A betegek kérdései (5320)

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni,hogy a ciszta válhat rosszindulatúvá,ha pl évekig…

    Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni,hogy a ciszta válhat rosszindulatúvá,ha pl évekig a testben marad? Nekem a pajzsmirigyemben van egy kissé nagyobb ciszta,amit leszivtak,nem találták rosszindulatúnak,viszont újratelitődött és ki akarták operálni,én nem mentem bele a műtétbe,akkor még szoptattam, és nem okoz panaszt a ciszta. Az orvos azt mondta,hogy idővel elrákosodhat! Én még ilyet nem hallottam,de a Doktornőt kérdezném,hogy a ciszta elrákosodhat-e? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A cysta falának sejtjei is elrákosodhatnak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó estét! Pár hete azt vettem észre,hogy a vállamon,hátamon,mellkasomon pattanásszerű…

    Jó estét!



    Pár hete azt vettem észre,hogy a vállamon,hátamon,mellkasomon pattanásszerű kis kinövések jelentek meg. Mi lehet ez? Nem viszket,nem ég, nem fáj csak ott vannak. Izzadság miatt lehet?

    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom. Mutassa meg bőrgyógyásznak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Az a kérdésem, hogy megnyugodott anopapolitiszel lehet-e análszexelni? Ez…

    Tisztelt Doktornő!
    Az a kérdésem, hogy megnyugodott anopapolitiszel lehet-e análszexelni? Ez az anopapollitisz kb 99,9 % ban nyugodt 3 hónap után, a hétköznapokban. Nem fáj , nem viszket, de nagyon minimális,említésre alig méltó érzés azért maradt ott. Ha nagyon rákoncentrálok csak akkor érzem.
    Sajnos a párom szeretné, de nyilván nem fogok kockáztatni ha nekem ebből bajom lehet.Nem szeretném hogy belobbanjon az az anopapiloma. Önnek mi a véleménye?
    Üdv. B. Sz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Felejtse el ezt az anopapillitis diagnosist! Minden esetre , akinek a végbele fáj, nem ajánlott az analis sex. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor nő! A problémám kb 3-4 hónapja kezdődött. Szúrkáló,puffadó hasfájás.Olyan…

    Tisztelt Doktor nő!

    A problémám kb 3-4 hónapja kezdődött.
    Szúrkáló,puffadó hasfájás.Olyan érzés mintha tele ettem volna magam.
    Nem egy helyen fáj hanem mindíg máshol.
    Van mikor lentebb és van mikor fentebb gyomor körül minden felé.
    2-3 napja úgy érzem hogy néha hátam is fáj,szúrkál deréktól felfelé.
    Van mikor napokig nem jelentkeznek a tünetek de van mikor hetekig
    nem múlik el.Széklet kevesebb szokásosnál és lágyabb.
    Wc-zés után minimálisan részben enyhülnek a tünetek.

    Voltam gyomortükrözésen ott minden rendben volt és voltam béltükrözésen
    ott is rendben volt.Sőt még egyszer az elején mentővel is bevittek baleseti
    sebészetre de onnan is haza küldtek eredménytelenül.Puffadásra írtak fel gyógyszert. Nem kérem hogy állítson fel pontos diagnózist,de mégis ön szerint mi okozhatja problémát? Köszönöm.Esetleg milyen betegségre utal?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Igy , vizsgálat nélkül nem tudom megmondani, hogy mi lehet. Az adatok is kevesek hozzá. Lehet egyszerü szélgörcs is az oka.Lehet pl. tejcukor , vagy glutén érzékenység is. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    Elöljáróban is hivatásához jó egészséget kivánok!
    Nos,gyerekkoromban volt kétoldali lágyéksérvem amit műtétileg meg is oldottak.Kb 1 év különbség lehetett a két sérv kijövetele között.
    Érthető módon olyan régen volt a beavatkozás,hogy az esetleges… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves kérdező!
    Válaszaim:
    a: A sérv bármikor kiújulhat
    b:a nehéz emelés , hasizom erőltetett megfeszitése hajlamositó tényező a sérv kialakulására. A sexuális élettel… Még több

  • Tisztelt Doktor Nő! Előző kérdésemhez annyit szeretnék hozzátenni, hogy mindenképp szükséges-e…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Előző kérdésemhez annyit szeretnék hozzátenni, hogy mindenképp szükséges-e elmennem bőrgyógyászhoz ezzel, vagy, mivel már egy ideje amúgy is le szeretném szedetni, elég elmenni az Ön rendelésére ezzel a problémával?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Érdemes megmutatni bőrgyógyásznak, de jöhet egyenesen a sebészetre is. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Egy lehetséges májdonor lennék egy ismerősöm számára. Olyan dolgok érdekelnének,mint,hogy…

    Tisztelt Doktornő!
    Egy lehetséges májdonor lennék egy ismerősöm számára.
    Olyan dolgok érdekelnének,mint,hogy az eltávolitott májrész pótlódik-e illetve az eljárás során mekkora esélyem van belehalni a műtétbe?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az első kérdésre a válasz igen. A meghalásra minden mütétnél van bizonyos %-os esély, de ezt az operáló orvostól kérdezze meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! A hátamon van egy kiálló anyajegy, amit megkapartam az asztal szélében…

    Tisztelt Doktor Nő!

    A hátamon van egy kiálló anyajegy, amit megkapartam az asztal szélében elég durván, és vérzik. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor ezt ki kell-e metszeni, vagy nem igényel különösebb kezelést?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Ke3dves Kérdező! Attól függ, hogy pigmentes anyajegyről van-e szó. Ha igen, akkor javasolt kimetszeni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • T.Doktornő! Végbélnyílás sipolyt állapítottak meg nálam. Szondával megnézték, de nagyon fájdalmas…

    T.Doktornő!

    Végbélnyílás sipolyt állapítottak meg nálam. Szondával megnézték, de nagyon fájdalmas volt, ezért nem merek visszamenni. Most újra foglalkozom a gondolattal, mert sokszor fáj. Fájdalomcsillapítás nélkül szondázták meg. Megállapították, belső fisztula. Csomózással való megoldásról beszélt az orvos. Félek, hogy a záróizom megsérül.
    ⁄évek óta szenvedek , váladékozik, betétet használok, de ennek ellenére érzem amikor váladékozik, és folyik a vágatba. . Előre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy mi a kérdése? A végbélsipoly csak műtéttel gyógyótható. A csomózásos módszert azoknál alkalmazzuk, ahol a sipoly a végbél záró -izom rostjai között megy, vagy a fölött nyílik a végbélbe. Pont azért, mert a végbél záróizmát nem lehet átvágni, így a bizonyos időnként megcsomózott fonal fokozatosan vágja át és közben az előző fonal által átvágott rész már hegesedik. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő!

    A végbelem mögött vanegy borsò nagyságù nagyon érzékeny"pattanásszerűség" ami viszketett váladékozott és nagyon érzékeny.Orvosom végbélsipolyt állapìtott meg a sebészeti rendelőben.Annyit mondott, hogy jelentkezzek proctològiai rendelésen.Betadinos… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Rita! A neten a nevem alatt megtalálja a rendeléseimet is. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot Doktor nő ! 18 éves lány vagyok Májusban jelentkezet jobb térdemnél séta közben a…

    Jó napot Doktor nő ! 18 éves lány vagyok Májusban jelentkezet jobb térdemnél séta közben a fájdalom és csak rosszabb lett, szeptemberben a jobb lábfejemet már nem birtam felfele mozgatni .voltam Eng vizsgálaton eredménye : jobb oldalon n. peruneus motoros válasz kifejezetten redukált,kiszélesedik. ismételve is térd boka szakaszon le lassult. vél.laesio n. peruneus boka és térd szakaszon(térd is lehet) a baloldalon is erősen redukált a motoros válasz. mri eredménye: a fibulafejecs és nyak körül , szőlőfürt-szerű megjelést mutató, 3-14mm átmérőjű homogén folyadék tartalmú képletek vannak jelen , mely a n. peroneus lefutást érintik. izületben kóros eltérés nincs. az ábrázolódott csontok szabályosak vél :cystosus jellegű képletek a fibulafejecs szintjében. azt szeretném kérdeznii hogy nagyobb baj tud-e csinálni ha el van huzzva ??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem értem a kérdést? Mi van elhúzva? Nem értem a leirást sem. Ideggyógyász, orthopéd területe a panasza. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Köszönöm előző válaszát a meggyűrűzött aranyér vérzéséről. Sajnos azóta a helyzet…

    Kedves Doktornő!
    Köszönöm előző válaszát a meggyűrűzött aranyér vérzéséről. Sajnos azóta a helyzet rosszabbodott. Pontosan egy héttel a gyűrűzés után erőteljes vérzés kezdődött, ami jelenleg, 8 nappal a gyűrűzés után is tart. Az első ilyen nagyobb vérzés székeléstől függetlenül jelentkezett (éppen az ágyamon ültem), ezután majdnem minden széklet friss vérben úszott, vagy már kissé alvadt vércsíkokkal volt borítva (ma reggel is). A gyűrű leesését a gyűrűzés után egy héttel végzett kontroll megállapította.
    Időnként (2-3 havonta) ismétlődő vérzések, mindig friss piros vérrel, már 2009 óta vannak. Kétszer végeztek teljes kolonoszkópiát, legutóbb 2012-ben, most néhány napja pedig sigmoidoscopiát. A felsőbb régiókban nem találtak vérzésforrást.
    Idegesítő még, hogy most az utóbbi két hétben többször is megnézték anoscoppal a végbelet, és a vérzések közti állapotban is legfeljebb alvadt vérmaradványokat láttak, "vérzésforrás nem detektálható" .Ennek ellenére az orvosi vélemény szerint az aranyeres terület vérzik. Az orvos tanácsára már a második csomag Hemorid kúpot használom. A vérképemet sürgősséggel ellenőrizték: rendben van.
    Kedves Doktornő, szimpatikus és lelkiismeretes válaszait olvasva bizalommal kérdezem, hogy mi a véleménye a leírtakról, mit tanácsol?
    Köszönettel és üdvözlettel Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Gábor! Ha a colonoscoppal nem találtak vérzésforrást , pl. diverticulumot, és a vér friss piros, akkor nagy a valószinüsége , hogy aranyérből vérzik. Persze, hogy mit ért nagy mennyiség alatt az relativ. Ha ez a vérzésforrás, akkor aranyér mütétet kell végezni, nem gyürüzést.Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő!


    Két héttel ez előtt, az egyik este sárga volt a székletem, de másnapra elmúlt. 3 napja viszont folyamatosan újra sárga a székletem, (ez már a 4. napja) ami ragacsos, és lágy állagú. Minden nap van széklet ürítésem, van amikor egy nap 2-3-szor is, ez a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ferenc! A széklet színe az elfogyasztott ételtől és az epe lebomlásától függ.Csak akkor van jelentősége a széklet világosságának, ha olyan fehér, mint a fal. Ez epe ürülési zavarra utalhat.… Még több

  • üdvözlöm , T. doktor úr. Egy olyan kérdésem lenne ön felé hogy , 5 napja végeztek nállam a bal lábamon víszér mütétet , fővénát húztak ki,gerinc érzéstelenítést kaptam , 1 napig voltam vele korházban de a 2. naptol tehát már 3 napja térdtöl lefele zsibad a lábam leginkább a lábujaimbam érzem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Továbbra sem vagyok doktor úr! Valószinü a rugalmaspólya szorossága okozza . Tekerje lazábbra, vagy menjen vissza . Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nö! Végre kiderült, hogy mi a bajom. Lágyéksérvem van, izomletapadással. Az…

    Tisztelt Doktor Nö!
    Végre kiderült, hogy mi a bajom. Lágyéksérvem van, izomletapadással. Az lenne a kérdésem, hogy Ö szerint ezt mindenképpen müteni kell? Egyébként egyre jobban fáj. Most egy hétig fájdalomcsillapítót kell szednem, 800 mg -osat. Másik kérdésem, hogy a sérvvel együtt az izomletapadást is mütik? Németországban lakunk, nem értettem pontosan, amit a Doktor mondott. Es harmadik kérdésem pedig az lenne, hogy lehetek e együtt a férjemmel? Köszönöm a válaszát! Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsanett. Én nem ismerek olyat, hogy lágyéksérv izomletapadással. Igy azt sem tudom, hogy meg kell-e operálni. A lágyéksérv csak kizáródáskor fáj , akkor viszont rögtön operálni kell. Egyébként csak egy fájdalmatlan duzzanat, ami hol kijön, hol visszamegy. Nincs köze a sérvnek a sexuális együttléttel. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktorno 30 eves no vagyok.Penteken volt laparoszkopos epemutetem.A kerdesem ill.a…

    Kedves Doktorno

    30 eves no vagyok.Penteken volt laparoszkopos epemutetem.A kerdesem ill.a panaszom az lenne,hogy jobb oldalt nyomo erzest erzek,nem tudok rendesen sohajtani vagy mely levegot venni.A sebeszem azt mondta varjunk meg 2 napot,de nem valtozik semmi.Mi a velemenye a doktornonek?Mitol lehet ez ?
    koszonom
    Micike

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Micike! Várjon türelemmel. Ezt okozhatja a még bent maradt gáz a rekesz alatt, amivel a hasüreget felfújták. Fel fog szivódni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Comb gennyes belső duzzanata

    Tisztelt Doktornő!

    3 éve volt egy olyan problémám, hogy a lágyékomon keletkezett valamiféle seb, nem tudom hogy került oda és gennyes volt.2-3 napra rá elmentem a sebészeti ambulanciára, ott lefertőtlenítették, bekötötték de igazság szerint nem kaptam választ arra hogy mi lehet… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Talán szőrtüszőgyulladás lehet. Menjen sebészetre. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő ! Már írtam Önnek nem is olyan régen. Én vagyok az, aki orvos által összeállított…

    Tisztelt Doktornő !

    Már írtam Önnek nem is olyan régen.
    Én vagyok az, aki orvos által összeállított kúpot kapott a végélrepedésre. Akkor írtam Önnek, amikor 3.napja használtam a kúpot. Ön azt írta, hogy még 3-4 nap és éreznem kell a hatását.
    Ez így is lett... az a szúró, erős fájdalom amit a székletürítés közben éreztem, szerencsére teljesen elmúlt. Márcsak néha véres kicsit a székletem , és néha előfordul a székelés után, hogy pár óráig apróbb izomgörcsökhöz hasonlítót érzek a végbelem tájékán, de ezek nem erősek, valamint néha egy-egy kisebb pár másodperces szúrkálódás jön elő napközben, de ezek is tompák. Van hogy egyik sem jön elő egész nap.
    Holnap lesz 2. hete, hogy használom a kúpot.

    Mondhatjuk azt, hogy "jó úton járok" ?

    Szerencsére gyümölcsökkel és gyümölcslével sikerült a székletemet úgy beállítani, hogy nem jön nehezen, de nincs is hasmenésem tőle. Szerintem pont jó, ha lehet ilyet mondani.

    Ön mit gondol? Kijöhetek így nyertesen ebből a "csatából" ?

    Előre is köszönöm válaszát!

    Szép napot!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Már kijött belőle , ahagy ön is leirta a tüneteit. Még lehet 2 hétig használni a kupot ha kell. Üdvözlettel:dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm Kedves Dr. Nő! Nagyon aggódok,mert a párom kb. 2 hete napi 4-5-ször megy wc-re ami hasmenés görcsökkel és nem széklet távozik tőle hanem szabályszerűen csak a friss vér ami olyan,mintha pisilne. A végbélnyílása nem fáj ezért gondoltuk,hogy nem aranyér lehet.Volt már neki ilyen kb. 4… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Hajnalka! Nem kérdezni kell, hanem azonnal sebészhez vagy gastroenterologushoz kell menni!!! Nem is értem, hogy mire várnak két hete? Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt DR Nő?! Szeretnék tanácsot kérni öntöl ha lehetséges. A problémám hogy a 1,5éves kislányom…

    Tisztelt DR Nő?!
    Szeretnék tanácsot kérni öntöl ha lehetséges.
    A problémám hogy a 1,5éves kislányom füle mögött van 3db nyirokcsomó ami jó pár hónapja ott van szerintem kb olyan fél éve ha nem több.egyik füle mögött van 2babnyi nagyságú a másikon 1db lencse nagyságú.
    Az első kettő egy felső légúti fertőzés után maradt meg a masik pedig a 15hós MMR oltás után jött ki és maradt ott.
    Voltunk 2x fül orr gégészeten ott azt mondták hogy ne koaxiálism ez a nagyság még belefér a normálba.Mivel nem tudtam megnyugodni igy elvittem egy gyerekorvoshoz aki tetőtöl talpig átvizsálta hogy nincs e több de csak a füle mögött van ez a 3-om. Azt mondta hogy mostanában nagyon sok ilyen van hogy megmaradnak a nyirokcsomók gyermekkorban,azt mondta ez még normális és ne foglalkozzak vele és hogy ez soha nemfog elmúlni.
    Szóval el élhet ugy egész életében hogy nem okoznak ezek gondot illetve nem alakul ki belőle semmi?
    Még mindig nem igazán nyugodtan meg, szerintem csak akkor tudnék ha elmúlna.
    Nagyon félek hogy nehogy limphoma vagy ewing sarcoma vagy ilyesmi legyen.
    Amúgy teljesen egészséges és vidám kislány.
    Kérem adjon egy kis megnyugtatást.
    Bocsánat hogy hosszúra sikerült
    Előre is köszönöm a választ.
    Üdvözlettel :Egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! Látom olvasta az internetet, de nagyon rosszul, mert az emlitett diagnozisokhoz a fül mögötti csomó nem stimmel. Ha egyáltalán nyirokcsomóról van szó és nem esetleg atheroma (faggyumirigy) amit lát. Ha nyirokcsomó is , ne izguljon, hiszen megvizsgálták és másutt nem találtak. Ne nyomkodja , ne piszkálja. Esetleg sebésznek mutassa meg, hogy egyáltalán nyirokcsomó-e. Még olyat nem hallottam, hogy felsőléguti hurut esetén vagy oltás esetén csak az egyik fül mögött nagyobbodna meg a nyirokcsomó és főleg, hogy a fertőzés lezajlása után is megmaradjon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna