A betegek kérdései (5320)

  • Üdvözlöm! Olyan problémával fordulok önhöz,hogy kb 1,5 éve a fülem alatt keletkezett egy pattanás…

    Üdvözlöm!
    Olyan problémával fordulok önhöz,hogy kb 1,5 éve a fülem alatt keletkezett egy pattanás amit meg nyomtam és ilyen ragados büdös váladék jött ki és maradt egy pici csomoja az után folyamatosan nölt mostmár kb dionyi nagyságú nem fáj de nem is nöl tovább csak kemmény! De egy pár napja észre vettem,hogy van rajta 2 db kisebb kis csomo!
    Egyáltalán mi ez? Zsircsomó? baj ,hogy van rajta két csomó?

    Köszönöm a válaszát: János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves János! Nem pattanás, hanem faggyumirigy. Sürgősen operáltassa ki, menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • 15 éves vagyok és egy ideje azt vettem észre,hogy miutan végeztem a vécén a fenekembol vilagos…

    15 éves vagyok és egy ideje azt vettem észre,hogy miutan végeztem a vécén a fenekembol vilagos vér jön és a köldökömnél is elggé fáj a hasam mintha valaki ráült volna a hasamra. A segitségét szeretném kérni és érdekel a javaslata is,hogy mit tegyek. A szüleimnek nem szoltam mert féltem,hogy mit mondanak és ezért önhöz fordulok. Köszönöm elöre isa segitségét!
    M.Kamilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kamilla! Menjen sebészhez. Mindenképp szóljon az édesanyjának, mert el kell kisérni a vizsgálatra kiskorusága miatt. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő, pár éve már írtam egyszer Önnek, elnézést, hogy ismét ezzel zavarom. 36…

    Tisztelt Doktornő,

    pár éve már írtam egyszer Önnek, elnézést, hogy ismét ezzel zavarom. 36 éves nő vagyok, akkor is és most is az a helyzet, hogy van egy 6-7 cm-es lipómám kicsivel a jobb csípőcsontom alatt, ott az ágyékomnál, idén immár 10 éve. Nem fáj, nem csinál semmit, én nem látom, hogy nőne, a 10 év alatt teljesen ugyanolyannak tűnt.
    Gondolkodom azonban rajta, hogy esetleg eltávolíttatom. Szeretném megkérdezni még a következőket:
    - lézeres vagy hagyományos sebészi eljárás a jobb ennél a problémánál? (A fájdalomtól nem félek, az nem igazán érdekel, de a gyógyulási idő nekem nagyon fontos, mert dolgozom, és nem eshetek ki a munkából 1 napra sem.)
    - és pont ez a másik a fő kérdésem: ha kivágják a zsírcsomót, utána járhatok-e, vagy muszáj feküdni napokig? (Ezt csak azért kérdem, mert pont olyan helyen van, a csípőnél, ami lépéskor "ide-oda mocorogna", így gondolom, felszakadna a seb, de elnézést, ha butaságot mondok ezzel…) Szellemi munkám van, tehát emelés, fizikai megerőltetés úgyse lenne, számítógépen dolgozom csak ülve, de az, hogy ne járhassak napokig, az nekem elég képtelenség lenne…

    Előre is köszönöm segítségét a döntésemhez, tisztelettel:

    Boglárka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! 1. Nincs olyan , hogy lézeres eltávolitás ebben az esetben. A lézer , csak egy kés! Ki kell venni , ugy , hogy a bőrt megvágni és utána összevarrni.
    ". Ambulanter elvégezhető mütét, helyi érzéstelenitésben. Nyugodtan járhat utána , csak uszodába nem mehet. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Másfél két hete zsibbadt érzést illetve olyan mintha lenne valami a gyomrom jobb felénél,napjában…

    Másfél két hete zsibbadt érzést illetve olyan mintha lenne valami a gyomrom jobb felénél,napjában többször elöjön ez az érzés refluxos vagyok egyébként. Elmentem az orvoshoz azt mondta a sav okozza de nem vizsgált meg csak a panaszaim alapján gondolja! Mitöl érezhetem ezt? Savlekötöt irt fel az orvos! Kérjek esetleg gyomortükrözést vagy hasi ultrahangot? Köszönöm mielöbbi válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Gastroenterologushoz menjen. Vizsgálat nélkül nem tudok segiteni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • kedves dr nő vagy 6 éve megvan a tünetem mikor elkezdödöt voltam kivizsgáláson nem volt semmi…

    kedves dr nő vagy 6 éve megvan a tünetem mikor elkezdödöt voltam kivizsgáláson nem volt semmi gond de ha emelek vagy erölködök mindig elkezd fájni alhasam s a lágyékom dudur nincs ami sérvre utalna

    vagy mi lehet ezz


    tovább Dr. Nagy Zsuzsanna adatlapjára


    Ha 6 éve vannak ilyen tünetei, akkor nem hiszem , hogy sérve van. Esetleg a gerincet kellene megnézni, hogy nincs-e valamilyen veleszületett rendellenesség, pl. nyitott gerinc. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna



    voltam gerinc röngenen de már nem tudom mere tovább

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    A gerinc rtg ben mutatja pl. a porckorongok állapotát. Nem tudok segiteni irásban. Ha teheti , keressen meg a rendelésemen, hogy meg tudjam vizsgálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Enyhén pattanásos fiatal férfi vagyok, januárban volt egy gyulladt pattanás…

    Tisztelt Doktornő!

    Enyhén pattanásos fiatal férfi vagyok, januárban volt egy gyulladt pattanás az államon, amely az eltávolítása után nem tűnt el teljesen. Hetente megtelt gennyel, amely így hétről hétre enyhén piros viszkető (fájdalmasnak nem mondható) csomó alakult ki. Ilyenkor akár nagyon enyhe nyomásra, vagy akár magától is genny ürült belőle. Miután hetekig ez volt a forgatkönyv, elmentem bőrorvoshoz, aki először egy antibiotikumos krémet írt fel, majd utána 10 napos antibiotikumos kúrát. Változás nem nagyon történt, továbbra is pár naponta fel-felreped, és mondanom sem kell, meglehetősen tanácstalan vagyok.
    Ön szerint ez milyen bőrelváltozásra utalhat? Sebészeti beavatkozás segíthetne a problémán? Ha felvágná egy sebész, mennyi a várható gyógyulási idő? Illetve maradna nyoma?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Ferenc

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ferenc! Valószinü , hogy egy faggyumirigyről (atheroma) van szó. Ha az , akkor csak sebész segithet rajta, ugy , hogy tokkal együtt ki kell vágni és összevarrni. 1 hét a varratszedés időpontja. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt dt .nő Huszn hat eves vagyok nogradmegyebol es azt szeretnem megtudni hogy ami nekem…

    Tisztelt dt .nő Huszn hat eves vagyok nogradmegyebol es azt szeretnem megtudni hogy ami nekem van betegsegem hogyan lehetne rajta segiteni olyan problemam van gerinc szukulet meg a gerincen vanak kidurenkedesekeg gerincvelotagulatom van mar harom eve es nagyon nagy fajdalmaim vanak semijen fajdalomcsilapito nem veszo ki mar nagyon sok mindent kipropaltam ha tud segiteni legyen szives rajtam segoteni nagyon szepen koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Én nem tudok segiteni. Menjen idegsebészhez, lehet , hogy meg kell operálni. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • jo napot kivanok 46 eves ,2 gyerekes anyuka vagyok 25 eve parkapcsolatba elek,Erdelybe…

    jo
    napot kivanok
    46 eves ,2 gyerekes anyuka vagyok 25 eve parkapcsolatba elek,Erdelybe
    lakom ezert sajnos csak romanul van orvosi eredmenyem kerem ha tudja
    magyarazza meg mert semmi se ertek.
    Rutin mehnyakrakszuresre jelentkeztem 2012 marciusba amikor p2 volt az
    eredmenyem de magas prolaktinszint es hipofizis makroadenomat
    diagnosztizaltak azota dostinex (6⁄het) ,jod 200( napi egy tabletta)
    kezeles van.
    2015 januar ujra rutin szures amikor P3 ASC-H ASCNOS lett rogton
    javasolta az orvos a genotipus ? es emeletes biopsias kuretet .Ez
    megtortent .
    Az eredmeny-genotip 16 HR
    Kuret eredmeny (csak romanul)ahogy le van irva
    1. Material abudent reprezentat de sange si numeroase fragmente de
    mucoase cervico-jontionala cu modificaride neoplazie intraepiteliale
    scuamoasa de grad inalt H SIL ,CIN3 CIS,fara semne histologice evidente
    de invazie ,in limita fragmentelor examinate.Adiacent sunt prezente
    fragmente de mucoasa uterina cu glande endometriale de aspect
    proliferativ.
    2. Material abudent , reprezentat de sange si multiple fragmente de
    mucoasa uterina pe cale de eliminare, cu modificari de hiperplazie
    glandulara endometriala fara atipii citologice:stoma este intens
    hemoragica
    .
    Orvosom szerint 2 valasztasom van .KONIZACIO? VAGY HISZTEREKTOMIA?
    kerem velemenyet amennyiben erre lehetosege van a roman nyelv miatt.
    On mit tanacsol ?Milyen alapon hozzak dontest?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tanácsolok semmit, mert nem értek románul és nem vagyok nőgyógyász. Kérje meg az orvosát, hogy magyarázza el , hogy mi a baja és mi a különbség a két mütét között. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő! Van egy 4 hónapos kislányom.A mellcsontja alatt van neki egy haemangioma.(élénk…

    Tisztelt doktornő!
    Van egy 4 hónapos kislányom.A mellcsontja alatt van neki egy haemangioma.(élénk piros szinű,pupozodik kifelé ahogy nől a lányom) ha jol olvasgattam utánna akkor vér érdaganat.
    Az a kérdésem lenne:
    -mire kell figyelnem?
    -veszélyes-e?
    -meddig nőlhet ez a "dudor"?
    -csak műtettel lehet eltávolitani,vagy van rá kenőcs,krém?
    Sajnos engem nagyon zavar hogy ott van neki ez és félek is! :(
    Nekem a combomon volt babakoromban,lefagyasztották 29 évvel ezelőtt.
    Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!
    Üdvözlettel:Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Renáta! Függ a nagyságától. Ez jóindulatú, érgomolyag. Ma már lézerrel is el lehet tüntetni. Nincs rá kenőcs, nem kell semmire vigyázni, csak ne sérüljön meg , mert akkor vérzik. Ha budapesti, keresse fel a Heim Pál kórház gyereksebészetét. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • kedves dr nő vagy 6 éve megvan a tünetem mikor elkezdödöt voltam kivizsgáláson nem volt semmi…

    kedves dr nő vagy 6 éve megvan a tünetem mikor elkezdödöt voltam kivizsgáláson nem volt semmi gond de ha emelek vagy erölködök mindig elkezd fájni alhasam s a lágyékom dudur nincs ami sérvre utalna

    vagy mi lehet ezz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Ha 6 éve vannak ilyen tünetei, akkor nem hiszem , hogy sérve van. Esetleg a gerincet kellene megnézni, hogy nincs-e valamilyen veleszületett rendellenesség, pl. nyitott gerinc. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Az elmúlt hetekben kezdődő lágyéksérvet diagnosztizáltak nálam. (29 éves…

    Tisztelt Doktornő!

    Az elmúlt hetekben kezdődő lágyéksérvet diagnosztizáltak nálam. (29 éves nő vagyok). A sérvkapu kitapintható, de nem dudorodik ki a \\"tartalom\\", csupán annyit érezni a Doktor szerint hogy nekiütődik a kapunak. Időnként nyilalló, tompa fájdalmat szoktam érezni, de nem feszülés hatására, hanem inkább mozgás, pl. séta közben. A Doktor úr szerint 1-2 havonta vissza kell mennem, hogy megnézze, változott-e a helyzet. A kérdésem az lenne, hogy ilyen kezdeti állapotban még nem lehet műteni? Meg kell várni, hogy mindenképpen kidomborodjon a sérv? Két doktirnál volta, az egyik azt mondta műteni kell, a másik azt mondta még nincs mit. Nem tudom melyiknek lehet igaza. Egy ilyen állapotból abszolút biztos hogy a későbbiek során sérv lesz? Érdemes várni Ön szerint? Autoimmun eredetű pajzsmirigy túlműködésre szedek jelenleg gyógyszert, az értékeim rendben vannak. Ilyen esetben is lehet gericvelői vagy közeli érzéstelenítésben végezni az esetleges műtétet? Egy ilyen műtét után is valóban 24 óráig kell mozdulatlanul feküdni? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha sérve van , akkor az csak mütéttel oldható meg. Nem érdemes várni, mig egyre nagyobb lesz. Természetesen meg lehet operálni helyiérzéstelenitésben és gerinc érzéstelenitésben is. Nem igaz, hogy 24 órát mozdulatlanul kell feküdni, sőt ha pl. 1 napos sebészeten operálják, akkor 4 óra mulva megy haza , a saját lában. Csak emelni nem szabad. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • tisztelt dr nő egy hete mentem el sebészetre benőtt körömmel ki is vágták semmit nem mondtak…

    tisztelt dr nő egy hete mentem el sebészetre benőtt körömmel ki is vágták semmit nem mondtak hogy ezután mivel kezeljem utána nem fájt most két napja ujra fáj mit tegyek? előre is köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Menjen vissza a sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Előző éjszakai levelem kiegészítése... köszönöm! Nem dohànyhom màr 2 éve,…

    Tisztelt Doktornő!

    Előző éjszakai levelem kiegészítése... köszönöm!
    Nem dohànyhom màr 2 éve, eddig még szinte visszeres panaszom nem àllt fenn. Kicsit piros enyhén meleg minimàlisan feszül a vàdlirészen a bőr. Néha olyan érzésem van mintha egy köteg nàdat ott felejtettek volna, de ennek ellenére mint írtam puha laza a kötőszövet!? Meg még Venoruton is szedek...

    Köszönöm szépen a vàlaszàt
    Tisztelettel Móni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Felesleges ennyi féle győgyszert szedni. A visszeret meg kell operáltatni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves doktornő! Pàr napja fàjdogàl a vàdlim, visszeres a làbam. 42 éves vagyok sajnos édesapàm…

    Kedves doktornő!
    Pàr napja fàjdogàl a vàdlim, visszeres a làbam. 42 éves vagyok sajnos édesapàm làba nagyon visszeres volt, van egx kis túlsúlyom is. Ma kicsit belenyilalt a fàjdalom a térdhajlatva nem piros nincs bedagadva a làbam. Esténként tusolàs utàn pàr perc hidegzuhany következik. Szedem a drtralexet és vadgesztenye krémmel kenem. Kęrdésem a következő, fennàll a trombózis gyanúja? És az milyen tünetekkel jàr? Este tornàztatom lefekvés előtt napközben ha van rà lehetőség felpocolom
    Este is nagyon ju puha laza a vàdlim, de nem hagy nyugodni a trombózis kizàsàsànak gyanúja.
    Köszönöm megtisztrelő vàlaszàt!
    Móni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Móni! A leirtak szerint nem hiszem, hogy thrombosis lenne, de ez nem internet kérdése. Menjen e a háziorvosához, hogy vizsgálják meg. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!6 évvel ezelőtt műtötték HAL eljárással a belső aranyeremet.Számíthatok rá hogy…

    Kedves Doktornő!6 évvel ezelőtt műtötték HAL eljárással a belső aranyeremet.Számíthatok rá hogy kiújul vagy ez egy végleges állapot.Köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehetnek még kis mellék visszérágak amik kitágulhatnak, de azok már nem szoktak olyan nagy panaszt okozni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit jelent az, ha valakinek a sacralis…

    Tisztelt Doktornő!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mit jelent az, ha valakinek a sacralis oldalon az ízület felső harmadában jelzett sávszerű oedema van? Hogyan lehet ezt meggyógyítani, mit kell tennünk? Lehet-e sportolni ill. mire kell vigyázni? Köszönöm előre is válaszát, addig is, amíg orvoshoz eljutunk! Tisztelettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom milyen leletből irta ezt ki, de igy önmagában értelmetlen. Minden esetre , ha a dereka fáj, akkor várja meg mig a kezelőorvos azt mondja , hogy sportolhat.Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor nő! Combomon napok óta egy szőrtüszőgyulladás szerű elváltozás jelent meg, eleinte…

    Tisztelt Doktor nő!
    Combomon napok óta egy szőrtüszőgyulladás szerű elváltozás jelent meg, eleinte bors méretű volt, mint egy pattanás, azomban most már 3-4cm átmérűjű gyulladás jelent meg körülötte. Sárga, gennyes elváltozást nem tapasztalok, és a gyulladás központjában nincsen szőr. Nyomásra kifehéredik, nem fáj, de érzékenyebb. Mi lehet ez, és hogyna tudnám kezelni? Látogassam meg a háziorvosom?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet, hogy faggyumirigy. Mindenképp sebészhez menjen. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Három hónapja műtöttek…

    Tisztelt Doktornő!
    Három hónapja műtöttek 3-as fokú aranyérrel , és székeléskor és utánna nagyon fáj és véres lesz a vizestörlö . Nem tudom mi tévö legyek, ez már ilyen marad
    vagy még gyogyulni kell neki . a kontrolon aszt mondták rendben van .
    Doktornő! Mi a véleménye?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy hogyan operálták. Már elvileg meg kellett volna szünni a panaszainak, hacsak nem bereped a heg székeléskor és ezért fáj és vérzik. Menjen vissza a panaszával. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Én több napja érzek szurkáló érzést az újjaimba és néha a végtagjaimba, hátul…

    Kedves Doktornő!
    Én több napja érzek szurkáló érzést az újjaimba és néha a végtagjaimba, hátul sokszor fáj a fejem.
    Mitől lehet ez?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom. Forduljon a körzetiorvosához, aki beutalja a megfelelő szakorvoshoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jo napot. Szules utan ket hettel belso aranyerem lett. Vérzik szur fáj a szekeles. Használtam…

    Jo napot. Szules utan ket hettel belso aranyerem lett. Vérzik szur fáj a szekeles. Használtam rá ket doboz reparon es ket doboz posterisan kupot. Picit egyhultek de par napja megint verzik es szinten faj . Kerdesem a következő a detrakex gyógyszer maga szerint hatasos ilyen betegségnél vagy mutet a jobb? Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem hiszem, hogy belső aranyere lenne , inkább berepedés. Erre a leirt gyógyszerek nem jók. Szoptatáskor és terhesen nem lehet a Detralexet szedni. Menjen orvoshoz, sebészhez, ir fel kúpot rá. A legfontosabb, hogy ugy étkezzen, hogy ne legyen székrekedése. Sok rostosat, zöldséget, gyümölcsöt,(de nem banánt) főzeléket minden nap és sok folyadékot fogyasszon Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna