A betegek kérdései (5271)

  • Tisztelt doktornő, 34 éves nő vagyok....ma voltam gyomortükrözésen...nagyon féltem tőle , de…

    Tisztelt doktornő,
    34 éves nő vagyok....ma voltam gyomortükrözésen...nagyon féltem tőle , de ki lehette birni, nem tartott sokáig, bár nagyon öklendeztem ahogy tolta lefelé, és amig le nem éret a gyomromba éreztema a nyleőcsövemben, ahogy tolja lefelé, enyheén fájt. Ez normális?
    A másik dolog ami nem hagy nyugodni..hazafelé összefutttam egy ismerősömmel, aki elmondtam, hogy a férjének is csinálták és majd belehalt, megsértétteék a nyelőcsövet, vagy hasfalat??? és majdnem elvérzett...Tényleg van ilyen? Rettegek ettől a lehetőségtől..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ne filozofáljon! Már otthon van és túl van rajta. Az, hogy érezte, hogy nyomják le a nyelőcsövén, természetes. A sérülés veszély is benne van a vizsgálat kockázatában, de ez magánál nem történt meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő. 41eves nő vagyok és nagy bajban. Októberben le estem a lépcsőn és meg ütöttem…

    Tisztelt doktornő. 41eves nő vagyok és nagy bajban. Októberben le estem a lépcsőn és meg ütöttem a külső bokám. Akkor voltam orvosnál azt mondta, hogy pihentessem. Utána el kezdett dagadni ez így ment idén áprilisig. Vissza mentem kaptam gipszet egy hónapra. Le vették két hete , de a bokám meg jobban dagad mint valaha, de mostmár az egész lábfejem. Kétségbe vagyok esve, mert neki fogalma sincs hogy mi lehet a baj. Nagyon faj és a munkámban is akadályoz. Ön szerint merre induljak? Mi lehet a baj? Halas köszönettel. Mira

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mira! Nem tudom mit mutatott a rtg. Lehjet, hogy csak az az oka , hogy nem terhelte és csontriltkulás alakult ki. Orthopédhez forduljon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő. Olyan problémám lenne hogy amikor székletem van nyálkás és zöldes színű \\\\\\"valami\\\\\\"…

    Kedves Doktornő.

    Olyan problémám lenne hogy amikor székletem van nyálkás és zöldes színű \\\\\\"valami\\\\\\" távozik a széklettel együtt. A nap folyamán többször érzek égő fájdalmat a végbélnyílásnál.

    Tanácsát szeretném kérni a továbbiakban mi a teendő(mi lehet a probléma) ebben az esetben.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Keressen fel gastroenterologust. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Főorvosnő! A végbélsipolyt muszáj műteni vagy lehet vele együtt élni úgy,hogy semmilyen…

    Tisztelt Főorvosnő!

    A végbélsipolyt muszáj műteni vagy lehet vele együtt élni úgy,hogy semmilyen komolyabb következménye nem lesz?
    Köszönettel:Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kata! A végbélsipolyt meg kell operálni, persze ha nem Crohn, vagy colitis ulcerosa következménye. Különben élhet vele , de kellemetlen, mert állandóan megtelődik és váladékozik és kimarja a bőrt. Üdcözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Egyik este lefekvéskor egyik pillanatról a másikra, olyan furcsa érzés…

    Tisztelt Doktornő!

    Egyik este lefekvéskor egyik pillanatról a másikra, olyan furcsa érzés volt a hasamban jobb oldalon és a köldök felé is kisugárzott. Utána elkezdtem nagyon fázni, rázott a hideg, de nem volt lázam, megmértem. Bevettem egy algopirint, hogy a fájdalom múljon. Másnap reggelre jobb lett, azóta szerencsére nem érzem ezt. De közben a férjemnél is ugyanezek a tünetek lettek másnap, de ő lázas is lett. Jelenleg bent van megfigyelésen a kórházban, csak folyadékot kap.Jegelik és infúziózzák. Ultrahangon is volt, de az nem mutatta ki egyértelműen hogy vakbél gyulladás lenne, de a fehérvérsejt száma megemelkedett, a sürgősségire ment be tegnap reggel beutalóval. Azon a napon mikor ezt éreztem, a húshoz a panírba tettem egy kis lenmagot, hogy ez okozta-e a problémát nem tudom. Amit tudtam olvasgattam róla a neten, az egész család evett belőle, szerencsére másnak nem voltak ilyen jelei. Most én sem merek enni csak folyadékot iszom meg joghurtot, de nálam már nincs fájdalom szerencsére, remélem nem is lesz nagyobb probléma. Mi a véleménye Doktornő, ettől az ételtől lehetett? És ha már nem fáj, nem kell félnem, hogy gond lesz belőle? Nagyon köszönöm a válaszát! Üdvözlettel Ibolya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Ke4dves Ibolya! Ha már nincs panasza, akkor nem tudom mitől fél. A lenmagtól maximum hasmenése lehet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! 22 éves fiú vagyok és elég sokat szorongok mostanában és mindenféle betegségtől…

    Tisztelt Doktor Nő!

    22 éves fiú vagyok és elég sokat szorongok mostanában és mindenféle betegségtől félek.De leginkább az agyvérzés,agylágyulás lehetőségétől. Szeretném kérdezni Doktor Nőt,hogy ez ilyen életkorban mennyire előforduló betegség? Tudom,hogy erre konkrét választ nem lehet adni, csak mégis. Sportolok a vérvételembe a zsírszintek jók de egy nap többször van olyan bizonytalan érzés a fejemben pár hónapja ami egy pillanatra történik csak..nem is tudom,hogy magyarázzam mint ha elakarnék szédülni vagy nyomna az agyam de mégse történik meg a szédülés. A nyakam recseg ropog ha forgatom. Egész napos számítógépes munkát végzek és azt vettem észre hogy ha beveszek egy frontint akkor mint ha nem fordulna ez elő. Elnésést a hosszú levelemért és köszönöm szépen előre is a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! 22 éves korban nem ezzel kellene foglalkoznia. Az, hogy a frontin használ, amellett szól, hogy pszichés eredetüek a panaszai. Forduljon ideggyógyáőszhoz a panaszaival. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Mostanában vettem észre, hogy az egyik jegyem körül egy vöröses barna…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Mostanában vettem észre, hogy az egyik jegyem körül egy vöröses barna udvar keletkezett. Voltam bőrgyógyásznál és az eredmény: 11 x 9 mm-es dysplasticus naevus, a közepén kb. 5 mm-es sötétebben pigmentált, Dscoppal kicsit vöröses barna a jellege és különböző méretű pigment rögöket tartalmaz.
    Szeretném megkérdezni, hogy ez bőrrák?
    Voltam egy párszor (4-5) szoláriumban és az okozhatta a bőrelváltozást?
    Köszönettel : Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mária! Ez egy anyajegy leirása. Az, hogy egy egészséges anyajegy-e, vagy melanoma (rosszindulatu pigmentes anyajegy) csak a szövettan mutatja ki. Ha a bőrgyógyász gyanusnak látja a dermatoscoppal, akkor a sebészi kimetszését ajáőnlja, amit meg kell csináltatni. Akinek több pigmentes anyajegye van, annak nem javasolt a solárium. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves DoktorNő! Szeretnék érdeklődni, 39 éves kétgyermekes anyuka vagyok.Mindkét hónaljam…

    Kedves DoktorNő!

    Szeretnék érdeklődni, 39 éves kétgyermekes anyuka vagyok.Mindkét hónaljam bizonyos időközönként nyomásérzékeny, fájásnak egyáltalán nem nevezném. 2-3 hétig fordult elő, de nem folyamatosan - márciusban, most májusban újra kissé finomabban érzem. Ciklussal nem tudom összefüggésbe hozni. Az Uh vizsgálat 11-13 mm nagyságú ovális alakú echoszegény szegéllyel körülvett reaktív jellegű nyirokcsomót mutatott.egyéb kórós képlet nincs. Mellkasröntgen negatív, mammográfia negatív.Vérképem szinte hibátlan, összkoleszterin van a felső határon, GGT 41, kicsit több. Az igaz, hogy márciusban megelőző hasi Uh-on számos (néma)epekövet találtak bennem, ami problémát nem okoz. Ez kihathat a hónalji érzékenységre, vagy más lehet az oka? kell izgulnom komolyabb dolog miatt?
    Tisztelettel várom válaszát: Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Eszter! A hónalja pl. lehet attól érzékeny, hogy a desodor eltömeszeli az izzadtságmirigy kijáratát. Ilyenkor csak tiszta vizzel mossa naponta többször a hónalját, vagy nedvestörlővel törőlje, ne használjon desodort. Váltson másikra esetleg. Az epekőnek ehhez semmi köze, viszont addig kell megoperálni, amig néma!! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő, legkorábban hétfőn vagy kedden tudok majd menni, mert nem vagyok odahaza...elég…

    Tisztelt doktornő,
    legkorábban hétfőn vagy kedden tudok majd menni, mert nem vagyok odahaza...elég lesz akkor? Vagy most mi legyen? Kenjem valamivel? mi lesz ha begyullad?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Már többször irtam, hogy túlzásba viszi az aggódást. Ráér akkor menni, ne kenje semmivel. Üdvözlettel:dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy tegnap és ma hasmenésem volt, mivel laktózérzékeny…

    Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy tegnap és ma hasmenésem volt, mivel laktózérzékeny vagyok, abból is a súlyosabbik, mèg a laktózmentes termékeket se bírom, ezért van ilyen gyors hasmenésem étkezés után. Sajnos vérezni kezdtem, élénkpiros vér volt a papíron, kicsit sok is. Sajnos ilyen többször van, ha többször van hasmenésem. Kérdésem az lenne, hogy árt e ez az 5 hetes terhességnek...nem erőlködtem...igyekszem kerülni a tejet ezután. Köszönettel: Gabi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Gabi! Valószinü aranyérből vérezhet. Nem hiszem, hogy olyan mennyiségü, hogy az gondot okozna. Ha ez gyakorivá válik, keressen fel sebészt. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztell -doktor Nő... Ujból jelentkezem....megfogadva tanácsát várok még a vágás melletti csomóval....most…

    Tisztell -doktor Nő...
    Ujból jelentkezem....megfogadva tanácsát várok még a vágás melletti csomóval....most már kicist látni is...ezekszerint most keletkezett⁄keletkezik ujból. Lehet egy ujabb furunkulusz? Vagy az előző sebészeti kimetszésnél nem vágtak ki mindent? Egyébként itt volt az a babszemnyi csomó a beavatkozás előtt, a heg alatt pedig a gennyes furunkkulusz⁄karbunkulusz
    Meddig várhatok még vele? FÁj, érzékeny...
    küldök két képet
    http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄140523⁄1008787340P5231211_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄140523⁄1100689839P5231206_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Menjen vissza az operáló orvosához. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Elnézést, hogy ismét Önhöz fordulok! A 4193.-as kérdező vagyok. Lágyéksérv…

    Tisztelt Doktornő!

    Elnézést, hogy ismét Önhöz fordulok! A 4193.-as kérdező vagyok. Lágyéksérv műtét után vagyok már 15 nappal. A varratokat hétfőn kiszedték. Az orvos szerint, már nyugodtan járkálhatok. Ma már elég sokat járkáltam, és űcsörögtem itthon. A varrat felett duzzanatot fedeztem fel mostanra. Ez gond lehet? A varratszedés után letörölgették és leragasztották a sebet, azt mondta az aszisztens 3-4 naponta cserélgessem, még 2 hétig. Bekennem is kell valamivel? Vagy esetleg letakarítanom? A tapasz eléggé elcsúszkál a mozgástól, körülötte tiszta raacsos a bőröm, félek, hogy a belekerül a sebbe, ezért gondoltam, hogy új ragasztás elött letakarítanám valamivel. Elnézést, hogy értetlenkedek, de Németországban vagyok, itt műtöttek. Az orvos mindig szalad, nem világosít fel rendesen a teendőkről. Megkérdezte mit dolgozok, de szinte még ki sem mondtam a válszt, már írta is a táppénzzes papírt 3 hétre. Jövőhéten mindenképp visszamegyek hozzá, mert még nem merek dolgozni a nehéz munka miatt. Addig is tudok tenni valamit? Kenegessem valamivel? Feküdjek többet? Még soha életben nem voltam beteg, se egy kéztörés, se egy láz, még csak egy himlö sem. Szóval nem tudom mit kell tennem. Köszönöm türelmét és segítségét előre is. Tisztelettel: Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Mónika! Egy steril sebet nem kell semmivel kenegetni és már a varratszedés után kötés sem kell rá. Rendesen tusolhat, törölközővel itassa fel a vizet róla. Nem kell feküdnie és nyugodtan járkálhat. Egyedül az emelést nem szabad még kb 4 hétig. Amit a két kezében tud vinni , azt lehet csak előrehajolva emelni nem. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 2 hónapja nagyon fáj a könyököm,és most kb egy hete nem is bírom rendesen…

    Tisztelt Doktornő!

    2 hónapja nagyon fáj a könyököm,és most kb egy hete nem is bírom rendesen ki nyújtani mert annyira fáj még az emelés is! Az alvásról nem is beszélek mert nem tudom hova tenni a kezem mindenhol fáj! Mi lehet a bajom kérem segítsen!

    Köszönettel! Hencsey Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ilona! Nem tudom mi lehet a baja, nem a szakterületem,. Két hónap alatt már el kellett volna mennie a háztiorvoshoz és ő beutalta volna orthopédhez, vagy rheumatologushoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő Kővetkező kérdéssel fordulnák önhöz.Mint a héten kiderült az amit eddig…

    Tisztelt doktornő

    Kővetkező kérdéssel fordulnák önhöz.Mint a héten kiderült az amit eddig aranyérnek hittem perianalis abscessus volt igy fel lélegezni se volt időm és már aznap megműtöttek .Másnap nem egy kellemes élményben volt részem mert történt egy tampon csere ami most rá két napra újra jön ez a folyamat medig tarthat ön szerint mert a kezelő orvos válasza az volt a kérdésre hogy a szervezetemtől füg.És mirre számolhatok a továbiakban mert éléggé elkeserít.És lehet ebből teljes gyógyulás?

    Előre is köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha máűr nem vérzik , akkor nem fognak újabb tampont betenni, vagy csak nagyon lazán, hogy a bőr addig ne tudjon összezáródni, mig a sebüregből minden váladék ki nem ürült. Természetesen mindegyik meggyógyul, de nagyon nagy százalékban sipoly visszamaradásával szokott gyógyulni. Ez még a jövő kérdése. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • T.dr nő. A kérdésem az lenne,hogy 3 éve intraductalis papillomát diagnosztozáltak a mellemben…

    T.dr nő. A kérdésem az lenne,hogy 3 éve intraductalis papillomát diagnosztozáltak a mellemben ,és meg is műtöttek. Nem volt semmi probléma ,a szövettan sem mutatott semmi problémát. Viszont én azóta is időnként úgy érzem azt a területet a mellemben mintha csak 2 hete lett volna a műtét. nem mindig,időnként. szinte végig érezhető ahol a kimetszés történt. létezik ez ön szerint,hogy műtétet ennyi idő után is lehet érezni? természetesen szoktam járni az orvosomhoz, áttapintja a melleket,nem mondott semmit igazán.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Teljesen természetes az érzése. Időnként pl. szeles időben lehet belehasitó fájdalom is . Ne foglalkozzon vele. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! egy éve körülbelül hogy az ujjaimon keletkezett kemény és eléggé csúnya szemölcsök…

    Tisztelt Doktornő!
    egy éve körülbelül hogy az ujjaimon keletkezett kemény és eléggé csúnya szemölcsök :⁄ és terjed sajnos a többi ujjamra is már a tenyeremen is van , és nagyon szégyelem! voltam már vele bőrgyógyászaton és le fagyasztották, de írtozatosan fájt !, és nem történt vele semmi!
    Meg kérdezhetem hogy másképp vagy inkáb ugy mond hogy ne fájon annyira nem lehetne máskép meg oldani mint a fagyasztással? mert az nagyon fáj :⁄
    Meg köszönném ha tudna egy javaslatot mondani nekem , és még elnne egy kérdésem sajnos piszkáltam egy picit , és hallotam rola hogy ezek el is rákosodhatnak könnyen ez igaz ? :⁄

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A fagyasztás nagyon jó modszer, ilyen még a lézeres eltávolitás. Természetesen érzéstelenitő injectioval be kell előtte injectiozni. Persze ez annyi tüszúrás, ahány szemőlcs. A legfontosabb, hogy tilos piszkálni, mert ezzel, vagy a levagdosással tovább viszi a fertőzést! Az elrákosodás nem igaz. Kár volt ennyire elhanyagolni. Üdvözlettel: dr N agy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Pénteken a bal combomon másodfokú égést szenvedtem, úgy, hogy kórházban toltak…

    Tisztelt Doktornő! Pénteken a bal combomon másodfokú égést szenvedtem, úgy, hogy kórházban toltak ülőkocsin, ès a kerék a combomhoz ért. Csak itthon vettem észre a hólyagokat. Felnyitottam, majd betafinnal lekezeltem, de nem kötöttem be. Most 4 nap után piros körülötte, de nem nedvedzik. Mit tegyek vele? Eddig betadinnal kezeltem, majd neogranormonnal, ma meg bepanthen plussal. És még fontos, 5 hetes terhes vagyok. Köszönettel, Gabi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedvesw Gabi! Nem kellenek ezek a kenőcsök, mert alatta befülledhet a seb. Ha nem váladékozik, nem kell semmit tenni vele. Nagyon jó a Naksol vagy Irix spüray. Naponta 2x,3x befújni. Kötés sem kell , ha nem váladékozik. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt! Dr.Nő! olyan kérdéssel fordulok önhöz a férjemnek atheroma műtétje volt ,6 napja…

    Tisztelt! Dr.Nő! olyan kérdéssel fordulok önhöz a férjemnek atheroma műtétje volt ,6 napja a vágásnál szintén ugyan olyan nagyságú formályu és keménységű duzanat keletkezett mint a műtét előtt. a műtét.a bal herezacskó picit a lágyék fele inkább. kérdésem ez normális tünet? A VÁLASZÁT. mihamarabb várom, előre is köszönöm maradok Tisztelettel, Németné Juhász lívia!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Asszonyom! Nem normális, valószinü váladék van még az üregben. Menjen vissza az operáló orvosához. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! 13 napja műtöttek bal oldali lágyéksérvvel. Derekamba kaptam injekciót, mellyel…

    Kedves Doktornő!

    13 napja műtöttek bal oldali lágyéksérvvel. Derekamba kaptam injekciót, mellyel alsó testrészemet érzéstelenítették, mellé egy gyenge altatót. Vágással történt kb 8cm. Háló behelyezését nem tartotta szükségesnek a Doktorúr, mert kicsi volt a sérvem. Pár napja a szeméremdombom bal oldalán, mintha egy pici duzzanat lenne. Nem fáj , inkább olyan érzés, mintha a bőrömet lehorzsoltam volna. A bőrömön semmi elváltozás nem látható. Tegnap voltam varratszedésen, de ezt elfelejtettem megemlíteni a doktorúrnak. A másik kérdésem pedig, hogy meddig nem szabad megterhelni magam. Összesen 3 hét betegállományra lettem kiírva, de nagyon nehéz munkát végzek , félek ilyen hamar visszamenni. 20-25 kilot kell folyamatosan emelnem, napi kb. 25 tonnát összesen. Néha szemmagasságik, kell feldobnom a sószsákot. (kézzel sózott sonkát gyártunk). Gyakran pedig 500-600 kilot kell tologatnom kéziemelövel, kisebb emelkedön felfelé. Műtét elött ez volt az aminél a legjobban éreztem a fájdalmat. Mit javasol? Mit tegyek? Mitől lehet ez a szeméremdombomnál? Egy újabb sérv esetleg? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel : Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Monika! Nem tudom mi lehet a leirt kiemelkedés. Valószinü csak a szövetek összevarrása az ok. Az érzészavar természetes, mert a bőrideget el kellett vágni. Majd helyreáll. Ilyen nagy súlyt 6 hétig nem tanácsos emelni. Gyakorlatilag addig tarthatja maximum ,tudomásom szerint , a háziorvosa betegállományban. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Gerincsérvem van 9 mm-es, részleges szakadással, es olvastam a katéteres eljárásról,…

    Tisztelt Doktornő!
    Gerincsérvem van 9 mm-es, részleges
    szakadással, es olvastam a katéteres
    eljárásról, mint minimal invaziv
    eljárásról. Doktornőnek mi a
    véleménye róla, sikerrel alkalmazzák?
    Üdv: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kewdve4s Zsuzsa! Nem ismerem az eljárást, mert nem idegsebész vagyok. Igy nem tudok róla semmit mondani. Idegsebészt kérdezze meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Szerző

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész