A betegek kérdései (17732)

 • Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát a Tegretollal kapcsolatban,szerét ejtem majd akkor a…

  Tisztelt Doktornő!

  Köszönöm válaszát a Tegretollal kapcsolatban,szerét ejtem majd akkor a vérképnek is.

  Biztos emlékszik rá halványan,édesanyámmal kapcsolatban irtam hogy mellékvese adenoma miatt nehezen beállitható a vérnyomása (155-165) között ingadozik.Most emeltek a Tolura adagján a háziorvos-sajnos háziorvos ellenőrzi a vérnyomását,mert a Belgyógyászati Klinikára nem mindig tud eljutni,csak félévente.Ön emlitette hogy a Tolura emeli a kálium szintet a vérbe ez is lehet az éjszakai lábikragörcs okozoja,nemcsak a dohányzás.A háziorvos csak a Tolura adagot emelgeti-holott rengeteg féle vérnyomáscsökkentő van-és a vérnyomása se javul,emellett a lábikragörcse sem.Illetve megsértjük-e a háziorvost,ha kontrollálhatatlan vérnyomás miatt átkérjük édesanyámat a belgyógyászati szakrendelésre,mi ennek a módja.

  Úgy gondolom eleve kényes dolog egy ilyen beteget mint édesanyám háziorvosnak felvállalni,a Klinikán prima volt a kivizsgálás,a daganat mérete se növekszik,de a helyzet nem javul.

  Azt édesanyám is tudja,hogy az adenoma a fő okozoja a nehezen beállitható vérnyomásnak.

  Kérném szépen erről a véleményét,mi ennek a módja.

  Jó egészséget kivánva:Előző kérdező

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  A magasabb káliumszint nem okoz lábikragörcsöt, ennek más oka lehet. Egyéb kérdésére nem tudok válaszolni, nem tudom, hogy mi a módja az orvosi kezelés "helyszín " változtatásának, mindenképp lehet kontrollvizsgálatot kérni a belgyógyászati szakrendelésen.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Neurologiai indikációra Tegretol CR 200-at kell szednem napi 3-szor felet. Amiben…

  Tisztelt Doktornő!

  Neurologiai indikációra Tegretol CR 200-at kell szednem napi 3-szor felet.
  Amiben kérném a segitségét,hogy olvastam hogy ezen gyógyszer biohasznosulása 80%-os és 25-65 óra alatt ürül ki a szervezetből.
  Emellett diabétesz inszipiduszba is adják mert vizvisszatartó hatással rendelkezik.

  Szügséges e Ön szerint a vérkép rendszeres ellenőrzése,illetve szügség van e rá,mert erről neurologusom nem mondott semmit,igen hosszan tartózkodik a szervezetben a hatóanyag,és a biohasznosulása is meglepően magas a többi szájon át szedett gyógyszerhez képest.

  A gyógyszer primán bevált,de a vese(ugy általában belszervi) funkcioim miatt aggódom.

  Köszönöm elöre is-remélhetőleg-megnyugtató válaszát.

  Jó egészséget kivánva:Egy kérdező

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Rendszeres laborellenőrzés is indokolt a neurológiai ellenőrzés mellett.

  Önnek is jó egészséget!

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! 24 éves fiam Concor tablettát kapott a kissé emelkedett vérnyomására, melyből…

  Tisztelt Doktornő!
  24 éves fiam Concor tablettát kapott a kissé emelkedett vérnyomására, melyből naponta felet szed. A vérnyomását levitte 110⁄70 -re, kicsit szédül is, azonban a pulzusa 80 körül van, amivel nem volt eddig probléma. Ez lehet gyógyszer mellékhatás van-e valami teendő.
  Válaszát köszönöm: Andrea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Andrea!

  Mennyi volt eddig a pulzusa és vérnyomása? Ezek az értékek egyébként nem indokolnak szédülést és a Concor a pulzust is csökkenteni szokta.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktor Nő! Abban kérem a tanácsát, hogy az 5 hónapos kislányomnál diagnosztizálták…

  Tisztelt Doktor Nő!

  Abban kérem a tanácsát, hogy az 5 hónapos kislányomnál diagnosztizálták az alábbiakat:
  "Pitvari septumon 2mm-es foramen ovale apertum".

  Mit jelent ez?
  Mennyire veszélyes? Mennyi az esély a gyógyulásra?
  Mi a további teendő?

  Köszönettel,
  Évi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Évi!

  Sajnálom, de önnek is csak azt tudom javasolni, hogy gyermekekre vonatkozó kérdéseit gyermekorvos kollégának tegye fel.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt DR-nő! 28 éves egy gyermekes édesanya vagyok. Időközönként előforduló nagy "ugrás"dobbanás…

  Tisztelt DR-nő!
  28 éves egy gyermekes édesanya vagyok. Időközönként előforduló nagy "ugrás"dobbanás szerűt észlelek a mellkasomon, ezzel keresetem fel a háziorvosomat, aki EKG-t készített majd kardiológiára küldött. Csináltak ismét EKG-t ami Sinus ritmus,fr:92⁄min, PQ 0,12 QRS 0,08 R enyhén jobbra dev. Átm. zóna V3-ban. Norm kamrai repol. Halk systoles zörej hallható bal.parastermális IB bk-ben. Labor negatív,mivel tavaly voltam szivultrangon igy azt mondták ezt nem kell megismételni. (Tavaly mellkasomon szúrkálásokat éreztem ezért voltam akkor szív UH-n, azt mondták bordaközi ideg,mely idővel el is múlt azóta sem tapasztaltam ismét, viszont ekkor kiderült hogy jóindulatú és ártalmatlan szívzörejem van.)
  Sziv UH eredményem a következő: Septum systole:10, diastole:9. Bal kamra systole:27, diastole:48. Hátsó fal systole:14, diastole:8. BP:34. JP:34. Jobb kamra nem tágabb. E:m⁄s: 1,07. A:m⁄s:0,75. E⁄A:nagyobb 1 nél. Mitralis bill épp. Aorta bill épp.v.max ao:1,2m⁄sec. Aorta ascendens:norm. IVC:norm.Norm.tágasságú balkamra, megtartottsystolés és diastolés funkció,körülírt falmozgászavar nincs.Épp szerkezetű bill.-k mitrális bill.n pralapsus nem észlelhető. Az bill-n áramlási zavar nincs. Pitvarok és jobb kamra nem tágabbak.Kimutatható intracav.thrombus és peric. folyadék nincs.
  Kb: 1 hete csináltak 24 órás EKG-t melynek az eredménye a következő:anal QRS:99461, átlag HR:77. max HR:130. min HR:51. SDNN:109ms, SDANN:261ms, ASDNN:: 86ms, pNN50: 23%, rMSSD: 51ms, VES összesen:2787, iso:1776, cou:306, RUN összesen:107, max run: 6, HRV-F Pover:1866ms2, VLF:605ms2, LF: 563ms2, HF: 612ms2, SVES összesen:142, iso:28, cou:52,RUN összesen:2, max run:6, STmax:depr1: -14pV, elev1:155pV, eléev2:196pV, LASSÚ: max rr:1362msec.
  Írtak fel Nebivolol Sandoz 5 mg R: 1⁄2.
  Az lenne a kérdésem, hogy ezen eredmények alapján mire számithatok a jövöben, van valami baja a szívemnek? Ezt a gyógyszert amig élek szednem kell? Szeretnénk még kisbabát, ilyen szívvel szülhetek még gyereket?(nem szeretnék hirtelen szívhalálban meghalni) fel szertném nevelni a gyerekemet!Még annyit mondtak hogy a holternél sok a műtermék, az mit jelent? 1 hónap múlva visszarendeltek. Nagyobn félek, hogy akkor valami baj van csak senki nem mond semmit. Elnézést kérek, hogy ilyen hosszúra sikerült levelem, köszönöm válaszát, és további szép napot kívánok önnek!
  Tisztelettel egy aggódó anyuka!!!!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Bízzon az orvosában, bár ami azt illeti, a Holter leletnél leírt véleményezés minden bizonnyal a gépi értékelés és nem az ő személyes átnézése alapján történt (azt a magam részéről nem tartom helyesnek). Talán jó lenne, ha azt is elmondaná neki, hogy gyermeket tervez, mert terhesség és szoptatás alatt a Nebivolol adása nem tanácsos.


  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tísztelt Dr.nő! Szeretném megkérdezni mi az hogy szaturáció 99%??? Ezt mérték nállam. Köszönettel:Gémes…

  Tísztelt Dr.nő!

  Szeretném megkérdezni mi az hogy szaturáció 99%???
  Ezt mérték nállam.

  Köszönettel:Gémes Tibor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Gémes Tibor!

  A vér oxigéntelítettségét mutatja.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Dr.Nő! Többször írtam már Önnek.23 éves nő vagyok. 2010 májusában eltávolították az…

  Kedves Dr.Nő!

  Többször írtam már Önnek.23 éves nő vagyok. 2010 májusában eltávolították az epehólyagomat a kövekkel együtt. Előtte sajnos ERCP-m volt egy elakadt kő miatt. Sajnos a panaszaim azóta sem szűntek meg. Vannak ételek amiket nem bírok és sajnos a hasmenés is megjelent. Mostanában újra érzem ezt a nyomó,feszes érzést,mintha fájna a helye. Lehet,hogy ennyi idő után újra van epeövem? Pontosan 2 hónapja voltam ultrahangon,mindent rendben találtak,próbálok az étkezésre is figyelni. Minden vizsgálat rendben volt. Nőgyógyászati stb. Már nem tudunk mire gondolni. Egyedül a tejcukor érzékenység maradt hátra. Operáló orvosom szerint rendkívül kicsi az esélye a kőnek. Most azt találgatják,nem e izületi probléma nyilal ki a jobb oldalra.Nagyon stresszes vagyok és félek is. Köszönöm a segítségét

  Viki

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Viki!

  Sajnos, nem tudok önnek látatlanban semmi érdemit mondani, remélhetőleg sikeresen megtalálják a panaszok okát és sikerül megoldani is. Javulást kívánok!

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt doktornő!

  Sajnos csak a jövő héten tudok az orvosommal beszélni ezért fordultam önhöz. Az orvos a lábon érzett visszatérő forróság érzés miatt írta fel nekem a venuroton forte gyógyszert napi2 x1 szemet, illetve további kivizsgálásra küldött, ami a jövő héten fog megtörténni.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Csilla!

  Miért kellene az eddigi az előírtnál kisebb adagot szednie, ha most már tud annyit szedni, amennyit orvosa előírt?

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Üdvözlöm! Tavalyi éven a túlzott savamra először gasztroenterológus által írt (tükrözés volt,…

  Üdvözlöm!

  Tavalyi éven a túlzott savamra először gasztroenterológus által írt (tükrözés volt, vélemény: felső negatív pánendiscopia, Gord) emosult szedtem, majd ez év januártól rabyprexet. Most mivel nem volt a helyi gyógyszertárban kimaradt egy pár nap hogy nem tudtam bevenni. Miután sikerült beszereznem és bevettem, rettenetesen elkezdett fájni a torkom, megfázás szerű tünetek, köhögés, krehálás, nem bírtam beszélni, hideg rázott, lázasnak éreztem magam, de nem volt lázam, csíp⁄ett a szám belseje, fáj a fogsorom, fájt a fejem és mindenféle mellkasi, gyomor háti és hasi fájdalom jelentkezett és borzasztó fáradt voltam.
  Megnéztem a mellékhatásokat szinte minden ami rá van írva előjött nálam. Ekkor tűnt fel nekem, hogy mióta ezt a szert szedem(február elejétől) azóta járom a gégészeti rendeléseket is mert állandó nyelési nehézségeim vannak és fáj a torkom, de ott nem találtak semmit, azon kívül hogy vérbő a garat. Felhívtam az orvosomat aki azt mondta hogy nem valószínű hogy a rabyprex okozza, hanem inkább az hogy kimaradt egy pár nap és a savgőztől van és hogy szedjem tovább. De amíg nem volt gyógyszerem azon a pár napon, nem volt semmi ilyen jellegű tünetem. Nincs savas felbüfögésem,gyomorégés van, viszont olyan csípős érzés van a számban.
  Én egyébként bízom az orvosomban, de most nem tudom hogy a gyógyszer csinálja vagy nem. Ön melyiket valószínűsíti?

  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: S-né Melinda

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Látatlanban nem tudom megítélni, talán legjobb lenne, ha kezelőorvosával próbálnának valami megoldást ( esetleg más gyógyszer)
  találni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! 20 éves fiam vérképeredményén a triglicerid 6,9. Ezt nagyon magasnak találom,…

  Tisztelt Doktornő!
  20 éves fiam vérképeredményén a triglicerid 6,9. Ezt nagyon magasnak találom, de a körzeti orvos nem tulajdonított nagy jelentőséget neki. Azt mondta, hogy kevés alkoholt és cukrot fogyasszon. Alkoholt egy kortyot sem iszik. Üdítőt sokat ivott, a véreredmény óta semmit. Meg szeretném kérdezni, hogy mi okozza a magas eredményt, mivel csökkenthető és mennyire ad ez aggodalomra okot?
  Köszönettel: Kelemenné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ez részben anyagcserezavar, részben valóban lehet az üdítőkkel bevitt cukor következménye. Táplálkozzon egészségesen (sok zöldség, rost, gyümölcs), pát hónap múlva kontrollálják.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Jó napot Doktor nő. Engem Erikának hivnak. Nagyon hálás lennék ha tudna nekem tanácsolni, illetve…

  Jó napot Doktor nő. Engem Erikának hivnak. Nagyon hálás lennék ha tudna nekem tanácsolni, illetve segiteni.
  Édesapám 77 éves. Ezelőtt 3 éve tüdőgyulladása lett, és elmentünk röngenre. Megálapitották, hogy sziv, tüdő elégedetlenségben szenved. Azóta 3 éve gyógyszereken él. 2x egy héten szedi a vizhajtót, aztán szed a szivtől is, Clopidogrel-t, Theopaec, Sydnopharm (2mg). Két héttel ezelőtt nagyon rosszul lett és kiszedett 10 injekciót (Thiotriazolin). Ez után az álapota stabilizálódott. Sajnos most ujra vissza esett. Meglilult az egész arca. Nagyon nehezen szedi a levegőt. Az erő elagyta, és csak annyit bir, hogy a wc-re elmenjen. Amit megeszik mindentől puffad. Az orvost hozzá hivjuk, de sajnos a kórházba nem veszik fel, mert nincs hely.( sajnos, Itt Ukrajnában ez a szomoru helyzet).
  Nagyon hálásak lennénk, ha adna egy gyors választ, hogy, hogyan és mivel tudnánk hosszabitani illetve enyhiteni a levegővevését és betegségét.
  Mi Ukrajnában élünk, de nem okoz gondot ha el kell menni gyógyszerért Magyarországra.
  A válaszat előre is nagyon köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, látatlanban nem tudok önöknek tanácsot adni, az említett gyógyszereket nagyrészt nem is ismerem. Mindenképpen az édesapját kezelő orvossal beszéljenek a kezelésről illetve annak kiegészítéséről.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt doktornő! Belgyógyászhoz fordultam, mert a bal lábam tér alatti részen egy tenyérnyi…

  Tisztelt doktornő!

  Belgyógyászhoz fordultam, mert a bal lábam tér alatti részen egy tenyérnyi méreten egy nap több alkalommal forróság érzést éreztem. Az egész csak pár másodpercig tartott, de naponta egyre sűrűbben fordult elő és kellemetlenebb volt. A tünet kb. 2 héte tartott már, és mivel a családban több trombozis is előfordult ezért orvoshoz fordultam. Az orvos megvizsgált és elmondta hogy nem lát trombozisra utaló jeleket. Felírta a Venaruton forte tablettát napi 2x illetve laborba küldött, ahol még nem voltam.

  A gyógyszer elkezdtem szedni, de három napig csak napi 1 alkalommal tudtam bevenni. A kérdésem az lenne, hogy nem probléma, ha ezek után már rendesen napi 2 alkalommal fogom szedni a gyógyszer, illetve mellette a MAGNE B6 tablettát, lehet-e szedni?
  A laborba természetesen el fogok menni, bár a tüneteim 4 napja nem jelentkeznek.
  Nem tudom mitől lehetett az egész.
  Válaszát előre is köszönöm szépen!
  Tisztelettel. Csilla

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Csilla!

  Nem egészen értem, hogy mi volt a probléma, azt sem, hogy a felírt gyógyszerrel kapcsolatos kérdéseket miért nem önt kezelő belgyógyásszal beszéli meg. Én látatlanban biztosan kevesebbet tudok ehhez hozzászólni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő!2 éve pánikbeteg vagyok,szédülök,fáradt vagyok,pulzusom kissebb terhelésre is hirtelen felmegy,és elkezdek szédülni.Vérszegénységet állapítottak meg nálam,pánikbetegséggel együtt.Voltam kb fél éve,24órás ekg-n is.Az eredmény jó lett,101 extrasystole volt benne.Mostanába,ha pihenek,úgy… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ha az ultrahang, 24 órás EKG is normális volt, akkor panaszai inkább a pánikkal és a mindenképpen tisztázandó és kezelendő vérszegénységgel kapcsolatosak.
  Még több

 • Jó napot kívánok! Olyan panasszal fordulok Önhöz, hogy pár napja egésznap émelygek, hányingerem…

  Jó napot kívánok!
  Olyan panasszal fordulok Önhöz, hogy pár napja egésznap émelygek, hányingerem van és fáj a gyomrom! Kétszer vért hánytam!A menstruációm kb.2 hete késik...ezért gondoltam terhességre is!Hasmenésem is van!Van egy két és fél éves kisfiam, akit egyedül nevelek és vele elég nehezen mozgok, igy csak jövöhéten tudok elmenni orvoshoz, ezért irtam Önnek, hogy talán kicsit megnyugtatna!Előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, nem tudom megnyugtatni, a vérhányás mindig komoly tünet lehet! Ha nem tud orvoshoz menni, hívjon ügyeletet!

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! 43 éves lányomnak tavaly márciusában pajzsmirigy műtéte volt. Mk. oldalon…

  Tisztelt Doktornő!
  43 éves lányomnak tavaly márciusában pajzsmirigy műtéte volt. Mk. oldalon eltávolították a a pajzsmirigyet. Azóta gyógyszert kell szednie élete végéig. Legutóbbi TSH eredménye 14,430. Eddig napi másfél tablettát szedett, most felemelték napi 2-re. ⁄Sajnos nem tudom a gyógyszer nevét.⁄
  Azt szeretném kérdezni a Dr.-nőtől, hogy ilyen magas érték mellett miért kell nagyobb dózist szedni a gyógyszerből? Másik kérdésem: állandó gyógyszerszedés mellett miért ilyen magas a TSH érték?

  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Szerintem mindenképpen konzultálni kellene az endokrinológussal, mert ez a magas érték pont azt jelzi, hogy még mindig nagyon kevés a hormonpótlás.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy már több napja közvetlenül evés…

  Tisztelt Doktornő!

  Azzal a panasszal fordulok Önhöz, hogy már több napja közvetlenül evés után jelentkezik nálam iszonyú hányinger egy kis szédülés és gyomor tájékon kisebb-nagyobb fájdalom. Mennyiségre nem eszem sokat, mert már elég kevés ételtől is telítettnek érzem magam.
  Szeretném segítségét kérni abban, hogy hova fordulhatnék vagy tud-e esetleg valamit javasolni ami könnyíthetné a rosszullétet.

  Köszönöm:

  \\"ESZTER\\"

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Eszter!

  Javasolom, panaszaival forduljon gasztroenterológushoz személyes vizsgálat céljából.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves doktornő!Én egy 20 éves lány vagyok és eddig nem voltak efajta panaszaim de egyik napról…

  Kedves doktornő!Én egy 20 éves lány vagyok és eddig nem voltak efajta panaszaim de egyik napról a másikra a bal karom felett szúr és olyan mintha az izmomat megerőltettem volna de a bal kezem néha gyenge és olyan zsibbadó mintha nem is tudom miket emelgettem volna olyan!sosem volt ilyen panaszom és most nagyon megilyedtem! mit tegyek?válaszát előrre is köszönöm Tünde

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Tünde!

  Panaszai leginkább mozgásszervi ( nyaki csigolyák, ízület, izom) eredetűnek tűnnek, nincs oka aggodalomra.


  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő!

  Az én problémám a következő: 17 éves lány vagyok. Lisztérzékeny, vérszegény és vashiányos. Az elmúlt 2 hétben jelentkezett az alacsony vérnyomás. A legalacsonyabb eddig 83⁄37 volt. E körüli értékek jönnek mindig ki. Több csésze kávét megiszok azzal az indokkal,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Noémi!

  Sajnos, látatlanban nem tudok érdemi választ adni. Mind a lisztérzékenység, mind a vashiány és vérszegénység miatt kezelés szükséges, a vérnyomásértékek technikai… Még több

 • tisztelt doktornő! Érdeklődni szeretnék,édesanyám 64 éves tüdőembóliája volt 10 évvel ezelőtt. Azota…

  tisztelt doktornő!
  Érdeklődni szeretnék,édesanyám 64 éves tüdőembóliája volt 10 évvel ezelőtt.
  Azota szedi VARFARINT,csakhogy porckopás is van a térdjeiben amelyre az itteni szakorvos CONDROSULF 800 gyógyszert írt elő.Szeretném megkérdezni két gyógyszer
  együtt használata nem okoz-e vérzékenységet vagyis lehet-e a VARFARIN mellett használni?
  köszönöm előre is

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  A gyógyszertájékoztató szerint nem kell kölcsönhatástól tartani.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Minimálisan magas vércukromat (reggel 5.6-6.5),napközben szúrópróbaszerűen…

  Tisztelt Doktornő!
  Minimálisan magas vércukromat (reggel 5.6-6.5),napközben szúrópróbaszerűen se mértem 7,2-nél magasabbat-a labor szerint 5,8 felső határ-lehet testsúlycsökkentéssel visszaállítani?Kb.35-40kg plusz van rajtam,45éves vagyok.Azt vettem észre,hogy sokat iszom főleg délelőtt,ekkor kezdtem el méregetni,kb. 3 hete.
  A családban anyukám és lánytestvérei mindannyian cukorbetegek,a hajlamom megvan,de szeretném még elkerülni.Most már késő,vagy tudok tenni még valamit?
  Köszönöm
  Adrienn

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Adrienn!

  Ezt részletesebben ki kellene vizsgálni: vércukorprofil. HbA1c egyebek között. Javaslom, forduljon kezelőorvosához!

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa