A betegek kérdései (5271)

  • Tisztelt doktor Nő.. ujra jelentkezem a fejleményekkel.. mult hét szerdán voltam utoljára…

    Tisztelt doktor Nő..
    ujra jelentkezem a fejleményekkel..
    mult hét szerdán voltam utoljára ellenőrzésen....a sebész mindent rendben talált, mondta szépen zárul a seb, addig is Betadin krémmel kenjem és gézlappal fedjem...már csak akkor kell mennem, ha valami gond lenne...
    2 kérdése kavarog bennem ami nem hagy nyugodni.
    1. ha a seb⁄nyilást körbetapigatom akkor közvetlenül mellette a hüvely és a végbél irányába nagyon kemény, ez normális? ez már igy fog maradni?
    2. Szerdán rákérdeztem, hogy mikorra lesz meg a hisztológia, amireazt a választ kaptam, hogy nem küldtek oda semmit...Ez Ön szeront normális? 100% meglehetett állapitani, hogy a kimetszett dolog tájogos furunkulus?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Teljesen természetes, hogy még tömött tapintatu. Hagyja békén , ne tapogassa. Majd felpuhul. A tályog az tályog, nincs mit elküldeni szövettanra. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna, Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a nagy lábam ujja feletti…

    Kedves Dr. Nagy Zsuzsanna,

    Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a nagy lábam ujja feletti részen két foltban pirosas volt a bőrfelület. Először azt hittem a sok guggolás miatt, hogy hajlítva volt azért pirosodott ki de most már halványan kicsit barnább a bőrfelület de ami inkább ijesztőbb az az hogy mintha érzéketlen lenne a felszíne és mintha zsibbadna...
    Válaszát előre is nagyon köszönöm!!!
    Üdvözlettel: Ottó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ottó! Igy nem egészen értem a leirást. Ennek alapján akár érszükület is lehet. Mutassa meg sebésznek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • 2 hete a sebészetre kellett járnom, mert a fülem mögött volt egy talyogszerű elváltozás, melyet…

    2 hete a sebészetre kellett járnom, mert a fülem mögött volt egy talyogszerű elváltozás, melyet feltartak és kotozesre kellett utána folyamatosan járnom. Most a két szemöldökom közé megint jött egy nagy gumo melynek fekete a közepe, semmi nem jön még belőle csak piros nagy és fáj tőle az egész orrnyergem, meg homlokom. Reggelre a jobb szemem bedagadt csupa genny, a szemem alá jött egy piros folt is. Nem tudom köze van e az elváltozáshoz a szemöldökomnel, de már hőemelkedésem is van. Szemészet és sebészet a legközelebbi városban hétfőn lesz. 35km -re van ahol van ilyen jellegű sürgősségi ellátás. Szükséges e ezt még hétvégén megmutatni orvosnak vagy hétfőn jó lesz. És hova forduljak sebészetre vagy szemeszetre? Válaszát köszönöm szépen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedvesw Kérdező! Jegelje. Valószinü ez is atheroma , amit ki kell vágni. Sebészetre menjen , de már hétfőn. TILOS NYOMKODNI!! Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Drno! Kb egy eve eszrevettem egy kis dudort a combhajlat felett.A haziorvos azt mondta…

    Tisztelt Drno!
    Kb egy eve eszrevettem egy kis dudort a combhajlat felett.A haziorvos azt mondta lehet serv
    Elmentem vele sebeszetre,ott csinaltak egy hasi uh-t megnyomkodtak,azt mondtak nem serv habem egy megnagyobbodott nyirokcsomo,ha nem no ne foglalkozzak vele ( 7*8 mm volt)
    Most elmentem ismet egy uhra,nogyogyaszhoz,ahol a rakszures es valadekvizsgalat jok lettek,endokrinologus is megvizsgalt,ver-vizelet rendben.
    A csomo nem nott,nem faj,neha menzesz elott erzekenyebb.
    Tobb csomo nem jelentkezett,de ez meg ott van,enelesre nem erzek fajdalmat,nem mondom neha neha erzekeny,hasiuregi folyadek nem volt lathato
    Mar nem szeretnek ujra kontrollra fizetni,ha minden jo akkor ez nem serv? Az uh kimutatna a servet?
    Az orvos azt mondta lehet akar lipoma de azt az uh ha ilyen pici nem mutatja ku.
    Apumnak volt pont itt fiatalkoraban egy ilyen kis csomo.
    Esetleg orokolhettem?
    Elnezest a sok kerdesert,es nagyon varom a valaszat.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az UH nem a sérv kimutatására van. A sebésznek kellett volna tapintani, ha lenne. A 7-8 mm-es nyirokcsomó normális a lágyékban. Ha zsircsomó lenne , azzal sem kell foglalkozni. Ne nyomkodja, ne nézegesse örökké , hogy ott van-e még, mert attól begyulladhat. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő. Az alábbi problémával fordulok Önhöz: 2013.09.23. Hasfali reconstructio…

    Tisztelt Doktor Nő.
    Az alábbi problémával fordulok Önhöz:
    2013.09.23. Hasfali reconstructio 15x15 cm –es prolen háló beültetése
    2013.10.01. Varratszedés
    A műtét után hónapokkal is ugyan olyan nagy kitüremkedés volt található mint a műtét előtt, így 4 alkalommal (28 ml, 12 ml, 22 ml, 28 ml) bennéket szívott le az orvosom, majd mivel továbbra sem változott a nagysága hasi UH vizsgáltra küldött.
    2013.11.14. Hasu UH vizsgálat: A hepar mérs. nagyobb, fokozott reflexioju, fokális eltérés nem mutatható ki. Epeutak norm. tágasságuak. A cholecystát bélgázok fedik, csak nagyobb kő zárható ki. A pancreas norm. vastagságú, homogén, Vesék, lép eltérés nélkül. Hólyag kp. telt, a látott kontutu ép. A has meteoriszticus. Patologiás kokárda nem ábrázolódik, A pleurális sinsokban és a szabad hasüregben folyadék nem mutatható ki.
    Majd következett továbbra is a bennékek leszívása (45 ml, 45 ml, 130 ml, 120 ml, 300 ml, 100 ml, 2 ml)
    Miután orvosom ezt teljesen természetesnek találta, és felháborodott mikor megkérdeztem, hogy ez természetes dolog –e, ezért egy másik szakrendeléshez fordultam.
    2014.01.08. Hasi UH vizsgálat: UH-val kimutatható mennyiségű plerualis folyadék nem látszik. A máj homogén, mérs. nagyobb, ecogenitása fokozott, steatosis képét mutatja. Az epehólyag folyékony epével telt, kőmentes, fala nem vastagabb. Norm. tág intra- és extrahepaticus epeutak. A vesékben térfoglalás, üregrendszerinti pangás nincs, helyzetük, szerkezetük szabályos, parenchyma vastagságuk megtartott. A lép homogén, nem nagyobb. A pancreas a gázos belek miatt nem vizsgálható. A hasi aorta vizsgálhat szakasza norm. széles. A hólyag ép conturu. Prostata norm. nagyságú. A hasban, a kismedencében szabad folyadék. Jobb oldalon sucorstalisan korábbi műtéti heg mentén a subctisban 58x25 cm –es echoszegény belső echokat tartalmazó területen figyelhető meg. A belek területén kóros focalis eltérés, „kokárda” –jel nem ábrázolódik.
    Vélemény: hepatopathta, Steatosis hepatis. A jobb oldalon látott elváltozás abscessusnak megfelelhet.
    Végeztek vérvizsgálatot, de mivel a fehérvérsejtek száma nem volt magas így hazaengedtek, de azt mondták, hogy szerintük hasi tályogom van, de keressek fel egy másik sebészt.
    2014.01.27 –én felkerestem egy másik sebész orvost, aki megint szívott le a folyadékból, és tenyésztésre küldte, ami negatív lett, majd Hasfali UH-ra küldött.
    Hasfali UH: A jobb oldali hegvonal lateralis harmada alatt kb. 45x12 mm-es mérs. inhomogén, orsó alakú, echoszegény képlet látható. Lateralis végénél apró reflectiv képlet van, ami meszesedés vagy levegőárnyék lehet, tokszerű keskeny echodens udvar övezi, környezet reakciomentes. Tőle medialisan a hegvonal teljes hossza alatt kb 120x25 mm –es inhomogén, echoszegény, centrumában szabálytalan sávos, folyadéos részleteket tartalmazó képlet látható. A környezet itt is reakciomentes. Subcután elhelyezkedésűek, nem terjednek a hasüreg felé.
    A sebész azt válaszolta, hogy ő inkább nem nyitná fel, mivel még nincsen meggyógyulva, ezért van a kitüremkedés. Majd ha meggyógyul, eltűnik.
    Mai napig sem múlt el, ezért a műtő orvosom elküldött újabb hasi UH-ra

    2014.04.29. Hasi UH: A hepar mérs. nagyobb fokozott reflexioju, fokális eltérés nem mutatható ki. Epeutak norm. tágasságúak. A chotecysta folyákony epét tartalmaz, fala nem vaskosabb, benne egy borsónyi kő van. A pancreas norm. vastagságú, homogén. Vesék, lép eltérés nélkül. Hólyagban kevés a vizelet. A has meteoriszticus. Patologiás kokárda nem ábrázolódik. Apleuralis sinusokban és a szabad hasüregben folyadék nem mutatható ki. Jobb oldalon a hegvonal lefutásának megfelelően a hasfalat alkotó izomban 16x4x1,5 cm nagyságú, a periféria felé elkeskenyedő környezetétől echoszegényebb, nem komprimálható solid képlet ábrázolódik. Lehet servült haematoma.

    Orvosom ezt vissza vittem, ki csak annyit mondott, hogy semmi bajom nincsen ebbe „nem fogok belehalni”, viszont epekövem van, amit meg kellene műteni (teljesen reakciómentes).

    A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint így a leletek alapján tényleg figyelmen kívül kellene hagyni, ezt a kitüremkedést?
    Életkor: 54
    Testsúly: 120 kg

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem irta , hogy milyen hasfalsérv miatt operálták.- A kitüremkedés alatt nem tudom, hogy mit ért. Gondolom a korábbi sérv nyilásának a hálóval fedett része lehet. Ha azt mondják, hogy ez rendben van , akkor ne foglalkozzon vele. Az már más kérdés, hogy az epekövét igy hogyan operálják meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! 47éves vagyok,jelenleg várok egy méheltávolításra,de ez másodlagos csak azért…

    Kedves Doktornő!

    47éves vagyok,jelenleg várok egy méheltávolításra,de ez másodlagos csak azért írom,lehet összefügg a mostani problémámmal!
    A nyakamon tegnap este minden előzmény nélkül egy nagy szemölcs nőtt ki ami élénk meggy piros és puha. Kezek megijedni mert eléggé rám jár a rúd mostanság... Mit tegyek hogy keressek fel leggyorsabban egy szakorvost? Tisztelettel:Gyöngyi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Gyöngyi! Ez biztos nem szemölcs, gondolom egy begyulladt faggyumirigy lehet.
    Menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr.nő! Koszonom vàlaszàt a sebészeten nem talàltak aranyeret de a reparont felirtàk .hasznàlni…

    Kedves Dr.nő!
    Koszonom vàlaszàt a sebészeten nem talàltak aranyeret de a reparont felirtàk .hasznàlni fogom.
    Fontos volt szàmomra hogy nem komoly tünet a széklet vastagsága.
    Tisztelettel es koszonettel
    Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Szivesen

  • Tisztelt Doktornő! Megnéztem a honlapját és kérdezném hogy Önt fel lehet keresni a Podmanincky…

    Tisztelt Doktornő!
    Megnéztem a honlapját és kérdezném hogy Önt fel lehet keresni a Podmanincky úton a Máv rendelőben? gondolom beutalóval) és úgy ingyenes a vizsgálat?
    Vidékről azt a helyet tudnám megközelíteni. A személyes telefonján is be lehet oda jelentkezni? vagy muszáj a máv portát hívni?
    köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem kell beutaló, és természetesen fel lehet keresni. Minden hétfőn 1⁄2 8-1⁄2 1-ig , vagy minden páratlan héten kedden is ugyanebben az időben. A bejáratnál a felvételi irodában be kell jelentkezni hozzám , mikor jön és a III emeleten van a sebészeti rendelő. Nem kell időpontot kérni.
    Üdvözle4ttel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Drnő! Szeretném megkérdezni hogy kb. 2 honapja vettem észre hogy a székletem valamivel…

    Tisztelt Drnő!

    Szeretném megkérdezni hogy kb. 2 honapja vettem észre hogy a székletem valamivel vékonyabb lett az eddig megszokottnál ugy hüvelykuj vastagságu.
    naponta egyszer járok wcre más problémám nincsen.
    3 hasi mütétem volt 3 éve fél éven belül nőgyogyászati okokbol.
    szeretném megkérdezni normálisnak tekinthető ez a változás esetleg bél ill. kötőszöveti összenövés okozhat ilyet mert azt kimutatta az ultrahang.?
    elnézését Kérem hogy zavartam ,de a műtéteim ota nagyon aggodos lettem.
    tisztelettel és köszönettel
    ANNA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anna! Valószinü aranyerei lehetnek, vagy csak nem lazitja el teljesen a végbelét székeléskor és ezért nem nyilik meg. Minden esetre egy vizsgálat nem ártana. Keressen meg a rendelésemen, ha teheti, vagy menjen sebészhez. Nőgyogyászati mütétével nem függ össze. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr.Nagy Zsuzsanna! Nem elöször fordulok önhöz segítségért. Közel húsz éve szenvedek…

    Kedves Dr.Nagy Zsuzsanna!

    Nem elöször fordulok önhöz segítségért. Közel húsz éve szenvedek furunkulosoktól combon,fenéken általában. 2013 novemberben volt egy a hüvely és a végbél között patkó tályognak nevezték.Megműtöttek mélyen volt akkor az orvos azt mondta hogy van egy végbél repedésem amit kezeltetni kell. Ezt elhanyagoltam mivel a tályog kezelésem két hónapig tartot heti két alkalommal tisztitották. 40 éves duci nő vagyok és szégyeltem nagyon a problémámat,örültem hogy vége és nem kell orvoshoz járnom. Ritkán székleléskor volt csak panaszom hogy véres volt a wc papír fájni nem fájt.Most két hete minden székleléskor tiszta piros vér van (nem a székletben hanem utánna) mintha menstruálnék. Utánna kis papírt kell tennem mert pár percig még vérzik.azután a következő székletig minden rendben van. 2010 ben voltam végbél és vastagbéltükrözésen akkor volt egy polip amit eltávolitottak. A következöt kérdezném: őn szerint a vérzés lehet a repedés miatt? mi a teendőm . Köszönettel a türelméért.Klára

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Klára! A berepedésből nem utána szokott véreszni, hanem székeléskor , vagy csak a wc-papiron van egy kis vércsik. Menjen sebészhez, ez a teendője. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm válaszát! Megérkezett a PET-CT eredménye is "nudulus-ügyben"…

    Kedves Doktornő!

    Nagyon köszönöm válaszát!

    Megérkezett a PET-CT eredménye is "nudulus-ügyben" anyukámnak.
    Kérhetném, hogy segítsen értelmezni amíg hivatalosan is ki lesz értékelve?

    A nyakon,supraclavicularisan és axillarisan kóros FGD-halmozás nem látható.
    A jobb tüdőbázison, közvetlenül a rekesz fölött egy 0,8 cm-es diszkréten halmozó nodulus detektálható. Egyebekben a tüdőkben körülírt kóros eltérés, magas FDG-felvételű góc nem azonosítható.
    A mediastinumban precarinalisan egy 1,2 x 0,7 cm-es mérsékelten halmozó nyirokcsomó látható. A hátsó mediastinumban jobb prevertebralisan ( kb. Th VIII-IX átmenet magasságában) egy 1 cm-es mérsékelten halmozó nyirokcsomó észlelhető. A jobb tüdőhilusban két kb. 1 cm-es mérsékelt focalis halmozás ( vsz nyirokcsomó) látható. A bal tüdőhilusban is megfigyelhető két kb. 0,7- 1 cm-es diszkrét focalis halmozás.
    A szív fiziológiás radiofarmakon-felvételt mutat.
    Az emlőkben kóros nem ábrázolódik.
    A gyomor fiziológiás FDG-felvételt mutat.
    A máj és lép radiofarmakon-akkumulációja egyenletes, góc nem differenciálható.
    A pancreas és a mellékvesék régiója eltérés nélkül.
    A vesékben és a hólyagban élettani kiválasztásnak megfelelő aktivitás detektálható.A jobboldali hemicolectomia utáni állapot. A belek fiziológiás FDG-felvétellel ábrázolódnak.
    A kismedencében és az infradiaphragmaticus nyirokrégiókban pathológiás FDG- felvétel nem figyelhető meg.
    A leképezett csontokban körülírt FDG-felvételi eltérés nem látszik.

    Vélemény: FDG-avid, egyértelműen metastaticus folyamatra utaló kóros eltérés nem detektálható, a mediastino-hilaris mérsékelten halmozó nyirokcsomók vsz benignusak. A jobb pulmonalis nodulus diszkréten halmozza a radiofarmakont, de 1 cm-nél kisebb mérete és a basishoz való közelsége miatt metabolikus aktivitása teljes pontossággal nem ítélhető meg, a tüdő diagnosztikus CT-követése javasolt. Egyéb lokalizációban pathológiás eltérés nem detektálható.

    Édesanyám 74 éves.

    Köszönettel: Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anita! A lelet leforditva azt jelenti, hogy áttétre utaló egyértelmü elváltozást nem lát. A nyirokcsomókat jóindulatunak tartja. A jobb alsó tüdőlebenyben látható csomó olyan kicsi, hogy biztonsággal nem itélhető meg, hogy jó vagy rosszindulatu. Ezért Ct követése javasolt.
    Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 58 éves vagyok, karácsonykor epehólyag gyulladásom volt.Az eddig "nyugalomba…

    Tisztelt Doktornő! 58 éves vagyok, karácsonykor epehólyag gyulladásom volt.Az eddig "nyugalomba lévő"köveim begyulladtak. Mostanra szántam rá magam a műtétre, de nagyon félek. December óta nem volt görcsöm, de az utóbbi időben többször érzem,hogy jobb oldalamon mintha egy lufi lenne, tompán szúr, de nyomásra nem fáj.Persze odafigyelek az étkezésre.
    Sajnos elég hipochonder vagyok, már elképzeltem biztosan valami "nagy bajom" van, és ez a műtét során fog kiderülni. Május 30-ra van időpontom, de nagyon félek a műtéttől. Tud nekem kedves Doktornő valami biztatót írni, tanácsolni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Már régen meg kellett volna operálni és akkor nem lett volna epehólyag gyulladása. Ne féljen, lehet, hogy simán meg lehet operálni laparascoppal és akkor már másnap mehet is haza. A diéta ezen nem segit, minél tovább vár annál több szövődménye lehet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Anyukámat 1 hete műtötték, hasi vágással méh és petefészek eltávolítás…

    Tisztelt Doktornő!

    Anyukámat 1 hete műtötték, hasi vágással méh és petefészek eltávolítás történt. 4 napja amikor a ragtapaszt lecserélték a hasán, a ragtapasz alatt a vágás felett 5x3 cm-es piros folt volt, amit azóta kezelnek, de ma is nedvedzett. A vágás szépen gyógyul. Leoltást csináltak és felmerült clostridium gyanúja...Azt szeretném kérdezni hogy honnan kaphatott clostridium baktériumot ? Más betegről nem tudnak a kórházban akinek ilyen lett volna, azt mondta a nővérke hogy biztos itthonról hozta.....
    Bocsánat ha hülyeséget írok, de eddig én úgy tudtam hogy a clostridium baktérium hasmenést okoz? Anyunak nincs hasmenése.
    Mennyi idő alatt szokott meggyógyulni? Augmentint kap. El van különítve a többi betegtől, de mégis bárki látogathatja, nem értem..
    Ez a baktérium hogyan terjed? Kire veszélyes? Milyen tünetei vannak?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel:Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Renáta! feleslegesen ne izgassa magát. A lostridiumot pl. a székletes kézzel is oda lehet vinni. Az antibiotikum elmulaztja. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm! 37 éves nő vagyok. Családomban mell daganatos betegség nem fordult elő, három szülésem…

    Üdvözlöm!
    37 éves nő vagyok. Családomban mell daganatos betegség nem fordult elő, három szülésem volt, kettő gyermeket szoptattam.
    Mammográfiás és UH-os vizsgálat során az egyik mellemben fibroadenomát diagnosztizáltak. A pontos leírás: "jobb oldalon a külső-felső negyedben 11 óra irányában a mamillától kb. 7 cm-el, a bőrfelszín alatt 4 mm-el 11x6x10 mm-es kissé lobulalt konturu képlet látható. Mindkét emlőben több apró, jobb emlőben pedig egy 21 mm-es ovális, nem feszülő cysta ábrázolódik." Ez a cysta már régóta megvan, többször leszívatták, a mintavétel negatív eredményt mutatott, különösebb gondot nem okoz nekem.
    A fibroadenomából most mintavétel történt, ennek az eredménye: "enyhén véres hátterű, sejtszegény kenetet látunk, melyekben típusos ductalis epithelsejtek kis csoportjai, valamint macrophagok, helyenként széteső zsírsejtek figyelhetők meg. Az anyagban ezenkívül néhány kisebb stroma fragmentum is feltűnik. Malignitásra utaló cytomorphológiai elváltozások az anyagban nincsenek. C2 negatív minta. "
    Kérdésem, hogy ezzel az eredménnyel célszerű lenne a műtéti eltávolítása bármelyik elváltozásnak?....ha igen, akkor az Ön tapasztalatai szerint mennyire maradna látható illetve csúnya heg (mélyedés?) a műtét helyén?....esetleg korrigálhatóak-e az ilyen fajta műtétek mellinplantátum beépítésével?....ha inplantátumot választunk, korlátozza-e (vagy esetleg okozza-e?) a későbbiekben esetlegesen újra kialakuló elváltozások észrevételét, vagy azok újbóli eltávolításait?
    Köszönöm válaszát!
    Marianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Marianna! Ezek , mindkettő jóindulatu elváltozás. Nem kell eltávolitani,de erről a kezelőorvosát kérdezze, aki a vizsgálatra küldte. . Ha kiveszik, olyan kis mell hiány marad, amit nem kell ill. nem lehet implantátummal pótólni. Az implantátum mellett ugyanugy lehet az elváltozásokat diagnosztizálni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • A tegnap egész nap rázott a traktor a mezőn,ma reggel mikor felkeltem,éles szúró fájdalmat éreztem…

    A tegnap egész nap rázott a traktor a mezőn,ma reggel mikor felkeltem,éles szúró fájdalmat éreztem többször is a gát,végbél tájékán,ami belesugárzik a combjaim belső felébe,főleg akkor ha a lábaim oldal irányba emelem vagy lépek.Régebb még voltak ilyen tüneteim összejártam mindent és azt mondták biztos prosztata eredetű,de akkor nem ilyen volt a fájdalom,az inkább tompán fájdogált.
    Azt szeretném megkérdezni mi a véleménye mi lehet,lehet csak megnyomódhatott ott valami?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha megnyomódott valami, az nem éles fájdalom. Lehet, hogy a gerince a probléma. Vegyen be valamilyen antirheumatikus fájdalomcsillapitót pl: Algoflex , Cataflam, stb. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! 53-éves vok 3-éve már járok a bőr szakrendelőben dermatitist állapítottak…

    Tisztelt Doktor Nő! 53-éves vok 3-éve már járok a bőr szakrendelőben dermatitist állapítottak meg, de azóta is visszketek de mind két mellem nagyon viszket, olyankor viszket naon mikor jön az esősidő! azt mondta a bőrszakorvos hogy nagyon ki is van száradva a bőröm irt fel már vagy 10db-kenőcsöt meg antihisztamint is szedtem de nem javul, de a melleimet azt mondta nekenjem vele ami a popsimravaló, azzal ne kenjem a melleim akkor mit csináljak? a kéz körmeim is gombásak mind a tizkörmöm vagy a gombás körmöm okozza ezt a viszketést? Előre is Köszönöm Válaszát!!!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Hölgyem! Ha az az oka , hogy száraz a bőre , akkor minden mosakodás után kenje be testápolóval. Ne hordjon nylon melltartót, vagy fehérnemüt, csak pamutot. A körömgombától nem viszket a melle. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot kívánok! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy elmentem a sebészetre és a sebész kollegája…

    Jó napot kívánok! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy elmentem a sebészetre és a sebész kollegája Nitromintes kúpot írt fel és kenőcsöt. Rosszul érzem magamat(szédülés, émelygés, kis hasi fájdalom) lehet, hogy a kúp mellékhatása?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet a kúp mellékhatása. A nitromint okozhatja. Hagyja abba. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő, Kérdésem azzal kapcsolatos lenne, hogy szombat este óta van gyomorfájásom,…

    Tisztelt doktornő,

    Kérdésem azzal kapcsolatos lenne, hogy szombat este óta van gyomorfájásom, hol tompa, hol görcsös, hol szúró. Szombaton kezdődött, úgy érzem, kicsit összeettem, mert azt tudni kell, hogy épp egy hete estem át vastagbél-és gyomortükrözésen, és a gyomor szintjén találták a következőket: kis hiatus hernia, GERD LA: A, hypersecretio ventriculi, epés reflux, ki foltos gyulladás, kaptam rá motiliumot, meg refluxont. A vizsgálat után minden rendben ment, óvatosan próbáltam visszatérni az étrendre.(lehet nem sikerült, mert egy - két nap után úgy ettem, mint előtte, vagyis normál étrend szerint). De szombaton kissé összeettem, a zsíros bundáskenyértől kezdve a nyers vöröshagymán át a pici füstölt szalonnáig, és madártejjel, vörösborral, fűszeres csirkével, zöldborsófőzelékkel bezárólag,(persze nem egyszerre), de nem túl sok mennyiséget, csak úgy érzem, összeehettem. Aznap elég erős pszichés behatásnak is ki lettem téve, stressz, idegeskedés, dühöngés. Azóta fájdogál a gyomrom, nagyon kis émelygésem van, zuborog gyomrom, de sem hányás, sem hasmenés, sem láz vagy hőemelkedés nincs. Nincs éhségérzetem, a székletem kevés, de nem tűnik kórosnak, és néha mennek apró szelek. Csak pici főtt krumplit meg almabefőttet eszem. Ön szerint normális, hogy ez szombat este óta nem javult? Meg kellene nézetni? Hisz most volt gyomortükrözésem, de máskor egy gyomorrontás ennyi idő alatt már kezdett helyreállni. Vagy nagyon elronthattam így a tükrözés után? A gyomorszájamnál érzek kis émelyítő nyomásérzést és elég sokat böfögök. Iszom gyógyteákat, elkezdtem a refluxont szedni, de azt sem túl jó éhgyomorra. Mit javasolna, mi lehet ez? Még egy kérdés: Ha gyomortükrözéskor azt írják, hogy a Vater-papilla nem került látótérbe, az mit jelent? Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom, hogy miért voltak a tükrözései, de ha előtte is problémája volt,akkor nem tudom miért eszik össze mindent. Most meg átesik a ló másik oldalára. Nem tudom, hogy csináltak-e hasi UH-ot, hogy nincs-e epeköve, mert ez inkább arra jellemző, vagy a z összeevés miatt lehet enyhe hasnyálmirigy gyulladás is. A rendelt gyógyszert nem akkor kell szedni( Refluxon) , amikor maga gondolja, hanem rendeszeresen kellett volna .
    Az, hogy a Vater papilla nem került látótérben az csak azt jelenti, hogy vagy nem mentek le olyan mélyre , vagy nem látták a nyálkahártyaredők között. Ez a pont , ahol az epevezeték és hasnyálmirigy vezteték a bélbe nyilik.
    Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó Estét Kívánok! Kérdésem a következő lenne: Már körülbelül egy éve van egy "izomcsomó"…

    Jó Estét Kívánok!

    Kérdésem a következő lenne:
    Már körülbelül egy éve van egy "izomcsomó" a vádlim külső részén, nem zavar a sportolásban, csak amikor be van durranva érzem, hogy ott van.
    Korábban voltam vele sebészeten, de csak annyit mondott rá az orvos, hogy egy sima izomcsomó nem jár semmiféle komplikációval.
    Lehet ennek a jövőben szövődménye, vagy akadályozhat a sportban, illetve hogyan lehet eltüntetni, ha el lehet?
    A választ előre is köszönöm.
    Molnár Dávid

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Dávid! Izomcsomó csak akkor alakul ki, ha elszakad az izom, akár csak egy pár rostja is. Ha nem volt ilyen sérülése , akkor nem tudom , hogy az-e egyáltalán.Nem értem, hogy mitől durranna be? Ha az , akkor nincs vele teendő, nem zavar a sportolásban. Ha nem az , akkor lehet pl. zsircsomó stb. Egy végtag lágyrészUh -ot kell csináltatni, azon látszik, hogy az izommal egyáltalán összefüggésben van-e, vagy csak egy bőrbeni , vagy bőralatti vagy érben lévő csomó. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot doktornő A könyökömbe valami kattog és időnként fáj is azt szeretném kérdezni mi okozza??…

    Jó napot doktornő
    A könyökömbe valami kattog és időnként fáj is azt szeretném kérdezni mi okozza??
    17⁄L

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    már válaszoltam

Szerző

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész