Sportorvos, Pécs

Nem találtad meg az orvos profiloldalát?
Fiók létrehozása most

Kezelt betegségek

A betegek kérdései

 • tisztelt drno

  tisztelt drno.par honapja be gyulladt a bal honaljamban a nyirokcsomom.antibiotikummal kezeltek,ami szepen visszahuzodott.igaz meg egy kicsi van meg11mm.kozben elkezdett dagadni a bal csuklom is.azota is dagad.on szerint ossze fugges lehet a ketto kozott. erdemes lenne kivenni a csomot.koszonettel… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Megyaszai Márta

  Kedves Ida!
  Igen, lehet összefüggés a két probléma között, és erről érdemes megkérdezni orvosát, aki Önt vizsgálta. A csomó eltávolítása (vagy ha gyulladásos csomó volt: megnyitása) csak… Még több

 • Futás közben fáj a talpam

  Kedves Doktor Nő, hetente többször futok(2-3 alkalom-8km) 5-6 km-nél elkezd fájni csak a jobb talpam, amikor a földhöz ér a lábam. Levegőben nem fáj. Lábujaimnál fáj, onnan árad szét a fájdalom. Mi lehet az oka? Már pihentettem már, az sem segített. 4 különböző cipőm van, futok aszfalton-terepen,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Riskó Ágnes

  Kedves Judit!
  Így látatlanban haránt boltozat süllyedésre tippelek. Ma már sportoláshoz is vannak különféle betétek. Saját részemre a Betét Kft.-től szereztem be. Ha nem használ, személyesen… Még több

 • Futás közben fáj a talpam

  Kedves Doktor Úr, hetente többször futok(2-3 alkalom-8km) 5-6 km-nél elkezd fájni csak a jobb talpam, amikor a földhöz ér a lábam. Levegőben nem fáj. Lábujaimnál fáj, onnan árad szét a fájdalom. Mi lehet az oka? Már pihentettem már, az sem segített. 4 különböző cipőm van, futok aszfalton-terepen,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Megyaszai Márta

  Kedves Judit!
  Leggyakrabban statikai eltérés áll a panasz hátterében, pl. a harántboltozat süllyedése. Ilyenkor segíthet a lábtorna, betét, különböző krémek. Érdemes volna azonban makacs… Még több

 • orvost keresek

  kedves dr úr olyan kérdésem lenne feleségemet műteni kellene aranyérrel de szegyélős s nem megy férfi prvoshoz heves megyébe illetve borsodba tud ajánlani női patologikust s 3 fokút lehet műteni valami kíméletes módon vagy csak a hagyományos jöhet szoba ami sokáig fály várom válaszát vagy kit… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bánfalvi Péter

  Kedves Uram!
  Sajnos, nem tudok az Ön által leírt helyeken női proktológust, legközelebb Budán, Dr. Csatár Évát javasolnám. A megfelelő kezelés eldöntéséhez látni kell a problémát.
  Üdv.

 • tisztelt dr

  tisztelt drur.edesanyam 72 eves.5eve vegbelpolipra mutottek negyed evente tukrozesrejar mostmar csak felevente. 2eve kezdodtek a problemai allandoan szekelesi ingere van,de amikor elmegy a wc-re akkor meg nagyon nehezen tud nagywc-ni akkor nagyonfaj a vegbele..sajnos meg olyan problemaja van,hogy… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bánfalvi Péter

  Kedves Zsuzsa!
  Édesanyja panaszait nagy valószínűséggel gyulladás vagy végbélrepedés okozza, egy jó proktológust keressenek fel.
  Üdv.

Legújabb válaszok Sportorvosok

A sportorvos feladatai:

A sportorvos feladatai – leginkább a háziorvos feladataihoz, annak széleskörűségéhez hasonlíthatóan - nagyon összetettek. Alapvető feladata a sportoló egészségének védelme. A sportorvos feladatai felölelik a betegség megelőzésének, diagnosztizálásának, kezelésének területeit, valamint a rehabilitációt is.

A sportolók szűrővizsgálatait elvégzi, felméri egészségi állapotukat, segítséget nyújt a felkészülések során, tanáccsal látja el a sportolókat a sérülések és betegségek megelőzése, az állóképesség növelése, továbbá a táplálkozás kapcsán is, doppingellenes tevékenység keretében pedig megelőző-felvilágosító és ellenőrző munkát is folytathat.

Segítséget nyújt a sportsérülések kezelésében, illetve ezt követően a rehabilitációban is, hogy a sportoló minél előbb folytathassa tevékenységét lehetőleg anélkül, hogy a sérülés káros következményeit hosszasan kelljen viselnie.

A bekövetkezett tragikus kimenetelű, nagy port kavart esetekre tekintettel egyre nagyobb figyelmet fordítanak a sportolás közben bekövetkező váratlan szívhalál megelőzésére is, mely a látszólag egészséges, fiatal sportolókat sújthatja.

Az egyes sportágak megkövetelik a rendszeres sportorvosi vizsgálatokat, melyek elvégzése, illetve azok időzítése szintén a sportorvos feladata. Alkalmassági- és szűrővizsgálatokról van szó, melyek szükségesek a sportolói versenyengedélyek kiadásához is.

Elsősorban azoknak a sportolóknak ajánlott tehát felkeresni a sportorvos szakorvost, akiknek szűrővizsgálatokra, vagy állapotfelmérésre van szükségük akár a versenyengedély megszerzéséhez vagy más okból, illetve azoknak a versenyzőknek, akik különféle sportsérüléseket szenvedtek.

Az alkalmassági és szűrővizsgálatok:

A szakorvosok a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium által lefektetett elveknek megfelelően vizsgálják a sportolókat, majd állapota szerint adják meg a sportolónak a minősítést, hogy versenyezhet-e vagy sem, alkalmas-e vagy sem. A vizsgálat rendje esetenként eltérő, attól is függ, hogy milyen sportolóról, válogatott, vagy olimpiai sportolóról van-e szó.

A Sportegészségügyi Szakmai Kollégium által kidolgozott és az Egészségügyi Minisztérium által kiadott szakmai protokoll az irányadó tehát az említett sportorvosi alkalmassági- és szűrővizsgálatok elvégzésére.

E módszertani levél bevezetése részletesen rögzíti az ezzel összefüggő sportorvosi feladatokat és azok célját is meghatározza, mintegy iránymutatásként a sportorvosok és asportolók számára.

A protokoll kiemeli, hogy az alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatok célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése. Emellett olyan elváltozások azonosítása, felismerése, melyek megléte esetén a versenyszerű sport vagy egy adott sportág folytatására nincs lehetőség, mivel az a sportolóra, az egészségére olyan káros hatással lenne.

Életkor szerint eltérő, hogy milyen gyakorisággal kerül sor e vizsgálatokra, mivel 18 éven aluli versenyzőnél félévente, 18 év felettieknél pedig évente kell rájuk sort keríteni.

A módszertani levél tartalmazza a sportorvosi vizsgálat részleteit is az egyes sportágak szerint lebontva, mivel azok sportáganként eltérőek, és mások a minősítési szempontok is.

A protokoll emellett egy összefoglaló táblázattal segíti a sportorvost a elbírálás során.

Sportengedélyek:

Egy kis bemutatást megérdemel a sportengedélyek kiadása, úgymond érdekességként, mivel az ezzel összefüggő sportorvosi tevékenységről sokkal kevesebbet hallhatunk, mint a különféle sportsérülések – porcsérülések, izom- és ínszalagszakadások – kezeléséről.

Az engedélyek kiadásának egyrészt jogi háttérszabályozása van, másrészt az ehhez szükséges vizsgálatokat természetesen az említett orvosszakmai szabályoknak megfelelően kell elvégezni. Csak néhány olyan sportág van, amelyhez nincs szükség versenyengedélyre, a többségénél azonban szükséges, melyet az adott sportszövetség állít ki, amennyiben a sportoló a sportegészségügyi vizsgálatokon sikeresen túljut.

A versenyengedély érvényességi ideje a versenyrendszer (bajnokság) időtartamára, ennek hiányában a kiadásától számított egy évig szól. Ezt követően újból érvényesíteni kell, melyhez a szűrővizsgálatokat, ellenőrzést ismételten el kell végezni.

Hogyan találhatsz véleményeket sportorvosokról Pécsen?

A Pécsen dolgozó sportorvosokról megtalálhatod a véleményeket a szakemberek profiloldalain. A betegek régen osztottak meg véleményt. Jelenleg 70 hozzászólás található. Jelenleg a legtöbb véleménye van: Mészáros Kálmán, Mintál Tibor

Hogyan foglalhatsz le egy konzultációs időpontot?

Pécsi sportorvosal történő konzultációhoz időpontot foglalhatsz le az Előjegyzési Naptár segítségével. A DocPlannernek köszönhetően 2 orvos közül választhatsz.
Ha pontosabb keresőszót írsz be, akkor a kisebb településeken is könnyen találsz eredményeket: Nagykozár, Bogád, Kozármisleny, Romonya, Pécsudvard, Keszü, Magyarsarlós, Pellérd, Kökény, Cserkút, Szemely, Mánfa, Ellend, Gyód, Pereked, Pogány, Martonfa, Orfű, Kővágószőlős, Lothárd