A betegek kérdései (17812)

  • Kedves Zsuzsa! Írtam korábban Önnek, szívfájdalom miatt. Kardiológushoz nem jutottam el, mert…

    Kedves Zsuzsa!

    Írtam korábban Önnek, szívfájdalom miatt. Kardiológushoz nem jutottam el, mert nem kaptam volna az évre már időpontot.
    Voltam a háziorvosomnál, ott csináltak EKG-t minden rendben volt. De nem hagyott nyugodni a dolog. Elmentem a sürgősségi ambulanciára, ott is csináltak EKG-t, és vérvételt is azokon is minden rendben volt. Meg is hallgatták a szívemet sztetoszkóppal ott sem hallottak semmit sem.

    Azt írták a papíromra, hogy ritmusos szívműködés, tiszta szívhangok, zörej nem hallható.

    EKG: sr, 100⁄min, enyhén balra dev R, norm átvez idő, keskeny QRS, ie ST szakaszok, poz T hullámok, ES, ritmuszavar, ischaemiás jel nincs.

    Vélemény: EKG-n érdemi eltérés nincs. Laborjaimban enyhén emelkedett fvs. mellett érdemi eltérés nincs. Cardialis necroenzimek norm. tartományban. EKG, laborok alapján ACS kizárható, panaszai extracardialisak.

    Szívfájdalmam másnapra el is múlt, azóta nem tért vissza.

    Megnyugodhatok Doktor Nő, hogy nincsen semmi baj a szívemmel, hihetek a két EKG-nak és a laboroknak??

    Köszönöm szépen a válaszát!
    Nyugodalmas jó éjszakát kívánok!
    Üdvözlettel: Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szerintem igazán megnyugodhat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelet Főorvosnő! Bocsánatát kérem. Még egy két kérdésre kérem válaszoljon, és ígérem, hogy…

    Tisztelet Főorvosnő! Bocsánatát kérem. Még egy két kérdésre kérem válaszoljon, és ígérem, hogy nem zavarom. Most, hogy beállt a vérnyomásom, már estei 130, akkor is vegyem még este is a másik Lisopresszt? Eddig még nem vettem be , anélkül állt be ennyire a vérnyomásom? A másik kérdésem pedig az, hogy természetes e az, hogy hogyha mondjuk fél egy órán keresztül mogyorót rágogatok akkor abban a pillanatban felmegy 150-re, vagy egy erősebb mozgásra, de utána nyugalmi szintbe visszaáll130-ra? Köszönöm a kedves válaszát! Tisztelettel: Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ha úgysem követi a kért tanácsot, akkor jobb, ha nem is kommentálom a dolgot. Én legalább a harmadik orvos vagyok, akinek az idejét használja. Nekem nincs hozzáfűznivalóm, tegye, amit jónak lát.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor nő! Mért van az,hogy a vérszegényeknek magasabb a pulzusuk? 3 vérszegény ismerősöm…

    Tisztelt Doktor nő!
    Mért van az,hogy a vérszegényeknek magasabb a pulzusuk? 3 vérszegény ismerősöm is van és mind a három arra panaszkodik. Válaszát köszönöm előre is. Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszokkal kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni, de ismeretterjesztésre ez a weboldal nem alkalmas. Nem is lenne sportszerű, ha kíváncsiságát nem saját "kutatással" sikerülne kielégítenie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves doktornő ! szeretnék c vitamint szedni mert nagyon érzem hogy gyenge az immunrendszere…

    kedves doktornő ! szeretnék c vitamint szedni mert nagyon érzem hogy gyenge az immunrendszere .. így hogy nem nagyon eszek olyan dolgokat vigyázok a gyomromra hogy ne legyen savam .. de nem tudom hogy a c vitamin csinál e savat .. de jó lenne szedni :) próbálok vigyázni mindennel hogy az epém se fàjjon (ha kicsit fűszeresebbet eszek most nagyon érzékeny ) meg próbálok a gyomrommal is úgy lenni hogy jó legyen . de sajnos nem tudom mik azok az ételek ami mind a kettőre jó . köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Erre is vonatkozik, hogy szakorvosi segítséget kellene igénybe vennie, az önkísérletek biztosan nem jelentenek megoldást.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Tegnap voltam nyaki erek ultrahang vizsgálatán. A leletem véleményezésében…

    Tisztelt Doktornő!

    Tegnap voltam nyaki erek ultrahang vizsgálatán.
    A leletem véleményezésében amit nem értek.
    kanyargósabb ICA lefutások okoznak mko.dist.seb.emelkedést.
    Minimális atherosclerosis az oszlástájékoknál.
    AZ art. vertebralisok calibere kisebb,főként a bal oldalié melynek keringése is gyengébb.
    Az áramlások anterográd irányuak maradnak.
    Az LVA sem nagy caliberű,áramlása ennek igen gyenge.
    az RVA csak 2mm átmérőjű áramlása megtartott.
    Ezek mit jelentenek mennyire súlyosak és hogyan kezelhetők?
    A beküldő orvossal csak 2 hét múlva találkozom szabadság miatt ezért kérdezem önt.
    Fontosnak tartom megjegyezni,hogy ezt megelőzően voltam neurológusnál aki koponya CT -re küldött.
    Az eredmény.A ponsban és a mesencephalonban discret maradvány hypodensitasok jelenleg megfigyelhetők.Ez azt jelenti,hogy az oxigén ellátás ezen a területen gyengébb az orvos szerint.
    Ennek kezelésére a következő gyógyszereket írta föl.
    pentoxyl-EP (400) 1-1-0 tbl.
    Sol.glycerini diluti 2*1⁄2.(1⁄4óra alatt.)
    sermion reggel 1 drg.
    A kérdésem még az,hogy van-e összefügés a két lelet között.
    A neurológus által felírt gyógy szerek jó-e mindeggyik problémámra?
    Egyébként szédüléses panaszaim miatt vizsgálnak.
    Várom mielőbbi válaszát.
    Köszönettel:Ági.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Kérdéseit akkor is nehéz lenne látatlanban megválaszolni, ha neurológus lennék, de ez távolról sincs így. Arra a kérdésére, hogy a felírt gyógyszerek jók-e a problémáira, még azt sem tudom, hogy mik a problémái, mivel eddig csak vizsgálati leleteket írt le. Azt javasolom, hogy vagy várja meg kezelőorvosát és vele konzultáljon, vagy a továbbiakban kérdéseit neurológusnak szíveskedjék feltenni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 2013. december 3. 20:15 #12315 kérdést tettem föl Önnek! A gasztroenteorológusom…

    Kedves Doktornő!
    2013. december 3. 20:15 #12315 kérdést tettem föl Önnek! A gasztroenteorológusom elköltözött,helyettesénél voltam az említett időszakban éves controllon. 2 évente tükrözött a régi orvosom,a mostani meg sem vizsgált,azt mondta,az csak jó,ha kemény a székletem,nincs hasmenésem. Házi orvosom a havi gyógyszer felíratás alkalmával több esetben is csak tanácsokat adott,milyen módszerekkel lazíthatok a székletemen. Azért írtam,mert az érdekelne,hogy ilyen drasztikus változás(tekintettel a kórelőzményre)lehet-e esetleg valami rossz jel,van-e okom aggodalomra. Lehet-e esetleg hormonális eredetű. Egyszóval harcoljak-e egy beutalóért a szakorvosomhoz,amikor a körzeti orvosom azt mondja fölösleges! Néha majd belepusztulok egy-egy székletürítésbe :(
    Köszönöm türelmét! Üdvözlettel Győrfiné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Mivel panaszai vannak és régóta fennálló bélbetegsége, mindenképpen személyes orvosi vizsgálat indokolt. Sajnos, látatlanban ezt nem lehet megítélni, biztos vagyok, hogy sikerül megértő és hozzáértő szakembert találnia.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dotornő!!



    Kérdésem a következő lenne,mértem a napokban a vérnyomásom,ami szerintem normális,hisz 115⁄ 80 és 105 az a szívvrésem percenként? az kicsit nem magas? Többször is megmértem és a vérnyomásom pl volt még 126⁄ 80 a és 109 érték az gondolom a szívverést… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az említett érték valóban a szívverés értékét jelenti, és valóban kissé szapora. A szapora szívverés, ha nem betegség (pl láz, vérszegénység, pajzsmirigy-túlműködés)… Még több

  • Tisztelt doktornő! A véleményét szeretném kikérni egy Ekg -val kapcsolatban. SR, bal tá. ,fr:…

    Tisztelt doktornő!
    A véleményét szeretném kikérni egy Ekg -val kapcsolatban.
    SR, bal tá. ,fr: 76⁄min, PQ: 0,16 sec, QRS: 0,08sec, ST-isoelektromos, pozitív T-k.
    Köszönöm válaszát. Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A leírás alapján nincs eltérés.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm a választ,a gyógyszeres kezelést megbeszéltük.A chol. szintem…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm a választ,a gyógyszeres kezelést megbeszéltük.A chol. szintem normális.Engem a fizikai terhelés érdekelne,mert jó lenne egy kicsit mozogni,de nem tudom mi árt és mi használ...Lassan már köhögni is alig merek (pedig meg vagyok hűlve),hogy ne erőltessem a nyakam.Ezért érdekelne,hogy mozgás utáni gyorsultabb keringés fokozhatja-e a leválást?
    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Erre a kérdésére nem tudok válaszolni, kérdezzen angiológust, érsebészt!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Nemrég nyaki Uh vizsgálat alkalmával az ACI-ban találtak nálam egy 14x2mm-es,állítólag…

    Tisztelt Doktornő!

    Nemrég nyaki Uh vizsgálat alkalmával az ACI-ban találtak nálam egy 14x2mm-es,állítólag elég stabil alapon elhelyezkedő lágy plakkot,ami elzáródást alig okoz.Az orvosok elmondása szerint ez az esetleges leszakadása miatt veszélyes.Szeretném megkérdezni,hogy fokozza-e az elsodródás lehetőségét a sportolás (gyorsabb keringés miatt),a fokozottabb köhögés (a nyak megterhelése miatt),vagy egyáltalán mennyire kell ettől féljek és miben kell úgymond visszafognom magam?Válaszát előre is köszönöm: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Hogy egy plaque mikor szakad le, azt nehéz megjósolni, csökkenteni lehet a veszélyt a vérlemezkék összecsapzódását csökkentő Aspirin protect szedésével és a cholesterinszint normális szinten tartásával.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    Nagyon valószínű, hogy aranyeres panaszom van.
    Én abban kérném a segítségét, hogyha bemennék a kórházba mit tudnának kezdeni azzal, hogy tegnap nagyon nagy kínok között folyamatosan alig-alig, de volt székletem.
    de ma már annyira elzáródott a végbélnyílásom,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Javasolom, hogy gasztroenterológushoz (proktológushoz) forduljon panaszával.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő⁄Úr! Legelőször is elmondanám, hogy miért írok most Önnek: 20 éves tanuló…

    Tisztelt Doktor Nő⁄Úr!

    Legelőször is elmondanám, hogy miért írok most Önnek: 20 éves tanuló vagyok. 13 éve focizom rendszeresen (heti 3-4-5 edzés + 1 meccs). Pár nappal ezelőtt, amikor alváshoz készülődtem, hirtelen felgyorsult a szívverésem, elkezdtem szédülni, úgyhogy kimentem levegőzni, visszamentem és sikeresen elaludtam. Nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet. A mai napig (2013. 12. 03.). Ma, az esti oktatásomra menet, rosszul lettem a metrón. Hirtelen felgyorsult a szívverésem, elkezdett zsibbadni a kezem, lábam, szédültem. Megpihenve kicsit jobban lettem, ettem, ittam, majd elkezdődött az oktatás, ahol kb 10-15 percenként ismét jelentkezett ez a "szívritmuszavar", bár nem ennyire erős mellékhatással. A családomban volt szívbeteg (édesanyám anyukája), nála ha jól emlékszem szívműtétre is sor került. Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy ez mennyire normális a fiataloknál? Aggódnom kéne? Amennyiben úgy látja, hogy érdemes volna elmennem Önhöz, ezt feltétlenül megtenném. Ma este voltam egy ügyeletén, csináltak egy EKG-t, de nem mutatott semmit, szóval haza küldtek. Ön hogyan látja az esetemet?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, ezt személyes vizsgálat nélkül nem lehet eldönteni, forduljon szakorvoshoz, nem lehet kizárni valamilyen ritmuszavar fennállását, ez nincs feltétlenül életkorhoz kötni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves doktornő ! mit tudok tenni a gyomor sav által okozott torok fájás ellen ??? annyira fáj…

    kedves doktornő ! mit tudok tenni a gyomor sav által okozott torok fájás ellen ??? annyira fáj még a nyelésnél is a torkom ... a gyomorsavam marta ki .. írtam önnek hogy felkeltem hajnalban arra hogy nyelési kényszerem volt ...remélem most nem lesz . de nagyon fáj ..cukorka méz nem segít ..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Sajnos nem tudok önnek újat mondani, az okot, a sok gyomorsav termelődését illetve közömbösítését kell megoldani, szakorvosi segítséggel. Jobbulást kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 23 éves nő vagyok. Egy áprilisi UH során ileocoecalisan találtak pár 3-4…

    Tisztelt Doktornő!
    23 éves nő vagyok. Egy áprilisi UH során ileocoecalisan találtak pár 3-4 mm-es nyirokcsomót. 3 hónap múlva javasoltak kontrollt. Az akkori laborom negatív volt. A vizsgálat hasmenés, hasfájás, puffadás miatt történt. A panaszaim javultak, de el nem múltak, sőt néha előfordul, hogy a székletem mintha emésztetlen lenne. Nem fogytam. Most jutottam el megint vizsgálatra, ezúttal ugyanott láttak nyirokcsomókat, de 6-7mm-es méretben. A mostani laborom szerint a WBC 3 volt, a neutrophil 1,39giga⁄l, más eltérés nem volt, bár a hematokritom, vvt számom kevesebb lett az előző laborhoz képest ill a neutrophilek %-a is kevesebb, de ezek normál határon belül vannak.
    Az lenne a kérdésem, hogy ez jelent-e bármi kórosat? Sajnos a helyi orvos nem túl segítőkész, az eddigi diagnózisom IND. A másik, aggasztóbb dolog, hogy 2004 végén volt egyszer védekezés nélküli szexuális kapcsolatom egykori iv droghasználóval. Azt mondta tiszta, az orvos anyukája ill az elvonó is több tesztre küldte, mégis bennem van a félsz,hogy mi van ha a fehérvérsejt eltérésemet HIV pozitivitás okozza. Reális lehet ez a félelmem a labor alapján? (a szexuális kapcsolat alapján nyilván igen, inkább a labor alapján kérdezem)Egyéb más betegségem nem volt évek óta, néha migrén. Ha nem, akkor mi lehet még? Holnap csináltatok HIV tesztet, de örülnék egy szakértő válasznak!
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban, ezeknek a lelet-leírásoknak az alapján nem tudok önnek érdemben válaszolni. A hasi panaszok és az UH-n látott nyirokcsomók miatt gasztroenterológiai vizsgálat, a vérkép eltérései miatt részletesebb belgyógyászati (haematológiai) vizsgálat lehet szükséges.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 34 éves férfi vagyok, egy éve hagytam abba a dohányzást 18 év után. Közben…

    Kedves Doktornő!
    34 éves férfi vagyok, egy éve hagytam abba a dohányzást 18 év után. Közben végig testépítéssel foglalkoztam, kisebb-nagyobb lendülettel. Idén január óta folyamatosan járok, heti kétszer, és egészen augusztusig nagyon jól ment, éreztem magamban az erőt és a lendületet, mint nem dohányzó. Elkezdtem mellette, ugyancsak heti kétszer egy küzdősportot is. Augusztus óta egyre gyengébben teljesítek. Először nem zavart, mert mindig vannak hullámvölgyek, nem lehet mindig maximálisan teljesíteni, de egy idő után fokozódott azzal, hogy egyre izzadékonyabb lettem. Egész nyáron a kánikulában nem izzadtam annyit, mint most ősszel. Nem tudom, van e összefüggés, de hetekig viszkettem is mindenfelé a testemen szinte elviselhetetlenül, ez azóta elmúlt. Aztán egy-két hónapja odáig jutottam, hogy már a kertben apró-cseprő munkáktól is levert a víz és rosszul lettem. Olyasmit éreztem, mint mikor iskolában egy rendezvényen sokat kellett állni egyhelyben. Ez azóta is megvan, nem tudok sportolni. Egy hónapja mentem el ezzel orvoshoz. A laboreredményemen enyhén emelkedett májértékek vannak(GOT:65 GPT:68 LDH:560) és MONO BASO kicsit magasabb. Hasi ultrahangon nem találtak semmit, minden tökéletes. Utána megint labor, kizárták a hepatitis b-t, c-t, és az ebv-t. Most várok a gasztroenterológiai vizsgálatra(időpont), és a kardiológiára(szintén időpont, dec.17.). A háziorvosomon látom, hogy teljesen tanácstalan, ezért beszélgettem soron kívül egy belgyógyásszal, aki egy teljes kardiológiai kivizsgálást javasolt, de az még két hét. Már a munkahelyemre sem tudok bebiciklizni, mert rosszul leszek, ez számomra már nagyon aggasztó. Ami esetleg még fontos lehet, a vérnyomásom jó, a pulzusom is. Nem fáj semmim, nincs lázam, és amióta ez van, kellemetlen szagú az izzadságom.
    Ön szerint mitől lehet ez?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ez nem tűnik kardiológiai eredetű panasznak, inkább máj-, hasnyálmirigy esetleg endokrinológiai háttere lehet, ennél többet személyes vizsgálat nélkül nem lehet mondani.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 29 éves nő vagyok. Kb. két hete áll fenn az alábbi problémám, de nem folyamatosan,…

    Tisztelt Doktornő!

    29 éves nő vagyok. Kb. két hete áll fenn az alábbi problémám, de nem folyamatosan, csak alkalomszerűen fordulnak elő. Többször érzek szorító vagy szúró fájdalmat a bal mellkasom felső részén, a kulcscsont alatt és a vállam közelében. Ez van mikor a felső karomra és a nyakamra is kihat. Nem zsibbadást érzek a karomban, hanem inkább olyasmi érzés, mint mikor ököllel ráütnek az ember karjára. Minta nehéz lenne, vagy izomláz lenne benne. Mellette hátfájdalom is előfordul (de ez valószínűleg inkább a rossz testtartástól és az egész napos ülő munkától lehet). Az lenne a kérdésem, hogy ön szerint szervi (szív) eredetű vagy inkább mozgásszervi lehet a panasz? El kell még mondanom, hogy az elmúlt egy évben rengeteg stressz ért,( 2 terhesség elveszése, petefészek ciszta műtét), illetve már két alkalommal kezeltek pánikbetegséggel is. Alapvetően szorongásra vagyok hajlamos, és ezek a tünetek is nagyon megijesztenek. Kb. két hónapja voltam belgyógyászati kivizsgáláson is,ahol készítettek EKG-t,de a doktornő azon kívül,hogy szaporább a szívműködésem, mást nem mondott. Mit javasolna csináltassak újra ilyen vizsgálatot, vagy inkább más irányba kellene elindulnom?
    Elnézést a hosszú levélért, és megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A leírása alapján biztosan nem szív, hanem inkább mozgásszervi eredetű a panasza, amit az idegi tényezők biztosan rontanak. Ennek megfelelően reumatológus az első lépés, emellett esetleg pszichiátriai kontroll javasolt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!
    4 évvel ezelőtt mütöttek epekővel ,az epehólyagot is eltávolították.
    Azóta szinte semmi problémám nem volt. Az elmult héten nagyon rosszúl éreztem magam ,szörnyű hasmenés és hányás jött elő, ez egy napig tartott,de utánna 3 napig szinte semmit sem ettem utána… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Epetermelési zavar természetesen epehólyag nélkül is előfordulhat, de lehet, hogy panaszait más (vírusfertőzés, gyomorbántalom) okozza. Javasolom, keresse fel… Még több

  • Tisztelt Doktornő! 48 éves nő vagyok,1996-ban diagnosztizáltak colitis ulcerosát. A vastagbél…

    Tisztelt Doktornő!
    48 éves nő vagyok,1996-ban diagnosztizáltak colitis ulcerosát. A vastagbél alsó,11 cm-es szakaszán volt a gyulladás. Sok-sok év tapasztalat,gyógynövények...stb eredményeként jól voltam az utóbbi években-ami pontosan azt jelenti,hogy a napi 3x1 xalazin 500mg mellett kisebb-nagyobb fennakadásokkal rendben volt a székletem. Volt időnként székrekedésem,2-3 napig nem volt székletem,majd ezt követően naponta 3x-4x,de nem ment a hasam,csak laza volt. Utoljára 2,5 éve tükrözött a gasztroenteorológusom(2 évente\\\\\\"benéz\\\\\\"),akkor is,mint általában örült,azt mondta minden colitiszes betegnek ilyen belsőt szeretne látni. Augusztus óta nem volt havivérzésem,majd az utolsó vérzés után pár héttel iszonyú szorulásom lett! Ez azóta is tart. Háziorvosomnak többször is panaszkodtam,hogy számomra furcsa ez,hiszen néha fölér egy szüléssel a székletürítésem. nem vérzik,nem gennyes,néha kicsi nyálka van rajta,de kemény mint a kő és bár naponta van székletem,mégis nagyon kemény. Hétvégén amikor nem dolgozom van,hogy 3x is \\\\\\"kipakolok\\\\\\"-mindháromszor kemény nagyon. Háziorvosom erre kioktatást tartott a különféle enyhítő terápiákról,de eddig semmi nem vált be. Amikre addig érzékeny voltam,most az sem válik be(pl.borsmenta tea). Kérdezném,hogy nem lesz ebből baj? Nem lehet,hogy ez sem jó? köszönöm válaszát! Üdvözlettel:Gyné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Biztos sokkal jobb lenne, ha kérdését gasztroenterológusának tenné fel, aki leírása szerint régóta ismeri önt és figyelemmel kíséri az állapotát.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Főorvosnő! Tudatni szeretném Önnel a Kardiológus véleményét. Mint írtam Önnek, napi…

    Tisztelt Főorvosnő! Tudatni szeretném Önnel a Kardiológus véleményét. Mint írtam Önnek, napi 1 20mg-osLisopresszt szedek reggel és 1 5 mg-os Concort. Egész nap jó a vérnyomásom 115-130-ig. Estére azonban kiugrik 160-ra ia, de a másik pillanatban meg csak 140. Naponta általában egyszer vagy két naponta mellé ütést érzek, de az is csak addig tart. Voltam újra a háziorvosnál, és felírt a fenti gyógyszerek mellé még estére Amlopidin-Teva 10mg-os, hogy este vegyem be. Ma elmentem a Kardiológiára, ahol azt mondták, hogy az EKG- tökéletes, semmi zörej nincs a szív körül. Azt mondta, hogyha veszélyes lesz a ritmuszavarom akkor menjek. pLUSZ ESTE MINDIG VEGYEK BE MÉG EGY 20 mg-os Lisopresszt. Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy melyiknek higgyek? Egyáltalán az is mit jelent, hogyha veszélyes lesz a ritmuszavarom akkor menjek? Köszönöm a megértését, és kérem válaszoljon, hogy Ön mit javasol, mert mostmár tényleg nem tudom mit tegyek. Egyébként ez a 1-2 melléütésem már évtizedek óta van, még a Concor mellett is. Az idegállapotom labilis, depresszíós vagyok, és egy kicsit pánikos! Köszönöm szépen a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az lényegében közös a két véleményben, hogy kiegészítő esti gyógyszerbevétel szükséges a vérnyomása kezeléséhez, talán jobb, ha a Lisopress adagját emeli meg, könnyebb fejben tartani. A "veszélyes" ritmuszavaron gondolom, azt érti a kolléga, ha gyakoribb, hosszabb, rendszertelen vagy gyors szívverés jelentkezik.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Február óta napi 1 szem Bromocriptint szedtem magas prolaktin szint miatt,…

    Tisztelt Doktornő!

    Február óta napi 1 szem Bromocriptint szedtem magas prolaktin szint miatt, amelyet az utóbbi három hétben fokozatosan 0-ra redukáltam. Vasárnap este vettem be az utolsó negyed szemet.
    Ma már engedélyezett egy pohár bor elfogyasztása vagy inkább még nem ajánlott? Mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből?

    Köszönöm szépen előre is válaszát!

    G.Nelli

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Azt hiszem, már engedélyezhető.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa