Pen-iconCreated with Sketch. Adatok szerkesztése

Az intézmény névadója, Merényi Gusztáv, a 20. sz. elején élő és működő belgyógyász és orvos-vezérőrnagy volt. Hivatásos katonaorvosként a katonai repülés orvosi kérdéseivel foglalkozott. 1936-tól a lé... még több

Az intézményben dolgozó szakemberek

Legközelebbi intézmények

Rólunk

Magunkról

Az intézmény névadója, Merényi Gusztáv, a 20. sz. elején élő és működő belgyógyász és orvos-vezérőrnagy volt. Hivatásos katonaorvosként a katonai repülés orvosi kérdéseivel foglalkozott. 1936-tól a légierő vezető orvosaként dolgozott. A fővárosi Műszaki Egyetem Aerodinamikai Intézetével együttműködve, 1938-ban megszervezte az első magassági kísérleti állomást, ahol a gyorsan bekövetkező oxigénhiányhoz való alkalmazkodás kérdéseit vizsgálták. Budapesten, a Karolina úton az ő tervei alapján készült el az első magyar Repülőorvosi Vizsgáló Intézet, amely később a Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet keretei között folytatta tovább működését.

Egészségügyi létesítmény típusa

 • kórház

Rendelők

 • Merényi Gusztáv Kórház

  Gyáli út 17-19., Ix. Kerület

  1097, Budapest, Pest

  Kapcsolati adatok +36 1 3...

Vélemények azokról az orvosokról, akik itt dolgoznak

 • Jánosik Judit

  Pszichiáter, Dr.

  • Határozott,kritikus,őszinte,megtesz mindent a betegéért


 • Balatincz Péter

  Ortopéd Orvos, Dr.

  • Az 5.5 éves kislányomat műtötte kétszer is egy baleset után. Csodálatos egy doki ahogyan a gyerekkel is bánt egyszerüen felfoghatatlan. Nagyon örülök hogy megismertem.