A betegek kérdései (17812)

  • 1éve vagyok pánikbeteg,sokat szédülök,és a legkissebb megerőltetéstől is fáradt vagyok.A minap 24órás ekg vizsgálatom volt,az átlag pulzusom 82volt,pitvari események,101szuperventrikulális ütés,ebből 49 extraszisztolé,26 csatolt.Aznap elmentem 20 percet futni,ott a maximális szívfrekvenciám 199… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ez olyan speciális kérdés, amire az adatai pontosabb ismerete nélkül nem tudok válaszolni (a Holter leírása nagyon vázlatos, azt sem értem, hogy futás közben hol… Még több

  • Kedves Doktornő! Magas a pulzusom, emellett gyakran érzek a mellkasomnál illetve a szívemnél…

    Kedves Doktornő!

    Magas a pulzusom, emellett gyakran érzek a mellkasomnál illetve a szívemnél szurkáló fájdalmat. Időszakosan lép fel, illetve néha ilyen fura érzésem van, mint ha gyomorégésem lenne, csak feljebb, a mellkasomnál és a szívem környékén.
    Kardiológiára csak novemberre kaptam időpontot, addig érdekelne az Ön véleménye.
    Háziorvos csinált EKG-t, fiziológiás görbe az eredmény, azt mondta nincs eltérés. Vérnyomásom 112⁄63 volt, 91⁄perces pulzussal. Vérképem rendben van, háromcsillagom van, egy a koleszterinnél(ez csak egy tizeddel magasabb a kelleténél) egy a vasnál (alacsonyabb) egy pedig valami EOS% (itt jelentősen alacsonyabb, mint kellene).
    Véleménye szerint lehet ez szívprobléma? 20 éves vagyok, eddig semmi ilyen problémám nem volt, nem dohányzom, nem kávézom, nem iszom energiaitalt és próbálok egészségesen élni.
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A terheléstől függetlenül fellépő, terheléskor nem jelentkező mellkasi fájdalom szervi szíveredet ellen szól. Önnél, leírása szerint lehet gyomor vagy pszichés eredetű. A kardiológiai vizsgálat valószínűleg nem fog semmi kórosat mutatni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nö! ll.foku MPS re betaloc 50mg szedek 2szer1et.10éve fedezték fel nálam ezt…

    Tisztelt Doktor Nö!
    ll.foku MPS re betaloc 50mg szedek 2szer1et.10éve fedezték fel nálam ezt a problémát.Évente egyszer járok kontrollra.(általában minden rendben).Augusztusban voltam hasi uh.n több 7-9mm es epekövet találtak,elöjegyeztek mütétre nov.30.ra.A problémám a következö:1hét alatt 3szor fordult elő velem rosszullét,amely erös fejfájással kezdödik majd gyomorfájdalom, hányinger also végtagi gyengeség és hidegrázás,ájulásérzet.Ekkor lefekszem és kb.1ora mulva spontán javul de a fejfájás megmarad.Azt szeretném kérdezni, hogy ez lehet az mps-töl, vagy az epekötöl,vagy Ön szerint mi okoz ilyen panaszt?(epés diétát tartom, sem zsirosat semmi bántót nem fogyasztok gyakran eszem keveset,nem szoktam görcsölni.)Köszönöm válaszát!
    gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Gabriella!

    Augusztusi levele óta járt kardiológusnál? Mi volt a friss lelet eredménye? A műtét előtt az aktuális kardiológiai status mindenképpen tisztázandó. A rosszullétek feltehetően nem a mitralis prolapsussal függnek össze, akár epehólyaggyulladás is lehet, de azért a szívbelhártyagyulladás is kizárandó a műtét előtt. Konzultáljon kezelőorvosaival, személyes vizsgálat formájában.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! Én írtam nemrégiben édesapámmal kapcsolatban, a székletürítésekor lévő…

    Tisztelt doktornő!

    Én írtam nemrégiben édesapámmal kapcsolatban, a székletürítésekor lévő vérfolyás miatt, és még annyi lenne a kérdésem ön felé hogy valamilyen iránydiagnózist tudna-e nekem mondani. hogy például ön mire gondol evvel kapcsolatban.

    Előre is köszönöm!

    Tisztelettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Mónika!

    Arra gondolok, hogy ha valóban 6-7 deciliter vért veszít az édesapja, akkor legkésőbb 10-14 nap múlva már egyáltalán nem lesz vére (összesen 5-6 liter vére van egy férfinak). Szóval vagy a tünetek nem stimmelnek, vagy némi könnyelműséget vélek felfedezni abban, hogy ismét engem kérdez, és feltehetően nem történt orvosi vizsgálat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Rengeteg extrasystolém van naponta és nagyon ilyesztő, 6 éve diagnosztizált…

    Tisztelt Doktornő!

    Rengeteg extrasystolém van naponta és nagyon ilyesztő, 6 éve diagnosztizált mitralis prolapsusomra, egy hete azt mondták még sincs. ezt Gottsegen Kardiológiai klinikán állapitották meg. azt irták strukturális elváltozás nincs a szivemben. Mégis gyötörnek.... azt mondogatta egy két doki, hogy lehet pszichés... de most ezzel nagyon nem tudnak meg nyugtatni mivel ez ilyen ha nem akkor lehet az... most kaptam ilyen transztelefonikus ekg t és azzal kell mérnem de 3 hét az eredmény... tehát ha nincs struktúrális elrérés a sívemben lehet az attól egy komolyritmuszavar, vagy inkább jóindulatú ö szerint? volt minden terhelés holter ultrhang, semmin komolyabb elváltozás, de én érzem rengetegszer napont a bedobbanásokat és nagyon ijesztő

    válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Ez a fajta ritmuszavar (extrasystolia) igen gyakori jelenség, lehet meglehetősen kellemetlen, de szervi szívbetegség nélkül nincs kóros jelentősége. Lényege, hogy a normálisnál hamarabb jelentkezik egy szívdobbanás, majd viszonylag hosszabb szünet után jön a következő normális ütés. Tünetileg Magnézium pezsgőtabletta vagy Panangin szedése enyhíti a panaszokat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tiszteletem! 24 éves nő vagyok. 4 éve (20 éves koromban) szülés után a bennem hagyott placenta…

    Tiszteletem! 24 éves nő vagyok. 4 éve (20 éves koromban) szülés után a bennem hagyott placenta fertőzést okozott, ami ráment a szívemre is. Emiatt műbillentyű műtétem volt (biológiai műbillentyűt kaptam) és pacemakert is kellett beültetni (pm. függő vagyok). Szeretném megkérdezni, hogy ezek tudatában lehet-e tetoválásom (nem szedek gyógyszereket, és gondolkoztunk rajta, hogy növényi alapú festékkel csináltatnánk, minden előírást betartva, szalonban, steril eszközökkel.)
    Előre is köszönöm a válaszát.
    M.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves M!

    A műbillentyű és a pacemaker "ún. kisebb ellenállású hely" mindenféle lehetséges fertőzés forrása szempontjából. Mi lenne, ha inkább testfestést alkalmazna?

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Már korábban írtam egyszer Önnek, amire tetszett válaszolni, utólag is nagyon…

    Kedves Doktornő!

    Már korábban írtam egyszer Önnek, amire tetszett válaszolni, utólag is nagyon szépen köszönöm!
    Pajzsmirigy-túlműködésem van, két éve, a vér eredményeim kb egy éve jók, jó TSH értékem van és semmi panaszom nincs, azt leszámítva, hogy időnként (kb havonta) előfordul hogy pár napot nem alszom mert magas a pulzusom, valamint az állítólagos extrasystoléim nemmúltak el a pajzsmirigyre adott gyógyszer szedésével sem..
    28 éves vagyok, és 25 éves koromig egy db szív-félreütés érzésem sem volt. Mára már ennek több fajta verzióját is megtapasztaltam, hol a nyakamban érzem (lehetséges hogy a pajzsmirigyem ér hozzá valami fő szívvel kapcsolatos érhez?), van hogy erősebb dobbanás van, és van hogy teljesen elpirul tőle a fejem és nem merek beszélni levegőt venni, nagyon meg szoktam ijedni és halálfélelmem van..
    Azért írtam Önnek, hogy állítólagos extrák, mert ezidáig sem EKG-n sem Holteren nem tudták kimutatni, ugyanis akkor épp nem volt. Van hogy egykét (maximum 2) hétig nincs, aztán naponta többször is, és megfigyeltem, nem igazán függ össze a stresszel nálam.
    Azért merészkedtem újra írni, mert többször írja a betegeknek, akiknek extrájuk van, hogy a többi rosszinndulatú ritmuszavar kizárása végett keresse fel kardiológusát.
    Nekem még azt sem tudták megállapítani sajna, hogy ez egyáltalán mi amitól rosszul vagyok és megijedek, nemhogy a többit kizárni.
    Annyit tudok, hogy szervi betegséget,eltérét nem találtak.
    Ön szerint menjek többször és több kardiológushoz is egy évben, hátha pont "bemérik" ezeket az ütéseket, vagy inkább ne foglalkozzak vele? Ezek egyáltalán, elmúlnak egyszer?
    Nagyon köszönöm előre is a választ!

    Üdvözlettel:
    Varga Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Erika!

    A magas pulzusszám és a "félreütések" lehetnek a pajzsmirigy túlműködéssel is kapcsolatban, érdemes lenne az endokrinologusával konzultálni (a TSH érték egymagában nem jelenti, hogy a kezelés teljesen normális pajzsmirigy-funkció áll fenn. A rosszullét alatt készült EKG magát a ritmuszavart segítene azonosítani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornő!! Voltam ma EKG vizsgálaton és az orvos aki vizsgált valami sürgős beteghez…

    Kedves doktornő!!

    Voltam ma EKG vizsgálaton és az orvos aki vizsgált valami sürgős beteghez hívták így sajnos annyira nem mondott semmit:⁄...megtenné nekem hogy értelmezi, és véleményezi a leletet, sokat segítene:)....sokszor elő forduló gyors szív verés miatt kerestem fel a kardiológust.

    Status: Cor: Ritm. szívműködés. Zörej nem hallható.
    Pulmo: Diffuzan halk alaplégzés.
    EKG: fr 64⁄ min , s.r, PQ 0,17 sec., kp . t. állás, V1-2-ben lapos neg. T, V2-6-ig iso ST pos T
    RR: 115⁄70 Hgmm
    Echocardiographia: Aortagyök: 18mm, Aorta sec asc.: 32mm
    Septum: 10mm, Hátsó fal: 11mm, DD:60mm, DS:43mm, EF:52%
    AoVmax:0,88 m⁄sec. Aol, MI nincs , E⁄A:0,90, DT:320 msec
    BP:37 mm, JP: 33mm

    Vélemény: elfogadható bal kamra syst. functio. Segmentalis falmozgás zavar nem látható, Hártáyás billenytűk.

    Véleményét és válaszát előre is köszönöm szépen, Tisztelettel : Roland (21)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Roland!

    Ebben a leletben semmi érdemi kóros nincs.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktor nő! Érdeklődni szeretnék, hogy édesapámnak legalább minden harmadik székletürítésekor…

    Tisztelt doktor nő!

    Érdeklődni szeretnék, hogy édesapámnak legalább minden harmadik székletürítésekor minimum 6-7 deciliter vér folyik le a végbelén keresztül. Valószínűleg nem lehet aranyér. De ha nem az akkor mi? Ő tartózkodik attól hogy orvoshoz menjen, de ha ön megtudná nekem adni a szakvéleményét, akkor talán rá tudnám venni. Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Mindenképpen mielőbbi személyes orvosi vizsgálat javasolt!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr.nő! Olyan gondom ill.kérdésem lenne,hogy 2hónapja puffadok! Jártam orvosnál…

    Tisztelt Dr.nő!

    Olyan gondom ill.kérdésem lenne,hogy 2hónapja puffadok!
    Jártam orvosnál aki kért egy vér ill. vizelet vizsgálatot amin ilyen eltérések vannak:
    Vas 11qmol⁄l
    Koleszterin 5,25mmol⁄l
    Süllyedés 2mm⁄h
    Fehérvérsejtszám(WBC) 11,09G⁄l
    Eosinophil granulocyta 4,2%
    Lymphocyta(abszolút érték) 3,60G⁄l
    Eosinophil(abszolút érték) 0,47G⁄l
    Vörösvétestszám(RBC) 4,55 T⁄l
    Vvt.átlagos térfogat(MCV) 95,1 f⁄L
    Thr.átlagos térfogat(MPV) 11,6 f⁄L
    Vizelet negatív.

    Írt az orvos Panangint és Frontint és egy hasi ultrahangot ami egy hónap múlva lesz. De sajnos fáj is a bal borda alatt görcsöl,szúr és a köldök körül na meg hányinger.

    Ön mit javasolna,várjak az ultrahangra,lehet valami komolyabb bajom?

    Köszönettel:Viktor 35 éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Viktor!

    A panaszok okát vizsgálat nélkül még találgatni se könnyű. Laborleletek értékelésénél azt javasolom, hogy a www.hazipatika.com⁄laborleletek honlapon tájékozódjon, panaszai miatt háziorvosát kérdezze. Nem hiszem, hogy az ultrahang nagyon sürgős lenne.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot! Lenne egy olyan kérdésem hogy tegnap reggeltől nagyon fáj a hátam közepe meg a gyomrom.…

    Jó napot!
    Lenne egy olyan kérdésem hogy tegnap reggeltől nagyon fáj a hátam közepe meg a gyomrom. Egy idő után már nem annyira fáj de utána megint elkezd nem tudom mi lehet ez meg ha levegőt veszek akkor is fáj nem emeltem semmi nehezet.Forduljak orvoshoz vagy ne.Meg hogy mitől lehet ez?
    Köszön a válaszát előre is Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Timi!

    Látatlanban sajnos nem tudom megmondan, hogy mitől lehet. Miután tartósa panaszai vannak, mindenképp javasolom, hogy forduljon kezelőorvosához!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Olvastam a tudnivalók között, hogy gyermekkel kapcsolatos kérdéseket gyermekgyógyász…

    Tisztelt Doktornő!

    Olvastam a tudnivalók között, hogy gyermekkel kapcsolatos kérdéseket gyermekgyógyász kollégának tegyük fel, de nem találtam az oldalon gyermekkardiológust, és talán Ön is válaszol rá.

    Lányom 15. életévét betöltötte. 3 éves korában operálták "incomplet atri-ventricularis septum defestus (jelentős), Membranosus tipusu VSD" (a zárójelentésről másoltam le) miatt a GOKI-ban. Megmaradt neki még "Mitralis insuffentia ⁄II.⁄ és Tricuspidalis insuff ⁄jelzett⁄". 2 évente járunk kontrollvizsgálatra a GOKI-ba, valamint Miskolcon gyerekkardiológushoz gondozásra.
    A problémák nemrég jelentkeztek. Minimális terhelésre mellkasi fájdalmat jelez, valamint nehézlégzést, a pulzusszám a terhelés után kb. 1 órával is 110 fölött van. A mellkasi fájdalom sokszor órákig fennáll, és szerintem azért érez nehézlégzést, mert fáj, amikor levegőt vesz. Voltunk a gondozó gyerekkardiológusnál, aki orvosi indokot nem lát a tünetekre, ezért nem javasolja, hogy menjünk vissza soron kívül Pestre.
    A legutolsó pesti kontroll 2011-ben volt, aminek az eredménye:
    "Kard. status: norm. erif. pulsatio, surranás nincs. B.pst IV-ben I⁄6 fok regurgitatios zörej.
    EKG: sinus ritmus, fr 69⁄min bal deviatio, VI.ben hasadt QRS hypetrophia nélkül.
    Sequoia:norm. tág szívüregek, TI jelzett, sebesség nem bemérhető. MI I-II. subaortikusan laminaris áramlás. ao asc 1.1 m⁄s BKD: 32⁄22 lin EF: 0.31 IVS⁄BKF 7⁄7 ao⁄BP 21⁄21 mm. Res shunt nincs, norm. tág szívüregek. Mitralis inflow laminaris.
    A fent leírt tünetek mellett Ön szerint indokolt a soron kívüli vizsgálat a GOKI-ban, vagy nem? Mit kellene tennem?

    Köszönöm válaszát, ha megtisztel vele.

    Egy anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves anyuka!

    A frissen jelentkező panaszokat mindig komolyan kell venni, mert az állapot változhat is. Szerintem kérjenek időpontot a GOKI-ban.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Még délelőtt írtam önnek, folyamatos fáradtság illetve szívtáji szúró⁄szorító…

    Kedves Doktornő!

    Még délelőtt írtam önnek, folyamatos fáradtság illetve szívtáji szúró⁄szorító érzéssel kapcsolatban.
    Azóta voltam a háziorvosomnál, csinált egy EKG-t és megmérte a vérnyomásom⁄pulzusom. Az EKG eredményemre azt mondta hogy rendben van, diagnózisként azt írta fel, hogy "fiziológiás görbe" de nekem ez nem mond semmit, segítene értelmezni?
    A vérnyomásomat is rendben találta, a pulzusom kicsit magas volt. Két hete voltam vérvételen, annak az eredményei alapján az orvosom kizárta a magas pulzus szervi eredetű okait, mert sem a pajzsmirigyemmel sem a hormonjaimmal nincs probléma és a vasam is rendben van. Egy kicsit vérszegény vagyok, de azt mondta emiatt ne aggódjak.
    Meghallgatott, akkor is rendben talált mindent, így ráfogta a tüneteimet a stresszes, felgyorsult életmódra.
    Én azért a biztonság kedvéért bejelentkeztem még kardiológiai szakrendelésre, de csak október 20-ra kaptam időpontot, így addig bátorkodtam feltenni Önnek még egy kérdést
    Néha-néha érzem, hogy szurkál a szívem és ma párszor éreztem mellkasom közepén is szúrást, de azt mondják ezeket már csak bebeszélem magamnak..

    Egyébként tényleg picit stresszes vagyok és sajnos hajlamos is a tünetek felnagyítására, a hipochondriára.

    Remélem megnyugtató választ tud adni, köszönöm türelmét ismételten!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A "fiziológiás görbe" azt jelenti, hogy élettani, tehát normális. Az, hogy a vérnyomást háziorvosa rendben találta, viszonylag kevés információt ad, az abszolút érték többet mondana, hasonlóan a "kicsit vérszegény" kitételhez. Ami biztos, hogy leírt panaszai nem szervi szíveredetűek.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot kívánok! Nekem már egy ideje fáj a fejem, néha sípol a fülem és erősen kivörösödik…

    Jó napot kívánok!
    Nekem már egy ideje fáj a fejem, néha sípol a fülem és erősen kivörösödik az arcom. A legutóbbi erős szívdobogás érzés tegnap volt, amikor kicsit le is kellett ülnöm, mert nagyon "nyomott" a fejem.
    Tegnap este 144⁄92 volt a vérnyomásom, így ma úgy döntöttem elmegyek a háziorvoshoz.
    Elmondtam a panaszaimat és megmérte a vérnyomásom, ami 160⁄94 volt.
    Írt fel Tanydon 40mg gyógyszert.
    Az lenne a kérdésem, hogy merjem- e szedni ilyen tünetekkel, vagy többet árt-e a gyógyszer szedése, mint használ?
    Mert úgy hallottam, hogy aki elkezd vérnyomáscsökkentőt szedni, utána már élete végéig szednie kell, amit én nem nagyon szeretnék, bár a meglévő tünetek sem kellemesek.
    Mit javasolna? Merjem szedni?Nincs túl nagy kockázata?

    Előre is köszönöm a válaszát!

    Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Eszter!

    Akinek magas a vérnyomása, annál a kezelésnek biztos sokkal kevesebb kockázata van, mint a gyógyszerszedésnek, de ebben önnek kell döntenie. Lehet kockáztatni, hogy nem szed gyógyszert, de ennek nagy veszélye lehet a stroke, infarctus, ezt is mérlegelje.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • T doktornő! Egy ideje a következő problémát tapasztalom, ami sajnos társaságban igen kellemetlen…

    T doktornő!

    Egy ideje a következő problémát tapasztalom, ami sajnos társaságban igen kellemetlen és nem tudom, mi is ez. Hasonló módon távozik gáz, mint "szellentéskor", ám kontrollálhatatlanul, váratlanul jön, halkabb és szagtalan. De a hangja azért kellemetlen. Hasonló, mint mikor korog a gyomrom, csak máshol jön ki...Ez tulajdonképpen mi? Mi okozza?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Adatok hiányában sajnos nem tudok önnek válaszolni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához, személyes vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornő reggel óta fáj a ball vállam egyre erősebben gyaloglásra fokozodik.Orvosi műszert szállítok megmértem a vérnyomàsom 125⁄75.Reggel!Délelőtt csak felkerestem egy dokit aki azt mondta, hogy nem szíveredetű bíztos elaludtam a nyakam.Vérnyomáscsökkentőt kell szedjek 31 éves férfi vagyok,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A legvalószínűbb, hogy mozgásszervi (csigolyák, gerinc, izomzat) eredetű a panasza, ennek megfelelően történjen a kezelés, ha nem javul, forduljon reumatológushoz.Még több

  • Tisztelt Doktórnő! Férjem 58 éves, 3 év óta pitvarfibrilláció miatt szed folyamatosan gyógyszert.…

    Tisztelt Doktórnő!
    Férjem 58 éves, 3 év óta pitvarfibrilláció miatt szed folyamatosan gyógyszert. Coaprovel 150 mg, Lokren 20 mg. Marfarin napi 6-8 mg. Kb 1 éve jelentkeztek merevedési problémái, ami mára állandósult. Valószínü a Lokren mellékhatása. Kérdésem,( mivel ez lelkileg nagyon megviseli) van-e valami mód a probléma megoldására, vagy bele kell nyugodni és el kell fogadni a jelenlegi helyzetet.
    Köszenettel várom válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Nem tudom, hogy férjének a pitvarfibrillációja milyen okból áll fenn, van-e a háttérben valamilyen egyéb konkrét betegség, vagy az érelmeszesedés következtében alakult ki. A Lokren arra való, hogy csökkentse a pulzusszámot és valóban lehet ilyen mellékhatása, javasolom, hogy a terápiát illetően konzultáljanak a kardiológussal illetve andrologus szakemberrel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tísztelt Doktor Nő! A héten megfázással küzdők,láz,levertség,torokgyulladás. A körzeti háziorvosom…

    Tísztelt Doktor Nő!

    A héten megfázással küzdők,láz,levertség,torokgyulladás.
    A körzeti háziorvosom írt fel nekem Zinnat 500 mg 10db-os antibiotikumot,hogy szedjem.
    Kérdésem az lenne,hogy a Zinnat okozhat-e vérnyomáscsökkenést?3 napja szedem a gyógyszert napi 2x1 .

    Köszönettel: Tibi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Nem szokott.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Egy nagyon nem idevaló témában szeretném kikérni a véleményét. Válthatnánk…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy nagyon nem idevaló témában szeretném kikérni a véleményét. Válthatnánk pár szót e-mailben? naivuser kukac gmail.com a címem.
    (semmi szörnyen titkos dolog nincs benne: internetes orvos-beteg kapcsolattartás témában szeretnék kérdezni)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Szoros kivételként lehetne, de az ön megadott email címét a rendszer nem ismeri fel :(.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Köszönöm szépen gyors és megnyugtató válaszát, jól esett olvasni, hogy valószínűleg a szívemnek ehhez semmi köze, ugyanis mióta fennállnak ezek a tünetek, akarva-akaratlanul is szívproblémára asszociálok.
    Ma délutánra megyek a háziorvosomhoz, amennyiben Doktornő nem bánja,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    Nagyon szívesen. Önnek is szép napot kívánok, ha gondolja, nyugodtan írjon!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa