A betegek kérdései (5129)

  • Kedves Doktor Úr, és az "normális", esetleg jó vagy rossz? Mármint az, hogy "nem mutat hangárnyékot"? Vagy…

    Kedves Doktor Úr,

    és az "normális", esetleg jó vagy rossz?

    Mármint az, hogy "nem mutat hangárnyékot"?

    Vagy az olyasmit jelent, hogy ott tömöttebb a szövet?

    Köszönettel: Réka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Az, hogy nincs köve nagy valószínűséggel.

  • Tisztelt Doktor Úr, Csak azt szeretném megkérdezni, mit jelent az a kifejezés, hogy "echoszegény"? Köszönettel:…

    Tisztelt Doktor Úr,

    Csak azt szeretném megkérdezni, mit jelent az a kifejezés, hogy "echoszegény"?

    Köszönettel: Réka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem mutat hangárnyékot. (ultrahangra vonatkozóan.)

  • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy igaz-e, hogy a férfi pornószínészek rendszeresen…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Azt szeretném kérdezni, hogy igaz-e, hogy a férfi pornószínészek rendszeresen járnak urológushoz Viagráért, mert kötelező bevenniük a forgatás előtt?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem hinném, hogy bármi is kötelező lenne, de az biztos, hogy Viagrával akár órákig képesek teljesíteni.

  • tisztelt doktor urak valaki tudna segiteni 3 honapja voltam egéségügyi kaparáson rendelenes vérzés miatt…

    tisztelt doktor urak valaki tudna segiteni 3 honapja voltam egéségügyi kaparáson rendelenes vérzés miatt 25 dike hejet 1 sejét jött meg azota nem mulik ell és néha megál a vérzés és barna fojik hejete néha magátol vagy ha vécézek akkor jön elö és nagyon görcsölök tudna valaki segiteni mi lehet ez hozzá teszem miomám is van vallaki tudna mondani valamit köszönöm ..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Hölgyem!

    Nem jó helyen tette fel a kérdést, nőgyógyászt keressen, én urológus vagyok!

  • Tisztelt Dr Ur! Biztosan emlekszik ram,az "also tajeki" ego erzes miatt irtam Onnek. Mar mindent kiprovaltam,s…

    Tisztelt Dr Ur!
    Biztosan emlekszik ram,az "also tajeki" ego erzes miatt irtam Onnek.
    Mar mindent kiprovaltam,s sajnos nem igazan erzem magam jobban,igy felkeresem ismet a nogyogyaszom .
    Sajnos most pont stoppon vagyok,ha 3-4 nap mulva jutok el az nagy gond lenne?
    Kb egy honapja van problemam.
    Koszonom szepen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem hiszem, hogy gond lenne, reszletes kivizsgalas kellene, urologiai is!

  • Tisztelt doktor úr! 18 éves fiú vagyok olyan problémám lenne hogy a serdülő korom alatt a péniszem még…

    Tisztelt doktor úr! 18 éves fiú vagyok olyan problémám lenne hogy a serdülő korom alatt a péniszem még nem fejlődött ki hamar van erekcióm és magömlésem is nagyon hamar van! ez ne, tudom még változhat e és nagyon zavar.szeretném hogy a doktor úr valami segitséget nyújtson!
    köszönettel:
    tamás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Tamas!

    Teljesen egeszseges, ha van erectioja. A korai magomlesen lehet segiteni, a Dapoxetin remek gyogyszer, javaslom, hogy keressen fel egy urologiai vagy andrologiai szakrendelest.

  • Tisztelt Doktor Úr!
    A problémám "inkontinencia-szerű". Voltam már nőgyógyásznál, inkontinencia-ambulancián (volt katéteres, műszeres vizsgálat), annyit mondott a doktor úr ott, hogy műtétre nincs szükség, és hogy végezzek gát-tornát. A panaszom: több, mint 4 éve szivárog a vizeletem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Holgyem!

    Dr.Majoros Attilat javaslom a Semmelweis Egyetem Urologiai Klinikan, O nagyon jo szakember, batran javaslom.

  • Tisztelt Doktor Úr! A páromnál végeztek spermatenyésztést.Találtak a tenyésztés során E.-colit 10-az 5-en mennyiségben.Majd készült általános vizelet vizsgálat az teljesen negatív lett.A párom csinált 1 hetes tőzegáfony a,urogin kúrát.az előző tenyésztésre rá 1 hónapra meg lett ismételve a sperma tenyésztés.Most… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Ha óvszer nélkül élnek nemi életet, akkor átkerülhet a kórokozó, amíg nem negatív. Én szedném a párja helyében antibiotikumot.

  • Néhány alkalommal azt veszem észre, mintha a vizeletembe apró homokszemek lennének.. vesehomokról vagy…

    Néhány alkalommal azt veszem észre, mintha a vizeletembe apró homokszemek lennének.. vesehomokról vagy kőről nemtudok, 22 éves férfi vagyok. Mit jelenthet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Lehet, hogy köve volt, ami távozott.

  • Tisztelt Doktor Úr!!
    Nagyon szépen köszönöm előző leveleimre adott megnyugtató válaszait!! Azt szeretném megkérdezni öntől,hogy a peyronie betegséggel járó megvastagodott,porc kemény "dudor" szerű képződmény az lankadt állapotban is kitapintható vagy csak merevedésnél érzékelhető?? Mivel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Uram!

    Szerintem a barlangos testeket tapintja, kicsit túlzásba viszi önvizsgálatát.
    Igen megnyugodhat. Ne aggódjon, nyugodtan élje életét.

  • Doktor Úr létezhet, hogy a here felszínén egy eret tapintok ki?Önvizsgálatkor vettem észre, hogy valami…

    Doktor Úr létezhet, hogy a here felszínén egy eret tapintok ki?Önvizsgálatkor vettem észre, hogy valami mintha kicsit kidudorodna, de ahogy jobban kitapintottam észre vettem, hogy nem csomó hanem inkább egy vonalhoz hasonlítana, ami a mellékhere környékétől indul és tart egy ideig. A daganat ugye alapvetően csomószerű képződmény?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Kerdezo!

    Talalgatas helyett egy urologiai szakvizsgalatot javasolnek, lehet, hogy teljesen normalis varians, amit tapint.
    A daganat fajdalmatlan, porckemeny tapintatu a here felszinen foleg.

  • Üdvözlöm Doktor Ùr.
    A tegnapi nap folyamán már tettem fel önnek egy kérdést a részleges körülmetélés utáni vérzésemröl. kiderült hogy a merevedéskor felgyülemlett vér nem jut vissza a véráramba hanem mint egy zacskóban egyre csak telítödik a bör alatt, amit rendszeresen hátrahúzva le tudom ezt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves György!

    Ez így valóban nem jó, mielőbb jelentkezzen a lakhelye szerinti urológiai ügyeleten, kórházban ellátás céljából.

  • Tisztelt Dr Ur! Az On altal ajanlott antibiotikum nagyon jo volt koszonom az otletet. Tudom nem az…

    Tisztelt Dr Ur!
    Az On altal ajanlott antibiotikum nagyon jo volt koszonom az otletet.
    Tudom nem az On szakterulete,de effektiv nincs kivel beszelnem,a nogyogyaszom is elerhetetlen szinte 2 hetig szabadsag miatt.
    Amikor leveszik a rakszurest es a valadekot a mahnyakbol ,akkor a kenetben milyen korokozokat vizsgalnak?
    Ha kijott hogy minden rendben,akkor milyen fertozesem nincs?

    Koszonom szepen a segitseget.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nincs mit, örülök, hogy segített. Rákszűréskor a sejtek "kórosságát nézik".
    A kórokozókra nézve, azt látják, ami ott van. Ha nincs baktérium akkor ne aggódjon, de gondolom Chlamydiára is nézik.
    Ha rendben van, akkor meggyógyult.

  • Kedves Doktor Úr!

    Egy sokadjára feltett kérdéssel fordulnék Önhöz én is.
    29 éves vagyok, gyakori felfázással küszködtem szinte egész életemben. Elég sok gyógyszert kaptam rá, ideig óráig mind hatott. A gyakori felfázások okát még tini koromban az orvos azzal magyarázta, hogy valószínűleg… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    A lakhelye szerinti urológiai szakrendelésen kellene kezdeni vizeletvizsgálattal, vese és hólyag UH-gal. Addig nem hiszem, hogy véleményt tudnék mondani. Így kiderül van-e fertőzése, vagy csak kicsi a… Még több

  • Tisztelt Dr. Úr! Radicalis prosztatectomia műtéten estem át 6 hónapja. A controllokon a PSA értékem…

    Tisztelt Dr. Úr! Radicalis prosztatectomia műtéten estem át 6 hónapja. A controllokon a PSA értékem 0.105 majd úlabb 3 hónap múlva 0.090 ng.⁄ml volt. Ez természetes-e,várható-e további csökkenés, normális-e 6 hónap után ez az érték? Üdvözlettel: Szilárd

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Szilárd!

    Az operáló orvosával értekezzen legyen szíves, de ha csökkenő tendencia látható, akkor az jó jel. A legjobb lenne, ha az érték <0.02 ng⁄ml alatt lenne.
    Legyen türelemmel.

  • Üdvözlöm Doktor Úr. Olyan problémával fordulok Önhöz hogy 4 napja volt részleges körülmetélésem, a…

    Üdvözlöm Doktor Úr.

    Olyan problémával fordulok Önhöz hogy 4 napja volt részleges körülmetélésem, a sebbel szombatig nem is nagyon voltak problémák, egészen vasárnap reggelig, mikor arra keltem hogy az egész testen zúzódáshoz hasonló foltokat találtam⁄bevérzésre utalhat. estére a géz amivel be volt kötve véres volt, most először mióta elhagytam a kórházat. kamillával mosom naponta többször, tegnap bekentem körömvirág krémmel a zúzódásos foltokat, ma meg a varratokhoz kentem egy keveset, viszont most amikor le akartam mosni kamillával hátrahúztam a bőrt és elkezdett belőle folyni a vér. mi lehet ennek az oka doktor úr? a sebész aki végezte a műtétet azt mondta hogy az első nap vérezhet, utána nem nagyon lesz hasonló, de most ettől egy kicsit megijedtem.

    válaszát előre is köszönöm
    Üdvözlettel György

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves György!

    Előfordulhat a bevérzés másnap is.... Kamillázza, áztassa naponta 2x legalább. Ha gennyedzik, vagy továbbra is vérzik akkor jelentkezzen operáló orvosánál.

  • Tisztelt Dr Ur! Ne haragudjon,hogy ismet zavarom. Egy kerdesem lenne,s mivel a haziorvosom szabadsagra…

    Tisztelt Dr Ur!
    Ne haragudjon,hogy ismet zavarom.
    Egy kerdesem lenne,s mivel a haziorvosom szabadsagra ment,csak az asszisztensnot tudtam elerni,o viszont nem tudott valaszolni nekem.
    A doxycyclint eleg 7 napog szedtem chlamydiara vagy legyen hosszabb ido?
    Utana megyek vizeletvizsgalatra hogy lassam mire mentem :)
    Hozzatennem napi 200 mg iszok.
    Koszonom szepen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Elegendő lenne a 7 nap.

  • Tisztelt Doktor Úr! 24 éves nő vagyok. Pár napja arra lettem figyelmes,hogy nehezen tudok pisilni.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    24 éves nő vagyok. Pár napja arra lettem figyelmes,hogy nehezen tudok pisilni. Nehezen indul meg,és nehezen,szakaszosan ürül.
    Mi lehet ennek az oka?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Sz.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Gyulladás, húgycsőszűkület ezek lehetnek az okok.

  • Üdvözletem! Egy kínos problémával szeretnék önhöz fordulni. Leírom a történetem: X éve rendszeresen…

    Üdvözletem!
    Egy kínos problémával szeretnék önhöz fordulni.
    Leírom a történetem: X éve rendszeresen maszturbálok pornográf tartalmú videókra. Nem tudom, hogy emiatt -e, de odáig jutottam, hogy egy gyönyörű lányra sem áll fel, ha meglátom az utcán. Sőt ami még furcsább, az az, hogy úgy sem áll fel, ha hozzám simulva táncol. Nem tudom minek lehet ezt betudni, de szeretnék erre valahogyan megoldást találni. Ön szerint az segítene, ha soha többet nem elégíteném ki magam pornográf jellegű videókra? Nagyon köszönöm a segítségét előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Igen emiatt van, mert a megszokott szexuális inger Ön számára már nem az.
    Csökkentse a pornófilmekre való maszturbációt, illetve csak természetes úton éljen nemi életet, akkor csökkennek ezek a "panaszok".

  • Elnézést az értetlenkedésért. Fogok menni ultrahangra biztos ami biztos de az még odébb van és őszintén…

    Elnézést az értetlenkedésért. Fogok menni ultrahangra biztos ami biztos de az még odébb van és őszintén szólva meg akarnám magam nyugtatni addig is. Az előbb arra céloztam, hogy ha daganatról van szó akkor az milyen valószínűséggel van a hereburkon vagy tokon (miután a herétől függetlenül mozog de nem a zacskóban van mert pl. nem tudom összenyomni újjal), tehát ha nem közvetlenül a heréhez kapcsolódik.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Látatlanban nem tudom megmondani Önnek.