A betegek kérdései (5270)

 • Kedves Doktornő!! A tanácsát szeretném kérni, mert nem tudom mitévő legyek. A végbelemben…

  Kedves Doktornő!!

  A tanácsát szeretném kérni, mert nem tudom mitévő legyek.
  A végbelemben találtam egy csomót néhány centire a végbélnyílástól. Úgy gondolom hogy polipról lehet szó, mert a bélfalról "csüng" ez a csomó, nem csak egy kitüremkedés.
  Különösebb panaszt nem okoz, a székletem normális, persze attól függően hogy mit eszek és mennyit iszok...de semmi kóros. Nem vérzik és nem viszket.
  Az lenne a kérdésem, hogy szükséges e ennek az eltávolítása vagy sem?
  Egy kissé félek a vizsgálattól és a műtéttől illetve a fájdalmaktól, de ha megerősít abban hogy erre szükség van akkor rászánom magam!

  Előre is köszönöm a válaszát!!

  Tisztelettel: Renáta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Renáta! Elég érdekes, hogy a végbelébe nyulkál. Ha valóban polypus , akkor el kell távolitani, mert az rák megelőző stadium. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Kedves Doktornő! Az összenövésekről kérdeztem, ezt a választ kaptam, és most szeretném még kiegészíteni…

  Kedves Doktornő! Az összenövésekről kérdeztem, ezt a választ kaptam, és most szeretném még kiegészíteni a kérdésemet:

  \\"Laparascopiás műtét után is lehet bélösszenövés.\\"-SAJNOS TUDOM. MÁR MEGTÖRTÉNT: . \\"Nem is értem , hogy milyen \\"folyamatot\\" érez és hol. \\" -AZT ÉRZEM, HOGY MOZOGna A BÉL, DE AKADÁLYOZTATVA VAN egy - két ponton. ÉS FÁJ!!! \\"Menjen sebészhez,- \\" MÁR VOLTAM , MEG IS OPERÁLT ÚJRA, ...ÉS ROSSZABBAK LETTEK A FÁJDALMAIM!

  Tehát, mit lehet ilyenkor tenni?
  Már 2 fájdalom ambulancián is voltam. TEHETETLENEK!
  Tényleg lehetetlen az összenövések által okoztott fájdalmat csökkenteni?????? Szinte alig bírom elhinni! ÉS AZ OPIÁTOK? NINCS LEHETŐSÉG A FÁJDALMAT CSILLAPÍTANI? És általában lehet-e ennek valami következménye? ( azon kívül, hogy élhetetlenné teszi az életemet, és esetleg bélelzáródást okoz.)
  Ez lenne a kérdésem!
  NAGYON KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT: Ági

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Ági! A bélösszenövésnek a következménye a bélcsavarodás lehet. Nem szokott olyan nagy fájdalmat okozni, hogy elviselhetetlen legyen. Könnyen ki lehet deriteni egy enterografiás vizsgálattal. ( Egy capszuláűt nyeletnek le , ami végig megy a bélrendszeren és filmre veszi a tőrténteket) Az opiátok kábitószerek és lassit5ják a bélmüködést ezért ebben az esetben ez kontraindikált. Nem a mütét a megoldás, mert akkor újabb bélösszenövés lehet. Nem tudom, hogy vizsgálták-e endometriosis irányában ( nőgyógyász) , az okozhat még ilyen fájdalmat. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Kedves doktorno! Jobb oldali hagyomanyos halos mutet utan. Mennyi idovel mulik el kb. A duzzanat?(a…

  Kedves doktorno!
  Jobb oldali hagyomanyos halos mutet utan. Mennyi idovel mulik el kb. A duzzanat?(a duzzanat: a heremmel "osszevan ragadva picit" illetve felfele nyulik a hasuregbe olyan alakja van viszonylagosan mint amilyen volt a servemnek mutet utan fajt,mostmarcsak nyomasraerzekeny a mutet ket napja volt ,orvos tegnap reggel latta azt mondta hogy termeszetes, elment szabadsagra ezert kerdem ontol hogy kb. Mennyi ido alatt mulik el maga szerint, tapasztalata szetint illetve jegeles gyorsitana-e a felszivodast?(azert nm jegelem hogy nehogy felfazzak).

  Meg lenne egy olyan kerdesem hogy a mutet nemeredmenyezhet esetleges belelzarodast vagy olyan dolgot ami kovetkezteben nem jonne meg a szekelesi inger ugy-e?

  Valaszat illetve tanacsat elore is koszonom szeoen!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Hagyja békében a sebét. Nem okoz a mütét székelési problémát. Egyen rendesen és akkor lesz széklete is. A láz nem lehet, ha van , akkor annak oka van. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

 • Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a hasi összenövésektől nem kell-e tartani,…

  Kedves Doktornő!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy a hasi összenövésektől nem kell-e tartani, hogy idővel úgymond elrákosodnak? Olyan fájdalmam van a hasamban a 3 éve volt nőgyógyászati operációim óta- csak petevezeték megnyítási kísérlet volt-, hogy valami folyamatot érzek ott. De nem gyulladás. Tehát lehet valami következmény? Mit lehet tenni? A 2. laparoszkópia volt.
  Nagyon köszönöm a megértő válaszát:
  Ágnes

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Ágnes! Laparascopiás mütét után is lehet bélösszenövés , de ennek semmi köze a rákhoz. Ön nem tudja eldönteni, hogy a fájdalom gyulladásos eredetü , vagy nem , de nem is az ön feladata. Nem is értem , hogy milyen "folyamatot" érez és hol. Menjen sebészhez, aki kikérdezi , megvizsgálja és megfelelő vizsgálatra küldi. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő! Idős férfi ismerősömön hirtelen -derült égből villámcsapás-derült ki…

  Tisztelt Doktornő!

  Idős férfi ismerősömön hirtelen -derült égből villámcsapás-derült ki , hogy epe, máj, és egyéb belső szervei daganatosak, úgy mondta a kezelő orvos , hogy áttétesek. Soha nem volt lázas, csak keveset evett- az utóbbi időben és nem tudott székelni csak hashajtóval, s fájdalmai sem voltak különösebben.Besárgult.Kórházba került.
  A kérdésem, :a CT vizsgálat megállapítja, elkülöníti , hogy rákos -e a daganat , vagy a tényt mondja ki, hogy van ott valami.
  Köszönöm válaszát: Anyus

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! A Ct6 nem ad szövettani választe a beteget kell vizsgálni, a tüneteket és a vizsgálatokat értékelni és a ct kép is más , ha daganat, pláne ha többszörös. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő! 12 hete született a kislányom. Kb. 6 hete folyamatosan fáj székelés után,…

  Tisztelt Doktornő!
  12 hete született a kislányom. Kb. 6 hete folyamatosan fáj székelés után, rettenetesen, kb. naponta 6-7 órát. Maga a székelés is nagyon fáj. Sokszor a gyerkőcöt is alig tudom ellátni. Székletem minden nap van, megfelelő állagú. Voltam orvosnál, kétszer is, megállapította, hogy végbélrepedésem van. Először kúpot, majd kenőcsöt kaptam. Erősebb gyógyszereket a szoptatás miatt nem írt fel, viszont még semmi sem használt. Ambuláns műtétet javasolt még, ha a konzervatív megoldások nem segítenek. A kérdésem: valóban nincs más megoldás? Mennyire fog fájni a műtét, és az az utáni kellemetlen időszak meddig tart? Köszönöm válaszát!
  Kata

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kata! Nem tudom milyen kenőcsöt és kupot kapott. A Lidocain kenőcs segithet és a legfontosabb, hogy ne szoritsa össze a végbelét egész nap, próbáljon lazitani, főóleg székeléskor!!! Nagyon lassan gyógyul, mert minden nap ki kell nyitni és be kell zárni a végbelet. Fontos, hogy sok zdséget-gyümölcsöt egyen, hogy ne legyen kemény széklete. A mütét nem fáj, mert valamilyen érzéstelenitésben csinálják. Utána attól függ kinek milyen a fájdalomtürő küszöbe. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tegnap mutottek hereservvel spinalis erzestelenitovel. Ket kerdesem lenne:termeszetes a mutet…

  Tegnap mutottek hereservvel spinalis erzestelenitovel.
  Ket kerdesem lenne:termeszetes a mutet feloli here melletti servszeru duzzanat?
  Illetve ma kezdtem enni . Termeszetes hogy nem kell szekeljek?van ok az aggodalomra?(szelek tavoznak)
  Hagyomanyos halobeulteseses teknikaval mutottek.
  Valaszat elore is koszonom!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Nem tudom hol van a duzzanat és milyen. Lehet normális is, ha a herezsinor alatt varták az izombőnyét, de lehet bevérzés is. Majd, ha eleget eszik, akkor lesz annyi széklet a végbélben , hogy legyen székelési ingere. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő! Én irtam Önnek többször a furunkulus ügyében. Most az a helyzet,hogy már…

  Tisztelt Doktornő!

  Én irtam Önnek többször a furunkulus ügyében.
  Most az a helyzet,hogy már háromszor rendelnek vissza kontrollra,meg kenegetik velem a vaselinos ichticolt meg az cinket.

  Valamennyit javult,meg nyilt de én nem hiszem el hogy egy furunkulus kezelés egy hónapig is eltart.

  Azt hiszem-igaza volt Doktornőnek,amikor felemlitette,hogy a bőrgyógyászok túlvállalták magukat.

  Kérdésem:

  Sebészeti szakrendelésre kell-e beutaló (a bőrgyógyásztól nem merek kérni ilyet,mert abból csak kalamajka lenne-háziorvos járható út talán,ha kell ilyen),illetve hogy járóbeteg ellátás keretében történne gondolom a megnyitás-milyen szakterületű sebész foglalkozik ezzel?

  Ui:Nagyon bánom,hogy nem fogadtam meg a tanácsát.

  Válaszát előre is köszönöm,és jó egészséget kivánva:János

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! A sebészetre nem kell beutaló. Minden sebész foglalkozik vele. Ha teheti, keressen meg a rendelésemen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • T. doktornő végbél nyilásombol csipös válladék szivárog folyamatosan,nem fáj, de viszket és…

  T. doktornő
  végbél nyilásombol csipös válladék szivárog folyamatosan,nem fáj, de viszket és csip.Meg kellemetlen.Kérdezném mi a teendöm .Köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Menjen sebészhez, vagy ha teheti keressen fel a rendelésemen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő! Sajnos sok anyajeggyel \\"áldott meg\\" az élet, az arcomon is van több,…

  Tisztelt Doktornő!
  Sajnos sok anyajeggyel \\"áldott meg\\" az élet, az arcomon is van több, a bőr felszínéből kiemelkedő. Egy, az államon található kifejezetten zavar, teljesen asszimetrikussá teszi az arcom, és már régóta tervezem, hogy levetetem. Nagyjából fél centi átmérőjű anyajegyről van szó.
  Több kérdésem lenne ezzel kapcsolatban: Ekkora anyajegyeket milyen eljárással szoktak eltávolítani? Mennyi idő alatt gyógyul be a helye? Marad-e utána heg? Nagyjából milyen árban mozognak az ilyen beavatkozások?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Edina (19)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Edina! Ki kell vágni és összevarrni. Természetesen marad egy vékony hege. 15000 ft és a szövettan 5000 ft. a Gaba Medicalben. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

 • Kedves Dr.-nő! 16 hónapos kislányom tegnap le akart ugrani a kanapéról, de az apukája az…

  Kedves Dr.-nő!

  16 hónapos kislányom tegnap le akart ugrani a kanapéról, de az apukája az utolsó pillanatban elkapta a bokáját. Az jó, hogy nem esett le, viszont megrándult a lába. Nem tudott rá állni. Bevittük az ügyeletre, semmi komoly sérülést nem látott az orvos. Mondta, ha ma sem javul akkor vigük vissza, megröntgenezik. De ma már 5-6 lépést tudott menni,azután pihenteti. Nem fáj neki, nem dagadt, nincs rajta zúzódás.
  A kérdésem az. hogy kenegessem-e valamivel? (ezt tegnap nem tisztáztuk le)

  Köszönöm!
  anyuka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Anyuka! Nem kell kenni semmivel. Ha jól esik naki, akkor éjszakára borogassa be. Ha nem esik jól, ugyis leszedi. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktor Nő! Édesapámnál epeuti daganatot állapítottak meg ami a májkapuban is elzáródást…

  Tisztelt Doktor Nő!
  Édesapámnál epeuti daganatot állapítottak meg ami a májkapuban is elzáródást okozott. Az első műtétnél az epevezetéket belevezették a bélrendszerbe. A májból nem vettek szövettant csak az epehólyagból ami negatív lett. SAjnos aztán magas láza lett , májtályogra kellett műteni. Az első műtéthez képest 4 hét telt el. Most a harmadik műtétre várunk ugyanis megint tályog lett a májon. 2 hónapon belül ez a harmadik műtét. A kérdésem az lenne hogy ez mitől alakulhat ki, és ez ezután bármikor felléphet?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdv. Vass Beáta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Sajnos könnyen kialakulhat a májtályog , pl. a bélből a baktérium feljuthat az epeútba. Sajnos sok jóval nem tudom kecsegtetni, mert ez egy nagyon súlyos betegség. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő! Bocsánat, hogy még egy plusz levéllel terhelem, pár levéllel írtam Önnek…

  Tisztelt Doktornő!

  Bocsánat, hogy még egy plusz levéllel terhelem, pár levéllel írtam Önnek \\"makacs repedés\\" jeligével, azt hiszem. Azóta olvastam egy záróizom diletátor nevű kis kellékről, vagyis egy videoklinika műsorban láttam és azt olvastam, hogy a az izomtónust rendszeres használattal vissza lehet állítani az eredeti állapotába és a gyógyulásra is jó esély van vele. Az említett 9 hónapja meglévő vagyis folyamatosan kiújuló fissurámmal is lenne rá esély? Már beszerzés alatt van. Vagy segíthet a gumikesztyűs, higiénikusan kivitelezett lazítás ujjal? Mik a tapasztalatai sebészként vagy van e tapasztalata páciáns révén erről a dilettáló kellékről.

  Üdv: Nándor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Nándor! Én még nem hallottam róla. Véleményem szerint sem a dilatátor, sem az ujjal tágitás nem jó, mert fájdalmas és igy csak a feszités miatt újabb berepedés keletkezhet. A záróizom kitágitás a mütéti megoldás egyik része , de ez altatásban történik és addig kell tágitani (amit éber állapotban nem lehet) , azaz, kifárasztjuk a zároizmot és igy 2-3 napig nem tudja akaratlagosan teljesen összehuzni-kinyitni és ez idő alatt tud gyógyulni a seb. Üdvözlettel: dr Nagy zsuzsanna

 • Udvozlom! Olyan panasszal fordulnek onhoz, hogy a koldokom mellett jobb oldalon, belul, mondhatni melyen,…

  Udvozlom! Olyan panasszal fordulnek onhoz, hogy a
  koldokom mellett jobb oldalon, belul, mondhatni
  melyen, erzek egy csomot! Viszont ma furcsa modon, mintha jobb lentrol, "atvandorolt" volna bal fentre, ott ereztem, es ott szurt! Nagysagra kb akkora
  lehet mint egy fel szilva, csak ulve tudom
  kitapintani, es szurkalo erzes kiseri eleg sokszor,
  valtozo idokozokre, es idokozonkent! Nyomasra
  erzekeny! A jobb labamon, combomon, fenek aljatol
  comb oldalan pedig meg jelent egy hosszanti
  melyedes,mintha ott elhalt volna az izom.Es kb
  ugyanabban az idoben kezdodott a ket panasz! Nincs
  mas panaszom, etvagy, sulyvesztes, semmi! Viszont
  csak 29. -ere kaptam idopontot belgyogyaszati
  kivizsgalasra, most pentekre pedig lab uh-t.Es nem
  tudom mi okozhatja a panaszaimat, lehetseges h
  koldokserv? v.Mi lehet meg? :⁄azon remegek hetek
  ota h lehet rak! 26 eves, no vagyok. oszonom
  valaszat:Titi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Titi! Elég bizarr, összefüggéstelen amit leir, igy nem is tudok tippelni. A kettőnek biztos semmi köze egymáshoz. Mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő. Meg szeretném kérdezni hogy hogyan távolítanak el fél éves babánál egy cystát.…

  Tisztelt Doktornő. Meg szeretném kérdezni hogy hogyan távolítanak el fél éves babánál egy cystát. A fiam mája alatt találtak 2 hónapja egy típusos cystát ami 4mm volt és ez fél éves korára 1,3 1,5 cm. Meg szeretném tudni hogy egy ilyen dolgot hogy műtenek. Mert nagyon félek. válaszát előre is köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Nem tudom milyen cystáról van szó. Egy biztos, hogy felvágják a hasát , természetesen altatásban. Az operáló orvost kérdezze. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt Doktornő! 2012 június elején műtöttek végbélsipollyal. A sipoly felszínes volt így…

  Tisztelt Doktornő!

  2012 június elején műtöttek végbélsipollyal. A sipoly felszínes volt így nem fűztek be semmit a járatba, hanem csak kimetszették sikeresen. A végbelemben gát felőli oldalon (kívülről nem látható) egy kb 7-10 mm -es repedés is volt vagyis még meg van itt a probléma. Már kentem rá orvosi utasításra Rectogesic-et, ami direkt erre van, vagyis lazítani a záróizomtónusom. próbálkoztunk Posterisan forte kenőccsel és az elején mág pevarilos illetve benzokainos kúppal. Februárban egész jó volt a helyzet, a paraffinolajnak köszönhetően úgy éreztem rendben van minden.(vagyis teljesen tűrhető volt inkább) és úgy döntöttem Angliába jövök dolgozni( onnan írok most) Itt azonban 1-2 keményebb széklet után megint ott vagyok, h napközben nem fáj vagy csak kicsit érzem de a székelések fájnak. Gondolom vagy újra felrepedt vagy el sem múlt csak lappangott. Szóval ez a repedés összességében már 9 hónapos. Tornáztatom a záróizmom és továbbra is kenem rectogesiccel h laza egyen és étkezésekhez paraffinolajat fogyasztok, de a legfontosabb kérdés. Van-e arra bármekkora esély is, hogy ez elmúljon konzervatív kezelésekkel vagy haza kell mennem megműttetni. Együtt lehet ezzel érni egyéni tűrőképességet figyelembe véve? Vagy ott folyamatosan romlani fog a helyzet é előbb utóbb ebből műtét lesz. A záróizmom semmi esetre sem fogom engedi átmetszetni, lehet ezt anélkül is műteni? Nagyon fontos kérdések ezek a számomra, ez a tályog-spioly-repedés hármas 2 éve keseríti az életem és nagyban akadályoz mindenben és lelkileg is nagyon stresszel, nem tudom mi lenne a jó megoldás, de külföldön ezzel fizikai munkát végezni bár lehet, de megterhelő. Üdvözlettel: Nándor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Nándor! Előbb utóbb meggyógyul a berepedés , de a legfontosabb, hogy ne legyen székrekedése, kemény széklete. Ez pedig az étkezéssel érhető el. Nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztania minden nap. Főve , vagy nyersen, mindegy. Napi kb 1 1⁄2 -2 l. folyadékot fogyasszon , és mozgás. Ez nem a fizikai munka, hanem valamilyen sport. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt dr-nő.Érdeklődni szeretnék hogy a EndoStar-Lavage bélmosófolyadék helyett nem e tudna…

  Tisztelt dr-nő.Érdeklődni szeretnék hogy a EndoStar-Lavage bélmosófolyadék helyett nem e tudna valami mást ajánlani?Pénteken kell mennem vizsgálatra,2éve volt ilyen vizsgálatom,és nagyon rosszúl voltam a gyógyszertől és nem tudtam a végét meginni,mert azonnal ki is hánytam.Fontos lenne hogy kitisztuljak mert még mindig fent áll a problémám.Köszönöm a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Nem tudom milyen vizsgálatra megy. Kérdezze meg a patikust, hogy milyen más béltisztitó hashajtó van. Pl: valamilyen.... phosphosoda. Nem jut eszembe a teljes neve. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

 • Jó napot! Azzal a problémával fordulnék önhöz hogy 4 napja egy fájdalmas borsónyi csomót érzek…

  Jó napot!

  Azzal a problémával fordulnék önhöz hogy 4 napja egy fájdalmas borsónyi csomót érzek a bal hónaljamban alul.Mitől lehet ez?Lehet mellrák?nagyon félek tőle.mit tegyek?

  Tesztelettel Pné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Pné! Nem hiszem, hogy a mellhez köze lenne. Szerintem egy izzadtsáőgmirigy gyulladás. Menjen sebészhez. Üdvözlettel : dr Nagy Zsuzsanna

 • Tisztelt dr,nő! Ma kaptam meg a kórszövettani leletemet. 2013.március 20-án volt a mütétem.SZERETNÉM…

  Tisztelt dr,nő!
  Ma kaptam meg a kórszövettani leletemet.
  2013.március 20-án volt a mütétem.SZERETNÉM MEGTUDNI HOGY JÓ E EZ A LELET AMIT KAPTAM?
  a megkapott lelet leirása

  Beküldött anyag: analis polypusok a bal oldali nagyobb

  Makroszkópos leirás:
  Egy tégelyben megkülönböztető jelzés nélkül érkezett.
  I: 6 mm-es tövénél leválasztott 10x6x5 mm-es szürkés fehér karfiolszerü növedék 2 db
  II:8x3x3 mm.es orientálhatatlan szürke szövetrészlet 1 db DK⁄RA

  Diagnózis,vélemény:
  Hypertrophias analis papillak

  Mikroszkópos leirás: I-II: Mikroszkóposan HE festés után polypoid bőrképletek átmetszeteit láthatjuk,ahol a felszint többrétegü laphám boritja. a hám alatti területen felszaporodott hypocellularis, vizenyös kötőszövet látható,melyen belül változó tágasságú vékony falú érátmetszetek, valamint gócos jellegü lymphoid beszürődés azonositható ⁄KA⁄

  Köszönöm szives válaszát Feketéné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Kérdező! Ez egy teljesen jóindulatu, banális elváltozás. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

 • Kedves Doktornő! Férjem néhány napja csúnyán megütötte kezén a kisujját. Szekrény pakolása közben…

  Kedves Doktornő!
  Férjem néhány napja csúnyán megütötte kezén a kisujját. Szekrény pakolása közben a szekrény sarka a falhoz szorította az ujját. Csúnyán bevágta csontig a körme alatt nem sokkal. Fertőtlenítés, kötözés után gyógyulni kezdett. Ám néhány nap múlva kerti munkát végzett, ahol többször megütötte a bekötözött ujját. Estére teljesen feldagadt az ujjperce, a körömágy körül megfeszült és úgy látszik, mintha genny lenne alatta (fehéres színű). Férjem azt mondja, bár feszül, nem fáj. Nagyon aggódom érte, mert nem akar orvoshoz fordulni. Kérdésem az, hogy szükséges lehet-e sebészeti beavatkozás, vagy a köröm leesik esetleg magától. És ha nem megy el orvoshoz, mit tehetünk itthon a gyógyulás érdekében?
  Előre is köszönöm szépen válaszát.
  Mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Nagy Zsuzsanna

  Kedves Mónika! Javaslom mindenképp mutassa meg sebésznek. Addig is BUROW kenőcsöt vegyenek a patikában és ezzel tegyenek rá duntzkötést. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Szerző

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész