A betegek kérdései (17736)

 • Akkor ön szerint ezek a kissebb szivritmus zavarok az idegesség miatt és a stressz miatt van?…

  Akkor ön szerint ezek a kissebb szivritmus zavarok az idegesség miatt és a stressz miatt van? Minden helyzetben csak stresszelek ,idegeskedek és emiatt lehet,h rám jön? Idegi alapon?

  Előre is köszönöm szépen!

  Üdv:.Brigi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Brigi!

  A leírása alapján igen.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő. 37 éves férfi vagyok 2010. febr.-ban operáltak baloldali heretumorral.…

  Tisztelt Doktornő.

  37 éves férfi vagyok 2010. febr.-ban operáltak baloldali heretumorral. Szövettan pT1 seminoma. Azóta minden leletem negatív volt, 3 havonta ultrahang, mellkas rtg, vérvétel.
  Augusztusban voltam teljes hasi átfogó UH-n (máj, pancreas, vesék, hasi nagyerek területe, stb...) Negatív volt minden. Szeptember 14.-én voltam mellkas rtg-n az is negatív. Elsején voltam laborvizsgálaton és afp-t, hcg-t kért csak a főorvos úr. Tegnap telefonáltam az eredményért és mondta, hogy enyhe emelkedés van. Csak ennyit mondott és hogy javasol egy CT-t, hétfőn hívjam fel a részletekért.

  Első ijedtségemben elmentem here és teljes hasi UH-ra újból. Minden negatív.(Normál és színes doppler is.)

  Kiegészítésként még hozzátartozik a történethez, hogy: begyulladtak a fogaim és a fogorvos Dalacin 300mg-os antibiotikumot írt fel. A szedés után olyan hasmenésem lett hasgörccsel és nyákürítéssel, hogy azt hittem kórház lesz a vége a csúcsponton egy nap 24x voltam a wc-n. Azóta megszűnt minden panaszom. Ez jó 3 hete volt. A Dalacin tájékoztatójában írják, hogy befolyásolja a májenzimeket és kóros laboreredményeket produkálhat. Ön szerint elképzelhető, hogy ez okozhatott problémát? (nem dohányzom, nem iszom alkoholt)

  Válaszát tisztelettel köszönöm: Tibor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Tibor!

  Ezek a laborértékek felvetik esetleges áttét gyanúját, ennek kizárására további vizsgálatok szükségesek. Reméljük a legjobbakat.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! 30 éves férfi vagyok.A kérdésem a következő lenne.Az ekg-on a következő áll.Inkomplett…

  Kedves Doktornő!

  30 éves férfi vagyok.A kérdésem a következő lenne.Az ekg-on a következő áll.Inkomplett jobb tawara szár block és felkapott j pontok v2-5-ig.Szeretném megtudni,hogy ez mit jelent és,hogy lehet-e köze a fél éve tartó pánikbetegségemhez,ami heves szívdobogásban,magas vérnyomásban nyilvánul meg és néha úgy érzem ájulás közeli állapotban vagyok.Sajnos dohányzom napi 1 doboz,viszont fél éve nem iszom alkoholt,amióta ez tart.

  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  EKG továbbképzésre nem vállalkozhatom, de a leírtak biztosan semmi kórosat nem jelentenek, és nincs közük a panaszaihoz. Pánikbetegsége miatt kontroll-vizsgálat lenne ajánlott kezelőorvosánál.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! Az lenne a problémán,h 4 hónapja a párom elhagyott és ezek után nagyon magam…

  Kedves Doktornő!

  Az lenne a problémán,h 4 hónapja a párom elhagyott és ezek után nagyon magam alá kerültem,rengeteget idegeskedem,stresszelek,pánikolok.
  Olyan problémám volt ,h volt olyan amikor ilyen nagyokat dobbant a szivem de voltam háziorvosnál és azt mondta ,h ezt az ideg csinálja.Azt tudni kell magas a pajzsmirigyem szedek rá gyógyszert Letroxot.De pont mikor elhagyott a párom akkor emelték a gyógyszert 1 szemet szedtem de felemelték 3 napig 2 szem 4 napig másfél.Azóta így szedem.Volt egy olyan rosszullétem,h összevisszakalapált a szivem gondolom ez egy szivritmuszavar lehetett annyira megijedtem,h bevittek a korházba monitoron voltam pár óráig ,h megfigyeljék de nem volt semmi hálistennek. De nem küldtek el kardiologiára.Azt mondta az orvos meglehet ,h a túlzott stessz ennyi idősen az okozta. Azóta nagyon félek mindig csak arra gondolok és észrevettem amikor nagyon bestresszelek akkor jön rám de csak kicsi ideig pár másodpercig meg amikor ülök és csak stresszelek h rám ne jöjjön és felálok persze ,h rám jön mindig. Elmentem a háziorvosomhoz és azt mondta az ideg csinálja meg a pajzsmirigy miatt indulbe valamikor gyorsan a szivem.
  Kértem beutalot a kardiológiára mert szeretném magamat kivizsgáltatni de nem adott mert azt mondta előbb legyen rendbe a pajzsmirigyem aztán majd meglátja! De ön szerint mitől vannak ezek a kissebb ritmuszavarok meglehet ,h az idegesség és a sok stressz meg a pánik miatt? Mert azt mondták vagy ideg vagy szív eredetű a probléma! De ugye ebbe nem lehet belehalni? annyira félek és szeretném megtudni mimiatt van.
  És az a lényeg ,h míg a párommal voltam semmi bajom nem volt sosem éreztem ilyet fizikai munkákat is végeztem de semmi bajom sem volt ez azután jött elő h szakitottunk és egyedül maradtam és a rengeteg idegeskedés meg stressz.De most ujból megpróbáltuk és ott voltam nála és semmi bajom sem volt de semmi se ideg nem voltam se a szivem nem csinálta!
  Ön szerint kérem írja meg mit gondol erről!
  Köszönöm Szépen válaszát előre is!
  Üdv:.Brigi

  Válaszát előre is köszönöm szépen!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Brigi!

  Leírásából világos, hogy a szívének kutya baja, ha a fizikai terhelést jól bírja, és nyugalomban panaszmentes, akkor nyilván főleg az idegekkel van baj. A pajzsmirigye miatt azért rendszeres kontroll kell, de ezt feltehetően tudja.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Fekélyes vastagbél gyulladásom van,és magánorvoshoz szeretnék fordulni,hátha…

  Tisztelt Doktornő!
  Fekélyes vastagbél gyulladásom van,és magánorvoshoz szeretnék fordulni,hátha előbb rendbe jönnék.Tükrözést szeretne csinálni altatásban de viszont lassan következik a kezelő orvosomnál is a kontrol vizsgálat ami ugyancsak altatásba történne,kb 1 hónap eltéréssel.Az lenne a kérdésem hogy lehet-e így egymás után a két vizsgálat és mi a kockázata?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel:Földházi Istvánné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Ezt valamelyik kezelőorvosával érdemes megbeszélni, bár ezek feltehetően rövid beavatkozások, nem jelentenek komoly kockázatot.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves Doktornő! Olyan szalámiból ettünk elég sokat a vőlegényemmel, amit beköpött a légy.…

  Kedves Doktornő!

  Olyan szalámiból ettünk elég sokat a vőlegényemmel, amit beköpött a légy. Lehet valami bajunk?

  Válaszát köszönöm!
  Szabina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Szabina!

  Remélhetőleg nem.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Jó napot kívánok! 19 éves lány vagyok és tegnap spagetti volt az ebéd miután ettem belőle pár…

  Jó napot kívánok!
  19 éves lány vagyok és tegnap spagetti volt az ebéd miután ettem belőle pár órával később erős hasi görcsöm lett és sok gáz távozott belőlem utána kb. óránként jártam a mellékhelyiségbe. Ma reggel pedig ugyanúgy ébredtem szörnyű hascsikarással sok gázzal és ismét járok a wc-re most már vagy fél óránként. Mellesleg ez a menzeszem 3. napja és ilyenkor is szokott lenni hasmenésem de azért nem ilyen sűrűn ön szerint mi lehet a probléma.
  A válaszát előre is köszönöm. És elnézést ha valahol hülyén fogalmaztam.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Gondolom, nem üres spagettit evett, feltehetően valami ételmérgezés lehet. Pihenjen, diétázzon, a panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát a kérdésemre. Azt elfelejtettem leírni,hogy a Corinfar…

  Tisztelt Doktornő!
  Köszönöm a gyors válaszát a kérdésemre. Azt elfelejtettem leírni,hogy a Corinfar retard 10mg-ost már régóta szedem és eddig ilyen fajta panaszom nem volt. Ez a problémám mint írtam három hete kezdődött. Reggel még alvás közben vérnyomás emelkedést kísérő tünet ez a forróság ami az egész testemen érzek, felébredek és tudom ,hogy megy felfele a vérnyomásom.
  Hasonlat képen, olyan érzés mint mikor CT vizsgálaton beadnak egy kontraszt anyagot, csak ez sokkal tovább tart.

  Elnézést a sok kérdezésért .
  Tisztelettel: Julia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Julia!

  Látatlanban nem tudok érdemben válaszolni, érdemes lenne ABPM-et (tartós vérnyomás monitorozás) végezni, de ettől függetlenül is, ha valamely gyógyszer bármilyen okból nem jól tolerálható, akkor változtatni kell.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Nagyon hosszú ideje ingadozó a vérnyomásom. Általában 140⁄80 de hirtelen…

  Tisztelt Doktornő!

  Nagyon hosszú ideje ingadozó a vérnyomásom. Általában 140⁄80 de hirtelen pl. időjárási front, vagy akármi miatt 190⁄110-re felugrik. Van amikor tartósan, akár 2 hétig is ilyen magasan marad, (pl.évszakváltásnál) és semmivel nem lehet levinni, de néha néhány órán belül visszatér a 140⁄80 állapotra. Különböző vérnyomáscsökkentő gyógyszert kipróbáltam pl. Betaloc, Diovan. A vérnyomáscsökkentők megváltoztatják a szívműködésemet, mindegyik másképpen. Pl. a Divan szedése szívritmus zavart okozott, amely a gyógyszer elhagyása után 3 hónappal még holterrel enyhén kimutatható volt. Elmentem szív ultrahangra, nem találtak kóros elváltozást.
  Elmentem arteriográf érvizsgálatra, még rugalmasak az ereim, de meddig? A vizsgálat emelkedett tensio-t mutatott. (67 éves vagyok)
  Jelenleg Tritace tablettát szedek napi 2,5 mg. Ha ebből naponta 2x2,5 mg-ot veszek be ez is szívritmust okoz már az első nap után.
  A koleszterinem genetikailag magas,(7,2-8,05 között, szigorú diéta mellett) de nem tudok koleszterincsökkentőt szedni, mert a sztatinok erős izomgörcsöt okoznak,gyerekkorom óta izomgörcs hajlamom van amelynek okát nem tudom, de a családban másoknál is előfordul ez a probléma. MagneB6-ot szedek.
  Ezenkívül laktóz érzékeny vagyok.
  Orvosom azt mondta megállt nálam a tudománya. Mit tegyek? Olvastam a növényi eredetű koleszterin csökkentőkről. Megpróbáljam? Miért változik meg drasztikusan a szívműködésem a vérnyomáscsökkentőktől? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  A vérnyomáscsökkentők ritmuszavarkeltő hatása némileg kétséges számomra, főleg, ha még 3 hónap szünet után is észlehető. Az említetteken kívül számos készítmény van még, tovább kell próbálkozni. A cholesterin csökkentők izom anyagcserezavart okoznak, ami laborvizsgálattal ellenőrizhető, nem biztos, hogy "görcskészsége" ezzel van kapcsolatban. Ennél többet látatlanban igazán nem tudok önnek mondani, a növényi eredetű szerekkel nincs tapasztalatom.


  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • drága dr nö az lenne a kérdésem hogy prenessa 4 mg bisoprolol 5mg mellé suedhetnék e esetleg…

  drága dr nö az lenne a kérdésem hogy prenessa 4 mg bisoprolol 5mg mellé suedhetnék e esetleg magne B6-ot vagy esetleg panangint a gyógyszereimet a kiugró vérnyomásra és a folyamatos extrasystolémra kaptam ha szedhetném ön meiket tanácsolná és hogyan mijen adagban a fent irt gyógyszereket egyébként reggel kell mind ketöböl felet segitségét elöre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Nyugodtan szedheti, a feltüntetett adagolás szerint.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő ! Három hete kezdődött vérnyomás ingadozásom. Karbantartott magas vérnyomásom…

  Tisztelt Doktornő !
  Három hete kezdődött vérnyomás ingadozásom. Karbantartott magas vérnyomásom volt eddig. Házi orvosom lecserélte az Arbartan 100mg-ot
  Vezurin 160mg-ra mellé szedek 2x1 Corinfar retard 10 mg.
  A vérnyomás emelkedést mindig a hajnali vagy a reggeli órákban érzem és ez az érzés aggaszt mert arra ébredek, hogy megy fel a vérnyomásom.
  Úgy érzem magam mint akinek a láza hirtelen felmegy ( mértem nem volt) rettentő melegem lesz de nem izzadok olyan érzésem van mintha az ereimbe felforrna a vérem égető érzés végig áramlik a talpamtól a fejemig de ez csakis alvás közbeni vérnyomás emelkedésnél. Napközben ezt a folyamatot nem érzem,igaz a kéz és lábfejem mindig melegebb a többi testrészemnél.
  Házi orvosom erre a számomra kellemetlen és aggasztó folyamatra nem válaszol csak a vérnyomás naplómat ellenőrzi.
  Tisztelettel előre is köszönöm ha tudna erre megnyugtató választ adni.
  Julia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Julia!

  A panasz lehet a Corinfar retard mellékhatása, érdemes lenne más gyógyszerre cserélni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Dr. Tarján Zsuzsa!

  Kimarad menstruációval kapcsolatban írok, (nem nőgyógyászati probléma, és biztos nem vagyok terhes). Lehet eléggé rástresszelek, és eléggé össze is folynak a hetek, de úgy számolom egy hónap kimaradt, ilyen még nem volt. Fittneses vagyok, nagyon intenzív,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Anna!

  Javasolom, hogy problémájával táplálkozási szakemberhez illetve endokrinologushoz forduljon.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt Doktornő! Tegnap estétől szívtáji nyomást érzek, mely kisugároz a lapockáimra is…

  Tisztelt Doktornő!

  Tegnap estétől szívtáji nyomást érzek, mely kisugároz a lapockáimra is illetve a bal oldalam zsibbadása is társul ehhez. Éjszaka erre keltem, elkezdtem remegni (gondolom a pániktól) majd a remegés idővel elmúlt a nyomás és a zsibbadás viszont nem.
  Ezen a héten már kétszer voltam ügyeleten (akkor mellkasi fájdalom + nehézlégzés + szapora pulzus tünetegyüttessel) de azt mondták semmi szervi bajom nincs, mert az EKG-m rendben volt és a magas pulzust ’kevert szorongásos és depressziós zavarnak’ minősítették. A háziorvosom írt béta blokkolót, attól beállt a pulzusom 60-70 körülire, viszont előjött a szorítás és a zsibbadás.
  Már nem merek senkinek szólni⁄orvoshoz menni, mert lassan tényleg mindenki bolondnak tart és azt mondja hogy csak bebeszélem magamnak, de én rettegek, az interneten is ijesztő dolgokat lehet olvasni.
  Kérem segítsen, Ön szerint mi okozhatja ezt? Tényleg pszichés?

  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Panaszai nem utalnak szervi szív-eredetre, inkább mozgásszervi (csigolyák, gerinc, izomzat) eredetűnek tűnnek (ez reumatologus szakterülete lehet), amit a lelki tényezők (szorongás) felerősítenek. Nyugodjon meg, és szorongása, pánikszindromája miatt forduljon szakorvoshoz.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves dr nö!Az elözö kerdezo vagyok Marti!Elnezes nem irtam le miert volt szukseg a gyogyszerekre!Szoval mitralis prolapsusom van es kicsit magasabb volt a pulzusom olyan 90-100 koruli de ez sem mindig!Aztan terhesseg vegen megemelkedett 140⁄90. a vernyomasom.Ket eve szültem!Álltalában estere… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  A vérnyomás mindenképpen ellenőrzést és kezelést igényel, ha ebből a célból szedi a Concort, nem biztos, hogy a kisebb adag elég, de ésszerű alternatíva például… Még több

 • Üdvözlöm Doktornő, a véleményét szeretném kérni egy velem történt eset kapcsán. Minap fogorvosnál…

  Üdvözlöm Doktornő, a véleményét szeretném kérni egy velem történt eset kapcsán. Minap fogorvosnál jártam mert nagyon fájt napok óta egy már korábban betömött rágófogam. Az orvos adott lidokain injekciót, majd a váróterembe küldött. Kis idő múlva heves szívdobogás, szapora pulzus, szédülés, nehézlégzés, hidegrázás tüneteit tapasztaltam. Mindenem reszketett és az egész testem zsiborgott. Ez pár percig tartott majd lassan elmúlt. Az orvos azt mondta az érzéstelenítő mellékhatása lehet, majd betömte a fogam. Egy órával később vissza kellett mennem mert nagyon fájt a fogam, s az orvos ki akarta szedni a tömést, ám előtte beadott ismét egy érzéstelenítőt (az már nem lidokain volt hanem valami más) és attól is megjelentek újra ezek a tünetek. Ön szerint mi okozhatta őket? Milyen kivizsgálást javasolna? Most a fogam gyökérkezelés alatt áll, ön szerint merjek kérni érzéstelenítést, vagy vészeljem át a további beavatkozásokat érzéstelenítő nélkül? ((Még annyit, hogy ezelőtt egy évvel ugyanígy a fogorvosi rendelőben a fogam tömésekor az injekció beadása után ugyanezeket a tüneteket észleltem, bár akkor sokkal enyhébben. Akkor azt mondták legközelebb egyek és aludjak a beavatkozás előtt. Most minap ettem is aludtam is.))
  Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel Hajnalka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Hajnalka!

  A fogorvosi beavatkozásoknál alkalmazott érzéstelenítőben a lidocain vagy egyéb fájdalomcsillapító mellett tonogén is szokott lenni. Ez arra való, hogy az ereket összehúzza, és így a vérzést csökkentse. Mellékesen ez szokta érzékeny embereknél az önnél tapasztalt tüneteket okozni. Legközelebb tonogénmentes lidocaint kérjen, az is létezik.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Kedves dr nö!Marti vagyok 33èves 8 èvig betaloc zokkot szedtem.kb 2honapja estère felirt a dr nonk tenaxtumot mert este mindig megemelkedett a vernyomasom frontra!elkeztem mozogni,torna,futas stb!az ètrendembol szamüztem a zsiros eteleket es vajat sem eszem egyaltalan!A vernyomasom normalis azota… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Márti!

  Nem tudom, miért szedte a Betalocot, illetve miért kell most Concort szednie, így attól tartok, a kérdésére ennyi adat alapján nem tudok válaszolni.

  Üdvözlettel

 • Tisztelt Doktornő! Egy héten belül 2szer is az ügyeleten kötöttem ki mellkasi nyomás és magas…

  Tisztelt Doktornő!

  Egy héten belül 2szer is az ügyeleten kötöttem ki mellkasi nyomás és magas pulzus miatt (122 volt a maximum). A háziorvosom elküldött laborvizsgálatra illetve a belgyógyászaton elvégeztek egy ABPM vizsgálatot is.
  A háziorvosom ezek alapján nem érti mitől alakulhatott ki ez az érthetetlenül magas pulzus (nyugalmi állapotban) hiszen a pajzsmirigyem rendben van, a vasam is és vérszegény sem vagyok, hormonproblémáim sincsenek. A labori leletem tökéletes volt, az ügyeleten készített EKG-m is és az ABPM által kimutatott eredmények szerint a vérnyomásom is teljesen rendben, 135⁄60 volt a maximum, de az mozgás közben.
  Az ügyeleten az orvos szorongást⁄depressziót állapított meg, ő azt mondta ne szedjek semmit, lelkileg tegyem rendbe magam, a háziorvosom is erre gyanakszik, de ő napi 1⁄4 béta-blokkolót is felírt a biztonság kedvéért.
  Ön szerint is valóban lelki problémáim vannak vagy okozhatja valami más is a tachycardiát, ami elkerülte esetleg az orvosok figyelmét?
  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Ilyen negatív vizsgálati leletek alapján nem valószínű, hogy szervi baj lenne, valószínűbb a szorongás, mint kiváltó ok, ezen próbáljon meg úrrá lenni.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • Tisztelt doktor nő! Gyorsétteremben evés előtt kézfertőtlenítő gélt használtam, de nem vártam…

  Tisztelt doktor nő!

  Gyorsétteremben evés előtt kézfertőtlenítő gélt használtam, de nem vártam meg az 1 perces száradási időt, hanem kb 20 mp után amikor még intenzíven érezhető volt az illat is, elkezdtem enni (sültkrumplit.) Ugye ennyi mennyiség ha a szervezetembe került, attól még semmi komoly bajom nem lesz?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Ön eddigi levelei szerint túlságosan aggódik a külvilágból jövő fertőzések miatt, de ha ez így van, miért nem várt még 40 másodpercet evés előtt? Egyébként gondolom, a gélt leöblítette a kezéről vízzel, abból meg csak nem lesz baj, ha az nem száradt meg teljesen.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • A problémáim egy éve kezdődtek hasi gyomor panaszaim voltak ami mai napig tart.Tőbbszőr voltam…

  A problémáim egy éve kezdődtek hasi gyomor panaszaim voltak ami mai napig tart.Tőbbszőr voltam últrahangon labor vizsgálaton,sebésznél,úrologusnál de minden eredmény jó volt.Tőbbnyire a hasam alsó és jobb oldali része fáj,nyilal.Kérdésem az lenne hogy mi a véleménye és mit javasol,esetleg a derekamtól jőhetnek ezek az érzések mivel évek óta derékfájos vagyok.Egy honapja kőrúl heti 1-2nap van hőemelkedésem37,0 maximum.
  Válaszát előre is kőszőnőm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Ha hasi panaszai vannak, akkor mindenképpen gastroenterologust is keressen fel vizsgálat céljából.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa

 • tisztelt doktornö ma a munkán elájultam sosem volt még ilyen reggelizni akartam bevetem egy falatot…

  tisztelt doktornö ma a munkán elájultam sosem volt még ilyen reggelizni akartam bevetem egy falatot nem akart lemenni elkeztem csuklani elsötétedett minden utána csak arra emlékszem h a földön voltam és rángatozott a fejem senki nem volt a közelembe utána hejre jöttem elmentem az orvoshoz ö ekgre tüdörögenre ki irt az eredményem mindketö jo holnap még vérvételt csinálnak magaszerint mitöl lehetett ez elöre is köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Tarján Zsuzsa

  Kedves Kérdező!

  Ismeretlenül, látatlanban ezt nehéz lenne megítélni, javasolom, hogy a tervezett vizsgálatokon kívül epilepszia kizárására kérjen beutalót neurológushoz is.

  Üdvözlettel
  dr Tarján Zsuzsa