A betegek kérdései (5656)

  • Tisztelt Doktor nő!Zoltán vagyok 29 éves.A problémám amiről a véleményét szeretném kérni a következő.A…

    Tisztelt Doktor nő!Zoltán vagyok 29 éves.A problémám amiről a véleményét szeretném kérni a következő.A problémáimról nem tudok beszélni már gyerek korom óta,csak nagyon kevés embernek,a szüleimnek egyáltalán nem velük jó formán kommonikáció sincs köztünk.A barátnőmel is csak bizonyos problémákról tudok beszélni nagyon sokat magamban tartok,ilyenkor viszont az alkohol lessz a vége.Akkor viszont ha iszom bántom azokat akik közel állnak hozzám főleg a barátnőmet.Gyógyszeres kezeléssel próbáltam már kezeltetni az alkohol gondomat,sikertelenül.Mindig a ki nem mondott problémák az elfolytott érzések és végül újra az alkohol.Arra gondolok,hogy lehet,hogy rossz irányból közelitettem meg a problémát és nem is az alkohol problémára kéne koncentrálnom?Lehetséges,hogy valami más gond van velem?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Érdemes lenne valamilyen módon feloldani a félelmét,hogy ki tudja mondani a problémáit, gondjait, félelmeit stb. A túlzott zárkózottság veszélyes is lehet,mert Nem mindig vagyunk képesek megküzdeni egyedül az életünkkel. Ez testi és lelki betegséget generálhat, ahogyan ön is rájött - a túlzott alkohol fogyasztás nem oldja meg ezt a belső feszültséget. Biztatom, hogy keressen fel pszichológust, pszichoterapautát, akiben képes megbízni és együtt megoldják ezt a helyzetet.
    üdv.dr. G.A.

  • Szörnyen betegnek érzem magam a honvágy miatt, gyógyszerekkel ez kezelhető?

    Tisztelt Doktornő!

    21 éves lány vagyok, és 3 éve depressziós. 2010 óta szedek antidepresszánst. 2 alkalommal sikerült elhagynom a gyógyszert, de sajnos olyan élethelyzetek következtek, hogy újra szednem kellett. December óta Németországban élek a barátommal. Sajnos ez újra előhozta a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves F B!

    Ha jól értem a honvágy az, amivel ön nem tud mit kezdeni. A honvágyat nem lehet kedvességgel és iskolákkal, elfoglaltsággal oldani. Lehet, hogy csökkentik, de azért megmarad.… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy betaloc mellett lehet-e szedni a cipralexet. Felírták nekem,…

    Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy betaloc mellett lehet-e szedni a cipralexet. Felírták nekem, de szívritmus problámával küzdök, és a tájékoztatón az van, hogy ne szedje együtt ha Ön szívritmuszavarokra szed gyógyszert. Az orvos,aki felírta látta a kardiológiai papírjaimat is, mégis ezt a írta fel. Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    A cipralex megemeli a betaloc mennyiségét a vérben, így csak óvatosan lehet együtt szedni! Érdemes lenne vagy a betalocot, vagy a cipralexet lecserélni. Cipralex helyett például lehet szedni a Zoloftot, szintén ssri és nincs ilyen kölcsönhatás a betaloccal.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Doktornő ! 23 éves nő vagyok. Kb. Fél évvel ezelőtt állapították meg nálam a pánikbetegséget.…

    Tisztelt Doktornő !
    23 éves nő vagyok. Kb. Fél évvel ezelőtt állapították meg nálam a pánikbetegséget. Írtak fel az ideg gondozóban 0.5 Frontint, szednem kellene naponta 1-1-2-szer.Ezt így nem tudom betartani a munkám miatt, így reggel-délben-este szedek fél szemet belőle. Már kevesebbszer tör rám a roham, de a szorongással nem tudom mit kezdjek.Úgy érzem sokszor , hogy nem kapok levegőt, nyom a mellkasom,néha keveslem ezt a fél Frontint,de nagyobb adagra nem akarok váltani.Asztmám is van, így sosem tudom melyik tört rám éppen. Sőt ha beveszem a gyógyszert hűvös levegőt érzek a torkomban utána egy ideig, mintha mentolos cukorkát szopogattam volna és a légutam is sokkal tisztább. Ez mitől van?De ez nagyon furcsa és ijesztő !!!!Vagy csak beképzelem?? Úgy tudom, hogy a pánikbetegségre béta blokkolót is kell szedni a szorongásoldó mellé.Nekem is azt kellene? Mert ha pl. ha a fél szem Frontint beveszem reggel 8 óra körül, már délben érzem hogy kiment a hatása, megint nyom a mellkasom , szorul a torkom. Mit tegyek???


    Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel: B. Szandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves B Szandra!

    A pánik betegségre béte blokkolót szedni műhiba. ha már gyógyszres kezelés,akkor szorongás oldó és SSRI kombinációja javasolt, majd csak SSRI.
    Érdemes lenne felkeresnie pszichiáterét és vele ezt megbeszélni.
    Amiket érez, fura dolgokat, azok valószinűleg a szorongásaiből fakad, pszichoszomatikus jellegűek - érdemes lenne realxálni, jógázni, autogén tréninget tanulni, esetleg pszichoterápia...
    üdv. dr. G.A.

  • Anorexia és szorongásos depresszió kezelése pszichológussal

    Doktornő! Köszönöm a segítségét! Fel fogom hívni a pszichologusomat mjad és megbeszélem vele egy időpontot! Szerintemm le fogom zárni éertt módon a terápiás üléseket! Köszönöm a kielégítő válaszát és hogy irányt muattott. Mindemellett járok pszichiáterjez is anorexia szorongás és depresszió miatt kiskoromban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Örülök, hogy segíthettem. A honlapomon választ talál a kérdésire. Ha személyes vizsgálatot szeretne, hétköznap telefonon lehet bejelentkezni.
    www.hipnozis.5mp.eu

  • Kedves doktor nő! Van 1 készítmény, aminek a neve aurorix.. Elmagyaráznám önnek a hatásmechanizmusát...…

    Kedves doktor nő!

    Van 1 készítmény, aminek a neve aurorix.. Elmagyaráznám önnek a hatásmechanizmusát... A dolog arról szól, hogy szerotonin, noradrenalin, és dopamin serkentő MAO gátló ez a gyógyszer.. Na már most, ha jobban bele gondolunk, ez igen csak hatásos készítmény, akár kényszerzubbonyban rángatózó betegeknek is tudom ajánlani, mert nagyobb erőt ad nekik és kitudnak szabadulni, ami már fél siker, hisz elérhette a célját a lepedőbe tekert beteg! Na most kedves Adrien, én úgy gondolom hogy hogy az orvostudomány fejlődésében nagy szerepet játszik a mo mo moclobemid... Arra gondoltam, hogy közös kutatást indíthatnánk el kettesben, természetesen nem kell aggódnia, magam mellé veszem önt, így a közös siker élménye igen csak kedvező és jutalékos lesz! Tudja zseni vagyok és tudósnak születtem, az ereimben természet feletti vér csörgedezik! Kezdetnek 1 óriás pácienst fogunk tesztelni.. Mondjuk fejbe csapjuk 1 légyütővel a megfelelő technikával, aminek hatására össze esik.. Majd intravénásan adagolunk neki a a a a aurorixet, és ha felpattan akkor sikeres volt az első célunk! Ezt továbbítjuk a miniszterelnökünknek, aki majd felkarol minket és busás jutalmat ad ezért, minek hatására további teszteket végezhetünk.. Benne lenne esetleg egy ilyen összetett, komoly, hosszadalmas ugyanakkor kedvező és megalapozott kutatásban?

    Tisztelettel: A Jenő... A kollégámat figyelmébe ajánlanám, az ő neve Árcsinó Árcsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Nem szeretem a bizalmaskodást, a cinizmust, a bosszút stb.
    Ha van konkrét kérdése tegye fel és ne bújjon el mindenféle kitalált nevek mögé.
    Nem tudom mit akar elérni, nyilván sértve érzi magát, ezért viselkedik így. De ahogyan mondtam 2 napja önnek a telefonba, ez nem vezet sehová.
    üdv. dr. G.A.

  • Csókolom... Írtam emailt Adrien néninek , válaszol majd rá?

    Csókolom...

    Írtam emailt Adrien néninek , válaszol majd rá?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    ?

  • Kedves Doktor nő! Úgy látom hogy ön mindig korrekt, pontos választ és nagyon nagy segítséget tud nyújtani…

    Kedves Doktor nő! Úgy látom hogy ön mindig korrekt, pontos választ és nagyon nagy segítséget tud nyújtani azoknak akik önhöz fordulnak! Ezért szeretnék öntől én is kérdezni valamit. 3 éve járok pszichológusomhoz hébe-hóba azonban mostanság kezdem nagyon nem szeretni őt. Eleinte nagyon kedves volt és szívélyes azonban mostanság úgy érzem hogy nem érdeklem őt, kicsit elutasító is velem! Például ha küldök neki sms-t nem válaszol, vagy úgy alapjáraton érzek a részéről egy távolságtartást! Mintha nem szeretne annyira és nem tartana érdekesnek mint régebben!
    Szóval ez az egyik kérdésem hogy ilyenkor mit tegyek? keressek egy másik szakembert? És miért válaszolgat nekem ingerülten mostanság amikor csak elmondom a véleményemet bizonyos dolgokról? Ja és sosem ad egyenes választ a kérdéseimre. Mindig csak mellébeszélni tud és terelni amit nagyon utálok!

    A másik kérdésem pedig az lenne hogy (ezt említettem pszichológusomnak is és elhordott mindennek..) mi a pszichológiai neve annak hogy pl haveromék bulizni voltak és én nem mentem el mert nem tudtam menni. Erre ezt beszélték a legutóbbi kocsmában hogy milyen jó volt stb és ez engem nagyon bánt és fáj nekem hogy ők ezt beszélik előttem. Lehetne bennük annyi tapintat hogy maguk között mesélik el amikor tudják hogy fáj nekem!
    Vagy legutóbb akkor akadtam ki amikor bátyám 2naponta eljárt kocsmázni a barátainkkal nekem meg iszonyatosan nem volt kedvem menni. Erre folyamatosan dühkitöréseim voltak, nem értettem és értem meg hogy miért nem veszi figyelembe azt hogy én nem akarok menni és h. ő is ritkábban mehetne!!!

    Kérem, ha tud segítsen, mert egyedül önben bízok!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Nem tudom, miért ilyen a pszichológusa. Célszerű lenne, ha a nehézségei ellenére beszélne vele erről. ha nem jut vele zöld ágra, kérdezze meg, hogy akkor most lezárják a terápiát?
    Ön szerintem féltékeny másokra, ha jól érzik magukat,nem?Valami ilyesmit értettem meg abból, amit ön leírt nekem.
    üdv. dr. G.A.

  • Pánikrohamokra szedett Rivotrilnak vérnyomáscsökkentõ hatása van?

    Tisztelt Doktornő!
    Jó pár éve volt pánikrohamom s kaptam kezelést.Most már ott tartottam ,hogy napi negyed szem O,5 Rivotrillal elvoltam szinte tünetmentesen.
    Sajnos pedagógus révén,ebben a tanévben rengeteg stresszhelyzet alakult s év végére kimerültem.Most fedezték fel, hogy enyhe emfizem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Elvileg igen, de a Rivotrilnak is van vérnyomás csökkentő hatása.
    üdv. dr. G.A.

  • Jó napot! 28 éves férfi vagyok. 6 éve depressziós és pánikbeteg voltam, ez az állapot 2 évig tartott,…

    Jó napot!

    28 éves férfi vagyok. 6 éve depressziós és pánikbeteg voltam, ez az állapot 2 évig tartott, mire rászántam magam, hogy keressek egy pszichiátert. Az antidepresszánst 2 hónap után abbahagytam a durva mellékhatásai miatt. Elkezdtem szedni a triptofánt és sikerült teljesen meggyógyulnom, már négy éve szedem, se depresszióm nincs, sem pánikrohamom. Most elkezdtem szedni a virágport is és nem tudom lehet e ezeket együtt szedni. A virágpornak magas a lítium tartalma, nem tudom emiatt e, de 5 napja mióta szedem mindkettőt, 10-11 órát alszom, nagyon mélyen, mint gyermekkoromban, és olyan nyugodt és feledékeny vagyok mintha valamilyen durva nyugtatót szednék. A Szabolcsi pszichiáterek még a triptofától is idegenkednek, a virágporon meg nevetnek, így csak itt tudom ezt megkérdezni. Előre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Nézze ezekkel a szerekkel nincs tapasztalatom. Ha jó, akkor használja. remélem tovább tart a hatás egy hétnél.
    üdv.dr. G.A.

  • Tisztelt Doktor Nő! 36 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. Pár éve vettem észre magamon, hogy beszéd közben…

    Tisztelt Doktor Nő!
    36 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok. Pár éve vettem észre magamon, hogy beszéd közben olyan szavakat illesztek a mondatokba amik egyáltalán nem oda valók. Ezt én nem veszem észre, figyelmeztetnek rá. Pl: Nem szabad kiabálni,mert eldől az ajtó...
    Ezek eddig csak elvétve fordultak elő, de manapság már mindennapossá váltak :( Írásban is sokszor felcserélem a betűket, néha nem azt írok amit szeretnék...
    Soha nem volt problémám az írás-olvasással (diszlexia stb...)
    Jelezhet esetleg valami neurológiai problémát? Érdemes ezzel orvoshoz fordulnom, vagy csak "törődjek" bele és próbáljam nem tudomásul venni?
    Mást nem vettem észre, fejfájós vagyok nagyon, de ezen kívül semmi extra.

    Köszönöm, ha megtisztel válaszával!
    Egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Édesanya!

    Mindenképpen menjen utána. Keressen egy alapos pszichiátert, és egy alapos neurológust. Lehet, hogy neuro-pszichológiai vizsgálat is szükséges.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Doktornő! A pszichiátriai rehabilitációs osztály, az a szanatórium? Megőrülök, nagyon ki…

    Tisztelt Doktornő!
    A pszichiátriai rehabilitációs osztály, az a szanatórium?

    Megőrülök, nagyon ki vagyok akadva! Állandóan remegek, csak a neurológust nyaggatom aki néha ír fel valamit, mindig az van ambulánson is hogy mindenképpen pszichiátriai kontroll, csak az meg messze van.. Kventiaxot, Tegretolt, Rivotrilt, SR Xanaxot próbálgattam már de nem segít!
    5 öngyilkossági kísérletem volt már, ebből két komolyabb is az idén mikor a vonat alól húztak ki meg mikor egy üvegnyi Rivotrilt szedtem be, a többire nem emlékszem. Két éve járok pszichiáterhez de csak a nyugtató függő lettem. Már azt antidepresszánst is lecserélték de semmit nem javított a hangulatomon. Már unom az életet, csak a gyógyszerek révén létezem! Úgy gondolom hogy annak már nincs is élete akit csak a hangulatjavító éltet, pedig még csak 19 vagyok azt mondják előttem az élet. Csak mi az hogy "ÉLET" na azt meg hogy eszik?! Nekem már csak a cigaretta és a nyugtató jeleni ezt, az az életem és csak ennyi..
    Beutalnak a szanatóriumba? mert már itthon nem bírom! Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Szerintem jelentkezzen pszichiátriai vagy pszichoterápiás osztályra. Az utóbbira általában egy felvételi elbeszélgetés alapján lehet bekerülni, ott mérlegelik az alkalmasságát a pszichoterápiára. Ha ön nagyon labilis, öngyilkossági gondolatai vannak, jelentkezzen inkább a budapesti krízis osztályra ( Péterffy S.u.-i kórházban, Alsóerdősor u. ).
    Szanatórium ilyen már nincs.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Doktornő! Szeretném kikérni a véleményét. Elváltam a férjemtől és most egy másik kapcsolatban…

    Kedves Doktornő!
    Szeretném kikérni a véleményét.
    Elváltam a férjemtől és most egy másik kapcsolatban élek. A házasságomból van egy 6 éves fiam és a mostani párommal is van egy közös gyerek.
    A párom egyszerűen képtelen úgy állni a nem közös gyerekhez, mint a sajátjához. Egyébként sem nagyon mutatja ki az érzéseit senkinek, csak a kisebbik gyereknek.
    Ezt már többször átbeszéltük, ideig óráig foglalkozott a nevelt fiával, aki egyébként nagyon szereti őt, de aztán minden visszaállt a régi kerékvágásba.
    A fiam is azt mondja, hogy tudja, öt nem szereti a párom.
    Ön szerint meg tud változni egy olyan ember, aki egyébként is éretlen, énközpontú, és magától nem tudatosul benne, hogy ha még jobban is szereti a saját gyerekét, ezt nem éreztetheti a nevelt gyerekével?
    Van értelme tovább szenvedni Ön szerint?
    Segítségét előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Általában az embereknek a változáshoz egy sokk- szerű élmény kell, szép szóval nem szoktak.

    üdv. dr G.A.

  • Kedves Doktornő! A kérdésem, hogy 1 éve fennálló krónikus tensios fejfájásnál hathat-e 5 napja szedett…

    Kedves Doktornő!

    A kérdésem, hogy 1 éve fennálló krónikus tensios fejfájásnál hathat-e 5 napja szedett Teperin (25mg fele) ? Vagy a javulás inkább másnak tudható be (családállítás, relaxáció stb.)? Illetve elkerólhető-e emellett a gyógyszer mellett a hízás? Válaszát megköszönve, tisztelettel: B. Kornélia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kornélia!
    Lehet ez is, lehet az is. Ezrét érdemes inkább mindig egy dologgal kezelni a bajt,mert a végén nem tudjuk,mitől van a javulás.
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Doktornő! A barátnőmmel jó egy hónapja ismerkedtünk meg. Ő most 35 éves, 27 évesen volt egy…

    Tisztelt Doktornő!

    A barátnőmmel jó egy hónapja ismerkedtünk meg. Ő most 35 éves, 27 évesen volt egy párkapcsolata, de előtte, és utána se volt semmilyen más kapcsolata. Már többször meg akartam csókolni, de nem engedte, pontosabban a múltkor már megengedte, de az is csak egy kis csókocska volt inkább, mint rendes csókolózás. Aztán nem sokkal ezelőtt egy mailjében bevallotta, hogy azért ilyen félénk, mert a volt barátja durván bánt vele az ágyban, mert az volt a jelmondata, hogy a nők ezt szeretik. Próbáltam kérdezni tőle, hogy miket csinált vele, de csak annyit árult el, hogy egyszer meg is erőszakolta, meg hogy perverz volt. Én mondtam neki, hogy tőlem nem kell félnie, én tisztelem, becsülöm, azóta is próbáltam vele csókolózni, de megint nem engedte. Félek, hogy ha a csók is ilyen nehezen akar kialakulni, mi lesz a szexszel? Nem vagyok egy szexista őrült, de ez is hozzátartozik egy normál párkapcsolathoz. A kérdésem az lenne, hogy mit próbáljak tenni, hogy leküzdjem benne ezt az iszonyú gátat. Arra is gondoltam már, hogy elmegyünk szakemberhez, de még nem mertem neki mondani, bár jobban szeretném, ha ketten oldanánk meg ezt a helyzetet.

    Válaszát előre is köszönöm!

    üdvözlettel: Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Zoltán!

    Valószínűleg még ez korai a barátnőjének, legyenek sokat együtt. A barátnőjének 12 évig nem volt kapcsolata? Akkor önnek sok türelemre van szüksége és igaz szerelemre.
    üdv.d r. G.A.

  • Sajnos nagyon félek az egyedül léttől ,a nappal még csak elmegy,de éjjel képtelen vagyok egyedül maradni,nem…

    Sajnos nagyon félek az egyedül léttől ,a nappal még csak elmegy,de éjjel képtelen vagyok egyedül maradni,nem az emberektől félek.Egyedül kísérővel nem tudok sehova menni.Sajnos a férjem hirtelen elhúnyt ⁄62⁄ így a fő támaszom sajnos nincs többé,a gyerekeim felváltva itt alusznak,de ez már nem megy mert családjuk van.A városunkba meg már nincsen csoportos tréning.,mindenkinek nem adatik,meg,hogy magán rendelésre el tudjon járni.0,5ös rivotrilt és 10mg-os cipralexet szedek .
    Várom Tiszttelettel szives javaslatát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Sokszor segít ilyen esetben egy háziállat, pl. egy értelmes kutya.
    Ez az állapot valószínűleg a le nem zárt gyász folyamatához tartozik önnél.
    Egyedül születünk meg és egyedül halunk meg. Az élethez hozzátartozik az egyedüllét.
    Sajnos nincs használható épkézláb ötletem.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Doktor No A kovetkezo tuneteket produkalom mar 3 hete minden ejjel. Arra riadok elalvas utan…

    Kedves Doktor No

    A kovetkezo tuneteket produkalom mar 3 hete minden ejjel.
    Arra riadok elalvas utan 1-2 oraval, hogy nem kapok levegot, es nagyon erosen es gyorsan ver a szivem. Rogton az ablakhoz megyek, kihajolok, es nyugtatom magamat, hogy semmi baj....sokszor a riadas elott remalmom van, egz pillanatig tart csak ugyan, de van, hogy semmi nem elozi meg. Altalaban 1-2 perc alatt helyrejovok, viszont nagyon faradtan erzem olyenkor magam, szedulok is. Azert felek kicsit, emrt mitralis prolapszusom van, ami okoz is tuneteket sokszor, nem jo a szivemnek, ha nagyon podor...On szerint psziches dolog lehet a hatterben, vagy inkabb szervi eredetu? En azert gondoloma pszicheset elsosorban, mert az onnyugtatas hatasara ugze rendezodni szokott a dolog.Ha eppen komoly szivritmuszavarom lenne, akkor nem gondolom hogy par nyugtato szo eleg lenne a gyogyitasara. Viszont ha psziches, mit tehetnek ellene< 3 evvel ezelott szorongasos rohamaim voltak, de azok mindig nappal, szedtem paroxatot, heyre is jottem, 1 ev utan letettem a gyogyszert, azota sem nyultam hozza, es jol vagyok...voltam....
    Ha tudna par gondolattal segiteni, azt megkoszonnem.
    Udvozlettel:
    Antonia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Antonia!

    A leírása alapján lelki eredetűnek gondolom én is.Hát, valószínűleg a 3 évvel ezelőtti szorongásos betegsége csak átmenetileg múlt a gyógyszer hatására, a betegség oka nem lett akkor feltárva és meggyógyítva, csak tünetileg kezelve a gyógyszerrel. javaslom a pszichoterápiát.
    üdv. dr. G.A.

  • Kedves Doktornő! Kérdésem a következő lenne: Mi az amodizamáz, vagy amobarbitál (lehet hogy rosszul…

    Kedves Doktornő!
    Kérdésem a következő lenne: Mi az amodizamáz, vagy amobarbitál (lehet hogy rosszul írtam)? Mire használják, legális, vagy tiltott (gyógy?)szer ?
    Válaszát köszönöm: egy aggódó barát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    ide tartozik:
    http:⁄⁄hu.wikipedia.org⁄wiki⁄Fenobarbit%C3%A1l
    üdv. dr. G.A.

  • Tisztelt Dr. Gál Adrien! Barátnőm utálja, ha fényképezik, egyszerűen hisztérikus lesz attól, ha egy…

    Tisztelt Dr. Gál Adrien!

    Barátnőm utálja, ha fényképezik, egyszerűen hisztérikus lesz attól, ha egy buliban lefényképezik őt.

    Miért ennyire elutasító ⁄ gátlásos attól valaki, ha fényképezik ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Kérdező!

    Hát erre csak találgatni tudnék. Ő mit mond?
    üdv. dr. G.A.

  • Szorongásra szedett Xanax terhes nõnél árt a babának?

    Tisztelt Doktornő!
    Hosszú évek óta generalizált szorongással küzdök, babatervezés miatt sikerült a gyógyszereimet lecsökkentenem, napi 5mg Paroxatra. Most 16 hetes terhes vagyok.
    Sajnos a terhesség elején nagyon rosszul voltam, nem tudtam aludni, nem ettem, elkezdtem fogyni, előjöttek… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Gál Adrien

    Kedves Eszter!

    Nézze, ezt inkább a kezelő pszichiáterével kellene egyeztetnie. Várandósoknak én nem tartom célszerűnek a Paroxatot, ha kell ssri, akkor inkább a Zoloft. A Xanax-ot ne szedje… Még több