Dr. Szabó István vagyok, 20 éve ortopéd sebészként praktizálok. Több, mint 4 év külföldi tapasztalatszerzés és számos tanulmányút során váltam a vállsebészet és a nagyízületi (csípő,… még több

Címek

 • HTS Egészségcentrum Pécs

  Szigeti út 77. sz.
  7633 Pécs, Baranya

  Kapcsolati adatok

  Ez az orvos még nem rendelkezik online naptárral. Jelezd neki, hogy foglaltál volna időpontot!

  Kérjük, add meg az e-mail címedet. Értesíteni fogunk, amikor be tudsz jelentkezni online az orvoshoz.

5

Általános Eredmény
6 vélemény

 • Pontosság
 • Figyelem
 • Lehetőségek
 • M

  Alig egy hete estem túl a csípőprotézis beültetésen. Szavakkal nem tudom kifejezni hálámat a Professzor Úr felé. Az a hatalmas szaktudás és emberség amit irányából tapasztaltam még engem is meglepett. A szenvedésem 4 évében volt alkalmam jó pár orvossal kapcsolatba kerülni, amit most inkább nem részleteznék és minősítenék mert csak kizárólag negatív véleményt tudnék írni. Komoly kutatómunka után találtam rá Szabó Professzor Úrra. Az első találkozásunk után tudtam, hogy a lehető legjobb kezekbe kerültem és maximális a bizalmam. Úgy mentem a műtétre, hogy az ország legjobb sebésze fog műteni ugyan mi bajom lehetne! Semmi!!! Így is lett!!! Minden pontról- pontra úgy történt ahogy megbeszéltük. Professzor Úr nem sajnálva az idejét mindenről részletesen tájékoztatott és a feltett kérdéseimre maximálisan kielégítő válasszal illetett.
  Sorstársaim! Már a műtét utáni napon egyedül, mankó nélkül tudtam közlekedni még a lépcsőn is! A klinikáról hazatérve szintén önállóan segítség nélkül mindent el tudok végezni. Nagyon szépen gyógyulok, a fájdalom minimális és még csak az első héten vagyok túl! Nem utolsó sorban említeném meg, hogy a kedélyállapotom is kiváló, ami azért egy ilyen nagy műtét után nem jellemző. Az ország másik végéből 400 km-t utaztam azért, hogy csak és kizárólagosan Professzor Úr műtsön!!! Ma ugyan így tennék!!!
  Köszönöm!!!!

 • N

  Csipőprotézis beültetése jól sikerült. A beteg egyik lába rövidebb volt, amit a műtét során egyforma méretűre igazítottak. A műtét fájdalommentes volt. Már a műtét utáni napon jól tudta használni lábait.

 • P
  Látogató ismertorvos.hu oldalról

  Nagyon meg voltam elégedve a professzor úr hozzáállásával, ritka az ilyen orvos, aki ilyen közvetlen kapcsolatba kerül az első találkozásnál a beteggel. Minden, a betegséggel kapcsolatos kérdésekre megfelelő, kielégítő választ ad, ami a beteg számára a legfontosabb!

 • P

  Maximális elismerésem. A műtéti és kezelési folyamatról, csak a legjobbakat lehet mondani.
  Csípő műtét rövid lefolyású és a gyógyulás és felépülés gyors.

  Már a csípő műtét után kettő héttel autóba tudtam ülni.

  Hálás köszönet.

  Csak ajánlani tudom Dr. Szabó István professzor munkáját.

 • V

  Nagyon kedves, udvarias. Türelmesen végighallgatja az embert, alaposan megvizsgál és a kérdésekre kimerítő választ ad. Tényleg odafigyel a betegre!

 • R

  végre egy olyan orvos akinek a beteg gyógyulása,rehabilitációja a legfontosabb nem a beavatkozás.Dr.szabó istván prof.

A betegek kérdései (221)

Kérdése van az egészségével kapcsolatban?

Ask questions to thousands of doctors, you will receive answer for your question within 48h, completely for free.

Kérdezz a szakembertől

Információk a szakemberről

Bemutatkozás

 • Dr. Szabó István vagyok, 20 éve ortopéd sebészként praktizálok. Több, mint 4 év külföldi tapasztalatszerzés és számos tanulmányút során váltam a vállsebészet és a nagyízületi (csípő, váll, térd) protetika specialistájává (www.youtube.com/watch?v=IJl4zApRtZw).

  Magyarországon elsőként kezdtem el az elülső feltárásos minimál invazív csípőprotézis beültetést rutinszerűen alkalmazni, mely forradalmi módszerrel lerövidíti a rehabilitációt. Eddig több, mint 500 ilyen műtétet végeztem el, amelyeknél a legtöbb esetben a beteg már másnap képes volt mankó nélkül rövid sétára, és 2 hét után akár a munkájába is visszatérhetett. (http://www.rtlhirek.hu/video/35926).

  Jelenleg a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Ortopédiai Osztály osztályvezető főorvosa és a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanára vagyok. Gyógyító tevékenységemet Kaposváron, Budapesten és Pécsett végzem.

  1993-ban végeztem summa cum laude eredménnyel a POTE Általános Orvosi Karán.
  Első munkahelyem a Baranya megyei Kórház Általános Sebészeti Osztály volt 1995-ig, ahol megtanultam tisztelni a lágyrészeket, amely jelenleg is meghatározó a műtéti beavatkozásaim során.
  1995-2008. között POTE Ortopédiai Klinikáján dolgoztam.
  Gyakornokként 3 évet Belgiumban töltöttem. Így a magyar viszonyokra jellemző papírmunka helyett reggeltől estig műtőben dolgoztam. Minden nap egy-egy ízület specialistájának segítettem vagy irányítása mellett operáltam. Ez "up-to-date" ismeretek, műtétek megtanulását tette lehetővé. Ennek jelentőségét leginkább már szakorvosként éreztem az általános ortopédiai műtétek (csípőprotézis, térd artroszkópia, lábműtétek stb.) végzése során.

  Hazatértem után 2000-ben ortopédiából, majd 2008-ban sportorvostanból, 2014-ben traumatológiából szakvizsgáztam kiválóan megfelelt minősítéssel.

  2001-2002-között egy évig Lyonban Gilles Walch, a világ egyik vezető vállsebésze és vállbetegségekkel foglalkozó csapata (radiológus, reumatológus, rehabilitációs szakorvos) mellett tanulhattam meg a különböző gyógymódokat a testünk egyik orvosilag legelhanyagoltabb ízületének gyógyítására. Az itt megkezdett, majd Magyarországon folytatott munka számos gyümölcsöt hozott:
  - 2004-ben a vállprotézissel kapcsolatos témában védtem meg PhD-met, amely az adott évben a MTA Dél-Dunántúli Szekciójának legjobb értekezése díjat nyerte el.
  - 2004-óta az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaság (SECEC) teljes jogú tagjává választottak
  - A SECEC történetében első alkalommal a Társaság által kiírt két Travelling Fellowshipet (2005. Európa, 2006. USA) nyertem el a klinikai és tudományos tevékenységem alapján, amelyek során összesen 15 kiemelkedő váll,- és sportsebészeti centrumot látogattam meg (pl. Mayo Clinic, Cleveland Clinic, Harvard University, Rush University). Az Amerikai Váll- és Könyöksebészeti Társaság (ASES) meghívásos alapon szerveződő társaság zártkörű kongresszusán meghívott előadóként szerepeltem az utóbbi utazási ösztöndíj során.
  - A Journal of Shoulder and Elbow Surgery és az American Journal of Sports Medicine lektora, az International Journal of Shoulder Surgery Advisory Board tag vagyok.
  - 2006-2014 között Magyarországot képviseltem az SECEC-ben, mint "National Delegate"
  - 2010-ben PTE ÁOK-n habilitáltam.
  - 2012 óta a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanárnak nevezett ki

  - Több nemzetközi kongresszuson meghívott előadóként szerepelek, például SECEC, ASES, Európai Sporttraumatológiai, Térdsebészeti és Artroszkópos Társaság (ESSKA).

  Tagja vagyok a Magyar Ortopéd Társaságnak, a Magyar Artroszkópos Társaságnak a Magyar Reumatológusok Egyesületének, az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaságnak (SECEC), Európai Sporttraumatológiai, Térdsebészeti és Artroszkópos Társaságnak (ESSKA).
  Angolból közép-, franciából felsőfokú nyelvvizsgám van.

  Részt veszek medikusok, rezidensek, gyógytornászok oktatásában és a társszakmák (pl. reumatológusok) továbbképzésében.

  Közlemények vagy idézhető absztraktok száma 50 (25 nemzetközi), külföldi könyfejezet száma 5. Közel 100 előadást tartottam hazai, illetve nemzetközi kongresszuson, kurzuson.

  Magánrendelést két helyen folytatok. 1. Pécsett a HTS Egészségcentrumban (Szigeti út 77. sz.) szerdai napon. Bejelentkezés a telefonszámon. Beutaló nem szükséges. 2. Budapesten a BALANCE Mozgás és Sport Innovációs Intézetben (1119 Budapest, Újházy utca 12.). Bejelentkezés a telefonszámon. Beutaló nem szükséges.

  Fő tevékenységi területek:
  - Váll nyitott és artroszkópos műtétei, vállrehabilitáció
  - Vállprotetika (anatómiai, töréses és inverz protézis)
  - Csípőprotézis (cement nélküli, cementezett) és térdprotézis

Kezelt betegségek

 • vállsérülések
 • Izomsértés nélküli csípőprotézis beültetés, gyors gyógyulással
 • Anterior minimál invazív csípő endoprotézis beültetés
 • csípőkopás, csípőarthrosis
Szakember, akihez időpontot foglalhatsz