Sportorvos, Pécs

Kérdésed van az egészségeddel kapcsolatosan? Válassz orvost, akitől kérdezni szeretnél! Kérdezz ingyen

Nem találtad meg az orvos profiloldalát?
Fiók létrehozása most

Fizetési módok

A betegek kérdései

Kérdezz ingyen
 • pajzsmirigy

  Jó napot! Az én problémám már rég óta tart....allergiás vagyok, refluxos, állandóan nagyon fáradt vagyok, rosszul alszom, kis terheléskor szoritó érzés a torokban, nehezen kapok levegőt, puffadás, hasmenés, prosztata fájdalom, izom gyengeség, kevés energiaszint, állandó belső feszültség, düh… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Riskó Ágnes

  Kedves 23 éves fiú! Én ortopéd orvos vagyok, így nem értek a pajzsmirigy problémák gyógyításához. De biztos vagyok benne, hogy az endokrinológus belgyógyász kollégák tudnak Önnek segíteni. Jobbulást… Még több

 • Tisztelt doktornő!

  Az a bajom hogy szeretnék egy ilizarov féle lábhosszabbító műtétet esztétikai okokból viszont nincs rá pénzem. Amennyiben tudok szerezni pszichológiai igazolást akkor lehetséges lenne hogy megműtsék a lábam?

  Köszönöm a válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Riskó Ágnes

  Kedves Kérdező! Ilizarov-féle alsóvégtag hosszabbító műtétet akkor végeznek, ha az egyik alsóvégtag sokkal rövidebb, mint a másik, vagy törpenövés estén meghosszabbítható mindkét alsóvégtag, hogy… Még több

 • Milyen szakorvoshoz forduljak?

  Tisztelt Doktornő! Kb. 3 hete a lábamon, a comb hátsó részénél a térdhajlat felett van egy duzzanat. Rendszeresen mozgok (futás, torna, stb.). Fájdalom csak a terhelés után jelentkezik, épp ezért egy ideje nem futok. Szeretném, ha segítene, hogy ortopéd vagy reumatológus szakorvoshoz forduljak… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Riskó Ágnes

  Kedves Kérdező!
  Ha fiatal, ortopéd szakorvost keressen, ha idősebb, akkor a reumatológus a célszerűbb. Jó lenne egy ultrahang vizsgálat, hogy kiderüljön, mi az a duzzanat. (Részleges izom… Még több

 • kéz fájdalom

  kedves dr úr feleségem 32 éves s vagy 4-5 éve vannak neki kar csukló újak fájdalma volt orvosnál többször is de sajnos semmi érdemeset nem kapót csak annyit hogy ne gondoljon rá hogy fáj ön szerint mi lehet mitől folyhat egerböl vagyunk

  várom válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Riskó Ágnes

  Kedves Kérdező! Kérjék reumatológus szakorvos segítségét, valószínűleg tud segíteni a feleségének. üdvözlettel: R.Ágnes

 • Bütyök és csontkinövés

  Tisztelt Dr Riskó Ágnes!

  Az alábbi kérdéssel keresem meg Önt.
  A nagylábujj középső és utolsó ujjperce között egy folyamatosan növő, kerek csontszerű képződmény található, kb.1 cm-re emelkedik ki az ujjpercből, átmérője tapintással kb. 2-2,5 cm. Korábban nem okozott problémát,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Riskó Ágnes

  Kedves kérdező! A kisebesedés miatt először keressen fel egy bőrgyógyászt, aztán csináltasson egy lúdtalpbetétet. Utána jöhet az ortopéd orvos. Üdvözlettel: R.Ágnes

Kérdésed van az egészségeddel kapcsolatosan? Válassz orvost, akitől kérdezni szeretnél! Kérdezz ingyen
A sportorvos feladatai:

A sportorvos feladatai – leginkább a háziorvos feladataihoz, annak széleskörűségéhez hasonlíthatóan - nagyon összetettek. Alapvető feladata a sportoló egészségének védelme. A sportorvos feladatai felölelik a betegség megelőzésének, diagnosztizálásának, kezelésének területeit, valamint a rehabilitációt is.

A sportolók szűrővizsgálatait elvégzi, felméri egészségi állapotukat, segítséget nyújt a felkészülések során, tanáccsal látja el a sportolókat a sérülések és betegségek megelőzése, az állóképesség növelése, továbbá a táplálkozás kapcsán is, doppingellenes tevékenység keretében pedig megelőző-felvilágosító és ellenőrző munkát is folytathat.

Segítséget nyújt a sportsérülések kezelésében, illetve ezt követően a rehabilitációban is, hogy a sportoló minél előbb folytathassa tevékenységét lehetőleg anélkül, hogy a sérülés káros következményeit hosszasan kelljen viselnie.

A bekövetkezett tragikus kimenetelű, nagy port kavart esetekre tekintettel egyre nagyobb figyelmet fordítanak a sportolás közben bekövetkező váratlan szívhalál megelőzésére is, mely a látszólag egészséges, fiatal sportolókat sújthatja.

Az egyes sportágak megkövetelik a rendszeres sportorvosi vizsgálatokat, melyek elvégzése, illetve azok időzítése szintén a sportorvos feladata. Alkalmassági- és szűrővizsgálatokról van szó, melyek szükségesek a sportolói versenyengedélyek kiadásához is.

Elsősorban azoknak a sportolóknak ajánlott tehát felkeresni a sportorvos szakorvost, akiknek szűrővizsgálatokra, vagy állapotfelmérésre van szükségük akár a versenyengedély megszerzéséhez vagy más okból, illetve azoknak a versenyzőknek, akik különféle sportsérüléseket szenvedtek.

Az alkalmassági és szűrővizsgálatok:

A szakorvosok a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium által lefektetett elveknek megfelelően vizsgálják a sportolókat, majd állapota szerint adják meg a sportolónak a minősítést, hogy versenyezhet-e vagy sem, alkalmas-e vagy sem. A vizsgálat rendje esetenként eltérő, attól is függ, hogy milyen sportolóról, válogatott, vagy olimpiai sportolóról van-e szó.

A Sportegészségügyi Szakmai Kollégium által kidolgozott és az Egészségügyi Minisztérium által kiadott szakmai protokoll az irányadó tehát az említett sportorvosi alkalmassági- és szűrővizsgálatok elvégzésére.

E módszertani levél bevezetése részletesen rögzíti az ezzel összefüggő sportorvosi feladatokat és azok célját is meghatározza, mintegy iránymutatásként a sportorvosok és asportolók számára.

A protokoll kiemeli, hogy az alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése. Emellett olyan elváltozások azonosítása, felismerése, melyek megléte esetén a versenyszerű sport vagy egy adott sportág folytatására nincs lehetőség, mivel az a sportolóra, az egészségére olyan káros hatással lenne.

Életkor szerint eltérő, hogy milyen gyakorisággal kerül sor e vizsgálatokra, mivel 18 éven aluli versenyzőnél félévente, 18 év felettieknél pedig évente kell rájuk sort keríteni.

A módszertani levél tartalmazza a sportorvosi vizsgálat részleteit is az egyes sportágak szerint lebontva, mivel azok sportáganként eltérőek, és mások a minősítési szempontok is.

A protokoll emellett egy összefoglaló táblázattal segíti a sportorvost a elbírálás során.

Sportengedélyek:

Egy kis bemutatást megérdemel a sportengedélyek kiadása, úgymond érdekességként, mivel az ezzel összefüggő sportorvosi tevékenységről sokkal kevesebbet hallhatunk, mint a különféle sportsérülések – porcsérülések, izom- és ínszalagszakadások – kezeléséről.

Az engedélyek kiadásának egyrészt jogi háttérszabályozása van, másrészt az ehhez szükséges vizsgálatokat természetesen az említett orvosszakmai szabályoknak megfelelően kell elvégezni. Csak néhány olyan sportág van, amelyhez nincs szükség versenyengedélyre, a többségénél azonban szükséges, melyet az adott sportszövetség állít ki, amennyiben a sportoló a sportegészségügyi vizsgálatokon sikeresen túljut.

A versenyengedély érvényességi ideje a versenyrendszer (bajnokság) időtartamára, ennek hiányában a kiadásától számított egy évig szól. Ezt követően újból érvényesíteni kell, melyhez a szűrővizsgálatokat, ellenőrzést ismételten el kell végezni.

Hogyan találhatsz véleményeket sportorvosokról Pécsen?

A Pécsen dolgozó sportorvosokról megtalálhatod a véleményeket a szakemberek profiloldalain. A betegek régen osztottak meg véleményt. Jelenleg 94 hozzászólás található. Jelenleg a legtöbb véleménye van: Mészáros Kálmán, Mintál Tibor

Hogyan foglalhatsz le egy konzultációs időpontot?

Pécsi sportorvosal történő konzultációhoz időpontot foglalhatsz le az Előjegyzési Naptár segítségével. A DocPlannernek köszönhetően 2 orvos közül választhatsz.
Ha pontosabb keresőszót írsz be, akkor a kisebb településeken is könnyen találsz eredményeket: Nagykozár, Bogád, Kozármisleny, Romonya, Pécsudvard, Keszü, Magyarsarlós, Pellérd, Kökény, Cserkút, Szemely, Mánfa, Ellend, Gyód, Pereked, Pogány, Martonfa, Orfű, Kővágószőlős, Lothárd