A betegek kérdései (17811)

  • Kedves doktor nő!Nem vagyok Nadi,őt itt ismertem meg mert ő is nagyjából ugyanazok a tünetei…

    Kedves doktor nő!Nem vagyok Nadi,őt itt ismertem meg mert ő is nagyjából ugyanazok a tünetei mint nekem,és a problémái,ő már azota reumatogusnál is volt!Kérem doktornő válaszát az előző kérdésemre.Köszönöm.
    Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ugyanazon számítógépről írnak, hasonló panaszokkal :)
    Leírása alapján nem tűnnek szíveredetűnek a panaszai, mozgásszervi okokat kellene keresni, kezelőorvosát illetve reumatológust keressen fel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktor Nő! Köszönöm a gyors válaszát! EKG-n voltam, a főorvos úr mindent rendben talált.…

    Kedves Doktor Nő!
    Köszönöm a gyors válaszát! EKG-n voltam, a főorvos úr mindent rendben talált. Sportolok tovább, mert a feszültséget jól oldja és idővel minden berögzött félelmem megszűnik. Remélem :-)
    Minden jót kívánok Önnek és még egyszer nagyon szépen köszönöm a válaszait!
    Üdvözlettel:
    Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Edina!

    Nagyon szívesen és sok sikert kívánok :-)

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktor Nő!
    Pár hete írtam Önnek, hogy szorongok és egyedül vagyok minden nap. Antidepresszánst és nyugtatót nem szedek, mert rájöttem a gondjaim alapjára és természetes úton igyekszem változtatni rajta.
    Elkezdtem futni, de futás után van pár extraszisztolém. (nagyokat dobban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Korábbi levelét nem tudom azonosítani. Az extrasystolia) igen gyakori jelenség, lehet meglehetősen kellemetlen, de szervi szívbetegség nélkül nincs kóros jelentősége.… Még több

  • Nagyon köszönöm a gyors választ. Üdv. Rózsa53

    Nagyon köszönöm a gyors választ.

    Üdv. Rózsa53

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Rózsa!

    Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr Nő! 1994 től mirtális műbillentyűvel élek,, azóta Izületi gyulladásom is van 2009től…

    Tisztelt Dr Nő!

    1994 től mirtális műbillentyűvel élek,, azóta Izületi gyulladásom is van 2009től RA. Humira injkeciót kapok . 2013 márc tól gerinc, hasi fájdalmaim vannak. Elküldtek gerinc röntgenre , több mellkasi felvételt készítettek , ahol , leírják a sternumban drót varratsor van , a legalsó varrat ,az alsó részben eltört.

    Azt szeretném kérdezni,mi a teendőm ,veszélybe vagyok-e? Okozhat e ,ez hasi gerinc fájdalmat, vagy kiveszik az eltört varratot , tesznek másikat. Kihez forduljak?

    Válaszát előre is köszönöm.

    Rózsa53

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Rózsa!

    Legjobb lenne, ha ahhoz az intézményhez fordulna, ahol a műtétet végezték annak idején, vagy az önt nyilván rendszeresen gondozó kardiológust kérdezze meg, aki önt személyesen vizsgálja.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktor nő!nagyon nagy bizonytalanságba szenvedek!volt egy kis balesetem és beűtöttem a hátam.Egy kis fájdalmam volt utána de november végétöl elkezdett fájni a bal mell rész fölött.Voltam szív ultrahangon is ott csak 24órás vérnyomást ajánlottak ,ami rajtam is volt 3szor csináltak ekg.-t… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Hajnalka!

    Ugyanaz a véleményem-javaslatom, mint amikor kérdését Nadi néven tette fel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig lehet folyamatosan szedni a Magne…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig lehet folyamatosan szedni a Magne b6-ot? Néha olyat érzek, mintha bedobbanna a szívem. 1,5 éve voltam teljes kardiológiai kivizsgáláson, melyen igazából nem találtam szervi bajt. A javaslatban a testsúly csökkentése, illetve a dohányzás elhagyása volt. A fogyás részben már sikerült, 15 kg-ot fogytam azóta. A dohányzásról való leszokás még gondot okoz. A vérnyomásom néha nagyon alacsony, néha felmegy akár 150⁄90-re is. Ilyenkor nagyon megijedek, és még jobban felmegy. Hozzá kell tennem , hogy néhány éve cipralexet szedem, pánikbetegségemre. Igazából nem tudom mi lenne a jó megoldás. Azt megfigyeltem, amikor felmegy a vérnyomásom, és beveszek fél 0,25 mg-os Frontint, utána lejjebb megy a vérnyomásom. Ön szerint mi lenne a helyes megoldás?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A MagneB6 tüneti szer, nem kell okvetlenül szedni, csak ha nagyon kellemetlen érzést okoznak a "bedobbanások", a vérnyomást be kellene állítani, hogy ne menjen 140⁄90 fölé. Pánikbetegségével kapcsolatban javasolom, hogy konzultáljon kezelőorvosával.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot kívánok! 2 hete műtöttek vakbél gyulladással. A varratszedés után már nem csak a…

    Jó napot kívánok!

    2 hete műtöttek vakbél gyulladással. A varratszedés után már nem csak a varrat miatt húzódó fájdalmat éreztem, hanem néha nyilaló, szúró fájdalmat is a sebek körül és a vakbél helyénél is. Ez normális?

    A másik kérdésem pedig, hogy pár napja kemény a székletem, eléggé megszenvedek vele. Tegnap a széklet után jöt egy kis vér is. A széklet nem volt véres. Előtte utána ilyen nem volt, csak egy kis folt a wc papíron. Hemorid és neogranormon kenőcsöt használok rá. Tehetek ennél többet?

    Köszönöm,
    E

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt E!

    Első kérdésére az operáló sebész tudhat válaszolni, a másodiknál segít ha rostdúsan táplálkozik több folyadékot fogyaszt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktörnő! 3 napja elgáncsoltak focizás közben és elég csúnyán a bal oldalamra bordáimra,…

    Tisztelt Doktörnő!

    3 napja elgáncsoltak focizás közben és elég csúnyán a bal oldalamra bordáimra, csípőmre⁄medencémre estem nem volt időm a kezemet lerakni. Be is van lilulva több helyen a bőröm és fájnak a bordáim is

    Lehet egy ilyen eséstől ettől belső sérülésem?(lép)

    Előre is köszönöm
    Zsiga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Zsiga!

    Ez látatlanban biztosan nem ítélhető meg, kizárás céljából javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors, kielégítő válaszát!

    Tisztelt Doktornő!
    Köszönöm a gyors, kielégítő válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Szédülés, fejfájás, homályos látás miatt Carotis UH vizsgálaton voltam. vélemény:…

    Tisztelt Doktornő!
    Szédülés, fejfájás, homályos látás miatt Carotis UH vizsgálaton voltam.

    vélemény: a bal oldali artéria carotisok állapota: enyhe intimasclerosis. Annyit értek, hogy enyhe meszesedés. Van-e valamilyen tennivalóm?
    Okozza-e ez a gyakori nehéz légzést, szédülést, fáradékonyságot, fejfájást, homályos látást?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez a nyaki verőér belső rétegének enyhe meszesedését jelenti, kialakult állapot, tennivalója nincs, biztosan nem okozza az ön által említett tüneteket.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Doktornő ’ Szeretném kikérni tanácsát, már 4 hete magas a pulzus számom 129-131⁄min. A betegségem…

    Doktornő ’ Szeretném kikérni tanácsát, már 4 hete magas a pulzus számom 129-131⁄min. A betegségem Morbus cordis hypertensivus sine insufficientia cordis. A doktornőm a Concor 5mg tabletát irta fel 2x naponta , és háromszor Propafen tabletát. Ön szerint megfelel e a gyógyszer kezelése betegségemre. Hisz még ingadozik a pulzus számom, ha a gyógyszert beveszem, akkor 118-ra lecsökken a pulzusszámom egy kis időre. Mikor történhet változás?
    Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban ezt nehéz lenne megmondani, a diagnózis magyarul szívelégtelenség nélküli magas vérnyomás eredetű szívbetegséget jelent. A Concor nyilván csökkenti a pulzusszámot, de a Propafenont egyéb, komolyabb ritmuszavarok megelőzésére szokták alkalmazni. Tisztázza a kérdést kezelőorvosával!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • érdekes dolog történik velem. Ciklikusan, hónap eleje körül szoktam szédülni. Eddig menstruációhoz kötöttem, de 2 hónapja szünetel a menstruációm terhesség miatt és mégis szédülök. Első alkalommal olyan erős volt, h nem tudtam egyenesen menni. kb 5 hónapja tart. Voltam akkor neurológusnál semmit… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A vérnyomás tisztázásán kívül érdemes lenne tisztázni nyaki gerincének, vállizomzatának az állapotát is, ezek eltérései is okozhatnak hasonló panaszokat.
    Még több

  • Kedves Doktornő! Elég összetett tünetekkel fordulok Önhöz, de nem tudom hol⁄merre is kellene…

    Kedves Doktornő!
    Elég összetett tünetekkel fordulok Önhöz, de nem tudom hol⁄merre is kellene tájékozódnom.
    Kb 2-3 napja jelentkeztek a problémák: egészen konkrétan kellemetlen-feszítő érzés az orromban (nem fáj, nincs eldugulva, de egész nap érzem hogy valami nincs rendben) és gombóc érzés a torkomban valamint enyhe kaparás is. A fogaim is fájnak kissé és a nyelvem felületén égő érzést tapasztalok valamint a nyirokcsomónál is feszítést érzek, főként nyelésnél.
    Nincsen refluxom és eddig sosem voltak ilyen tüneteim, ezek a derült égből villámcsapásként jelentek meg most.
    Ismerőseim azt mondták szerintük allergia vagy stressz, de nem tudom, engem eléggé megrémisztenek ezek a tünetek és sajnos utána olvasva sem kaptam semmilyen biztató információt.
    25 éves nő vagyok és (nem tudom ez mennyire számít ebben az esetben) de sosem dohányoztam, alkoholt is csak igen ritkán (félévente 1-2 alkalommal) iszok, akkor is csak 1 max 2 pohárral.
    Kiskoromban (2 évesen) kivették az orrmandulám.
    Tudom hogy ez nem sok információ és hogy interneten nem lehet diagnosztizálni, de hálás lennék ha írna néhány sort nekem ezzel kapcsolatban!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban valóban nehéz volna megmondani, legjobb lenne, ha a panaszok helyének megfelelően elsősorban fül-orr-gégészhez fordulna.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy székrekedés ellen jó e az utifűmaghéj? Sajnos…

    Kedves Doktornő!

    Érdeklődni szeretnék, hogy székrekedés ellen jó e az utifűmaghéj? Sajnos olyan gyógyszert szedek, ami székrekedést csinál. A bioboltban azt mondták, hogy nagyon jó székletkarbantartásra és székrekedés ellen. Én csak azon aggódom, hogy ha ezt szedném, akkor a gyógyszer felszívódna, vagy azt is kimosná a szervezetemből? Köszönöm nagyon válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, nem rendelkezem részletesebb tapasztalatokkal a homeopatias szerek tekintetében, azt javasolom, hogy forduljon e terület szakemberéhez.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornö! Nappal mikor vegzem a dolgomat, vagy terhelem magam,eszre sem veszem.…

    Tisztelt Doktornö!

    Nappal mikor vegzem a dolgomat, vagy terhelem magam,eszre sem veszem. Nyugalomban viszont percenkent többször is kalimpal a szivem, sokszor erzek extra ütest.1-1 kihagyasnal ugy erzem, nehezebb levegöt vennem. Szedüles, és más hasonlo dolog nincs,csak nagyon ingerült leszek,megijedek. Front valtozas, idöjaras befolyasolhatja az extrak szamat? Es ez a legveteli nehezseg normalis dolog?

    Köszönöm. Marika 22

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Marika!

    Ha más nevet használ, akkor gondolja, hogy más lesz a véleményem?

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 25 éves, normális életvitelű nő vagyok, tudtommal egészséges (bár most járok…

    Kedves Doktornő!

