A betegek kérdései (17765)

 • Tisztelt Doktornő!
  Nem biztos,hogy idevágó téma,de a következő kérdéssel fordulok önhöz: Múlthét vasárnap csináltattam egy nyelv piercinget. Ugyebár értelemszerűen feldagadt a nyelvem és fájt. Nos,a fájdalom elmúlt,de a nyelvem még mindig fel van dagadva. Enni rendesen tudok és beszélni… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ellenőrizni kellene, hogy nincs-e helyi fertőzés-gyulladás a panasz hátterében, ennél többet látatlanban nem lehet tanácsolni.

  Üdvözlettel
  dr…

 • Tisztelt Doktornő!…

  Tisztelt Doktornő! A problémám kb. egy éve áll fenn.Normál vagy alacsony vérnyomás mellett magas a pulzusom,ami nálam komoly rosszulléteket okoz:szédülést,fáradékonyságot,rossz közérzetet,indokolatlan idegességet,koncentrációs zavarokat és ami a legrosszabb,sokszor úgy érzem,hogy elájulok.Olyan érzésem van mintha túlnyomás lenne a fejemben,máskor pedig mintha elégtelen lenne az agyi vérellátásom. Nagyon nehezen tolerálom már.Azt szeretném tudni,hogy ezeket a tüneteket valóban a magas pulzus okozza?Volt már 100 fölött is a pulzusom,de nálam a rosszullétek 80 fölötti pulzusnál is jelentkeznek . Van úgy,hogy napokig is viszonylag jól érzem magam ,máskor pedig ugyanolyan pulzusszám mellett rosszul vagyok.Voltam kardiológusnál,aki nem talált szervi elváltozást a szívultrahang alapján.Pajzsmirigy problémám nincs.Diagnózisnak ezt írta:Sinus tc.és Hypercholestreinaemia.Gyógyszerként felírta Concor-bisoprololt 2,5 mg-ot naponta.A gyógyszert nem mertem szedni,mert attól félek,hogy nagyon leviszi a vérnyomásom és elájulok.47 éves vagyok ,az orvosok szerint a magas pulzust a változókor is okozhatja. Progeszteron hiány miatt már másfél éve Norculutot szedek,más gyógyszert nem. Ön szerint ,ha szedném a gyógyszert elmúlnának-e a tüneteim,illetve mi az optimális pulzusszám az én koromban.Valamint azt szeretném még tudni,hogy a gyógyszer mellett lehet-e sportolni. válaszát előre is köszönöm.Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Hormonális állapotát és a tartós Norcolut-szedést újra kellene értékelni nőgyógyászati kontroll vizsgálattal, lehet, hogy ez áll panaszai hátterében.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Tarján Zsuzsa! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a gyomortükrözés alatt előfordulhat…

  Tisztelt Tarján Zsuzsa!

  Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a gyomortükrözés alatt előfordulhat az,hogy megsértik a torkomat és ezáltal berekedek?
  Továbbá az lenne még a kérdésem, hogy április eleje óta megy a hasam. Minden evés után ment a hasam, most úgy néz ki,hogy kezd helyreállni a gyomrom,de nem vagyok benne biztos, mivel még mindig megy a hasam,csak nem olyan ritkán. Ma is csak 2x.
  Először a fogamzásgátló tablettára gyanakodtam,amit december óta szedek, de sokak állítása szerint ha a gyógyszer miatt menne a hasam,akkor a gyógyszer szedésétől kezdve menne, ez igaz?
  Mikortól mondhatják azt a szakorvosok,hogy gyomortükrözésre kell mennem? Nagyon félek tőle, ezért próbálok mindenféle módot bevetni, hogy elkerüljem. Most arra gyanakszom,hogy esetleg a tejtől. Így a háziorvosom, azt tanácsolta,hogy 2 hétig kerüljem a tejtermékeket, aztán meglátjuk....

  Előre is köszönöm a válaszát!!!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Első kérdésére a válaszom, hogy ez aligha fordulhat elő.
  Panaszaival kapcsolatos kérdéseire az önt kezelő orvosoktól kell választ kapnia, a gyomortükrözést pedig erőszakkal biztosan nem fogják elvégezni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő!

  2 hete a kardiológus doktornőm a sinus tachycardiára bisoblock 5 mg szedését javasolta, amit szedek napi egyszer fél tablettaként, ahogy megbeszéltem vele. A TSH eredményre még várok. Mellette szívultrahangon is voltam, vékonyabbak a billenytűim, MMv kissé vaskosabb,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Legjobb lett volna ezt a kérdést kezelőorvosaival egyeztetni. A Bisoblock és a Cipralex szedhető együtt, ehhez még a Xanax kérdéses.
  Önnek is kellemes hétvégét!Még több

 • Tisztelt doktornő. Szeretném kérni hogy értékelje ki a labor eredményemet és az uh vizsgálatom. HEMATOLÓGIA Vvt…

  Tisztelt doktornő.
  Szeretném kérni hogy értékelje ki a labor eredményemet és az uh vizsgálatom.

  HEMATOLÓGIA
  Vvt süllyedés 19
  VÉRKÉP

  fehérvérsejt szám 10.21
  fehérvérsejt neutrophyl 6.21
  fehérvérsejt neutrophyl % 60.8
  fehérvérsejt lymphocyta 3,06
  fehérvérsejt lymphocyta % 30.0
  fehérvérsejt monocyta 0,83
  fehérvérsejt monocyta% 8,1
  fehérvérsejt eosinophyl 0 ,11
  fehérvérsejt eosinophyl % 1,1
  fehérvérsejt basophyl 0.0
  fehérvérsejt basophyl % 0.0
  Vörösvértest szám 5,4
  Haemoglobin 15 ,1
  Haematokrit 44,1
  Vvt átlagos térfogat 87,5
  Vvt átlagos hgb tartalom 30.0
  Vvt átlagos hgb koncentráció 34.2
  Thrombocyta szám 310
  RDW~SD 42.6
  RDW~CV 13.5
  PDW 11
  MPV 10,2
  P~LCR 26,3
  PCT 0,32

  KLINIKAI KÉMIA

  Vércukor 6.3
  Karbamid 4.5
  Kreatinín 56
  EPI~GFR >90 ml⁄perc⁄ 1.73 m2
  Nincs jelentős vesefunkc. elt.
  Össz ~koleszterin 4.40
  Trigliceridek 1.13
  LDL~ Koleszterin direkt 1.0
  Húgysav 316
  GOT 12
  GPT 27
  GGT 58
  Alkalikus foszfatáz 147
  Bilirubin össz 10.6
  Total protein 75.9
  CK 95
  IONOK
  Nátrium 141
  Kálium 4..1
  Kálcium 2.40
  Klorid 106

  VIZELET
  Vizelet fehérje poz +
  Vizelet aceton negativ
  Vizelet genny negatív
  Vizelet cukor negativ
  Vizelet UBG normál
  Vizelet bilirubin negativ
  Vizelet vvt (HGB) pozitiv
  Vizelet leukocyta negativ
  Vizelet nitrit negativ
  Vizelet üledék mikroszkóppal x


  ULTRAHANG
  MÁJ US eltérés nélkül. Kp. nagy , vékonyfalú epehólyagban 10 mm~nyi köárnyék. Choledochus keskeny.
  Lép 11,5 cm. Norm. nagyságú vesék echoszerkezete megtartott.
  Vesékben kóros képlet nincs. Kismedence és bélrendszer negatív.


  A födiagnózis
  angina pectoris egyéb formái


  Válaszát előre is köszönöm

  Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  A hasi ultrahang szerint epeköve van, a laborleletek magyarázatát illetően javasolom, keressen rá a Google-on, bizonyára ott is megtalálja a választ (Például www.hazipatika.com).

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt doktornő!

  Már elég rég óta dagadnak a bokáim, hol jobban, hol kevésbé. Az elmúlt napokban Horvátországban jártunk ( 8 napig), rengeteget ültem a kocsiban, sokat gyalogoltam, nagyon meleg volt, egyszóval meg lett volna minden okom, hogy dagadjon a lábam, ezzel szemben egyáltalán… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ez az összefüggés nem látszik valósnak.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Üdvözlöm! Gyermekem aug-ban lesz 4 éves. Mikor megszületett halk szívzörejt diagnosztizáltak,…

  Üdvözlöm!
  Gyermekem aug-ban lesz 4 éves. Mikor megszületett halk szívzörejt diagnosztizáltak, mikor elmentünk kardiológiai vizsgálatra ott azt mondták minden rendben van, nincs szívzörej.
  Most július 18-án orrmandula műtéte lesz.
  Előtte EKG vizsgálat volt, melyben a lenti Státusz, illetve diagnózis szerepel, melyből kiderül, hogy ismét szívzöreje van.
  Kérdésem az lenne, hogy a szívzörej az betegség, mit jelent, hogy kettőzött 2. hang hallható, mit jelent art.fem-k tapinthatók, illetve mi a továbbiakban a teendő és műthető-e így.
  Anamnézis: FOG vizsgálatra kéri EKG, mert adenotomiára megy, mert nagyon rosszul hall.
  STÁTusz: Ritm.norm.inten.szívhangok a szívcsúcson és a bpst II-III-ban 1⁄6 erősségű systolés zörej hallható és a bpst II-III-ban kettőzött második hang hallható, P:80⁄min. Keringése kompenzált, hepar, lien nem tapintható, art.fem-k tapinthatók. Oedema, icterus, cyanosis nincs.
  RR:94⁄57 Hgmm, P95⁄min.
  Diagnózis:J3520 az orrmandula túltengése
  R0110
  A válaszát nagyon várva és nagyon köszönöm:
  Beckerné egy aggódó édesanya

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Sajnálom, de önnek is csak azt tudom javasolni, hogy gyermekekre vonatkozó kérdéseit gyermekorvos kollégának tegye fel.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy nemrég helikobaktert találtak, szűrás…

  Kedves Doktornő!

  Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy nemrég helikobaktert találtak, szűrás alkalmával nálam. Az orvosom ki is írta Augmentint, Nolpaza, Klabax nevű gyógyszereket. Második nap azt vettem észre, hogy kujtorog a belem és hasmenésem van tőle! Mi a következő lépés ha nem bírom ezeket a gyógyszereket? Nem lehetne természetes módon gyógyítani, nem antibiotikummal?
  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  A Helicobacter kiirtása csak gyógyszerrel lehetséges, de többféle kombináció képzelhető el, javasolom, konzultáljon kezelőorvosával.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Egy jó ideje (kb. 2-3 hónapja) nincs rendbe az emésztésem. Kávézom naponta…

  Tisztelt Doktornő!
  Egy jó ideje (kb. 2-3 hónapja) nincs rendbe az emésztésem. Kávézom naponta egyszer reggel, ehhez dohányzom is. Kávé előtt szinte mindig eszek(legtöbbször kenyeret), de ettől függetlenül kávézás után 10-20 perccel rámjön a hasmenés. Ha 3in1 kávét iszok,akkor mindig. Nem vízszerű, de lágy,általában "szétterül", valamint előfordult, hogy igen nyálkás volt(egyszer tavaly ősszel volt bélgyulladásom,napi sok nyálkás hasmenéssel és szörnyű hasi görcsökkel). Egyéb problémám, hogy sokszor nehéznek érzem a beleimet meg a gyomromat, gyakrabban gázosodok, és gyomorégésem, ennek hatására hányingerem szokott lenni.
  Bélflóra harmonizálás céljából rendeltem Emóciót(tartalmaz cukornádmelaszt, gyümölcshéj kivonatokat, tejsavbaktériumokat és élesztőgombát). Kedden keztem szedni. Tegnap ismét a kávé utáni hasmenés megvolt, de megijedtem, mert tartalmazott zöldes színű részeket is. Ma reggel már nem volt ilyen, viszont voltak benne fehér valamik, elég kemények (kesztyűvel megnéztem). 0,2-1 cm kb, és vagy 8-10 ilyen. Nem beszélve arról, hogy mióta szedem, több a székletem, pedig pl tegnap se ettem sokat (pánikroham...szorongás).
  Ezzel kapcsolatba szeretnék tanácsot kérni, hogy ezek a mostani történések normális folyamatok-e? Máskor soha nem volt se zöld valami, se fehér.
  Köszönöm előre is válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, nem rendelkezem részletesebb tapasztalatokkal a homeopatias szerek tekintetében, azt javasolom, hogy forduljon e terület szakemberéhez. Gyomor-bélpanaszai miatt pedig gasztroenterológiai szakvizsgálat lenne indokolt.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Dr Nő! Szombaton elhatároztam,hogy egészséges életet folytatok.Ezért egy fitnesz dvdre…

  Kedves Dr Nő!
  Szombaton elhatároztam,hogy egészséges életet folytatok.Ezért egy fitnesz dvdre tornáztam.Végig csináltam.Nem tornáztam már kb 1éve.Még ma is fájnak az izmaim.Kedden voltam vérvételen minden eredmény jó,kivéve a CK ami nagyon magas volt 5421.Nem tudom,hogy a napok óta tartó izomláz okozhatja-e vagy más a baj?
  Válaszát köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Panaszait látatlanban sajnos nem tudom megítélni, ha huzamosan tartanak vagy rosszabbodnak, forduljon kezelőorvosához. A CK emelkedés lehet izomeredetű, de ez az érték túl magasnak tűnik (10-80-ig normális), akár sérülés is állhat a háttérben.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Már lassan egy éve szedem a Tanydon 40mg gyógyszert. Most voltam gégészeten…

  Tisztelt Doktornő!

  Már lassan egy éve szedem a Tanydon 40mg gyógyszert.
  Most voltam gégészeten és refluxra kaptam Lansacid 30 mg gyomornedv-ellenálló kapszulát,amit szintén reggel (éhgyomorra) kell bevennem.

  Elfelejtettem a gégész hölgynek mondani, hogy szedek Tanydont is.
  A kettőt szedhetem együtt? Mindkettőt lehet reggel? Ha igen, akkor mennyi időt várjak a kettő között?

  Előre is köszönöm szépen a válaszát!

  Eszter

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Először is: véleményem szerint a refluxnak ugyan vannak gégészeti tünetei is, de mielőtt elkezdene gyógyszert szedni rá, igazolni kellene, hogy tényleg az-e a baja (látta gasztroenterológus?) Ami a gyógyszerek együttes szedését illeti, kérem kezelőorvosaival egyeztessen illetve olvassa el a Betegtájékoztatót.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő!

  3 napja a manduáim bevannak duzzadve,nem fáj,nyeléskor sem,csak érzem,hogy megvannak nagyobbodva.Imént megnéztem de lehet én nem látom jól,mintha pici sárga hólyag lenne rajtuk pár darab,de nem tudom olyan lehetséges-e, mert ilyen ledes lámpával néztem,mellette… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Torokpanaszai miatt gégészhez forduljon, a mellkasi panaszok szintén inkább a meghűlés részei. Szívizomgyulladás főleg nem kezelt bakteriális fertőzés után jelentkezhet,… Még több

 • Tisztelt Doktornő! Férjem nagyon nagyon régen volt UH-n, nem lehet ez ugyanilyen volt akkor…

  Tisztelt Doktornő!
  Férjem nagyon nagyon régen volt UH-n, nem lehet ez ugyanilyen volt akkor is? Mert a kreatinin szintje nem változott. Üdvözlettel: Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Lehet, de érdemes kockáztatni?

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Férjem policisztás veséi vannak, ez nem okozott különösebb gondot. Kreatinin…

  Tisztelt Doktornő!
  Férjem policisztás veséi vannak, ez nem okozott különösebb gondot. Kreatinin szintje az utóbbi években 248. Most volt más dolog miatt ultrahangon és azt irták a veséire, hogy lényeges parenchyma redukció. A bal vesénél parenchyma szinte alig látható. Mit jelent ez? Különösebb panasza nincs a veséivel. Üdvözlettel: Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  A lényeges parenchyma redukció azt jelenti, hogy a működő veseállomány jelentősen csökkent. Fontos lenne, hogy ellenőrizzék a veseműködés állapotát (nem fenyeget-e veseelégtelenség).

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Üdvözlöm! Pár napja nagyon gyengének érzem magam és émelygek,de csak ma 2 nap pihenés ⁄fekvés⁄után…

  Üdvözlöm!

  Pár napja nagyon gyengének érzem magam és émelygek,de csak ma 2 nap pihenés ⁄fekvés⁄után érzem azt hogy tompán fájdogál a bal oldalon a derekamnál, lehet ez egyszerű szélgörcs? hasmenés hányás nincs,csak émelygés. A fáradtságot pedig esetleg a hidegfrontnak tudhatom be? pár napja betegnek érzem magam,de se láz se esrős fájdalom. Terhes nem vagyok biztos, 30 éves vagyok. Sosem szoktam alkoholt inni,de 2 napja ittam 2 pohár pezsgőt, lehet attól? azért ez erős lenne azt hiszem.. köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, a panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! Kb. 2,5 hete favágás alkalmával egy lehulló fadarab megütötte a jobb lábam…

  Kedves Doktornő!

  Kb. 2,5 hete favágás alkalmával egy lehulló fadarab megütötte a jobb lábam bokájának felső részét, ahol egy ér fut.
  Nem tulajdonítottam neki sok jelentőséget, hideg vizes borogatást alkalmaztam.
  Fájdalmaim elmúltak.
  Tegnapi nap folyamán hosszabb gyaloglást követően kezdődött az alsó vádlim környékén egy zsibbadás szerű, zsibogás szerű érzés, mely néha az egész végtagon végigfutó nyilalló érzésekkel párosult. Mintha éreztem volna, hogy a vér végigfut az ereimen. A bokám felet az ér megduzzadt, megdagadt kb. cseresznyemag nagyságú kis csomó érezhető.
  Egyéb adatok: dohányzom, napi 1,5 doboz, néha reggelente derékfájással ébredek, ülő munkát végzek számítógép előtt, 35 éves, férfi.

  Megtisztelő válaszát, segítségét előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, a panaszokban mind a korábbi sérülés, mind a gerinc és csigolyák oki szerepet játszhatnak. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem,hogy a szedett és bevált Thiogamma 600-ról olvastam…

  Tisztelt Doktornő!

  Az lenne a kérdésem,hogy a szedett és bevált Thiogamma 600-ról olvastam hogy antioxidáns hatása lévén védi a májat is a benne található a-liponsav.
  Mérgezések esetén is adják.Várható e ezen gyógyszertől,hogy az infuzió kúra alatt megemelkedett GGT,GOT hamarabb visszaáll a normális szintre.
  A kezelőorvosomtól azt hallottam,hogy jobb hogy a Chinotal 400-at szedem,mert kevésbé megterhelő a máj számára mint a Nootropil.
  Ez igaz lehet?

  Válaszát köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Nem tudok válaszolni, lehetséges.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő!

  Most érettségiztem le és jelentkeztem okj-s szakképzésre ahol az orvosi alkalmassági vizsgálatban székletmintát is kell vizsgálatra küldeni. Néhány napja az érettségi drukk miatt megy a hasam,sőt elég sokszor rendszertelen és nem egyforma a székletem hol hígabb… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ha fertőzés okozza a hasmenést, ezen a "hasfogó" nem változtat, egyébként ne stresszeljen, remélhetőleg semmi gond nem lesz.

  Üdvözlettel

 • Tisztelt Doktornő! Elég összetett problémával fordulok Önhöz, már több orvosnál jártam(háziorvos,…

  Tisztelt Doktornő!

  Elég összetett problémával fordulok Önhöz, már több orvosnál jártam(háziorvos, üzemorvos) és több vizsgálaton is átestem, a rosszullétem azonban nem javul mert mindenhol falakba ütközöm, érdemi kezelést nem kaptam tekintve, hogy nagyon nehezen jutok el bármilyen vizsgálatra, valamint a háziorvosom nem foglalkozik velem, minden problémára azt mondja, hogy biztos depresszió, ezáltal nincs aki összefogja az eddigi több helyről beszerzett vizsgálatok eredményeit, és elirányítson a megfelelő helyre.

  Április elején erős hasi görcsöket tapasztaltam napokon keresztül, ezt a problémát sikerült kivizsgálni júniusra, gyomortükrözés során gyomorgyulladást és refluxot állapítottak meg nálam, erre Gelbra nev. gyógyszert szedek és diétázom. Időközben váltakozóan voltak hasmenéses és székrekedéses tüneteim, időnként nagyon világos a székletem melyen világosvörös vér látható, amikor nem ilyen akkor székrekedésem van, így a wczés elég fájdalmas és nehézkes, sok problémát okoz, emiatt júl.8-án lesz egy béltükrözésem.

  Szintén április környékén, elkezdtem szédülni, melyhez homályos látás társul, a szédülés gyakran erős és forgó jellegű, időnként pedig enyhébb olyankor inkább bizonytalanságérzésem van, de szinte állandóan fennáll a panasz. A homályos látás mindig társul a szédüléshez és vele együtt erősödik⁄gyengül, ezen túl nyomást érzek ilyenkor a tarkómon, ritkábban erős fejfájás is előfordul, kb két hete változó intenzitással zúg a fülem(amikor kezdődött volt egy vírusos megfázásom, de a zúgás mindig előjön).Amiket még megfigyeltem magamon, hogy gyakran zsibbadnak a végtagjaim, amikor erősen szédülök teljes bizonytalanságérzet uralkodik el rajtam, nekimegyek mindennek, mindent elejtek, nem tudom kontrollálni a testem esetlen leszek, a beszéd is nehézkesebb ilyenkor. A tünetek felbukkanása óta egyre ingerlékenyebb vagyok, a legapróbb dologra is túlzott feszültséggel és idegességgel reagálok. kb 6kg-ot fogytam, nemigazán alszom jól. Depresszióra nincs okom jelenleg nem is érzékelem, hogy az lenék, de a folytonos rosszullét már megvisel mind lelkileg mind idegileg, könnyen kiborulok.

  Szemészeten és fülészeten nem találtak eltérést, nyaki és háti gerinc röntgenen kisebb eltérések vannak, melyek elvileg nem okozhatnak panaszt.Kiegészítésként: 2012 februárjában övsömöröm volt mellkas tájékon bal oldalon féloldalasan, erős hát és nyaki fájdalommal járt, kb 1 hónapig tartott. Jelenleg is szoktam hasonló fájdalmat érezni a hátamban és időnként a nyakamban, kiütéseim nincsenek.
  2005ben egy göböt találtak a pajzsmirigyemben ultrahang során, múlthéten voltam pajzsmirigy ultrahangon, 2 göböt és 1 cisztát találtak, egyéb vizsgálat nem volt. A laboron jelentős eltérés nem látható néhány érték kicsit alacsonyabb néhány pedig kicsit magasabb, de nagy különbségek nincsenek így az orvosok azt mondták egyiknek sincs jelentősége, TSH normáls értéken volt.

  Tisztelettel kérném tanácsát!
  Klára

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  A nyaki-háti fájdalommal kísért szédülés mozgásszervi (nyaki izomzat, csigolyák közötti idegek) eredetre utal, forduljon reumatológushoz, de szervi idegi oka is lehet, neurológust is keressen fel.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Először ez a problémám tavaly kezdődött. Sokáig tartó hányingerem volt, de nem folyamatosan, hanem egyik nap volt, a másik nap nem, egyszer elmúlt, voltam gasztroenterológián, de nem csináltak tükrözést, " nem szervi ok" miatt. Idén megint előjött, úgy kezdődött,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, kérje meg orvosát, hogy olyan rendelésre irányítsa, ahol ezt a kérdést megfelelő módon meg tudják… Még több