A betegek kérdései (17736)

 • Kedves Dr. Nő! 35 éves nő vagyok 18 éves koromban állapították meg ,hogy kezdődő chronicus…

  Kedves Dr. Nő!


  35 éves nő vagyok 18 éves koromban állapították meg ,hogy kezdődő chronicus nepfritisem van. Akkoriban még napi 3 mg ürítésem volt. Azóta született egy gyermekem
  terhesség 32 hetében császárral megszületett mert a vizelet 24 órás órás ürítésem 20mg ra ugrott. Már több mint 5 éve történt azóta is 10 11 mg a fehérje ürítésem. Sajnos nagyon dagad mindenem és a furonon kivul mást nem kapok. Terhességem alatt szedtem medrolt meg a betegségem kiderülése elején az csökkentette is de sajnos most semmit sem kapok. Szeretném a gyermekek felnevelni nem szeretnék művesére kerülni sem meghalni. Az is a problémám túlsúlyos vagyok és volt egy embóliám szedem a véralvadás gátlót is. A vérnyomásom az jó szedem a vérnyomáscsőkkentőt.Azt szeretném tudni, hogy nincs e valamilyen gyógvszer amit szedhetnék ez ellen a fehérje ürítés ellen mert ez hogy csak tétlenül várjam mikor áll le a vesém ez borzasztó- Előre is köszönöm segítségét.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnálom, de ebben csak nephrológus tud önnek segíteni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! 42 Éves vagyok, kb 3 hónapja jobb oldalon, borda alatti fájdalmam van derék…

  Kedves Doktornő! 42 Éves vagyok, kb 3 hónapja jobb oldalon, borda alatti fájdalmam van derék tájon, és csak amikor ülök.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Igaz, hogy kérdést nem tett fel, de nem tudom, mi okozhatja a panaszát, javasolom, forduljon kezelőorvosához!

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Dr. Tarján Zsuzsa! 42 éves férfi vagyok,szeretnék rendszeresen eljárni véradásra.A…

  Tisztelt Dr. Tarján Zsuzsa!

  42 éves férfi vagyok,szeretnék rendszeresen eljárni véradásra.A helyzet az,hogy a véremben kb 10 éve az előírt értéknél magasabb a szérum vas.A Dr Nő szerint ez kizáró tényező? Egyébként az összes többi labor értékem rendben van.Még arra lennék kíváncsi,hogy a véradás után marad a bőrön heg? Úgy tudom jóval vastagabb tűt használnak a véradásnál mint egy sima vérvételnél.Nem szeretném,ha hegek maradnának .Nagyon szépen köszönöm a segítséget.  Tisztelettel:
  Péter

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  A magasabb vas-értékkel kapcsolatban a véradásnál kérjen felvilágosítást. A véradásnál használt tű azért nem olyan vastag, hogy maradandó heget hagyna.


  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő A problémám április elején kezdődőtt, véres vizelettel ügyeletre mentem,…

  Tisztelt Doktornő

  A problémám április elején kezdődőtt, véres vizelettel ügyeletre mentem, antibiotikumos kezelést kaptam hógyhólyag gyulladás miatt, majd egy héttel később már vesegörccsel kerestem meg a háziorvosomat, ő ultrahang vizsgálatra küldött. A bal vesémben vizeletpangást észleltek, kórházba kerültem. Újabb antibiotikumot kaptam, azt mondták vesekő. CT vizsgálat is volt, ahol a májban elváltozást találatak, ekkor nagyon megijedtem. Ezt irja a lelet: A hepar normális nagyságú, V-ös VI-os segmentum határán medialisan a májkontúrból előboltosuló kb 45x35mm nagysáú, az artériás fázisban halmozást mutató centralis heget tartalmazó térfoglaló képekt van. a IV-es segmentumban ventralisan egy kb 10mm-es, a VI-os segmentumban kb 15mm-es hyperdenz góc van. A hepar egybütt homogén dentizású. Az epeutak ne tágabbak.
  Vérvételen a májfunkciókkal nincs gond.
  2001-ben agydaganattal műtöttek. És megszakításokkal, de elég hosszú ideig fogamzásgátlót szedtem.25 éves vagyok. MRI vizsgálatra várok. Ön szerint van miért félnem?

  Tisztelettel: Réka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Félni remélhetőleg nincs oka, de mindenképpen tisztázni kell az elváltozás mibenlétét.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Üdvözlöm! Az elmúlt pár hétben rossz volt a gyomrom(azt mondta a védő nő a februári antibiotikum…

  Üdvözlöm!
  Az elmúlt pár hétben rossz volt a gyomrom(azt mondta a védő nő a februári antibiotikum szedése miatt van) és fájt a hasam néha.Előzö héten voltam belgyógyásznál és ő megvizsgált(hasamat nyomkodta,vérnyomást mért, súlyt)Elmondtam neki a panaszaim és elküldött vérvételre.Annyi derült ki hogy d vitamin hiányom van.Arról viszont fogalmam sincs hogy mi volt ami még volt mérve.(a vérvételen).
  A belgyógyász annyit mondott hogy legyek a napon 20 percet és majd valamikor menjek el egy ultrahangra de azt mondta nem sürgős.Gondolom akkor a gyomrommal nem kell semmit se csinálni?Csak engem zavar hogy néha fáj és émelyeg.Mit tehetek ellene.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, javasolom, forduljon gasztroenterológushoz.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktor Nő! Pár hónapja magas vérnyomásom lett, amire kaptam 5 mg Amlodipint haziorvosomtól.…

  Tisztelt Doktor Nő!
  Pár hónapja magas vérnyomásom lett, amire kaptam 5 mg Amlodipint haziorvosomtól. Reggel kell egyet bevennem. Majd eltelt több, mint 2 hónap, folyamatosan jártam hozzá, mert fejfájásaim voltak, rosszul éreztem magam. Mindig magas volt a vérnyomásom, 145-150⁄ 100-110 körül szokott lenni. Mai napig is járok hozzá, mert megvannak a tüneteim, de semmit nem mond rá konkrétat. 27 éves vagyok, lombik programra szeretnénk menni a férjemmel, de ez gondot fog okozni. Visszamentem egy hete hétfőn hozzá, majd azt mondta, akkor szedjek 2 darabot, reggel és este, én ezt is tettem. Elmúlt már több, mint egy hét, tegnap visszamentem,akkor is magas volt a vérnyomásom. De semmit nem mond rá, csak annyit, hogy kerüljem a sós eteleket, stb. én 172 magas vagyok, 73 kg, mert dietazom 2 honapja, fogytam 5 kgot. Nem eszek zsirosat, sosat. Nem tudom még mit tehetnék. Tegnap este észrevettem, hogy a bokáim nagyon dagadtak. Nem foglalkoztam ezzel. De ma is nagyon feldagadtak, benyomim az ujjam és a helye ott marad. Ön szerint mit tegyek? Megint menjek vissza? Már nagyon elegem van. Ön szerint mit kellene tennie a haziorvosomnak? Koszonom a válasz! Zsanett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  10 nappal ezelőtt már közel hasonló módon leírta a problémáját. Az én válaszom nem változott, a viszonyok pontos tisztázására ABPM szükséges. Megjegyzem még, hogy ha terhességet tervez, akkor különös gonddal kell ezzel a kérdéssel foglalkozni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! Meg szeretném kérdezni,hogy gyakori gyomorfájdalom áll fent férjemné,bármilyen…

  Kedves Doktornő! Meg szeretném kérdezni,hogy gyakori gyomorfájdalom áll fent férjemné,bármilyen ételt fogyaszt kb 5 perc és gyomor fájdalomra panaszkodik amit van,hogy hányinger kisér!Ez mellett előre fél a wc-től,mert állítása szerint ordítani tudna,külsőleg nem látható semmi,talán belső aranyér?Vagy összefügg a gyomor fájdalommal?Sokat idegeskedik.... Válaszát előre is köszönöm..Kinga

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, javasolom, hogy férje forduljon gasztroenterológushoz személyes vizsgálat céljából.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Tényleg nagyon köszönöm segítségét. A gracilisabb koszorúsértől tartottam,ill.a…

  Tisztelt Doktornő!
  Tényleg nagyon köszönöm segítségét.
  A gracilisabb koszorúsértől tartottam,ill.a bicuspidalis billentyű a véleményben külön sorban volt,azt hittem jelentősége van.
  A ritkán jelentkező panaszok nem is érdekelnek már,az aorta állapotával tartottam esetleg összefüggésben-ebben a háziorvos támogatott ill. megerősítette gyanúmat.
  Nagyon köszönöm,hogy értékes idejéből áldozott rám,hogy megnyugtasson
  Ildi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Igazán nagyon szívesen.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Köszönöm eddigi segítségét. Elkészült a mellkas és coronaria CT vizsgálatom.-elnézést,hosszú…

  Tisztelt Doktornő!
  Köszönöm eddigi segítségét.
  Elkészült a mellkas és coronaria CT vizsgálatom.-elnézést,hosszú lesz.
  Szeretném véleményét kérni,főleg a billentyű,a bal pitvarban található "valami" érdekelne.Mi várható?
  Ez a lelet okozhat nagyon ritkán torokba érzett fájdalmat (terhelésnél),ill lapocka körüli hátfájdalmat magas vérnyomásnál?

  A bicuspidalis aortabillentyű ábrázolódott,egymással szemben eredő coronariákkal.A cuspisokon számottevő meszesedés nem látszik.Jobb domináns coronaria rendszer ábrázolódott.Amennyire a szokottnál kissé gracilisebb erek megítélhetőek,számottevő atherosclerosis nem látszik.

  Az aorta ascendens normális tágasságú.Az aortaív-descendens átmenetében posztoperatív viszonyok láthatók.Az isthmusban megfigyelhető,a bal arteria subclavia szájadékát magába foglaló tágulat nem növekedett,legnagyobb átmérője jelenleg is 42mm.A descendens középső és alsó harmada normális tágasságú,homogén telődést mutat.

  A bal pitvar üregében csaknem sagittális síkú köteg figyelhető meg,mely feltehetően taenia sagittalis.  Vélemény:Coarctatio aortae rekonstrukciója utáni késői állapot.Az isthmusban lévő aneurysma nem növekedett.(42mm)

  Bicuspidalis aortabillentyű

  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Igazán örülök a jó eredménynek (bár ön nyilván jobban). Az aorta állapota jó, az aneurysma mérete nem nőtt. Az aorta-billentyű 2 tasakos, számottevő eltérés nincs, a koszorúereken nincs szűkület. A bal pitvarban leírt taenia sagittalis tudomásom szerint nyílirányú izomköteg, nem tudok róla, hogy jelentősége lenne.
  A panaszokat a leírtak nem magyarázzák.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Vizsgálatok Érték Ref.tartomány Dehidroepiadroszteron…

  Vizsgálatok Érték Ref.tartomány

  Dehidroepiadroszteron 1393 H 260-800
  Dehidroepiadroszteron-szulfát 76 L 185-390
  Totál tesztoszteron 189 L 200-980
  Aldosteron 18 H 4-10
  Víz. Kreat kiválasztás 21237 H 7000-16000
  Kreatinin clearence 147 H 94-140
  Kreatin-kináz 342 H 24-195
  Kreatinin 131 H 53-127
  IGF-1(inzulinszerű növ.faktor) 255 H 107,8-246,7
  Adrenalin meghatározása viz. kimutath.alatt 1,7-22,4
  Kollagén keresztkötés-crosslaps 1078 H 0-300
  VMA meghatározás 0,6 H 1,8-6,7
  GFR - EPI >90 90-120
  Se Húgysav 441 H 200-416
  LDL koleszterin 4 H 0-2,59
  Koleszterin 5,5 H 2,6-5,2
  Triglicerid 2,18 H 0,5-2
  Nátrium 134 L 135-148
  Kálcium 2 L 2,25-2,61
  Albumin 52 H 35-50
  RF-LATEX reagens hiány
  AST reagens hiány
  CRP 0,0 L 0-8
  AMYLÁZÉ 99 H 0-99


  Tisztelt Hölgyem!
  Harmincnégy éves férfi vagyok. A fenti eredményeket produkáltam a vér-vizelet vizsgálatokon; 24-órás savas vizeletgyűjtésből származó mintával.
  Azokat a leleti eredményeket írom ide, amik a referencia tartományhoz képest eltérnek.
  Érdekelne a Doktornő véleménye az esetleges összefüggések, következmények és az ezek függvényében adható "diagnózis" lehetőségei tekintetében.

  Köszönöm figyelmét!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Csak laborleletekből ritkán lehet érdemi következtetést levonni. Egyébként panaszokkal kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni, de laborleletek értékelésénél azt javasolom, hogy a www.hazipatika.com⁄laboreredmenyek honlapon tájékozódjon.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves doktornő! két hét alatt kaptam 2 db. steroidos injekciot a vállamba, azota teljesen felborult…

  Kedves doktornő! két hét alatt kaptam 2 db. steroidos injekciot a vállamba, azota teljesen felborult a vércukorszintem, cukorbeteg vagyok, de diétával szépen már hónapok ota beállt a cukrom. ugyanugy táplálkozom, ennek ellenére a cukrom étkezés után a régebbi 7-9 helyett 13.-ra is felmegy, és soha nem megy visssza 6,0 alá.holott az injekcio előtt mindig visszament étkezés után 2-3 órával a cukorérték 6 alá. az injekcio miatt borult fel gondolom minden, és ez meddig tart? mikor ürül ki teljesen a szervezetből, és visszafog-e állni a régi egyensuly, vagy teljesen össszeborult emiatt minden? üdv. kné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Sajnos, most sem tudok jobbat tanácsolni, mint hogy keresse fel diabetológusát.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • T-doktornő! Sajnos a traumatologus nem kérdezte meg, pedig neki kellett volna, hogy-van-e valamilyen…

  T-doktornő! Sajnos a traumatologus nem kérdezte meg, pedig neki kellett volna, hogy-van-e valamilyen betegségem. Cukornbeteg vagyok gyógyszeres, de a diétával már nagyon jól beállt a cukrom, max étkezés után 8-9 volt, és azután szépen visszament 5.2-5.8 ra. A vállamba kapott steroidos injekciot követően felment a cukrom, az éhgyomori 9 lett, az étkezést követő ugyanolyan étkezés mellett 13.-15 és az elmult egy hét alatt soha nem ment 6.o alá. kérdésem, hogy visszafog-e állni a cukrom,ha kiürül a szervezetemből a steroid, és ha igen, mennyi idő mulva. 2 db.-ot kaptam az elmult két hét alatt, és azota fennáll ez a zavar.előre is köszönöm válaszát. üdv.kné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Legjobb lenne, ha ezt diabetológusával konzultálná meg.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • rendszeresen járok kb évente laborvizsgálatra, mert a vc értékem kicsit emelkedett. Hgba1c 7.4…

  rendszeresen járok kb évente laborvizsgálatra, mert a vc értékem kicsit emelkedett. Hgba1c 7.4 %. májfunciós vizsgálat is szükséges, mivel egy véletlen lelet cirr. hep. micronodularis dg-t állapított meg kivizsgálás után. Alkohol mindig mértékkel néha, azóta semmi. már több alkalommal a kaliumszintem 6-6,3 körül van. Panaszom tulajdonképpen nincs, ⁄hála Isten⁄, ezzel a kaliummal nem szoktak foglalkozni, egyéb értékeim norm. határon belül. azért izgat, mert olvastam a net-en mindenfélét a kaliumról, hozzáértő nem vagyok, lehet nem kellene kutakodni dolgok után ? Kérem szíves felvilágosítását, mert a kisördög....
  köszönettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Az érték nem elhanyagolható, bővebbet olvashat az alábbi linken: http:⁄⁄www.hazipatika.com⁄laboreredmenyek⁄kalium⁄14
  Az okok tisztázása mindenképpen további vizsgálatot igényel.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Kb másfél éve fennálnak tüneteim( ált. gyengeség, hajhullás ,szakáll diffuz…

  Tisztelt Doktornő!

  Kb másfél éve fennálnak tüneteim( ált. gyengeség, hajhullás ,szakáll diffuz ritkulása, volt mikor éjszaka izzadtam,szemszárazság, égő bőr érzés főleg lábon. Eddig kb 6×voltam vérvételen teljes vérkép crp immunologiai paraméterek negatív eredményt adtak. Emellett hasi uh neg. Mellkas rtg neg. Koponya mri negativ , fogaszati panorama rtg. 2 lyukas fogat mutatott ezeket kihuztak. Kerdesem az lenne limfomát ezekkel a vizsgálatokkal kimutatták volna? Csak olvastam egy cikket hogy nehezen kimutathato és ovatossagbol kerdezem. Nyirokcsomom nincs megnagyobbodva. Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Valószínűleg alaptalan az aggodalma, de biztosat látatlanban nem, csak orvosi vizsgálat alapján lehet mondani.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves DRNŐ! nagyon fáj a fogam. donalgin és apranax fájdalomcsillapitó van itthon. magasvérnyomás…

  Kedves DRNŐ!

  nagyon fáj a fogam. donalgin és apranax fájdalomcsillapitó van itthon. magasvérnyomás és cukorbetegségre szedett gyógyszerekkel melyiket lehetne szedni?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Tudomásom szerint a Donalgin szedhető, de legjobb, ha megnézi a "Betegtájékoztató"-t.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! Azt szeretném megtudni, hogy milyen orvos foglalkozik elhízással? Napok óta…

  Kedves Doktornő!
  Azt szeretném megtudni, hogy milyen orvos foglalkozik elhízással? Napok óta keresgélek, de egyszerűen nem tudok kihez fordulni. 25 éves lányomnak szeretnék orvost találni, hogy segítsen elindítani fogyását. Tudna ajánlani valakit? Pécsi rendelés lenne a legjobb. Előre is köszönöm válaszát! Bocsánat, hogy ilyennel zaklattam, de már nagyon elkeseredtünk! Üdvözlettel: Ildi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Első lépésként az alábbi linket ajánlom: http:⁄⁄www.ismertorvos.hu⁄dietetikus⁄pecs, itt bizonyára el tud indulni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Abban szeretném kérni a segítségét, hogy az anyósom hála a jó istenek elég…

  Tisztelt Doktornő!
  Abban szeretném kérni a segítségét, hogy az anyósom hála a jó istenek elég jó egészségnek örvend.
  Volt pár évvel ezelőtt egy hátsó fali infarktusa, amit elég hamar és gyorsan rendeződött.
  Az utóbbi időben már háromszor is kartétezték, amit szintén nagyon jól viselt.
  A helyzet most az, hogy egy kicsit fullad. ⁄Igaz akkor, ha szalad a busz után. ⁄ Vicces, de így igaz!
  Teljesen önálló életet él. Naponta temetőbe való járás, bevásárlás, piac, takarítás, főzés.
  Nagyon tiszta ép észjárású, sok mindent rá lehet bízni.
  Most a múlt héten befeküdt egy kardiológiai kivizsgálásra.
  Az eredmények a katéterezés után. Fizikálisan és az eredmények ismeretében műthető.
  Billentyű cserét javasoltak.
  Először azt mondta, hogy élek, amíg élek. Nem vállalja. Most viszont a háziorvos hirtelen azt mondta neki lehet, hogy elvizesedik, és majd ápolásra szorul.
  Most tőlünk várja a megoldást. Mit javasolunk, mert azt teszi. Nekünk akar jót.
  Mert ha meghal, nem baj: csak ne szoruljon ápolásra. Ne kellejen neki feküdni ép ésszel tehetetlenül. végig szenvedi. Mi mellette vagyunk mindenben. A választ viszont nem tudjuk megadni neki.
  Minden nap segítséget kér a válaszra. Mi nem tudunk neki mit tanácsolni.
  Nekünk az a jó ha van ,és természetesen nem szenved ! Vágjon bele? 85 éves !
  Milyen esélyek vannak, ha meg műteti magát és milyen, ha nem ?
  Ez miatt nem akarunk magunknak sem és neki sem bajt !
  Nagyon szépen köszönöm a kedves válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ezt a kérdést látatlanban, anyósa jelen állapotának és a vizsgálati leletek eredményének ismerete nélkül nem lehet felelősséggel megválaszolni.
  Az életkor önmagában is fokozza a kockázatot mindkét esetben, és sajnos arra sincs garancia, hogy műtét után nem szorul ápolásra. Sajanos, ezt nem is önöknek, hanem egyedül neki kell eldöntenie, nem a háziorvos, hanem a kardiológus véleménye alapján.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Három hete kezdődött, hogy eldagadt a lábam térdtől lefelé. Reggelre kicsit…

  Tisztelt Doktornő!

  Három hete kezdődött, hogy eldagadt a lábam térdtől lefelé. Reggelre kicsit apadt, de aztán másnap megint. Ez így ment kb. egy hétig. Aztán a második héten már reggelre sem apadt le, szinte duplájára dagadt. A háziorvosom sürgősségi betegellátásra utalt. Ahol először semmi komoly bajt nem találtak. De még továbbküldtek vizsgálatokra. Kardiológia, belgyógyászat negatív, teljes hasi és kismedencei ultrahang negatív, mellkasröntgen negatív. Ekkor a belgyógyász javaslatára egy teljes labor vált szükségessé. Aminek eredménye azt mutatta, hogy a véremben az összfehérje és az albumin alacsony, a vvt süllyedés 38, a koleszterin 6.6, a többi eredmény a referenciatartományon belül van. A vizeletemben 1 látótérben 11 fehérjét és 4 vvt-t találtak, valamint túrós csapadékot. Ezért most a nephrológiára utaltak. Addig pedig vízhajtó gyógyszert kell szednem. Csak az a problémám, hogy jún. 2-ára kaptam időpontot. És ha addig romlik az állapotom? Nagyon félek. Ön szerint lehetséges, hogy ez nemcsak a vese betegségétől lehet? A közérzetem is nagyon rossz..és sokat fáj a fejem, meg gyengének érzem magam. Egy hétig táppénzen voltam, de most mennem kell dolgozni. Azt sem mondták, hogy a fehérjét pótolni kell-e, vagy nem.

  Előre is köszönöm válaszát!

  Tisztelettel

  Kati

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  A leírtak lapján elég komoly veseeltérés áll panaszai háterében, jó lenne, ha sikerülne hamarabb hozzáértő orvoshoz kerülnie. Nem lehetne, hogy a háziorvos sürgősséggel utalja kivizsgálásra-kezelésre?

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Gyökérkezelni kéne a fogam,de van egyhe mitriális prolspsusom.(elnézést a…

  Tisztelt Doktornő!
  Gyökérkezelni kéne a fogam,de van egyhe mitriális prolspsusom.(elnézést a helytelen írásért)van aki azt mondja kéne antibiotikum van aki szerint nem.Én nem szeretnék,az biztos.Ön szeri t szükséges?ha nem kapok,mennyi az esélye egy szívbelhártya gyulladásra?köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Ha a mitrális prolapsus nem jár billentyű elégtelenséggel (ezt önnek kell tudnia), akkor nem szükséges antibiotikum szedése.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktor Nő! Tegnap este rosszul lett a nagymamàm.. Hànyt, majd elvesztette az eszméletét…

  Tisztelt Doktor Nő!
  Tegnap este rosszul lett a nagymamàm.. Hànyt, majd elvesztette az eszméletét és a vérnyomàsa is 200 felett volt..
  Bevitte a mentő, majd a kórhàzban elvégzett vizsgálatból az agyvérzést kizàrtàk és érelzàródàsra gyanakodnak, de egyenlőre még semmit nem tudni, holnap vizsgàlják tovább. A kérdésem az lenne hogy mivel még mindig eszméletlen állapotban van, hogy észhez fog-e térni, felépülhet-e ebből valaha illetve milyen következményei lehetnek?
  Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát!
  Üdvözlettel: egy nagyon aggódó unoka (Szabó-Sz. Erika)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Tisztelt Kérdező!

  Őszinte együttérzésem, de látatlanban nem tudok önnek semmi érdemi választ adni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa