A betegek kérdései (5278)

  • Kedves Doktornő! Szülésem óta (5 év) anális fissurám van. A konzervatív kezelés szinte hatástalan…

    Kedves Doktornő!

    Szülésem óta (5 év) anális fissurám van. A konzervatív kezelés szinte hatástalan volt, tágították már manuálisan a végbélizmomat, voltam Clio kezeléseken.
    Csak akkor nincs fájdalom székelés után, ha szinte hasmenésszerűen lágy a székletem (testápoló-állag). Ezt a napi munkavégzésem mellett nem mindig tudom megoldani (ha egész napos konferencián vagyok, nem tudok egész nap főtt répát enni kivivel).
    Ha már valami miatt "normális" ételt eszem, és 2-3 napig normális székletem van (a szülés előtti állagú) akkor már fellép a viszketés, fájdalom, stb.
    Én még valahogy ellavíroznék így a hátralévő életemben, de szeretnénk kistestvért...amibe így nem merek belevágni.
    Azt szeretném kérdezni, hogy létezik valamilyen végleges megoldás a fissura -ami lehet hogy már fekély- megoldására? Ezzel eltűnhet az állandóan, szinte heti szinten visszatérő fájdalom? Egyáltalán van bármire is garancia?
    Vagy idővel ha idősebb leszek, amúgyis lazulnak a végbél záró izmok?
    Illetve arról szeretnék érdeklődni, hogy a nyitott illetve zárt, részleges oldalsó-belső szfinkterotómia megoldás lehet? Egyáltalán hogy kell ezt elképzelni? Ezt nem a végbélen keresztül csinálják, hanem mellette? Illetve mekkora az inkontinencia kockázata, mert nem szeretnék egy másik betegséget is generálni a mostani mellé.

    Válaszát nagyra értékelem és előre is köszönöm.

    Egy elkeseredett anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Valóban létezik olyan sphincterotomia, ami csak a belső záróizom rostokat vágja át , a külsőt nem . Így a görcsös összezárás megszünik, de a székletet és a szeleket tudja tartani. Egyébként , annak valami okának kell lenni, ha 5 éve fennáll a berepedés. A záróizmot saját akaratunkkal lehet kinyitni, lazitani, ugyhogy valószinüleg sok a pszichés momentum a panaszában. A gyerekvállaláshoz semmi köze. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna ! A végbélrepedésre jó a meleg ülőfürdő? Én mindenhol mást hallok,…

    Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna !

    A végbélrepedésre jó a meleg ülőfürdő?
    Én mindenhol mást hallok, és nem tudom mit gondoljak. Viszont azt tudom, hogy amikor beülök egy meleg kád vízbe, teljesen ellazul minden izmom, és jól esik. Ez után könnyebb a kúpot is feltennem.
    Most ezzel ártok magamnak vagy maradhatok a megszokott meleg víznél?

    Köszönettel:

    P.K.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves P.K: Ha ugy érzi, hogy jó ,akkor alkalmazza, de a meleg nagyobb vérbőséget okoz, igy fokozhatja a vérzést, vagy az aranyerek duzzanatát. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktor nő! 20 éves vagyok. Székelés után kicsi dudorok jelennek meg a végbélnyílásom…

    Kedves Doktor nő!
    20 éves vagyok. Székelés után kicsi dudorok jelennek meg a végbélnyílásom körül kb egy hete, visszanyomni nem szoktam őket, mert egy óra után visszahúzódnak. Ez lehet külső rögös aranyér? Természetesen nagyon fáj székeléskor. Sperti H kenőccsel kenem egy napja. Sokan a Lioton gélt ajánlják erre, Ön szerint mi erre a leghatásosabb?
    Köszönöm a választ!
    Tisztelettel
    Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ágnes! Valószinüleg aranyér, de nem rögös, mert akkor nem húzódna vissza. Bármelyik kenőcs jó. Szedhet még T. Detralexet 10 napig 3x1-et. Persze az aranyér nem szokott fájni, igy jobb lenne , ha orvosnak mutatná meg. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tegnap feltettem a kérdésemet, még nem kaptam rá választ. El kellene döntenem sürgősen, hogy…

    Tegnap feltettem a kérdésemet, még nem kaptam rá választ. El kellene döntenem sürgősen, hogy a cisztás petefészkem mellett beleegyezem-e a másik, nem beteg petefészek és a méh eltávolításába is, egyúttal, "ha már úgyis felvágnak".

    Az idézőjelbe tett szöveg volt a legtöbb magyarázat, semmiképpen nem tudtam kipréselni egy normális magyarázatot egyik orvostól sem!! Bármennyire erőlködtem.

    Itt az interneten pedig nem kapok választ.

    Így hozzak döntést! Pár nap múlva lesz a műtét.

    Annyit legalább megírna, hogy sokkal tovább tart-e a műtét, ha beleegyezem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Asszonyom! Nem tudom meddig tart a mütét, de ennek nincs is jelentősége. Nem vagyok nőgyógyász , már irtam. Az operáló orvosát kérdezze. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • kedves doktornö.azért irok mert egy féléve vetem ëszre hogy egy csomó van a szemérem kisajakban…

    kedves doktornö.azért irok mert egy féléve vetem ëszre hogy egy csomó van a szemérem kisajakban nem faj egy borsószem nagysagu és nem nö.nagyon kelemetlen ez kërem segitsen hhogy mí ez válaszat elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Fogalmam sincs látatlanban, hogy mi az. Keressen meg a rendelésemen , ha teheti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Nagy-Doktornő! Általános jellegű kérdéssel fordulok önhöz, abban bízva, hogy tud…

    Tisztelt Nagy-Doktornő!

    Általános jellegű kérdéssel fordulok önhöz, abban bízva, hogy tud nekem viszonylag, a laikus ember számára is megérthető módon tájékoztatást adni, erről az igen kellemetlen betegségről. Sajnos engem is érint ez a jelenség és nagyon szégyenlem.
    A háziorvosommal sajnos az évek alatt nem épült ki olyan bizalmi viszony, hogy megmutassam, vagy hogy a véleményét kikérjem, ezért is bátorkodom itt a névtelenségbe burkolózva leírni a tüneteimet, tapasztalataimat és félelmeimet a furunkulussal kapcsolatban. Hátha a bennem felmerülő kérdésekben tud segíteni!
    Nálam a dolog úgy 3 éve kezdődött, ráestem a fenékcsontomra, beütöttem amennyire csak el lehet képzelni, azt hittem, hogy a hónapokig elhúzódó duzzanat és fájdalom a természetes velejárója, ha az ember nagyot esik. eltelt néhány hónap és nem fájt, azt hittem, hogy eb-csont beforrt és minden rendben. Eltelt megint néhány hét és éreztem, hogy valami nem oké, mert néhány nap leforgása alatt dió nagyságú duzzanat feszült a két fenekem között. Ekkor fogtam gyanút, hogy ez nem egészen az, aminek hittem, de végül amilyen hirtelen jött olyan hamar elmúlt és nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, talán azért, mert nem fakadt ki,hanem felszívódott, ezt fél év alatt 3-4 alkalommal éltem meg, míg nem egyszer arra keltem egy reggel, hogy a duzzanatból véres, gennyes lé és faggyúszerű anyag távozott. Na az volt az a pillanat , amikor nagyon megijedtem. Miután úgymond kiürült a kelés megint fél évig nem volt tünete. Aztán megint lezajlott a dolog, annyiban változott, hogy sokkal gyorsabb lefolyásban, kevesebb váladékkal.
    Utoljára egy éve jött ki és egy pattanás nagyságú volt, igazából egyáltalán nem emlékeztetett az első félelmetes gennyfakadáshoz, azóta semmilyen tünetet nem tapasztalok magamon.
    Egy barátom is hasonlóan járt, viszont ő egyből elment a sebészetre, ott ha jól tudom felnyitották és elvégeztek rajta egy vizsgálatot is, majd pár hónappal később (gyulladt állapotban) kioperálták belőle. Egy 13cm-es heg maradt neki vissza ebből a betegségből. Tehát nekem ennyi a tapasztalatom közvetlenül és közvetve erről a dologról és itt szeretném feltenni a bennem megfogalmazódott kérdéseket engedelmével.

    Szeretném megtudni, hogy ebben a dologban meg lehet e halni közvetlenül,vagy ebből eredő szövődményben?
    illetve, hogy esetleg meg lehet e gyógyulni sebészi beavatkozás nélkül?
    Az is érdekel, hogy ugye az ismerősömnek, amikor legközelebb begyulladt, akkor műtötték meg, erre azért volt szükség, mert ezt csak ilyenkor lehet megműteni?
    Ezt azért kérdezem, ha esetleg engem meg kellene, vagy lehetne műteni, akkor meg kellene várni, hogy begyulladjon?
    Ez a betegség sok embert érint?

    A türelmét előre is köszönöm!
    Tisztelettel: egy beteg

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A betegség neve sinus pilonidalis, vagy dermoid cysta. Oka legtöbb esetben , főleg férfiaknál, hogy a szőrszál befordul a bőrbe és mint egy idegentest körül egy tályogot képez a szervezet. Ez időnként , mikor már nagyon feszül a gyulladásos váladéktól, akkor kiürül , majd lelappad és kezdődik előlról. A másik , igen ritka , hogy egy fejlődési szövetmaradvány okozza. A leirtakból is következik, hogy nem halálos betegség. Magától nem gyógyul meg , csak ha sebészileg teljes egészében kiirtják a falát . A mütéti seb nagysága a tályogüreg nagyságától függ nyilvánvalóan. A mütétet gyulladt állapotban nem lehet elvégezni, akkor csak meg szoktuk nyitni, hogy a váladék kiürülhessen és később egy nyugalmi állapotban lehet kioperálni. Ebből következik, hogy nem szabad megvárni mig begyullad. Nagyöon sok beteget érint, nem csak önt. Ez7 nem egy nagy sebészeti beavatkozás. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! A jobb oldali petefészkemen ciszta van. Teniszlabdányi. Tudomásul veszem,…

    Kedves Doktornő!

    A jobb oldali petefészkemen ciszta van. Teniszlabdányi. Tudomásul veszem, hogy ezt ki kell venni, bár jobban szerettem volna laporoszkópos eljárással, de laporotómiát javasoltak,mert túl vagyok a menopauzán. A ciszta egyébként még fiatal koromban keletkezett, háromszor volt célzott punkció, többször volt, hogy magától felszívódott. Nem vettem észre, hogy újból megtelt, lehet, hogy még a menopauza előtt.

    Azóta sok-sok év telt el.

    Az operáló orvos azt javasolta, hogy ha már felnyitnak, akkor vegyük ki a másik petefészket is, sőt, a méhet is. ebbe nem egyeztem bele, mert ha valamilyen szervnek nincs baja, akkor miért a felesleges és hosszabb műtét, mint ami feltétlenül szükséges?

    Vitatkoztak velem, hogy úgy sincs rá szükségem. Ennyi erővel a melleimet is leszedhetnék, hogy ironikus legyek.

    Ugye, sokkal hosszabb ideig tart, ha mindent kivesznek? És a gyógyulás is.

    Amúgy a hosszabb altatást sem tartom jó gondolatnak, mert tüdőtágulásom van.

    A petefészekre vonatkozó tumormarker negatív, a hasban nincs kóros folyadék.

    Igazam van, hogy nem engedem magamat teljesen kipakolni? Ha másutt is baj lesz, az egy következő probléma.

    Köszönettel: Rozália

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Rozália! Ha nem merült fel a petefészek daganat lehetősége , akkor nem tudom miért akarják a többi szervet is kivenni. Keressen fel a kérdéseivel egy másik nőgyógyászt is , ő hozzáértő magyarázatot tud adni. Én sebész vagyok. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • A bal tomporomon levo duzzanatot ultrahanggal vizsgaltak es valoszinu veromlenynek veltek.A duzzanat…

    A bal tomporomon levo duzzanatot ultrahanggal vizsgaltak es valoszinu veromlenynek veltek.A duzzanat nagyon fajdalmasak es kemenyek voltak.Harom napja ket kis nyilason kifakadt es kezdetben ver ⁄nyalkas tavozott nagy mennyisegben mely mara halvany sargas (kis mennyisegu) valadekka valtott.
    A vegbelemben egy daganat van ,emiatt sztomass mutetet is vegeztek .A vegbelbol folyamatos valadek tavozott ,emiatt betetet kell hordanom.


    Lehetseges -e a vegbel es a duzzanat kozott atjaras ?
    Mit lehet tenni ,hogy a jobb oldali duzzanatbol levo valadek is megszunjon ?
    Ez a valadek ami mar keves ,de a kifolyas korul meg kemeny a felulet,esetleg a gyogyulas jele is lehet?
    Ha esetleg kell valamilyen sebeszii beavatkozas azutan milyen lehetosegemm van
    hazamenetelre ,pld.ules ?
    Nagyon koszonom valaszat

    Egy izgulo beteg

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Igy , látatlanban ezt nehéz megmondani, hogy van-e összefüggés a végbéldaganatával. Ha a daganatos bél nem került kivételre , akkor természetes a végbélből a nyákos váladékozás. A tomportáji csomók lehetnek pl. injectio miatti bevérzések. Keresse fel kérdéseivel a kezelőorvosát. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő !

    Végbélrepedésre kúpot kaptam, amivel próbálom gyógyítani magam.
    Annyi kérdésem lenne: hogy tegyük fel, hogy 1 hétig nem mennék nagy wc-re, akkor nagyobb esélyem lenne arra, hogy hamarabb begyógyuljon a repedés?
    Nyilván ezt nem szeretném kipróbálni,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nagyon rossz ötlet! Pont azért reped be , mert nehezen volt széklete vagy hasmenése volt. A kinyitás miatt gyógyul nehezen. A kúp használ, ugyhogy egyen rendesen, sok zöldséget,… Még több

  • Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy a férjemmel jelenleg A pontban lakunk, de B pontba…

    Kedves Doktornő!

    Érdeklődni szeretnék, hogy a férjemmel jelenleg A pontban lakunk, de B pontba van bejelentve, ahol eltörte a lábát. Egy hét fekvőgipszet kapott, és ahhoz szurit, ne kapjon vérrögöt a fekvés miatt. Az ottani háziorvos viszont közölte addig kell a szuri amíg gipsze van, tehát a járógipsznél is. Ez mindenképp szükséges? Vagy hogy oldható meg hogy haza tudjon jönni a járógipsznél és itt ki adhatja be neki a szurit?

    válaszát nagyon szépen köszönöm,

    Bné Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kata! A véralvadásgátlót valóban addig kell adni, amig gipszben van és a beteg saját magának adja be. Igy nem értem a kérdést. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem hogy kb két hónap után úgy tűnik megnyugodott az orvos…

    Tisztelt Doktornő!
    Az lenne a kérdésem hogy kb két hónap után úgy tűnik megnyugodott az orvos álltal megállapított anopapollitisz. Korrábban kérdeztem már Öntöl is ez idő alatt. Most az a kérdés nemi életet élhetek -e már?..perszre nem anális szexre gondoltam. Üdv. B. Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Szilvia! Nem értem a kérdést . Mi köze a végbélhez, ha nem analis sexről van szó, a nemi életnek? Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr no egy kerdesem lenne onhoz edesanyamnak van egy lilas piros csomo a honajlaban fajdolmmentes…

    Kedves Dr no egy kerdesem lenne onhoz edesanyamnak van egy lilas piros csomo a honajlaban fajdolmmentes mi lehet az?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom. Mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! A tanácsát szeretném kérni. Orvosom javasolta a gyűrűzést számomra, és azt…

    Tisztelt Doktornő!
    A tanácsát szeretném kérni. Orvosom javasolta a gyűrűzést számomra, és azt mondta, nem fáj sem a kezelés, sem az utána következő időszak, és szövődmény sem szokott lenni. Én ugyan bízom benne, de mivel nekem nagyon alacsony a fájdalom küszöböm, és mellesleg pánikbeteg is vagyok valamilyen szinten, aggódom. Éppen ezért szeretnék önnek linkelni egy írást, kérem, reagáljon rá nekem, egy félős embernek valamit, mert az orvosomnak nem merek ezekkel előhozakodni. Előre is köszönöm a kedvességét.
    "Kockázatok és lehetséges mellékhatások:

    -Súlyos fájdalom, különösen székeléskor. A gumiszalagok túl közel lehetnek a végbélcsatorna érző idegekben gazdag területéhez.
    -A végbél vérzése
    -Trombotizált külső aranyér kialakulása
    -Vizelés képtelenség
    -Fertőzés az anális területen. Elhalásos medence szepszis ritka, de komoly szövődménye lehet a Barron-féle gumigyűrű ligaturának."
    Üdv.: Róbert

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Róbert! Ez7 való igaz, hogy lehetnek ilyen mellékhatási, de extrém ritka. Túlzásba viszi az aggódást. Ez ugyan olyan, mint, hogy ne menjen az utcára , mert a fejére esik a tégla. Higgyen az orvosának. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdv! Egy éve vettem észre a bal oldali lágyékomban egy duzzadt nyirokcsomót, kb 1 cm átmérőjű,…

    Üdv! Egy éve vettem észre a bal oldali lágyékomban egy duzzadt nyirokcsomót, kb 1 cm átmérőjű, de szerintem még annyi sincs, valamikor úgy érzem hogy mintha keményebb lenne, és jobban meg lenne duzzadva (talán egy kicsit nagyobb is), van amikor meg úgy érzem puhább és mint ha összement volna. Elmentem vele a házi orvoshoz, ő azt mondta ne foglalkozzak vele (de meg sem nézte), aztán elmentem vele egy sebészhez, ő azt mondta hogy lehet fertőzés, vagy daganat, vagy gombásodás a lábon, vagy akármi, (a sebész úr megtapogatta) (lábgombám szokott lenni, és mind a két kis láb ujj körmöm gombás kis korom óta, volt amikor annyira gombás volt hogy a köröm fekete volt, és alig nőtt) (kis koromban volt még a jobb oldali combomon egy 4 cm-es mély sebem ami egy rozsdás drót okozott, bele szaladtam) de mondta ő is hogy ne foglalkozzak vele, de menjek vissza ha növekszik. Aztán írtam több sebész orvosnak is, ők is azt írták hogy ne foglalkozzak vele, és hogy ne fogdossam mert az nem tesz jót! Azért írok önnek kedves doktor nő, mert ön az egyetlen aki kielégítő választ tudott adni már nekem egyszer egy kérdésre, és ezért hálás is vagyok. És ismét kérdeznék öntől. Minden orvos azt mondta hogy ne foglalkozzak vele, hol ott azért én utána olvasgattam a neten, hogy ami 2 hétnél tovább nem múló nyirokcsomó, fájdalmatlan csomó, tömött tapintású csomó, ezek a tünetek a Limfóma tünetei, már pedig én ezeket a tüneteket érzem a lágyékom bal oldalán. Tudna nekem tanácsot adni hogy hova forduljak vele, mit tegyek? Limfóma gyanús vagyok? Olvastam hogy jó eséllyel gyógyítható ha időben felismerik, de hogy ellenőriztessem magam ha minden orvos ahova mentem, jelentéktelennek nyilvánította. Vagy én reagálom túl? Megmondom őszintén, hogy idegesít hogy miért nem múlt még el a lágyéki duzzadt nyirokcsomóm 1 év alatt sem (egyébként máshol nem tapasztaltam sehol duzzadt csomót, már végig tapogattam az egész testemet). Ez alatt az egy év alatt nem növekedett, legalább és én határozottan úgy érzem hogy valóban nem növekedett. 25 éves, jó egészségi állapotban vagyok elméletileg? Mennyi az esélyem Limfómára? Elnézését kérem a hosszú szövegért!

    Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
    További szép estét!
    Tisztelettel: Kékesi Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Attila! Én is azt mondom, hogy túlaggódja a dolgot. Az teljesen normális, mindenkinek van a lágyékában nyirokcsomó. Az ön által leirt nagyság teljesen egészséges. Ne nyomkodja mert nem szereti , begyullad. A lymphoma nem igy kezdődik. Felesleges a neten magát diagnosztizálni. Ha már több orvos is ugyanazt mondta , akkor hihetne nekik. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát. A kis dudor(oka)t nem tudom visszanyomni, már próbáltam,…

    Tisztelt Doktornő!
    Köszönöm válaszát. A kis dudor(oka)t nem tudom visszanyomni, már próbáltam, az magától megy vissza vagy 10 percen belül, vagy két óra, vagy 10 óra múlva, mikor milyen kedve van. Azt tetszik írni, hogy ez már külső aranyér, a proctológián meg azt mondták, hogy csak belsőim vannak, és az köszönhet ki már. Gyűrűzést javasoltak, amennyiben rászánom magam. Akkor ezt én most nem értem, állítólag a külső az állandóan kinn van, és nem lehet gyűrűzni, vagy rosszul értelmezem az egészet?
    Előre is köszönöm válaszát, lehet, megkeresem önt is, mielőtt a végső lépésre szánnám rá magam. Annyira azért nem akarok beavatkozást, ha nem muszáj, és a viszketés is alábbhagy szerencsére azért. Sajnos a pépes székleteimen nem igazán tudok változtatni (mondjuk nem is igazán tudom, hogyan kellene), amikor normálisra sikerül néha, akkor nincs különösebb probléma, de általában a hígabbnál marad benn némi széklet, és ez irritálhatja az aranyeret valószínűleg. Egyébként melyik a legjobb kenőcs erre a problémára? A test meleg ülőfürdő vagy a jegelés lehet hatékony?
    Üdv. Roland

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Rokand! Az, hogy ez külső aranyér, látatlanban irtam, a leirása alapján. Azért nem tudja visszadugni, mert az a tágult bőr, ami alatt ott van a tágult ér , és csak az érben lévő vért tudja visszanyomni. Arra az aranyérre , ami még hol kint van, hol nem , még jó a gyürüzés. Az un. IV fokú, kifordult aranyérre már nem hatásos a gyürüzés. Minden esetre ez nem fájdalmas beavatkozás . A kenőcsös széklet nem irritálja az aranyeret, csak a hig, hasmenéses okozhat a nyálkahártyán felmaródást, gyulladást. Gyakorlatilag minegyik kenőcs jó, kinek mi használ. Se jegelni és főleg meleg ülőfürdőzni nem szabad! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Dr.Nagy Zsuzsanna! Erdeklodom lehet-e rendelesre jelentkezni? Koszonettel varom…

    Tisztelt Dr.Nagy Zsuzsanna!
    Erdeklodom lehet-e rendelesre jelentkezni?

    Koszonettel varom valaszat
    Hermann A.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az interneten , ahol megtalált, rajta van a hely és a telefonszám, ahol be tud jelentkezni a rendelésemre. Üdvözlettel:dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő, azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy édesanyám kapott a sarkára fizikoterápiás…

    Tisztelt Doktornő,

    azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy édesanyám kapott a sarkára fizikoterápiás kezelést. 5 alkalom után szétrepedt a sarkán a bőr. Azóta amikor begyógyul, szétreped utána azonnal máshol. Van, hogy két-három centi hosszan és jó fél-1 centi mélyen bereped.
    Sok krémet kipróbált, de semmi nem használ. (az összes gyógyszertárban vény nélkül kapható kenőcsöt + cinket szedett + tetran hidrocortisont + egyéb kenőcsöket is felírtak rá.)

    Tudna kérem nekünk tanácsot adni, hogy mi lehet ennek az oka és hogy lehetne megszüntetni az állandó sarokkirepedést? Ez most már 3 hónapja tart. Kihez forduljon? Háziorvosnál, sebészeten és bőrgyógyászaton járt vele, de nem használnak a felírt kenőcsök. Valahol azt mondták, hogy a korral jár, 68 éves, de más ilyen korú ismerősének sincs ilyen problémája.

    Kérem tanácsoljon nekünk valamit.

    Köszönjük a segítségét, Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Erika! Nem hiszem, hogy a fizikotherápiás kezelés az oka. A bőrkeményedés az ok . Ne járjon papucsban, vagy szandálban, még otthon se. Zokni és zárt cipő. Éjszakára jól kenje be zsiros krémmel, akár disznózsir is lehet és húzzon fel egy zoknit. Ezt több napon kersztül kell csinálni, mig fel nem puhul a bőr. Közben áztatás után dörzskővel ledörzsölni. Amig a vastag bőrkeményedés rajta van a sarkán, nem tud a berepedés behámosodni. Ezután lehet a különféle gyógyszeres kenőccsel kezelni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Az lenne a kérdésem h mennyi időbe tellik a felépülés? És hogy lenne rá mód h dolgozni áljon…

    Az lenne a kérdésem h mennyi időbe tellik a felépülés? És hogy lenne rá mód h dolgozni áljon 3 nap mulva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem tudom. A kezelőorvosa majd eldönti, de koponyaalapi töréssel 3 nap múlva semmiképp nem javasolt dolgozni. Főleg, ha fizikai munkás.

  • Kedves Tisztelt Doktornő! A Carancula, az másnéven anapapillisz vagy mi? Üdv: B. Richárd

    Kedves Tisztelt Doktornő!
    A Carancula, az másnéven anapapillisz vagy mi?
    Üdv: B. Richárd

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ricsi! Analis papilloma az anatomiai neve. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Belső aranyerem van, voltam proctológián, berepedés nincsen. Most kezelem…

    Tisztelt Doktornő!
    Belső aranyerem van, voltam proctológián, berepedés nincsen. Most kezelem a csomót, ami ugyan magától is visszamegy szerencsére, de kellemetlenül viszket sokszor. Érdekes módon akkor javul valamelyest, ha visszább húzódik,vagy az applikátor segítségével feljuttatok egy kis doxiproct kenőcsöt, azaz mintha kicsit feljebb lenne a viszkető probléma. Mit lehetne ez ellen tenni, mert nem is igazán a fájás a probléma.
    Válaszát előre is köszönöm.
    Üdv.: Roland

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Ke3dves Roland! Ami kijön és visszamegy , az nem belső, hanem már külső aranyér. Azért viszket, mert a nyálkahártyáról kikerülő váladék a bőrt irritálja. Nem kell az aplikátorral a krémet benyomni, mert csak megsértheti vele a nyálkahártyát. Elegendő csak egy kis krémet az ujjára tenni és igy a kis csomót megnyomni, mintha vissza akarná nyomni a végbélbe. A krém ott marad a bőrön és szünteti a viszketést. Persze lehet, hogy a Doxiproct nem jó , esetleg annak az anyaga is okozhat viszketést. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Szerző

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész