A betegek kérdései (17812)

  • Kedves Doktornő! December óta sajnos kell szednem a Delagilt napi 1⁄2 tablettát .az Immunologus…

    Kedves Doktornő!

    December óta sajnos kell szednem a Delagilt napi 1⁄2 tablettát .az Immunologus irta fel Mivel nem lett jó a véreredményem . A kérdésem az lenne hogy ettől a gyógyszertöl lehet-e hányingerem és van olyan reggel hogy majd nem hányok is ? Voltam belgyógyásznál az irt fel pantropazol 40 mg azt mondta gyomorsav túltengéstől van hányingerem és a sok idegeskedéstől . Azt mondta hogy ha jobb lealhatok a pantropazol szedésével 2 hétig nem szedtem de sajnos most ismét visszajött a hányinger és hogy majdnem hányok reggel pedig már csak a Delagilt szedem .

    Válaszát köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A Delagilnak lehet ilyen mellékhatása, a követendő eljárásról beszéljen immunológusával.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Több alkalommal észrevettem már, miután párom elalszik (37 éves férfi) az…

    Kedves Doktornő!

    Több alkalommal észrevettem már, miután párom elalszik (37 éves férfi) az egész bal karja kiizzad, verejtékezik míg a jobb karja száraz marad. Lehet valami betegség az oka?

    Előre is köszönöm segítségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudok önnek válaszolni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornô! Kérdésem az lenne, hogy salzopyrin mellett lehet szolàriumba menni? Ha nem…

    Kedves doktornô!
    Kérdésem az lenne, hogy salzopyrin mellett lehet szolàriumba menni? Ha nem akkor ez a gyògyszer helyettesíthetô olyan szerrel ami nem fény érzékeny?
    A szolit nem szoktam túlzasba vinni, csak hogy valami kis szinem legyen, ez fontos számomra. Vàlaszàt elôre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt is gasztroenterológusa tudja önnek megmondani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktor Nő! Kérdésem az lenne,hogy a magas pajzsmirigy gyógyszerrel helyre lehet-e állítani.És…

    Kedves Doktor Nő!
    Kérdésem az lenne,hogy a magas pajzsmirigy gyógyszerrel helyre lehet-e állítani.És az mennyi ideig tarthat el?
    Lányomék első babát szeretnének és addig míg nincs normál érték szóba sem jöhet a terhesség,nehogy valami baja legyen a babának.
    Már nagyon szeretné mindenki a családban a babát,de nem tudjuk mennyi időbe telik,míg rendeződik a pajzsmirigye.
    Nőgyógyászatilag rendben van nála minden.
    Köszönöm ha válaszol.
    Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Erről csak lánya kezelőorvosa adhat önöknek felvilágosítást, bizonyára rendezni kell a pajzsmirigy állapotát.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Dr.nő! Segítségét szeretném kérni. Férjemnek kb.7-8 évvel ez elött diagnosztizálták sajnos,…

    Kedves Dr.nő!
    Segítségét szeretném kérni. Férjemnek kb.7-8 évvel ez elött diagnosztizálták sajnos, nem kissejtes tüdő daganatot (44 éves)ami a bal lebenyben van sajnos, jelenleg EKG -t csináltak és az orvos kariológiai UH -ra küldte, vért vettek 3 fajta kémcsőbe amibe vennio szoktak és vízeletet is vettek de ezeknek az eredményét nemtudjuk még..... mindig azt mondja úgy érzi magát mintha valaki ülne a mellkasán. ha valamit csinál hamar elfárad de van mikor jól van és akkor nem lehet le "lőni se"ekkor mikor valamit csinál észre vettem P:száma iszonytossan meg ugrik......mintha futott volna. Az orvos azt mondta EKG nem lett olyan nagyon jó de szív zörejt hall billentyű problémára gyanakszik( ez az üzem orvos akiről beszélek)mert bhogy dolgozik.... mikor kb:7-8 évvel ezelött közölték vele biopsziát akartak venni tőle de ő nem engedte és abba hagyta szinte sokot kapott.
    Egyébként sokat fogyott,az utobbi időben de nem tudom mennyit..?kg?
    sokat fáj a feje.....sokat köhög ekkor van mikor hány is de mikor nagyobb mennyiséget hány akkor véres is a hányadéka,de nem tiszta véreset hány.....(nem akarom elkiabálni)
    Mi a véleménye erről az esetről? Lehet hogy a szívével is gond van? Nem tudom mit csináljak?Van össze függés a tüdejének és a szívével kapcsolatba?Mit csináljak?
    Tudom ki kell vizsgálni de nagyon félek, és ő is félünk hogy az orvos közölni fogja velünk...........amit nem akarunk hallani.................................

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Igazán sajnálom, de látatlanban egyáltalán nem tudok érdemi választ adni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr. Nő! Az lenne a kérdésem hogy kb egy hónapja ittam egy űveg kólát és autóba pattantam…

    Tisztelt Dr. Nő!

    Az lenne a kérdésem hogy kb egy hónapja ittam egy űveg kólát és autóba pattantam és elkezdet erőseket ütni a szívem mintha összeszorult volna a torkom és egy nagy lüktetés ülve éreztem állva nem.aztán egy jó fél óra múlva elmulot de kellemetlen volt.Utána meg nagyokat büfögtem és elmúltak a panaszaim.A mostan panaszom tegnap kezdődőt,hogy este sokat ettem és ülve megint ugyan olyan szívütéseket éreztem kb 9db 1 óra alatt.mai nap elöb volt pár db evés után.Az elsö ilyen tünetem után elmentem orvoshoz ott készült ekg ami teljesen negatív lett.A dr úr azt mondta hogy valószínű hogy a teli gyomrom nyomta a rekeszizmomat és az meg a szívet és attól van ilyen .Amúgy refluxos vagyok,.2009 ben teljes kardiológiai vizsgálatom volt,ekg ,24 órás holter ,terheléses ,szívultrahang minden negatív volt csak annyit mondtak h kicsit kiszélesedett a QRS em de az nem probléma .amúgy azt se értem h mit jelent.Ön szerint is ettől lehet problémám.32 éves férfi elhúzott vagyok sajnos.Várom válaszát
    Üdv :Tamás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Lehetséges. Kétség esetén keresse fel kezelőorvosát.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Velemszületett VSD-m van! Voltam kardiológusnál! Azt mondta,hogy infectiv…

    Tisztelt Doktornő!
    Velemszületett VSD-m van! Voltam kardiológusnál! Azt mondta,hogy infectiv endocarditis profilaxis szükséges magas rizikó szerint! De nem fejtette ki! Ez mit jelent?
    Nagyon köszönöm válaszát!
    További szép napot!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A lényege az, hogy sebészeti, fogászati beavatkozások előtt antibiotikus kezelés szükséges az ön esetében. Ennek lényegét kezelő kardiológusától kérdezze meg.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktonő! Az elmult hetem stresszes volt.Tegnap munkavégzés kozben ,"furcsa" erzesem…

    Tisztelt Doktonő!
    Az elmult hetem stresszes volt.Tegnap munkavégzés kozben ,"furcsa" erzesem volt,a nyakamban elol olyan erzesem vokt,mintha ott verne a szivem... Méky levegoket kelkett vennem.Gondoktam elmulik,folytatattam a munkam tovabb,De jott megint ez az erzes.Ratapintottam a pulzusomra,3-4 normalis utes utan egy kihagyas,majd megint ugyanez,ezutan visszaallt 85⁄perc volt,szamlalasra.Bevettem Magne B6-ot,picit jobb lett,majd estig kb. 5-6 szor ismetlodott ez a kihagyas.Ejszaka jol aludtam.Ma volt megint,magneziumra megyszunik egy idore.Mi lehet a baj.
    Valaszat koszonom.
    Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    [faq164]

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tiszteletem, ma reggel tették fel rám a Holtert 24 órára. Azt szeretném kérdezni, hogy míg…

    Tiszteletem,

    ma reggel tették fel rám a Holtert 24 órára. Azt szeretném kérdezni, hogy míg viselem, használhatom továbbra is a számítógépet, tévét és a mobiltelefont (ugyanis éppen ma frissíti a telefon a szoftwert wifi-n keresztül, ami eltart kb 4-5óráig is, úgyhogy nem telefonálás lenne)? Tulajdonképpen csak a mobil miatt félek, hogy nem zavarja-e, míg wifin dolgozik... Köszi.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nyugodtan használhatja.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő ! 2010-ben infarktuson estem át Norvégiában, ahol lakom. Itt subendokardialis…

    Tisztelt doktornő !

    2010-ben infarktuson estem át Norvégiában, ahol lakom. Itt subendokardialis infarktusnak hívták és 2 drb. u.n. stent-et helyeztek be. Azóta naponta szednem kell ezeket a gyógyszereket: Amlodipin vérnyomáscsökkető 5 mg, Albyl-E vérhígitó 75 mg és Selo-Zok betablokker 50 mg.
    Azt szeretném kérdezni, hogy ezek a gyógyszeradagok ennyi idő után csökkenthetőek-e illetve megszűntethetőek-e ? Ugyanis több, kisebb mellékhatásuk van (kiütés, fülgyulladás) - valószínűleg a többi, általam szedett gyógyszer miatt (cukorbaj miatt Metformin, koleszterol miatt Lipitor, asztma miatt Seretide Discus).

    Köszönettel, Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezeket a gyógyszereket nem célszerű csökkenteni, nyilván a szükséges adagot írta fel az orvosa. Bizonyára Norvégiában is van kardiológiai gondozás, javasolom, hogy ottani orvosával konzultálja meg a kérdéseit.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktorno 25 èves vagyok, 6 hèttel ezelott szultem elso gyermekemet a szulès inditt…

    Tisztelt Doktorno


    25 èves vagyok, 6 hèttel ezelott szultem elso gyermekemet a szulès inditt volt magas vernyomàs miatt toxemia nelkul. Terhesseg elott normàlis volt a vernyomàsom. A laboreredmenyeim mind negativak lettek. Viszont szulès utàn kèt hèttel ujra felment 160⁄100-ra de mivel lecsokkent magàtol nem adtak rà gyogyszert. 6 hèt utàn az itthoni mèrèsek alapjàn a màsodèk èrtèk mindig magasabb 120⁄99 van hogy 100-on feluli èrtèkeket mèrek ami perceken belul rendezodik viszont mozgàs hatàsàra ismèt az egekben van. A kèrdèsem az lenne hogy a màsodik èrtèk hogy mindig magas mire utal es mennyire veszèlyes. Fekvo helyzetben normalizàlodik csak. Hozzà kell tennem hogy szulès utàni depresszioban is szenvedek ez mennyire jàtszik kozre?

    vàlaszàt elore is koszonom
    Tisztelettel: Fruzsina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A vérnyomásmérésnél bármelyik érték magasabb volta amellett szól, hogy részletesebben ki kell vizsgálni a vérnyomását (tartós monitorozás, ABPM). A szülés utáni depresszió ezzel nem függ össze, de az ön és a baba érdekében azt is kezelni kell.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm kedves doktornő! 16 éves koromtól testépítéssel foglalkozom kivéve a két terhességem…

    Üdvözlöm kedves doktornő!

    16 éves koromtól testépítéssel foglalkozom kivéve a két terhességem idejét és a szoptatási időt . Mind két terhességem veszélyeztetett volt korai méhlepény meszesedése miatt ,nem dohányzom ,mértékkel néha fogyasztok alkohol tartalmú italt .
    Gyakoriak az alhasi fájdalmaim ,vérnyomásom pulzusszámom alacsony,gyakran szédülök. A szívverésem ritkán , nem is értem miért mintha szünetelne ilyenkor hideg érzetem van mellkastájon majd a bordáimon érezhető lökéssel és köhögéssel egy nagy dobbanás ?-néha mintha görcsbe rándulna éppen csak annyi levegőt tudok venni hogy ne essek össze ,nagyon fájdalmas,mozdulatlanul kell feküdnöm félórán keresztül. Három éve jelentkezett nálam szénanátha,tavaly bőrkiütés lilás bőrmegvastagodás kíséretében,vizesedik a bal lábam és a viszerek egy nap alatt jöttek ki a térdemtől a combhajlatomig három nagy-számomra nagy-zsákszerű dudorral amire komp.harisnyát húzok nagyon fájdalmas nyáron és télen egyaránt bár ez nem állandó.Allergológia teszt neg. de kerülnöm kell a tejcukrot,glutént . Két éve extrém módon fáradok ,elalszom ha akarok ha nem ,abbahagytam az esti iskolát mert féltem ,hogy elalszom hazafelé útközben.....
    Az arcom két oldalán az állcsont alatt és fölött fájdalmas kiütések jelennek meg időszakonként,összefüggések nélkül,nem találok étkezési okokat amire foghatnám.
    Kardiológián azt mondta az orvos bár ő lenne ilyen formában,ekg jó !
    Korai meunopauzára gyanakodva elküldtek vérvételre, nem ez a gond!
    Az anti-tpo :139,20 ,júni.01-re van időpontom belgyógyászatra.
    Anyai nagyapám szívbeteg volt és szívbetegségben halt meg !
    Mai napig edzek , figyelek az étkezésemre de tavaly novemberben újra kezdődtek az alhasi fájdalmak,fejfájás,szédülés,láz, fáradtságérzetem egyre aggasztóbb az íróasztalnál kis híján elaludtam munka közben és annyira fáradtnak érzem magam ,hogy sírni tudnék olyankor mert nehezen uralkodom az alvási kényszeren ami bárhol képes rámtörni . Tanácstalan vagyok , ha tud segítsen kérem milyen irányba induljak el ,ki az akit fel kell keresnem ?! Mi lehet ez a szörnyűség....

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, a tüneteknek többféle oka is lehet, de szívbetegségre biztosan nem jellemzők. Az alapos belgyógyászati vizsgálat bizonyára kideríti a panaszoki okát.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot kívánok Doktornő.Én egy 35 éves anyuka vagyok.Kérdésem a következő probléma miatt szeretném…

    Jó napot kívánok Doktornő.Én egy 35 éves anyuka vagyok.Kérdésem a következő probléma miatt szeretném feltenni.Tavaly óta a köldök mellett bal oldalon hasi fájdalom jelentkezett.Akkor semmi mást nem találtak Uh-on mint 2 cm átmérőjű cisztát.Azóta azon a tájékon felerősödtek a fájdalmak és át is sugárzódik a jobb oldalamra.Nőgyógyászati vizsgálatokon(uh,vérvétel)nem találtak semmit.Jók az eredmények.A fájdalom maradt és olyan erős lett időnként a könnyeim folytak ki.A háziorvos elküldött ismét kb két hete uh-ra és vérképre.Mind a kettő jó eredménnyel zárult.Szintén csak a két cm átmérőjű cisztát látták.15 hónapja szültem meg kisfiamat és szülés után 72kg voltam.Hónapokig 67kg tartottam.Mostanra már56-57kg vagyok ugyanis étvágytalanság jött rám lassan egy hónapja.Fáradékonyabb is vagyok.Kérdésem a következő.Mi lehet a probléma???Komoly lehet a gond???Sajna az orvosomnak ötlete sincs mi tévő legyen a jó eredmények miatt de már egy szelet kenyér után is csak fáj a gyomrom és olyan mintha tele ettem volna magam.Napokban társult csak a gyomorfájás de már elviselhetetlen a fájdalom és az étvágytalanság.Várom válaszát.Köszönettel:egy kétségbe esett anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Érdemes lenne gyomor-bélrendszeri (gasztroenterológiai) kivizsgálást végezni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Ma voltam a háziorvosnál és a nővérke vette le a vért,de nem fertőtlenítette…

    Tisztelt Doktornő!
    Ma voltam a háziorvosnál és a nővérke vette le a vért,de nem fertőtlenítette le a kezem sem elötte,sem utána.MPS-em van.Lehet valami bajom?köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Ha ritmus zavar okozna szédülést,olyan is lehet,hogy hirtelen erős megszédülés,mintha…

    Tisztelt Doktornő!
    Ha ritmus zavar okozna szédülést,olyan is lehet,hogy hirtelen erős megszédülés,mintha a faj belül szédülne pár másodpercig vagy a zavar inkább hosszabb szédülést okoz?inkább neurológiai okot kéne keresni?Heti pár ilyen jellegű pillanatnyi megszédülésem van.Volt rajtam holter,akkor nem jelentkezett a tünet.Ilyenkor megáll a szív esetleg?köszönöm a válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni panaszának az okát, de a szíve bizonyára nem fog megállni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a magnéziumot, akkor is lehet-e szedni, ha…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy a magnéziumot, akkor is lehet-e szedni, ha mondjuk alacsonyabb a pulzus? Ugyanis mostanában kissé feszült, szorongásos vagyok, az ízületeim, csontjaim is kicsit szoktak fájni. Néha gyorsabban ver a szívem úgy érzem, viszont a pulzusom nehezen kitapintható, nem érzem annyira erőteljesnek az ütéseit. A vérnyomásom jó szokott lenni, a pulzusom néha magasabb, néha alacsonyabb, de általában még a normál tartományban van. Bár mostanában nem nagyon mértem, mert idegesít. Azért kérdezem, mert a magnézium amúgy is leviszi a pulzust, vagyis ha alacsony, akkor lehet-e belőle baj, és éjszakára be lehet-e venni? Előre is köszönöm! Tisztelettel: Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Érdemben nem csökkenti a pulzust a magnézium, nem tudom, mit ért azon, hogy alacsony a pulzusa.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! A napokban szédülés miatt carotis és vertebrális duplex UH.vizsgálaton…

    Tisztelt Doktornő!

    A napokban szédülés miatt carotis és vertebrális duplex UH.vizsgálaton voltam. A jobb CCA intimája mérs.vastagabb, a bulhus
    hátsó falán 4 mm-es lapos echodus plaque van, significans lumenszűkület nem látható.
    A bal CCA intimája is mérs. vastagabb,áramlási rendellenesség vagy
    significans lumenszűkület nem ábrázolódik. A kezdeti ágrendszerek épek, az erek lefutása normális. Az a. vertebralisok egyenlő tágasságúak,bennük anterograd az áramlás. Az a.subclaviákban perifériás görbe van.
    Vélemény:jobb carostiban arterioscleroticus jelek.
    Szédülés miatt nyaki gerinc röntgen javasolt.

    56 éves nő vagyok, nem dohányzom, de a koleszterin szintem
    magas. 7.

    Azt szeretném kérdezni,hogy ez a 4 mm-es plaque mennyire veszélyes,szükséges-e az ellenőrzés mellett (azt mondták 1 év múlva) valamilyen gyógyszert is szednem nehogy ez a lerakódás leválljon és nagy bajt csináljon.Vagy hogy lehetne az ereket tisztitan,megszabaditani a lerakódástól.
    A doktornő, aki a vizsgálatot végezte,nagyon rendes volt,azt mondta,elég egy év múlva ellenőrizni az ereket, ezzel más teendő nincs.Azonban kolléganőmnek hasonló problémára háziorvosa 5 mm-es lerakódás miatt állítólag véralvadásgátlót irt, s ez most nagyon izgat.
    Köszönöm szépen válaszát.
    Tisztelettel:TNÉ

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ilyen esetekben a mm-ek száma mellett döntő, hogy miylen mértékben szűkíti az érfal belső átmérőjét, milyen a felszíne stb., így eltérő lehet a javasolt kezelés. Amit ön megtehet az inkább az, hogy a koleszterinszintjét 5,2 alá csökkentse, hogy a plakk ne növekedjék.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor nő! Hozzávetőlegesen egy hónapja vettem észre, hogy jobb oldal tájékon, csípő…

    Tisztelt Doktor nő!
    Hozzávetőlegesen egy hónapja vettem észre, hogy jobb oldal tájékon, csípő magasságban tompa, görcsös fájdalmaim vannak. Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentősséget, viszont mostanra a fájdalom felerősödött. Néha annyira erős, hogy hányinger, szédülés tör rám. Ám ezek a tünetek nyugalmi, ülő, illetve fekvő helyzetben teljesen megszűnnek. Érdemes emiatt szabadnapot kivennem, és kivizsgáltatnom magam? Esetleg van valami elképzelése, mitől lehet ilyen fájdalmam?
    Kissé összezavar, hogy a görcs nem folyamatos, és csak sétálás közben jelentkezik.
    Válaszát előre is köszönöm.
    24 éves, nő.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot kívánok Doktornő .! 19 éves lány vagyok.Márciusban véradáson voltam ahol normális…

    Jó napot kívánok Doktornő .!

    19 éves lány vagyok.Márciusban véradáson voltam ahol normális vérnyomás és pulzusszámot mértek,hiszen nem szóltak hogy magasabb valamelyik értékem.Egy-két hete azonban arra lettem figyelmes lefekvés előtt,hogy majdnem kiesik a szívem a helyéről.(megmondom őszintén meg is ijedtem .)
    azután már pánik szerűen elkezdtem mérni a vérnyomásomat szinte minden nap ami normális átlalgban van ami azt jelenti,hogy (115-125) maximum. Viszont a pulzusom sokszor 98 vagy több 103,de volt már 69-75 is. Fogamzásgátlót szedek.
    Szeretném megkérdezni hogy Ön mit javasolna esetleg ?
    Voltam háziorvosnál Ő is megmérte és ajánlott egy FILTEREs teát,mert azt mondta hogy ez nem kórosan magas ezért még ajánlott egy vitamint is amit napi 3x1 kell bevennem. (Panangin ) de szeretném megkérdezni az Ön véleményét is.

    Válaszát előre is köszönöm.!
    Tisztelettel.
    Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szapora pulzusszámot okozhat láz, vérszegénység, pajzsmirigy-túlműködés, de lehet alkati is. Ha szervi betegség kizárható, sportosabb életmód javíthatja a nyugalmi pulzust, ezért fizikailag aktívabb életmód javasolt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • előző vagyok, elnézést azt nem írtam hogy sokat nézem a számítógépet munkából is, ettől fájhat…

    előző vagyok, elnézést azt nem írtam hogy sokat nézem a számítógépet munkából is, ettől fájhat a szemem de sokszor mintha nem látnék jól, és nagyon fáradtan ébredek mindig.
    háziorvosom nincsen mert utoljára gyerekként voltam nagyon rég orvosnál, s az a doktor azóta nem praktizál már.. ezért is kérdezem milyen vizsgálat kellhet ennek megállapítására? köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A neurológus bizonyára szemészhez is el fogja küldeni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa