A betegek kérdései (5322)

  • Tisztelt Doktornő! Már korábban írtam a betegségemmel, melyet szeretnék összegezni legújabb…

    Tisztelt Doktornő!

    Már korábban írtam a betegségemmel, melyet szeretnék összegezni legújabb eredményeimet, elnézést a hosszú sorokért:

    Panaszaim kb. fél éve jelentkeztek, melyek már 1 évvel ezelőtt is előjöttek, majd elmúltak.
    Panaszok: főként fizikai terherlésre, futásra, illetve egyéb más, bizonyos fajta súlyzós edzés hatására szegycsont körüli, illetve bal oldali mellkasfájdalmak, inkább nyomó érzés. A fájdalmak sokszor fizikai terhelés nélkül, akár több napig is fennálltak. Fájdalomcsillapító semmit sem ért. Ezeken kívül általánosságban megállapítható, hogy nagyon sokszor vagyok fáradt, erőtlen, alvásaim se olyan jók, bár sokáig is fent vagyok, mivel csak úgy nem tudok elaludni.
    CT vizsgálat megállapította, hogy tymus persistens-em van, "felső mediastinumban a sternum alatt valóban fellelhető bizonytalan kontúrú elváltozás".

    Megfigyelésem alapján a panaszok inkább nyári időszakban jöttek elő, nem tudom, hogy ez kapcsolatba hozható-e azzal, hogy allergiás, illetve asztmás vagyok. Asztmás panaszom tulajdonképpen nincsen, életemben egyszer voltam rosszul, akkor diagnosztizálták ezt. Allergia pedig orrfolyás, szemviszketés formájában jön elő.

    Voltam mellkassebésznél, aki 3 vizsgálatot:
    - kardiológiai
    - gastroenterológiai, valamint
    - alvási aphone
    vizsgálatot tartott szükségesnek.

    Kardiológia negatív, valamint elküldtek egy myasthenia vizsgálatra (EEG) egy ideggyógyászhoz, mely szintén negatív lett. A gastro vizsgálaton megállapították a reflux, oesophagitissel diagnózist, mely alapján 3 helyről szövettani mintát is vettek.

    I. Antrum – enyhe,idült lobosodás jeleit mutató antrum nyálkahártya részleteket látni. Malignitás nincsen. Helibacter pylori bakt. negatív.
    II. Corpus - enyhe,idült antrum gastritis. Helibacter pylori bakt. negatív.
    III. Nyelőcső – Kiszélesedett, bővérű, el nem szarusodó laphámrészletek mellett, kifejezett, idült lobosodás jeleit mutató tonsillaris hámmal fedett, néhány mirigylument is tartalmazó nyálkahártya részlet látható. A felszínén gócokban laphámmal fedett területek is mutatkoznak. Malignitás nincsen. Elvétve eosinophil granulocytákat is láttunk. A kép megfelel a Barret-metaplasiának.

    A gastro orvos 8 hétig 2*1 Ezomeprazol Sandoz ⁄40 mg⁄ gyomornedvellenállót írt fel.
    Már csak alváslabor vizsgálat lenne, bár nem hiszem, hogy az hozhatna bármi jelentőset.

    Gondolom lehetséges, hogy a refluxom okozta a panaszaimat, azonban még mindig ott van a csecsemőmirigyem, amiből a sebészem elmondása szerint mintát nem tudnak venni, tekintettel annak elhelyezkedésére. Gondolom a műtét elkerülhetetlen, mivel nem szeretnék pár év múlva rákos lenni. A baj az, hogy több orvosnak mutattam a CT eredményt, de senki se tudta megmondani, hogy mi az. Véleményük szerint a csecsemőmirigy, de lehet szövet, zsírcsomó, vagy akár daganat is…

    Ők a csecsemőmirigy jóindulatú daganatát írták a diagnózis rublikába.
    A kérdésem: Mi lehetne a legjobb lépés számomra?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Gábor! A panaszai nem a refluxra jellemzőek. Gondolom mindenképp a mütét jön szóba, hiszen nem tisztázott a szövettani tipus. Ezek szerint lehet akár rosszindulatu dolog is. Természetesen én látatlanban nem tudok objektiv véleményt alkotni, mindenképp a kezelőorvosával beszélgessen el. Ugy emlékszem , mintha multkor azt irta volna, hogy szóbajön mediastinoscopiás vizsgálat . Ez miért nem történt meg? Vagy lehet, hogy rossz az emlékezetem? Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Igen tisztelt Doktornő!
    Ismételten Önhöz fordulok kérdésemmel. A férjemnél közel egy évvel ezelőtt a máj rosszindulatú daganatát állapították meg. Sajnos többszöri sikertelen próbálkozás után az utolsó biopszia augusztusban igazolta ezt a diagnózist. Ezután mindenféle újabb vizsgálat után… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom mit vár tőlem? Talán azt , hogy mondjam meg mennyi a túlélés esélye? Nincs ember , aki ezt megmondaná. Nem tudom, hogy csak a bal májlebenyben vannak a daganatok, vagy… Még több

  • Tisztelt doktornő ! Vesegörcsre kő esteén nospa mellé algopyrin helyett lehet esetleg tramadolor…

    Tisztelt doktornő !
    Vesegörcsre kő esteén nospa mellé algopyrin helyett lehet esetleg tramadolor 150et használni ugyanis ez van felírva a gerincemre.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Lehet, de egyik sem megoldás és ez nem egészen erre való gyógyszer. Menjen urologushoz feltétlen.

  • Tisztelt doktornő! Pár napja erős vesegörcsöm volt ügyeletes orvostól 2 injekciót kaptam Voltam…

    Tisztelt doktornő!
    Pár napja erős vesegörcsöm volt ügyeletes orvostól 2 injekciót kaptam
    Voltam ultrahangon ahol 3-4 mm-es köveket állapítottak meg, a jobb vesémben.
    Van erre valamilyen gyógyszer hogy elmenjenek vagy mit lehet velük tenni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Gyógyszer nem igen van. Forduljon urologushoz. Üdvözlettel?: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék, hogy a Vasútegészségügyi kft. néven működő intézményben Ön…

    Tisztelt Doktornő!
    Érdeklődnék, hogy a Vasútegészségügyi kft. néven működő intézményben Ön proctológiai problémákkal is foglalkozik? Be lehet oda jelentkezni Önhöz vizsgálatra? Én VI. kerületi vagyok, gasztroenterológiára is oda járok, van háziorvosi beutalóm is. És valószínűleg aranyerem. Remélem, nem valami komolyabb probléma, bár tavaly végeztek nálam kolonoszkópiás vizsgálatot és akkor semmi problémát nem találtak.

    Köszönettel: K. A.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Természetesen proctologiával is foglalkozom. Nem kell beutaló. Minden hétfőn de. 1⁄28-tól 13-ig rendelek (kivéve most 17-én!) . Nem kell időpontot kérni csak a betegfelvételnél jelentkezzen be a nevemre. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    A 82 éves nagymamám 8 hete elesett és eléggé összetörte magát: a bal könyöke és csuklója is eltörött. A könyökébe platinát raktak, az már gyógyulgat, de a csuklója nem akar. Nagyfokú csontritkulása van, a csuklójába az orvosa drótokat rakott, hogy azzal rögzítse… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Én sem tudok jobbat mondani, részben mert nem vagyok balesetisebész, másrészt nem tudom mikori a törés és hogyan áll. Langyos sös vizben (10 l.hez 1 marok konyhasó a lavorba )… Még több

  • Tisztelt Doktornő Tegnapelőtt reggel arra ébredtem hogy nagyon gőrcsölt hátul a jobb bordaívem…

    Tisztelt Doktornő
    Tegnapelőtt reggel arra ébredtem hogy nagyon gőrcsölt hátul a jobb bordaívem alatt és átsugárzott a vakbelem környékér .
    Elsárgultam a szám összeragadt úgy kiszaáradt .
    Az ügyeletes doki azt mondta vesekő lehet.
    Önnek mia véleménye?
    Kaptam 2 algopyrin nospa injekciót.
    Károly

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Én is erre gondolnék. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!Négy évvel ezelött véres székelés miatt vastagbél tükrözésen voltam.Itt megállapitották…

    Tisztelt Doktornő!Négy évvel ezelött véres székelés miatt vastagbél tükrözésen voltam.Itt megállapitották hogy a diverticulomok vannak begyulladva és ez okozza a vérzést.Egy polipot is lecsiptek a bélfalamról de ezzel nem volt semmi gond. A problémám az hogy a kezelő orvosom nem tájékoztatott arról hogy milyen időközönként kell ezt a vizsgálatot megismételni.Ön mit ajánl?Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Függ a panaszaitól, az életkorától és a polyp tól. Kétévente javasolt, ha polyp volt. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!Aranyér kezelés előtt végbél tükrözést csinálnak?Köszönöm a válaszát!

    Tisztelt Doktornő!Aranyér kezelés előtt végbél tükrözést csinálnak?Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kezelés előtt nem , csak mütét előtt illetve, ha véres székürités van. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Még azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent ,az ízfelszín? Köszönttel:Anna

    Még azt szeretném megkérdezni, hogy mit jelent ,az ízfelszín?
    Köszönttel:Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Egyértelmü, magyar szó! Az izületben résztvevő csontok felszine.

  • Kedves Doktornő! Levették a gipszet a könyökömről 3 hét után.⁄kificamodott és a leleten az…

    Kedves Doktornő!

    Levették a gipszet a könyökömről 3 hét után.⁄kificamodott és a leleten
    az volt, hogy a radius fejecsen haránttörés látható⁄
    A gipsz levétele után megröntgenezték ma,a leleten ez áll:
    A radius fejecsen ízfelszínre is ráterjedő darabos törés utáni állapot.
    A törési rés még jól kivehető. Értékelhető callusképződés még nem
    látható.

    Nem baj, hogy nem gipszelték be újra? Be van dagadva, gyógytornát
    javasoltak.

    Köszönttel:Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom, hogy baj-e, de a rtg szerint még nem látható csontosodás. Nem vagyok baleseti sebész, de én még rajta hagytam volna a gipszet. A gyógytorna jó. A dagadás természetes, majd megszünik. Üdvözlettel:dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő .Aranyeremet egy THD elnevezésű készülékkel műtötték.A műtétet követő napokban…

    Tisztelt Doktornő .Aranyeremet egy THD elnevezésű készülékkel műtötték.A műtétet követő napokban észleltem a végbelem külső részén egy kis csomót.A műtétet végző orvos azt mondta hogy le lehet égetni csak nagyon fájdalmas.Azlenne a kérdésem hogy ez a kinövés a műtét következménye és tényleg fájdalmas az eltávolitása .Köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Szerintem nem a mütét következménye. Ha annyira zavarja , valóban el lehet távolitani , pár napig fáj . Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Dr. Nagy Zsuzsanna 18 éves vagyok és már lassan 3 éve van aranyerem az elmúlt hétben…

    Tisztelt Dr. Nagy Zsuzsanna

    18 éves vagyok és már lassan 3 éve van aranyerem az elmúlt hétben egyre rosszabb lett szerintem már 4 fokú aranyerem van mert már vagy 3 napja egy kis csomó van a végbélnyílásomnál és még nem akar vissza menni szeretném meg műttetni és szeretném megkérdezni hogy milyen eljárást ajánl és hogy hova forduljak ezzel a problémával szolnoki vagyok.


    üdvözlettel: Siska Gergely

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Gergely! Egyenlőre azt sem tudja, hogy aranyere van-e vagy sem. Forduljon sebészhez aki megnézi és eldönti, hogy kell-e operálni vagy sem. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő!

    Jelenleg Svájcban dolgozom, és, hogy ne legyen fenékig tejfel az élet itt ért egy számomra súlyosnak tűnőprobléma.
    Hosszú évek óta együtt élek egy apró csomóval a hastájékon. Mivel egykor coloitis ulcerosát diagnosztizáltak nálam (hosszú ideje tünetmentes,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Fogalmam sincs milyen csomóról beszél és miért gondolja , hogy köze van a colitiséhez? Ez a bőrben lévő csomó? Mert akkor zsirmirigy vagy faggyumirigy lehet. Ha zsirmirigy és… Még több

  • Kedves doktornő ! 12 éves vagyok és a mellemen közvetlenül a bimbó mellett van belül egy csomó…

    Kedves doktornő !
    12 éves vagyok és a mellemen közvetlenül a bimbó mellett van belül egy csomó , ami majdnem olyan akár egy pattanás , először genny majd vér jön ki belőle , majd pár nap múlva megint gennyes lesz , de a csomó mérete nem változik , kérem segitsen , nem szeretnék orvoshoz menni , mert szégyenlős vagyok , remélem hogy nem nagy a baj , és hogy nincs szükség műtétre .
    Nagyon szépen köszönöm .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Először is ne nyomkodd!! Mutasd meg édesanyádnak és feltétlen menjetek el sebészhez, vagy ha tehetitek , keressetek fel a rendelésemen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni hogy mennyi önnél egy kivizsgálás? Csak hogy hogy…

    Kedves Doktornő!
    Azt szeretném megkérdezni hogy mennyi önnél egy kivizsgálás?
    Csak hogy hogy készüljek ha megyek Önhöz.
    Aranyér gyanuval keresném fel.
    Elöre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A vizsgálat 8000 ft, a bvégbél tükrözés 4000. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktor nő!

    Édesapám 60 éves, és úgy fél az orvosoktól mint a tűztől ezért szinte sehová nem hajlandó elmenni.
    Többször jelentkezett már nála az a probléma, hogy este mikor lefekszik semmi baja nincsen és reggelre az arcán lesz egy piros folt. Ami pár napon belül… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Nóri! Fogalmam sincs mi lehet. Lehetséges, hogy megnyomja alvás közben, vagy megpattan egy kis bőrér. Látatélanban senki nem tud diagnostizálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Egy olyan problémám lenne hogy kb fél éve kinőtt az öv vonalamon egy fehér…

    Kedves Doktornő!

    Egy olyan problémám lenne hogy kb fél éve kinőtt az öv vonalamon egy fehér kemény pattanás féle . Hozzáértem erőseben és ki is fakadt, majd rengeteg hó fehér zsírszerű anyag jött ki belőle Lefertőtlenítettem 2 nap múlva el is tünt. Most megint visszanőtt lényegesen kisebben ugyan oda .
    Kérdésem az hogy mi lehet ez és mit csináljak, meg kellene -e mutati orvosnak , lehet -e ebből bajom?


    Előre is köszönöm ,várom válaszát !

    Tisztelettel!

    Sz. József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves József! Ez egy atheroma (faggyumirigy, aminek a kivezető nyilása valamiért elzáródott) Csak akkor szünik meg, ha tokkal együtt eltávolitják. Keressen fel a rendelésemen , ha teheti, vagy menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • T Doktornő! párom lábujján tyukszem nött amit a sebész orvos kivágtt (megműtött) és összevart.…

    T Doktornő!
    párom lábujján tyukszem nött amit a sebész orvos kivágtt (megműtött) és összevart. ez már jo pár honapja volt. azota érzékeny a lábujja és ugy látjuk mintha ujra kezdeni keményedni ott a bör. lehet hogy visszanö? köszönettel: Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Niki! A tyukszem a dörzsölésnek illetve nagy nyomásnak kitett helyen keletkezik. Ha a cipő ugyanott nyomja , akkor újra tyukszeme lesz.Váltson gyakran cipőt és lehet kapni a Sholl termékeknél olyan tyukszemvédő karikákat, amitől a cipő nem ér oda. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    János vagyok (24) és egy részleges combizom szakadással kapcsolatban írok Önnek. Körülbelül 6 hónapja történt egy labdarúgó meccs közben. Egy rosszul sikerült lövés után részlegesen elszakadt a combhajlító izmom a térdhajlat felett 10 cm-rel.
    Sajnos egyből… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Sajnos nem tudok ötleteket. Fokozatosan kell terhelni és esetleg egy comb gumizokni segithetne eleinte. Különböző rheumatologiai kezeléssel lehet segiteni és esetleg gyógymasszázzsal.Üdvözlettel:… Még több