Kérd az Előjegyzési Naptárat

1973-ban végeztem "summa cum laude" minősítéssel a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános orvosi karán. Első munkahelyem az Egyetem I.sz. Női Klinikája volt, ahol 1978-ban... még több

A betegek kérdései (111156)

 • Üdvözlöm! Feleségem most tölti a 11 hetet. Lombikos kismama. Korábban volt barna folyása, de a babával…

  Üdvözlöm!

  Feleségem most tölti a 11 hetet. Lombikos kismama. Korábban volt barna folyása, de a babával minden rendben ez pedig elmúlt neki.
  Viszont pár napja fáj a hasa alul, időközönként, és most pedig oldalt a veséjénél fáj neki egyre jobban. Vettek tőle vizeletet holnap van meg az eredmény.

  Tudom,hogy vizsgálat nélkül nem tud mit mondani, de mégis, ha a veséjénél oldalt fáj, lehet probléma a babával? Vagy ez milyen hatással lehet rá?

  Oldalt fáj neki a veséjénél, pihenésre enyhül de amikor mozog akkor fáj neki. Pisilésnél nincs probléma.
  Az alhasi fájdalom, ha csak időszakos naponta párszor van, az lehet a méh húzódástól?

  Valamint a barna folyás miatt, hogy lombikos, eddig nem mertünk szeretkezni. Ön szerint mikor lehet? S mire figyeljünk?

  Köszönjük

  A

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves A.! Ha a vesetájékon érez fájdalmat, de nincs vizelési panasza, ugyanakkor mozgással összefügg, akkor ez nagy valószínűséggel lehet gerinc-eredetű is. Nem valószínű, hogy a terhességgel lenne gond. Szeretettel üdvözli dr. Hamvas Ferenc

 • Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tegnap kellett volna megjönnie, "meg is jött",…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tegnap kellett volna megjönnie, "meg is jött", de csak kevés barnás folyásom van. Ez a mai nap sem változott.
  Lehetséges-e terhesség? Nem érzek semmit mint ilyenkor szoktam, hogy kicsit görcsölne menzesz idején a hasam.
  Holnap reggel végezhető már terhességi teszt, vagy még korai?
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Én egyelőre várnék néhány napot, és ha a továbbiakban sem alakul ki normális menzesz, akkor hétfőn a reggeli első vizeletével csináljon tesztet.

Tekintsd meg az összes választ (111156)

Címek

Az orvosról

Bemutatkozás

 • 1973-ban végeztem "summa cum laude" minősítéssel a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános orvosi karán.

  Első munkahelyem az Egyetem I.sz. Női Klinikája volt, ahol 1978-ban szakvizsgáztam jeles eredménnyel. 14 évig mint egyetemi tanársegéd dolgoztam a klinika különböző osztályain, és évekig vezettem a gyermeknőgyógyászati és az ifjúsági fogamzásgátló szakrendelést. Résztvettem az intézmény oktató és tudományos munkájában, számos magyar- és idegen nyelvű dolgozat és előadás első- és társszerzője voltam, elsősorban a hormonális fogamzásgátlás, az ifjúsági fogamzásgátlás és a hormonális dysfunctiók agyi elektrostimulációjának akkor Magyarországon és a világban is úttörő-munkának számító kutatásainak tárgykörében. 1985-ben féléves tanulmányúton jártam az Egyesült Államokban majd Izraelben, és 1986-ban Olaszországban képeztem tovább magam.

  1986-ban meghívtak a Fővárosi László kórházba, ahol akkor, mint konzíliárius főorvos megbízást kaptam egy önálló fertőző szülészeti-nőgyógyászati gyógyító egység létrehozására és a működés megszervezésére. Létrehoztam és a kinevezésemet követően eredményesen vezettem egy a világon szinte egyedülálló fertőző betegek számára teljesértékű szülészeti nőgyógyászati ellátást biztosító intézményt, ahol annak folyamatos működése közben a fertőző nők mellett egészséges nők és terhesek is egyidejű ellátást kaphattak a fertőződés veszélye nélkül. Ennek a munkának a keretében valósult meg többek között a magyar HIV-pozitív nők szervezett szülészet-nőgyógyászati ellátása és 2005 elejéig a nevemhez fűződik szinte az összes AIDS-beteg nő szülésének sikeres levezetése, melynek kapcsán egyetlen AIDS-beteg gyermek sem született. 19 éves sikeres működést követően az osztály tevékenységét gazdaságilag finanszírozhatatlannak és szakmailag szükségtelennek ítélték, és 2005 január 1-én bezárták. Én ekkor korengedményes nyugdíjazásomat kértem és magánpraxist kezdtem, melyet azóta is folytatok. Kórházi hátteremül a Szent István kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Onkológiai osztálya szolgál, itt vezetem a szüléseimet és operálom a betegeimet. 2008 októberében szerződést kötöttem a Budaörsi Egészségügyi Központtal, ahol az egynapos sebészeti ellátás keretei között lehetőségem van kisebb és közepes szülészeti-nőgyógyászati műtétek magas színvonalú műtéti ellátására.

  Kb. 15 éve a hagyományos európai gyógyítómunka mellett - részben korábbi klinikai kutató- és eredményes stimulációs gyógyítómunkám nyomdokain - kezdtem el foglalkozni az alternatív gyógyítással és a komplementer medicinával, elsősorban a rezgésterápiával, kezdetben csak a mentális computertechnológia /agytréning/ alkalmazásával. Ezt követően a biorezonancia-mágnesterápia, majd később a homeopátia segítségével számtalan olyan - nemcsak nőgyógyászati - beteg ember egészségének megmentésében és visszaadásában segédkeztem, akikről az orvostudomány klasszikus rendszere már lemondott. Ma a hagyományos szülészeti-nőgyógyászati praxis gyakorlása mellett, ha lehet, akkor műszerek és gyógyszerek nélkül, energia- és információterápia segítségét is igénybe véve próbálom meg a pácienseimet gyógyuláshoz segíteni, illetve rávezetni őket arra, hogy miként képesek hatásosan működtetni az öngyógyító mechanizmusaikat. Miután vallom és hiszem a betegségek pszichoszomatikus eredetét, szoros együttműködésben dolgozom pszichológus-kineziológusokkal, saját, esetenként személyreszabott homeopátiás készítményeket előállító természetgyógyásszal, radiesztétákkal, Hellinger-féle családterápiás szakemberrel, Vaszati-szaktanácsadóval, reflexológussal, speciális masszőrrel és gyógytornásszal. Közös eredményeink jelentősen képesek felülmúlni az átlagos orvosi tevékenységtől elvárható maximumot, és mindemellett úgy érzem, hogy a hagyományos orvosi kezelések mellékhatásainak kiküszöbölése révén ártalmára sohasem vagyunk a betegeinknek. Vallom, hogy a hagyományos gyógyszerek és a kés alkalmazása jelentős mértékben visszaszorítható, ha orvos és betege tisztában van az alternatívákkal alkalmazzák is azokat és kellő türelemmel valamint hittel képesek kivárni a pozitív hatásokat.

Cikkek

Betegek véleményei

Orvosok, akikkel időpontot egyeztethetsz

Szakember, akihez időpontot foglalhatsz

Varsányi Antal

nőgyógyász,  szülész-nőgyógyász

Foglalás