A betegek kérdései (5319)

  • Tisztelt Doktornő! 4 hete szültem hüvelyi úton. Norcainos kúpot kezdtem használni, mert fáj…

    Tisztelt Doktornő!

    4 hete szültem hüvelyi úton. Norcainos kúpot kezdtem használni, mert fáj és vérzik "akkor", és ez az egyetlen, ami használ (nem aranyerem van). Azt tapasztaltam, hogy a kúp nehezen marad bent, mintha nem tartana rendesen a záróizom. Fog ez javulni idővel? Vagy hamarosan szakrendelést kell felkeresnem? Mit lehet tenni? A kúp még csak hagyján, de a renyhe záróizom tud egyéb kellemetlenséget is okozni. Míg itthon vagyok nem probléma, de ha társaságba megyek, ciki.

    Köszönöm,
    E.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A fájdalom és a vérzés nem függ össze a záróizom renyhe müködésével. Gondolom berepedése lehet , vagy nem tudom a gátmetszéssel , ha volt, mi van. Biztos , hogy a záróizom müködés fog változni még. Minden esetre javaslom keressen fel sebészt. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • o napot kivanok!a kovetkezo kerdessel fordulok onhoz:35 eves fefi vagyok erdelybol par napja…

    o napot kivanok!a kovetkezo kerdessel fordulok onhoz:35 eves fefi vagyok erdelybol par napja jobboldali herefajdalommal fordultam urologushoz,diagnozis jobboldali epididimitis kezees tavanic 500mg naponta es gyuladascsokkento arcoxia 60 mg⁄nap
    a tunetek csendesdtek de meg tart a fajdalom,4 napi kezeles utan,meg kertem egy orvosi velemenyt ugyanaz a diagnozis.azt szeretnem kerdezni,hogy menyi ido alatt gyogyul meg?az urologus azt mondta ,hogy ajanlott a szexualis ovszeres kapcsolat mert igy kitakarodnak a bacilusok,ez nekem nagyon fura,mert nem vagyok most kepes semmifele kapcsolatra ,a stresz miatt!ugyanebben a periodusban baratnomnek is vizeletfertozese van,kapcsolat lehet a ketto kozott?vizletfertozes elott pedig valamifele valadek foyasa volt miutan vakaciorol jottunk termalviu furdorol,mindezek kapcsolatban lehetnek?(nogyogyasz kezelte mindkettonknek tinizol tb irt fel!a vizelet eredmenye nalam normalis .nagyon stresszel a dolog,azert fordultam onhoz,mert nem tudom menyi ido alatt varhatok teljes felepulest !koszonom!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom mennyi ideig tart, de ha fertőzésből önt és a társát is kikezelték, akkor valóban a sexuális élet jót tesz a gyógyulásnak. Ne aggódjon annyira. üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt doktornő!

    Voltam protólógusnál mert évek óta a székelésnél a wc kagyló tiszta élénk szinű vér.Nem nagyon foglalkoztam idáig vele,mert volt hogy akár félévig sem volt.de már mostanába akár 2hetente.Végbéltükrözésnél semmi mást nem találtak csak 15cm-nél polipot fél cm-iset.amikor… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nagy valószinüséggel aranyér okozza a panaszát. Ha jól értem a vastagbél tükrözés is megvolt és negativ. Keressen fel a rendelésemen , ha teheti, vagy menjen el másik sebészhez.… Még több

  • Tisztelt doktornő! Ezek a régi leleteim Ágyéki kiszakadt gerincsérvem van , van egy októberi…

    Tisztelt doktornő! Ezek a régi leleteim
    Ágyéki kiszakadt gerincsérvem van , van egy októberi leletem és egy mostani . Állapotom változatlan 1-2 havonta kb 1 hétig tartó nagy fájdalamam van utána szinte teljesen elmúlik.
    Az lenne a kérdésem hogy a mostani mri lelet mit tartalmaz és a sérv állapota jobb vagy roszabb.


    Októberi lelet: 2011

    A lumbalis lordosis szabályos.
    Az L.IV és L.V: discus dehydrált és elvékonyodott. Az L.IV. discuson bal oldalon paramedialis localisatioban hernia látható, ami kb 1.5 cm-rel csúszott a caudalis irányába. A durazsákot a bal L.5. gyöktasak eredésének szintjében comprimálja. A discussal szomszédos zárólemezek mellett Modic I-II stádiumú osteochondrosis jele látszik. A csigolyákban más pathológiás eltérés nincs. Intraduralisan nincs kóros eltérés A Conus az L.I csigolya szintjében végződik.

    Orvosi vélemény:
    L.IV. discus hernia mutatható ki, L.IV. és L.V. discopathia jelei mellett

    : 2012

    A lumbalis lordosis megtartott. A sacrum dőlése szabályos Az ábrázolt gerinc szakaszon minimális degeneratív eltérések vannak,az L.IV.-V csigolyák szomszédos zárólemezein MODIC 2 -es degenerati látható. Az alsó két lumbalis discus a T2 méréseken degeneratiora utaló jelvesztést mutat. Az L.IV.-V. discus ellapult rajta bal oldalon egy nagy méretű median hernia található, ennek vastagsága a 8-9 mm-t is elérik.Ezen hernia 2010 október 22.-én készült vizsgálat anyagával összehasonlítva nagyságában mérsékelt fokú progressiot mutat.
    Az L.V.-SI discus mérsékelt fokú protrusioja látható, hernia nem igazolható. Egyebekben az ábrázolódott lumbalis discusok relative épek .
    A conus az L.I. csigolya magasságában végződik.

    Orvosi vélemény:
    Hernia disci intervertebralis L.IV.-V. 1.s., a legutóbbi vizsgálat képanyagával összehasonlítva mérsékelt fokú progressió látható.
    Egyebekben status idem.




    Tisztelt Doktornő!
    A combomtól lefele térdig szór a külső oldala. A térdemtől lefele sokszor elzsibbad az egész lábam és égő bizsergő érzésem van éles fájdalom kíséretében. A térdem az erős fájdalom érkezésekor össze akar csuklani egy pillanatra és oda kell figyelnem ,hogy ne essek el.
    Voltam a háziorvosnál aki tramadolor 150 helyett amit idáig szedtem felírt tramadolor 200-at és írt beutalót az idegsebészetre. Ide 1.5 hónap múlva kaptam csak időpontot. Addíg mit javasol? Nem súlyosak ezek a tünetek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az MR vizsgálat kisfoku rosszabbodást mutat. A tramadol nem biztos , hogy jó fájdalomcsillapitó erre. Próbálja meg helyette plÍ: az Algoflex fortét 2x1-et naponta. Mindenképp menjen idegsebészhez. Üdvözlettel:dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Volt egy balesetem, két egymás melletti csontig hatoló vágás a mutatóujjamon.…

    Tisztelt Doktornő!


    Volt egy balesetem, két egymás melletti csontig hatoló vágás a mutatóujjamon. Inakat, mindent összevarrtak, két hét után varratot szedtek majd rá két napra húzódik, fáj a seb. Fertőzés idáig nemvolt. De be van gipszelve, majd a jövőhéten kell visszamenni. Nem lüktet, nincs láz de jobban fáj mint előtte. Lehetséges hogy elfertőződött vagy varratszedés után természetes hogy jobban fáj?


    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Menjen vissza az operáéló orvoshoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm, Én egy 19 éves lány vagyok. Egy ideje visszatérő jelenség, hogy hirtelen, erőteljesen…

    Üdvözlöm,
    Én egy 19 éves lány vagyok. Egy ideje visszatérő jelenség, hogy hirtelen, erőteljesen elkezd viszketni a tenyerem, vagy a lábfejem. Olyankor 5-6 percig őrülten viszket, és vakarnom kell. Amikor ez elmúlt, bőrpír jelenik meg az egész bőrfelületen, meleg lesz, és feldagad. Nem állok gyógyzeres kezelés alatt, antibiotikumot nem szedek. Általános allergiateszt nem mutatott allergiát.
    Mi lehet a probléma?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Sebész vagyok, nem a szakterületem a problémája. Belgyógyászhoz forduljon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 11 napja volt anyajegy eltávolításom, tegnap szedték ki a varratot. Azt mondták,…

    Tisztelt Doktornő! 11 napja volt anyajegy eltávolításom, tegnap szedték ki a varratot. Azt mondták, hogy 2 hétig nem érheti nap. Ma viszont (véletlenül) 1-2 percig érte a nap. Lehet ebből valami gond, mert már szépen gyógyul a seb, a var is jön le róla. Vagy csak azért nem érheti nap, hogy ne nagyon maradjon meg a helye?
    Köszönöm válaszát!
    Amanda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Amanda! 2-3 perc nem számit, de ha lehet ne napoztassa a sebet, mert csunya vaskos , durva heg lesz. Üdv özlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    A subklinikai hypothirerosis,illetve I.osztályú jobboldali diffuz strúma és a tiszta cholesterinomae (6,99 LDL) között lehet e tankönyvi összefüggés?
    Elviselhetetlen a hőingás,hizásba vagyok és a hajam is hullik.
    Voltam kvantitativ vérképen,UH-n,később… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem az én szakterületem, de a hypothyreosis és a magas cholesterin nem függ össze . A Xeter nem váltható ki. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Édesanyám miatt irok Önnek.Emlitette egy régebbi válaszába,hogy nagyon…

    Tisztelt Doktornő!

    Édesanyám miatt irok Önnek.Emlitette egy régebbi válaszába,hogy nagyon nem mindegy milyen fajta mellékvese daganata van valakinek.

    Neoplasma benignum-A mellékvese jóindulatú daganata D3500

    AP:297

    Magasabb AP kontrollálandó,2 év múlva kontroll.

    Sajnos,a vérnyomása viszont nagyon borzasztó,amióta ez megvan,szóval jól tetszett emliteni hogy okozhat ilyet,mert csinál is.De ezt úgy kell elképzelni hogy hol 118⁄80 hol 160⁄100-naponta változik,de ha a 130⁄80-at eléri nagyritkán akkor nagy az öröm.Már kétfélét is szed rá a Tolura 80-asat,meg még valamit.A 40-es Tolurát emelték fel 80-ra közben.

    Kérdésem az egésszel kapcsolatban:A mellékveséből fakadó kontrollálhatatlan vérnyomással akkor együtt kell-e élni?

    Kialakulhat-e ebből kardiovaszkuláris betegség,hosszú távon?

    Meg a másik,hogy az AP az mi lehet a leleten.

    Válaszát nagyon köszönöm!

    Ui:Persze értem én valahol hogy ilyen mirigyes daganatot kényes dolog operálni,csak nem tudom mit lehetne tenni hogy édesanyám vérnyomása rendeződjön,a fia vagyok azért az ijedelem.

    Üdvözlettel:János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves János! Nem biztos , hogy az a jóindulatu mellékvese daganat a vérnyomásingadozás oka. A vérnyomás beállitása kell, ha másképp nam megy, akkor korházi körülmények közt. Ezek az értékek azonban nem olyan rosszak, hogy ennyire aggódni kellene. Az AP alkalikus phosphatase lehet. Kérdélsével belgyógyászhoz forduljon. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    Elöljáróban nagyon örülök hogy a szabadságáról visszatérve ismét van lehetőség kérdésfeltevésre és egyben szép nyarat is kívánok!

    Az egyik problémám az hogy a végbelemnél időnként késszúrásszerű fájdalmat érzek,de nem véres a székletem.Lehetséges… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A végbél panaszát okozhatja a hasmenés kiatti nyálkahártya és bőr gyulladása, aranyér, végbél berepedés. Más-más a therápia. A Chinotalt szedheti. Mutassa meg sebésznek a végbelét.… Még több

  • Kedves doktornő! mindkét lábujjamon évek óta elszineződött a köröm.Egyszer már az egyik magától leesett, de ugyanúgy az új köröm is barnás szinű lett.Most mindkét lábujjam fáj, ha megnyomoma körmöm felett, és keményebb is bör. Ha megnyomom pillanatra fehéres, majd mintha vissza áramlana a(… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Látatlanban nem tudom mi lehet az oka. Forduljon bőrgyógyászhoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő!

    Az alább leírt zsírmirigyet szeretném sebészeti úton eltávolíttatni. Azt szeretném kérdezni, hogy körülbelül mennyi lehet a gyógyulási idő, mikor sportolhatok - úszhatok, kerékpározhatok - újra, mert ettől függően végeztetném el most, vagy csak majd télen. (63… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Sándor! Ez egy rövi9d , kb 5-10 perces ambulans mütét , kis kb 3-4 cm-es vágással jár. Végig sportolhat, kivéve uszás (2-3 hétig) Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó napot! nekem olyan problémám van hogy a jobb mellem jobb belső felső negyedében a bordaporctól…

    Jó napot!
    nekem olyan problémám van hogy a jobb mellem jobb belső felső negyedében a bordaporctól el nem választható csomó van...ez mit jelent két héttel ezelött 7mm es volt de most nem mérték le sőőt megfelelő tájékoztatást sem kaptam a dologról,nyomásra érzékeny annyit mondtak hogy nem mellel függ össze és vagy a sebészetre vagy ortopéd sebészetre menjek...Ön szerint kell aggódnom a csomó miatt? és sérülésem nem volt hogy ez okozta volna....

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Látatlanban nem tudom mi lehet, talán atheroma(faggyumirigy) Menjen sebészhez. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Mellplasztika ⁄több mint 2 hónapja⁄ az egyik mellem alsó részén lyuk van,…

    Tisztelt Doktornő! Mellplasztika ⁄több mint 2 hónapja⁄ az egyik mellem alsó részén lyuk van, ami fölfelé 2-3 cm hosszú lehet, nem forrt belül össze, kevés v.barnás híg váladék jön belőle. Viszont nagyon szeretnék strandon vagy a Velencei tóban fürödni. Doktor Úr tud e olyan megoldást, amivel vízmentessé lehetne tenni a lyukat? a bejárata kb. fél cm. Orvosom szabadságon van. Válaszát várva, köszönettel:

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet kapni vizhatlan kötszert a patikában.( pl: Mepore pro stb. ) Olyannal ragassza le. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő!

    38 éves férfi vagyok. Már 1 éve szinte elviselhetetlen végbéltáji viszketéssel küzdök. Kipróbáltam a gombaellenes krémeket, popsikrémeket, de nem használtak. Volt vérvizsgálatom, székletvizsgálatom, negatív lett.
    Felkerestem proctológus szakorvost is, aki… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha nem aranyér okozza a panaszt , akkor bőrgyógyászati jellegü. Okozhat ilyet cérnagiliszta is. Ez 1 tabl Vermox bevételével elózhető. Lehet az oka banális mosószer, ruhafesték… Még több

  • Kedves Doktornő!
    Nem tudom,hogy panaszommal önhöz kell e fordulnom de remélhetőleg igen!
    Én 30 éves fiu vagyok. A problémám a következő 4-5 napja a végbél nyílásom környékén elkezdtem viszketni.(Enyhén szúró és viszkető érzés) Előtte elég csípős és fűszeres ételt ettem és azt gondoltam… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Sebészhez menjen. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktorno! 2 honapja mutottek fissura ani-val. Nincsenek panaszaim,de a kialakult…

    Tisztelt Doktorno!

    2 honapja mutottek fissura ani-val. Nincsenek panaszaim,de a kialakult "borfuggony"(a repedes folytatasaban) az elulso iven, a gatnal meg mindig nem tunt el! Nincsen begyulladva,nem okoz panaszokat,de esztetikai szempontbol zavaro szamomra. Kerdesem,hogy eltuntetheto-e ez a fajta borkinoves? Letezik erre egy kulon muteti beavatkozas? (Azt gondoltam a mutet utani gyogyulassal eltunik majd,de sajnos nem igy lett.) Koszonom valaszat!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet , hogy a bőrfüggeléket le lehet vágni újabb mütéttel, de nem tudom milyen mütétet végeztek. Keresse meg az operáló orvosát és beszélje meg vele. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Üdvözlöm! Kb. 3 hete aranyér műtéten estem át. Problémám, hogy egyébként abszolút nem híg széklet…

    Üdvözlöm!
    Kb. 3 hete aranyér műtéten estem át. Problémám, hogy egyébként abszolút nem híg széklet ürítés után még 2-3 órán keresztül székletszerű híg váladék szivárog, ami később megszűnik, következő székletig nem jelentkezik. Kérdésem arra irányul, hogy ez természetes-e ennyi idő után, vajon meg fog-e szünni?
    Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Lehet természetes, ha még nyitottak a sebek. Ennek a sebek gyógyulásával meg kell szünni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! A 23 éves leányomnak,kb 7 éve volt egy térd műtéte.⁄2 cm-es porc letörött…

    Tisztelt Doktornő!

    A 23 éves leányomnak,kb 7 éve volt egy térd műtéte.⁄2 cm-es porc letörött belőle⁄Sajnos azóta is, főleg terhelésre ⁄ sok állás⁄ nagyon bedagad a térde,előfordul,hogy a bokája is.Évekkel ezelőtt több orvosnál is voltunk,nem mondtak rá semmit.Ön szerint ez a dagadás normális?

    Előre is köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Szerintem nem normális. Orthopédhez kell menni, vagy az operáló orvosát keresse meg. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktorno! 2 honapja volt egy trombotizalt aranyerem amit megnyitottak,szepen meggyogyult.2 hete viszont atestem egy vastagbeltukrozesen,ami utan par nappal megint nem stimmelt valami.Most mar 5 napja nagyon kinzoan viszket a vegbelnyilasomnal,zuhanyzaskor ha hozzaerek,oruletesen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Monika! Lehet aranyér, de inkább mutassa meg sebésznek. Kanmilla nem jó, zsiros krém (pl: bébi popsikrém ) kell. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna