A betegek kérdései (5319)

  • Tisztelt doktornő! Ez év elején (január-február) 3 db aranyeremet gumigyűrűvel távolították…

    Tisztelt doktornő!

    Ez év elején (január-február) 3 db aranyeremet gumigyűrűvel távolították el. Harmadik gyűrűzés után hasonló fájdalmam volt, mint aranyérnél és visszamentem ellenőrzésre, ott azt mondták, hogy babnyi rögösödésem van. Detralex tablettát (2X1) javasoltak,és azt mondták, hogy ez majd lassan felszívódik. Egy doboz tablettát szedtem be, nem mondták meddig szedjem és én is elfejejtettem megkérdeni. Sajnos azóta is úgy érzem, mintha még mindig ott lenne valami. Az elmúlt napokban pedig kifejezetten fáj. Próbáltam reparon kúpot használni, ez kicsit enyhiti a fájdalmat. Létezik, hogy még nem szívódott fel? Lehet hogy korán hagytam abba a tabletta szedését? Mit tegyek, kezdjem el újból szedni?
    Szives válaszát várom és köszönöm a segítségét.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A gyürüzéssel nem távolitják el az aranyeret, mint a története is mutatja. A T. Detralexet ilyen esetben ugy kell szedni, hogy 3 napig 3x2 utána 4 napig 2x2-t. Persze ettől nem biztos , hogy a thrombus felszivódik. Felszoktuk vágni a csomót és kivesszük a véralvadékot Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő.
    Azt szeretném megkérdezni, hogy 2 és fél hete belelépte egy rozsdás szegbe. Utána elmentünk az ügyeletre, ott kaptam oltást, és kivágták a sérült részt. Látta háziorvos is. Nem gennyedzik, a seb szépen gyógyul, de még azóta sem tudok rálépni. A seb alatt van egy csomó… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Nagyné! Menjen vissza , mert lehet, hogy a seb mélyében még van esetleg váladék. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Szeretnék öntől tanácsot kérni egy problémára.Évek óta fenn áll a panaszom,az…

    Tisztelt Doktornő!
    Szeretnék öntől tanácsot kérni egy problémára.Évek óta fenn áll a panaszom,az utóbbi időben egyre kellemetlenebb.A végbél nyílástól kb.1-1és fél cm-re minden wc használat után repedés keletkezik.(Nem a végbél reped be,attól egy kicsit távolabb,de nagyjából ugyanazon a helyen.)A székletem átlagos,nem kemény és nem is hasmenéses.Nedves papírt használok és azonnal zuhanyzok.Mégis szinte estig fáj és érzékeny,majd másnap reggel kezdődik minden előröl.15 éve volt egy külső-belső aranyér műtétem,azóta nagyon ritkán,évi1-2 alkalommal vannak apró panaszaim.Az detralex használatával elmúlik teljesen,de a repedésen nem segít.Mi lehet a problémám oka és hová kell a panaszaimmal fordulnom?Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Látatlanban nem tudom mi lehet, mert nem értem, hogy az az 1 cm merrefele van? A bőrön, vagy belül a bél nyálkahártyán. Sebészhez kell fordulni. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 21 éves lányomnak 2-3 hónapja megállapított keresztcsonti cisztája van.…

    Tisztelt Doktornő!
    21 éves lányomnak 2-3 hónapja megállapított keresztcsonti cisztája van. Azt szeretném kérdezni hogy feltétlenül kell-e műteni? Olvastunk a különböző műtéti technikákról - nyitottan hagyott, vagy összezárt seb - Ön melyiket végzi, illetve melyiket ajánlja a megfelelő és mielőbbi gyógyulás érdekében?
    Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha dermoid cystáról van szó, akkor mindenképp meg kell operálni, mert magától nem gyógyul és egyre nagyobb lesz.
    Én helyiérzéstelenitésben operálom. Az, hogy nyitott , vagy zárt módszer, attól függ, hogy milyen nagy kiterjedésü, mennyire feszülnek a varratok. Általában összevarrom. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    Trombotizalt aranyereim vannak - sajnos negyedjére már , úgyhogy elég biztos vagyok benne.
    Eddig mindig megvolt a thrombectomia , de most kihagynám, mert orvosom csak jövő hétfőtől lesz...
    Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi idő alatt szívódik… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kinga! Előbb utóbb kidörzsölődik és , ha szerencséje van , akkor kibukik a seben a thrombus , de ez ritka. Ha nem fáj , akkor nincs jelentősége , hogy a thrombus ott marad. Azt, hogy… Még több

  • Üdvözlöm! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 1 - másfél éve a lányom hónaljába jöttek…

    Üdvözlöm!

    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 1 - másfél éve a lányom hónaljába jöttek furunkulus szerű gennyes duzzanatok. Először azt hittem, hogy szőrtüsző gyulladás és hagytam. Aztán ez kifakadt, nagyon sok véres gennyes váladék ürült belőle, majd jöttek továbbra is ugyan úgy. Csak a hónaljában mutatkozott, mára már a mellei alatt is vannak sajnos, ami nagyon kellemetlen egy kamasz lány életébe, és fájnak is. Elvittem őt az SZTK-ba a bőrgyógyászatra ahol közölték velem hogy mi ez latinul, és azt is hozzátette hogy nézzek utána az interneten mert ő nem ér rá. Felírt neki doxiciclyn antibiotikumot, ami mellé nem kapott gyomorvédőt és őrjöngött a gyomorfájásba. Majd utána elvittem a Heim Pál gyermekkórház bőrgyógyászatára, ahol azt mondták hogy ezeket "Aknéknak" hívják, amiből megint nem tudtam meg semmit, de felvilágosítottak hogy hogy nem működnek jól a faggyúmirigyek, és ezek attól jönnek ki a bőrön. Kapott még egy fajta antibiotikumot Tetraciclyn-t de ehhez már kapott gyomorvédőt de ezt sem tudta végig szedni ugyanis ettől nagyon fájt a vége felé a gyomra. Ezt addig kapta, amíg mondták hogy beállítják egy úgy nevezett belső kezelésre, ezt el is kezdtük szedni. Roaccutan-t kaptunk, havonta kell menni vele kontrollra, de sajnos ezt sem tudta másfél hétnél tovább szedni, mert úgy fájt tőle a háta hogy se aludni se mozogni nem bírt. Visszamentünk, és már megint ott tartunk hogy nem tudnak vele mit kezdeni, mert nincs rá más gyógymód. Mi a teendő ilyenkor? Előre is köszönöm válaszát,Éva.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Éva! Valószinü a bőrgyógyásznak igaza van. A gyomra nem fájhat a Doxicyclin ill. Tetrántól. Kivéve , ha allergiás rá. Nem is kell hozzá gyomorvédő! A Roacutantól pedig nem fájhat a háta. Igy én sem tudok mit mondani. Nem vagyok bőrgyógyász. Gondolom a serdülés után a bőre is változni fog. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó Estét! Tavagy októberben egy labdarúgómérkőzésen ráestem a bal csuklómra. Fájdalmat éreztem,…

    Jó Estét!

    Tavagy októberben egy labdarúgómérkőzésen ráestem a bal csuklómra. Fájdalmat éreztem, de nem metem el orvoshoz, mivel azt gondoltam, ugyse nagy a baj, pihentettem, de a panaszok nem nagyon múltak. Labdarúgó kapus vagyok. Idén január 9-én sajkacsont töréssel műtötték a bal csuklómat, titán csavarral rögzítették. A 6 hetes gipsz levétel után torna következett. A júniusi rtg felvételen az orvosom szerint a titán csavar kezdett kicsavarodni a csontból és azt mondta, ha ez tovább "csavarodik kifele" később, el kell távolítani. Ezelőtt héten voltam rtg-n, a csavart el kell távolítani. Annyi információt kaptam, hogy helyi érzéstelenítésben lesz (a betétel is abban volt), s hogy utánna jöhetek is haza. A kérdésem a következő lenne. Miután kioperálták a csavart, mennyi idő után terhelhetem? Dolgozó ember vagyok, raktáron dolgozom. A műtéti seb mennnyi idő után gyógyul meg úgy, hogy azzal ismét tudjak játszani? Még annyi kérdésem lenne Önhöz, hogy esetleg nem-e tud nekem valami krémet, amitől a seb gyorsabban gyógyul? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Bár nem vagyok balesetisebész és nem foglalkozom csontsebészettel, de a véleményem a következő:
    A mütét után azonnal terhelheti. Persze nem tudom mit ért alatta. Fekvőtámaszt és egyéb olyan müveletet amihez a kéz ereje kell ne csináljon szerintem 1 hétig. Erről jobb, ha az operáló orvosát kérdezi meg!
    A mütéti seb 1-2 hét alatt gyógyul.
    Nem kell és nincs is olyan krém , ami a gyógyulást sürgetné.
    Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!!! Fáj a derekam,és bal oldalon a hasam is!! Kb. két hete csináltattam vérképet és hasi utrahangot is!!úgy tünik eddig minden rendben van.Körülbelül 8_ 10 éve műtöttek epekőre,nem tapasztaltam eddig ezzel kapcsolatos panaszokat.A székelési szokásaimmal mindig is voltak panaszaim,nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Gondolom az lehet a kérdése, hoigy mitől fáj a dereka és a has. Én azt gondolom, hogy valamilyen gerincbántalom. Forduljon rheumatologushoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!Azzal a panasszal fordulnék Önhöz, hogy a végbééltájéki bőröm szárasságát,…

    Tisztelt Doktornő!Azzal a panasszal fordulnék Önhöz, hogy a végbééltájéki bőröm szárasságát, és viszketését mi okozhatja? Csak pamut fehérneműt használok, viszont a pirosodás hol jobban, hol kevésbé jön elő és már hónapok óta nem múlik. Bár a viszketés nem állandó, de sokszor úgy érzem, hogy olyan mintha \\"izzadna\\", némiképp bevizesedik és aztán a nap végére viszket. Várom válaszát! Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az ekzémán kivül pl. cukorbetegség, férgesség, aranyér stb. Keressen meg a rendelésemen ha teheti, vagy menjen sebészhez, vagy bőrgyógyászhoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • eszt latnam de szerintem semi aszt a szurke meg mint ha kete nyilt volna a bor de nem tudom hogy…

    eszt latnam de szerintem semi aszt a szurke meg mint ha kete nyilt volna a bor de nem tudom hogy ien volt e regen mert nem szoktam nezni it a link

    http:⁄⁄www.facebook.com⁄photo.php?fbid=379885998768412&set=a.379885995435079.92629.100002410467176&type=1&theater

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Ebből én nem látok semmit. Menjen sebészhez

  • jo napot mitol lehet hogy faj a koldokom kb 2 3 hete be volt gyuladva es faj a koldokomtol 1…

    jo napot mitol lehet hogy faj a koldokom kb 2 3 hete be volt gyuladva es faj a koldokomtol 1 2 cm re a job felin es meg ami lehet nem tudom nem szoktam nezni de mint a ki tagukt volna a koldokomnel a koldokombe a bor talan latom a hasfalat vagy valami szurket ott bent nem tudom igy eszt pontosan megfogalmazni de remelem ertetet koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom mi lehet látetlanbvan. Lehet, hogy csak a köldökben meggyült váladéktól gyulladt be és azt látja. Az biztos, hogy nem a hasfalat látja. Menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor No!44 eves no vagyok 6 es fel eve mehnyakrak miatt eltavolitottak a mehem ,petefeszkeket…

    Tisztelt Doktor No!44 eves no vagyok 6 es fel eve mehnyakrak miatt eltavolitottak a mehem ,petefeszkeket es 13 nyirokcsomot, a bal oldali5 nyirokcsomobol 2 attetes volt,ezert 25 sugarat es 3 kemot[cisplatint]kaptam.a stadium pt1b1n1mx volt.Sajnos a bal labam nyirokodemas lett,estere nagyon bedagad az egesz labam es mar reggelre sem lohad le ,meg bal oldalt a hasam alja is bedagad. Itt Erdelyben azt mondtak hogy ez nem betegseg es levagtak a betegnyugdijrol mar 3 eve,igy kenytelen voltam dolgozni menni,de mostmar ugy erzem hogy nem birom tovabb.Van mikor a cipot sem tudom a bal labamra felhuzni,alig birok hazavezetni.kerem szepen adjon tanacsot milyen kezelest igenyel ez a lab,mert itt csak leintik,azt mondjak hogy nem nagy betegseg es hogy a rakot is felejtsem el mert mar gyogyult vagyok ennyi ido utan.Tenyleg igy van ha ennyi ido utan nem jott vissza?Nincs miert aggodjak?De mi lesz a labammal mert igy mar nem birom tovabb,most is szinte duplajara dagadt az egesz labam 12 orat dolgoztam !Kerem segitsen mi tevo legyek? Udvozlettel egy 2 gyermekes anyuka!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ez a nyirokkeringés zavara , gondolom a besugárzás miatt a hasban olyan gyulladás ill. ezt követően hegesedés következett be, ami miatt nam tud a nyirok visszaáramolni . Ez valóban nem betegség, hanem nagyon kellemetlen szövödmény. Nyirokmasszázzsal és fáslizással lehet rata segiteni. Ez egy speciális therápia. A masszázst nálunk általában a gyógyrnászok tanulták meg és csinálják. Érsebészetre kellene elmennie, ők tudják továbbirányitani. A fáslit már reggel rögtön fel kell tekerni , persze combtőig, de saj ez sem a legjobb megoldás. Jobb a compressios harisnyanadrág. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!

    Kisfiamnak csontcisztája van - ez idén nyáron derült ki, egy törés alkalmával. A sebész, aki műtötte, azt mondta várjunk 1 évet hátha elmúlik. Én utánaolvastam kicsit és szinte mindenhol azt a véleményt találtam, hogy a csontban lévő ciszta nem szokott felszívódni.Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsuzsanna! Nem tudok tanácsot adni, mert én nem foglalkoztam soha ilyen beteggel. Balesetisebész vagy orthopéd sebészt kérdezzen meg. Ha a gyerek 18 év alatti, akkor gyerektraumatologust.… Még több

  • Tisztelt Doktor Nő! a minap fedeztem fel a jobb csuklomnal egymas alatt elhelyezkedő. 1 kisebb…

    Tisztelt Doktor Nő! a minap fedeztem fel a jobb csuklomnal egymas alatt elhelyezkedő. 1 kisebb es egy nagyobb kb. fél centis csomót a jobb csuklómon (egy vonalban a gyűrűs ujjamma) kb. 5 centire a kezfejemtol. tapintása puha, nem tudom viszont mozgatni. nem fáj és semmi panaszt nem okoz. van okom aggodni? Ön szerint mi lehet ez? Csak akkor latszik, ha a kézfejemet "hátrahuzom" és feszül a bőr a csuklomnal ezaltal. Lehet daganat? 24 éves fiú

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem hiszem, hogy daganat lenne. Valószinü ganglion lehet. Mutassa meg orthopéd vagy kézsebész orvosnak. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő 33 éves nő vagyok. Az egyik combom közép részén(kissé a külső széle felé)…

    Tisztelt Doktor Nő
    33 éves nő vagyok. Az egyik combom közép részén(kissé a külső széle felé) van egy csomó, helyesebben egy púp-dudor, kb. egy teniszlabda nagyságú területen. Olyan mintha az izom össze lenne ugorva. Ha a lábam fel van rakva, vagy fekszem akkor nem látszik, nem nagyon érezni kézzel sem, csak ha állok. Mindez tavaly márciustól, azaza több mint másfél éve.
    Azóta voltam comcsontröntgenen, ami negativ lett és UHon, de ott sem láttak semmilyen elváltozást.
    Most, hogy bejöttek a hidegek, ha kimegyek azonnal érzem , hogy fáj a dudor, mintha a hideg hatására összehuzodana és ez a féjdalom végig fut azegész combomban, a csipőcsontig…
    Tudom látatlanban nehéz, de mégis mitől lehet? Menjek orvoshoz? Ha igen, akkor milyen orvost érdemes felkeresni?
    Egy nagyon aggódó kérdező

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Talán zsircsomó lehet. Mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy syncumár rendszeres szedése estén, stabil INR…

    Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy syncumár rendszeres szedése estén, stabil INR értékek mellett képződhet-e a lábszárban trombózis? Válaszát köszönöm. Kövér József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Már egyszer válaszoltam.

  • Tisztelt doktorno!a karomon(a konyokomtol egy arasszal lennebb) lett egy pirosas-lilas rozsaszines…

    Tisztelt doktorno!a karomon(a konyokomtol egy arasszal lennebb) lett egy pirosas-lilas rozsaszines kb 1 cm-es "sebecske" azaz dudor,amibe nagyon halvanyan vannak pici feher holyagocskak,amik lassan leszaradnak...picit megvan dagadva neha!a szolariumtol lehet?-azaz elegett volna azon a helyen a borom?-es ez miatt lett ez az elvaltozas?Varom valaszat,koszonom az idot mit ram szan!Udv.K

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Látatlanban semmit nem tudok mondani. Mutassa meg bőrgyógyásznak. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornö! Remelem tud nekem segiteni,. Egyik nap arra ebredtem,hogy hatul a koponyamon…

    Kedves doktornö!

    Remelem tud nekem segiteni,.
    Egyik nap arra ebredtem,hogy hatul a koponyamon egy dudor van,es faj.Korulbelul a tarkomnal.Dionyi nagysagu elmozdithato csomo.A fejem is faj de csak azon az oldalon.Megis mi lehet??
    Elore koszonom
    Petra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Petra! Egészen biztos nem egyik pillanatról a másikra alakult ki. Mutassa meg sebésznek, vagy keressen fel a rendelésemen, ha teheti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Aranyér gyűrűzésem volt. Az utolsót 1 hete tették fel. Ezzel nagyon megszenvedtem,…

    Kedves Doktornő!

    Aranyér gyűrűzésem volt. Az utolsót 1 hete tették fel. Ezzel nagyon megszenvedtem, mert amikor csinálták akkor is fájt, és utána is 1 napig. Azóta javulgat a helyzet, de még hátra van 1 hét a kontrollig. Viszont még mindig érzem, mintha lenne ott valami, enyhe tompa nyomó érzést érzek. A székletre vigyázom, viszont az előzőeknél nem volt semmi vérzés, ennél viszont az 5.6.7. napon is volt egy kevés a székleten. Először egy kevés, a következő nap picit több, most a harmadik napon egy vékony vércsík volt csak látható. Igaz, hogy mondta a doktor úr, hogy lehet vérzés, de szeretném tudni, hogy ez nem a gyűrű felhelyezése után kellene lenni, és nem az 5. naptól. Amikor jelentkeztem a proctológián, akkor is ezzel a panasszal mentem, hogy élénkpiros vér volt látható a székleten. A házi orvos széklet-vér mintára küldött. Mindhárom negatív lett. Ezután a sebészetre utalt be, de mivel ott sok idő múlva adtak időpontot, elmentem magánrendelésre. Amikor elmondtam, a panaszomat, megvizsgált az orvos és azt mondta, valószínűleg az aranyerek okozhatták a vérzést. De most a gyűrűzés után, amikor megjelent újra a vérzés, ugyanolyan volt, mint amikor először felfedeztem. A kérdésem, hogy ez biztos aranyértől lehet.

    Köszönettel várom válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem vagyok látnok. A gyürüzés után is lehet vérzés, amikor lelökődik a gyürü. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Dr Nő! Évek óta van egy tályogom a fenekemen először 3 éve egy alma nagyságú felvágták…

    Tisztelt Dr Nő!

    Évek óta van egy tályogom a fenekemen először 3 éve egy alma nagyságú felvágták (korházban , altatással) majd ugyanaz fél év múlva újra feltelt azt is felvágták ez ismétlődött 3 alkalommal. Idén augusztusban volt utoljára feltelve viszont most mindig vérrel tellik fel elvékonyodik a bőr és és 2-3 nap alatt kifakad. szóval ez a 3 hónap alatt kb 6 alkalommal telt fel vérrel.(orvosnál nem jártam) Azt szeretném kérdezni hogy kaphatok e vérmérgezést? és hogy érdemes e felkeresnem egy sebészt? köszönettel Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ildikó! Nem is értem a kérdését. Feltétlen forduljon sebészhez. Ez nem vérmérgezés kérdés. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna