A betegek kérdései (5647)

 • Jó napot! 28 éves férfi vagyok. 6 éve depressziós és pánikbeteg voltam, ez az állapot 2 évig tartott,…

  Jó napot!

  28 éves férfi vagyok. 6 éve depressziós és pánikbeteg voltam, ez az állapot 2 évig tartott, mire rászántam magam, hogy keressek egy pszichiátert. Az antidepresszánst 2 hónap után abbahagytam a durva mellékhatásai miatt. Elkezdtem szedni a triptofánt és sikerült teljesen meggyógyulnom, már négy éve szedem, se depresszióm nincs, sem pánikrohamom. Most elkezdtem szedni a virágport is és nem tudom lehet e ezeket együtt szedni. A virágpornak magas a lítium tartalma, nem tudom emiatt e, de 5 napja mióta szedem mindkettőt, 10-11 órát alszom, nagyon mélyen, mint gyermekkoromban, és olyan nyugodt és feledékeny vagyok mintha valamilyen durva nyugtatót szednék. A Szabolcsi pszichiáterek még a triptofától is idegenkednek, a virágporon meg nevetnek, így csak itt tudom ezt megkérdezni. Előre is köszönöm válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nézze ezekkel a szerekkel nincs tapasztalatom. Ha jó, akkor használja. remélem tovább tart a hatás egy hétnél.
  üdv.dr. G.A.

 • Tisztelt Doktor Nő! 36 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. Pár éve vettem észre magamon, hogy beszéd közben…

  Tisztelt Doktor Nő!
  36 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. Pár éve vettem észre magamon, hogy beszéd közben olyan szavakat illesztek a mondatokba amik egyáltalán nem oda valók. Ezt én nem veszem észre, figyelmeztetnek rá. Pl: Nem szabad kiabálni,mert eldől az ajtó...
  Ezek eddig csak elvétve fordultak elő, de manapság már mindennapossá váltak :( Írásban is sokszor felcserélem a betűket, néha nem azt írok amit szeretnék...
  Soha nem volt problémám az írás-olvasással (diszlexia stb...)
  Jelezhet esetleg valami neurológiai problémát? Érdemes ezzel orvoshoz fordulnom, vagy csak "törődjek" bele és próbáljam nem tudomásul venni?
  Mást nem vettem észre, fejfájós vagyok nagyon, de ezen kívül semmi extra.

  Köszönöm, ha megtisztel válaszával!
  Egy aggódó anyuka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Édesanya!

  Mindenképpen menjen utána. Keressen egy alapos pszichiátert, és egy alapos neurológust. Lehet, hogy neuro-pszichológiai vizsgálat is szükséges.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! A pszichiátriai rehabilitációs osztály, az a szanatórium? Megőrülök, nagyon ki…

  Tisztelt Doktornő!
  A pszichiátriai rehabilitációs osztály, az a szanatórium?

  Megőrülök, nagyon ki vagyok akadva! Állandóan remegek, csak a neurológust nyaggatom aki néha ír fel valamit, mindig az van ambulánson is hogy mindenképpen pszichiátriai kontroll, csak az meg messze van.. Kventiaxot, Tegretolt, Rivotrilt, SR Xanaxot próbálgattam már de nem segít!
  5 öngyilkossági kísérletem volt már, ebből két komolyabb is az idén mikor a vonat alól húztak ki meg mikor egy üvegnyi Rivotrilt szedtem be, a többire nem emlékszem. Két éve járok pszichiáterhez de csak a nyugtató függő lettem. Már azt antidepresszánst is lecserélték de semmit nem javított a hangulatomon. Már unom az életet, csak a gyógyszerek révén létezem! Úgy gondolom hogy annak már nincs is élete akit csak a hangulatjavító éltet, pedig még csak 19 vagyok azt mondják előttem az élet. Csak mi az hogy "ÉLET" na azt meg hogy eszik?! Nekem már csak a cigaretta és a nyugtató jeleni ezt, az az életem és csak ennyi..
  Beutalnak a szanatóriumba? mert már itthon nem bírom! Köszönettel!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Szerintem jelentkezzen pszichiátriai vagy pszichoterápiás osztályra. Az utóbbira általában egy felvételi elbeszélgetés alapján lehet bekerülni, ott mérlegelik az alkalmasságát a pszichoterápiára. Ha ön nagyon labilis, öngyilkossági gondolatai vannak, jelentkezzen inkább a budapesti krízis osztályra ( Péterffy S.u.-i kórházban, Alsóerdősor u. ).
  Szanatórium ilyen már nincs.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktornő! Szeretném kikérni a véleményét. Elváltam a férjemtől és most egy másik kapcsolatban…

  Kedves Doktornő!
  Szeretném kikérni a véleményét.
  Elváltam a férjemtől és most egy másik kapcsolatban élek. A házasságomból van egy 6 éves fiam és a mostani párommal is van egy közös gyerek.
  A párom egyszerűen képtelen úgy állni a nem közös gyerekhez, mint a sajátjához. Egyébként sem nagyon mutatja ki az érzéseit senkinek, csak a kisebbik gyereknek.
  Ezt már többször átbeszéltük, ideig óráig foglalkozott a nevelt fiával, aki egyébként nagyon szereti őt, de aztán minden visszaállt a régi kerékvágásba.
  A fiam is azt mondja, hogy tudja, öt nem szereti a párom.
  Ön szerint meg tud változni egy olyan ember, aki egyébként is éretlen, énközpontú, és magától nem tudatosul benne, hogy ha még jobban is szereti a saját gyerekét, ezt nem éreztetheti a nevelt gyerekével?
  Van értelme tovább szenvedni Ön szerint?
  Segítségét előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Általában az embereknek a változáshoz egy sokk- szerű élmény kell, szép szóval nem szoktak.

  üdv. dr G.A.

 • Kedves Doktornő! A kérdésem, hogy 1 éve fennálló krónikus tensios fejfájásnál hathat-e 5 napja szedett…

  Kedves Doktornő!

  A kérdésem, hogy 1 éve fennálló krónikus tensios fejfájásnál hathat-e 5 napja szedett Teperin (25mg fele) ? Vagy a javulás inkább másnak tudható be (családállítás, relaxáció stb.)? Illetve elkerólhető-e emellett a gyógyszer mellett a hízás? Válaszát megköszönve, tisztelettel: B. Kornélia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kornélia!
  Lehet ez is, lehet az is. Ezrét érdemes inkább mindig egy dologgal kezelni a bajt,mert a végén nem tudjuk,mitől van a javulás.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! A barátnőmmel jó egy hónapja ismerkedtünk meg. Ő most 35 éves, 27 évesen volt egy…

  Tisztelt Doktornő!

  A barátnőmmel jó egy hónapja ismerkedtünk meg. Ő most 35 éves, 27 évesen volt egy párkapcsolata, de előtte, és utána se volt semmilyen más kapcsolata. Már többször meg akartam csókolni, de nem engedte, pontosabban a múltkor már megengedte, de az is csak egy kis csókocska volt inkább, mint rendes csókolózás. Aztán nem sokkal ezelőtt egy mailjében bevallotta, hogy azért ilyen félénk, mert a volt barátja durván bánt vele az ágyban, mert az volt a jelmondata, hogy a nők ezt szeretik. Próbáltam kérdezni tőle, hogy miket csinált vele, de csak annyit árult el, hogy egyszer meg is erőszakolta, meg hogy perverz volt. Én mondtam neki, hogy tőlem nem kell félnie, én tisztelem, becsülöm, azóta is próbáltam vele csókolózni, de megint nem engedte. Félek, hogy ha a csók is ilyen nehezen akar kialakulni, mi lesz a szexszel? Nem vagyok egy szexista őrült, de ez is hozzátartozik egy normál párkapcsolathoz. A kérdésem az lenne, hogy mit próbáljak tenni, hogy leküzdjem benne ezt az iszonyú gátat. Arra is gondoltam már, hogy elmegyünk szakemberhez, de még nem mertem neki mondani, bár jobban szeretném, ha ketten oldanánk meg ezt a helyzetet.

  Válaszát előre is köszönöm!

  üdvözlettel: Zoltán

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Zoltán!

  Valószínűleg még ez korai a barátnőjének, legyenek sokat együtt. A barátnőjének 12 évig nem volt kapcsolata? Akkor önnek sok türelemre van szüksége és igaz szerelemre.
  üdv.d r. G.A.

 • Sajnos nagyon félek az egyedül léttől ,a nappal még csak elmegy,de éjjel képtelen vagyok egyedül maradni,nem…

  Sajnos nagyon félek az egyedül léttől ,a nappal még csak elmegy,de éjjel képtelen vagyok egyedül maradni,nem az emberektől félek.Egyedül kísérővel nem tudok sehova menni.Sajnos a férjem hirtelen elhúnyt ⁄62⁄ így a fő támaszom sajnos nincs többé,a gyerekeim felváltva itt alusznak,de ez már nem megy mert családjuk van.A városunkba meg már nincsen csoportos tréning.,mindenkinek nem adatik,meg,hogy magán rendelésre el tudjon járni.0,5ös rivotrilt és 10mg-os cipralexet szedek .
  Várom Tiszttelettel szives javaslatát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Sokszor segít ilyen esetben egy háziállat, pl. egy értelmes kutya.
  Ez az állapot valószínűleg a le nem zárt gyász folyamatához tartozik önnél.
  Egyedül születünk meg és egyedül halunk meg. Az élethez hozzátartozik az egyedüllét.
  Sajnos nincs használható épkézláb ötletem.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktor No A kovetkezo tuneteket produkalom mar 3 hete minden ejjel. Arra riadok elalvas utan…

  Kedves Doktor No

  A kovetkezo tuneteket produkalom mar 3 hete minden ejjel.
  Arra riadok elalvas utan 1-2 oraval, hogy nem kapok levegot, es nagyon erosen es gyorsan ver a szivem. Rogton az ablakhoz megyek, kihajolok, es nyugtatom magamat, hogy semmi baj....sokszor a riadas elott remalmom van, egz pillanatig tart csak ugyan, de van, hogy semmi nem elozi meg. Altalaban 1-2 perc alatt helyrejovok, viszont nagyon faradtan erzem olyenkor magam, szedulok is. Azert felek kicsit, emrt mitralis prolapszusom van, ami okoz is tuneteket sokszor, nem jo a szivemnek, ha nagyon podor...On szerint psziches dolog lehet a hatterben, vagy inkabb szervi eredetu? En azert gondoloma pszicheset elsosorban, mert az onnyugtatas hatasara ugze rendezodni szokott a dolog.Ha eppen komoly szivritmuszavarom lenne, akkor nem gondolom hogy par nyugtato szo eleg lenne a gyogyitasara. Viszont ha psziches, mit tehetnek ellene< 3 evvel ezelott szorongasos rohamaim voltak, de azok mindig nappal, szedtem paroxatot, heyre is jottem, 1 ev utan letettem a gyogyszert, azota sem nyultam hozza, es jol vagyok...voltam....
  Ha tudna par gondolattal segiteni, azt megkoszonnem.
  Udvozlettel:
  Antonia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Antonia!

  A leírása alapján lelki eredetűnek gondolom én is.Hát, valószínűleg a 3 évvel ezelőtti szorongásos betegsége csak átmenetileg múlt a gyógyszer hatására, a betegség oka nem lett akkor feltárva és meggyógyítva, csak tünetileg kezelve a gyógyszerrel. javaslom a pszichoterápiát.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktornő! Kérdésem a következő lenne: Mi az amodizamáz, vagy amobarbitál (lehet hogy rosszul…

  Kedves Doktornő!
  Kérdésem a következő lenne: Mi az amodizamáz, vagy amobarbitál (lehet hogy rosszul írtam)? Mire használják, legális, vagy tiltott (gyógy?)szer ?
  Válaszát köszönöm: egy aggódó barát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  ide tartozik:
  http:⁄⁄hu.wikipedia.org⁄wiki⁄Fenobarbit%C3%A1l
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Dr. Gál Adrien! Barátnőm utálja, ha fényképezik, egyszerűen hisztérikus lesz attól, ha egy…

  Tisztelt Dr. Gál Adrien!

  Barátnőm utálja, ha fényképezik, egyszerűen hisztérikus lesz attól, ha egy buliban lefényképezik őt.

  Miért ennyire elutasító ⁄ gátlásos attól valaki, ha fényképezik ?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Hát erre csak találgatni tudnék. Ő mit mond?
  üdv. dr. G.A.

 • Szorongásra szedett Xanax terhes nõnél árt a babának?

  Tisztelt Doktornő!
  Hosszú évek óta generalizált szorongással küzdök, babatervezés miatt sikerült a gyógyszereimet lecsökkentenem, napi 5mg Paroxatra. Most 16 hetes terhes vagyok.
  Sajnos a terhesség elején nagyon rosszul voltam, nem tudtam aludni, nem ettem, elkezdtem fogyni, előjöttek… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Eszter!

  Nézze, ezt inkább a kezelő pszichiáterével kellene egyeztetnie. Várandósoknak én nem tartom célszerűnek a Paroxatot, ha kell ssri, akkor inkább a Zoloft. A Xanax-ot ne szedje… Még több

 • Üdvözöljük. A Kovács család vagyunk akik az ön véleményét szeretnénk kikérni. Van egy 17 éves lányunk…

  Üdvözöljük.
  A Kovács család vagyunk akik az ön véleményét szeretnénk kikérni. Van egy 17 éves lányunk aki már egy éve internetes játék közben megismerkedett egy 21 éves külföldön élő magyar fiúval. A lányunk egy jól tanuló, jól nevelt, nehezen barátkozó típus. Az idén bejelentette, hogy fog jönni egy fiú akit a játék által megismert, mert megszeretnének ismerkedni. Nekünk erről a fiúról eddig semmit nem mondott el, villámcsapásként ért ez a bejelentése. A fiút a szülei akkor engedik ha a két család szülei beszélnek és mi beleegyezünk. Mi nem tartjuk jó ötletnek ezt a megismerkedést: - a nagy távolság miatt
  - továbbtanulás miatt (még van két az érettségiig, 4 év egyetem, mesteri - doktori)
  - még nem volt fiú barátja
  - a fiúnak érettségi után nincs állandó munkahelye
  Az a félelmünk, hogy jövőben betölti a 18. évet, a fiú magához csalogathatja, nem végzi el tanulmányait, ami tönkreteheti az életét. Ezeket mind mérlegelve, szeretnénk kérni a doktornő véleményét: engedjük, hogy létrejöjjön ez a kapcsolat vagy ne engedjük?
  Mi nem tudunk dönteni, hogy szabad-e beleszóljunk vagy nem. Várjuk sürgős válaszát.
  Köszönjük.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nézze, ezt önöknek kell eldönteni. Célszerű lenne a döntésükbe belevonni részben a leányzót is - ne érezze azt,hogy önök az ellenségei. Próbáljanak racionális érveket felhozni , de a leányzó is, és akkor megszülethet a közös döntés. Ilyenkor a zérzelmeket tegyék hátrébb.
  üdv. dr G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Mint irtam már csak Stugeront szedek,pszichiátriai gyógyszerekre már nincs szügségem.De…

  Tisztelt Doktornő!

  Mint irtam már csak Stugeront szedek,pszichiátriai gyógyszerekre már nincs szügségem.De lennének kérdéseim-amiket tapasztaltam anno,

  Több betegtől hallottam hogy alvásra Xanaxot,Rivotrilt irtak föl.Én ezt nem egészen értem,mert vannak kifejezetten hipnotikus nyugtatók is,mint a Lendormin vagy az Atarax (igaz az inkább antihisztamin)Mi lehet ennek az oka?Nem arra valók lennének inkább?
  Mint ahogy a Lendormint se irják nappali szorongásoldonak.

  Ui:Amikor nagyon csengett a fülem még hónapokkal ezelőtt Rivotrilt szedettek-irtam hogy nagyon rosszűl tűrtem.Hozzáteszem amig szedtem is,az alvásom nem hogy a normál alvásnak nem felelt meg-hanem még a később szedett Seduxen hatásától is jóval elmaradt pihentetésben.

  Olyanra gondolok-hogy a Seduxen közelebb állhat felezési időt tekintve az altatókhoz,attól függetlenül hogy nappali szorongásoldó? Mert azt mondta a doki hogy a diezepam rapid szorongásoldó-ezért használják epilepsziánál is inkább.Generalizált szorongásra is jó-nekem pl csak az vált be az összes közül-de nem azt választják először.

  Válaszát köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  A xanaxot és Rivotrilt nem cél szelszerű altatónak használni, kivéve, ha csak nem kifejezett szorongás áll az alvászavar hátterében.
  Olyan nincs, hogy hipnotikus nyugtató.
  vagy nyugtató=szorongásoldó= anxiolytikum van, vagy altató=hipnotikum.
  Közöttük a különbség nem a felezési időben van ( ill. nem az a lényeg), hanem hogy pontosan melyik receptoron hat.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktornő! A leponex 25mg-osból estére szedek egy negyedet. A gyógyszer leállítását tervezzük,…

  Kedves Doktornő!
  A leponex 25mg-osból estére szedek egy negyedet. A gyógyszer leállítását tervezzük, mert kis babát szeretnénk! Jövő héten kedden jár le a hat hét, aztán elhagyható! Szerencsére minden rendben van az életemben, kiegyensúlyozott, boldog vagyok!
  Viszont attól félek, hogy ha nem szedem majd a gyógyszert nehogy elvonási tüneteim, illetve alvászavarom legyen!A kezelőorvos azt mondta, hogy terhesség alatt szedhető, ha netalántán valami gond lenne, de én utánna olvastam, és mindenütt az áll, hogy nem szedhető!
  Mi a véleménye Doktornőnek?
  Esetleg, ha szükséges lenne, mit lehetne helyette szedni, amivel semmit sem árthatok a babának a fejlődésében, illetve a szoptatásnál?
  Esetleg valamilyen gyógynövényes készítményt?Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!
  Kata

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kata!

  Terhesség alatt antipszichotikum ill. benzodiazepin csak indokolt esetben, pszichiátriai betegség esetén javasolható. Sajnos a gyógynövények általában még kevésbé vannak vizsgálva várandós nőkben.
  terhesség utolsó harmadában semmiféle nyugtató, altató nem javasolható, mert akkor fejlődik a baba idegrendszere ki, másrészt hozzá szokik a magzat.

  Ha ilyen kiegyensúlyozott és boldog, akkor minek önnek gyógyszer? nem értem.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő ! Sok éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget. Általam észre nem vett depresszióval…

  Tisztelt Doktornő !

  Sok éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget. Általam észre nem vett depresszióval kezdődött majd öngyilkossági gondolatok , kényszeres cselekedetek megtételére késztető gondolatok melynek eredményei rettegés és pánikrohamok tömkelege volt. Idei évben megismerkedtem az alvászavarral , jelenleg mizapin 30mg-ot szedek, aludni tudok, de újra érzem , hogy kezdenek megjelenni a pánikrohamok és a rettegések. Régen stimolutont és paroxatot ill cipralex fluoxetet kaptam. ( úgy ézetem , hogy a szívműködésem befolyásolták, bár a hatásuk megvolt ). Kérdésem, hogy a mizapint mire lehetne lecserélni úgy érzem csak alszom tőle , de nem igazán hat? ( mizapin nem bántja a szívemet. ) Hol a hangulatom nagyon rossz, viszont állandóan rettegek most a kényszerektől. ( egy rakat vitamint szedek pedig. ) Köszönöm szépen segítségét előre is :-)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Sajnálom, interneten keresztül, személyes pszichiátriai vizsgálat nélkül gyógyszert javasolni nem tudok.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves dr. Gál Adrien! 2-3 hete szedek lefekvés előtt 6-7 db 0,25 mg Frontint( tudom, hogy nem altató..),…

  Kedves dr. Gál Adrien!

  2-3 hete szedek lefekvés előtt 6-7 db 0,25 mg Frontint( tudom, hogy nem altató..), pár napja pedig hashajtót.
  Ha a Frontin bevétele után közvetlenül jelentkezik a hasmenés, akkor a nyugtató még nem szívódik fel? Úgy tudom, kb. fél óra a gyógyszerek felszívódási ideje, ezért utána is bevettem a nyugtatót, biztos, ami biztos.
  Ilyen alacsony dózisú nyugtatót azonnal el lehet hagyni( mellékhatás, bármi nélkül)?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: 4.4

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ez a hasmenés erősségétől függ. Azért a bélrendszer 10 m hosszú, és nem biztos, hogy a gyomortartalom ( ált. 1-1.5 óráig van benne az étel) is kiürül.

  Általában igen.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktor Nő!! Még kissé kóvályodva írok önnek a nyugtatóktól amiket bevettem. Ugyanis szörnyű dolog…

  Kedves Doktor Nő!!
  Még kissé kóvályodva írok önnek a nyugtatóktól amiket bevettem. Ugyanis szörnyű dolog történt pár órával ezelőtt a családban. Körülbelül 4 órája halt meg a nagypapám. 70 éves volt. 20 éves vagyok együtt laktam vele, voltak rossz időszakaim vele főleg kiskoromban mert nagyon sokszor vert megalázott, büntetett viszont az utóbbi 4-5 évben már nagyon jól kijöttem vele. Viccelődött, együtt elmentünk a boltba, segítettem neki gyakran, beszélgettünk. Viszont ma megtörtént a tragédia. Éppen kiocsmázni mentem a haverjaimmal és apukám hívott hogy nagy baj van hirtelen összeesett a nagypapám nem kélegzik, nincs színe és szívverése sincs. Eljött értem kocsival apám és rögtön mentem haza. A konyhába beérve láttam ahogy a földön fekszik teljesen elfehéredve két mentős éleszti újjá defibliátorral de mindhiába. Mamám és anyukám sírtak, ordítottak. Hazaérve még 2 percig küzdöttek az életéért de nem tudták megmenteni. Örökre meghalt a nagypapám. Életemben először láttam halottat és borzasztó érzés volt. 3-4 órán keresztül feküdt a kanapén és borzasztó volt néznem ahogy nyitott szájjal feküdt és fal fehér volt. Nem mozdul már meg többet. Bűntudatom van amiatt hogy nem voltam jó gyerek, sokat piszkáltam régen és úgy érzem felelős vagyok azért hogy most meghalt talán ha nem idegesítettem volna másként alakul! Szívrohamot kapott, semmi előjel nem volt döbbenetesen váratlanul ért. Még most is sírva ütöm a billentyűzetet, tehetetlen vagyok és bánt hogy kocsmázni voltam amikor mamám karjai között meghalt és nem lehettem ott hogy elbúcsúzzak tőle. Mit tegyek doktor nő? Csak sírok és a holttest látványa ugrik be folyamatosan és megrettenek. Ennyi lenne az élet?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ahogyan megszülettünk, csak egy a biztos - meg fogunk halni. de addig még sok minden történik. Az életünkben fejlődünk, változunk, keressük a boldogságunkat. Közben néha hibákat követünk el, megbántunk másokat, ahogyan a nagyapja is tette önnel gyerekkorában. De látja, igazából nem volt rossz ember, csak egyszerűen lejárt az ideje. Mit tudott volna tenni, ha ön is ott van?
  Így is elbúcsúzhat tőle - mondja el neki azt most, amit el szeretett volna mondani neki...
  üdv. dr. G.A.

 • Szorongásos pánikbetegség esetén hagyomás vizsgálat kell

  Kedves Doktornő!Ma délután nagyon furán éreztem magam.Olyan volt mintha meg akarnék őrülni,picit remegtem,féltem.Nyugodtnak éreztem magam,de mégis feszült,ideges,robbanékony voltam.Vettem be egy fél frontint,úgy érzem az hatott.Ez a dolog kb:fél óra alatt játszódott le.Mitől lehetett ez?1éve szültem,és… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Timi!

  Könnyen lehet ez a szorongásos tünet a sok egyedülléttől, feltétlenül mozduljanak ki, menjenek el játszótérre, találkozzon más anyukékkal, járjanak össze! Ez rengeteget tud… Még több

 • Tisztelt Doktornő! 19 éves vagyok,mostanában nem igazán sikerülnek úgy a dolgok ahogy én szeretném,családomban…

  Tisztelt Doktornő!
  19 éves vagyok,mostanában nem igazán sikerülnek úgy a dolgok ahogy én szeretném,családomban nagyon sok betegség fordult elő,3 éves kapcsolatom porrá hullt. és a következőket veszem észre:figyelemzavar nem tudok koncentrálni semmire.Egyik percben jó a kedvem másik percben,rám jön a sírás.Van amikor elsötétül előttem a kép,és nem látok,aztán van amikor gondolkodom és elkezd remegni a kezem,szemem s minden testrészem.
  Mire utalhatnak ezek a jelek ??
  Előre is köszönöm,megtisztelő válaszát.!
  Üdvözlettel:éva11

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Éva!

  Kimerült az események hatására, ilyenkor mindannyian kicsit gyengélkedünk. Pihenjen, töltődjön.
  üdv.dr.G.A.

 • A fiúnál alszik, emiatt az anyukája csúnya dolgokat mond neki, mit tegyen?

  Kedves doktornő!

  Én egy 17 éves lány vagyok.Több mint egy hónapja vagyok együtt a barátommal és nagyon jól megvagyunk,nagyon szeretjük egymást.Viszont egy gond van.Rengeteget dolgozik,napi 10-12 órát és csak esténként tudunk találkozni vagy szombaton mivel szabadnapja az az egy van a héten.Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nyugodjon meg, ha valóban szeretik egymást, túl élik ezt a vihart.
  Várjon, mit lép a barátja, kitart-e ön mellett. Az igaz szerelemnek nincsenek korlátai.
  üdv..…