A betegek kérdései (5656)

  • Tisztelt Doktornő! Kevesebb mint két hónapja szedek napi 40 mg rexetint (reggel 20, délben 20) kevert…

    Tisztelt Doktornő!
    Kevesebb mint két hónapja szedek napi 40 mg rexetint (reggel 20, délben 20) kevert szorongásos depresszióra. Pszichoterápiára is járok. A gyógyszer az alapbetegségemet nagyon jól kezeli, viszont azóta alvászavaraim vannak, sosem tudom magam kialudni igazán, nyugtatókkal sem. Elképzelhető hogy több idő kell míg hozzászokok az antidepresszánshoz, vagy valami más megoldást kell kitalálni?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Előfordul az ilyesmi,lehet, hogy az antidepresszáns okozza, de lehet, hogy a pszicjoterápiában jönnek elő olyan dolgok, amik ezt okozzák.
    üdv. dr. G.A.

  • Ha az agykamrában nyomást érez és keringési zavarok lépnek fel, csináltasson koponya CT-t

    Kedves doktornő.
    Én egy 33 éves anyuka vagyok és a következő problémával fordulok önhöz. Pár napja tapasztaltam a következőt, nem tudom másképp megfogalmazni, mintha egy pillanatnyi leállás történne velem, hirtelen nem tudok megszólalni, mintha dadognék vagy nam pörögne a nyelvem és kikapcsolna… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Szilvia!

    Nem biztos, hogy lelki alapon van, de ki kellene azért vizsgálnia - neurológus szakorvos, és koponya CT vizsgálatot érdemes lenne csináltatnia. Addig is igyon sok folyadékot,… Még több

  • Kedves doktornő! Tanácsát szeretném kérni, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez forduljak? 4…

    Kedves doktornő!

    Tanácsát szeretném kérni, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez forduljak?
    4 évvel ezelőtt szorongásos depressziót állapított meg egy pszichológus, de az első alkalom után nem mentem vissza,mert nem éreztem,hogy használna. Nagy nehezen 2 év alatt kimásztam belőle(legalábbis úgy éreztem). Most viszont úgy érzem nagyobb lett a baj. Szinte mindig levert,ideges, nyúzott vagyok, éjszaka órákat fent vagyok,mert ha megébredek,nem tudok visszaaludni,csak kattog mindenen az agyam;alig tudok valaminek örülni. Vannak pillanatok,pl. mikor a kicsi lányommal játszom,akkor jól érzem magam. Viszont a nagyobbik lányommal alig tudok foglalkozni,azt érzem,hogy el kell löknöm magamtól,pedig szeretem és a második gyerkőc születése előtt nagyon jó volt a kapcsolatunk.(A nagyobbik gyerkőc születése után voltam pszichológusnál, szülés utáni depressziót is megállapítottak.) Van olyan napom is, havonta 2-3-szor, és sajnos egyre gyakrabban,amikor úgy érzem,hogy megőrülök. Ilyenkor remeg a kezem, belülről úgy érzem,felrobbanok, a fejemet is nyomja belülről valami, és az az érzésem,hogy kész,nem bírom tovább,bekattantam. Férjem iránt sem érzek már semmit, nem élünk 2 éve házas élet. Ha jó napom is van,mikor ő megjelenik, egyszerre befordulok. Menekülnék tőle, csak el innen. És már nem tudom,hogy tényleg nem szeretem,vagy csak már magam sem tudom,mi a helyzet. Már nem tudom ki vagyok,mit akarok, hogyan tovább. Úgy érzem elvesztem,nincs erőm semmit megcsinálni,pedig tudom,mi érdekel. Már elegem van ebből az állapotból, de nem tudom,kihez forduljak?Mi lehet velem?

    Köszönettel:Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Vera!

    Én inkább pszichoterápiát javasolnék, klinikai szakpszichológus, szapszichoterapauta segíthet. gyógyszeres kezelés sajnos csak a tüneteket csökkenti, a gyógyszer elhagyása után van esély a panaszok kiújulására.
    üdv. dr. G.A.

  • Jó estét doktor nő. Az én problémám ,hogy már hónapok óta állandóan fáradtnak érzem magam ,és napközbe…

    Jó estét doktor nő.
    Az én problémám ,hogy már hónapok óta állandóan fáradtnak érzem magam ,és napközbe szükségem van 20-30 perc alvásra (ami nem mély alvás ) és utána fitten kipattanok az ágyból.Általába iskola után szoktam szunyókálni egyet olyan 2-3 óra körül délután.Hétvégenként ebéd után szintén rám tör a fáradtság és ugyan így 20-30 perc szintén elég ,és ujra fitt vagyok.Rendszeresen sportolok ( hetente 5 alkalommal) ,rendesen alszom 8 órát egy nap(,orvosi vizsgálatokon voltam (pajzsmirigy,cukor stb.) és mindent rendbe találtak.Kezdem azt hogy a szervezetem hozzá szokott ehhez az alváshoz,mert amikor mondjuk egész napos kirándulásra megyek egyáltalán semmi fáradtságérzetem nincs,csak néha ha nagyon teletömöm a pocakom.Maga szerint mi lehet a baj ?
    18 éves fiú.
    Ha valami pszichikai eredetű kezelhetem itthon ?
    Nagyon szépen köszönöm a válaszát .
    Ákos

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Ákos!

    Lehet, hogy pszichés, de lehet, hogy túledzette magát. Első körben lazítson az edzésen és helyette inkább pihenjen.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Doktornő! Lamolepet szedek 400mg-t convulexet egyelőre 300-t, de fel kell vinnem 600-ra.…

    Tisztelt Doktornő!

    Lamolepet szedek 400mg-t convulexet egyelőre 300-t, de fel kell vinnem 600-ra. Napok óta nagyon szédülök. Okozhatja a túl nagy dózis?

    Köszönöm:Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Éva!

    Igen, lehet, hogy ettől van.
    üdv. dr. G.A.

  • Üdvözlöm!Mióta volt két erősebb pánik rohamom azóta másként látom a világot,mint ha nem a valóságba lennék,rossz…

    Üdvözlöm!Mióta volt két erősebb pánik rohamom azóta másként látom a világot,mint ha nem a valóságba lennék,rossz közérzet,gyengeség,állandó szorongás és testi tünetek!Nem akar elmúlni!Vajon lehetek oly mint régen vagy állandósul?Mit lehet tenni vagy lehet hogy megbolondultam?Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Érdemes lenne minél előbb terapautát felkeresnie, a pánik általában könnyen gyógyul, ha korán pszichoterápiával kezelik. KLinikai szakpszichológust vagy szakpszichoterapautát keressen fel.
    üdv. dr. G.A.

  • Jó napot doktornő!! Nagy elkeseredésemben fordulok önhöz!!! 1 hónapja kezdödtek a panaszaim, szédüléssel,…

    Jó napot doktornő!! Nagy elkeseredésemben fordulok önhöz!!! 1 hónapja kezdödtek a panaszaim, szédüléssel, fejfájással, hányingerrel, néha hányással!! Mellkasfájdalmaim is voltak és a savam is sok lett!! Arra szedek gyógyszert, a savam csökkent, mellkasfájdalom megyszünt!! A többi tünet megmaradt!! Társult mellé étvágytalanság, álmatlanság ,állandó fáradtság érzet, nagyon rossz közérzet, és állandó szájszárazság!!! Viszont ami érdekes az-az hogy estére minden jobb, megjön étvágy, közérzetem is sokkal jobb!!! Sokminden történt velem az elmúlt 3 évben, haláleset, anyagi gondok!!! A kérdésem az lenne hogy lehet ez valami depresszió vagy a stressz hozta ki belőlem??? Ha igen mit tegyek ellene???? Köszönöm válaszát!!! Üdv: Norbert

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Norbert!

    Igen, ez akár lehet depresszió is, érdemes lenne pszichoterápiára elmennie, hogy feldolgozza a történéseket.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a diagnózis obszerváció, és mellette ott szerepel…

    Kedves Doktornő!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a diagnózis obszerváció, és mellette ott szerepel a diagnózis, akkor ez azt jelenti, hogy a vizsgálatot végző, s a diagnózist rögzítő orvosban egy betegségnek a lehetősége merült fel, ebben az irányban figyeli meg a beteget és végez valószínűleg további vizsgálatokat?
    Köszönöm a válaszát és a segítségét.
    Üdvözlettel, további szép napot kívánok!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Általában igen.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt dr.nő! Egy éve kezdtem antidepresszánst szedni,ami először Mirzaten volt.Ezt később kb .3hónappal…

    Tisztelt dr.nő!
    Egy éve kezdtem antidepresszánst szedni,ami először Mirzaten volt.Ezt később kb .3hónappal ezelőtt Cipralexre cserélte a szakorvos.Mivel ez a gyógyszer az éjszakai jó alvásomat nem biztositotta a reggeli Cipralex mellé estére egy hónapja Mirzaten 15mg-ot is szedek.Most éjszaka jól alszom,de kb egy hete mindennap úgy ébredek fel,hogy minden csuromvizes(ilyen régebben is előfordult) rajtam.Ez lehet, a gyógyszer mellékhatása,vagy nem elegek az antidepresszánsok és esetleg vegyek be estére Frontint is?Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Személyes pszichiátriai vizsgálat nélkül nem tudok a kérdésére válaszolni.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves doktornő! Egy internetes fórumon azt olvastam,hogy a látászavar,mint pl a rövidlátás kialakulása…

    Kedves doktornő!

    Egy internetes fórumon azt olvastam,hogy a látászavar,mint pl a rövidlátás kialakulása tudatalatti folyamat eredménye is lehet.Érdekelne,hogy pszichoanalizissel vagy terápiával ön szerint 6,5 dipotriás értéket helyrelehetne hozni?
    Emellett pajzsmirigy túltengésem van,terápiával ez befolyásolható amennyiben ez pszichoszomatikus eredetű?
    Érdekelne,hogy egy önismereti analizis mennyi ideig,hány évig tart?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Ilyen tünetet nem pszichoterápiával kell kezelni. A tudatalatti folyamatok kihatnak az összes testi működésünkre, de ezek befolyásolása pszichoterápiéval igencsak nehézkes és lassú.

    Akár élethossziglan. Ha van konkrét tünet, panasz, akkor érdemes menni terápiára.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt doktornő! Pár hete írta Önnek a kapcsolatomról, hogy bizonytalan vagyok és nemtudom szeret-e…

    Tisztelt doktornő!
    Pár hete írta Önnek a kapcsolatomról, hogy bizonytalan vagyok és nemtudom szeret-e vagy sem. Azt tanácsolta mondjam el neki hogy mit érzek. Össze szedtem a bátorságom, elmondtam. De közölte velem hogy csak "beképzelem" magamnak, hogy nem szeret engem. Úgy érzem még rosszabbat csináltam, megpróbáltam fölhívni ma rámnyomta a telót, facebookon beszélgettünk, de érzem hogy nincs minden renden. Ma este találkozom vele. Nem tudom mit tegyek, én szeretem őt és az ő elmondása szerint ő is szeret engem.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    INkább várnia kellene és legyen türelmes. Idővel kiderülnek a dolgok, ne erőltesse.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Gál Adrienn! Azért írok önnek mert az utóbbi napokban, hétben nagyon rosszul érzem magam. Összevesztem…

    Kedves Gál Adrienn!
    Azért írok önnek mert az utóbbi napokban, hétben nagyon rosszul érzem magam. Összevesztem a barátommal és ő nagyon csúnyán elintézett és azt mondta hogy soha többet nem beszél velem, idegesítő vagyok és elviselhetetlen a számára. Már nem bírja elviselni a hisztijeimet.

    Az ezt követő napokban lejtemenetbe kezdtem. Esténként berúgtam itthon lefekvés előtt. Iskolába úgy mentem be hogy vittem bort és azt iszogattam a wc-ben. Néhány csúnya sebet is ejtettem a lábamon amik nem tudom mikor fognak begyógyulni de jó lenne ha minél előbb mert még észreveszi valaki :$$

    Bár sokszor felhívtam a barátomat szerencsére mindig felvette de lerázott. Aztán addig-addig írtam neki és könyörögtem esdekeltem a bocsánatáért amíg meg nem bocsátott.
    Ez a veszekedés után 2-3 nappal történt.

    De azóta is még félek, depressziós vagyok és iszok. Félek hogy megint összeveszik velem és nem fog törődni velem és szeretni. Néha nem is tudom hogy érzek csak azt hogy rosszul vagyok és meg akarok szabadulni ettől az állapottól na ilyenkor iszok sokat és másokkal beszélgetek hogy ne legyek magam de valahogy csak a barátom ért meg, ő számomra a világ legértékesebb embere és nem akarom hogy megint lekoptasson!!!!

    Sajnos pszichiáterhez kell járnom mert régen lebuktam hogy vágom magam és titokban sokat iszok. Szedek gyógyszereket is néha túl sokat veszek be belőle. De nem lesz jobb.

    Ön szerint mi a megoldás a problémámra? Mikor fogom jól érezni magam hogy szüntessem meg ezeket a rossz érzéseket, egyedüllét érzetet? A barátom Ön szerint szeret még? Mindig kérdezem tőle és azt mondja igen de félek hogy ez nem tart örökké.

    Az előző válaszai alapján ön egy nagyon segítőkész, jólelkű orvosnő. Kérem segítsen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Nem tudom, hogy szereti.e a barátja önt. Nem jó, hogy ön annyira értéktelennek érzi magát, hogy bánatában iszik, vagdossa magát és meg is alázkodik.
    Önnek meg kell erősödnie, ebben fontosak a barátok, szülők, és bárki, akivel ön tud őszinte és egyenes, nyílt kapcsolatba kerülni.
    Írta, hogy jár pszichiáterhez, ez pszichoterápiát jelent? Ilyen labilis személynek heti egy-két pszichoterápiás ülésre lenne szüksége sőt akár bentlakásos pszichoterápiára is.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Doktornő! Sertagen nevű gyógyszert szedek, napi egy szemet ( 50 mg). Babát tervezünk a párommal,…

    Tisztelt Doktornő!

    Sertagen nevű gyógyszert szedek, napi egy szemet ( 50 mg). Babát tervezünk a párommal, emiatt próbáltam abbahagyni a gyógyszert, de 2 hónap után a tünetek előjöttek. Most újra szedem. Ön szerint nem árt a babának a terhesség során? Úgy érzem, enélkül nem megy
    Köszönettel: Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Timi!


    Jelenleg a sertralin hatóanyagot tartják a legbiztonságosabbnak várandósság esetén.
    üdvözlettel dr. G.A.

  • tisztelt doktornö valeriana relaxot szedtem és most kellett volna megjönnie a menstruáciomnak de nem…

    tisztelt doktornö
    valeriana relaxot szedtem és most kellett volna megjönnie a menstruáciomnak de nem jött meg ön szerint megzavarhatta a valeriana relax -.nem élek nemi életet terhesség kizárva.ha lefekudtem volna valakivel emlekeznék rá. megis néha szedulok rosszul vagyok nem értem mi baj lehet lehet nem jo gyógyszerválasztás volt . válaszát elöre is köszönöm kelleme napot doktornö

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Nem valószínű.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt doktonö szeretném meg kérdezni hogy MIRZATEN 15 mg szedek és 0.5 mg frontin este lefekvéskor…

    Tisztelt doktonö szeretném meg kérdezni hogy MIRZATEN 15 mg szedek és 0.5 mg frontin este lefekvéskor szeretném meg kérdezni hogy 1 ho napja szedem MIRZATEN 15 mg gyogyszert ha este beveszem MIRZATEN 15 mg annak reggel van nyugtato hattása vagy illetve másnapra köszönöm válszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Igen, szokott lenni másnap is hatása.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Doktornő! A fiam bipoláris kevert tünetekkel.Gyógyszerei xanax 2xo,5 sr,Litikarb 750 mg,ciprlex…

    Tisztelt Doktornő! A fiam bipoláris kevert tünetekkel.Gyógyszerei xanax 2xo,5 sr,Litikarb 750 mg,ciprlex 1x10 mg és parnassan 7,5 mg este.Az nyugtalanit engem miót szedi a 7,5 mg parnassant 2 hónap alatt 15 kg hízott és rengeteget alszik nem tudom mire jó ez a gyógyszer hangulata stabil negativ gondolatai e mellett a gyógyszer mellett is meg vannak időnként.Nem tudom nem-e mgas neki ez az adag,esetleg elég lenne 5 mg.Köszönettel:

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Erre én nem tudok így válaszolni vizsgálat nélkül, sajnálom.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Doktornő! Nekem egy olyan problémám van amiről nehéz beszélni. A péniszem nyugalmi állapotban…

    Tisztelt Doktornő!
    Nekem egy olyan problémám van amiről nehéz beszélni. A péniszem nyugalmi állapotban elég kicsi, igaz használatkész állapotban átlagos méretű! Mégis hirtelen egy beszélgetés miatt olyan komplexusom lett, ami nagyon megkeseríti az életem. Odáig jutottam, hogy mindenkinél kevesebbnek érzem magam emiatt. Mindig egyre kisebbnek látom a péniszem. Tudom, hogy elvileg nem lehetséges nyugalmi állapotban méretcsökkenés, de mégis úgy látom, hogy szinte behúzódik a hasfalamba.
    Ezt okozhatja a dolog miatti állandó stressz? Illetve amióta fent áll ez a dolog merevedést is nehezebben tudok elérni. Azt szeretném kérdezni, hogy
    okozhatja-e ezeket a dolgokat az állandó félelem és stressz helyzet? Illetve, hogyan tudnám leküzdeni a kisebbségi komplexust és elérni, hogy ne csak ez járjon a fejemben minden nap és minden órában? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Sajnos nem tudom, valószínűleg más problémát vetít bele ebbe az egészbe.
    üdv. dr G.A.

  • Kedves Doktornő! Azért nem maradhatok itt mert rehabilitációs programra jöttem letelt az időm és helyileg…

    Kedves Doktornő! Azért nem maradhatok itt mert rehabilitációs programra jöttem letelt az időm és helyileg nem illetékes a Nyírő kórház. Vagy a Ceglédi vagy a Szolnoki pszichiátriára mehetek miután innen hazaküldtek. Mert különböző a kártyámon a tartózkodási hely és az állandó lakcím. De egyiken se lakok már. Csak így van lehetőségem választani mehetek Szolnokra vagy Ceglédre. Ceglédi osztályt már úgy ismerem mint a tenyeremet borzalmas hely. Így talán megpróbálkozom a Szolnokival bár fogalmam sincs az milyen hely. De bennem van, hogy már így is 10 hetet voltam kórházba hétvégente mehettem haza minden házimunka páromra hárult még a mellett, hogy dolgozik. Pofátlanságnak érzem újra befeküdni valahova mikor már alig bírja a hiányomat és nagyon várja már, hogy otthon legyek. Nem akarom magára hagyni nagyon nem tud nélkülem élni ez a 10 hét is kínszenvedés volt.... Nem tudom mit tegyek.... Innen hazaküldenek várom is már, hogy otthon legyek és rendbe tegyem a házat viszont félek is a bekattanásaimtól. Nincs kinek szólnom még az elején, hogy baj van. Tanácstalan vagyok...
    Köszönöm válaszát!
    Adél

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Adél!

    Sajnos én ön helyett nem tudok dönteni. Ha ön elhatározza, hogy kibírja otthon, és előre kigondolja esetleg az orvosával, hogy mit csináljon, ha jön egy rossz állapot, hogyan ismerje fel mielőbb, hogyan kerülje el stb. , akkor sikerülhet otthon is. de ehhez kell lennie különböző támaszoknak otthon, amit tud használni, ezért javasoltam előbb azt a linket.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Doktornő! Jelenleg kórházban vagyok 10 hete pénteken elbocsátanak. 2 hete egyre súlyosbodó tüneteim…

    Kedves Doktornő! Jelenleg kórházban vagyok 10 hete pénteken elbocsátanak. 2 hete egyre súlyosbodó tüneteim vannak. Borderline személyiségzavarom van évek óta de legutóbb 2011-ben éreztem csak akkor fedezték fel. Már mostanáig meg lett kérdőjelezve a diagnózis. Viszont 2 hete elkezdtem ingadozni erősen. Eleinte nem tulajdonítottam neki jelentőséget mert csak olyan 2-3 naponta jött. De mostanra már szinte óránként történik. Van egy normál állapotom amiben tudom, hogy miért érdemes élnem, tudok szeretni, tele vagyok tervekkel. Mikor átkattanok akkor nincsenek érzelmeim se öröm se bánat senkit nem szeretek minden mindegy állapotba kerülök képtelen vagyok gondolkodni. Mostanra már szétvágtam a karjaimat és összeszúrkáltam magam olykor vénát is találtam ömlött a vér be akartam 100ml levegőt fecskendezni a vénámba de egyenlőre csak a szúrkálásig jutottam. A karom már össze vissza van vágva szúrva + egy hatalmas véraláfutás. Nos mikor ezeket csinálom agy kikapcsolt állapotba kerülök nem tudok gondolkodni. Ez bármikor jöhet nem lehet nagyon kiszámítani. Ha pénteken hazamegyek napi 10 órát leszek egyedül a házban párom dolgozik. Bármikor jöhet és rettegek, hogy mikor kikapcsol az agyam mit fogok tenni. Lehet, hogy visszafordíthatatlant de itt nem maradhatok. Ambulánsan veszélyes lenne egy gyógyszermódosítás? Köszönöm mielőbbi válaszát! Adél

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Adél!

    Ha ennyire nincs jól, miért engedik haza a kórházból? Ha ennyire labilis, akkor a gyógyszer átállítást inkább a kórházba kellene csinálni.
    javaslom ezt a honlapot:
    http:⁄⁄borderline-gyogyulas.webnode.hu⁄blog⁄borderline-gyogyulas-alapjai⁄terapia⁄

    szeretettel dr. G.Adrien

  • Tisztelt Doktornő! Orvoshoz menni nem merek a panaszommal, de úgy érzem, lassan felőröl. Január…

    Tisztelt Doktornő!

    Orvoshoz menni nem merek a panaszommal, de úgy érzem, lassan felőröl.

    Január óta levert vagyok, folyamatosan aggódom valamin, ideges, feszült vagyok. Állandó fáradtságot érzek, aludni mégsem tudok. (2-4 órákat pihenek éjjel, többször felébredve közben.)

    3 gyermekem van, a férjem külföldön, rokonaim messze laknak, barátaim pedig nem igen vannak. Senkivel sem tudom megbeszélni a problémáimat.

    Akkor jött elő ez az állapot, mikor elkezdtem intézni a gyes utáni visszatérésemet a régi munkahelyemre. Lassan 3 hónapja tart, és a teljes kimerültség határán érzem magam. A gyerekekhez sincs már türelmem, szinte semmit sincs kedvem megcsinálni. Az ágyból is csak azért kelek ki, mert muszáj a kicsik miatt.

    Munkavállalómmal nagyon rossz viszonyban váltunk el. (A szememre vetette, hogy gyereket mertem szülni. És hogy én mennyi pénzébe fogok kerülni neki.) Nagyon nem szeretnék oda visszamenni dolgozni. Nem akarok minden nap 9 órát a társaságában tölteni. Ő viszont nem akarja kifizetni a majdnem 10 éves munkaviszony után engem megillető végkielégítést, ezért nem mond fel nekem.

    Ismerősöm javasolta, hogy menjek el pszichiáterhez, mert szerinte már depresszióssá válok ettől a helyzettől. Ön mit javasol?

    Próbáltam gyógynövényes nyugtatót, nyugtató teát, de nem tapasztaltam változást. Lehet, hogy inkább valami "igazi" gyógyszer kellene már nekem?

    Köszönöm válaszát!

    Nikoletta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Nikoletta!

    A leírása alapján valóban könnyen lehet, hogy gyógyszeres kezelés segítene, ha van rá módja inkább menjen el pszichoterápiára. Minden nap kezdjen el mozogni valamit, ha másképpen nem, otthon! Az interneten lehet találni torna videókat, jógát stb. Érdemes lenne megtanulnia relaxálni is.
    üdv. dr. G.A.