2000-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán, majd az egészségmegőrzés és a korai terápiás lehetőségek irányában specializálódtam. Ennek szellemében először foglalkozás-orvostanból… még több

Címek

A betegek kérdései (1165)

Kérdése van az egészségével kapcsolatban?

Ask questions to thousands of doctors, you will receive answer for your question within 48h, completely for free.

Kérdezz a szakembertől
 • Tisztelt Doktor Úr! Több mint 2 hónapja van gégegyulladásom. Nem kíséri komolyabb rekedtség, de sokszor…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Több mint 2 hónapja van gégegyulladásom. Nem kíséri komolyabb rekedtség, de sokszor fátyolos lesz a hangom, és köszörülni kell a torkom, hogy meg tudjak szólalni. Fájdalmas a nyelés. Fül-orr-gégészeten azt mondta az orvos, hogy nagyon csúnyán gyulladt a gégém. Bioparoxot írt fel, de nem használt, ahogy a gégediéta sem, nem eszem csípős ételeket, nem dohányzom, nem iszom alkoholt. A lenyelt falat többször megakad, ahogy a nagyobb méretű tabletta is. Az orvos refluxra gyanakodott még, de nekem kb. 2-3 havonta jó, ha egy alkalommal van ilyen savas visszaáramlás a torkomba.
  Tanácstalan vagyok, szedek nap 3 ezer mg C vitamint, mézes tea stb. és ott tartok még mindig, mint 2 hónappal ezelőtt.
  Szeretném még elmondani, mielőtt elkezdődött volna ez a betegség, a férjem 3 hétig kínlódott torokfájással, természetes gyógymódok alkalmazásával neki elmúlt, de még meg sem gyógyult, amikor az én torkom is fájni kezdett, de azóta se tudok kilábalni belőle.
  Érzem, hogy az immunrendszerem meggyengülhetett, mert az utóbbi hónapokban nagyon rosszul és keveset aludtam, családi és egyéb gondok miatt sok stressz ért. Nem tudom, van-e köze a fennálló problémámhoz, és mit tehetnék, hogy meggyógyuljon a torkom, gégém? Segítene-e rajtam az akupunktúrás kezelés? Nagyon köszönöm a válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Joós Károly

  Kedves Gabriella!

  Az ilyen mértékű és elhúzódó gégegyulladás mögött általában valóban meggyengült immunrendszeri működés is áll, ennek megfelelően összetett, az életmódot is érintő, személyre szabott kezelésre van szükség.
  Erre nagyon jó kiindulási alap egy komplementer orvosi, pl. hagyományos kínai orvosi megközelítés, javaslom, hogy keressen föl egy efféle rendelést, ahol az akupunktúra mellett gyógynövényekkel, diétás és életvezetési tanácsokkal tudják segíteni gyógyulását.

  Üdvözlettel,
  dr. Joós Károly

 • Tisztelt Doktor Úr! Függ e a fülzúgás akupunkturás befolyásolásának prognozisa attól,hogy idegi csökkenéssel…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Függ e a fülzúgás akupunkturás befolyásolásának prognozisa attól,hogy idegi csökkenéssel van,vagy sem.Ugyanis nekem hirtelen halláscsökkenésem volt,befeküdtem értágitó szteroid kezelésre,mely Medrolt és Nootropilt tartalmazott.Speciális kezelésként intratympanalis úton is kaptam szteroidot [dexamerthasone].

  Akut esetben is csak enyhefokú perceptiv hypacusis:
  Bal oldalon 20 db,Jobb oldalon -25 db

  Mai napig szedek Cavinton Fortet,Pentoxyl-EP-t.

  A kezelés végeredménye az lett,hogy a hallásom teljesen visszajött,és csak enyhe fülzúgás maradt vissza.A fülzúgásom főleg akkor erősödik,amikor a sinusitisem fellángol-amit valószinű műtéttel fognak szanálni.

  És általában hány kezelésen kell részt venni.

  Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Joós Károly

  Kedves Kérdező!

  Érdemes a sinus műtéti szanálását megvárni, hátha az ott jelenlévő folyamatos enyhe gyulladás áll a zúgás hátterében. Ha ez nem oldja meg a kérdést, akkor érdemes akupunktúrába kezdeni.
  A prognózis igen egyéni, és nem jósolható meg a leírása alapján.
  A kezelések száma általában kb a harmadik után határozható meg jobban, addigra látszik a változás üteme, és rendelkezésünkre áll a teljes funkcionális diagnózis is.

  Üdvözlettel,
  dr. Joós Károly

Orvosok, akikkel időpontot egyeztethetsz

Információk a szakemberről

Bemutatkozás

 • 2000-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán, majd az egészségmegőrzés és a korai terápiás lehetőségek irányában specializálódtam. Ennek szellemében először foglalkozás-orvostanból szakvizsgáztam, majd a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) területén szereztem licence vizsgát. Mentorom Dr. Bodor Géza volt, a hazai kínai orvoslás oktatás egyik legnagyobb alakja. 1993 óta gyakorlom, és 1998 óta oktatom a Wing Chun nevű kínai harcművészetet, melyből 2001-ben tettem mestervizsgát. 2005-ben sportoktatói képzettséget szereztem rekreáció szakágban.

  2003 óta dolgozom a DIMENZIÓ Egészségpénztárnál, majd később Dimenzió-Med Kft-nél foglalkozásorvosként, hagyományos kínai orvosként és életmód szakértőként. 2008 óta részt veszek a Quintess Healthy Ageing Club munkájában is, orvos-coachként és kínai orvoslás szakértőként. 2009-ben a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága elnökségi tagjává, 2010-ban főtitkárává választottak. 2010 óta elméleti és gyakorlati oktatást is tartok a Pécsi Tudományegyetem által orvosok számára akkreditált hagyományos kínai orvoslás tanfolyamon.

  Gyógyító munkám során a következő kezelési módszereket alkalmazom: hagyományos és lézer akupunktúra, tartós tűkezelés, moxaterápia, köpölyözés, mágnesterápia, akupresszúrás masszázs, gyógynövény, vitamin és ásványi anyag kezelés, diétaterápia, méregtelenítés, valamint qi gong, relaxáció és meditációs technikák oktatása.

  Kínai orvosi kezelés igénybevételét kiemelten javaslom a következő esetekben: fejfájás, migrén, lumbágó, ízületi- és gerincpanaszok, allergia, az immunrendszer gyengesége, stressz, alvászavar, emésztési panaszok, menstruációs rendellenességek, PMS, dohányzás és túlsúly. Holisztikus (az egész embert szemlélő) kezelésünk az előbbieken túl még számtalan panasz és betegség esetén vezet tartós gyógyuláshoz, káros mellékhatások nélkül.

  Magánrendelésem Budapest szívében, a Szent István körúton található, öt percre a Nyugati Pályaudvartól és a Jászai Mari tértől.
0

Általános Eredmény
0 vélemény

 • Pontosság
 • Figyelem
 • Lehetőségek