    25 éves, normális életvitelű nő vagyok, tudtommal egészséges (bár most járok épp nőgyógyászati kivizsgálásokra permanens alhasi fájdalmak miatt).
    Tegnap rosszul lettem, és kicsit tanácstalanul állok, hogy mégis merre induljak el a probléma okának kiderítésében, ezért írok Önnek.
    A roham közösülés közben történt (párommal és nincs semmilyen lelki probléma a háttérben): elkezdett a kezem úgy zsibbadni, majd remegni, majd ez átterjedt az arcomra és az egész testemre, és egy görcsös állapotba futott ki: leginkább úgy tudnám jellemezni, mint ha áram futna át a testemen - megmerevedtem, nem bírtam behajlítani a végtagjaimat, az arcom is zsibbadt és beszélni is csak nehezen tudtam. A roham ebben az intenzitásban úgy 5 percig tartott, de előtte-utána még tartott ez az "áram"-szerű állapot. Egyszer már fordult velem ilyen elő, de akkor csak minimálisan, a kezemben éreztem ezt az érzést, és csak heves szívdobogás kísérte.
    Szeretném megkérdezni a Doktornőt, vajon mi állhat a dolog mögött, mégis merre induljak el, ha szeretném kivizsgáltatni magam.
    (Nőgyógyászati vizsgálatokra most kezdtem el járni, fél éve megjelent alhasi panaszok miatt).

    Előre is köszönöm a segítségét!
    Tisztelettel:
    Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Adrienn!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, mindenképpen ki kellene vizsgálni, először talán ideggyógyásznál epilepszia kizárása céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Elnézését kérem, utolsó kérdésem következik, az előzőből nagyon kifelejtettem...: Mi a teendő…

    Elnézését kérem, utolsó kérdésem következik, az előzőből nagyon kifelejtettem...: Mi a teendő akkor, ha percenként több mint 5 extra van?
    Jelenthet ez nekem veszélyes helyzetet? Sokszor mondják, hogy ilyen korban egészséges szívvel szinte semmi esély, csak nyugtalanítanak a tünetek.

    Köszönöm a válaszát mindhárom kérdésre! Szép napot kívánok! Róbert

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Róbert!

    Ez túl általános kérdés, mert a 6 is több 5-nél, és a 600 is. Kétség esetén keressen fel orvost, ezt további találgatásokkal nem lehet megoldani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jo napot doktorno!Nekem lenne egy olyan problemam hogy nagyon sokaig tablaszivacsot es mosogato szivacsot ettem nem tudom megmagyarazni hogy mijert de mindig akkor vettem eszre magam mikor mar megettem es nem gondolkoztam elotte olyan mintha nem is lettem volna ott mikor ettem sajnos evekig eltem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos fogalmam sincs sem arról, hogy mi okozta korábbi magatartási zavarát, sem azt, hogy jelen panaszait mi okozhatja. Orvosi vizsgálat nélkül ezt aligha lehet… Még több

  • Doktornő, előző kérdező vagyok, "Van okom aggódni?" volt a jelige. Először is köszönöm válaszát,…

    Doktornő, előző kérdező vagyok, "Van okom aggódni?" volt a jelige.
    Először is köszönöm válaszát, nagyon értékes volt számomra.
    Említette hogy ez a dolog attól függ leginkább, kamrai tachycardiáról vagy extrákról beszélünk.
    Volt már dolgom non sustained kamrai tachycardiával, ezek inkább hirtelen kezdődnek, hirtelen végződnek, inkább rohamként jönnek, én így tapasztaltam, és ha jók az információim. Azt az érzést nem is bírnám elviselni percekig,órákig... Az általam tapasztalt érzés inkább úgy alakul, hogy van 3-4 jó ütés, és utána egy melléütés, kicsi izomremegés érzés a szívnél, és akkor nehezebb venni a levegőt. Érdekes módon nappal mikor aktív vagyok nem igazán volt még ilyennel dolgom, főleg nem hosszú ideig.

    Tudom hogy interneten keresztül diagnózist felállítani nem lehet, de valószínűsíthető hogy ez NEM kamrai tachycardia?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem, ez inkább extrasystolia :)

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa