A betegek kérdései (5637)

 • Tisztelt Doktornő!
  Hosszú évek óta generalizált szorongással küzdök, babatervezés miatt sikerült a gyógyszereimet lecsökkentenem, napi 5mg Paroxatra. Most 16 hetes terhes vagyok.
  Sajnos a terhesség elején nagyon rosszul voltam, nem tudtam aludni, nem ettem, elkezdtem fogyni, előjöttek… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Eszter!

  Nézze, ezt inkább a kezelő pszichiáterével kellene egyeztetnie. Várandósoknak én nem tartom célszerűnek a Paroxatot, ha kell ssri, akkor inkább a Zoloft. A Xanax-ot ne szedje… Még több

 • Üdvözöljük. A Kovács család vagyunk akik az ön véleményét szeretnénk kikérni. Van egy 17 éves lányunk…

  Üdvözöljük.
  A Kovács család vagyunk akik az ön véleményét szeretnénk kikérni. Van egy 17 éves lányunk aki már egy éve internetes játék közben megismerkedett egy 21 éves külföldön élő magyar fiúval. A lányunk egy jól tanuló, jól nevelt, nehezen barátkozó típus. Az idén bejelentette, hogy fog jönni egy fiú akit a játék által megismert, mert megszeretnének ismerkedni. Nekünk erről a fiúról eddig semmit nem mondott el, villámcsapásként ért ez a bejelentése. A fiút a szülei akkor engedik ha a két család szülei beszélnek és mi beleegyezünk. Mi nem tartjuk jó ötletnek ezt a megismerkedést: - a nagy távolság miatt
  - továbbtanulás miatt (még van két az érettségiig, 4 év egyetem, mesteri - doktori)
  - még nem volt fiú barátja
  - a fiúnak érettségi után nincs állandó munkahelye
  Az a félelmünk, hogy jövőben betölti a 18. évet, a fiú magához csalogathatja, nem végzi el tanulmányait, ami tönkreteheti az életét. Ezeket mind mérlegelve, szeretnénk kérni a doktornő véleményét: engedjük, hogy létrejöjjön ez a kapcsolat vagy ne engedjük?
  Mi nem tudunk dönteni, hogy szabad-e beleszóljunk vagy nem. Várjuk sürgős válaszát.
  Köszönjük.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nézze, ezt önöknek kell eldönteni. Célszerű lenne a döntésükbe belevonni részben a leányzót is - ne érezze azt,hogy önök az ellenségei. Próbáljanak racionális érveket felhozni , de a leányzó is, és akkor megszülethet a közös döntés. Ilyenkor a zérzelmeket tegyék hátrébb.
  üdv. dr G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Mint irtam már csak Stugeront szedek,pszichiátriai gyógyszerekre már nincs szügségem.De…

  Tisztelt Doktornő!

  Mint irtam már csak Stugeront szedek,pszichiátriai gyógyszerekre már nincs szügségem.De lennének kérdéseim-amiket tapasztaltam anno,

  Több betegtől hallottam hogy alvásra Xanaxot,Rivotrilt irtak föl.Én ezt nem egészen értem,mert vannak kifejezetten hipnotikus nyugtatók is,mint a Lendormin vagy az Atarax (igaz az inkább antihisztamin)Mi lehet ennek az oka?Nem arra valók lennének inkább?
  Mint ahogy a Lendormint se irják nappali szorongásoldonak.

  Ui:Amikor nagyon csengett a fülem még hónapokkal ezelőtt Rivotrilt szedettek-irtam hogy nagyon rosszűl tűrtem.Hozzáteszem amig szedtem is,az alvásom nem hogy a normál alvásnak nem felelt meg-hanem még a később szedett Seduxen hatásától is jóval elmaradt pihentetésben.

  Olyanra gondolok-hogy a Seduxen közelebb állhat felezési időt tekintve az altatókhoz,attól függetlenül hogy nappali szorongásoldó? Mert azt mondta a doki hogy a diezepam rapid szorongásoldó-ezért használják epilepsziánál is inkább.Generalizált szorongásra is jó-nekem pl csak az vált be az összes közül-de nem azt választják először.

  Válaszát köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  A xanaxot és Rivotrilt nem cél szelszerű altatónak használni, kivéve, ha csak nem kifejezett szorongás áll az alvászavar hátterében.
  Olyan nincs, hogy hipnotikus nyugtató.
  vagy nyugtató=szorongásoldó= anxiolytikum van, vagy altató=hipnotikum.
  Közöttük a különbség nem a felezési időben van ( ill. nem az a lényeg), hanem hogy pontosan melyik receptoron hat.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktornő! A leponex 25mg-osból estére szedek egy negyedet. A gyógyszer leállítását tervezzük,…

  Kedves Doktornő!
  A leponex 25mg-osból estére szedek egy negyedet. A gyógyszer leállítását tervezzük, mert kis babát szeretnénk! Jövő héten kedden jár le a hat hét, aztán elhagyható! Szerencsére minden rendben van az életemben, kiegyensúlyozott, boldog vagyok!
  Viszont attól félek, hogy ha nem szedem majd a gyógyszert nehogy elvonási tüneteim, illetve alvászavarom legyen!A kezelőorvos azt mondta, hogy terhesség alatt szedhető, ha netalántán valami gond lenne, de én utánna olvastam, és mindenütt az áll, hogy nem szedhető!
  Mi a véleménye Doktornőnek?
  Esetleg, ha szükséges lenne, mit lehetne helyette szedni, amivel semmit sem árthatok a babának a fejlődésében, illetve a szoptatásnál?
  Esetleg valamilyen gyógynövényes készítményt?Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!
  Kata

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kata!

  Terhesség alatt antipszichotikum ill. benzodiazepin csak indokolt esetben, pszichiátriai betegség esetén javasolható. Sajnos a gyógynövények általában még kevésbé vannak vizsgálva várandós nőkben.
  terhesség utolsó harmadában semmiféle nyugtató, altató nem javasolható, mert akkor fejlődik a baba idegrendszere ki, másrészt hozzá szokik a magzat.

  Ha ilyen kiegyensúlyozott és boldog, akkor minek önnek gyógyszer? nem értem.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő ! Sok éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget. Általam észre nem vett depresszióval…

  Tisztelt Doktornő !

  Sok éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget. Általam észre nem vett depresszióval kezdődött majd öngyilkossági gondolatok , kényszeres cselekedetek megtételére késztető gondolatok melynek eredményei rettegés és pánikrohamok tömkelege volt. Idei évben megismerkedtem az alvászavarral , jelenleg mizapin 30mg-ot szedek, aludni tudok, de újra érzem , hogy kezdenek megjelenni a pánikrohamok és a rettegések. Régen stimolutont és paroxatot ill cipralex fluoxetet kaptam. ( úgy ézetem , hogy a szívműködésem befolyásolták, bár a hatásuk megvolt ). Kérdésem, hogy a mizapint mire lehetne lecserélni úgy érzem csak alszom tőle , de nem igazán hat? ( mizapin nem bántja a szívemet. ) Hol a hangulatom nagyon rossz, viszont állandóan rettegek most a kényszerektől. ( egy rakat vitamint szedek pedig. ) Köszönöm szépen segítségét előre is :-)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Sajnálom, interneten keresztül, személyes pszichiátriai vizsgálat nélkül gyógyszert javasolni nem tudok.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves dr. Gál Adrien! 2-3 hete szedek lefekvés előtt 6-7 db 0,25 mg Frontint( tudom, hogy nem altató..),…

  Kedves dr. Gál Adrien!

  2-3 hete szedek lefekvés előtt 6-7 db 0,25 mg Frontint( tudom, hogy nem altató..), pár napja pedig hashajtót.
  Ha a Frontin bevétele után közvetlenül jelentkezik a hasmenés, akkor a nyugtató még nem szívódik fel? Úgy tudom, kb. fél óra a gyógyszerek felszívódási ideje, ezért utána is bevettem a nyugtatót, biztos, ami biztos.
  Ilyen alacsony dózisú nyugtatót azonnal el lehet hagyni( mellékhatás, bármi nélkül)?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: 4.4

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ez a hasmenés erősségétől függ. Azért a bélrendszer 10 m hosszú, és nem biztos, hogy a gyomortartalom ( ált. 1-1.5 óráig van benne az étel) is kiürül.

  Általában igen.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktor Nő!! Még kissé kóvályodva írok önnek a nyugtatóktól amiket bevettem. Ugyanis szörnyű dolog…

  Kedves Doktor Nő!!
  Még kissé kóvályodva írok önnek a nyugtatóktól amiket bevettem. Ugyanis szörnyű dolog történt pár órával ezelőtt a családban. Körülbelül 4 órája halt meg a nagypapám. 70 éves volt. 20 éves vagyok együtt laktam vele, voltak rossz időszakaim vele főleg kiskoromban mert nagyon sokszor vert megalázott, büntetett viszont az utóbbi 4-5 évben már nagyon jól kijöttem vele. Viccelődött, együtt elmentünk a boltba, segítettem neki gyakran, beszélgettünk. Viszont ma megtörtént a tragédia. Éppen kiocsmázni mentem a haverjaimmal és apukám hívott hogy nagy baj van hirtelen összeesett a nagypapám nem kélegzik, nincs színe és szívverése sincs. Eljött értem kocsival apám és rögtön mentem haza. A konyhába beérve láttam ahogy a földön fekszik teljesen elfehéredve két mentős éleszti újjá defibliátorral de mindhiába. Mamám és anyukám sírtak, ordítottak. Hazaérve még 2 percig küzdöttek az életéért de nem tudták megmenteni. Örökre meghalt a nagypapám. Életemben először láttam halottat és borzasztó érzés volt. 3-4 órán keresztül feküdt a kanapén és borzasztó volt néznem ahogy nyitott szájjal feküdt és fal fehér volt. Nem mozdul már meg többet. Bűntudatom van amiatt hogy nem voltam jó gyerek, sokat piszkáltam régen és úgy érzem felelős vagyok azért hogy most meghalt talán ha nem idegesítettem volna másként alakul! Szívrohamot kapott, semmi előjel nem volt döbbenetesen váratlanul ért. Még most is sírva ütöm a billentyűzetet, tehetetlen vagyok és bánt hogy kocsmázni voltam amikor mamám karjai között meghalt és nem lehettem ott hogy elbúcsúzzak tőle. Mit tegyek doktor nő? Csak sírok és a holttest látványa ugrik be folyamatosan és megrettenek. Ennyi lenne az élet?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ahogyan megszülettünk, csak egy a biztos - meg fogunk halni. de addig még sok minden történik. Az életünkben fejlődünk, változunk, keressük a boldogságunkat. Közben néha hibákat követünk el, megbántunk másokat, ahogyan a nagyapja is tette önnel gyerekkorában. De látja, igazából nem volt rossz ember, csak egyszerűen lejárt az ideje. Mit tudott volna tenni, ha ön is ott van?
  Így is elbúcsúzhat tőle - mondja el neki azt most, amit el szeretett volna mondani neki...
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktornő!Ma délután nagyon furán éreztem magam.Olyan volt mintha meg akarnék őrülni,picit remegtem,féltem.Nyugodtnak éreztem magam,de mégis feszült,ideges,robbanékony voltam.Vettem be egy fél frontint,úgy érzem az hatott.Ez a dolog kb:fél óra alatt játszódott le.Mitől lehetett ez?1éve szültem,és… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Timi!

  Könnyen lehet ez a szorongásos tünet a sok egyedülléttől, feltétlenül mozduljanak ki, menjenek el játszótérre, találkozzon más anyukékkal, járjanak össze! Ez rengeteget tud… Még több

 • Tisztelt Doktornő! 19 éves vagyok,mostanában nem igazán sikerülnek úgy a dolgok ahogy én szeretném,családomban…

  Tisztelt Doktornő!
  19 éves vagyok,mostanában nem igazán sikerülnek úgy a dolgok ahogy én szeretném,családomban nagyon sok betegség fordult elő,3 éves kapcsolatom porrá hullt. és a következőket veszem észre:figyelemzavar nem tudok koncentrálni semmire.Egyik percben jó a kedvem másik percben,rám jön a sírás.Van amikor elsötétül előttem a kép,és nem látok,aztán van amikor gondolkodom és elkezd remegni a kezem,szemem s minden testrészem.
  Mire utalhatnak ezek a jelek ??
  Előre is köszönöm,megtisztelő válaszát.!
  Üdvözlettel:éva11

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Éva!

  Kimerült az események hatására, ilyenkor mindannyian kicsit gyengélkedünk. Pihenjen, töltődjön.
  üdv.dr.G.A.

 • Kedves doktornő!

  Én egy 17 éves lány vagyok.Több mint egy hónapja vagyok együtt a barátommal és nagyon jól megvagyunk,nagyon szeretjük egymást.Viszont egy gond van.Rengeteget dolgozik,napi 10-12 órát és csak esténként tudunk találkozni vagy szombaton mivel szabadnapja az az egy van a héten.Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nyugodjon meg, ha valóban szeretik egymást, túl élik ezt a vihart.
  Várjon, mit lép a barátja, kitart-e ön mellett. Az igaz szerelemnek nincsenek korlátai.
  üdv..…

 • Tisztelt Doktor Nő! Ez mennyire normális Ön szerint?Nincs sok barátom,nem is keresnek engem nagyon,de…

  Tisztelt Doktor Nő!

  Ez mennyire normális Ön szerint?Nincs sok barátom,nem is keresnek engem nagyon,de a saját dolgaimat nagyon szeretem,vigyázok rájuk.Mint pl egy plüss állat,labda,telefon..És 2 napja elhagytam a telefonomat,azóta nagyon rosszul alszok.Ha lehet így mondani hiányzik a telefonom.Olyan érzésem van mintha kötődnék minden tárgyamhoz.A telefonnál pl.azt érzem hogy az a telefon volt nálam az első nyaralásomon,szinte felbecsülhetetlennek tartom azt a telefont,de ugyan ezt érzem bármelyik dolgomhoz.Ön szerint normális hogy ennyire hiányzik valamim ha elveszik,hogy nem is tudok napokig aludni?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Nincs rendben, a tárgyakhoz ennyire kötődnie nem kellene. Vajon a barátaihoz miért nem?
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves dr nő, nagyapám halála óta aki tüdőrákban halt meg rettegek ettől hogy én is fulladásos halálban…

  Kedves dr nő, nagyapám halála óta aki tüdőrákban halt meg rettegek ettől hogy én is fulladásos halálban halok meg.. azóta furcsa álmok gyötörnek és néha a kezem is remeg olyan mintha össze akarna csukodni ezt mi okozza 17⁄L köszönöm a választ

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  megrémült a veszteségtől és a haláltól. Érdemes lenne pszichológushoz fordulnia.
  üdv.dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő!A panaszom a következő.31éves vagyok és már annyi megprobáltatáson keresztülmentem…

  Tisztelt Doktornő!A panaszom a következő.31éves vagyok és már annyi megprobáltatáson keresztülmentem mint más talán 80 éves korára.A gyermekkorom sem volt jo édesanyam egyedül nevelt elvált 3éve hunyt el.16 éves korom ota dolgoznom kellett munka mellett vegeztem el a főiskolát.Annak ellenére hogy az apám milyen volt 2007 óta én ápoltam tavalyig..Akkor már nem birtam tovabb panikbeteg es bulimias lettem...Bekerult otthonba amit a csalad nem tudott azota sem megbocsajtani mondjuk engem mindig valahogy kikozositettek.Edesapam anyjat is en apoltam .Sohkszor kellett dontenem hogy csekket fizetek be vagy gyogyszert valtok ki.Edesapam 3agyverzes 1agylagyulas szivinfarktus cukros stb...nemee volt olcso semmi.Kiment


  Külfőldre dolgozni hogy anyagilag helyrejöjjünk.Majd amikor hazaertem a zar levolt cserélve azzal indokoltak hogy senki vagyok mennem kell.5év utan ezt kaptam meg amikor a fennt emlitettek ellenere nem hagytam el magam es kimentem kulfoldre 48kgossan 174 magas vagyok.Majd elkoltozesemet kovetoen 5honap mulva feljelentettek hutlen kezelesert.Szoval egy nagy vicc az egesz..Probalok eros lenni de magam vagyok mindenemet elvesztettem meg a bitoraimat sem engedtek elhozni.Mit tehetnek hogy ne gondolkozzak allandoan csak elore tekintsek?Miert ilyenek az emberek?Koszonettel Virag

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Virág!

  vannak rokonok, akik gonoszkodna, sőt kérnek az örökségből is. Érdemes lenne egy becsületes ügyvédhez fordulnia.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves doktornő! A problémám elég fura:ugyanis terhességem utolsó harmadában előjött egy ilyen…

  Kedves doktornő!

  A problémám elég fura:ugyanis terhességem utolsó harmadában előjött egy ilyen fura gondolat ,hogy nem fogom szeretni úgy a gyerekem ,ahogy kellene,hogy mi lesz ,ha valami gonosz dolgot csinálok velük!Soha idáig ilyesmi nem jutott az eszembe.Most 8 hónapos a kislányom ,és van egy nagyobb lányom is ,aki eléggé nehéz természetü.Sajnos ez a probléma még mindig megvan:van mikor gonosz gondolat jut eszembe (gondolok itt ártó gondolatra a kislányok ,férjem stb felé)Szenvedek tőle ,mert soha életemben nem tudtam volna ártani senkinek.Sokmindent láttam atvüben ,hogy anyukák hogyanteszik tönkre gyerekeiket,és félelem van bennem ,hogy mi van ,ha nekik is így kezdődött????Minél jobban nem akarom ,hogy eszembe jusson semmi gonosz ,mégis előjön.Imádom a lányaimat,csodaszépek ,miért nem tudom kiírtani a fejemből a gonosz gondolatokat doktornő?Meg fogok bolondulni?Az este is nyugodtan lefeküdtem ,és valami eszembe jutott ,és nem tudtam elaludni,ugyankkor attól féltem ,hogy ha nem alszom ,akkor eszembe jutnak a hülyeségek ,és nem tudom magam kontrollálni.Úgy éreztem ,hogy megőrülök,Bevettem egy nagyon gyenge frontint,és megnyugtatott!Mit tegyek doktornő?Megbolondulok ?A férjem azt mondja,hogy semmi bajom ,hiszen semmi nem látszik rajtam,végzema dolgom,rendezem a gyerekeket,imádom őket?
  A kérdés az,hogy le lehet ezt győzni,vagy elmebetegség kezdete?
  Tisztelettel Anyuka !

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Édesanya!

  Ez nem elmebetegség, hanem a félelmeinek és a szorongásainak egy fajta kifejeződése. Az okot kellene megtalálnia a belső agressziójának. érdemes lenne pszichlógust felkeresnie.
  üdv.dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő!

  Én vagyok az a paciens akinek szorongásoldásra csak a Seduxen volt megfelelő.Napi 1⁄4-et szedtem,kb 2 hónapig szedtem,hozzászokás nem alakult ki.Már nem szedem.Olyan kérdésem lenne,hogy a fülcsengésem is szépen feljavult-arra jelenleg Stugeront szedek.

  Az… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  gyanítom, hogy inkább más okozza a pozitív változásokat.
  üdv. dr. G.A.

 • tisztelt doktor nő a nootropil nevezetű készítmény segíthet nagy dózisú benzodiazepin memóriakárosító…

  tisztelt doktor nő
  a nootropil nevezetű készítmény segíthet nagy dózisú benzodiazepin memóriakárosító hatását visszafordítani vagy csak picit? 7 mg ot szedek évek óta és most tanulási időszakban úgy érzem alig fog az agyam és félek a vizsgáim nem fognak sikerülni de a gyógyszert elhagyni nem tudom mert akkor szorongok :(( és váltani sem akarok másra nekem ez vált be. tisztelettel: gyöngyi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Gyöngyi!

  Próbálja meg, lehet.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktornö! Elnezest az ekezetek miatt, külföldröl irok. Mostanaban gyakran idegesse tesz, ha…

  Kedves Doktornö!

  Elnezest az ekezetek miatt, külföldröl irok. Mostanaban gyakran idegesse tesz, ha valakivel dolgoznom kell, idegesseget erzek a fejemben, faj, a szemem mozog. Ez a szocialis fobia tünete lehet?
  Valaszat köszönöm.

  Üdv.:
  Gertrud

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Gertrud!

  Inkább valamiféle stressznek.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Doktornő! 10. éve már, hogy pánikbetegségem és generalizáld szorongásom van(plusz egy \\"kis\\"…

  Kedves Doktornő!

  10. éve már, hogy pánikbetegségem és generalizáld szorongásom van(plusz egy \\"kis\\" hipochondria). Volt már mindenféle tünetem az évek alatt. Vannak jobb és rosszabb időszakok. Most egy olyan tünet aggaszt, ami régebben nem volt, legalábbis nem teljesen ilyen formában. Ez pedig a fulladásérzés, de nem az amikor légszomjam van és azt érzem hogy nem jut elég levegő a tüdőmbe, ezért mélyeket kell sóhajtanom. Ilyen is volt, de most néha azt érzem, és ez van hogy minden előjel nélkül jön, mintha elfelejtettem volna levegőt venni, vagy nyelni. NEm tudom leírni hogy igazából milyen érzés, nagyon rossz, mintha ott abban a pillanatban megszűnne a légzésem. Ilyenkor nem tudom, hogy mindjárt hányni fogok, vagy elájulok, és ilyen furcsa remegés érzés jön rám. Ez egy pillanatig tart, de van hogy fél perc múlva ismétlődik töbször is. Ez akkor szokott előfordulni, amikor nagy légüres térben vagyok, buszon utazom stb, tehát ahol a pánikrohamok is előszoktak fordulni. Ha xanaxot veszek be, akkor általában nem jönnek elő ezek a tünetek, vagy minimális formában. De pl előjött már ez a fulladásérzés a templomban is, előadáshallgatás során, filmnézés közben, olvasás közben--tehát akkor, amikor valamire koncentrálnék--ez hogy hozható össze a szorongással? Hiszen pl amikor olvasok, vagy filmet nézek nem szoktam szorongani. A szorongás zavarja a koncentrálást, vagy a koncentrálás szorongást szül? Ezt eddig még nem tapasztaltam.
  Bocsánat, hogy sokat írtam, de felakartam nagyjából vázolni a helyzetemet!
  Válaszát előre is nagyon köszönöm!
  Tisztelettel:
  Katalin(29)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Katalin!

  Igen, a leírása alapján ezek szorongásos tünetek.
  üdv. dr. G.A.

 • Tisztelt Doktornő! Kérdésem a következő : tartalmaz-e a Valeriana TEVA drazsé barbiturátot, vagy sem?…

  Tisztelt Doktornő!

  Kérdésem a következő : tartalmaz-e a Valeriana TEVA drazsé barbiturátot, vagy sem? Régebben állítólag tartalmazott, de pár éve már nem.Mi az igazság? Nem mindegy, nem szeretnék rászokni. Válaszát előre is nagyon köszönöm : Timi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Timi!

  Nem csak valeriánát,azaz macskagyökér kivonatot tartalmaz.
  üdv. dr. G.A.

 • Kedves Adrien,

  A feleségemmel kapcsolatosan kérnék Öntől tanácsot.
  7 éve vagyunk együtt és az emúlt idők fejleményei miatt a válásunk már folyamatban van.

  A feleségem gyakorlatilag mióta megházasodtunk nem dolgozik. Az istenért se tudom elküldeni dolgozni. Azt mondja,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Gál Adrien

  Kedves Kérdező!

  Ha tárgyalás lesz, ott lehet kérni a pszichiátriai vizsgálatot. A disszimulálást kikerülendő érdemes lenne önnek hangfeltvételt, videofelvételt készítenie a felesége viselkedéséről.… Még több