A betegek kérdései (5278)

  • Tisztelt dr. Nő, 24 éves nő vagyok, 62 kg, 163 cm, még nem szültem, egészséges, orvostanhallgató,…

    Tisztelt dr. Nő,

    24 éves nő vagyok, 62 kg, 163 cm, még nem szültem, egészséges, orvostanhallgató, gyógyszert csak metformin-t szedek kb. 1 hónapja isulinrezisztencia miatt, rendszeresen mozgok, nagyon odafigyelek a táplálkozásra, rostdús ételeket fogyasztok. Kb 2 hete viszont amikor hason fekve tanultam és mozgáskor fájdalmat éreztem a hasamban, hát a hátamra feküdtem és megtapogattam magam. A fájdalmas pont a spina iliaca anterior superior-t és umbilicus-t összekötő vonal külsö 1⁄3-ban van, jobbról. Akkor próbáltam elhesegetni a gondoloatot hogy bajom lenne mert úgyis "csak amiatt fájhat mert belgyógyászatot tanulok és beképzelek vlamit". Azóta eltelt 2 hét és fekvő helyzetben mély tapintásra még mindig fáj, ugyanott ugyanúgy (pedig már pszichiátriát tanulok). A fájdalom lokalizált arra a kb 2-3 cm átmérőjű körre, nem sugárzik ki semerre,a fájdalom elég éles, de elviselhető, nyomkodás után kb 20 percig még icipicit fájdogál. Különben semmikor nincs probléma, sem fekvéskor, sem nagyobb fizikai aktivitáskor. Nem tudom mennyire sikerült pontosan megfogalmaznom a problémám, tudom hogy nincsennek Önnek sem röntgen szemei, de kérem tiszteljen meg a válaszával s írja le mi lehet a probléma, mert vizsgaidőszak van nemnagyon lenne időm orvoshoz menni, ha muszáj akkor egyáltalán milyen orvoshoz menjek? gastroenterologus, nefrologus, ginekologus..?vagy semmilyenhez mert ez nem komoly dolog?! :) tisztelettel, Kitty

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kitty! Leginkább nem kell nyomogatni!!! Arra a területre esik a coecum , kicsit lejjebb a petefészek , ill. a mélyben az ureter, de az sosem érzékeny nyomásra. Nem kell nyomkodni, ha egyébként nem fáj,. Ha nagyon izgatja, a vizsgák után lehet egy uh vizsgálatot csináltatni és egy sebész kollegával hasat vizsgáltatni, de szerintem semmi jelentősége. Sok sikert , üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna! Bokatörésemmel kapcsolatban szeretnék pár kérdésemre választ kapni. 2012.06.11-én…

    Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna!

    Bokatörésemmel kapcsolatban szeretnék pár kérdésemre választ kapni.
    2012.06.11-én műtötték a lábamat külső bokatörés miatt.
    A műtét utáni napokban voltak ugyan fájdalmaim és egy kis dagadás a lábfejemben,viszont ma (2012.06.18),amikor kötéscserére mentem az orvosom szerint nagyon dagadt a lábfejem és be is van vérezve,illetve a seb mellett bőrpír látható. Ha fel van polcolva, akkor nem érzek fájdalmat, viszont, rögtön, amikor lógó állapotba kerül, nagyon feszít, lüktet és ég a lábfejem. Ilyen erősen eddig még nem éreztem fájdalmat. Trombózis elleni injekciót kapok minden reggel, de nagyon félek, hogy mégis trombózis veszély állhat fel, az orvosom pénteken szedi ki a varratokat, de aggódik a seb miatt, viszont a kérdéseimre nem válaszolt, hogy mi lehet a probléma. Ön szerint mi miatt kell tartanom? Ha nem trombózis veszély, akkor a műtét sikerülhetett rosszul? Vagy ezek a tünetek egy hét után még normálisnak mondhatók?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel: Bárány Julianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Julianna! Én inkább bevérzésre gondolnék a véralvadásgátló moatt. Jegelje. Üdv özlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr. Nő! 23 éves vagyok. 2 eve volt egy ercp-m majd megmutottek epeholyageltavolitassal.…

    Kedves Dr. Nő!
    23 éves vagyok. 2 eve volt egy ercp-m majd megmutottek epeholyageltavolitassal. Tavaly voltam uh-on,hogy minden rendben van e. Halistennek akkor igen.
    Mostanaban megint erzem,hogy nyom az epem helye. Viszont erdekes,hogy csak akkor ha itthon vagyok. Sok a vita,feszultseg. Letezik,hogy at ideg miatt van? Koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom. Kellene egy hasi Uh-ot csináltatni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktonö! Elnézést,hogy újfent zavarom!Tamás vagyok Szegedröl 30 éves.Már több levelet…

    Tisztelt Doktonö!

    Elnézést,hogy újfent zavarom!Tamás vagyok Szegedröl 30 éves.Már több levelet is küldtem önnek,panaszokkal-leletekkel tarkitva és a nagy kérdöjellel,hogy pcszihés,avagy szomatikus e a gond?Nos a tüneteim továbbra is fennállnak:(hajhullás,börelváltozások,alvászavarok,szemtünetek,étvágyzavarok,megváltozott nyákos széklet,gázosodás,szemproblémák,megnagyobbodott,fájdalmatlan nyaki nyirokcsomók stb...),de ezeket a múltkori levelemben,már részleteztem.A sinisutis maxillaris acuta,amit röntgennel és vizsgálattal diagnosztizáltak,javulófélben volt az utolsó kontrollon.Azóta a kórós TSH szint,miatt csináltak egy TRH terhelést és azt mondták a problémámnak nincs endokrin alapja.Tüdögyógyászt is felkerestem és a vizsgálat és a röntgen alapján nem talált kórosat.Viszont beutalt melkas CT-re.Ezzel kapcsolatban lennék kiváncsi a szives szakvéleményére.A leleten a következö áll:Mellkasi folyadékgyülem egyik oldalon sem látható.A tüdöben pangás,beszürödés egyéb kóros denzitású képlet nem látható.A sziv nem nagyobb.Az aorta normális tágasságú.Paratrachealisan és paraaortalisan néhány 10-12 mm nagyságú,a jobb hilus területén egy 15 mm-es nagyságú nyirokcsomó látható.A mellékvese régiók szabadok.
    Orvosi vélemény:Intrapulmonálisan kóros denzitáseltérés nem igazolható.Mérsékelt fokú mediastialis és hilusi lymphadenomegalia. Ez ugye nem a legszerencsésebb vélemény,föleg a panaszaim tekintetében?

    Ön szerint mi állhat a háttérben?Ön valamennyire már ismeri a tüneteimet és a leleteimet.(Talán az elözö leveleimböl,emlékszik)Mivel egyre romlónak itélem meg az állapotom,mind Pszcihésen,mind fizikálisan.Egyre nagyobb az aggodalmam,ugyanis lennének terveim a jövöt illetöen,de egyre homályosabb minden.Remélem,hogy a doktornö a tünetek alapján felismer valamilyen jóindulatú betegséget,vagy kezdjek el felkészülni a legrosszabbra?

    Tisztelettel és hálával: Tamás (30) Szeged

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Tamás! Én sebész vagyok, ugyhogy csak a logikámra támaszkodhatok. Nem tudom kinek a kezében öszpontosulnak a leletek, de az semmiképp sem jó, ha ön vizsgáltatja magát. Nem tudom, hog van-e vérkép eltérése, van-e a hasban is nyirokcsomó? Miért nem vesznek ki egy nyaki nyirokcsomót szövettani vizsgálatra? Haematologus látta-e? Röviden ennyi. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! körülbelül 3-4 napja észleltem wc közben hogy élénkpiros vér van a székletemen…

    Tisztelt Doktornő!
    körülbelül 3-4 napja észleltem wc közben hogy élénkpiros vér van a székletemen és a wc papíron.Volt már ilyen ezelőtt 8 hónapja de 1 hét után elmúlt,közben pedig ellmentem a háziorvosomhoz és a sebészetre is.A háziorvosom elküldött vér vizelet vizsgálatra de a vizsgálat nem mutatott ki semmit.A sebészeten pedig uj magasságik nem találtak elváltozást se semmit.Mitől lehet mégis véres a székletem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nagy valószinüséggel aranyér lehet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő. Párom arcán folyamatos jelleggel kijött egy nagyon apró seb, ami folyton…

    Tisztelt Doktornő.

    Párom arcán folyamatos jelleggel kijött egy nagyon apró seb, ami folyton leesett aztán újra kijött. Elment vele orvoshoz, aki kimetszette ezt a kis sebet melynek most érkezett a szövettani eredménye.
    Csak annyit mondtak figyelgetni kell, és 3 hó múlva kontroll.
    Szövettan: Carcinoma planocellulare keratoides invasivum regionis colli.
    Közepes fokban differenciálódott daganat. Kisméretű, de a dermist kifejezetten elmosódott határral infiltrálja. Peritumorálisan mérsékelt fokú lymphoid sejtes reakció mutatkozik. Az invasiv laphámcarcinoma határásn apró basal sejtes carcinomára emlékeztető gócok is mutatkoznak.
    Resectió épben történt.
    Mennyire rossz ez az eredmény?
    Hiszen annyira pici sebről volt szó, nem gondoltuk, hogy ilyen eredményt kapunk.
    Mit tehetünk, hogy később ne legyen gond? (valamilyen vitamin? )
    Köszönöm szépen segítségét.
    Köszönettel:Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Keves Anna! Egyenlőre semmit nem kell tenni, csak rendszeres bőrgyógyászati kontroll javasolt, úgy , ahogy mondták, mert kiújulhat. Ne menjen napra , csak kalappal. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Kb márciusban lett egy nagy kelésem a jobb mellem alsó részén.Sokáig nem…

    Tisztelt Doktornő!

    Kb márciusban lett egy nagy kelésem a jobb mellem alsó részén.Sokáig nem érett meg,elmentem vele bőrgyógyászatra,
    A doktornő párakötést ajánlott rá.Ki is fakadt kb 3 kis lyukból jött a váladék,elég mély lehetett.Úgy tünt gyógyul szépen,
    de egy pici megint meggyült benne,amit nem is tudok kinyomni.Tegnap megnőtt,bekeményedett,sajnos megnyomtam,de semmi..
    Tettem rá párakötést megint,akkor a keménység lement,ha megnyomom,olyan mintha jönne,de erősen nem merem nyomni.
    És mintha 2 helyről jönne,de ez nem váladék,hanem mint a pattanás.Kérdésem lenne a doktornőhöz,hogy mit tudok ezzel kezdeni,
    Májusban voltam vissza a bőrgyógyászaton,akkor azt mondta a drnő,hogy tapintja hogy pici még van benne,de az vagy felszivódik,vagy kijön.De azóta sem történik vele semmi,Párakötést ha teszek rá,van esély hogy kiürül,vagy ki kellene vágatni?Illetve itt a mellen nem veszélyes ez ha megnyomkodom?

    Köszönöm a válaszát!Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erika! Tilos nyomkodni, különösen a mellen. Ez valószinü egy faggyumirigy , amit a bőrgyógyásznak is tudni kellene, hogy nem párakötés a megoldás, hanem tokkal együtt ki kell vágni, mert különben újra kezdi termelni a faggyut , újra telődik. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • TISZTELT DOKTOR NŐ! CIPŐ KIDÖRZSÖLTE A SARKAMAT,NAGYON CSUNYA GYULADT ,GENYES VÁLADÉK FOLYIK…

    TISZTELT DOKTOR NŐ! CIPŐ KIDÖRZSÖLTE A SARKAMAT,NAGYON CSUNYA GYULADT ,GENYES VÁLADÉK FOLYIK BELÖLE ÉS BE IS VAN DAGADVA A BOKÁM. NEOGRANORMON KRÉMET HASZNÁLOK RÁ NEM SOK SIKEREL.HA MEG IRNÁ A DOKTOR NŐ,HOGY MIVEL KEZELJEM AZT NAGYON MEGKÖSZÖNÉM. ÜDV:OSZOLI

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Menjen el sebészhez, mielőtt nagyobb lenne a baj. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Már többször fordultam Önhöz segítségért,most is így teszek...Márciustól…

    Tisztelt Doktornő!

    Már többször fordultam Önhöz segítségért,most is így teszek...Márciustól kezdődtek a problémáim,két hétig napi 3x volt székletem,az addigi 1-hez képest,állaga is változott. Egyszer volt nyákos-véres széklet ürítésem is.Voltam orvosnál,labor,uh negatív lett. Proctológián rögösödött aranyereket állapítottak meg RDV vizsgálat során.Egy ideig minden rendben volt,székletem is rendeződött,panaszaim sem voltak.Kb.1 hónappal ezelőtt elkezdett a hasam puffadni,fájni különböző helyeken.Egyik nap ismét véres, nyákos székletem volt.Voltam gasztroenterológián,megcsinálták a colonoscópiás vizsgálatot,negatív lett."Az átvizsgált területen rögösödött aranyereken kivül egyéb kóros eltérést nem találtam"-ez volt a papíron,illetve az eszközt a flexura linealisig sikerült felvezetni,igen nagy kaccsképződések miatt.Azt mondta a főorvosÚr,hogy vérzés erről a területről nem lehet,mert az alvadékos volna,nyugodjak meg. Eltelt 2 hét semmilyen panaszom nem volt, de kevés folyadékot fogyasztottam szombaton,vasárnap kemény volt a székletem és vért láttam a WC papíron.Nem sokat először csak borsószem nagyságút,amikor újra töröltem gombóstűfejnyit.A végbelem fájt aznap nagyon,ma már csak kicsit érzem.Azóta gondolkodom rajta,hogy meg kellene csináltatnom a végbél tükrözést is, hogy kizárjam a végbél rák lehetőségét,vagy nyugodjak meg,hogy tényleg az aranyereim okoznak gondot?Vstagbéltükrözésnél látszik a végbél is?Egyéb panaszom nincs,nem fogytam,nem fáj a hasam,nem vagyok étvágytalan,nem vagyok fáradékony...elnézést,hogy ilyen hosszan írtam,de nagyon szeretném tudni a Doktornő véleményét! Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Két különböző dologról van szó! Aranyértől véres nyákos széklet és hasmenés ill. széklet váltoizás nincs. Ebben az esetben helytelen volt megelésgedni a kollegának azzal, hogy csak a flexura lienalisig tudták felvezetni az eszközt. A másik a jelenlegi panasza , ami nagy valószinüséggel a nehéz székelés miatti végbél berepedéstől lehet. E miatt felesleges végbéltükrözést csinálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornő! Ma zuhanyzás után vettem észre,hogy a fenekemnél (a végbélnyílástól nem messze) egy…

    Kedves doktornő!
    Ma zuhanyzás után vettem észre,hogy a fenekemnél (a végbélnyílástól nem messze)
    egy fél dió méretű csomó van közvetlen a bőr alatt.Kemény.Egy kicsit,de tényleg csak egy kicsit pedig piros is.Nagyon megijedtem.(Petra)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Petra! Nem megijedni kell , hanem orvoshoz fordulni. Keressen meg a rendelésemen , ha teheti, vagy forduljon sebészhez minél előbb. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor nő! 36 éves, 2 gyermekes (3 és 5 éves) anyuka vagyok. Gyermekeimet császárral…

    Tisztelt Doktor nő!
    36 éves, 2 gyermekes (3 és 5 éves) anyuka vagyok. Gyermekeimet császárral szültem - de már a terhességek alatt, illetve korábban leginkább menstruáció környékén "előjött" az aranyerem, ami sajnos azóta is hetente legalább egyszer kijön.
    Vérezni nem vérzik, nem viszket, csak zavar. Reparonnal kezelem. Rendszeres (reggeli) a székletem, amikor érzem, h kijött a kis dudor, bekrémezem és estére, de legalábbis másnapra csökken a mérete, aztán elmúlik.
    Mivel ez már elég régóta tart nálam, mindenképp felkeresném szakrendelésén -viszont ezzel kapcsolatban van egy butának tűnő kérdésem:
    A vizsgálatkor elől kell lennie az aranyérnek, vagy akkor is mehetek, amikor tünetmentes vagyok? (nehéz összeegyeztetni a rendelést az aranyeremmel:) )
    Válaszát előre is köszönöm
    K. Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kaqtalin! A vizsgálat nem függ az aranyér állapotától. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő!Szeretném megkérdezni,hogy egy méhet átszúró fogamzásgátló spirált,ami az…

    Tisztelt Doktor Nő!Szeretném megkérdezni,hogy egy méhet átszúró fogamzásgátló spirált,ami az alhasamban van el-e kell távolitani onnan?Köszönettel Csilla.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Csilla! Véleminyem szerint igen, hiszen fertőzést közvetithet a hasüreg felé. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • jo napot 20 eves fiu vagyok szeretnem megkerdezni ontol aprilis 27 diken kificamodot a konyokom…

    jo napot 20 eves fiu vagyok szeretnem megkerdezni ontol aprilis 27 diken kificamodot a konyokom diagnozis s53.1 adig sinbe tetek viszamentem majus 2 an lerogeneztek aszt monta a orvos hogy a csont oszefort de hogy a izuletek meg szetvanak teljesen esve harom hetig gipszet tetek ra ok viszamentem 3 het muva majus 23 dikan levete de semi rogen vizsgalat aszt monta csinajom en othon a tornat ket hetig de nem tutam visza mentem hamarab es ki irt rehabilitaciora aszt pedig junius 6 dikatol keztem de meg nem hajlik be es mikor huzom be nem hajlik es faj a csont vagy nem tudom meg ien magneses elektromos valamibe teszik a konyokom meg valami vizes kadba ami pezseg maga szerint ennek hany honap kel koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Sokáig fog tartani és még akkor sem biztos , hogy olyan leesz mint régen. Persze én nem vagyok baleseti sebész és ezek szerint nem is ficam volt. Kérdezze kezelőorvosát. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném a segítségét kérni. Diákként, vizsgaidőszak közepén napi több…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném a segítségét kérni. Diákként, vizsgaidőszak közepén napi több órát töltöttem üléssel és mellette még hirtelen le is fogytam a stressznek köszönhetően 10 kg-t. Pár napja vettem azt észre, hogy ha leülök, olyan érdekes nyomást érzek a farokcsont környékén. Nincs semmi dudor, nem fáj. Emellett pár hete elkezdtem intenzíven tornázni, hasizom gyakorlat, leg magic haszbálata, sajnálatos módon mindezt bemelegítés nélkül tettem. 1 hete, leginkább a jobb oldalamon, csípő és deréktájt érzek néha pici fájdalmat, ha mondjuk hirtelen mozdulatot teszek. Olyan izomláz szerű érzés. Voltam vele háziorvosnál, megvizsgált, megtapogatta a hasat és semmit nem talált. Szeretném megkérdezni ezek után, hogy a farokcsont nyomás lehet-e a sok ülés⁄ hirtelen miatt, illetve az izomláz szerű fájdalom pedig valamilyen izomszövet károsodása a bemelegítések kihagyása miatt.

    Sajnálom, hogy ilyen buta kérdésekkel fordultam Önhöz.

    Tisztelettel: Dorka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Dorka! A rossz torna is lehet az oka, de lehet, hogy egyszerüen olyan sovány, hogy a farkcsigolyáján ül. Üljön lyukas párnán. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktor Nö szeretném a tanácsát kérni Szlovákiából vagyok mit használjak vagy mit tanácsol kiskoromtól fogva sebekkel és hegekkel van tele a testem és nem tudom sehogy sem eltávolítani vagy és meg nem is tudták nekem eltávolítani sem már nagyon sok mindent kipróbáltam de semmi sem segített… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudok olyan módszert ,amivel a hegeket el lehetne tüntetni. A kérdáse plasztikai sebészhez vagy bőrgyógyász-kozmetikologushoz tartozik. Nem értek a lézeres eltüntetéshez.… Még több

  • Kedves Dr.Nő! Bemásolnám az előző levelezésünket! Kedves Dr.Nő! Tanácsát szeretném kérni.…

    Kedves Dr.Nő! Bemásolnám az előző levelezésünket!

    Kedves Dr.Nő!
    Tanácsát szeretném kérni. 23 éves vagyok fiatal lány. Milligestet szedek közel 4 éve. Tartós párkapcsolatban élek. Ő az első. Ma voltam nőgyógyászati vizsgálaton. Mindent rendben találtak. Azonban kb.3 éve a melleimben csomót érzek. Kemény és rugalmasak. Semmi más tünetem nincs. Nem fáj,nem váladékozik,nem változott meg a bőröm sem. Most elküldött UH-ra a biztonság kedvéért. én azonban rettegek,hogy mellrákom van. A családban senkinek nem volt. Ön szerint mit tegyek? Olyan fiatal vagyok még es most sírógörcsöm van. Köszönöm a válaszát.


    tovább Dr. Nagy Zsuzsanna adatlapjára


    Kedves Kérdező! Ne görcsöljön, amit tapint , valószinü csak a telt mirigyek. A daganat , akár jó , akár rosszindulatu , kemény és nem rugalmas. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna


    Kaptam időpontot de sajnos nagyon sokára. Ráadásul akkor amikor el kell utaznom. Azóta a helyzet változatlan a csomó továbbra is ott van,ahol 3-4 éve és nem változik semmi. (Hál’Istennek) Bevallom ideges lettem a múltkor ezért elmentem egy új nőgyógyász-onkológushoz. Megvizsgálta a melleimet és azt mondta,hogy semmi gond nincs. Ez természetes. De nem beszélhet le az UH-ról,ha akarok megyek ha nem nem.
    Szóval most azon gondolkozom,hogy nagy baj e ha csúszik az időpont szeptemberre? Bízhatok az onkológusban? Ha ez egy rosszindulatú dolog lenne,akkor annak már komolyabb jelei lennének?Félek a rosszindulatú ráktól,mennyi az esélyem,hogy ez az? Egyébként a másik mellemben is vannak,de azok jóval kisebbek és ezek is elmozdíthatóak. Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A leirtak nem szólnak rosszindulatuság mellett. Ráér az Uh, mert 3 év alatt nem változott. Van akinek normálisan is csomós=mirigyes tapintatu az emlője, főleg soványabbaknál. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Enyhe ételmérgezésem volt 9 nappal ezelőtt, amikor szörnyű hasmenésem volt.…

    Kedves Doktornő!

    Enyhe ételmérgezésem volt 9 nappal ezelőtt, amikor szörnyű hasmenésem volt. Akkor bevettem egy szem enteroben tablettát, háziorvosom adta.

    Rá 3 napra volt az első székletem, székrekedés, gondoltam a gyógyszertől lehet, de majd helyrejövök. Aztán rá 2 napra olyan borzasztó székrekedést éltem át, mint még életemben soha, már azon gondolkodtam orvoshoz kell mennem, végül 1 nap alatt sikerült wc-znem, nagyon kemény széklet volt, alig jött ki (bocsánat a kifejezésért) és véres is volt utána a wc papír. Gondoltam túl vagyok a nehezén. De azóta kétszer volt székletem, mindkettő kemény széklet, de már könnyebben tudtam wc-zni. Viszont a wc papír megint véres volt.

    Sportolok, sok folyadékot iszom, csak vizet, semmi üdítő, zöldséget, gyümölcsöt, joghurtot, müzlit eszem, édességet nem eszem, soha nem volt gond a székletemmel. Étkezés miatt egész biztosan ne lehet. Aranyerem sem volt, pár hónapja nézettem meg magam proktológussal.
    Teljesen felborult minden.

    Mitől van ez? Lehet még a gyógyszer hatása ennyi nap után is?

    A vér a szorulástól lehet? Hogyan kezeljem? Van itthon Doloproct kúpom, esetleg az jó lehet?

    Köszönöm segítségét, nagyon kétségbe vagyok esve.

    Zsófi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsófi! A székrekedés valószinü azért van, mert előtte a hasmenéssel kipucolódott és nem tudott összegyülni annyi széklet a végbélben, hogy székelési ingert okozzon. A vér a papiron valószinü berepedéstől lehet. Arra a Doloproct kúp nem jó. Menjen proctologushoz ill. sebészhez, ir másik kupot. Üdvözlettel: dr NagyZsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Ebben a hónapban háromszor találtak gennyet a vizeletemben, csíp vizeléskor…

    Kedves Doktornő!

    Ebben a hónapban háromszor találtak gennyet a vizeletemben, csíp vizeléskor és nagyon fáj a hasam a derekam, fehérje nem volt a vizeletemben.Félek mivel egy vesém van hogy károsodik.Mi okozhatja mert vigyázok nagyon, hiába kapom az antibiotikumos kúrát elvagyok másfél hétig és kezdődik elölről minden.

    Előre is köszönöm.
    Tisztelettel Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Timi! Okozhatja olyan banális dolog is , hogy előrefelé törli a fenekét, olyan ruhát hord, amiből kint van a köldök és a derés, stb. De lehet, hogy az antibiotikum nem arra a baktériumra ható volt, ami a betegséget okozza. Urologushoz forduljon. Ha nem volt tenyésztés a vizeletből, akkor ezt kell csinálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tiszelt DoktornŐ!

    Lányom 13 éves. Egyik melle fájdalmassá vált, csomót tapintottunk az emlőbimbó alatt. Másnapra be is pirosodott a környezete. Ez pár nap alatt megszűnt, a fájdalom is elmúlt, de a csomó még ott maradt, igaz egyre kisebb. UH vizsgálaton tágabb tejutat írtak le(… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! A későbbiekben is lehet hasonló feszülés, főleg ovulácio idején, akkor duzzadtabbak a mirigyek. Menjen el a kontrollra . Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Két héttel ezelőtt kérdeztem vakbéllel kapcsolatban. Kolonoszkópos vizsgálaton…

    Tisztelt Doktornő!

    Két héttel ezelőtt kérdeztem vakbéllel kapcsolatban. Kolonoszkópos vizsgálaton a vakbélnyílás körül ujjbegynyi simafelszínű kidudorodást találtak, melyből mintát vettek. Megjött az eredmény: Szabályos vastagbél nyálkahártya részletek, melyek helyenként csupán minimális muscularis mucosaeval mutatnak összefüggést. A lamina propria kissé vizenyős, gyulladás nem észlelhető. A mintában sem benignus, sem malignus tumor nem reprezentálódik. Vélemény: a minta relatíve felszínes, submucosa benne nem reprezentálódik, így az endoszkóposan leírt képlet tekintetében a minta nem tekinthető reprezentatívnak. Kérdésem az lenne, hogy ezek szerint csak a nyálkahártyából sikerült mintát venni? Magából az elváltozásból nem?
    Köszönöm válaszát:
    Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Igen, felületes volt a mintavétel. De a leirás nem szól semmi rossz mellett, ne izguljon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Szerző

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész