A betegek kérdései (5270)

  • ..elnézést az előbbi kérdező lennék. Azt elfelejtettem leírni, hogy a vér a székleten élénkpiros,…

    ..elnézést az előbbi kérdező lennék.
    Azt elfelejtettem leírni, hogy a vér a székleten élénkpiros, mintha friss vér lenne. A székletemben sose láttam vért, de még fekete darabokat sem. Az elmúlt időben Elevit tablettát szedtem kb egy hónapig. Babarpojekt van folyamatban.
    Továbbra is várom válaszát.
    Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    válaszoltam

  • Kedves Doktornő! Lehet általános problémával fordulok Önhöz, viszont engem kissé megrémít.…

    Kedves Doktornő!

    Lehet általános problémával fordulok Önhöz, viszont engem kissé megrémít.
    34 éves nő vagyok. Ritkán, de előfordul, hogy székeléskor véres a székletem teteje. Csak egy székeléskor, aztán a következőkor már nincs semmi probléma. Fájdalmam igazából nincsen és van úgy hogy hetekig semmi panaszom sincs a székletemmel ami általában barnás, normális színű, állagú. Néha ha olyat eszem iszom amire kisssé érzékenyebb vagyok akkor van hogy lágyabb, vagy épp keményebb..
    Néha érzékenyebb a végbélnyílásom (pl.:tanga bugyi használat), de egyébként semmi panaszom.
    Mostanában néha gyomorsavam van, amit savlekötővel, kekszel teljesen jól kezelek.
    Nem akarom túlparázni, de Ön szerint van okom aggódni?
    Válaszát előre is nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Látatlanban azt gondolnám, hogy aranyere van. Ne hordjon tangát! Nézesse meg magát sebésszel, vagy keressen fel a rendelésemen, ha teheti. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr.Nő! Tegnap barátom számomra ijjesztő dologgal jött haza.Nyáron volt a nyakán egy…

    Kedves Dr.Nő!

    Tegnap barátom számomra ijjesztő dologgal jött haza.Nyáron volt a nyakán egy csomo ami sose fájt neki és szabad szemmel is látható. Sajnos nem ment vele orvoshoz mert azt gondolta nem jogosult rá :(
    Hétfőn el jutott a házi orvoshoz és a hölgy több csomot is kitapintott rajta.A nyaki nyár elején jött ki.Most van neki a nyakon hátul ,két oldalt,elől,szegycsont alatt,hónaljban,és a lágyékán.
    Azt mondta az orvos hogy semmi jot nem feltételez.
    El ment röntgenre ott minden rendben.Most kapott időpontot uh ra és vérvételre.
    Kérdésem az lenne hogy mi lehet ez ? MIlyen vizsgálatokra számitsunk ?Nagyon félek.
    Előre is köszönöm válaszát
    Üdv :Magda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Magda! A legrosszabb lehetőség a nyirokmirigy rák. A vérkép és az UH maár nagy segitség lesz. Ha az is , lehet gyógyitani. Gégész, mellkas-has ct . Kb erre számithatnak , majd megfelelő szakorvosi vizsgálatra. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • tisztelt Doktor Nő. Vasárnap délelőtt sikerült a karomat beleütnöm a fürdőszobai tökrös szekrény…

    tisztelt Doktor Nő.
    Vasárnap délelőtt sikerült a karomat beleütnöm a fürdőszobai tökrös szekrény sarkába...csak este vettem észre, hogy nem csak beütöttem, hanem meg is csikartam vele a karom , már varasodott seb...tiszt vizzel leöblittetem...
    A gondom ott kezsődik, hogy egy napra rá, azaz tegnap reggel torokfájással keltem...estére pedig már 38,5 volt a lázam...ma reggelre már lejjeűb ment kicsit a lázam, a torkom még fáj...
    Attól félek, hogy mivel nem volt fertőt lenitve a seb a karomon,, nme kaptam-e vérmérgezést, nem attól vagyok-e lázas....nagyon aggódom...a csikarás küról nem nagyon piros, de nagyon érzékeny, ha hozáér a ruha fáj, vagy ha megrázom azt a karom ,akkor fáj az egész alkarom ahol a var van...ha megtapitom borsónyi dudurt érzek aott a bőr alatt, gondolom az ütéstől...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A kettőnek semmi köze egymáshoz. A fájdalom majd elmulik, atorkát meg gégészel nézesse meg. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm Kedves Doktornő! 29 éves vagyok. 2 éve szültem természetes úton. Volt gátmetszés…

    Üdvözlöm Kedves Doktornő!

    29 éves vagyok. 2 éve szültem természetes úton. Volt gátmetszés is. Viszont mikor varrtak össze, belevarrtak a végbelembe, a záróizomba. Mikor keményebb a székletem, borzalmasan fáj és van mikor vérzik is. Nagyon renyhe lett a záróizom működése. Jelenleg 15 hetes terhes vagyok, és székrekedésem van. Ilyen problémával kihez forduljak?Terhesség alatt lehet valamivel kezelni,orvosolni a problémát?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! Sebészhez kell fordulni. Nem sokat lehet segiteni. Inkább önnek kell az étkezéssel szabályozni a székletet. Sok rostosat (zöldséget, gyümölcsöt) kell enni minden nap és sok folyadékot inni. Akkor nem lesz kemény a széklet. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! A problémám a következő: körülbelül 2 hónapja análisan közösültünk a párommal..…

    Tisztelt Doktornő!
    A problémám a következő:
    körülbelül 2 hónapja análisan közösültünk a párommal.. Az aktus végén észrevettem, hogy fáj vérzik a végbélnyílásom.. Törölgettem, és elmúlt a vérzés, de a fájdalom megmaradt kb 3 napig. A székletem nem volt véres néhány napig, majd ismét egy nagyon kicsi élénk színű csík volt a székletben és kicsi élénkpiros vér a wc papíron. Aztán elmúlt 1-2 hétig minden probléma. majd ismét jelentkezett székelésnél. Ekkor megnéztem, és láttam, hogy meg van repedve és vérzik.. Ez már elmúlt kb 1 hónapja és semmi panasz nincs azt leszámítva, hogy mintha úgy érezném, hogy a székelés vége kicsit fáj.. tényleg semmi jelentős fájdalom,csak egy nagyon kicsi. A székelés befejeztével már nem érzem. Vér sincs sosem.
    Ön szerint aggódnom kéne? Lehet valami probléma? Vagy lehet, hogy már csak bebeszélem?
    Válaszát előre is köszönöm.!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A berepedés nehezen gyógyul. Nem hiszem, hogy aggodni kellene. Ha problémája nem mulik sebészt keressen fel. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Nos igaza lehet a vérben keringhet nálam valamilyen baktérium, ugyanis kimutatták…

    Tisztelt Doktornő!
    Nos igaza lehet a vérben keringhet nálam valamilyen baktérium, ugyanis kimutatták a vérből a yersiniát. Debrecenbe volt ez de nem tudok visszamenni oda mert másfél éves babám van és nincs aki vigyázzon rá.)) De van szúró fájdalom a hasból indulva talán ér) lent a nagyajaknál a jobb oldalon ahol vénatágulatot állapítottak meg. Nyilván ezt én érzem csak megvizsgálni nem igazán tudják) ez a végbél felé megy a nyomás fájdalom.
    Érsebészetre kell mennem háziorvosi beutalóval?
    Tud javasolni valakit aki TB alapon ellát? Budapesten.
    Köszönöm válaszát!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Legelőször sebészhez menjen , hogy vizsgálja meg , nem érsebészre van addig szükség. A Yersiniát gondolom kikezelték akkor. Ha nem , akkor a leleteivel keressen fel gastroenterologust háziorvosi beutalőval. Üdvbözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő Az orromon van egy anyajegy...a bőrgyógyászom azt javasolja, hogy vetesem…

    Tisztelt doktornő
    Az orromon van egy anyajegy...a bőrgyógyászom azt javasolja, hogy vetesem le onnan, mert mivel állandóan éri a napfény, könnyen elrákosodhat....Ez valóban igy van? VÉgassam ki onnan? De nem rossz az ha az anyajegyet megbabráljuk....Valamikor azt mondták, nem szabad az anyajegyet kivetetni, mert akkor még rosszabbat csinálunk...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem muszály kivágni, ha nem látott a bőrgyógyász elfajulásra utaló jelet. Nem babrálni szoktuk, hanem kimetszeni az épben. Semmi köze az elrákosodáshoz a kimetszésnek. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Szedtem 7 napig a Pantacid Flux 40 PPI-t, mert rengeteg sav jött fel a…

    Tisztelt Doktornő!

    Szedtem 7 napig a Pantacid Flux 40 PPI-t, mert rengeteg sav jött fel a gyomromból, mivel a NSAID felborította a refluxomat, aztán abbahagytam, és 3 nap után újra előjött, aztán megint szedtem 4 napig, és a 4. napon, már alhasi fájdalmam lett, mert nekem régebben volt Closstridium diff. kimutatva, és akkor mondta a gastroenterológus, ha lehet hosszabb ideig ne szedjem a 40-es PPI-ket.
    Most nem tudom mit tegyek, mivel ég az egész nyelőcsövem és kisugárzik a nyelésnél a mellkasomba is és a savgőz az orromban van. A PPI-t bevéve pedig enyhe hasmenést és hasfájást kapok tőle.

    Válaszát előre is köszönöm:K.Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Ildikó! Szedje4n más savmegkötőt . Pl. nagyon jó a Salvus viz is 1⁄2 dl. étkezés előtt. Keresse meg a gastroenterologusát. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 2,5 hónapos 5 metatarsus törésem van gipsz nélkül. És ahogy itthon pihenni…

    Tisztelt Doktornő!

    2,5 hónapos 5 metatarsus törésem van gipsz nélkül. És ahogy itthon pihenni kellett vele egyszer csak elkezdett zsibbadni a sarkam hol az egyik hol a másik. 20 éves nő vagyok. szinte úgy voltam egész nap hogy a vádlim nyomás alatt volt. Valami ideg nyomódhat esetleg ? Inkább ülés közben jelentkezik járáskor ritka. más egyébb gond nincs.
    Köszönettel Dóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Dóra! Egyre kevesebbet üljön, mert lehet, hogy a gerincének nem tesz jót és ez az oka a sarok zsibbadásnak. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő. Problémám a következő. Egy ideje égő,húzódó fájdalmat érzek jobb oldalt…

    Tisztelt Doktornő.

    Problémám a következő.
    Egy ideje égő,húzódó fájdalmat érzek jobb oldalt a hasam alján ami kisugárzik a herébe. a jobb herém kisebb és fentebb van.
    Mintha valami húzná felfelé.Ha betapintok a pénisz mellett jobb oldalt akkor olyan érzés mintha valami vezeték ott feszülne.
    Doktor úr szerint mi lehet ez?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Eldönthetné, hogy doktornővel vagy doktor úrral akar levelezni.! Senkinek sem egyforma a heréje és nem egyforma magasságban van. Nem tudom mit tapint. Menjen el sebészhez, hogy vizsgálják meg, nincs-e sérve. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Én voltam a 4028-as kérdező.Köszönöm a múltkori segítségét. A mozgatás…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Én voltam a 4028-as kérdező.Köszönöm a múltkori segítségét. A mozgatás és a nyomókötéshatására megszűntek a nyirokfolyadék pangásával kapcsolatos tünetek. Azaz már nem telik meg a hónaljam folyadékkal és nem kell leszívni. Viszont így már látható és tapintható a seb. A belső varrat két oldalán az összehúzott szövetek megkeményedtek és csomó szerűen kidudorodtak a bőrből. Nyomásra érzékeny. Sajnos kezelőorvosom információval nem tudott szolgálni mitől van ez, és mit tehetünk ezzel. Az időközben elkészült szövettani eredmény káros dolgot nem mutatott, és vérvizsgálat alapján nincs gyulladás szervezetemben.

    Ön szerint mitől van ez? Elfog múlni? Hogyan lehetne ezt kezelni?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Ne haragudjon , de én nem látom, hogy ki a 4028-as kérdező. Fogalmam sincs, hogy milyen sebről van szó , ezért. Ha a kezelőorvosa nem tudja , hogy mi lehet, akkor én látatlanban pláne nem tudom. Talén hegkelloid? GHa az, akkor azzal nem tud semmit tenni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Kb 6 eve masodik gyermekem szuletese es a szoptatas abbahagyasa utan a bal…

    Tisztelt Doktornő!
    Kb 6 eve masodik gyermekem szuletese es a szoptatas abbahagyasa utan a bal mellemben talaltak egy fel majd egy centire novo hol fibroadenoma hol ciszta hol galactocelenek latszo csomot. Azota szuletett meg egy gyermekem is, a terhesseg alatt mar 3 cm volt. A mai uh- n 5 mm ciszta plus 2 masik 5 mm fibroadenoma vagy galactocele lett diagnosztizalva. Kerdesem az lenne, hogy evek ota el nem mulo ilyen jellegu csomokkal kell e a tovabbiakban foglalkozni. 42 eves 3 gyermekes anya vagyok a szoptatas meg nem maradt abba a 3. Gyermekemnel. Koszonom elore a valaszt!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Természetesen kell vele foglalkozni. Nem tudom történt- e cytologiai vizsgálat egyszer is.? Nem tudom, hogy ki kérte a korábbi vizsgálatokat, de sebésznek feltétlen meg kellene mutatni, hogy legyen összehasonlitási alapja a későbbiekre nézve. Szoptatáskor természetesen nagyobb az elváltozás, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell vele foglalkozni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jo napot, 2 kisfiam van ( 4 és 1,5 évesek) pár napja operlátak kisebb köldöksérvvel hálóbeültetéssel.…

    Jo napot, 2 kisfiam van ( 4 és 1,5 évesek) pár napja operlátak kisebb köldöksérvvel hálóbeültetéssel. Akkor még arra nem is gondoltam hogy gond lehetne, csak most olvasom, hogy ez esetleg befolyásolhatja egy következő gyerek vállalását. 36 éves vagyok.
    Mit gondol, mennyit kell várni, míg a seb helyrejön? vajon tágul-e annyit a beültetett háló hogy elbírja 9 hónaposok pocakját? lehetek még ettől terhes? mikor ? illetve szülséskor erőlködéskor hogyan viselkedik?
    És most meddig nem emelgethetem a másik két kisfiamat? nagyon nehéz ,mert elég sokat vannak kézben, főleg a kisebbik, akivel itthon vagyok.
    köszönöm szépen a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ezeket az operáló orvosától kellett volna megkérdezni. Nyugodtan lehet terhes., A háló nem tágul, de nem is kell, tágul a hasfal többi része. Emelni , állva , lehajolva kb 1 hónapig nem ajánlott. Tehát a kiságyból, kádból kivételnél kérjen segitséget. A 4 éveset meg már nem kell emelni. Ülve vegye az ölébe. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jo napot kivanok, nekem a kerdesem az lenne, hogy van egy 2 es fel eves fiam es a makkja nem…

    Jo napot kivanok, nekem a kerdesem az lenne, hogy van egy 2 es fel eves fiam es a makkja nem igazan latszik es ugy latom, hogy sok a bor. Milyen kenocssel lehetne rajta segiteni? kell-e mutet? Maskepp nincs semmi baj a himvesszojevel, jol jon a vizelet es nem is piros. Vagy varjak amig 3- 4 eves lesz? Koszonom elore is valaszat.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! Kenőcs ezen nem változtat , vissza kell húzni. Vigye el urologushoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! 37 éves férfi vagyok kb egy hete végbéltájéki égő lüktető érzést érzek sajnos…

    Kedves Doktornő! 37 éves férfi vagyok kb egy hete végbéltájéki égő lüktető érzést érzek sajnos álló munkát végzek és álláskor még jobban fáj.Többször volt aranyér trombózisom de most nem érzek aranyeres csomót.Lehet belső aranyerem van? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet, de az nem okoz ilyen panaszt. Inkább berepedésre gondolok. Menjen el sebészhez. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Jelenleg Angliában tartózkodom , elnézést a kérdésért de az itteni orvosok…

    Tisztelt Doktornő!

    Jelenleg Angliában tartózkodom , elnézést a kérdésért de az itteni orvosok kikovetelik a perfect angol tudást . És én nem tudom az itteni orvosi szaknyelven elmondani a problémám.

    Ezért írtam levelet magának . Elnézést a zavarasert.

    Köszönettel

    Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem zavart, de látatlanban nem lehet véleményt mondani. Lehet szörtüsző vagy izzadságmirigy gyulladás pl. De angol tudás nélkül is látja az ottani orvos és tudja kezelni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • A farkcsontomnal levo pattanasszeru "bog" csak dermoid ciszta lehet?(nem faj, csak egy kicsi…

    A farkcsontomnal levo pattanasszeru "bog" csak dermoid ciszta lehet?(nem faj, csak egy kicsi porcszeru , pattanasszeru valamit erzek a farkszontomon felul 2 centivel.)

    Mennyi ideig erdemes ezzel "varni"? Ha halogatom 2-3 hetet, rafazhatok?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem biztos , hogy dermoid cysta, ezt látatlanban nem lehet megitélni. A megmutatással felesleges várni. Ha vár legfeljebb újra telődik és kifakad. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő!Először is köszönöm válaszát!A papiron az áll hogy a vastagbél bal oldalán…

    Tisztelt Doktor Nő!Először is köszönöm válaszát!A papiron az áll hogy a vastagbél bal oldalán megvastagodás látható!A széklet üritése:minden étkezés után megy a hasa!És nem folyamatosan,de alhasi és gyomor fájdalomra panaszkodik!2010ben volt végbél,és gyomor tükrözésen,mivel akkor is hasonlo panaszai voltak!A végbél negativ,a gyomor gyulladást mutatott,illetve epekővel meg is műtötték!Azóta szedi a gyógyszereket rendesen!édesanyám elmondása szerint az ultrahangos azt mondta neki hogy gócok is találhatóak a vastagbélbe,de ez a papiron nem szerepel!Pár hónapja mamámnál máj és hasnyálmirigy áttétes gyomor daganatot diagnoztizáltak!Ennek hatására kűldtük el orvoshoz,és csinálták meg a tumor makereket!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ez az Uh lelet és a hasmenéses széklet felvetheti a vastagbél daganat lehetőségét. Mindenképp gastroenterologushoz kell menni és vastagbél(nem végbél!) tükrözést kell csinálni. De gondolom ezt a vizsgálatokat kérő háziorvos is tudja. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Zsuzsanna! Problémám a következő. A számban régóta van kettő, szemölcsnek kinéző valami…

    Kedves Zsuzsanna!

    Problémám a következő. A számban régóta van kettő, szemölcsnek kinéző valami ami problémát nem igen okoz, néha mikor megsértem, akkor fáj. Ma elmentem szájsebészhez, mert mégis idegesít és azt mondta, hogy azok szövet szaporulatok és holnap lefagyasztják őket. Azt is mondta, hogy ez nem gond, d azért kell lefagyasztani, hogy később se legyen az. Ami aggaszt, hogy még mielőtt lefagyasztják, vesznek belőle szövetmintát. A kérdésem az, hogy ha nincs baja, akkor miért vesznek mintát belőle? Hiszen a szemölcs lefagyasztása előtt sem vesznek mintát abból. Vagy ez a szokásos eljárás?

    Nagyon köszönöm a válaszát előre is!

    Üdvözlettel:

    András

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves András! Mert ez nem szemölcs és a lefagyasztás után már nem lehet tudni, hogy mi volt az. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Szerző

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész