Calendar-iconCreated with Sketch. Kérd az Előjegyzési Naptárat

Dr. Szabó István vagyok, 20 éve ortopéd sebészként praktizálok. Több, mint 4 év külföldi tapasztalatszerzés és számos tanulmányút során váltam a vállsebészet és a nagyízületi (csíp... még több

 • Üdvözletem Doktor Úr!

  Pár napja 01. 27.-én volt szíves és előjegyzésbe vett befagyott váll műtétre. Sajnos a munkahelyem nem tolerálta az elhúzódó betegségem, így jelenleg a passzív táppénzem utolsó két hetét töltöm. Sajnos kezdek depressziós lenni, semmi bíztató nem várható az életemben.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó István

  Sajnos nem tetszett leírni a nevét, így nem tudom az időpontot sem megmondani. Kérem hívja fel a 82 501 363-as számon Andrea főnővért és mondja el a problémát. Kérje segítségét illetve beszéljék meg az… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát! A térdsérülésem dec. 3.án történt A garázsba beleléptem a fedél…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Köszönöm válaszát!
  A térdsérülésem dec. 3.án történt A garázsba beleléptem a fedél nélküli szerelőaknába. dec 4.én orvoshoz mentem. Megröngenezték. eredménye: fractura nem látható. Megcsapolták a térdem és gipszsint kaptam. Dec. 8.án kellett visszamennem- eltávolították a gipszet és AJ-452 térdrögzítőt kaptam. A rögzítövel nem fájt. Dec. 23.án visszarendelt az orvos. A további utasítás, hogy fokozatosan hagyjam el a rögzitő használatát. Ez után kezdődtek a fájdalmak. Idő előtt jan 5.-én visszamentem a panaszaim miatt. Ekkor csinálták az MR vizsgálatot, amelyről kértem az ön véleményét. Egy hét múlva az eredménnyel vissza kellett mennem az orvoshoz. Az ő utasítása az volt, hogy térdtorna, szobakerékpározás. Elvileg javulnia kellene a térdemnek. Táppénzen vagyok, itthon várnám a pozitív javulást, de kb. reggel a felkelés után 2 órával már a térdkalácsom alatt lüktet és hátul feszül valami amikor kiegyenesített lábbal próbálok lépni.
  Egyébként nem sportolok, a munkámhoz viszont kellen a stabil lábam- pszichiátriai és szenvedélybetegek hivatalos ügyeit intézem, ami sok járkálással, kerékpározással, utazással jár. Nem volt még ilyen fajta sérülésem ezért vagyok tanácstalan, nem gondoltam, hogy ennyi idő elteltével sem jó a lábam.
  Köszönöm mielőbbi válaszát!
  Tisztelettel: Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó István

  Nehéz megmondani vizsgálat nélkül, de felmerül porcleválás vagy szalagszakadás. Szivesen megvizsgálom,mert anélkül nem tudok pontosabb tanácsot adni.

  Elnézést a késői válaszért, de nagyon el voltam havazva a munkában.

  Szabó I

Címek

Információk a szakemberről

about-me-iconCreated with Sketch. Bemutatkozás

 • Dr. Szabó István vagyok, 20 éve ortopéd sebészként praktizálok. Több, mint 4 év külföldi tapasztalatszerzés és számos tanulmányút során váltam a vállsebészet és a nagyízületi (csípő, váll, térd) protetika specialistájává (www.youtube.com/watch?v=IJl4zApRtZw).

  Magyarországon elsőként kezdtem el az elülső feltárásos minimál invazív csípőprotézis beültetést rutinszerűen alkalmazni, mely forradalmi módszerrel lerövidíti a rehabilitációt. Eddig több, mint 500 ilyen műtétet végeztem el, amelyeknél a legtöbb esetben a beteg már másnap képes volt mankó nélkül rövid sétára, és 2 hét után akár a munkájába is visszatérhetett. (http://www.rtlhirek.hu/video/35926).

  Jelenleg a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Ortopédiai Osztály osztályvezető főorvosa és a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanára vagyok. Gyógyító tevékenységemet Kaposváron, Budapesten és Pécsett végzem.

  1993-ban végeztem summa cum laude eredménnyel a POTE Általános Orvosi Karán.
  Első munkahelyem a Baranya megyei Kórház Általános Sebészeti Osztály volt 1995-ig, ahol megtanultam tisztelni a lágyrészeket, amely jelenleg is meghatározó a műtéti beavatkozásaim során.
  1995-2008. között POTE Ortopédiai Klinikáján dolgoztam.
  Gyakornokként 3 évet Belgiumban töltöttem. Így a magyar viszonyokra jellemző papírmunka helyett reggeltől estig műtőben dolgoztam. Minden nap egy-egy ízület specialistájának segítettem vagy irányítása mellett operáltam. Ez "up-to-date" ismeretek, műtétek megtanulását tette lehetővé. Ennek jelentőségét leginkább már szakorvosként éreztem az általános ortopédiai műtétek (csípőprotézis, térd artroszkópia, lábműtétek stb.) végzése során.

  Hazatértem után 2000-ben ortopédiából, majd 2008-ban sportorvostanból, 2014-ben traumatológiából szakvizsgáztam kiválóan megfelelt minősítéssel.

  2001-2002-között egy évig Lyonban Gilles Walch, a világ egyik vezető vállsebésze és vállbetegségekkel foglalkozó csapata (radiológus, reumatológus, rehabilitációs szakorvos) mellett tanulhattam meg a különböző gyógymódokat a testünk egyik orvosilag legelhanyagoltabb ízületének gyógyítására. Az itt megkezdett, majd Magyarországon folytatott munka számos gyümölcsöt hozott:
  - 2004-ben a vállprotézissel kapcsolatos témában védtem meg PhD-met, amely az adott évben a MTA Dél-Dunántúli Szekciójának legjobb értekezése díjat nyerte el.
  - 2004-óta az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaság (SECEC) teljes jogú tagjává választottak
  - A SECEC történetében első alkalommal a Társaság által kiírt két Travelling Fellowshipet (2005. Európa, 2006. USA) nyertem el a klinikai és tudományos tevékenységem alapján, amelyek során összesen 15 kiemelkedő váll,- és sportsebészeti centrumot látogattam meg (pl. Mayo Clinic, Cleveland Clinic, Harvard University, Rush University). Az Amerikai Váll- és Könyöksebészeti Társaság (ASES) meghívásos alapon szerveződő társaság zártkörű kongresszusán meghívott előadóként szerepeltem az utóbbi utazási ösztöndíj során.
  - A Journal of Shoulder and Elbow Surgery és az American Journal of Sports Medicine lektora, az International Journal of Shoulder Surgery Advisory Board tag vagyok.
  - 2006-2014 között Magyarországot képviseltem az SECEC-ben, mint "National Delegate"
  - 2010-ben PTE ÁOK-n habilitáltam.
  - 2012 óta a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanárnak nevezett ki

  - Több nemzetközi kongresszuson meghívott előadóként szerepelek, például SECEC, ASES, Európai Sporttraumatológiai, Térdsebészeti és Artroszkópos Társaság (ESSKA).

  Tagja vagyok a Magyar Ortopéd Társaságnak, a Magyar Artroszkópos Társaságnak a Magyar Reumatológusok Egyesületének, az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaságnak (SECEC), Európai Sporttraumatológiai, Térdsebészeti és Artroszkópos Társaságnak (ESSKA).
  Angolból közép-, franciából felsőfokú nyelvvizsgám van.

  Részt veszek medikusok, rezidensek, gyógytornászok oktatásában és a társszakmák (pl. reumatológusok) továbbképzésében.

  Közlemények vagy idézhető absztraktok száma 50 (25 nemzetközi), külföldi könyfejezet száma 5. Közel 100 előadást tartottam hazai, illetve nemzetközi kongresszuson, kurzuson.

  Magánrendelést két helyen folytatok. 1. Pécsett a HTS Egészségcentrumban (Szigeti út 77. sz.) szerdai napon. Bejelentkezés a telefonszámon. Beutaló nem szükséges. 2. Budapesten a BALANCE Mozgás és Sport Innovációs Intézetben (1119 Budapest, Újházy utca 12.). Bejelentkezés a telefonszámon. Beutaló nem szükséges.

  Fő tevékenységi területek:
  - Váll nyitott és artroszkópos műtétei, vállrehabilitáció
  - Vállprotetika (anatómiai, töréses és inverz protézis)
  - Csípőprotézis (cement nélküli, cementezett) és térdprotézis

Kezelt betegségek

 • vállsérülések
 • Izomsértés nélküli csípőprotézis beültetés, gyors gyógyulással
 • Anterior minimál invazív csípő endoprotézis beültetés
 • csípőkopás, csípőarthrosis

Értékelések:

 • Látogató ismertorvos.hu oldalról

  Nagyon meg voltam elégedve a professzor úr hozzáállásával, ritka az ilyen orvos, aki ilyen közvetlen kapcsolatba kerül az első találkozásnál a beteggel. Minden, a betegséggel kapcsolatos kérdésekre megfelelő, kielégítő választ ad, ami a beteg számára a legfontosabb!

 • Csipőprotézis beültetése jól sikerült. A beteg egyik lába rövidebb volt, amit a műtét során egyforma méretűre igazítottak. A műtét fájdalommentes volt. Már a műtét utáni napon jól tudta használni lábait.

 • Maximális elismerésem. A műtéti és kezelési folyamatról, csak a legjobbakat lehet mondani.
  Csípő műtét rövid lefolyású és a gyógyulás és felépülés gyors.

  Már a csípő műtét után kettő héttel autóba tudtam ülni.

  Hálás köszönet.

  Csak ajánlani tudom Dr. Szabó István professzor munkáját.

 • Nagyon kedves, udvarias. Türelmesen végighallgatja az embert, alaposan megvizsgál és a kérdésekre kimerítő választ ad. Tényleg odafigyel a betegre!

 • végre egy olyan orvos akinek a beteg gyógyulása,rehabilitációja a legfontosabb nem a beavatkozás.Dr.szabó istván prof.

Szakember, akihez időpontot foglalhatsz