A betegek kérdései (17808)

  • T.DR NŐ!!! Miért van az,h néha minden mozdulatnál,a bal vádlim begörcsöl..hajnalba is,ha nyújtozkodom,egyszerűen…

    T.DR NŐ!!!
    Miért van az,h néha minden mozdulatnál,a bal vádlim begörcsöl..hajnalba is,ha nyújtozkodom,egyszerűen elviselhetetlen,ha begörcsöl...
    ez mitől lehet...
    detralexet szedek...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni a további elvégzendő vizsgálatokat és ezek eredménye alapján szükség szerint a kezelést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy másfél éve megállapított pajzsmirigy…

    Tisztelt Doktornő!

    Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy másfél éve megállapított pajzsmirigy túlműködésem kapcsán, az általa kialakult exophtalmusos állapot miatt ma kaptam meg a 2. Solu-Medrol (500 ml-salsolban) infúziós kezelést. Egy hete volt az első, akkor semmi panaszom, most viszont egész délután (egy óra felé végeztem) kb. 3 óra óta 110 körül van a pulzusom, a dyastolés értékem pedig 90-98, a, és most, mikor e sorokat írom - és bevettem egy Nevotens tablettát + az esti 0,5 Xanax SR-t, még mindig semmi nem változott. Remeg kezem, lábam.
    Konkrét kérdésem, hogy lehet-e ez a szteroid mellékhatása? Ha igen, meddig fog ez tartani? Szóljak róla jövő héten az orvosomnak?

    Válaszát előre is köszönöm:

    Tisztelettel: Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek inkább pajzsmirigy-túlműködési tüneteknek tűnnek, endokrinológusával kellene konzultálnia.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!
    Hörgőtágulatot állapítottak meg nálam.⁄ CT⁄. Nyaki gerincsérvem is van, illetve extrasystolét is mutatott a Holter- vizsgálat. Nagyon el vagyok keseredve, mert borzasztó hamar kifáradok: néhány száz méter járás, vasalás, cipekedés után is. A mellkasi szúró, nyomó fájdalmat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez a hörgőtágulat foka és az esetleges kísérő tüdőfunkciótól függ (korábban írta, hogy asztmája is van), pontosabb véleményt kontroll pulmonológiai és kardiológiai… Még több

  • Jónapot azzal fordulok önhöz hogy jobb oldalon a nyakam fájdogál, bal oldalra is hasitgat, hányingerem…

    Jónapot azzal fordulok önhöz hogy jobb oldalon a nyakam fájdogál, bal oldalra is hasitgat, hányingerem van és nincs étvágyam ezt a dolgot hová tehetném hogy mért van ez?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt szakorvos! A kovetkezo panasszal fordulok onhoz, par napja elmentem bulizni es leginkabb…

    Tisztelt szakorvos!

    A kovetkezo panasszal fordulok onhoz, par napja elmentem bulizni es leginkabb szensavas italokat ittam keves alkoholtartalommal. Masnap hanyingerem volt es fajt a hasam, de nem hanytam, arra gyanakodtam biztos csak masnapos vagyok, de azota is faj a gyomrom es etkezes utan felpuffad a hasam es kemeny lesz, valamint folyamatosan gazok gyotornek, bofognom kell allandoan. Probaltam savlekotot szedni, mert korabban volt baj a savammal, de nem segitett. ma pedig vettem egy tablettat, ami gazok kezelesere es a kellemetlen, fajo erzes csokkentesere valo. Valamint meg egy gondom van ami aggaszt, a szekletem nagyon vilagosbarna, sargas volt, de nincs hasmenesem. Mit javasolna nekem? Mi lehet a bajom?

    Valaszat elore is koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, meglehetősen sok fertőzéses gyomor-bélhurut is előfordul mostanság.
    Egyelőre diétázzon, esetleg fogyasszon orvosi szenet. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • T.DR NŐ DETRALEXET szedek,vénás ekégtelenségre..túladagolákor mit lehet tenni????

    T.DR NŐ
    DETRALEXET szedek,vénás ekégtelenségre..túladagolákor mit lehet tenni????

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Attól függ, mennyit vett be, de kétség vagy ennek tulajdonítható panasz esetén forduljon sürgősen kezelőorvosához!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Olyan rövid kérdésem lenne,hogy 25 éves vagyok,és minden évben elmegyek vérvételre,és…

    Tisztelt Doktornő!
    Olyan rövid kérdésem lenne,hogy 25 éves vagyok,és minden évben elmegyek vérvételre,és idén márciusba,a leletemen az összfehérje és a mindkét Lymphocyta értékem magas volt,ki volt csillagozva,érdeklődnék mitől van ez,és mit jelent?remélem semmi komoly.Nagyon szépen köszönöm:Adri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Kérem, hogy laborleletek magyarázatának kérése előtt keressen rá a Google-on, lehet, hogy ott is megtalálja a választ (Például www.hazipatika.com).

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 25 éves nő vagyok és kb. fél éve vannak gyomorproblémáim. Valószínűleg…

    Tisztelt Doktornő!

    25 éves nő vagyok és kb. fél éve vannak gyomorproblémáim. Valószínűleg a stressz miatt jöhetett elő, új városba költöztem, még nem találtam munkát és barátaim sem igazán vannak még itt, csak pár ismerős. A problémáim december vége felé kezdődtek és pár hét alatt olyan mértékű lett, hogy minden reggel gyomorsavat hánytam. Az itteni új háziorvosom kéthavi Pantoprazol Krka 40 mg-os gyógyszert írt fel, úgy éreztem, hogy jobb lett. Mostanában újra előjött a probléma (pl. volt egy anyajegyem, aminek a szövettan eredményéig sokat idegeskedtem, de kiderült, hogy feleslegesen és vezetni is tanulok, ami előtt mindig izgulok). Most újra szedem ezt a gyógyszert kb. másfél hónapja, de még nem igazán érzem a hatását. Bár van olyan reggel, amikor "csak" hányingerem van, de vannak rosszabb reggelek is. Ezt úgy értem, addig nem érzem magam jobban, még ki nem jön a sav. Néha szoktam benne látni egy kis vért is úgy elmosódva, de tényleg kis mennyiség, a háziorvos szerint csak az öklendezéstől, erőlködéstől van. Egyébként nem kávézom rendszeresen, a lefőzöttet nem is szeretem, néha 3in1-et iszok, tejet is teszek bele. A szénsavas üdítőket is háttérbe szorítottam, nagyon ritkán fogyasztok egy-egy pohárral. Reggelente a hideg tej és háztartási keksz sem igazán használ. Mit tudnék még tenni, hogy jobban érezzem magam? Így minden napom rosszul kezdődik, aztán olyan 10 óra felé már semmi bajom. Mit tanácsol?

    Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

    Üdvözlettel,
    B.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A tartós stressz szervi elváltozáshoz is vezethet, javasolom, keressen fel gasztroenterológust személyes vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Novemberben voltam terheléses vércukor vizsgálatom, akkor ilyen értékeim…

    Kedves Doktornő!

    Novemberben voltam terheléses vércukor vizsgálatom, akkor ilyen értékeim lettek:

    0 perc: 5,5 mmol⁄l vércukor, 4,7 mIU⁄l az inzulin
    30 perc: 9,2 vércukor, 71 inzulin
    60 perc: 10,6 vércukor, 131 inzulin
    90 perc: 8 vércukor, 247 inzulin
    120 perc: 5,8 vércukor és 110 inzulin.

    Ekkor azt mondta a belgyógyász, hogy nincs semmi gond, teljesen normális az inzulin szintem. Mivel túlsúlyos voltam⁄vagyok, elkezdtem diétázni kalóriaszámlálós módszerrel, le is ment 12 kg (jelenleg 76 kg vagyok és 153 cm). Ma voltam háziorvosomnál, és rákérdeztem, hogy ő mit gondol ezekről az értékekről (ő is belgyógyász egyébként) és csodálkozott, hogy még nem kaptam rá gyógyszert. Szerinte nagyon magasak az inzulinértékek. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint is jó lenne a gyógyszer?

    Köszönettel
    Brigitta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Legjobb lenne, ha diabetológiai szakrendelésen tisztázná ezt a kérdést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Egy éve szedek rivotrilt ,rexetint szorongásos, félelemre egy darabig jobban…

    Tisztelt Doktornő! Egy éve szedek rivotrilt ,rexetint szorongásos, félelemre egy darabig jobban is voltam vérnyomásom rendben volt egyszer kéttszer fel ment 170⁄90
    190⁄110
    150⁄100 most kaptam rá vérnyomás csökentőtt egy hete szedem Nebibeta 5mg
    reggel beveszek felet délelőt jó is a vérnyomásom117⁄80 körül de délutánra fel megy 146⁄90 az lenne a kérdésem ,hogy ilyenkor bevehettem a másik felét köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szerintem igen, egy próbát mindenképp megér, de lehet, hogy más gyógyszer alkalmasabb lenne a kezelésre.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Olyan gondom van, hogy 35 éves vagyok, 1 gyermek édesanyja, és kóros álmosságban…

    Tisztelt Doktornő!

    Olyan gondom van, hogy 35 éves vagyok, 1 gyermek édesanyja, és kóros álmosságban és fáradtságban szenvedek, kb. 3 éve. Szerintem ez nem normális. Voltam vérvételen, melynek eredménye:

    Vas 8,1 umol⁄L
    Neutr.gran. 67,20%
    Lymphocyta 22,00%
    Eosinophil gran. 3,70%
    Absz.lymp. 1,61
    Absz.basoo.0,06
    Vörösvértest 4,70
    Hemoglobin 130,00
    Hematokrit 0,406
    MCV 86,40
    MCHC 319
    MCH 27,60
    MPV 7,7
    TSH 1,870
    GOT 18
    GPT 11
    GGZ 12
    Süllyedés 6
    Bilirubin 4,1
    Vércukor 5,3
    Triglicerid 1,03
    Kreatinin 62 umol⁄L
    eGRF-EPI >90 mL⁄perc

    Kérdésem az lenne, hogy az alacsony vas okozhatja-e fáradtságomat, és mit kellenne szedni rá, illetve milyen irányba induljak el kivizsgáltatni magam.

    Köszönettel: Nagyné Rigó Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek a leletek nem magyarázzák a kóros álmosságot és fáradtságot. Lehet vasfelszívódási zavara, azt alaposabban ki kellene vizsgálni, első körben forduljon kezelőorvosához.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Elnézést Doktornő még az előbbi kérdéshez irnám hogy alapvetően jó a vérnyomásom max 120⁄80…

    Elnézést Doktornő még az előbbi kérdéshez irnám hogy alapvetően jó a vérnyomásom max 120⁄80 pániknál megy feljebb csak mig meg nem nyugszom igy ingadozik a vérnyomásom erre ajánlottak nekem LUOBUMA gyógyteát ez vérnyomásra jó de még nem mertem inni belőle Ön javasolná-e mert azt mondták hogy jó az ingadozó vérnyomásra is!! Milyen tapasztalata van vele!! Köszönöm Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, nem rendelkezem részletesebb tapasztalatokkal a homeopatias szerek tekintetében, azt javasolom, hogy forduljon e terület szakemberéhez.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 37 éves Nő vagyok mytralis prolapsusom van amire azt mondta a kardiológus…

    Tisztelt Doktornő!


    37 éves Nő vagyok mytralis prolapsusom van amire azt mondta a kardiológus hogy teendőt nem igényel csak néha szedjek magne b6-ot⁄nekem nem vált be⁄! Tavaly november óta pánikszindrómával kezelnek ⁄ erős szivdobogás, magas vérnyomás, és pulzusszám⁄ azt hallottam hogy összefügghet a kettő! Most ott tartok hogy a pánikra reggel és este egy fél szem 0,5mg rivotrilt szedek mostmár csökkenö adagot szedek! viszont a fejem sokat fáj amire kaptam lucetam 1200mg kétszer fél és kaptam szemüveget! Azt szeretném kérdezni hogy mitől lehet ez a fejfájás mert még mindig szokott és ha a fejem teteje fáj akkor a vérnyomásom is magas ha jön lefele a tarkomfele és zsiborog akkor rendbe jön a vérnyomásom!!!⁄ nyaki gerinc miatt is lehet az orvos azt mondta⁄ ha pedig az esti rivotril után mérem meg akkor sokszor 50-60ra lemegy a pulzusom amire azt mondta az ideggyógyász hogy egyik gyógyszertől sem lehet , mitől lehet ez az alacsony pulzusszám és ez nem baj?⁄ Magamtól szedtem neuroptimot és még mindig szedek 500mg c-vitamint!⁄ Nagyön köszönöm Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A mitralis prolapsus se a vérnyomásával, se a pulzusával nincs igazán kapcsolatban. A pánikbetegséget kezeltetni kellene (talán ezek a mostani gyógyszerek nem elég hatékonyak), hogy ne okozzon vérnyomás és pulzuskiugrásokat. Ha a szapora pulzus nyugtatóra csökken, az azt jelzi, hogy idegi ok áll a háttérben. A fejfájás emellett gerinccel kapcsolatos is lehet, kérdezzen meg erről reumatológust is.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő Abban kérném a segítségét hogy értelmezze nekem a férjem papírját. Diagnózisok:…

    Tisztelt Doktornő
    Abban kérném a segítségét hogy értelmezze nekem a férjem papírját.
    Diagnózisok:
    Corrigált nagyér transpositio
    Kamrai septum defectus
    Pulmonalis stenosis

    Státusz:
    RR: 130⁄70 Hgmm pulmo: neg., 4⁄6 syst. zörej bal parasternálisan, máj nem tap., oedema nincs.
    EKG: sinus ritmus, változatlan görbe

    Vizsgálatok eredményei:
    Echokardiográfiás vizsgálat
    Látvány alapján jó artériás kamra functio. Kis VSD ábrázolódik, sebesség nem mérhető. Pulmonalis kiáramlásban a grádiens pontosan nem mérhető, de legalább max 50Hgmm. TI I. tágabb vénás kamra.

    Egyéb vizsgálatok
    Szív Mr:
    Mérsékelt fokban csökkent systoles kamra funkció (EF:47%) közepesen emelkedett végsystolés (155ml, 82ml⁄m2) és közepes- jelentős határon emelkedett végdiastolés 294ml, 156ml⁄m2) systemas kamra volumen, emelkedett verővolumen (139ml, 74⁄m2)és emelkedett morfológiai jobb kamra izomzat tömeg (144g, 76g⁄m2). Jó systolés pulmonalis kamra funkció (EF:67%), normál végsystolés (54ml, 29ml⁄m2) és végdiastolés (161ml, 85ml⁄m2) jobb kamra volumen, normál verővolumen (107ml, 57⁄m2), csökkent morfológiai balkamra izomzat tömeg (62g, 34g⁄m2).
    A pulmonalis törzs normál tágasságú (LVOT 15x9mm 1.9cm-en át, majd 30x23mm 1.6cm hosszan, membranosus anurysma szájadék 18x14mm, membranosus aneurysma 16x14mm 1.4cm-en át, anularisan 30x25mm, billentyű 37x34mm 2.2cm hosszan, junctio 33x30mm, truncus 33x30mm 3.8-en át). a pulmonalis oszlásban stenosis nem figyelhető meg.



    Tájékoztatását előre is köszönöm.












    Ebben a kórházban történnek évente egyszer kontroll vizsgálatok Gottsegen György Országos Kardiológia. Lényegében ezért írtam doktornőnek, mivel ott az állapotáról nem nagyon tájékoztatnak bennünket Értelmezni pedig nem igen tudom papírt. Tehát nem tudom hogy egyenlőre mennyire súlyos az állapota.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, én nem tudom pótolni a GOKI-ban hiányzó felvilágosítást, azt javasolom, hogy az ott a férjét ellenőrző kollégától kérjenek részletesebb tájékoztatást a férje állapotára vonatkozóan.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő Abban kérném a segítségét hogy értelmezze nekem a férjem papírját. Diagnózisok: Corrigált…

    Tisztelt Doktornő
    Abban kérném a segítségét hogy értelmezze nekem a férjem papírját.
    Diagnózisok:
    Corrigált nagyér transpositio
    Kamrai septum defectus
    Pulmonalis stenosis

    Státusz:
    RR: 130⁄70 Hgmm pulmo: neg., 4⁄6 syst. zörej bal parasternálisan, máj nem tap., oedema nincs.
    EKG: sinus ritmus, változatlan görbe

    Vizsgálatok eredményei:
    Echokardiográfiás vizsgálat
    Látvány alapján jó artériás kamra functio. Kis VSD ábrázolódik, sebesség nem mérhető. Pulmonalis kiáramlásban a grádiens pontosan nem mérhető, de legalább max 50Hgmm. TI I. tágabb vénás kamra.

    Egyéb vizsgálatok
    Szív Mr:
    Mérsékelt fokban csökkent systoles kamra funkció (EF:47%) közepesen emelkedett végsystolés (155ml, 82ml⁄m2) és közepes- jelentős határon emelkedett végdiastolés 294ml, 156ml⁄m2) systemas kamra volumen, emelkedett verővolumen (139ml, 74⁄m2)és emelkedett morfológiai jobb kamra izomzat tömeg (144g, 76g⁄m2). Jó systolés pulmonalis kamra funkció (EF:67%), normál végsystolés (54ml, 29ml⁄m2) és végdiastolés (161ml, 85ml⁄m2) jobb kamra volumen, normál verővolumen (107ml, 57⁄m2), csökkent morfológiai balkamra izomzat tömeg (62g, 34g⁄m2).
    A pulmonalis törzs normál tágasságú (LVOT 15x9mm 1.9cm-en át, majd 30x23mm 1.6cm hosszan, membranosus anurysma szájadék 18x14mm, membranosus aneurysma 16x14mm 1.4cm-en át, anularisan 30x25mm, billentyű 37x34mm 2.2cm hosszan, junctio 33x30mm, truncus 33x30mm 3.8-en át). a pulmonalis oszlásban stenosis nem figyelhető meg.



    Tájékoztatását előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Röviden összefoglalva: többszörös veleszületett szív- és nagyér fejlődési rendellenesség, részletesebb kardiológiai kivizsgálás javasolt szakintézményben (pl. Gottsegen Kardiológiai Intézet), a lehetséges megoldás eldöntése végett.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktorno ! Szeretnem megkerdezni,hogy mit ehet az akinek epekove van .Aferjemet két…

    Tisztelt Doktorno !
    Szeretnem megkerdezni,hogy mit ehet az akinek epekove van .Aferjemet két hét mulva mutik .0,5 cm-es kove vann . A mája is be van gyulladva ezert nincs nagyon etvagya sem . Válaszat elore is koszonom! Ica

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez egyénileg változó lehet, kérdezzen dietetikust, vagy férje kezelőorvosát! Néhány tanácsot az alábbi linken talál: www.hazipatika.com › Táplálkozás › Speciális étrendek‎

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Nemrég észrevettem a székletemben 2 db egyforma "kukacot", amik nem mozogtak.…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Nemrég észrevettem a székletemben 2 db egyforma "kukacot", amik nem mozogtak. Szinte ugyan úgy néztek ki, mint a meggyben és cseresznyében lévő lárvák. Lehetséges, hogy egészben lenyeltem véletlenül őket, és emésztetlenül végighaladtak a tápcsatornámban? Az eset előtt pár nappal rengeteg ilyen gyümölcsöt ettem. A gyomorsavnak nem kellett volna szétmarnia őket?

    Elmentem egyből háziorvoshoz, jelenleg épp a székletvizsgálat eredményére várok, de teljesen ideges vagyok, hogy vajon mik lehettek ezek, ugyanis kutattam én az interneten keresztül, de egy emberben élősködő féregre sem hasonlítanak a "kukacaim", hanem tényleg totál olyanok voltak, mint a cseresznyelégy lárvái (hegyesebb végén fekete pici pont, bordázottság, a közepén egy csík+ az alakja). Ha nem légylárva, akkor a Doktor Nő szerint mi lehet vajon? Ön hallott már hasonló esetről? Azért is kérdezem, mert olvastam, hogy a székletvizsgálat adhat álnegatív eredményt, és eléggé aggaszt, hogy milyen paraziták lakhatnak bennem.
    Válaszát előre is hálásan köszönöm!
    Tisztelettel: Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, kétség esetén javasolom, alkalmazzon féreghajtást!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Napok óta szédelgek, elgyengülök. A gyomrom émelyeg. Néha úgy érzem magam,…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Napok óta szédelgek, elgyengülök. A gyomrom émelyeg.
    Néha úgy érzem magam, mintha lebegnék. Kérem, segítsen!
    Szerintem nem vagyok terhes, nem élek semmiféle hangulatjavítóval és fájdalomcsillapítóval. Nem dohányzom. Odafigyelek arra, hogy egészségesen táplálkozzak, heti két alkalommal sportolok. Iszom eleget. Szerintem idegileg sem vagyok kimerülve.
    Válaszát várom! Tisztelettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    ld. előző válaszomat

  • Két napja szédelgek, émelygek, nem tudok koncentrálni. Időnként lebegő érzésem van. Bizonytalan…

    Két napja szédelgek, émelygek, nem tudok koncentrálni. Időnként lebegő érzésem van. Bizonytalan vagyok. Kérem segítsen. Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül panaszait nem lehet tisztázni, javasolom, forduljon kezelőorvosához!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    52 éves nőbeteg vagyok, a szívemmel voltam kivizsgáláson, mert rosszul éreztem magam. A vizsgálati eredményeim a következők: pitvar fibriláció, szívritmuszavar, angina pektoris. Sajnos minimális megterhelésnél már verelytékezek. A gyógyszereimet rendszeresen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A leírt diagnózisok mögött különböző súlyosságú eltérések lehetnek, sajnos, látatlanban nem tudok az életkilátásaival kapcsolatban nyilatkozni. A leszázalékolást… Még több