A betegek kérdései (5322)

  • Tisztelt Doktornő!
    2 hónappal ezelőtt egy fájdalmas csomó keletkezett az egyik mellem oldalán. Én furunkulusra gyanakodtam és Betadine-os párakötéssel egy kezeléssel sikerült kiüríteni belőle a gennyet. Egy nagyobb piros udvara is volt ennek a csomónak. Sebésznél is jártam vele, aki szőrtüszőgyulladást… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom , hogy meddig tart, mivel nem tudom mi volt az elváltozás. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jónapot doktornő! Lassan 3 hete(péneteken) műtöttek heresérvvel, mondta az orvos hogy még 2hónapig…

    Jónapot doktornő!
    Lassan 3 hete(péneteken) műtöttek heresérvvel, mondta az orvos hogy még 2hónapig kíméljem. Ha elkezdek edzeni(nem hasat megterheló gyakorlatok: pl. vádlizás ) lehet bármi bajom? Vagy inkább 2 hónapig hanyagoljam?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Olyan gyakorlatokat ne csináljon, ami a hasizmot terheli. A bőr hamar begyógyul, de a hasfal gyógyulása, hegesedése 4-6 hét. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • T.Doktornő! Azzal a panasszal mentem el a sebészetre,hogy másfél hete kb.a hasfalam jobb oldalában…

    T.Doktornő!

    Azzal a panasszal mentem el a sebészetre,hogy másfél hete kb.a hasfalam jobb oldalában visszatérő kicsi fájásokat érzek.Nem számottevő ha elfoglalom magamat nem is érzem.Inkább csak nyugalmi helyzetben egy nap 2-3-szor.Picike kis fájdalom ami kb.egy másodpercig tart.
    Elmentem a sebészetre és ezt a diagnozist kaptam:
    A jobb inguinalis régióban suprapubucusan a canalis inguinalis alján cseresznyényi reponibillis sérvtömlő tapintható.
    Diagnózis: Hernia ing.l.d.
    Op.jav.

    Én nem szeretnék most rögtön műtétre menni az orvos szerint sem életbevágó csak javasolt.Abba maradtunk ha erősödnének a tüneteim jelentkezem a műtétre.Úgy gondoltam ha ez így nem változik ősszel vágnék bele.

    Mi a véleménye a doktornőnek elhalaszthatom őszre?.Tulajdonképpen mi a sérv?.Ebben az esetben mi várható.Mire érdemes odafigyelni.

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A sérv a hasfal "szétrepedése", ahol a méh tartószalagja tapad. Ide becsipődhet a hashártya , vagy a hasi szervek. Ez a kizáródás. Amit leirt az egy kis sérv, ráér vele , csak ha kizáródik, akkor azonnal menjen orvoshoz. Ne emelgessen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! A nagy lábujjamon vadhús nőtt ki, utána olvastam és ez a benőtt korom miatt…

    Tisztelt Doktornő!
    A nagy lábujjamon vadhús nőtt ki, utána olvastam és ez a benőtt korom miatt alakulhatott ki. A kormot nem tudom kivágni, de már nincs benőve. Mivel tudnám a vadhúst leszárítani vagy csak a műtét marad?

    Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!

    Klaudia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Klaudia! Az alapvető probléma, hogy kivágta a köröm sarkát , ami tilos. Ezzel megsértette a körömágyat és ezért nő ez a váladékozó sarjszövet. A megoldás a köröm azon 1⁄3-ának a kivétele. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Tudna ajánlani megbízható proktológust Szolnokon? A neten csak olyan orvosok…

    Tisztelt Doktornő!
    Tudna ajánlani megbízható proktológust Szolnokon? A neten csak olyan orvosok hirdetik magukat, akik lézerrel operálnak (bár ilyet is mindössze kettőt találtam), azonban a férjem aranyeres problémái már igen súlyosak, és úgy tudom, hogy a lézeres kezelés itt már inkább ártana, mint használna. Bár Budapest nincs messze, nekem, de a férjemnek nagyon megterhelő lenne most a kétórás utazás. Köszönöm segítségét!
    Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Judit! Nem ismerek senkit Szolnokon, de nincs is jelentősége. Ne proctologust keressen , hanem sebészhez menjen. A proctologia a sebészet kis része. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    Sokszor adott nekem preciz válaszokat "pl infuzio vs szorongásoldó",furunkulusom bőrgyógyászati mellékezelése stb.
    Kérdésem megint nem szakterületi jellegű,de nagy bizalommal fordulok önhöz.

    Nekem május közepén kell bevonulnom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves János! Biztos, hogy fontos a vérkép ismere4te, mert pl. vérszegénység is okozhat fülzúgást. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő... köszönöm a választ...már én is megbántam, hogy a lézerre mentem, hisz a…

    Tisztelt doktornő...
    köszönöm a választ...már én is megbántam, hogy a lézerre mentem, hisz a sebészeten nagyon közeli ismerősöm dolgozik, Ő vette ki a hasamról az anyajegyet...
    a bőrorvosom kérdezte hova megyek sebészetre vagy a szemorvoshoz léázerre...mivel én nem vagyok orvos , sőt a kinövést a fejemen is csak arról a képről láttam, amit Őnnek is elküldtem - teljesen testszínő kinövés volt- visszakérdeztem, hogy a mit ajánl ebben az esetben, mégis Ö az orvos és Ö látja a kinövést...a lézert javasolta, hogy nyugodtan elmehetek, nem kell varrni és még aznap megcsinálják...utólag már bánom...
    ma beszéltem a sebész ismerősömmel is,Ő is csak szemét forgatta, azt mondta a héten neki nem jó, de jövő héten hétfőn körbevágja még a területet...
    akövetkező kérdesek merülte fel bennem:
    1. nem lesz akkor késő a körbemetszés, ha március 3-an volt a lézeres eltávolitás?
    2. ha a cytológián azt állapitották meg hogy Intradermal Melanocytic Nevus, akkor az még lehet rosszindulatú?
    3. ha most körbemetszik a területet,, akkor megnyugodhatok, vagy mág abból is kell szövettant készzítetni?
    4. mi az esély arra, hogy épp a lézer által roncsolt sejtek mutattak volna rosszindulatuságot és a levágott rész nem
    5. Őn szerint akkor a börorvosom részéről merészség volt erre a szövettanra azt mondani, hogy anyajegy volt ugyan, de nem kell félni, mert nem rossz?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Semmi probléma nincs. A szövettaqn jóindulatu anyajegyet ir, ugyhogy nyugodjon meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!!Időnként székrekedésem van...pláne mióta gyógyszert szedek(lamolep,xanax,rexetin)Ma…

    Tisztelt Doktornő!!Időnként székrekedésem van...pláne mióta gyógyszert szedek(lamolep,xanax,rexetin)Ma 5.napon mentem nagy wc-re...és fehéres valamivel keveredett volt a székletem!talán nyálka...nem tudom,nem láttam jól,mert pottyanos a wc..a széklet formált volt..hasam nem fáj,nem puffadMi lehet ez?várjam meg milyen lesz a következő?vagy orvos....Köszönettel:Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Szilvia! Várja meg a következő széklete4t. Egyen nagyon sok rostosat(zöldség, gyümölcs-főve, nyersen, és sok folyadékot igyon. Akkor lesz gyakrabban széklete és nem kemény. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! 2013 február 13-án teljes gyomor eltávolítás történt rosszindulatú daganat…

    Kedves Doktornő!
    2013 február 13-án teljes gyomor eltávolítás történt rosszindulatú daganat miatt. Két hónapig voltam kórházba különböző szövődmények miatt.⁄bakteriális fertözés, tályog⁄ Problémám evés után még mindig fáj a gyomrom ez még normális? Elkezdtük a kemót az első után éjjel 39 fokos lázam volt tüdő gyuladásom lett. mult héten jöttem haza a kórházból.
    Étvágytalan vagyok és gyenge, elképzelhető, hogy a kemótól lett tüdő gyuladásom.,Kb 2-hét mulva lesz folytatva a kezelés.

    Köszönettel:Székely László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Székely Úr! A gyomorfájás még lehet. Egyrészt azért mert feszül az anastomosis( összeköttetés a nyelőcsö és a bél között) , másrészt nincs "tartály", tehét csak falatonként , lassan , folyadékkal keverve egyen, jól megrágva. Nem hiszem, hogy a kemo okozta a tüdőgyulladást, inkább az legyengiti az ellenállást és ezért súlyosabb a fertőzés. Mondjuk normálisan csak nátha lett volna. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktor Nő…
    A hajas fejbőrön levő kinövésemmel kapcsolatban kérdeztem 2-3 hete Öntől…
    Akkor ígértem, hogy jelentkezem a citologiai eredménnyel…
    Sajnos a papirt nem adták ki a kezembe, de sikerült megjegyeznem ami rá volt irva:
    Nagybetűkkel: Intradermal Melanocytic… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A szövettani vélemény valóban pigmentes anyajegy. Megjegyzem éezt nem szoktuk lézerrel eltávolitani, hanem az épben ki kell metszeni és szövettanra elküldeni.
    A lézer… Még több

  • Tisztelt Doktornő!

    Egy olyan kérdésem lenne-nem szakterületi-de mindig ön adja nekem a legbölcsebb válaszokat,hátha tud ebben is segiteni.

    Én május közepén megyek a Fül-Orr-Gége Klinikára a fülzúgásom kezelése ügyében,ahol szteroidot és infuziot fogok kapni ambulanter.Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves János! Nem kell felfüggeszteni. Az infusios kezelés csak értágitó. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Doktornő, ha megdörzsölöm az orrom hegyét, vagy a nyakamon a bőrt...fura illat szabadul fel,…

    Doktornő, ha megdörzsölöm az orrom hegyét, vagy a nyakamon a bőrt...fura illat szabadul fel, mint a nyers csalán, vagy hasonló illat... Mit lehet ez ? HOgy tudnék a végére járni? Köszönöm! Tamás 50

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Tamás! Nem tudom, menjen gégészhez első lépésben, hátha a szaglásával van baj. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! 53 éves nő vagyok, nem olyan régen az egyik térdem fölött találtam egy csomót.…

    Kedves Doktornő!

    53 éves nő vagyok, nem olyan régen az egyik térdem fölött találtam egy csomót. Nem fájt, nem dagadt be, de kitapintható volt. Elmentem vele orvoshoz, mert ha rákönyököltem a térdemre vagy keresztbe tettem a lábamat, akkor az kellemetlen érzés volt és kicsit zavar is.
    Az orvos azt mondta, hogyha nagyon zavar, akkor kiveheti, de amíg nincs vele gond, addig nem nyúlna hozzá. A papíron diagnózisként az áll, hogy:
    "Bal comb alsó harmadában elöl babnyi fájdalmatlan, tömött terime.
    Diagnózis: Trichilemmás cysta"

    A tanácsát szeretném kérni abban, hogy tényleg nem érdemes hozzányúlni vagy jobb lenne, ha kivetetném inkább??

    Válaszát előre is köszönöm
    Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Judit! A leirás szerint ez egy faggyumirigy. Ha zavarja , vetesse ki, de nincs jelentősége. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornö! Februarban voltam ultrahangon ahol az alabbiakat allapitottak meg. Epigastrium…

    Tisztelt Doktornö!
    Februarban voltam ultrahangon ahol az alabbiakat allapitottak meg.
    Epigastrium lagyresz Uh vizsgalat.
    A jelzett regioban az epigastriumban a hasfal folytonossaga 1,3cm hosszan, megszakad a servkapun keresztul feltehetöen cseplesz szabadon ki-be csuszkal. a servtömlö kb 4cm atmeröju, 1cm vastag.
    Velemeny; Hernia par. abd.
    A kerdesem az lenne, mennyire surgös a mutet, mar idökent fajdalmaim vannak. Jelenleg kulföldön vagyok igy nem tudom mennyire huzhatom el.
    Elöre is köszönöm a valaszat !
    Tisztelettel; Zsoka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsóka! Csak akkor sürgős a mütét, ha kizáródik. Ne hajolgasson vele , illetve hajoláskor az egyik kezével nyomja vissza. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!találtam a hasfalamban egy borsónyi csomót...elmentem sebészetre,,ahol az orvos…

    Tisztelt Doktornő!találtam a hasfalamban egy borsónyi csomót...elmentem sebészetre,,ahol az orvos szerint a tapintási lelet negatív...elküldött hasfal ultrahangra...ami nem mutatott semmit!Másik sebészhez kerültem vissza..aki kitapintotta a csomót...ki is vette...elküldte szövettanra...Hogy lehet hogy az ultrahang nem mutatta ki??a lipomának vannak nyúlványai??,Köszönettel:Sziszi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Sziszi! Azért nem mutatta, mert borsónyi és zsir, ugyanugy, mint a körötte lévő szövet. Nem is kellett volna kivetetni, mert nincs jelentősége. A lipoma tokba zárt zsir és nincsenek nyulványai. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!Több éve tartó folyamatos aranyeres gyulladás okozhat idővel más kismedencei…

    Tisztelt Doktornő!Több éve tartó folyamatos aranyeres gyulladás okozhat idővel más kismedencei panaszokat és gyulladást?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az aranyér nem gyullad be , főleg nem folyamatosan, mert azt ön nem igen viselné el hosszutávon. Nem okoz mást. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak vastagbélgyulladása volt decemberbe és a kórházba írták fel…

    Tisztelt Doktornő!

    Édesanyámnak vastagbélgyulladása volt decemberbe és a kórházba írták fel neki a Pestasa gyógyszert rá. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges hogy így 4 hónap után már meggyógyulhatott a vastagbele és nem kell szedni a gyógyszert? Vagy ezt örökké kell szedni? Mert mostanában 1-1 adagot kihagyott és nem lett rosszabbul.
    Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel: Ádám

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ádám! A kezelőorvosával kell megbeszélni, hogy meddig kell szedni. Ugyis rendszeres kontroll igényel. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Tegnapi nap folyamán kezdett fájni a hátam. Végigsimítottam a gerincem mentén…

    Tisztelt Doktornő!
    Tegnapi nap folyamán kezdett fájni a hátam. Végigsimítottam a gerincem mentén és egy ponton egy kis göböt észleltem, ami nyomásra fokozódva fáj. A terület nem lila, nem ütöttem meg. Ön szerint mi lehet ez? Előre is köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves KérdezŐ! Nem tudom látastlanban , hogy mi lehet, de biztos nem attól fáj a háta, mert ez csak a bőrben lévő elváltozás lehet. Mutassa meg orvosnak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna!

  • Kedves Doktor nő!

    Nemsokára vastagbéltükrözést fognak nálam csinálni, immáron harmadszorra próbálják meg. Eddig nem sikerült nekik, mert roppant kanyargósak a beleim és a fájdalom borzalmas volt, most egy újabb orvos biztosított arról, hogy ő meg fogja tudni csinálni rendesen a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mónika! A legrosszabb amit tehet! A Dormikum eleltató szer. Előtte aludjon nyugodtan éjszaka. Nem fog semmit érezni a Dormikumtól! Espumisant nem adnak vénásan, az gázokat megkötő golyó… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Nekem 1 db szemölcs van az ujjamon, már legalább 6 év óta. Voltam a bőrgyógyásznál,…

    Tisztelt Doktornő!

    Nekem 1 db szemölcs van az ujjamon, már legalább 6 év óta.
    Voltam a bőrgyógyásznál, Verummal ecsetelőt írt fel. A szemölcs körül már hófehér, és középen sárgás, sok sok fekete ponttal.
    Van esély rá, hogy el fog múlni? :( És ha igen, várhatóan mikorra?
    Előre is köszönöm a válaszát!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Eleve ugy kell ecsetelni, hogy a szemölcs körül be kell kenni valamilyen zsiros kenőccsel, hpogy ne marja ki az ép bőrt. Akkor a szemölcsre kell csak érinteni az ecsetelőt. Másnapra az a rész "fehér" lesz, amit pengével le kell vágni , és ismét beecsetelni. Ezt addig kell folytatni, amig a közepén kis "gyöngyszemszerü" meg nem jelenik és ezt kell kiforditani. Előbb utóbb eléri ezt az állapotot. Ha nem sikerül, akkor sebésszel kell kivetetni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna