A betegek kérdései (5279)

  • Kedves Doktornő!

    Mindenekelőtt köszönöm a gyors válaszát!
    Az lenne még a kérdésem, hogy mi alapján dönthető el, hogy un. cholesterin polypok, vagy a nyálkahártya polypusáról van szó?
    Létezik erre valamilyen diagnosztikai módszer, vagy mindenképp el kell távolítani,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Krisztián! A choleszterin polypot az UH -nak kell látni, más az Uh visszaverődése. Nem felesleges a mütét , mert az epekő mütéti indikácio, mielőtt még problémát ,azaz szövődményt okozna.… Még több

  • Üdvözlöm, kb 3 hete annyira fájt a külső aranyerem, hogy orvoshoz kellett mennem, mert ülni…

    Üdvözlöm, kb 3 hete annyira fájt a külső aranyerem, hogy orvoshoz kellett mennem, mert ülni nem bírtam, kaptam kúpot. Kenøcsöt, detralexet szedem, a fájdalom elmúlt de vissza nem megy már, kint van egy nagy borsónyi. Ön szerint ez műtét vagy érdemes visszamennem mert nem múlik már el. Vagy még változhat? Mennyi ideig tart a metszés utâni gyógylás, ha úgy alakulna? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha kemény a csomó, akkor már nem fog visszamenni. Ha felvágják és eltávolitják a vérrögöt, akkor 2-3 nap a gyógyulás. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 35 éves férfi vagyok és az alábbi hasi UH leletek miatt kérném tanácsát: 2014.02.06. A…

    Tisztelt Doktornő!

    35 éves férfi vagyok és az alábbi hasi UH leletek miatt kérném tanácsát:

    2014.02.06.
    A máj kissé nagyobb, refectivitása diffúzan kissé fokozott, benne körülírt kóros képlet nem ábrázolódik. Epehólyag átl. nagyságú, folyadékkal telt, kőmentes, fala nem vastagabb, a fallal összefüggésben egy 7*7*5 mm-es echodús solid képlet látszik, mely a 2011. évi vizsgálathoz képest nőtt. ....
    Vélemény:
    Min. hepatomegalia, min. diffúz májlaesio. Az epehólyag polypoid képlet 2011 óta növekedett, emiatt szorosabb UH követése javasolható.

    2015.02.28.
    A máj kissé nagyobb, benne körülírt kóros képlet nem ábrázolódik. Epehólyag áltl. nagyságú, folyadékkal telt, kőmentes, fala nem vastagabb, a fallal összefüggésben az ismert echodús solid képlet jelenleg 9 mm és ezen kívül még egy 6 és egy 3 mm-es hasonló polypoid képlet is látható. .....
    Vélemény:
    Min. hepatomegalia, min. diffúz májlaesio. Polypoid képletek az epehólyagban, számukban és méretükben is progresszió igazolható. Sebészeti konzílium javasolt.

    Kérem értelmezze a leírtakat, a sebészeti konzíliumon mire, milyen vizsgálatokra, ill. beavatkozásra kell számítanom.

    Köszönettel várom válaszát!
    Krisztián

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Krisztián! Ezek vagy un. cholesterin polypok, ami ha leválik a falról, akkor már epekőnek hivjuk. Ha nem ilyen choleszterin kicsapódás, hanem a nyálkahártya polypusa ., akkor az egy rák megelőző állapot. Mindenképp epemütétet javasolnék. Ezért küldik sebészhez. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő!! Kb. 4hete viszket a végbelem.Eleinte a végbélnyílás fölött (azt hittem,h…

    Tisztelt doktornő!!

    Kb. 4hete viszket a végbelem.Eleinte a végbélnyílás fölött (azt hittem,h a szőr szúrhatja),de később rátért a végbélnyílásra is.Elmentem az itteni proctológushoz,ő írt fel nekem 2x1 Posterisan Forte supositort,ill. lokálisan Pruritus elleni mag.ungv. -t. Javasolta a széklet protozon vizsgálatát,aminek az eredményét várom. Voltam nőgyógyásznál is ő azt mondta,h nőgyógyászatilag rendben vagyok,nem attól van.
    Az a gondom,h 10nap gyógyszer szedése után is ugyanúgy viszketek,mint azelőtt. A háziorvosom írt fel Cetirizin allergia elleni gyógyszert,h jobb legyen.Ha beveszem,akkor a viszketés elmúlik vagy alig érzem,de tudom,h nem ez a megoldás.Meg ilyenkor a szúró érzés megmarad.
    Amit nem tudtam eddig,hogy a férjemnek is van ilyen baja,csak ő eltitkolta előlem(mert Gyesen vagyok ...). Neki a szúró érzése elmúlt,amikor gyulladáscsökkentőt szedett,de viszketni ő is viszket még.
    Amit csak a háziorvosomnak mondtam el az elején,h amikor kijött a viszketés lent,vele egyidőben az arcomon is a orrom mellett,alatt is jött ki valami kiütés,ami viszketett.Ez elmúlt azóta.A háziorvosom azt mondta,h a kettőnek semmi köze egymáshoz.(A férjemnek nem volt az arcán semmi.)
    Mi lehet ez?Félek,nehogy a kisfiunk is elkapja.A válaszát előre is köszönöm!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nagy valószinüséggel aranyér lehet. Használjon aranyér elleni kenőcsöt , de a kár a bébi popsikrém is jó. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Volt a hátamon egy anyajegy,amit a melltartó dörzsölt,ezért sebészi úton…

    Tisztelt Doktornő!

    Volt a hátamon egy anyajegy,amit a melltartó dörzsölt,ezért sebészi úton eltávolították.A sebész viszont hogy-hogy nem,\\"fennfelejtette\\" a felét,csak a fél anyajegyet szedte le.Ilyenkor mi a teendő,távolíttassam el a másik felét is? Nincs is arra nagyobb esély,hogy elrákosodik? Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha azért vetette le , mert dörzsölésnek volt kitéve, akkor le kell vetetni a maradékot is. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Nagy Zsuzsanna!
    Olyan problémával fordulok Önhöz hogy van egy nagy anyajegyem a szám fölött és most borotválkozás közben kettévágtam. Az egyik fele rajtamaradt a borotván is. A másik részéből meg jött a vér körülbelül egy órán át. Megalvadt rajta a vér és most nagyon csúnya a szám… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Imi! Nem hiszem , hogy visszanő és nem is lenne jó. Menjen sebészhez, mert a maradékot is el kellene távolitani. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot!
    1 hete műtöttek laparoszkópiával és lenne pár kérdésem. Kivették az egyik petevezetékemet.
    Nincs varatom csak összehúzó szalag.
    Ennek mennyi ideig kell rajta lennie a seben? Hogyan tudom fájdalom mentesen eltávolítani?
    A sebtapasz amivel le volt ragasztva… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Üdvözlöm! A kérdéseit a nőgyógyászának kellett volna feltenni. Szerintem már régen érhette volna víz a sebet. Az összehúzó szalag alatt nem tudom mit ért, talán un. szterisztrip. Akkor az is levehető… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Nekem a végbélnyílásom mellett közvetlen,egy borsó nagyságú dudor van.. Nem…

    Tisztelt Doktornő!
    Nekem a végbélnyílásom mellett közvetlen,egy borsó nagyságú dudor van.. Nem tudom hogy mi ez,mert orvosnál még nem voltam vele,viszont mostanra már nagyon kellemetlen,mert viszket és eléggé gyakran vérzik is.. Ez már hosszasabb ideje van ott,de szeretném valahogy " eltüntetni.. Tudna segíteni? Vajon mi lehet ez? Ezt műteni kell? Ha igen akkor mi a műtét ideje? Ès meddig tart egy ilyen műtét?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdv: ERIKA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Már válaszoltam

  • TiszteltDoktornő.2009ben műtöttekaranyérrel amivel most februárig semmi gondom nem volt.Február…

    TiszteltDoktornő.2009ben műtöttekaranyérrel amivel most februárig semmi gondom nem volt.Február elején prosztata vizsgálaton vettem részt és a vizsgálat után az aranyerem kívül megduzzadt belül égő érzést tapasztalok.Ez vajon a vizsgálat következménye vagy különben is begyullad az aranyér.Érdemes kenőccsel kezelni vagy menjek szakorvoshoz.Köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha aranyérrel operálták, akkor nem tudom milyen aranyérről beszél. Lehet, hogy berepedés van. Mindenképp mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Nekem a végbélnyílásom mellett közvetlen van egy borsó nagyságú csomó...…

    Tisztelt Doktornő!
    Nekem a végbélnyílásom mellett közvetlen van egy borsó nagyságú csomó... Nagyon zavar mert viszket,ráadásul elég gyakran vérzik!
    Ezzel orvoshoz nem mentem még,éppen ezért kérem az Ön segítsègét!
    Ezt a valamit esetleg műteni kell? Ha igen akkor mi a műtét menete? Meddig tart?
    Válaszát előre is köszönöm! Üdv: Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erika! Gondolom aranyér lehet. Vizsgálat nélkül nem lehet semmi többet mondani. Ha az , és gyakran vérzik és meg kell operálni, akkor az előjegyzésre vizsgálatok után mütőben lehet. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Nekem olyan problémám van hogy tarkónál sokszor fáj a fejem, voltam háziorvosnál…

    Kedves Doktornő!

    Nekem olyan problémám van hogy tarkónál sokszor fáj a fejem, voltam háziorvosnál aki vérnyomást mért és magas volt 140⁄80, pénteken megyek vérvételre, viszont van egy másik dolog ami aggaszt nem rég vettem észre a fejemen egy kemény csomot ami nem fáj ha nyomomm de aggaszt hátul van a forgom alatt a baloldalt.Mi lehet ez lehet hogy nyirokcsomo?
    Válaszát köszönöm szépen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Fogalmam sincs. Lehet, hogy a koponyacsontja, vagy faggyumirigy a bőrben. Mutassa meg a háziorvosának. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr nő ! A combomon a térdtől feljebb kb: 15 cm re ,a jobb lábamon van egy dudor nem…

    Kedves Dr nő !

    A combomon a térdtől feljebb kb: 15 cm re ,a jobb lábamon van egy dudor nem fáj de fura olyan mintha megütöttem volna de nem ! Nincs elszineződve sem csak ha pászos nadrág van rajtam más más is észre vette ! Mi lehet ez és hová is fordúljak vele ?
    Válaszát köszönöm : Erika.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Látatlanban nem tudom mi lehet, esetleg zsircsomó. Keressen meg a rendelésemen ha teheti, vagy menjen sebészhez.Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt DR Nő.szeretném megkérdezni hogy, ha a herék a lágyék hajlati területre fel tudnak kerülni,az…

    Tisztelt DR Nő.szeretném megkérdezni hogy, ha a herék a lágyék hajlati területre fel tudnak kerülni,az mitől van. Nyitott sérv kapum van ,sérv az nincs .nem kéne ott zárva lenni valaminek.üdv.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A herék normálisan nem egyforma magasságban vannak és a herezsinor izomzatának összehúzódásával fel tudnak egy darabig húzódni. Urologussal nézesse meg, mert , ha tartősan a lágyékcsatornában van , annak lehetnek nemzőképességi utóhatásai. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktor Nő! 3 hónapja estem át méheltávolító műtéten (TAH,BSO,staging) - szerencsémre…

    Kedves Doktor Nő!

    3 hónapja estem át méheltávolító műtéten (TAH,BSO,staging) - szerencsémre a szövettani eredményem olyan jó lett, hogy utókezelésre nem volt szükségem. Azt szeretném kérdezni, hogy a műtét után ennyi idővel normális e még, hogy a bikinivonalban lévő 23 centis műtéti hegem néha húzódik, fájdalmas (egyébként semmilyen elváltozás nem látható rajta) - illetve a bal csipőizületem és a derekam fáj? Lehet, hogy én aggódom túl a dolgot?
    Előre is köszönöm a válaszát, tisztelettel: Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Timi! A heg még hózódhat, de a csipőjéhez és a derekához nem hiszem , hogy köze lehetne. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! 29 éves nő vagyok. Az este folyamán,mikor elmentem wc-re, egy vastagabb székletet…

    Kedves Doktornő!

    29 éves nő vagyok. Az este folyamán,mikor elmentem wc-re, egy vastagabb székletet sikerült produkálnom. Utána láttam, hogy véres a wc papír,majd a széklet felszínén is felfedeztem kisebb vérfoltot. Szerintem nem benne volt, mert ahogy megpróbáltam egy wc papír darabbal megvizsgálni, le tudtam törölni róla a vért. Azóta kicsit mintha csípne a végbelem. Máskor is volt már,hogy nagyobb székletnél kicsit véres volt a papír,de nem figyelgettem a wc tartalmát. Ez nagy gondot jelent,vagy csak berepedhetett valami. Hozzátartozik,hogy egy hónapja nőgyógyásznál voltam alhasi fájdalmak miatt,aki gyulladást állapított meg, kaptam egy kúra Klion hüvelytablettát,majd a menstruáció után Vitagyn hüvelyflóra helyreállítót. Az alhasi fájdalom nem múlt el,jobb petefészekre korlátozódott,majd most, a menstruáció végével újrakezdődött. A Vitagynből van még 3 nap.
    Van ennek a kettőnek köze egymáshoz? Lehet,hogy valami bélrendszeri gond miatt fáj az alhasam,ami véres széklettel jár? Habár más tünetem nem igazán van, fájt egy kicsit a gyomrom a múlt héten 1x 2x, de tudom, hogy nem étkezem rendesen.
    Köszönöm: A

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nagy valószinüséggel berepedt a végbél nyálkahártyája , de a jobb alhasi fájdalmához semmi köze. Menjen vissza a nőgyógyászhoz , a végbelével pedig sebészhez, vagy keressen meg a rendelésemen ha teheti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    Szülés után kb. 6 héttel egyik reggelre fájdalmas lett a székelésem. Minimális vér is volt, de csak egy két pöttynyi. A vérzés az csak egyszer fordult elő. De a fájdalom az megmaradt. Olyasmi érzés, mintha szúrós lenne a székletem és csikarna, de nem is mindig… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Valószinü berepedése van, amin a körömvirág nem segit. Ha teheti keressen meg a rendelésemen, vagy menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves drNő! 3hete plasztikaztak meg egy regi hegemet-mar leestek a sebek rola reg,szep,mar…

    Kedves drNő!
    3hete plasztikaztak meg egy regi hegemet-mar leestek a sebek rola reg,szep,mar csak egy 1mm vekony pirosas csik van de gondolom az idovel elhalvanyul.ha testapoloval neha bekenem az jo???köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A testápoló nem változtat rajta. Majd pár hét mulva testszinü lesz. Nem kell kenni semmivel. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném meg kérdezni,hogy forduljak e orvoshoz,vagy várjak hátha…

    Tisztelt Doktornő!
    Azt szeretném meg kérdezni,hogy
    forduljak e orvoshoz,vagy várjak hátha elmúlik?
    2008,2009-ben műtöttek , porckorong törés, inszallag pótlás volt.kb 3 hónapja azt vetten észre,ha megyek kattog a térdem,a lépcsőn nem tudok lefele lépni mert nagyon fáj a térdem.2 napja a combomtövénél folyamatos zsiborgást érzek és fáj a derekam és a combom és a farom .Kihez forduljak, ha szükséges?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Mi9ndenképp forduljon orvoshoz, orthopédhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktor Nő ! Azzal a kerdéssrmel fordulok Önhoz hogy kb 2 hete eszrevettem jobb oldalon…

    Kedves Doktor Nő ! Azzal a kerdéssrmel fordulok Önhoz hogy kb 2 hete eszrevettem jobb oldalon a tarkomnal a hajas fejbörön hogy van egy kozepes nagysagu csomo, regi lakhelyemen mivel ott tartozkodtam a regi orvosom ambulansan megvizsgált, azt mondta ez egy nyirokcsomo. Gyógyszert irt fel :Avelox 400. Kedves doktorno mikpr szamithatok a csomo elmulasaval, maszirozzam? 21 éves vagyok gondolhatok Hodking kóra ha nem mulik el? Amúgy nem fán bar a napokban a fejem mindennap fajt,ősszefügges lehet benne? Válaszat elore is kosuonom!! 

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdezó! Ha nem mult el az antibiotikumtól , akkor valószinü nem nyirokcsomó volt. Lehet , hogy egy faggyumirigy. Akár mi ne maszirozza!!! Mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Decemberben műtöttek endometriózissal ami a hasnyálmirigy és a bél között…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Decemberben műtöttek endometriózissal ami a hasnyálmirigy és a bél között volt. 3 havi szenvedés és fájdalmak vizsgálatok után laporoszkópiával találta meg a nőgyógyászom.A májamnál is találtak egy nagy összenövést amihez nem nyúltak. Most kezdődnek újra a panaszaim iszonyú fájdalmaim vannak a fenekemben fájnak a csontok. Lassan sem ülni feküdni menni nem bírok a fájdalomtól.Lehetséges, hogy megint endometriózisom van?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Minden lehetséges, de azért én inkább az ágyéki gerincet vizsgálnám. Az endometriosis biozonyos periodicitást mutat , mint a menstruácio.Forduljon előbb nőgyógyászhoz, majd rheumatologushoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Szerző

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész