A betegek kérdései (5278)

  • kedves doktornő nem kellett megműteni a kificamodott és eltört könyökömet,mert a csont nem…

    kedves doktornő

    nem kellett megműteni a kificamodott és eltört könyökömet,mert a
    csont nem mozdult el.
    be van gipszelve, és azt szeretném kérdezni,hogy egész nap fel kell-e
    kötni,

    köszönettel. anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anna! Nem kell felkötni, de ugysem tudja kinyujtai és igy könnyebb tartani. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!!!!!Egy olyan problémával fordulok önhöz,hogy 3 napja leestem egy székről.Bedagadt…

    Tisztelt Doktornő!!!!!Egy olyan problémával fordulok önhöz,hogy 3 napja leestem egy székről.Bedagadt a jobb lábfejem oldalt és bevérzett,Voltam sebészeten törést nem találtak,de erős zuzodást igen.A javallat ez volt:borogatás jegelés.Járás közben nagyon fáj,a fájdalom kisugárzik a vádlimba is.A kérdésem hogy mennyi ideig tart a gyogyulás????Érdemes e gumis boka rögzitőt hordani????A járás is nehezemre esik.Tisztelettel várom válaszát!!!Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kriszta! A gumizokni jó, de lehet, hogy jobban fog benne fájni a lába. Orthopéd vagy balesetisebészhez menjen, mert lehet, hogy a bevérzés mellett (ami idővel fel fog szivódni) esetleg szalag sérülése is lehet. UH -ot kellene csináltatni. Üdvözlettel:dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Egy hete arra keltem éjjel, hogy a bal csuklóm nagyon fáj, ez azóta sem…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Egy hete arra keltem éjjel, hogy a bal csuklóm nagyon fáj, ez azóta sem múlt el, voltam sebészeten, ahol azt mondták, hogy enyhe ínhüvelygyulladás, nem tudják hogyan, ha jobb kezes vagyok, és még meg sem erőltettem, de gyógyszert nem mernek adni, mert holnapra vagyok kiírva a kisbabámmal, azt mondták, hogy talán a flector géllel kenhetném. Ön mit gondol erről? Mennyire ártana a gél, vagy esetleg tudna javasolni mást? A fáslizás sajnos nem elég. Válaszát köszönöm: Zsu.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsu! A kenőcs használható nyugodtan , de próbálja meg, hogy BUROW kenőcsöt vegyen a patikában enje be körbe a csuklóját , tekerje körbe hidegvizes zsebkendővel és utána fóliával éjszakára. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jung Reginának hívnak Meg szeretném kérdezni hogy nem rég voltam sebészeten mert fájt a térdem…

    Jung Reginának hívnak
    Meg szeretném kérdezni hogy nem rég voltam sebészeten mert fájt a térdem
    és a leletben ez áll
    A térdizűletben enyhe fokú arthrosis jelei vannak Ez mit jelent?
    és kell e majd műteni?

    Válaszát előre is köszönöm
    Regina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Regina! Ez csak annyit jelent, hogy kis meszesedés van az izületben. Hogy kell-e müti vagy nem ebből nem derül ki. Orthopédhez menjen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor nő! Èn egy 28 èves fèrfi vagyok, kb egy hete megjelent a vègbèlnyìlàsom mellett…

    Tisztelt Doktor nő!

    Èn egy 28 èves fèrfi vagyok, kb egy hete megjelent a vègbèlnyìlàsom mellett egy csomó amit a bőr alatt tudok kitapintani kb 1cm-es ès kemèny tapintàsù. Màra màr egèsz èrzèkeny. Szèkletem normàlis, nem vères. Ez lehet aranyeres csomò? Ha igen akkor menny idő alatt mùlik el, mert ez 1hete csak minnèl èrzèkenyebb lesz.

    Üdvözlettel : Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Attila! Ez akár lehet egy thrombotizált aranyér ami nem biztos , hogy magától elmúlik, lehet , hogy felvágva ki kell venni a véralvadékot. Ha teheti, keressen fel a rendelésemen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Az elmúlt héten hasi görcsökkel járó problémám volt, sokszor kellett wc-re…

    Tisztelt Doktornő!
    Az elmúlt héten hasi görcsökkel járó problémám volt, sokszor kellett wc-re mennem, a végén mindig nagyon lágy és híg volt a székletem, előfordult, hogy a nyákban, ami még ürölt, kis piros vér is volt. Az orvosom Motiliumot írt fel. Azután szedtem 2 zacskó Smecta port (nem egyszerre természetesen) majd egy nappal később, mivel a por nem használt, és vendégségbe mentünk, 1 db Lopediumot. Utána még volt hasmenésem (sárgás, néha zöldes nyákos) de utána megszünt. Ez szombaton volt. Rá két napra volt normális, bár kevés széklet, azóta semmi, csak apró kemény kis bogyók, nagy nehézségek árán, és puffadok is. Viszont az erőlködéstől már kissé fáj ott lent, úgy érzem sokszor van még bennem, mégsem tudom kiüríteni magam, és mintha a toláskor kidudorodna valami. Ez aranyér vagy valami nagyobb baj lehet? Két napja használtam Mastu kenőcsöt, és most azt láttam, hogy az apró kis székletdarabok körül vagy bennük zöldes sötét nyák található, ami kicsit megijesztett.
    Tavaly nyáron voltam kolonoszkópiás vizsgálaton, nem találtak sem rosszindulatú elváltozást, sem polipot. (Gyomor és bélproblémák miatt voltam, sokszor görcsöltem, volt hasmenésem, és már akkor is volt olyan érzésem,. mintha egy dugó lenne bennem, ezért nem jön ki belőlem sem levegő sem más.) Akkor megálapították, IBS-em van. Most azonban mintha más lenne, és ettől kissé riadt vagyok. Van okom rá a tavalyi eredmények tükrében?

    Köszönettel: Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az egyik probléma a nyákos hasmenés , ami lehet az IBS , vagy colitis jele , feltéve , ha nem valamilyen fertőzés volt a hasmenés. A másik kérdés az erőlködéstől valószinü kijött az aranyere és ezt érz alul. Javaslom , hogy keresse fel ismét a gyastroenterologusát. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő ! a párom 37 éves cukor és szivbeteg és olyan gondunk lenne hogy a honalján kinött…

    Kedves Doktornő ! a párom 37 éves cukor és szivbeteg és olyan gondunk lenne hogy a honalján kinött két dudor ez már nem az első alkalom elötte kibirta nyomni de most nem ez egy kisebb dionyi nagyságu kemény valami azt szeretném megkérdezni hogy mi lehet ez??lehet már daganat ??előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Látatlanban hogyan várja el , hogy tudjam mi aza. Korábban sem kellett volna kinyomni a nagy valószinüséggel izzadságmirigy gyulladást. Most is lehet az, lehet cysta , lehet nyirokcsomó. Menjen el sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktorno! A kozeljovoben laparoszkopos epeholyageltavolitason kellene atesnem (epekovek…

    Tisztelt Doktorno!

    A kozeljovoben laparoszkopos epeholyageltavolitason kellene atesnem (epekovek miatt).
    Mivel nagyon sok betegseg tunetem volt, amiknek okat, teljes es reszletes szakorvosi kivizsgalas utam sem tudtak kideriteni, a gyanu a candidiasis iranyaba terelodott. Mikor utanaolvastam egy konyvben (Betegnek erzem magam es nem tudom miert-ez a cime) meglepodtem, hogy mennyi tunet van jelen nalam. Valadek vizsgalat tortent huvelybol, garatbol es szekletbol. Mindenhol kijott, hogy jelen van a Candida ket kulonbozo formaja. (egyik sem albicans). Harom hetig szedtem a Nystatin tablettat es 2-szer 6 kulonbozo huvelytablettat. Azt mondtak az orvosok, hogy ez biztos eleg volt. Most ujracsinaltattam a gararvaladekot es ismet jelen van ugyanaz a fajta mint a multkor volt. Nagyon felek, hogy vajon a szervezet mas reszeire nem kerultek-e be? (gondolok itt a szisztemas candidiasisra). Nem tudom milyen analizisbol tudhatnam meg, ha egyaltalan meg lehet tudni.?? A masik kerdesem az lenne, hogy ha ebben az allapotban, vagyis ha torkam, beleim, huvelyem es kitudja meg mim nen Candidas, biztonsagosan elvegezheto-e a fent emlitett mutet? Okozhat szovodmenyt vagy valamilyen veszelyt?
    39 eves, 167cm, 55kg vagyok (mig szedtem a kezelest probaltan betartani a Candida dietat, es fogytam kb.4 kg.-ot.
    Nagyon szepen koszonom a valaszat.
    Tisztelettel:Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A Candida normálisan is megtalalható a szervezetben , csak nem kerülhet túlsulyba. Úgy látszik valamelyik kollegában jó partnerre talált abban, hogy önt a müótét felől elterelje! Az epekő felfedezésekor mütéti indikáciot jelent. Ne az internettel foglalkozzon, hanem operáltassa meg magát minél előbb , és a tünetei is megszünnek. A Candida diéta felesleges. Lényeges dolgok maradnak el az étkezésből. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő. Most már több hete jártam a sebészeti proctologus-nál viszketési vérzési panasszal…

    Kedves Doktornő.
    Most már több hete jártam a sebészeti proctologus-nál viszketési vérzési panasszal mentem el,megvizsgált azt mondta hogy valami csomót érez kaptam végbél kúpot meg kenőcsöt amit használtam de sokkal jobb nem lett a viszketés enyhült elküldött gasztroentrológushoz ahol az orvos Pszhciés okokra utalt a leletemre azt írta hogy a tünet jelenleg is testszerte várakozik, nem folyamatosan de még mindig viszkető érzésem van egy ponton és a WC-papír nem rendszeresen de véres és nem tudom pontosan megmondani de olyan mintha szőrszál szúrna néha de igazából pontosan nem tudom megmondani hogy valójában mit is érzek nem tudom hogy mit csináljak menjek vissza orvoshoz vagy majd ez egyszer elmúlik már lassan teljesen kiborulok ettől hogy miért nem múlik már el kérem szíveskedjen véleményét elmondani köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Véleményem szerint végbél berepedése lehet. Keressen fel a rendelésemen , ha teheti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!
    Páromat 1 hete műtötték lágyéksérvvel,nem ültettek be hálót,kb 10 centis vágás van rajta,kapcsozták,gerinc melletti érzéstelenitéssel történt a műtét.Már hazaengedték.
    Kérdésem az lenne hogy sportolni mikortól lehet (előtte intenziven sportolt,súlyt emelt,thaiboxolt),illetve… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Marianna! Mivel nincs sérve , ezért sérvkötő sem kell. Sportolni 6 hét mulva lehet, 1 hónap mulva pl. lehet futni kezdeni, uszni . Olyat ami haspréssel jár pl. súlyemelés csak fokozatosan… Még több

  • Tisztelt Dr nő! Augusztus 5-én egyik pillanatról a másikra alig birtam menni.Majd feküdni és…

    Tisztelt Dr nő!
    Augusztus 5-én egyik pillanatról a másikra alig birtam menni.Majd feküdni és ülni sem birtam.segitségel közlekedtem de nagyon ovatosan mint ha tojásokra léptem volna mert olyan fájdalmaim voltak.Most már voltam MR-vizsgálaton aminek szeretném a véleményét kérni.
    Alumbali lordosis fokozódott.A Th.XI.-L.III csigolyák zárólemezein Schmorl herniák láthatók.A ventralis csigolyaperemeken kis osteophyta felrakodás van.A L.III.-IV csigolyák közötti discus keskenyebb a discus peremek mindkét oldalán lateralisan minimálisan előboltosulnak,jobb oldalon a durazsákon kis benyomatot okoznak.A neuroforamenek nem szükebbek.A L.IV.-V csigolyák közötti discus dorsalisan kiegyenesedett. Az L.V.-S.I. segmentumok közötti discus convex kontúrú,compressiot nem okoz.A conus medulláris a L.I. csigolya magaságában végződik.ADouglas-űrben kevés folyadék látható. A sacralis segmentumok szabályosak.A sacroiliacalis rések megtartottak A foramenek szimetrikusak.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom milyen véleményt kér tőlem? Forditsam le a leletet? Magyarul a gerince elég beteg, hol porckopás, hol meszesedés , hol porckorong sérv van. A panaszát valószinü az LIV -V közötti elváltozás okozza. Vigye vissza a vizsgálatot kérő orvosnak a leletet és ő majd elmondja , hogy mi a teendő. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 67 éves vagyok. Kb. 2 éve kezdődött sérvnövés a lágyékomnál. Jelenleg már…

    Tisztelt Doktornő!
    67 éves vagyok. Kb. 2 éve kezdődött sérvnövés a lágyékomnál. Jelenleg már tenyér nagyságú. A házi orvosom és egy sebész ismerősöm is azt mondta, hogy ne foglalkozzam vele addig, amíg nem zavar. Valóban nem zavar, csak akkor érzem, amikor köhögöm, vagy erőltetettebb munkát végzek.
    Kérdésem az lenne, hogy valóban ne foglalkozzam vele, illetve milyen tünetei vannak annak, amikor sebésznek kell megmutatnom.
    Üdvözlettel: Kálmán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kálmán! A sérvet jobb előbb megoperálni , nem kell megvárni mig kizáródik és nem kell megvárni, hogy olyan nagy legyen , amit már nehéz bezárni. Nem értek egyet a baráti tanáccsal. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!

    Férjemnek - 55 éves - két évvel ezelőtt Dupuytren-kontraktúra műtéte volt, mind a két kezén. Sajnos azóta is gyakran fáj a keze, amin semmiféle elváltozást nem látunk. A műtét óta (kb. egy jó éve) már visszament a műtő orvoshoz, aki megröntgenezte és azt mondta,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Éva! Rendszeresen krémezze a kezét, hogy a heges tenyér puha legyen . Valószinü a rheuma tud rá kezelést adni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Másfél hete laparoszkópos vakbél műtétem volt. Felszívódó varratokat kaptam.…

    Kedves Doktornő!

    Másfél hete laparoszkópos vakbél műtétem volt. Felszívódó varratokat kaptam. Tegnap először fürödtem úgy, hogy víz is érte a hasamat. Viszont a köldökömön keresztül vették ki a vakbelemet, és most a köldököm körül van egy rész, ahol olyan kemény mint a kő és azon a részen fáj is. Tudom hogy egy műtét után hosszú idő kell a teljes gyógyulásig, de ez a kőkeménység meg a fájdalom 1.5 hét múlva is normális? Ugye nem lehet sérvem?

    Köszönettel:
    Judit (26)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Judit! Sérv még nem lehet , de sebgennyedés igen. Menjen vissza , mutassa meg. Üdvözlettel : dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Kisfiam hasán középen, ha próbál felülni lesz egy kis hosszanti kidudorodás,…

    Kedves Doktornő!

    Kisfiam hasán középen, ha próbál felülni lesz egy kis hosszanti kidudorodás, anno egy-két hós korában rákérdeztem az orvosnál, annyit mondott, hogy igen ilyen a sérv, de ez még nem az. Ezt nem nagyon értettem de most aggódom, mert még mindig ott van.

    Köszönöm segítségét!

    6 hós baba anyukája

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! Ne ijedjen meg, minden gyereknél igy van. Ez nem sérv, hanem az egyenes hasizom még nem olyan erős, hogy középen összezárjon. El fog tünni idővel, ahogy felül, jár stb. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor úr! 30 éves férfi vagyok, sofőrként dolgozom naponta kb 10órát ülök a volán…

    Tisztelt Doktor úr!

    30 éves férfi vagyok, sofőrként dolgozom naponta kb 10órát ülök a volán mögött. Régebben észrevettem hogy van egy kicsi aranyerem ez néha okozott egy pici kellemetlenséget de semmi komolyat nem produkált, mosakodásnál éreztem hogy egy picit kitülemkedik. Most szerintem teljesen normális vissza is van húzódva. A problémám most a következő, pár napja észrevettem egy pici borsó nagyságú csomót a végbélnyílásomtól kb 1cm-re, és most a végbélnyílásom egyik oldala elég érzékeny, de a kis csomó nem érzékeny. Nincs bedagadva sem elszineződve, szóval így teljesen normálisnak néz ki, de ülésnél kicsit kényelmetlen. Azt még el kel mondjam hogy kb 2hete sűrűbben kel wc-re járnom, naponta 2-3 alkalommal és a székletem elég laza, de a színe normális. Lehet hogy a sok székeléstől belső aranyerem lett?

    Nagyon sokat olvasgattam még a végbéltályogról és ez nagyon megijesztett, de annak azt hiszem komolyabb tünetei lennének. Vagy lehet így indul egy végbéltályog vagy az hirtelen alakul ki? Ön szerint így a leírtakból mi lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom, hogy a levelét kinek szánta , de én még mindig nőnek érzem magam! A betegsége esetleg végbél berepedés lehet, vagy egy külső aranyér. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti, vagy forduljon sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!Az édesanyámnak egy farba adott injekció helyén keletkezett egy nagy tályogszerü csomó.Ez már kb.20 éve megvolt. Mutattuk sebésznek, akkor ő azt mondta nincs semmi baj, mert a közepe puha.Ez elég nagy volt,teljesen látszott a ruha alatt is. Most ennyi idő után kifakadt.Nagyon… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erzsike! Ne féljen. Vigye el sebészhez, mert tényleg ki kell üriteni, lehet hogy meg kell nagyobbitani a nyilást. Ne nyomkodják, mert azzal többet ártanak. Csodálom, hogy eddig nem tárták… Még több

  • Tisztelt Zsuzsanna! Móni vagyok,38 éves,3 kisfiú édesanyja.Már kb másfél éve nem jól érzem magam.Borzalmas…

    Tisztelt Zsuzsanna!
    Móni vagyok,38 éves,3 kisfiú édesanyja.Már kb másfél éve nem jól érzem magam.Borzalmas lábfájdalmam van,alig bírok menni akkor.Nyaki gerincsérvvel műtöttek,2007-ben.De azt mondta az orvos hogy van deréktájon is sérvem.Azt gondolom hogy ez miatt fáj ennyire a lábam.Sajnos idén márciusban a jobb combom hajlatában egy 3cm-es gennyes csomó jött ki,ami óriási fájdalmat okozott.2 nap múlva kifakadt,félig kiürült.Telt az idő,azt hittem elmúlik,de nem.Mára már kb 6 cm átmérőjű,érzékeny csomó lett.Nagyon zavar,mert nem tudom merre induljak el vele??A nemi szervemnél a comb hajlatban van.2006-ban mikor állapotos voltam a 3.fiammal,a melleimből vágtak ki csomókat..sebészeten.Azóta nagyon félek,mert borzalmas élmény volt..Segítsen kérem tanácsot adni hogy mit csináljak??Már lassan ülni is alig bírok...Azt mondták nekem hogy az idegtől van ez,mert sajnos rengeteg gond baj van a vállamon.
    Köszönöm szépen előre is a válaszát!!!
    Móni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Móni! Butaság amit mondanak. Menjen gyorsan sebészhez mielőtt újra kifakad. Ha a szeméremajkon van és nem a combon , az lehet Bartholini cysta , ami viszont a nőgyógyászatra tartozik. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 27 éves nő vagyok. Időnként előfordul nálam, hogy pici repedés alakul ki…

    Tisztelt Doktornő!

    27 éves nő vagyok. Időnként előfordul nálam, hogy pici repedés alakul ki a végbelemnél, mely székeléskor - melynél éles szúró fájdalmat érzek - enyhén vérzik. A székletben ne, csak a papíron látom a friss vért amikor megtörlöm magam. Táplálkozásomra odafigyelek, a székletemmel nincsenek különösebb gondjaim. Eddig mindig megvártam amíg elmúlik, de előbb utóbb újra előjött. Érdeklődnék, hogy ki lehet-e kezelni házilag, vagy mindenképpen orvoshoz kell fordulni? A "kiújulás" gyakorisága teljesen rapszodikus. Van, hogy hónapokig nem érzek semmit, van amikor 1-2 hetente kijön. Jellemzően inkább menses előtt. Ha számít valamit, édesanyámról nemrég 51 éves korában derült ki, hogy Chron-beteg. Kell-e nekem is tartanom ettől?

    Köszönettel: Zita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zita! Nehezen lehet kezelés nélkül meggyógyitani. Forduljon orvoshoz ( sebész) , vagy keressen fel a rendelésemen. Kupot kellene használni ami segit a gyógyulsában. A Crohn betegség nem öröklődik, de a hajlem meglehet őnben is. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Várandósságom 39. hetében járok, és 3 napja a bal csuklómnál jobb oldalt…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Várandósságom 39. hetében járok, és 3 napja a bal csuklómnál jobb oldalt fáj eléggé. Először azt hittem, hogy csak elfeküdtem éjjel, de nem múlt el, erősödik, pedig jobb kezes vagyok, nem is csináltam semmit a ballal. Olyan, mintha azon a részen, ahol fáj, kicsit be lenne dagadva egy picikét. Mitől lehet ez, hiszen nem erőltettem meg. Már ha ásványvizet bontok, arra is nagyon érzékeny, vagy csuklókörzést végzek. Menjek le az ügyeletre, vagy csak elég ha befáslizom?
    Válaszát köszönöm: Zsu.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsu! Lehet , hogy inhüvelygyulladás. Pihentetni kell. Ehhez van egy müanyag levehető sin , amit orthopéd orvos irhat fel. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Szerző

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész