A betegek kérdései (5271)

  • Tisztelt Doktornõ! Remèlem attó függetlenül hogy babàról van szó,megvàlaszolja kèrdèsem. Kislànyom…

    Tisztelt Doktornõ!
    Remèlem attó függetlenül hogy babàról van szó,megvàlaszolja kèrdèsem. Kislànyom 7 hónapos,mikor tettem le,az apja nem làtta,ès visszakèzbõl a baba kutacsàba csapódott a könyöke. Koppant nagyot,majd keserves ordìtàs következett. Telefonàltam össze-vissza,egyszerûen semelyik kórhàz nem veszi fel a telefont. Amelyik fel is veszi,hàt nem ooda tartozunk vàlasz jön. Lehet ebbõl nagy baja a babàmnak?? Nyûgösebb mint szokott,a szeme pàrhuzamosan mozog, az ebèdjèbõl jött vissza,feje teteje piros,de mèg púpot nem làtok. Honnan tudhatom,hogy ebbôl ne adj Isten valami maradandó kàrosodàsa lehet?Soha nem aggódtam ennyire,kètsègbe vagyok esve.
    Tisztettel: Adrienn.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Adrienn! Nem telefonálni kell , maximum a gyerekorvosi ügyeletre, vagy bevinni a gyereksebészeti ügyeletet adó kórházba. Ezt az ágynyilvántartó meg tudja mondani. Én mindenképp megmutatnám orvosnak, mert ha nagy volt az ütés, az okozhatott akár agyrázkódást is. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Sajnos nincsenek nálam az orvosi papírok és egyébként se várnám el hogy…

    Tisztelt Doktornő!

    Sajnos nincsenek nálam az orvosi papírok és egyébként se várnám el hogy így mondjon véleményt, mégis magyarázatot keresek...nagyon leegyszerűsítve a kérdést: ha a has tapintása során "kis almányi terime tapintható ami kissé érzékeny" létezik hogy az ultrahangon az nem látszik?

    Sajnos az ultrahang vizsgálat eredményét a doktornő már nem látta és nem értékelhette.

    Egyébként CT vizsgálatra (is) lett továbbküldve.

    Köszönettel: Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anita! Nem nagyon hiszem, hogy ha tapintható kisalmányi elváltozás van, hogy azt az UH nem látta, inkább nem tudja eldifferenciálni, ezért kell a ct. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktor Nő! Hónapok óta tartó bőrtüneteim miatt kórházba kerültem, legfőképpen egy…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Hónapok óta tartó bőrtüneteim miatt kórházba kerültem, legfőképpen egy nemgyógyuló seb miatt.Kérném Önt, fordítsa le nekem a szövettani eredményeimet,hogy pontosan mik azok, amik le vannak írva,mit jelentenek amiket találtak és mi a bajom,hogyan kell értelmeznem a leletemet és mennyire nagy a baj?

    Válaszát előre is köszönöm!



    2.kórszövettani lelet:
    5mm átmérőjű sárgás szövetkorong szőrszálakkal.(1F+)

    A bőrkorong hámja papakeratoticus hyperkeratosist,
    irregularis psoriasiform hyperplasiát,hypergranulosist mutat.
    A hámban jelzett intercellularis vizenyő,
    a fagyasztott metszetekben lymphocytás exocytosis észlelhető.
    A dermisben vvt.extravasatioval kísért,enyhe superficalis perivascularis
    lympho-histiocytás beszűrődés található.
    A lobsejtek között kevés eosinophil granulocyta is fellelhető.
    A subcutan zsírszövet megtartott szerkezetű.DIF-vizsgálattal
    az érfalakban granularis complement lerakódás észlelhető,
    immunglobulinok nem mutathatók ki.

    Diagnózis:
    Chronicus spongioticus dermatitis.Pyoderma gangrenosum jelei nincsenek a mintában.Dermatitis k.m.n.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom leforditani és nincs is értelme. A diagnosis magyarul :bőrgyulladás ismeretlen eredetü. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • T.K.vagyok.Drága Drnő !!!Köszönöm meg tisztelő válaszát ,nem tudom jól írtam e le ,de nekem egyszer…

    T.K.vagyok.Drága Drnő !!!Köszönöm meg tisztelő válaszát ,nem tudom jól írtam e le ,de nekem egyszer volt olyan hogy székelés útán nagyon véres volt a papír.mint mikor azt hitem menstrúálok.De ez csak akkor volt ,viszont azóta bököd,székelési ingerem van ,és víszked.Ez így is aranyérre utaló jelek? Vagy menjek orvoshoz ,de csak két hónap múlva lesz rá lehetőségem.Elnézést hogy újból zavartam.Tiszteletem

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Látatalanban nem tudom biztosra mondani, hogy aranyér, de lehet. Minél előbb menjen orvoshoz, legalább a háziorvosának mutassa meg. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő. Mult héten voltam feleségemmel hasi ultrahangon, és azt szeretném kérdezni,…

    Tisztelt Doktornő.

    Mult héten voltam feleségemmel hasi ultrahangon, és azt szeretném kérdezni, hogy a következő latin szavak mit jelentenek?

    hepar mk lebenye tömött, echodus.Cholecysta kp tág.


    Ezekre a kérdésekre várom szíves és kielégítő válaszát!!⁄ nejem 58.-éves⁄

    Kérem a válaszát szíveskedjék e-mailbe elküldeni a címemre!

    suleerno@t-online.hu


    Tisztelettel:
    Süle Ernő GYŐR
    Tel:20⁄526-53-13

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    válasz emailben

  • Tisztelt Doktornő! Vasárnap kezdődött a problémám hasmenéssel,ami hétfőn délre elmúlt.Délután…

    Tisztelt Doktornő!

    Vasárnap kezdődött a problémám hasmenéssel,ami hétfőn délre elmúlt.Délután viszont roppant erős hasi görcsökkel tért vissza, és 2 óra alatt 10 alkalommal volt híg,véres-nyákos hasmenésem.A fájdalom elviselhetetlen volt és székelésre fokozódott.Kórházban uh+rtg eltérés nélküli, csak a vakbél volt tágabb a szokásosnál, vérképben csak fehérvérsejtszám emelkedés volt.Jövő héten csütörtökön várnak a gasztroenterológián. Azért írok Önnek, mert bár már nincs hasmenésem, de naponta legalább szintúgy 10 alkalommal van ilyen krémes-nyákos széklet,ami hasi görcsökkel párosul.Az éjszaka is felébredek rá.Néha csak simán véres-nyákhalmaz ürül,amit észre sem veszek,hogy kijön. Viszont nekem volt egy kizáródott aranyerem 2 hónapja,amit "féltek".Tegnap óta lüktet egy pontban a végbelemnél valami, szurkált,viszketett is.Nagyon félek,hogy visszajön az aranyér.Neogranormonnal jó,ha kenegetem? És nedves popsitörlőt ha használok? Nem tudok elmenni orvoshoz,mert félek,hogy útközben jön rám a székelés, faluban lakom ráadásul. Ez amúgy bélgyulladás lehet? A Nospa,Algopirin és Smecta por jó rá? Köszönöm a segítségét! Üdvözlettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Valószinü bél gyulladásos megbetegedése lehet. Ezt majd a colonoscopia kimutatja. Az aranyerére ne a Neogranormont használja, hanem pl. Reparont. Kicsit tegyen az ujjára székelés után és azzal a kenőcsös ujjal nyomja vissza a kis csomót a bél felé , amit ott érez, és ugy csukja be a végbélzáróizmot. Nem kell benyulni!!A bélgyulladásra szedheti aNo-Spa-t (3x1-2) , és a diéta a legfontosabb . (száraz főtt rumpli, rizs, piritott dara, főtt hús) Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jó reggelt!!! Drága Dr.nő olyan kérdésem lenne,hogy egy hete székeléskor véres lett a törlő papír,friss…

    Jó reggelt!!! Drága Dr.nő olyan kérdésem lenne,hogy egy hete székeléskor véres lett a törlő papír,friss vér,de azóta nem. akkor csak egyszer.Igaz előtte is szokott lenni hogy a papíron pici apró vér pont volt de ez már nagyon régóta,elmúlt újból lett.Valamikor nagyon régen volt aranyér problémám de akkor valamilyen kúpot kaptam és meg gyógyult.Most 2 hete kezdetem el biciklizni nem tudom hogy ennek van e köze hozzá? Jelenleg annyi a problémám hogy úgy érem hogy székelési ingerem van ,székletem normális napi egyszer ,azóta sem volt vér még most pont szerűen se, kicsit viszket ,szúr.Sajnos a munkám miatt csak két hónap múlva tudok menni .Legyen szíves tanácsot adni mert kicsit meg ijedtem ,mert a családomba mindkét ágról voltak ilyen problémák.Én jelenleg ötven egy éves vagyok.Várom válaszát és előre is köszönöm.T.K

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves T.K.! Gondolom aranyere lehet. Ne törölje durván és egyen sok rostosat ( zöldség, gyümölcs) , mert akkor lesz könnyen kinyomható széklete. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • A hónap elején pontosan harmadikán volt aranyér műtétem és még mindig úgy tudok székletet produkálni…

    A hónap elején pontosan harmadikán volt aranyér műtétem és még mindig úgy tudok székletet produkálni hogy először eléggé erőlködnöm kell,és csak utána jön.Pedig még egyszer sem volt kemény a székletem.Kisebb vérzést is látok meg érzem hogy kitüremkednek az erek mikor erőlködöm. Ön szerint mi lehet a baj?Nem erőltettem meg magam semmivel vigyáztam hogy semmi olyat ne csináljak és ne egyek.Lehet hogy a műtét nem sikerült?Jövő héten csütörtökön kell kontrollra mennem.Előre is köszönöm a válaszát.Ui: Doppleres ligaturatot végeztek rajtam.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Azt hiszem az lehet az ok, hogy nem lazitja el a záróizmát eléggé. Annak nincs jelentósége, hogy milyen vastagságu a széklet. Még vérzés lehet. Türelemmel várja ki a kontrollt. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! TB ellátás keretében szeretném a lágyéksérvemet lakaroszkópos műtéttel…

    Tisztelt Doktornő!

    TB ellátás keretében szeretném a lágyéksérvemet lakaroszkópos műtéttel megoperáltatni. Szabadon választhatok kórházat az ország területén?
    Mely kórházakban végeznek ilyen műtétet? Olyan helyre szeretnék menni, ahol nagy az ilyen műtéti tapasztalat, rendelkeznek a legújabb technikával és a legjobb a gyógyítási statisztikájuk.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Nem tudom , hogy melyik kórházban végeznek igy mütétet . Elvileg a területileg illetékes szakrendelőbe menjen, ahonnan be tudják utalni. Az operáló orvos dönti el, hogy lehet-e egyáltalán laparascoposan operálni. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! a kislányom nyolc éves elesett és eltört a kulcscsontja.a röntgen lelet szerint:a…

    Tisztelt Doktornő! a kislányom nyolc éves elesett és eltört a kulcscsontja.a röntgen lelet szerint:a bal clavicula kp. és lat. harmadának határán két csontszélességnyi dislocatioval,némi összecsúszással járó harántfractura van.
    A röntgenkép számomra ijesztő de nem tudom hogy a műtét vagy a kötözés a megoldás,mert a nyolcas gipszelés után sem változott a csont helyzete.
    Ön mit gondol?
    köszönöm:egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Anyuka! Nem vagyok balesetisebész , és főleg gyerekek törésével nem foglalkozom. Mindenesetre agyerektörés gyönyörüen gyógyul, korrigálja magát a csont a növekedéssel. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Doktornő! A következő problémám van:a napi széklet egy része,van mikor nagyrésze, elvékonyodott…

    Kedves Doktornő!
    A következő problémám van:a napi széklet egy része,van mikor nagyrésze, elvékonyodott és bordázott.Ez több éve így van.Régebben ritkán volt tapasz
    talható.Székletem naponta van,néha hirtelen hasmenés,máskor nehezen megy.Pajzsmirigyrák műtétem volt szeptemberben,még nem sikerült beállítani a hormonegyensúlyt,s emiatt nem foglalkoznak addig vele.Igazából az állagváltozás előtte is fennállt,de a hasmenés nem volt ilyen sűrű.Most napi 2-3szor van.Kb.5 éve végbélproblémák miatt voltam orvosnál,akkor a Dr,nő nem csinált tükrözést,mert azt mondta,hogy nagyobb kárt teszünk mint hasznot,ugyanis összenövéseim vannak.Volt egy perforált vakbélműtétem és két császármetszés a has közepén,és több kisebb sérv is van.Kérdéseim:le het hogy béldaganatom van?S lehet-e,s kell-e tükrözést csinálni?⁄az elvékonyodott széklet kb.kisujj vastagságú⁄
    Tisztelettel köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! A panaszőának semmi köze a pajzsmirigyéhez. Feltétlen menjen sebészhez. Lehet csupán csak aranyér a vékony bordázott széklet oka, és a hasmenést okozhatja a hormonszint is , de a végbélrák sem zárható ki. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr. Nő! De igen,szóba jött a műtét,de amíg tudják addíg halogatják,mert azt mondták…

    Kedves Dr. Nő! De igen,szóba jött a műtét,de amíg tudják addíg halogatják,mert azt mondták elég kockázatos és utána szövődményei lehetnek.Nagyon el vagyok keseredve,mert a gyógyszerek nem segítenek a műtétbe ilyen kockázatokkal pedig nem szeretnék belemenni. ⁄Eddíg 2 műtétem volt és mindkettő félresikerült ami a mai napig fájdalmakkal és idegbénulással jár!⁄ Akkor törődjek bele,hogy 35 évesen így kell leélnem az életem?Ön mit tanácsol?Egy ilyen műtét amúgy hány napi kórházi bent létet vesz igénybe?Köszönöm a válaszát!Minden jót kívánok! Üdvözlettel: Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Hajnalka! Csak a mütétet felajánló orvos tud válaszolni a kérdéseire. Ő ismeri a leleteit és ő tudja , hogy milyen mütétet tervez. Nem tudom milyen mütéteti voltak , de nem azokból kell kiindulni. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Jo napot, Pár napja vettem észre hogy a vegbelnyillasomnal kitűremkedes talalhato,ami mar egy…

    Jo napot,
    Pár napja vettem észre hogy a vegbelnyillasomnal kitűremkedes talalhato,ami mar egy picikét nagyobb azota.
    Aranyerre gondoltam,de semmiféle fájdalmam és tünetek nincsennek.
    Kenoccsel kezelem.
    Sajnos csak 1 hónap múlva tudok elmenni orvoshoz mert külföldön vagyok.
    Van okom a félelemre?
    Előre is köszönöm válaszát,

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha aranyér, akkor nem kell fájnia és nincs jelentősége , ha csak egy hónap mulva megy vele orvoshoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuszanna

  • Lassan 2 hónapja vagyok műtve heresérvvel, sok kérdést tettem már fel köszönöm válaszait. Az…

    Lassan 2 hónapja vagyok műtve heresérvvel, sok kérdést tettem már fel köszönöm válaszait.
    Az lenne a kérdésem, hogy mennyire természetes pl. biciklizés közben van mikor a műtött részel(jobb felől van) ellentétes rész úgymond húzodik vagy enyhén fáj , vagy nagyon enyhén belenyílal, tehát a bal felemen, pont olyan magasságban ahol van jobbfelől a hegg.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Nem hiszem, hogy van jelentősége. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Azt még elfelejtettem megírni, hogy Provera 500 mg-ot kell szednem naponta.…

    Tisztelt Doktornő!
    Azt még elfelejtettem megírni, hogy Provera 500 mg-ot kell szednem naponta. Ezt mire kaphattam, azon kívül, hogy hormonpótló...? Annyi mellékhatás írtak le, hogy szörnyű, és nincs olyan, hogy kevésbé, vagy ritkán fordul elő..., ijesztőnek hat.
    A vese problémánál igazolódott a magas vérnyomás oka, - csak eddig hiába mondtam mindenkinek, inkább vérnyomáscsökkentőt kaptam, pedig nem csak este volt 156-178, hanem reggel is. Mára már reggel 118-128 között van, és estére 133-144 közé kúszik fel, dehát kicsit stresszes is a munkám. (Lehet, hogy a CT is ki fogja mutatni, és akkor... Jó, ne reménykedjek, mert biztos ez a protokoll, csakhát meg szerettem volna úszni az újabb besugárzást.)
    Tisztelettel köszönöm válaszát: Évi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Éva! továbbra is csak az előbbi választ tudom megismételni. A mellékhatások minden gyógyszertájékoztatón le vannak irva, a cég igy védi magát, de ez nem jelenti azt, hogy önnek is lesznek ilyen tünetei. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném, ha értelmezné számomra a CT leletemet: "Összehasonlítva az előző…

    Tisztelt Doktornő!
    Szeretném, ha értelmezné számomra a CT leletemet:
    "Összehasonlítva az előző évi vizsgálattal:
    A pleura sinusokban folyadék nem látható.
    Az ábrázolódó basalis tüdőterületeken parenchymas árnyék nem mutatkozik.
    Paraaorticusan az infrarenalis szakaszon bal oldalon 33x36x37 mm-es éles szélű lágyrész denzitású képlet látszik, mely az aorta faltól nem választható el biztonsággal, ettől distalisan néhány kisebb 8-10 mm-es lágyrész képlet is ábrázolódik. A bal vese üregrendszere, valamint az urether kezdeti szakasza tág, az urether kb. a fent jelzett képlet magasságáig követhető, 9-10 mm átmérőjű. A késői felvételeken csak a jobb vese üregrendszerében látszik kontrasztanyag, a bal vese kiválasztása elhúzódó, késik.
    Intrahepaticusan körülírt eltérés nem jelent meg.
    A kismedencében műtéti állapot. A hólyag jobb oldali dorso-lateralis kontúrja mellett 42x18 mm-es lágyrész denzitású képlet látszik, mely inkább ileum részlet lehet (per os kontrasztanyag hiányában ez biztonsággal nem ítélhető meg). Egyebekben változatlan status.
    Vélemény: A stanusban progresszió. Stp. exstirp. tot. HAsi lymphadenomegalia, mely következmményes bal oldali elfolyási akadályozottságot okoz - prehydronephrosis l.s."
    Ismét hasi-kismedence CT-re küldtek "besugárzás tervezés céljából paraaortalis regio besugárzását tervezik (belly board)".
    4 éve tünetmentes vagyok, akkor volt 27 hasi besugárzás. Mostanábanvolt egy erős bélgyulladásom (?), de nem tudták biztonsággal megállapítani. A vizsgálat alatt még voltak enyhe tünetek, de sokkal jobban éreztem magam, mint amikor a gasztroenteorológus vizsgált két hónapja. Nem lehet, hogy a bélgyulladás miatt nagyobb a nyirokcsomó? Ilyenkor már besugárást alkalmaznak?
    Tisztelettel köszönöm válaszát: Évi (Pár hete is én írtam a béltüneteimről, de az nem volt probléma a vizsgálatkor, úgy ahogy a doktornő is jelezte felém. Köszönöm.)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Kérem, hogy a kezelőorvosával értelmeztesse a ct leletét. Igy ő fogja megmondani azt is , hogy a besugárzás miért kell és mi várható tőle. Ez nem az én szakterületem. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Holnap reggel kisebb nőgyogyászati műtétem lesz. Az elmúlt 3 napban nappalos…

    Tisztelt Doktornő!

    Holnap reggel kisebb nőgyogyászati műtétem lesz.
    Az elmúlt 3 napban nappalos 12 órás műszakban dolgoztam, WC-re azóta nem tudok elmenni, nincs ingerem. Holnapra ez rendeződne, a reggeli kávé után, ahogy mindig, csakhogy ez a rituálé holnap kimarad, mert nem ihatok semmit. Ez kizáró oka lehet a műtét elvégzésének, vagy nem fogja befolyásolni?

    Válaszát előre is megköszönöm.

    Tisztelttel:

    kranyus

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Reggel dugjon be egy Glicerin kupot és akkor lesz széklete és nem fogja izgatni a mütét után. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! 18 éves lányként majdnem 2 éve jött először ki az aranyerem. Egyszer kellett…

    Tisztelt Doktornő!
    18 éves lányként majdnem 2 éve jött először ki az aranyerem. Egyszer kellett vele csak orvoshoz fordulnom, aki felírta a Detralex nevű gyógyszert, és az segített. Körülbelül 2-3 havonta elő szokott jönni, ha nagyobb megterhelést vállalok. Most egy hétre szeretnénk elmenni biciklitúrára, de nagyon félek, hogy megint kijön (egy napos tekerések után is előjön). Mit tehetnék a megelőzés érdekében? Sok rostos gyümölcsöt eszem, betartom, amiket még az orvos mondott, éppen ezért valamilyen gyógyszeres megoldást tartanék megfelelőnek. Az indulásig még 3 hetem van. Ha a Detralexet előtte kúra szerűen beszedem az segít?
    Tanácsát köszönettel várom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Az aranyérre az jellemző, hogy kijön, ha már olyan nagyfoku. Ezen gyógyszer nem segit. Nyugodtan kerékpározhat. Üdvözlettel. dr Nagy Zsuzsanna

  • Kedves Dr. Nő! A diagnózis Debrecenben a Ritka Betegségek Tanszékén állapították meg epe és…

    Kedves Dr. Nő! A diagnózis Debrecenben a Ritka Betegségek Tanszékén állapították meg epe és epeúti szcintigráfiás vizsgálattal a tüneteim alapján,de ott is 1 év kellett,hogy rájöjjenek mi a bajom.A tüneteim a következők voltak: Evés után puffadás,teltségérzet,hányinger,hányás,hasmenés⁄sárgászöld zsírszéklet⁄,teljes széklet emésztetlenség,jobb bordaív alatti szörnyű fájdalom ami a hátamba sugárzik....stb. Mindenre kivizsgáltak amire lehet: liszérzékenység,tejérzékenység,több ételre való allergia,Chron betegség,IBD,IBS,epekő,gyomorfekély,nyombélfekély...stb,de minden negatív lett.Hasi CT,UH,Röntgen,MRI,koponya CT.stb,de minden negatív lett.Még a Nutridrink tápszert sem tudom megemészteni,mert attól is puffadok és hányingerem van.A pangrol emésztőenzim sem használ amit szintén 3X2-vel szedek 1 éve.A véreredményem is normálisnak mondható csak a C-Peptid volt emelkedett amire az orvosom azt mondta,hogy kezdődő cukorbetegség.Közben a panaszaim nem múltak és csak fogytam,fogytam.Mire kértem az orvosomat,hogy nézze meg tüzetesebben,hogy miért fáj mindíg szörnyen a jobb bordaív alatt.Ekkor derült ki a vizsgálat alapján a jelenlegi diagnózis.Oddi sphincter rendellenessége.A továbbiakat pedig már tudja,mert megírtam.Jelenleg sem tudok enni semmit,mert minden kijön.Pedig lassan 1 éve SZIGORÚAN betartom a diétát és pépes dolgokat eszem inkább bébiétel formájában,de így is csak rosszabb az állapotom sajnos.Ezért kérdeztem Öntől,hogy kevés lehet a két 2 a gyógyszer hatásához?Ön szerint az előző levelemben felsorolt gyógyszerektől leghamarabb mikor várható javulás?Köszönöm a levelét!Minden jót! Üdvözlettel: Hajnalka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Hajnalka! Szerintem, ha eddig nem javult tőle , akkor nem hiszem, hogy sokkal több várható. Nem tudom , hogy mütét nem jött szóba? Nem nagyon tudok a betegségéhez igy hozzászólni. Menjen vissza a kezelőorvosához. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

  • Tisztelt Doktornő! Kippukadt a combomon egy vérhólyag. El kell mennem doktorhoz?

    Tisztelt Doktornő!

    Kippukadt a combomon egy vérhólyag. El kell mennem doktorhoz?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Zsuzsanna

    Kedves Kérdező! Ha visszért ért a vérhólyag alatt,és még mindig vérzik, akkor menjen orvoshoz. Üdvözlettel: dr Nagy Zsuzsanna

Szerző

Dr. Nagy Zsuzsanna

sebész