A betegek kérdései (17805)

  • Tisztelt Doktornő!

    22 éves fiamnak, aki egész nap a számítógép előtt ül, mert ez a foglalkozása, munkahelyén rutin üzemorvosi vizsgálat során 140⁄90-es vérnyomást mértek. Nem mondtak rá semmit, minden egyébbel együtt erre is azt mondták, hogy minden rendben. Mégis, nem magas ez… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A vérnyomás értéke nem függ össze a mitralis prolapsussal vérnyomást azért érdemes többször megmérni, és ha ismételten magasabb értékeket találnak, (főleg, ha… Még több

  • Tisztelt Dr.No, 24 eves fiu vagyok, es az egesz kb egy eve kezdodott mikor rosszul lettem…

    Tisztelt Dr.No,

    24 eves fiu vagyok, es az egesz kb egy eve kezdodott mikor rosszul lettem munkaban(hirtelen elgyengules,szivdobogas erzes,alkar zsibbadas,ajulas kozeli allapot,uatana pedig remeges).Azota elofordul h setalok az utcan es hirtelen kimegy az ero belolem,de ez valami edes fogyasztassal nagyabbol elmulik.Ami igazan aggaszt az az amikor megdobban a szivem.Voltam vele orvosnal,vervetel,ekg,ultrahang de kis vitamin,kalcium hianyt leszamitva nem talaltak semmit.Azota kb eltelt egy ev es 2 hete visszamentem sportolni(kondizni) hatha jobban leszek(elkezdtem vitamint szedni, aktival max es kreatint,amit hasznaltam mar regebb en is,kb 3-4 evvel ezelott).Naggyabol ugy is tortent azt leszamitva hogy a szivdobbanas surusodott,van hogy naponta tobbszor is.Azt vettem eszre h szokszor olyankor jon elo mikor nagyobb sulyal dolgozok,ott is amikor pl.45 fokos padon mellezek vagy eppen vallazok,de elofordul nyugali helyzetben is.Eddig nem tudtam pontosan hogy mi is ez,de ma pont akkor jott elo mikor mertem a pulzusom.Kihagyott a szivem aztan dobbant egy nagyot.Utana sokszor elgyengulve erzem magam mintha gyenge lenne a szivem es akarmikor megallhatna,ez nagyon megremit.Egy vagbel mutetan kivul szinte soha nem volt semmi bajom,mindig sportos eletet eltem csak az elmult 2-3 evben nem annyira.A vernyomasom rendben van mindig kb 120⁄70-80 korul van ritkan megy csak 100 ala. Mi a velemenye?Mi okozhatja ezt?Befojasolhatja a kreatin hasznalata?Lehet vmi komlyabb dolog a hatterben?
    Persze jovoheten elmegyek ujjab vervizsgalatra es kardiologushoz.

    Valaszat elore is koszonom,
    Janos

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Személyes vizsgálat nélkül nehéz lenne pontos véleményt mondani, az biztos, hogy ezek a testépítési gyakorlatok, pláne táplálékkiegészítővel csak alapos kivizsgálás után és rendszeres ellenőrzés mellett javasolhatók.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kérdésem az lenne Önhöz, hogy augusztusban úgy keltem fel, hogy a bal oldalmnál lent fáj, másnap…

    Kérdésem az lenne Önhöz, hogy augusztusban úgy keltem fel, hogy a bal oldalmnál lent fáj, másnap a jobb, hol fentebb, hol lentebb és szélen volt mikor a bordám alatt is éreztem...ez elmúlt egy hét után, de két hónapra rá a wc papir véres volt, ez kétszer történt, azóta semmi ilyen. Elmentem hasi uhra, ott mondták, hogy a jobb vesében ciszta van és vesehomok, de szerintem valami más lehet. Ezektől nem hiszem, hogy véres a széklet. 23 éves vagyok és sosem volt ilyen problémám. Nem fogytam és étvágyam is rendszeresen van. Köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő,én azt szeretném öntöl megkérdezni,hogy egy sima vérkép kimutatja e ha valami…

    Tisztelt Doktornő,én azt szeretném öntöl megkérdezni,hogy egy sima vérkép kimutatja e ha valami rosszindulatú elváltozás van a belekben ,petefészekben,gyomorban,vesében,vagy hogy az ultrahangon ez megállapítható e.A vizeletemben volt vörösvérsejt,és hasi fájdalmaim vannak,illetve derék,ezért szertném ha erre válaszolna.Köszönöm megtisztelő válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A kétféle vizsgálat együtt sem mutatja ki biztosan, részletesebb kivizsgálás szükséges.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • tisztelettel kérdezem 2014.02.14. szivkatétereztek szükületet találtak gyógy szeres sztent…

    tisztelettel kérdezem 2014.02.14. szivkatétereztek
    szükületet találtak gyógy szeres sztent ültetek. ez a koszoru ér szükület befollyásolhata az álandó magas vérnyomásom vagy nem. köszönöm mgtisztelő válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez fordítva lehet igaz, a tartósan magas vérnyomás járulhatott hozzá a koszorúérbetegség kialakulásához, és nem megfelelő kezelés mellett a továbbiakban is ronthatja azt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő 2 napja voltam gyomortükrözésen , sajnos nehezen ment begörcsöltem , pánikoltam…

    Tisztelt doktornő

    2 napja voltam gyomortükrözésen , sajnos nehezen ment begörcsöltem , pánikoltam , megfeszültem , azóta is fáj a gerincem mellett végig , a tükrözés eredménye negatív lett .
    Estére nagyon fájt a nyelőcsövem gyomoszájam , másnap visszamentem a doktorhoz aki tükrözött megnézett azt mondta semmi baj .
    Viszont azóta is ha ételt nyelek a gerincem mellett minden nyelés után fajdalmat érzek mintha késsel szúrnának bele . Illetve szabálytalan időközönként belenyilal egyet szintén a hátamba mellembe . Kardiologiai problémám nincs és ez az érzés csak tükrözés óta van . Vér vagy bármi nem volt a székletemben valószínüleg így nem sérültem meg . 36 éves általános állapotban lévő fiatalember vagyok . Válaszát köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszai feltehetően átmenetiek lesznek, legyen türelemmel. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Örökletesen magas a koleszterinszintem, amire még nem szedek gyógyszert az…

    Tisztelt Doktornő!
    Örökletesen magas a koleszterinszintem, amire még nem szedek gyógyszert az orvosom tanácsára mert még fiatal vagyok. Most antidepresszánst szedek (Rexetin), melynek a mellékhatásai között ott van, hogy magasabb koleszterinszintet okozhat. Már elkezdtem szedni, de kicsit félek. Ön szerint szedhetem? Vagy nézessem sűrűbben a koleszterinszintemet? Nem tudom, hogy azóta magasabb lett-e, 1 hónapja szedem az antidepresszánst. Köszönöm a válaszát! Hajni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ha az antidepresszáns szedéséhez nem túl fiatal, akkor a koleszterincsökkentéshez sem. Mindenképpen orvosi ellenőrzés, gondozás javasolt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Mitől lehet mostanába kicsit magasabb a vérnyomásom? Olyan 150⁄80-90…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Mitől lehet mostanába kicsit magasabb a vérnyomásom? Olyan 150⁄80-90 között szokott lenni. A nyakam is ropog és fáj ha forgatom. Eléggé stresszes vagyok. Meg ha mondjuk megyek orvoshoz,szólítják a nevem hirtelen elkezd gyorsan dobogni a szívem és olyan érzésem van mint aki mindjárt elájul, és a fejem is nyom. Étvágyam se nagyon van és néha hányingerem is van. Orsvos felírt Cerucalt meg egy vitamint és ezzel el is küldött. "Majd menjek vissza 1 hónap múlva" Viszont nagyon félek,hogy esetleg rosszabbul leszek,hogy felmegy annyira a vérnyomásom,hogy agyvérzést kapok vagy valami más bajom lesz. Doktor Nő szerint mi lehet a bajom? Ami aggaszt,hogy még csak 20 éves vagyok.! Válaszát köszönöm szépen előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A magasabb vérnyomás lehet idegességtől (erre utal, hogy stresszhelyzetben hogyan reagál), de lehet korai magasvérnyomás betegség jele is, vizsgálat nélkül nem tudom eldönteni. Nyaki panaszai mozgásszervi eredetűek, tornáztassa, ha nem segít, forduljon reumatológushoz. A többi panasz is leginkább az idegességre vezethető vissza. Kétség esetén forduljon ismét kezelőorvosához!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    39 éves vagyok, kezelt magas vérnyomásom van. Szoktam mérni rendszeresen otthon a vérnyomásomat, 130⁄85 körüli értékek jönnek ki általában. Sajnos mostanában azt vettem észre, hogy stresszhelyzetre, idegi terhelésre (pl. vitatkozás) kiugrásokat produkál: 150-155… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az az érzésem - a gyógyszereinek a felsorolása alapján -, hogy önnek szívritmuszavara is van. Ez és a kis pszichés terhelésre jelentkező magasabb vérnyomásérték… Még több

  • Tisztelt Dr. Nő! Kislányom 16 éves. Pár hónapja sűrűsödő gyakorisággal fáj a feje. Nem tudtunk…

    Tisztelt Dr. Nő!

    Kislányom 16 éves. Pár hónapja sűrűsödő gyakorisággal fáj a feje. Nem tudtunk mire gondolni, se mi se a körzeti orvosunk. 3 hete az iskolaorvos észrevette, hogy magas a vérnyomása, és a pulzusa. 100 körüli pulzus, 140⁄90 körüli vérnyomás. Kardiológiára mentünk. Minden negatív, 1-2 laboreredményt várunk, s a vizsgálatra 1 hétre kell mennünk 1 napos vérnyomásmérő feltételére. Ez lesz hétfőn. viszont 3 napja nagyon szúr a szíve. azt mondja minden dobbanásnál beleszúr. abban az ütemben. ( Kardiológus dr. Úr is magas várnyomást állapított meg, szapora pulzussal. 145⁄90, 115-ös pulzus).
    Tanácsát szeretném kérni, hétfőig ill keddig várhatok-e, mi lehet ez az egész, és mit tehetünk addig, hogy semmi baj ne legyen, hisz valószínűleg kedden fog minket legközelebb orvos látni.
    köszönjük segítségét! : Szibo,

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A legvalószínűbb, hogy kislányát is idegesíti a helyzet, a szívszúrás ennek a jele lehet, nem kell semmi súlyos dologtól aggódnia.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 7 hónapos terhes kismama vagyok.Párom 2 napja szörnyű hasmenés és hányás…

    Tisztelt Doktornő!

    7 hónapos terhes kismama vagyok.Párom 2 napja szörnyű hasmenés és hányás kínozta.Bekerült a kórházba,ahol infúziót kapott,aztan még aznap éjjel kiengedtég semmilyen vizsgálat nélkül mondván valamilyen vírust összeszedett.Most anyukájánál van,ne hogy elkapjak tőle valamit.Tegnap óta napi 3x 4x volt wc n ma is kb ennyisuer nincs hasmenése ,de laza a széklete.Egy napig volt nagyon rosszul még szerdán.Kérdésem a következő nem lett volna indokolt nála széklettenyésztészt csinálni főleg a babára nézve ugyanis nem lehet tudni mi volt ez és kiürült e belőle vagy hogy fertőz e még.Nem tudjuk mi lenne a helyes hogy hazajöjjön ne hogy megfertőzön engem.Ha esetleg vírus lenne meddig fertőzhet?Szerdán délután jöttek ki a tünetei. Várom válaszát,egy aggodó Kismama.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudok érdemi választ adni önnek. Az biztos, hogy jobb, ha egyelőre külön marad a férje, amíg nem válik teljesen panasz- és tünetmentessé. (Esetleg tenyésztést most is lehetne végezni).

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő.Mai napon kaptam meg laboreredményemet.Triglicerid:3,1.Cholesterin összes:7.4.Vércukor:6,4.Magasabbak…

    Tisztelt Doktornő.Mai napon kaptam meg laboreredményemet.Triglicerid:3,1.Cholesterin összes:7.4.Vércukor:6,4.Magasabbak az értékek mint a megadott normál esetben.Ön szerint mennyire nagyok ezek az eltérések?Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Eléggé magasak ahhoz, hogy kezelni kelljen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő!
    Ma kaptam meg a laboreredményeimet, de a háziorvosomhoz csak jövő héten tudok visszamenni. Az eredmények aggasztanak.
    a széklet vizsgálat pozitív. Sok helyen azt olvastam ez daganatos betegségre utal. Mást is jelenthet ez az eredmény? Aranyeres betegség is pozitív… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Többféle széklet vizsgálat létezik, nem tudom melyikre gondol. Egyébként panaszokkal kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni, de laborleletek értékelésénél… Még több

  • Tisztelt doktornő ma voltam laborvizsgálaton és a kreatinin 110 volt itt úgy látom 60-105 a normál…

    Tisztelt doktornő ma voltam laborvizsgálaton és a kreatinin 110 volt itt úgy látom 60-105 a normál szint.Ez gond lehet vagy normális dolog.Egy nappal előtte nehéz fizikai munkát végeztem befolyásolhatja ez a labor eredményemet?A húgysav is kicsit magasabb 410 de az 200-416 ig normál úgy láttam.Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez nem tűnik számottevő eltérésnek, egyik vizsgálat esetében sem.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Két éve kezdődtek a panaszaim. Fájt a hasam, többször az ügyeletre is…

    Tisztelt Doktornő!

    Két éve kezdődtek a panaszaim. Fájt a hasam, többször az ügyeletre is kellett mennem. Többször petefészek gyulladással, majd hólyag gyulladással kezeltek. Kaptam antibiotikumokat. Tavaly februárban volt először véres a székletem. Márciusban colonoscopia diverticulosist állapított meg néhány fekélyt is találtak. Normix-ot kellett szednem két dobozzal. A Doktornő azt javasolta, ha előfordul a fájdalom, akkor újra tartsak Normix- kúrát. Azóta már négyszer kellett szednem a gyógyszert. Kétszer ismét volt véres székletem. Az utolsó alkalommal már 4 doboz gyógyszert szedtem be. Mivel a Doktornő nyugdíjba ment, kellett keresnem egy új orvost. Januárban elmentem hozzá. CT vizsgálatot kért. A CT igazolta a problémát. A descendebs-sigma átmenetben, valamint a sigmabél teljes hosszában többszörös diverticulum-képződés figyelhető meg. Ezek a diverticulumok döntően 1 cm alattiak. A sigmabél oralis harmadában a fal kissé vastagabbnak tűnik, a középső harmadban inkább elsimult redőzetet mutat és körülötte a zsírszövetben markánsabb vascularisatio figyelhető meg.
    Curatív megoldás a sigmabél resectioja lenne.
    Áprilisra előjegyeztek műtétre.
    Azért vagyok tanácstalan, mert az orvosom szerint bármikor kilyukadhat a belem és mindenképpen szükséges a műtét De a háziorvosom, aki érsebész azt javasolta, hogy keressek fel egy másik szakembert, mert szerinte nem kellene rögtön kés alá feküdnöm. Ön szerint mit tegyek?

    Válaszát Előre is köszönöm!
    Orsolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ismeretlenül nem tudok érdemben hozzászólni, de egy másik vélemény kérése biztosan nem árt, de ha azonos véleményt kap, akkor ne halogassa a műtétet, nemcsak a diverticulosis, hanem az egyéb leírt eltérések miatt is.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr. Nő! Az lenne a problémám, hogy éjjelente 1-2 nap kimaradással arra kelek , hogy…

    Tisztelt Dr. Nő!

    Az lenne a problémám, hogy éjjelente 1-2 nap kimaradással arra kelek , hogy annyira elzsibbad a jobb kezem , hogy alig bírom felemelni , teljesen idegennek érzem olyankor, könyöktől lefelé. Kicsit megmozgatom, kinyújtom és akkor visszaáll a vérkeringés a kezembe, majd elalszok és megint ugyanez történik. Reggel felkelek és az egész kezem fáj ha kicsit is megnyomkodom. Nem tudom, hogy esetleg lehet-e a szívemnek ehhez köze, mert 2-3 hete napokig szurkált a szívemnél, erős szívdobogásérzés, és nehezen is kaptam néha levegőt. 2 napja pedig az egész testem remegett, a kezem az szinte folyton, hol jobban , hol kevésbé de szüntelenül remeg. Eléggé stresszes, idegileg kimerült vagyok.

    Köszönöm Válaszát.
    Tamás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A fekvéskor jelentkező kéz-kar zsibbadás feltehetően gerinc eredetű, az egyéb tünetek sem jellemzőek szívbetegségre. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Voltam vérvételen, a vérsejt süllyedésem 2mm⁄óra. Jelentheti szív és érrendszeri…

    Tisztelt Doktornő!
    Voltam vérvételen, a vérsejt süllyedésem 2mm⁄óra. Jelentheti szív és érrendszeri problémát?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A vérsejtsüllyedés nincs ilyen kapcsolatban ezekkel a betegségekkel, az érték egyébként sem kóros.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő, Az alábbi kockázati tényezőkkel jelenleg 22 hetes terhes vagyok. 40 éves…

    Tisztelt Doktornő,
    Az alábbi kockázati tényezőkkel jelenleg 22 hetes terhes vagyok. 40 éves vagyok, első terhesség, lombik baba, pajzsmirigy alul működés, 110-130-as pulzus szám, alacsony (110-100) vérnyomás. Voltam szív UH-on ahol nem találtak problémát. Az endokrinológus javasolta a szívritmus szabályzót. A nőgyógyász Verapamilt írt fel.
    Néhány szem bevétele után gyermek kardiológus (magzati szív Uh-on) azt javasolta, hogy ne szedjem, mert az árt a babának. (a baba szíve rendben volt)
    Az endokrinológus (kardiológussal konzultálva) betalocot javasolt (2x5 mg-ot) egy hét szedés után a pulzusom 105-95 között van, a vérnyomásom pedig 95-100 között. Kicsit feszült vagyok, és gyakran érzek szapora szívdobogást, és gyorsan elfogy a levegőm.
    Nagyon aggódom, mivel a baba növekedését és a magzatvíz mennyiségét is befolyásolhatja a betaloc.
    Kérdésem, hogy szükséges-e egyáltalán a ritmusszabályozó szedése, az adagolás megfelelő-e, vagy esetleg más gyógyszer is lehetne jó, ami a babának nem árthat.
    Tudom, hogy minden orvosom jót akar, és aggódik értem, csak már én aggódom ezen sokat.
    Köszönettel
    Terézia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Terhességben sajnos a Betaloc is kockázatos a babára nézve, miután önnél nem oki, hanem tüneti kezelésre írták fel, nem okvetlenül szükséges. Fontos, hogy a pajzsmirigy funkciója rendben legyen és ne legyen vérszegény (ezek a tényezők is hozzájárulhatnak a gyors szívveréshez).

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Nőgyógyász vizelet inkontinenciára Uroxal 5 mg-os gyógyszrt írt fel nekem,…

    Tisztelt Doktornő!
    Nőgyógyász vizelet inkontinenciára Uroxal 5 mg-os gyógyszrt írt fel nekem, napi 2x1-et. Kérdésem, hogy a szívgyógyszerekkel (Talliton, Tritace, Aspirin P, Kerberan, Xanax, Zocor stb) szedhetem-e?
    Kérem válaszát!
    Köszönöm: Emcike

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ide másolom önnek az erre vonatkozó részt a Gyógyszertájékoztatóból:
    "Orvosa Önt valószínűleg kontrollvizsgálatra fogja rendelni 4-6 heti kezelés után, hogy újraértékelje a kezelést (egyes betegeknél ugyanis helyreállhat a normális hólyagműködés).
    Az Uroxal 5 mg tabletta szedése súlyosbíthatja egyes betegségek tüneteit:
    - bizonyos szívproblémákat (szívkoszorúér-betegség, kongesztív szívelégtelenség, szívritmuszavarok, túl gyors szívverés),
    Tájékoztassa orvosát, ha Ön ezen betegségek valamelyikében szenved."


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Érdeklődnék,hogy szorongás okozta szapora szívverésre (pánik betegség) szedhető…

    Kedves Doktornő!
    Érdeklődnék,hogy szorongás okozta szapora szívverésre (pánik betegség) szedhető alkalmanként(pánik rohamok alkalmával) szelektív béta-blokkoló, pl.Betaloc? Nem szeretnék antidepresszánst, sem a szokásos benzókat, sem folyamatosan gyógyszert szedni.
    Megoszlanak a vélemények,ezért kérném a segítségét.
    Pszichiáter szerint nem, a kardiológusom pedig javasolja a 10mg-os Betaloc alkalomszerű bevételét és nyugtatót.
    Köszönöm ha segít..
    Üdvözlettel:
    Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ha a pszichiáter nem javasolja, akkor nagyon kérdéses a dolog. Annál is inkább, mert a béta-blokkolókat nem célszerű alkalmanként bevenni, ugyanis ez esetben, amikor épp nem veszi be, még magasabbra emelkedhet a szívverése. Talán maradjon a nyugtatónál.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa