehet kezelni, ez a hegtől függ, hogy mit kell használni.
    A varratszedés után (2 héttel a műtét után) körömvirágkenőcsöt vagy Bephanten krémet szoktunk ajánlani. Amennyiben a heg kiemelkedő, úgy lehetséges szilikon lap vagy szilikont tartalmazó krémet kérni a patikában, melyek meggátolják a heg további kiemelkedését.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztelt Doktorúr! Szeretném megtudni hogy a menstruáció mennyiben befolyásolaja a mellnagyobbító…

    Tisztelt Doktorúr!
    Szeretném megtudni hogy a menstruáció mennyiben befolyásolaja a mellnagyobbító műtétemet vagy egyáltalán elvégezhető-e így az operáció?
    Válaszát köszönöm
    Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Adrienn!

    A mellnagyobbító műtéttel kapcsolatosan, vagy bármely műtéti beavatkozáskor, fontos figyelembe venni hogy a műtéti időpontot úgy egyeztesse, hogy az ne essen a menstruáció napjaira.
    Ez azért fontos, mert mert ilyenkor nagyobb a vérzékenység lehetősége, lágyabbak a aszövetek és ettől sérülékenyebbek is.
    Amennyiben további kérdése van a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatosan, több információt talál a weboldalunkon, vagy szívesen válaszolunk emailben is:

    wittmann.clinic@gmail.com
    www.wittmannplasztikaisebeszet.hu

    Üdvözlettel:
    Wittmann dr

  • Tisztelt Doktor Úr! Öt éves kisfiamat a múlt héten operálták perforált vakbélgyulladással. Tegnap…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Öt éves kisfiamat a múlt héten operálták perforált vakbélgyulladással.
    Tegnap haza engedték a kórházból,a varratok még a hasában vannak!
    Amikor megkaptuk a zárójelentést az orvos kihangsúlyozta hogy a diétát még tartani kell és a probléma itt kezdődik.
    Kisfiam 3 napja párolt húst eszik főtt burgonyával,kekszet,ropit és szűrt almalevet iszik.
    Ma már gondot okozott a táplálása hiszen ezeket az ételeket már unja nem igazán fogadja el és ami még rosszabb gyümölcsöt kér.
    Fogalmam sincs milyen ételeket adhatnék neki hiszen figyelembe kell venni,hogy 5 napig volt benne a gyomorszonda.
    Legyenszíves megírni nekem mit ehet gyermekem és az amit egyenlőre egyáltalán nem.Segítségét előre is köszönöm,Tisztelettel:Nemeskéri Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Edina !

    A lényeg az volna, hogy kíméletes ételt egyen, amely a beleket nem zavarja.
    Ez azt jelenti, hogy a burgonyát kellene vele megszerettetni, melyhez nem feltétlenül kell húst adagolni, hanem lehetne keverni hozzá bármilyen más ételeket, például zöldségeket. Ami fontos, hogy bármit kap az párolva legyen, tehát mindenképp olyan ételeket kapjon, amik nem rostosak, illetve a rostok már megpuhultak. Így lehet vegyesíteni, színesíteni az étrendet gyümölcsökkel, kompót formájában.
    Ehhez kell egy kis fantázia, vagy utánajárás, szakácskönyvek, amelyek ilyesfajta könnyített ételeket tartalmaznak, vagy az interneten is nagyon jókat lehet találni, sok ételkészítéssel foglalkozó oldal létezik már.
    Ebben a felállításban kellene recepteket gyűjteni, vagy kreatívan összeállítani.

    Ezen kívül a gyógyszertárakban lehet kapni olyan szondatáplálásra alkalmas ételeket, melyek különböző ízvilággal rendelkeznek. Így tehát húsos, sós, édes ételeket lehetne vásárolni, ezzel is lehetne színesíteni a krumplival kevert és a kompótos ételeket.
    Ami még szóba jöhet, esetleg a bébi ételek, ezek is nagyon változatosak, de mégis már feldolgozva, pároltan, megkönnyíthetik és színesíthetik a palettát.

    A lényeg a rostok puhítása, hogy kíméletes legyen a beleknek, és változatosság, hogy jól fejlődjön.

    Üdvözlettel:

    Wittmann dr

  • Kedves Doktorúr! Alsó szemhéjplasztikát szeretnék csináltatni, mert táskás a szemem, és azt…

    Kedves Doktorúr!

    Alsó szemhéjplasztikát szeretnék csináltatni, mert táskás a szemem, és azt olvastam, hogy ileyenkor a zsirszöveteket eltávolítják, ami a táskát okozza. Az első kérdésem az lenne, hogy ezek eltávolítása után nem lesz beesett a szem? Másodrészt, attól félek a legjobban, hogy a varrás okozta heg lászani fog.
    Kérem, mondja el a véleményét.

    Köszönettel Ági

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Ági !

    Természetesen kis mennyiségű (kb.borsnyi) zsír eltávolításáról van szó,és csak a duzzanatot kell eltávolítani.
    A szem környéki hegek szépen gyógyulnak,mivel ennek a területnek a bőre nagyon finom és jó a vérellátása.Erősebb hegesedés azoknál váható,akik un.keloidhajlamúak.(Ez más hegek gyógyulásából megítélhető.)A műtét után védeni kell a műtéti területet a napfény-,vagy szoláriumsugaraktól.

    üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e még valamit kezdeni a térdemmel? Korábban…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Érdeklődni szeretnék, hogy lehet-e még valamit kezdeni a térdemmel? Korábban 2007-ben volt egy térd keresztszalag pótlásom. (Arthex- műszerrel. (Mire persze rájöttek, hogy elszakadt, azt követően pár hónap múlva kerültem kés alá). Ezt követően ismét megtükrözték és kiderült, hogy a szalag, amit a patellából pótoltak, nos ismét el volt szakadva.. Pontosabban "csak" a 2/3-a. Mellette meg is lett shaverezve a térdkalácsom. Most nagyon recseg ropog, fáj, hatalmasakat kattan... Chondrosulf 800-at szedtem, de már nem szedem, ugyanis megszűnt a támogatás, aminek segítségével meg tudtam venni. Nehezen tudok leguggolni és nem is megy teljesen, és olyan, mint ha nagyon aprólékosan be lenne repedezve az egész bőr alatti, (kézzel tapintható) rész..

    Segítségét előre is köszönöm!

    Tisztelettel: Angyal1984

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Angyal1984 !

    Előrebocsájtom,hogy nem vagyok orthopaed szakorvos.
    A keresztszalagok (kettő van belőle elülső és hátulsó,ezek a térdkalács mögött keresztezik egymást) közül rendszerint az elülső sérül, részlegesen,vagy teljesen elszakadhat.
    A leírásból úgy veszem ki,hogy Önnek egy elülső keresztszalag sérülése volt és mivel csak később került észlelésre,ill.műtétre,a terhelés miatt kialakult egy femoro-patellaris arthrosis.Ez azt jelenti,hogy a patella belső oldalán felpuhul a porc,az ízületi felszínen pedig felrakódások keletkeznek,ami a térdmozgásokkor fájdalmas,a térd pedig duzzadt.Nem írt arról,hogy az első sérülésekor,amikor a keresztszalag sérült,nem sérült-e vele együtt a meniscus porc is.Érdemes lenne
    utánanézni.Ha pontos képet akar a térde állapotáról,akkor ultrahang-vagy MR-
    vizsgálattal tudna utánanézni.Vannak olyan műtéti eljárások amelyekkel a porc pótolható.Mindenképpen forduljon orthopaed,vagy traumatológus szakorvoshoz.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztel Doktor Úr! Terhességem 7. hónapjában találtam egy csomót a mellemben. A nőgyógyász azt…

    Tisztel Doktor Úr!
    Terhességem 7. hónapjában találtam egy csomót a mellemben. A nőgyógyász azt javasolta várjunk a szoptatásig, addig nem foglalkozzak vele. Mivel a szoptatás 1. hónapjában nem tűnt el, elmentem uh.-ra. Leletem: "Bal oldalt periareolárisan 11 óra irányban egy kb. 15mm-es kp. tömöttségű terime észlelhető. Aspiratios mintavétel történt. Ennek eredménye: "Vvt-k között szétszórtan számos, helyenként degenerált sejtmag található cytoplamzma nélkül. Ezek kerekek, monomorphak, normochromak. C:3. Dg: számos, csupasz degenerált sejtmag, köv. jav.
    Az lenne a kérdésen ez mit jelent pontosan? Először azt mondta az orvos, hogy fibroadenoma ami nem fog eltűnni magától. Majd rá 1 hónapra mikor készhez kaptam a leletet azt mondta, hogy a cytológiám 2-es. Tejcisztám van ami valószínűleg a szoptatás során vagy utána magától fel fog szívódni.
    Önnek a leleteim alapján mi a véleménye?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Ané Ivett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Ivett !

    Akár fibroadenoma,akár tejcysta,mindkettő jóindulatú.Lehet velük várni.Érdemes kontrollálni ultrahanggal.Amennyiben a szoptatást követően is megmarad,érdemes kis metszésből eltávolítani (periareolaris metszésből,ez azt jelenti,hogy a bimbó-
    udvar vonalában megy a metszés,így nem marad nyoma).Az eltávolított csomót szövettani vizsgálatra kell küldeni.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztellt Doktor ur a problémám elég összetett 2 gyermekem van az elsőnél szétnyílt a hasfalam…

    Tisztellt Doktor ur a problémám elég összetett 2 gyermekem van az elsőnél szétnyílt a hasfalam és ráncos lett a bőröm majdnem a mellemig 2.ik gyermekemmel mégjobban kitágult mindenem most már annyira hogy a szeméremcsontomon is eldeformálodott a bőr anyagilag szűkösen állunk de mivel nem szeretnénk több gyermeket szeretném megcsináltatni 2 éve nem bírok tükörbe nézni és nem tudok a méretemrevaló ruhát hordani a hasam miatt számíthatok állami támogatásra? merre induljak? Ön is dolgozik így? ja, egyéb eü-s a hasam alatt a bőr sokszor bepirosodik igy félek a fertőzésektől is. előre is köszönöm válaszát Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Tímea !

    Amit leírt az alapján egy hasfalplasztikára lenne szüksége.Tudomásom szerint ennek TB támogatása nincsen.Mi nem vagyunk egyébként sem TB támogatottak.Amit megoldásnak látok ebben az ügyben,az a MediCredit hitel.
    Erről többet a 06/1 438-0900 telefonszámon,ill. a www.medicredit.hu honlapon
    tudhat meg.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztelt Dr Úr! Elég furcsa kérdéssel fordulok Önhöz!Tegnap fogászati kezelésen estem át s…

    Tisztelt Dr Úr!

    Elég furcsa kérdéssel fordulok Önhöz!Tegnap fogászati kezelésen estem át s kisebb 2cm átmárőjű gombocnagyságú gézgolyokat-pamacsokat raktak a sebbe./felső fog húzás-tisztitás/.
    Azzal mentem haza s egyszer majdnem valamit félre nyelhettem mert hirtelen kis köhögés jött rám /lehet csak nyál/ de azóta azt érzem a torkomba mintha lenyelhettem volna ezt a kisgézpmacsot?
    Bár azóta ettem és ittam is.Ön szerin lehet ennek valóság alapja?S ha ne véletlenül mégis lenyeltem okozhat e ez bajt? már néha azt is érzem mintha gyomorszájam fájna...Rtg nem nagyon szeretnék mert sajnos kül okbol kifolyolag már vagy 5 rtgvagyok tul fél év alatt.GYomortükrözéstől meg félnék..Szóval ha véletlenűl lecsuszott avéres kis gézpamacs az ki tud ürülni magától is? Válaszát előre is köszönm Anita győr

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Anita!

    Ha véletlenül lenyelte volna a kis géz gombolyagot,akkor sincsen nagyobb baj,ez természetes úton el fog távozni.Ezért nem kell rtg-t,vagy gyomortükrözést végezni.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztelt Doktor Úr! Nekem az lenne a kérdésem, hogy múlt héten csütörtökön műtötték az orromat. Csontos…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy múlt héten csütörtökön műtötték az orromat.
    Csontos és porcos orrplasztika volt. A gondom az, hogy bármennyire is vigyázok rá
    mindig hozzáér valami… Még amiatt is aggódom, hogy baj-e ha mimikázok és
    fogmosásnál is nagyon feszül és húzódik. Tudom, hogy a feszülés normális dolog,
    de ezektől eldeformálódhat az orr a gipsz alatt?
    Előre is köszönöm válaszát.
    Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    kedves Nóra!

    Ennyi idővel a műtét után természetes,hogy feszül és húzódik a műtéti terület,hiszen ilyenkor még jelentősen ödémás.Attól ne féljen,hogy emiatt a gipsz alatt az orr deformálódik,hiszen a gipsz azért van,hogy védje a műtéti területet.Néhány nap múlva pedig úgyis eltávolítják.Az orrplasztikán átesett betegek nagyrészének ilyen félelmei,aztán később rájönnek,hogy felesleges volt aggódni.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni öntöl hogy a kislányom problémáját otthon is tudom-e…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Azt szeretném kérdezni öntöl hogy a kislányom problémáját otthon is tudom-e kezelni vagy forduljak szakorvoshoz. A gyermekem szombaton elesett a jobb lábávál beakadt egy padkába és megrántotta a bal térdén lett egy nagy seb a jobb lábszárát meg beütötte amin aznap még nem látszódott semmi. De vasárnap vettük észre hogy a térde alatt kb. 4 cm-rel nem a csontnál inkább a belső oldalán van egy nagy és kemény duzzanat nem is fáj neki csak ami körülötte van kb. 2-3 lila folt az fáj neki, és maga a duzzanat sem lila. Még akkor sem érzi fájdalmasnak a duzzanatot ha kenegetem. A járásnál sincs fájdalma. Ön szerint ez mitől és mi lehet hogyan tudnék neki segíteni.
    Válaszát előre is köszönöm.
    Török Attiláné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Tisztelt Török Attiláné!

    A legmegnyugtatóbb az lenne,ha a kislányát megmutatná egy traumatológus szakorvosnak.Nagy valószínűséggel nincsen nagyobb baj.Feltehetően egy bevérzés(haematoma)lehet.Nézze meg szakember és ha szükséges egy rtg-felvételt készítenek.Addig is pihentetés,borogatás javasolt.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztelt Doktor úr, 22 éves férfi vagyok, és kb. 5 napja észrevettem, hogy a fitymám enyhén…

    Tisztelt Doktor úr,

    22 éves férfi vagyok, és kb. 5 napja észrevettem, hogy a fitymám enyhén dagadt, vörös, és égető érzést érzek mikor hozzáérek, de a makkomon nincs semmi elváltozás, nincsenek hólyagok nem jön különös váladék sem, teljesen normalis. Vajon mi okozhatja? Rendszeres szexuális életet élek, komoly barátnőm van.

    Tisztelettel,
    Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Tisztelt Zoltán!

    Amit levelében leírt,úgy hívják balanitis.Ez gyulladás ami antibiotikumra és lokális kezelésre elmúlik.Kérem forduljon urológus szakorvoshoz.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztelt Dr.Úr! 3éves kisfiamnak fején 3 helyen combjából levett bőrrel pótolták a fejbőrét/ott…

    Tisztelt Dr.Úr!
    3éves kisfiamnak fején 3 helyen combjából levett bőrrel pótolták a fejbőrét/ott nincs haja és nem is lesz mert csecsemőkorában pseudonomas fertőzést kapott és a tályogok az agyhártyáig roncsolta a szöveteketek ezeken a helyeken/.kérdésem:létezik -e bőrösszehúzásos technika vagy csak azokon a területeken /halánték,koponyaközép/ahol nincs neki hajas fejbőre hajbeültetéssel lehet korrigálni ezt?TB finanszírozott -e az eljárás?
    Tisztelettel:Bükiné Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Hajnalka !

    A leírásából nem derül ki,hogy az érintett területen van-e csonthiány,mert ha van akkor ezt kell majd a későbbiekben (pubertás után) pótolni.Amennyiben nincsen csonthiány,a bőr expanderrel (bőr alá ültetett tölthető kisebb tasak) feltágítható kb.6 hét alatt,majd az így keletkezett hajas fejbőr többlet ráforgatható arra a területre,ahol a haj nélküli bőr van.Ez mivel rekonstrukciós műtétnek számít,TB finanszírozott.Ezt csak meghatározott kórházak végezhetik,pl: Budapesten az Állami Egészségügyi Központban (Honvéd Kórház a Róbert Károly Körúton) lévő
    plasztikai sebészeti osztályon.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Kedves Doktor úr! A problémám a következő: a második gyermekem császármetszéssel született. A…

    Kedves Doktor úr! A problémám a következő: a második gyermekem császármetszéssel született. A műtét után azt mondta az orvos, hogy kicsit lejjebb vágtak mint kellett volna és kicsit összecsípték a bőröm. Azt mondták ha bizonyos tornagyakorlatokat végzek össze húzódik a bőr.Betartottam mindent amit az orvosok mondtak. Nem történt semmi. Nem is zavart volna a dolog a heg sem; de kb. másfél- két év alatt lefogytam olyan húsz kilót. Azóta lóg a hasamon a bőr és ez engem nagyon zavar. A mellem is nagyon csúnya lett a két gyerek után. Ráadásul az egyik jóval kisebb lett mint a másik. Teljesen kikészültem; ott tartok, hogy a párom előtt sem merek meztelenül mutatkozni. A nemi életünk is megszűnt, mert nem merek előtte levetkőzni. Egyre jobban magamba fordulok- undorodok saját magamtól. Nem szeretnék 40 kilós lenni csak jól akarom érezni magam. elegem van már a hosszú bő pulcsikból és pólókból. Lassan jön a jó idő és én megint itthon ülök egész nyáron. Ez a helyzet teljesen megkeseríti az egész életemet. Már arra is gondoltam nem is egyszer, hogy öngyilkos leszek- csak a gyerekek tartanak vissza. ha tud kérem segítsen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Hölgyem!

    Nem Ön az egyetlen,akinél a gyermekszülést követően a mellek vagy a has megereszkedik.Elég gyakori.A megereszkedett has hasfalplasztikával korrigálható.
    Ezzel jó esetben a hegek is eltüntethetőek.A melleknél pedig a mellfelvarrás jöhet szóba és ezzel a két oldal közötti asszimmetriát is rendezni lehet.Érdemes lenne egy konultációs időpontot kérnie,vagy fotót küldenie,hogy ne csak elképzeljem,
    hanem lássam is a problémát.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztelt DoktorÚr! Az a kérdésem,hogy Ön szerint lehetséges-e,hogy laparoszkópos epemütéti eljárásnál…

    Tisztelt DoktorÚr!
    Az a kérdésem,hogy Ön szerint lehetséges-e,hogy laparoszkópos epemütéti eljárásnál ne a köldök legyek az egyik "luk" a 4 közül??? Megkérhetem-e az operáló sebészt, hogy más helyen vezesse be a portot, vagy ez tiszteletlenség lenne számára???? semmiképpen nem szeretnék varratot a köldökömbe, de bárhova máshova igen. válaszát előre is köszönöm!
    kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Kata !

    Elnézést a késői válaszért,de külföldön voltam.(Talán még nem késő)
    Természetesen a port máshol is bevezethető,az operáló sebésszel megbeszélhető.
    Én ebben nem érzek semmiféle tiszteletlenséget.

    Üdvözlettel: Wittmanndr

  • Tisztelt Doktor Úr ! Keresztanyámat az elmúlt hét csütörtök éjjelén műtötték bélcsavarodással.…

    Tisztelt Doktor Úr !

    Keresztanyámat az elmúlt hét csütörtök éjjelén műtötték bélcsavarodással. Ezt megelőzően 2 napig görcsölt és fel volt fúvódva a hasa, hányt,csuklott. Szépen kezdett felgyógyulni pár napig. Igazán már azt sem értettem, hogy az intenzív örzőben hogyan mehetnek be a látogatók utcai cipőben és ruhában maszk nélkül. Aztán belázasodott, gennyes lett a hasi sebe. Ismét hányt és infúziót kap. A katétert csak most vették ki kérésére, pedig fel tud kelni és a dolgát intézni. A mai napon gyomor röntgent végeznek, de orvost elérni nem tudunk.
    Sajnos rossz tapasztalataink vannak a kórház dolgozóival szemben, nem mosdatják és éjszaka a vizeletben hagyják a keresztanyám. Az orvos úgy kötözte át a sebét, hogy beteg volt, de maszkot nem vett fel, ráadásul mobil telefonon hívták és fél órán keresztűl csevegett, míg keresztanyám kibontva várta.
    Az egyik kérdésem az lenne, hogy milyen komplikáció léphetett fel, hiszen ma már haza akarta bocsátani az orvos ?
    Másrészt fel vagyok háborodva a kiszolgáltatott betegekkel való bánásmód miatt, nem tudom mit lehet tenni ez ellen.

    Válaszát előre is köszönve: Annamária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Annamária!


    Mielőtt véleményt mondanék, jó volna tudni az alábbiakat:
    - a bélcsatorna melyik szakaszán, vastagbél-vékonybél történt a műtét?
    - kellett- e kivenni egy szakaszt a bélből?
    - milyen katétert vettek ki, húgyhólyagból, vagy a draint a sebből?
    - a gyomor Röntgen mit takar, átvilágítást, vagy kontraszt anyag vizsgálatot?

    Amennyiben a bélből ki kellett venni, és az alábbi tünetek jelenzkeztek, mint láz és gennyesedés, ez utalhat arra, hogy a sebvarrat elengedett, ezt erősíti még meg a hányás panasza.

    Mindenképp az orvossal meg kell beszélni, hogy felvilágosítást adjon a beteg állapotáról.

    Üdvözlettel:

    Dr. Wittmann Ferenc

  • Kedves Doktor Úr! Évek óta van aranyerem(most már tudom,hogy több is),de különösebb panaszt…

    Kedves Doktor Úr!

    Évek óta van aranyerem(most már tudom,hogy több is),de különösebb panaszt nem okozott,nagyon ritkán kicsit viszketett a végbélnyílás,és körömvirág kenőcsös kezeléssel el is múlt.3 éve terhesség alatt kijött,tehát kizáródott,vagy hogy nevezik ezt,és egy alkalommal vérzett is ,nagyon fájt.Kaptam rá kenőcsöt(Hemorid),lassan-lassan elmúlt a panasz,de azóta folyton kint "lóg"az aranyerem.Voltam vele orvosnál,ő mondta,hogy több is van,de ez békés aranyér,és nem kell vele törődni.Kb.félévente szokott fájdogálni,érzékeny lenni,és leginkább a körömvirág kenőcstől múlik el a panasz.Vérzés csak 1x,3 évvel ezelőtt volt.
    Valóban nem kell törődni vele,nem okozhat ez nagy bajt a későbbiekben?Nem húzódik vissza,egy babnyi nagyságú kitüremkedés "lóg ki a fenekemből".Ez természetes?Mi a panasz,amikor műteni kell?
    Köszönöm válaszát!
    Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Ferenc Wittmann

    Kedves Zsuzsa!

    Az aranyér típusosan három helyen szokott kitüremkedni. Az Ön esetében a kilógó részt már meg kellett volna operálni. Azonban először végeztessen el egy Rectoscopiás vizsgálatot, mely 25 cm - magasságig kiderítené, hogy nincs-e más egyéb ok, eltérés. Majd ezt követően felkereshet egy helyi illetékességű sebészt, aki elvégezné a műtétet. Ez az aranyér már nem fog visszahúzódni.

    Üdvözlettel:

    Dr. Wittmann Ferenc

Szerző

Dr. Ferenc Wittmann

plasztikai sebész, sebész