A betegek kérdései (17765)

 • Kedves Doktornő! Vírusfertőzésnél mennyi idő alatt szokott elmúlni az összes tünet? Köszönöm.

  Kedves Doktornő!

  Vírusfertőzésnél mennyi idő alatt szokott elmúlni az összes tünet?

  Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ön ismételten kérdéseket tesz fel, de a válaszomat, hogy a diagnózis látatlanban nem állítható fel, nem veszi figyelembe. Kérem, erről ne kérdezzen többet.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Udvozlom! 24 eves lany vagyok,mar majdnem egy honapja csuklok minden nap,alvaskor nem,csak napkozben…

  Udvozlom! 24 eves lany vagyok,mar majdnem egy honapja csuklok minden nap,alvaskor nem,csak napkozben reggeltol-estig alvasig,naponta tobbszor is,kb 4-5szor ramjon,de csak vagy egy fel percig tart a csuklas! Ez normalis dolog,hogy mar majdnem egy honapja minden nap csuklok?Mitol lehet ez?Valaszat elore koszonom

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ajánlom figyelmébe az alábbi linket: http:⁄⁄napidoktor.hu⁄blog⁄korkep⁄belgyogyaszat⁄miert-is-csuklunk⁄

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktorno! Nekem reg otta 125⁄80s a szivdobanas meg most 90 de volt mar 95is egyvizsgalat…

  Kedves Doktorno!
  Nekem reg otta 125⁄80s a szivdobanas meg most 90 de volt mar 95is egyvizsgalat pontosan ver vizsgalatbol kiderult keves a verembe az oxigen. Azt tanacsoltak legyen biopttron lampam. Kaptam egyet ajandekba naponta sokat hasznaltam amellet a napi 3liter viz megivas. Sajnos 6 ho utan lett 90es az eredmeny. Azt mondtak probaljam ki a lezert ilyen orba csiptetos 2*15perc az elvileg jobb. Voltam s ott kozoltek meregtelenito tapasz stb. A tapaszrol kiderult atveres. Az a kerdesem a lezeres kezeles jo e? Mit tegyek az oxigen szint emelesre? Az ereim jok ruganyosak nem dohanyzok nem kavezok s alkoholt se iszok. 42eves vagyok ujsagot arusitok s ezert szinte egesz nap megyek. Van kb 8kg tobbletem. Mitol alakulhatott ki az oxigen hiany? Nagyon szepen koszonom a valaszat. Maradok tisztelettel: Csurika Maria

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ha megbízható volt a vizsgálat és tényleg alacsony a vér oxigéntelítettsége, akkor tüdő- vagy szívbetegség gyanúját kell kizárni, mielőtt bármilyen általános kezelésbe kezdene.


  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! Egy hete hidegrázásom, émelygésem van, ami nem állandó, csak időnként fel-fel…

  Kedves Doktornő!

  Egy hete hidegrázásom, émelygésem van, ami nem állandó, csak időnként fel-fel libben. Csak a hét elején volt esténként két napig hőemelkedésem. A torkom egy picit kapar, váladékozik, de nem vészes. Egyedül a hidegrázás, émelygés, meg, hogy a megszokottnál gyengébb vagyok az zavar. A Doktornő szerint mi lehet ez? Mikor célszerű orvoshoz fordulni? Idáig azért nem mentem, mert nem voltam lázzas, nem hánytam, nem volt erős torokfájásom.

  Köszönöm kedves válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ezt leírás alapján nem lehet megítélni, akkor sem, ha 2 naponta ismételten megkérdezi. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! 41èves fèfi vagyok. Bèta blokkolót szedek két hónapja, mert volt egy úgynevezett…

  Kedves Doktornő!
  41èves fèfi vagyok. Bèta blokkolót szedek két hónapja, mert volt egy úgynevezett izomszétesésem, amitől bestresszeltem és felugrott a vèrnyomásom. Szív ultrahang, terheléses Ekg, 24 órás vérnyomásmérésen vagyok túl. Annyit mutattak ki, hogy a vèrnyomásom nem süllyed le egy bizonyos időtartam múlva. Ezért írtak ki béta blokkolót. Amióta szedem, szivdobbanàs érzés, mellkasi fájdalom, nyelvzsibbad, fáradékonyság érzés áll fenn. Magneb6-öt és vitaminokat szedek. A sürgősségi ellátáson stresszes, idegkimertségre hivatkoztak. Elég stressz ért mostanában, de nem hinném hogy ez mindennek az okozója. Kérdésem az lenne, hogy fél szemjével szedem a béta blokkolòt, csökkenthetem negyed szemre és végül elhagyhatom a szedését mert nem vagyok jól. A vèrnyomásom jó, alacsonyabb is néha a kelleténél. Okozhat- e ilyen tüneteket a gyógyszer? Szedtem enyhe nyugtatót, de ugyan úgy voltam. Németben dolgozók, az ünnepekre fogok csak haza jönni. Nem tudom, hogy az állapotom mikor fog javulni. Köszönöm előre is a válaszát. Elnézést, ha hosszúra nyúlt az írásom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Látatlanban, a konkrét adatok ismerete nélkül nem adhatok terápiás tanácsot.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • t. doktornő. kövérségtől lehet e fulladni mert a nagy has nyomja a rekeszt, ami a tüdőz?

  t. doktornő. kövérségtől lehet e fulladni mert a nagy has nyomja a rekeszt, ami a tüdőz?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Igen.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • t. cìmzett. meddig fogadjàk el a pulmonalis nyomàst becsült normal értékét? hàny hgmm?

  t. cìmzett. meddig fogadjàk el a pulmonalis nyomàst becsült normal értékét? hàny hgmm?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Egy kiragadott UH-érték legfeljebb gyanút kelthet, ezt adott esetben katéterezéssel ellenőrzik.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt doktornő azt szeretném megtudni,hogy öt éve volt végbéltükrözésem aranyeres vérzés miatt,aholtaláltak…

  Tisztelt doktornő azt szeretném megtudni,hogy öt éve volt végbéltükrözésem aranyeres vérzés miatt,aholtaláltak belsőt is amely vérzésre hajlamos,most ismételten vérzek székeléskor,bár nem volt kezelve.Most azt szeretném megkérdezni hogy akkoriban az volt a diagnózis hogy fissura subacuta.most elmentem aháziorvoshoz,mert ismét vérezni kezdtem,írt fel kúpot meg kenőcsöt.Szeretném megkérdezni,hogy egy kezeletlen aranyér elrákosodhat e

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ezt nem hiszem, de inkább proktológust-gasztroenterológust kérdezzen.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves doktor nő!

  Az egész csütörtökön kezdődött a suliban,miután megedtem a tizóraimat(alma+kifli)utána elkezdett görcsölni a hasam de olyanyira,hogy alig tudtam felálni a padból.A szél belémszorult.Ithon is nagy keservesen távozott,probáltam kicsit mozogni.Csütörtöktől nagyon… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, javasolom, forduljon gasztroenterológushoz személyes vizsgálat céljából.

  Üdvözlettel
  dr Tarján…

 • Kedves Dr.nő! Mamám 76 éves és a hasán halmozódik fel a súlyfeleslege. 1200 kcal napi bevitellel…

  Kedves Dr.nő!
  Mamám 76 éves és a hasán halmozódik fel a súlyfeleslege. 1200 kcal napi bevitellel sem tud lefogyni. Gondolom az idős korban már sokkal lassúbbak a folyamatok. Külsőleg keresnék valamilyen módszert amivel segiteni lehetne. A thermo nadrágnak van haszna ilyen szempontból az izzadással vagy tudna valamit ajánlani ami helyileg tudna hatni.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, nem rendelkezem részletesebb tapasztalatokkal ezen a területen, azt javasolom, hogy forduljon első lépésként dietetikus szakemberhez.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Főorvosnő ! Lehet rossz helyen "kopogtatok", de biztos vagyok benne, hogy Önnek széleskörű…

  Tisztelt Főorvosnő !

  Lehet rossz helyen "kopogtatok", de biztos vagyok benne, hogy Önnek széleskörű a tudása és tapasztalata.
  62 éves vagyok, mostanában több alkalommal észrevettem, hogy agyilag nem vagyok "toppon". Nem másodfoku egyenletekre gondolok :), hanem pl ma a templomban a padban egyszerűen mikor nem kellett volna felálltam, majd pontosan nem tudom mennyi idejére vettem észre, hogy egyedül én állok, ekkor leültem. Akkor kimosolyogtam magam, de most rossz érzés van bennem, lehet butulok ? Volt olyan is, hogy vendégek után elkezdtem az esti imámat és csak az elő szóig jutottam, végül elő kellett vennem az imakönyvemet.... Lehet, hogy nem figyelek oda, szétszórt vagyok, de félek, mert, ha az ember nem tud gondolataiban rendben lenni.... Vagy elvittem az unokákat a János vitéz előadásra több hónapja és volt rá példa, hogy azt mondtam " mikor Arany Jánost láttuk " Próbálok dolgokat pl. számokat, kódokat, amikkel az eü-ben dolgoztam, azok szépen beugranak. Vérnyomásgyógyszert szedek, egyensúlyban van, és naponta 3x0.25 mg Frontint, gondoltam rá ezt el kellene hagyni, de úgy érzem már hiányzik.

  biztató válaszát köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Azon kívül, hogy októberi levelében még csak 60 évesnek írta magát, ezek a jelenségek szerintem inkább szétszórtságot jeleznek. Nem vagyok jártas ezen a területen, érdemes lenne elmennie egy szakemberhez, vagy legalábbis ezen a portálon ideggyógyászt kérdezni a memóriájával kapcsolatban.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Dr.nő! 2 hete megszűltem a gyermekemet, de pár napja több extraütés érzek ami miatt…

  Tisztelt Dr.nő!
  2 hete megszűltem a gyermekemet, de pár napja több extraütés érzek ami miatt nagyon megijedek. (ugy érzem tapintom a pulzusomat hogy ver szépen aztán mintha egy pillanata kihagyna és egy nagyobbat bedobban és ver tovább egyenletesen) Ezt elég sűrűn érzem napi szinten! Panasz nem társul hozzá! Szülés előtt (mely hüvelyi úton történt) csináltak EKG t minden renben volt! Egy éve voltam sziv uh.n ami negativ lett, ebben az idoben voltam 24 orasp EKG n akkor tahycardyat allapitottak meg, akkor is extrák miatz kerestem fel orvost. Nebivololt kaptam! Jelenleg szoptatom a gyermekemet. Ön szerint ez extra? Most regenerálódna a szivem? (most lehet butasagot kérdeztem) Mit lehet ilyen esetbe tenni? Elég sürün jelentkezik és nagyon félek, hogy baj van, fel szeretném nevelni a gyermekeimet! Már folyton a pulzusomat nèzegem!!
  Köszönettel Edit 30.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ez a fajta ritmuszavar (extrasystolia) igen gyakori jelenség, lehet meglehetősen kellemetlen, de szervi szívbetegség nélkül nincs kóros jelentősége. Lényege, hogy a normálisnál hamarabb jelentkezik egy szívdobbanás, majd viszonylag hosszabb szünet után jön a következő normális ütés. Önnél most a fokozott pszichés terhelés, a baba körüli teendők miatt lehet gyakoribb. Tünetileg Magnézium pezsgőtabletta vagy Panangin szedése enyhíti a panaszokat.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Köszőnöm a válaszát,a rá következő háziorvosi rendelésen felkerestük a háziorvost,aki…

  Tisztelt Doktornő!
  Köszőnöm a válaszát,a rá következő háziorvosi rendelésen felkerestük a háziorvost,aki adott beutalót laborba,illetve a kardiológiára,de csak 2015. február 25-re kaptunk időpontot!A sürgősségire nem mehetek vele,mert nincs konkrét panasz, az előbbi üzenetemen leírtakon kívül!Maszek kardiológust felkerestem,december 5-re kaptunk időpontot!Addig is vettem neki aspirin protektet,hátha csökkenti a szívbetegségeket!Mit tehetek még, illetve mire figyeljek a párom fizikai változásain?Köszönettel: V.Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Nehéz lenne konkrétumot mondani, de az nem világos, hogy a sok kardiológus közül hogyan sikerült olyat választani, aki csak 3 hét múlva tudja férje vizsgálatát vállalni.
  Ajánlom a www.foglaljorvost.hu oldalt, ahol válogathat, bizonyára talál korábbi időpontot is!

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt doktornő. Ülőmunkát végző, két kisgyermekes anyuka vagyok...36 éves... Kb 1 éve…

  Tisztelt doktornő.
  Ülőmunkát végző, két kisgyermekes anyuka vagyok...36 éves...
  Kb 1 éve szinte állandóan, enyhe, tompa fájdalmat érzek a bal oldalamnál a bordaiv alatt- inkább az oldalam irányában nem a gyomromnál...ez a fájdalom székelés előtt kb -5-10 perccel felerősödik és a székelés után enyhül, és ugyanugy tompán fáj, a következő székelésig...székletem általában naponta 1x van reggel, ha kevesebbet iszom napközben akkor elég kemény.
  Nyáron voltam gasztron…csinált gyomortükrözést, minden rendben volt…elküldött vese Uh, rendben volt és elküldött idegorvoshoz, ahol nem találtak semmit….csináltak vérképet ami teljesen tökéletes volt. Nem kellett volna béltükrözés is????????????????????????????
  Ami miatt most nagyon aggódom:
  Kb.2 hónapja vettek ujra vért tőlem, más miatt – az jött ki , hogy vérszegény vagyok. Nem tudom befolyásolhatta-e az, hogy menzesz alatt vették le a vért????????????????? Kaptam rá valami vitamint…most kell majd ellenőrzésre mennem, de megint menzesz utolsó napjaiban vagyok…
  Kb 1hete semmiből semmibe erősen kezdett csikarni a hasam, és nagyon erősen fájt ott bal oldalon a bordaiv alatt, ahol máskor tomán szokott fájni…Kb.10-15 per mulva meglepően nagy mennyiségű széklet távozott belőlem, az eleje még normális állagu volt, de a vége már szinte folyt…fél óra mulva ujból volt székletem de már csak folyékony, hig…Aztán nem volt több…Másnap csak délután volt ujra, elég kevés, de normál állagu. Azóta ujra van minden reggel nem tul sok normál állagu székletem, és általában délután is egy kevés, ami hig – ez előtt mindig előg erősen fáj ott a bordaiv alatt.. Nem kezeltem semmivel, csak tegnap mivel utaztam, vettembe aktiv szenet.
  Kicsit utánnanéztem a neten a tüneteimnek és mindenhol vastagbélrák volt feltüntetve...most nagyon félek, szeretném a gyermekeimet felnevelni, hisz még olyan picik...

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Szerintem nem jó helyeken nézett utána, mert ezeket a tüneteket sokkal gyakrabban okozza bélgyulladás vagy irritabilis bél szindróma. Tényleg érdemes lenne egy újabb gasztroenterológiai vizsgáltra mennie, ahol eldöntik azt is, hogy a bélrendszerében nincs-e eltérés.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktorno!Napi 200mg aszpirint szedek rendszeresen megelozes celjabol,⁄csaladi riziko⁄…

  Tisztelt Doktorno!Napi 200mg aszpirint szedek rendszeresen megelozes celjabol,⁄csaladi riziko⁄ +3cikk fokhagymat etkezeskor. Lehet e problema az egyuttes szedesbol?Koszonom!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Nem hiszem, hogy probléma lenne a fokhagyma szedése, de az aszpirinból 100 mg is elég erre a célra, viszont figyelni kell a koleszterin, vércukor, vérnyomás értékeire is.


  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! 2 hónapja DCM-t állapítottak meg nálam ,most kellett vissza mennem ultrahangra…

  Tisztelt Doktornő!
  2 hónapja DCM-t állapítottak meg nálam ,most kellett vissza mennem ultrahangra !Elég szűkszavú volt aki csinálta az ultrahangot!Annyit mondott meglepően sokat javult ,1 év múlva menjek vissza ,és kérdőjelet tett a DCM-hez !
  2 hónapja felteltem vizel azért kerültem kórházba !Doktornő lehet,hogy mégsem DCM ,lehet ekkorát tévedni ,vagy véletlenül került a kérdőjel oda ?
  Tisztelettel !
  SZ.Lászlóné.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Mivel sem korábban, sem most nem vizsgáltam önt, látatlanban nem tudok választ adni. Kezelőorvosa bizonyára korrekt felvilágosítást tud adni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktor Nő! Tegnap óta ha mély levegőt veszek, vagy ha próbálom kihúzni magam, beleszúr…

  Tisztelt Doktor Nő!

  Tegnap óta ha mély levegőt veszek, vagy ha próbálom kihúzni magam, beleszúr a bal mellem alatt. Olyan érzés, mint amikor be szokott szorulni a levegő a bordák közé. Nyugalmi helyzetben nem érzem, de ha mozgok, akkor néha igen. Éreztem már máskor is ilyent. Vajon mi lehet?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő!
  A párom egészsége miatt aggódom, 54 éves férfiember, akinek szerda este baráti beszélgetéskor erős fájdalom hasított a szegycsonti és a gyomorszáji tájékra,ami egyik pillanatról a másikra erősödött és közben hideg verejtékezéssel is járt!Az asztalról felkaptam a vérnyomásmérőt,a… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Nyilván tudja, hogy kérdésére, amit a jeligében tett csak fel, látatlanban nem lehet válaszolni. Megértem az aggodalmát, azt viszont nem, hogy miért nem fordultak… Még több

 • Kedves doktornő! Szakértelmére lenne szükségem, már vagy 5 napja általában estére felmegy a lázam…

  Kedves doktornő! Szakértelmére lenne szükségem, már vagy 5 napja általában estére felmegy a lázam de nem tudom mitől nem fáj semim. Aszt kondoltam az első 3 napban hogy a menzesz elmaradása miat megy fel a lázam de asztán sem mulott el az esti láz volt hogy 39 fok felé is emelkedet de egy paracetamol leviszi csak nagyon izadok tőle. Kérem a tanácsát mit tegyek sajnos most nem tudok orvoshoz menni.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, látatlanul nem lehet megmondani, esetleg valamilyen vírusfertõzés lehet. Ha nem tud orvoshoz fordulni, pihenjen, fogyasszon sok folyadékot és citromot.


  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy kell-e foglalkozni azzal, ha egy…

  Tisztelt Doktornő!

  Azt szeretném megkérdezni Öntől, hogy kell-e foglalkozni azzal, ha egy fiatal felnőtt (22 éves) naponta legalább kétszer megy nagy WC-re? Amikor eszik, utána azonnal indul. Elmondása szerint nincs hasmenése, normális állagú a széklete, de naponta többször is megy. Kis gyermekként is gyors emésztésű volt, de nem tudom, hogy ez természetes dolog-e így? Hasi fájdalma nincs. Köszönöm szépen a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ha ez gyermekkora óta fennáll és semmi egyéb tünet nincs, akkor feltehetően alkati adottság, nem igényel különös teendőt.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa