Nyíregyházán a Krúdy Gyula Gimnáziumban érettségiztem, 1986-ban kaptam diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen "summa cum laude" minősítéssel. Még ebben az évben megnősültem,… még több

Címek

5

Általános Eredmény
2 vélemény

 • Pontosság
 • Figyelem
 • Lehetőségek
 • O
  Cím: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház

  Leírhatatlan! Fantasztikus ember! Fantasztikus orvos, hatalmas szaktudással! Úgy foglalkozik és beszél a betegeivel, hogy azt ,a laikus ember is megértse! Mindég nyugodt, barátságos! Hálás vagyok hogy ő a kezelő orvosom!

 • P

  2011. óta járok a dr Úrhoz. Mindig szívélyesen, hozzáértő szakmai tudással igyekszik segíteni a hozzá forduló pácienseken.

A betegek kérdései (2)

Kérdése van az egészségével kapcsolatban?

Ask questions to thousands of doctors, you will receive answer for your question within 48h, completely for free.

Kérdezz a szakembertől

Információk a szakemberről

Bemutatkozás

 • Nyíregyházán a Krúdy Gyula Gimnáziumban érettségiztem, 1986-ban kaptam diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen "summa cum laude" minősítéssel. Még ebben az évben megnősültem, majd a feleségemet követve Miskolcra kerültem. A Megyei Kórház II. Belgyógyászati Osztályán kaptam munkát, ahol jelenleg is dolgozom. Egészen véletlenül egy kitűnő közösségbe csöppentem. Az akkori osztályvezető Dr. Prónay Gábor volt, akiben művelt, több nyelven beszélő, széles-látókörű belgyógyász ismertem meg (ilyen "igazi", nem csak egy adott szakterülethez értő belgyógyász ma már ritkaságnak számít). Prónay professzor úr alapvetően gyomor- és bélrendszerei betegségekkel foglalkozott, de nagyon érdekelték az anyagcsere-betegségek is. Ő már akkor mérte a haskörfogatot, amikor mások még csak nem is hallottak a hasi elhízásról, ill. betegoktatásra fókuszáló, sikeresen működő fogyókúrás szanatóriumot hozott létre. Tanítványai előtt jó példával szolgált, emberségből, szaktudásból magasra tette a mércét. A II. Belgyógyászat orvosai, mindenkori vezetői ezt a szellemiséget megőrizték, ill. adták tovább a fiatalabb kollégáknak. Ezen az osztályon lettem én belgyógyász (1991), endokrinológus (1994), majd 1998-ban megszereztem a "Magyar Diabétesz Társaság Diabetológus Orvosa" minősítést. 2015 januárjában felszámoltam közalkalmazotti jogviszonyomat, azóta közreműködői szerződés keretében több munkahelyen rendelek, ill. megnövekedett szabadidőm magánrendelés megszervezését is lehetővé tette. Szabadidőmet elsősorban testmozgásra fordítom: kerékpározás, úszás, túrázás (főként erdélyi célpontokkal). A fokozott fizikai aktivitást részben egészségem megőrzése érdekében forszírozom, de túlsúlyos, keveset mozgó betegeimnek is szeretnék jó példát mutatni. Azt vallom, hogy az orvos csak olyat várjon el a betegeitől, amit maga is képes megtenni.
  Családomról: Feleségem Mályiban házi gyermekorvos, nagyobbik fiam orvos, kisebbik fiam bionikus (orvosi mérnök) hallgató a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.