A betegek kérdései (5279)

  • Tisztelt Doktornő! 2 hónapja nagyon fáj a könyököm,és most kb egy hete nem is bírom rendesen…

    Tisztelt Doktornő!

    2 hónapja nagyon fáj a könyököm,és most kb egy hete nem is bírom rendesen ki nyújtani mert annyira fáj még az emelés is! Az alvásról nem is beszélek mert nem tudom hova tenni a kezem mindenhol fáj! Mi lehet a bajom kérem segítsen!

    Köszönettel! Hencsey Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ilona! Nem tudom mi lehet a baja, nem a szakterületem,. Két hónap alatt már el kellett volna mennie a háztiorvoshoz és ő beutalta volna orthopédhez, vagy rheumatologushoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő Kővetkező kérdéssel fordulnák önhöz.Mint a héten kiderült az amit eddig…

    Tisztelt doktornő

    Kővetkező kérdéssel fordulnák önhöz.Mint a héten kiderült az amit eddig aranyérnek hittem perianalis abscessus volt igy fel lélegezni se volt időm és már aznap megműtöttek .Másnap nem egy kellemes élményben volt részem mert történt egy tampon csere ami most rá két napra újra jön ez a folyamat medig tarthat ön szerint mert a kezelő orvos válasza az volt a kérdésre hogy a szervezetemtől füg.És mirre számolhatok a továbiakban mert éléggé elkeserít.És lehet ebből teljes gyógyulás?

    Előre is köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha máűr nem vérzik , akkor nem fognak újabb tampont betenni, vagy csak nagyon lazán, hogy a bőr addig ne tudjon összezáródni, mig a sebüregből minden váladék ki nem ürült. Természetesen mindegyik meggyógyul, de nagyon nagy százalékban sipoly visszamaradásával szokott gyógyulni. Ez még a jövő kérdése. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • T.dr nő. A kérdésem az lenne,hogy 3 éve intraductalis papillomát diagnosztozáltak a mellemben…

    T.dr nő. A kérdésem az lenne,hogy 3 éve intraductalis papillomát diagnosztozáltak a mellemben ,és meg is műtöttek. Nem volt semmi probléma ,a szövettan sem mutatott semmi problémát. Viszont én azóta is időnként úgy érzem azt a területet a mellemben mintha csak 2 hete lett volna a műtét. nem mindig,időnként. szinte végig érezhető ahol a kimetszés történt. létezik ez ön szerint,hogy műtétet ennyi idő után is lehet érezni? természetesen szoktam járni az orvosomhoz, áttapintja a melleket,nem mondott semmit igazán.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Teljesen természetes az érzése. Időnként pl. szeles időben lehet belehasitó fájdalom is . Ne foglalkozzon vele. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!
    egy éve körülbelül hogy az ujjaimon keletkezett kemény és eléggé csúnya szemölcsök :⁄ és terjed sajnos a többi ujjamra is már a tenyeremen is van , és nagyon szégyelem! voltam már vele bőrgyógyászaton és le fagyasztották, de írtozatosan fájt !, és nem történt vele semmi!… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A fagyasztás nagyon jó modszer, ilyen még a lézeres eltávolitás. Természetesen érzéstelenitő injectioval be kell előtte injectiozni. Persze ez annyi tüszúrás, ahány szemőlcs.… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Pénteken a bal combomon másodfokú égést szenvedtem, úgy, hogy kórházban toltak…

    Tisztelt Doktornő! Pénteken a bal combomon másodfokú égést szenvedtem, úgy, hogy kórházban toltak ülőkocsin, ès a kerék a combomhoz ért. Csak itthon vettem észre a hólyagokat. Felnyitottam, majd betafinnal lekezeltem, de nem kötöttem be. Most 4 nap után piros körülötte, de nem nedvedzik. Mit tegyek vele? Eddig betadinnal kezeltem, majd neogranormonnal, ma meg bepanthen plussal. És még fontos, 5 hetes terhes vagyok. Köszönettel, Gabi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedvesw Gabi! Nem kellenek ezek a kenőcsök, mert alatta befülledhet a seb. Ha nem váladékozik, nem kell semmit tenni vele. Nagyon jó a Naksol vagy Irix spüray. Naponta 2x,3x befújni. Kötés sem kell , ha nem váladékozik. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt! Dr.Nő! olyan kérdéssel fordulok önhöz a férjemnek atheroma műtétje volt ,6 napja…

    Tisztelt! Dr.Nő! olyan kérdéssel fordulok önhöz a férjemnek atheroma műtétje volt ,6 napja a vágásnál szintén ugyan olyan nagyságú formályu és keménységű duzanat keletkezett mint a műtét előtt. a műtét.a bal herezacskó picit a lágyék fele inkább. kérdésem ez normális tünet? A VÁLASZÁT. mihamarabb várom, előre is köszönöm maradok Tisztelettel, Németné Juhász lívia!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Asszonyom! Nem normális, valószinü váladék van még az üregben. Menjen vissza az operáló orvosához. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! 13 napja műtöttek bal oldali lágyéksérvvel. Derekamba kaptam injekciót, mellyel…

    Kedves Doktornő!

    13 napja műtöttek bal oldali lágyéksérvvel. Derekamba kaptam injekciót, mellyel alsó testrészemet érzéstelenítették, mellé egy gyenge altatót. Vágással történt kb 8cm. Háló behelyezését nem tartotta szükségesnek a Doktorúr, mert kicsi volt a sérvem. Pár napja a szeméremdombom bal oldalán, mintha egy pici duzzanat lenne. Nem fáj , inkább olyan érzés, mintha a bőrömet lehorzsoltam volna. A bőrömön semmi elváltozás nem látható. Tegnap voltam varratszedésen, de ezt elfelejtettem megemlíteni a doktorúrnak. A másik kérdésem pedig, hogy meddig nem szabad megterhelni magam. Összesen 3 hét betegállományra lettem kiírva, de nagyon nehéz munkát végzek , félek ilyen hamar visszamenni. 20-25 kilot kell folyamatosan emelnem, napi kb. 25 tonnát összesen. Néha szemmagasságik, kell feldobnom a sószsákot. (kézzel sózott sonkát gyártunk). Gyakran pedig 500-600 kilot kell tologatnom kéziemelövel, kisebb emelkedön felfelé. Műtét elött ez volt az aminél a legjobban éreztem a fájdalmat. Mit javasol? Mit tegyek? Mitől lehet ez a szeméremdombomnál? Egy újabb sérv esetleg? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel : Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Monika! Nem tudom mi lehet a leirt kiemelkedés. Valószinü csak a szövetek összevarrása az ok. Az érzészavar természetes, mert a bőrideget el kellett vágni. Majd helyreáll. Ilyen nagy súlyt 6 hétig nem tanácsos emelni. Gyakorlatilag addig tarthatja maximum ,tudomásom szerint , a háziorvosa betegállományban. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Gerincsérvem van 9 mm-es, részleges szakadással, es olvastam a katéteres eljárásról,…

    Tisztelt Doktornő!
    Gerincsérvem van 9 mm-es, részleges
    szakadással, es olvastam a katéteres
    eljárásról, mint minimal invaziv
    eljárásról. Doktornőnek mi a
    véleménye róla, sikerrel alkalmazzák?
    Üdv: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kewdve4s Zsuzsa! Nem ismerem az eljárást, mert nem idegsebész vagyok. Igy nem tudok róla semmit mondani. Idegsebészt kérdezze meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • ez a betegsegem van mindetkipobaltamar es semi nem hasznal mit lehetne kezdeni ezel a nagy fajdalomal…

    ez a betegsegem van mindetkipobaltamar es semi nem hasznal mit lehetne kezdeni ezel a nagy fajdalomal hogy el muljon mert mar nem birom ezt a nagy fajdalmat meg kerhetnem agyon mar valamiljen tanascot koszonom szepen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    nem tudok tanácsot adni azon kivül, hogy menjen idegsebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Annyit szeretnék csak kérdezni, hogy a székletemben mindig van egy hosszanti…

    Tisztelt Doktornő!
    Annyit szeretnék csak kérdezni, hogy a székletemben mindig van egy hosszanti benyomódás egy csíkban. Ezt okozhatja az aranyerem? Amúgy semmi panaszom sincs.
    Köszönettel, Zsóka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Zsóka! Igen. Üdvözlettel: dr N agy Zsuzsanna

  • Kedves Zsuzsanna! Nem tudom,jó helyre írom-e a kérdésemet... Az érdekelne,hogy a kolonoszkópia…

    Kedves Zsuzsanna!

    Nem tudom,jó helyre írom-e a kérdésemet...
    Az érdekelne,hogy a kolonoszkópia előkészítését hogyan oldja meg egy inzulin rezisztens ember?
    Sajnos már egy étkezés kimaradásától is rosszul leszek,szédülök,zsibbadok...
    Tudom,hogy teljes kitisztulás kell hozzá,meg is értem,de nem tudom,miképp nem leszek rosszul,ez azért veszélyes.

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Csak egy nap nem lehet száraz ételt enni, de folyadékot pl: rántott levest, üres huslevest, joghurtitalt stb lehet inni, sőt sok folyadékot kell fogyasztani a hashajtás miatt. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm! Aggodom,mert anyukámnak volt végbéltükrözése,nem értem a leletét,leírnám!És fáj neki…

    Üdvözlöm!
    Aggodom,mert anyukámnak volt végbéltükrözése,nem értem a leletét,leírnám!És fáj neki bal melle alat tompa fájdalmat érez!!
    Mikroszkópikus leírás:A feldolgozott metszetekben duodenumból származó nyálkahártya részletek láthatók.
    A bolyhok kisfokban,szakaszosan megfogyatkoztak,helyenként megnyúltak,alakjuk szabálytalan,de a bolyhok és a mirigyek szerkezete megtartott,nincs malignitásra gyanút keltő atypia,vagy invasív növekedésre utaló szöveti jel!
    A tunica propria mucosea közepesen tömött,benne közepesen sűrű, diffúz,nem specificus,idült lobos infiltratio van:
    Fekély,erosio,vagy atypusos elváltozás nincs.
    PAS-reakcióval malignitásra utaló kóros nyákképzés nem detektálható.
    Giemsa szerint festett metszetekben nem leltünk Helicobakter pylorinak megfelelő struktúrákat.
    Segítene hogy bal mell-bordaív fájdalma mitől lehet???Milyen orvoshoz forduljon???Köszönöm válaszát előre is!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet, hogy az Anyukájának volt végbéltükrözése, de ez a lelet egy gyomortükrrözés során vett biopszia negativ szövettani lelete. Nem tudom mitől fáj a bal melle alatt. Menjen el a háziorvosához, aki megvizsgálja és elküldi a megfeleleő orvoshoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves dr nő kérdésem az lenne , hogy kihez tartozik a labuj korom lilulasa ami a bal lábfej…

    Kedves dr nő kérdésem az lenne , hogy kihez tartozik a labuj korom lilulasa ami a bal lábfej középső ujjaban volt evekig, most megy át a jobb ugyanazon középső ujjamban.Voltam vele 4 eve er sebesznel azt mondta nem szukulet most , hogy kitisztult megy a másikba ez már aghaszt.Ez lehet hogy a körömmel egy gombásodas?Koszonom válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedve4s Kérdező! Nem tudom miról beszél. A körömgomba nem lila. Semmi nem terjed ugy , hogy az egyik lábon lévő dolog megszünik és átmegy a másik lábujjra. Ha a köröm lila , mutassa meg bőrgyógyásznak , vagy menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktor Nő... sajnos nem Magyarorzágról irok, igy nehéz lenne felkeresnem Önt, pedig…

    Tisztelt doktor Nő...
    sajnos nem Magyarorzágról irok, igy nehéz lenne felkeresnem Önt, pedig szivem szerint megtenném...
    Ugy gondoltam azért jó lenne megmutatni valakinek ezt a csomót a heg mellett ami ott maradt, vagy injább ujból képződöt. ELég elég érzékeny, fáj ha ráülök., és most kitapintható..Ön szerint kinek mutassam meg? Menjek vissza a sebészetre ahol a furunkulusz kivágták? Vagy nőgyógyászhoz és kérjek tőle egyben UH női oldalról? Vagy a bőrorvoshoz?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Már többször irtam, hogy felejtse el és ne foglalkozzon vele. Ha ez nem elég akkor zavarja a kivágó orvost, vagy a korábban is vizsgáló bőrgyógyászt. Üdvözletterl:dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Az arcomon 3 pattanás elfertőződött. Először kinyomtam, azt gondoltam, hogy…

    Tisztelt Doktornő!
    Az arcomon 3 pattanás elfertőződött. Először kinyomtam, azt gondoltam, hogy ha kinyomom a gennyet begyógyul, ehelyett egyre nagyobbak lettek és sárgák, gyulladtak. Még vagy 3x megnyomtam, aztán észrevettem az állkapcsom alatt a nyirokcsomó duzzanatot. Tegnap reggel elmentem a háziorvoshoz, aki ki sem nyomta őket, csak bekente fertőtlenítővel és leragasztotta sebtapasszal, megnézte a nyirokcsomókat. Azt mondta, hogy reggel még kenjem be, adott 1 fertőtlenítős pálcikát. Én már este leszedtem a ragasztást, mert éreztem, hogy nagyon fáj. Megint visszagyűltek. Zsebkendővel kinyomtam őket, majd bekentem fertőtlenítővel, aztán leragasztottam sebtapasszal éjszakára. Reggel amikor leszedtem, a seb közepe levált a tapasszal együtt, ezért 1 lyuk lett a helyén, a másik meg kicsit visszagyűlt, ott is 1 kis lyuk van. Újra leszedtem a gennyet róluk, majd bekentem és leragasztottam, azóta még a fejemen vannak a tapaszok. Itthon Betadine kenőcsünk van, Ön szerint kenhetem rá? Ragasszam le őket, vagy hagyjam hogy seb keletkezzen, mert most inkább csak ilyen eleven bőr van a tapasz alatt, ami nem szárad, az van írva a tapaszra hogy légáteresztő és hypoallergén. Csak ha nem ragasztom le, félek hogy minden belemegy. Mit tegyek?
    Válaszát köszönöm,
    Anita.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anita! Ugy kezdődik a történet, hogy a pattanás maga a fertőzésd. Ugy folytatódik, hogy tilos kinyomni!!! A háziorvos jól járt el , amit maga nemfogadott el. A pattanást , különösen a fejen, arcon tilos nyomkodni, mert a gennyet a környezetébe belenyomja és ezzel nagyobb területre terjed ki a fertőzés. A nyirokcsomó a védekezés miatt nagyobboödik meg, ez egy természetes jó reakcio. Meg kell várni , mig megérik( sárga gennycsap lesz ) a pattanás és akkor meghúzva a bőrt kétoldalról megreped , vagy tüvel megszúrni és igy kifolyik a genny. Alkohollal, vagy Betadin oldattal beecsetelve kell fertőtleniteni. A mostani állapotában szinesgombostüfejnyi Betadin kenőcsöt lehet a ragtapasz gézére rakni és ugy a sebre ragasztani, de az arcra nem kellene ragasztás , csak alkohollal vagy Betadin oldattal fertőtleniteni a mosakodás és törölközés után.
    Legközelebb , ha ilyen van , akkor amikor a fájdalmas pirosságot érzi már , akkor BUROW kenőccsel kenje be . Ez a gyulladást csökkent. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő! Megszeretnem kerdezni hogy mar 3 hete hig a szekletem most normalis volt…

    Tisztelt doktornő!

    Megszeretnem kerdezni hogy mar 3 hete hig a szekletem most normalis volt de veres lett a wc papir vegbel tukrozeshez kel beutalo hol csinaljak meg?

    Udvozlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem végbéltükrözés kell , hanem gastroenterologus vizsgálata, hogy miért hig a széklete. Persze , ha nem hashajtót szed! A papiron a vér valószinü berepedésből van, ha a székletben nincs vér. Ezzel sebész foglalkozik és ő csinálja a végbéltükrözést is. A sebészetre nem kell, a gasztroenterologiához kell beutaló. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!Olyan kérdésem lenne,hogy heg sérvtől (Amit diagnosztizált már 2 orvos,csak…

    Tisztelt Doktornő!Olyan kérdésem lenne,hogy heg sérvtől (Amit diagnosztizált már 2 orvos,csak várni kell a műtétre 1,5évet)Lehetnek-e a következők Hányinger,hasmenés,levertség,erős szédülés,fizikai gyengeség,álmosság fáradtság,oldalba nyilalló fájdalom!Párom aki 38 éves régebben volt egy vese műtétje ,teljesen szét van menve a hasfala a háló már nem fog semmit szinte és ebben van egy sérv.3 hónapja mikor született kisfiúnk páromnak ezek a tünetek jelentkezek minden féle tükrözésen és vizsgálaton túlesett nem találtak semmit csak a sérvet.Akkor mondta neki a Prof,hogy használjon haskötőt amit használ is munkába ami fizikai és 3 műszakos. akkor 1-2 héttel később jobban lett és elmúltak a tünetek!Viszont most ismét jelentkeztek neki!Sajnos műtétre sokat kell várni már néztük magán rendelésben is a műtétet ami több száz ezer lenne:(Remélem ebből tud egy választ írni nekem!És érthetően fogalmaztam!Nagyon aggódom érte!Köszönöm szépen addig is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Én még nem láttam olyan hasfalsérvet , ami ilyen panaszokat okozna. Természetesen , ha a szervek megnyulva rossz helyen helyezkednek el , okozhatnak hasi panaszokat, de ezt a haskötőnek meg kell oldani. A panaszai nem biztos, hogy hasi eredetüek. Hasfalsérvvel élete végéig elélhet valaki, ha nem záródik ki. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő! Egy olyan gondom van hogy két hónapja be van gyuladva a nagylábujjam,volt…

    Tisztelt doktornő!

    Egy olyan gondom van hogy két hónapja be van gyuladva a nagylábujjam,volt mikor genyezett is most nem genyezik de kb két hete éjszaka ha meg mozditom a lábujjam nagyon fáj a talpam és reggel alig birok reá állni!Mit tegyek?Hova forduljak?

    Üdv:Boda Judit!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Judit! Gondolom a körömágya van begyulladva? Ha ez, akkor sebészetre menjen. Tilos kivágni a köröm sarkát ! Ha a lábujj izülete van begyulladva, akkor orthopédiára , vagy rheumatologiára. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • 3 héttel ez előtt kivágtak egy keloidot a mellkasomból...viszont azóta nagyon fáj alatta...akár…

    3 héttel ez előtt kivágtak egy keloidot a mellkasomból...viszont azóta nagyon fáj alatta...akár mi hozzá ér felső akármi nagyon fáj...mit lehetne vele csinálni? mikor múlik ez el? És az lenne még a kérdésem hogy eredeti német köröm virág krémet ajánlottak rá de eddig nem találtunk sehol hol lehet ilyet kapni? és ha nem sikerül beszerezni akkor a rendes körömvirág krém jó rá?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    A kelloidot kár volt kivágni, mert most mégnagyobb heg lesz és az is kelloidos. Ilyenkor kezdődik a heg 2kiforrása" , ezért érzékeny. A körömvirág semmit nem ér rá és az meg végképp mindegy , hogy hol gyártották. Üdvözlettel : dr Nagy Zsuzsanna

  • T. Doktornő! A 4176-os kérdező vagyok. Úgy alakult, hogy sikerült előrébb hozatni a lumbális…

    T. Doktornő!
    A 4176-os kérdező vagyok. Úgy alakult, hogy sikerült előrébb hozatni a lumbális szakaszt érintő MRI vizsgálatot, amely szerint az V korong lapos, bal oldalon medio-lateralisan öaszességében 10-11mm-es nagyságú rupturált sérv látszik, amely enyhén caudal felé terjed, a kilépő gyököt dislocalja. Figyelemmel arra, hogy nincs abszolút műtéti indikáció (nincs motoros tünet, illetőleg nincsenek vizelési, székelési problémáim) még nem konzultáltam idegsebésszel. A reumatológus kiírt egy 5 alkalmas infúzió kúrát (relaxyl-g, tramadol, metilprednisolon), és aflamint (2x1). A sérv 3 hete szakadhatott ki. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető-e, hogy felszívódik a kiszakadt rész, vagy netán “visszaáramlik“ a helyére? Ha igen esetleg lenne-e Doktornőnek valami tippje, ami ezt a visszahúzódást, visszaáramlást elősegítheti? Olvastam olyan eseteket, hogy az illetőnek 6 hét alatt visszahúzódott a kiszakadt sérve és gyakorlatilag tünetmentessé vált. Most ebben reménykedem s úgy döntöttem, hogy ha már 3 hete tűröm a kiszakadt sérv okozta fájdalmakat, akkor miért ne bírnám még ki 3 vagy 4 esetleg 5 hétig. Mindenesetre bízom abban, hogy a szteroidos infúzió segíteni fog valamelyest, és elkezdődhet a reumatológus által - az akut szak elmúlta utánra - előirányzott súlyfürdő. Mi a véleménye Doktornőnek a fent leírtakról? Van esély a műtét elkerülesére. Köszönettel s tisztelettel: Tibi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem a profilom a gerinc porckorongsérv. Jól kezelik. Majd az idő eldönti, hogy a kitüremkedés visszahúzódik-e vagy sem. A fájdalom biztos csökkenni fog, de arra semmi biztositék nincs, hogy egyszer nem kell-e megoperálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Szerző

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész