A betegek kérdései (5188)

  • Tisztelt doktor úr! Olyan kérdéssel fordulok önhöz , hogy allergiás vagyok a diófélékre. A minap ettem…

    Tisztelt doktor úr!
    Olyan kérdéssel fordulok önhöz , hogy allergiás vagyok a diófélékre. A minap ettem süteményt konkrétan nem tudtam eldönteni , hogy van e benne dió, mogyoró és amikor haza értem bevettem egy calcimuscot.
    Azt szeretném megkérdezni hogy a péniszemre , heréimre,( merevedésemre) lehet e ez káros hatással , lehet hogy ezt a gyógyszert oknélkül vettem be , vagy semmi köze ezekhez a dolgokhoz?
    Valaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Semmi baja nem lesz tőle.

  • Péniszén a bőr megvastagodott, dudor alakult ki

    Tisztelt Doktor Úr!

    "Kedves doktor ur 13 eves fiu vagyok es egy maszturbacio utan a peniszemen dudorok lettek es megvastagodott mintha az izmon torlodtak volna de semmit nem erzek vizelni is rendesen tudok.masnapra kicsit lejjebbbment de meg mindig vastagabb a valaszat koszonom remelem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves István!

    Gondolom, az erőltetett maszturbációtól fordult elő a vizesedés. Normál körülmények között ritka.

    Minden jót!

  • A makk tisztítására száraz szappan és tiszta víz javasolt

    Tisztelt Doktor Úr!

    Rengeteg különfajta női intím tisztálkodószer van a piacon, azonban férfiaknak valót nem igazán találtam, sőt, ahogy olvasom több helyen, még azt írják, hogy nem is ajánlatos semmit sem használni a makk tisztán tartásához, csupán tiszta vízet. Én nem hiszem, hogy önmagában… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem hiszem, hogy ellenjavallt lenne, de a tusfurdot is hasznalhatja, ha nincs panasza vele. Bar feltetlenul oblitse le vizzel.

  • Az orvos ételmérgezésre gyanakszik,mert görcsök és hasmenés jelentkezett a szüleimnél

    Tisztelt Doktorúr!

    Szüleimnek péntek óta, 3. napja hasmenése van, görcsökkel. Aznap tortát evett a tág család, de csak nekik jött elő gondjuk. Aznap ebédre grillcsirkét ettek, lehetséges hogy onnan szedtek össze valami fertőzést, ételmérgezést? Lázuk is volt, de lement.
    Az orvos… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Kerdezo!

    Urologus vagyok nem infektologus vagy gasztroenterologus. Nem hiszem amugy, hogy lenne ertelme a szeklettenyesztesnek. Igen tudomasom szerint lehet kapni, de a legegyszerubb… Még több

  • Tisztelt doktor úr! AZ Androcur 100 mg elveszi a fogamzásgátló hatását vagy nincs rá hatással? endogrinologus…

    Tisztelt doktor úr!
    AZ Androcur 100 mg elveszi a fogamzásgátló hatását vagy nincs rá hatással? endogrinologus irta mind 2 öt.havi 10 szemet kell az androcurból ,mikor megkezdem a fog gátlót,elsö 10napig,6hónapig.köszönöm.üdv.Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Mónika!

    Legyen szíves nőgyógyászt kérdezni, én urológus vagyok.

    Üdvözlettel:

    Thoman András dr.

  • Tisztelt Doktor Úr! 18-án volt varicocele műtétem. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy rá két…

    Tisztelt Doktor Úr!

    18-án volt varicocele műtétem. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy rá két hétre engedélyezett e az alkohol fogyasztása valamint a szórakozóhelyre járás?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Persze, csak mértékkel.

  • Tisztelt Doktor Úr! Elnézést, hogy megint ezzel zavarom, de eléggé zaklatott vagyok miatta. Elmentem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Elnézést, hogy megint ezzel zavarom, de eléggé zaklatott vagyok miatta. Elmentem urológushoz, aki felírt 50 mg Sildenafilt, mert stresszes időszakom van, és óvszerben nem igazán megy a dolog, az új kapcsolatomat pedig nem szeretném egy kudarccal nyitni.

    Bevettem a gyógyszert (50mg-ot) a barátnőm érkezése előtt egy órával, de ő hozott bort, így elkezdtünk borozni.... megittam 2 deci bort, bár tudtam, hogy nem kellene. Az aktus érkezése után 2 órával kezdődött el, szóval a bevétel után 3 órával. Minden rendbe volt egészen a gumifelhúzásig, amikor is ő megjegyezte, hogy szereti, hogy "gombnyomásra" működik a dolgom. Ekkor végigfutott a fejemben, hogy bevettem a gyógyszert, és ha nem vettem volna be, akkor valószínűleg nem is tudnám óvszerben csinálni. Ezen gondolatok teljesen megölték az erekciómat. és nem is igen lehetett újra elérni, ami pedig még sosem fordult elő velem.

    Azt szeretném kérdezni, hogy ennek a pár deci bornak lehetett-e olyan hatása, hogy semlegesítse az 50mg hatását, vagy legalábbis oly drasztikusan lerövidítse azt, hogy csak addig tartson, ameddig tartott? Mert nekem az urológus azt mondta, hogy ennek a tablettának a hatásához a pszichés állapot, stressz, izgulásnak semmi köze, azt nem befoölyásolja, ez még a legfelzaklatottabb embernél is eléri a kívánt hatást.

    Az még hozzá tartozikca történethez, hogy miután elmúlt az erekció, nem is éreztem azt a melegséget a fejemben, amit addig (a gyógyszer mellékhatásaként), hanem helyette egyre elkezdett élesen fájni a fejem, ami a bevétell után nagyon sokkal (fél nap) szokott jelentkezni (2-szer használtam már a tablettát).

    Nagyon köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Kerdezo!

    Teljesen megertem, amit mond. Foleg lelki tenyezok ronthattak a dolgon. A Sildenafil a merevedesen segit, azt segit fenntartani. Ha az ejakulacio bekovetkezik, akkor eddig tartott az aktus.
    Esetleg, ha Onnel keves lenne az 50 mg, akkor 100 mg-ig felemelheti az adagot, de 24 ora alatt ennel tobbet semmikeppen ne vegyen be belole.

  • Tisztelt Doktor Úr Az "Opus javasolt" mit jelent konkrétan? Műtétet? Köszönettel: Ildikó

    Tisztelt Doktor Úr

    Az "Opus javasolt" mit jelent konkrétan?

    Műtétet? Köszönettel: Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Igen műtét vagy operáció.

  • Tisztelt Doktor Úr A "lobulált szélű" kifejezésnek mi a magyar megfelelője? Sajnos a neten nem sikerült…

    Tisztelt Doktor Úr

    A "lobulált szélű" kifejezésnek mi a magyar megfelelője?
    Sajnos a neten nem sikerült megtalálnom

    Előre is közönöm: Mariann

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Gyullada`sos.

  • Sildenafil tartalmú gyógyszerekkel együtt jár a fejfájás?

    Tisztelt Doktor Úr!

    Stresszes időszakom van, ezért az urológusom felírt 50mg Sildenafil-t számomra. A következő napokban ki fogom próbálni "élesben" is, ugyanis egyszer már vettem be, de hiába, mert nem került sor aktusra. Viszonylag friss kapcsolatom van, ez lesz az első aktusunk.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Igen valóban rendelkezik, olyan késleltető hatással, valamint hosszan képes merevedésre.
    Nem baj, ha bevette, csak "kellemetlen" lehet, ha merevedése van és mégsem jön létre az aktus.… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! 8 napja műtöttek here visszértágulattal, a heg szépen gyógyul, de viszont a bal…

    Tisztelt Doktor Úr!

    8 napja műtöttek here visszértágulattal, a heg szépen gyógyul, de viszont a bal oldali herém meg van dúzzadva és enyhén fáj. Ez természetes dolog egy ilyen műtét után, vagy esetleg begyulladt? A főorvos aki műtött kiszedte a varratot, de akkor még nem fájt a herém és egy hónap múlva kell visszamenjek hozzá kontrollra. Mitévő legyek, mert már a megérdemelt szabadságát tölti, és nem veszi fel a telefont. Menjek másik orvoshoz a panaszaim miatt, vagy el fog múlni a fájdalom hamarosan? Köszönöm előre is a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Jegelje, polcolja, illetve heretartót hordjon. Ez lenne a legfontosabb, szabadsága után keresse fel operáló orvosát.

  • Meg varok egy kevveset

    Meg varok egy kevveset

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Ön tudja

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy ijesztő jelenséget tapasztaltam.A bal herém ki tud mozdulni a herezacskóból…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egy ijesztő jelenséget tapasztaltam.A bal herém ki tud mozdulni a herezacskóból felfelé,de utána vissza megy.Fájdalom nem kiséri.Kiskoromban volt kétoldali lágyéksérv műtétem,amellett krónikus prostatisem van,amit jelenleg nem kezelnek semmilyen módon.

    Vérsüllyedésem 2mmol⁄óra,vizelet és vérképem jó.

    Kérdésem hogy ez egy élettani jelenség-e,vagy milyen betegség (sérv pl) okozhatja e,amellett a nemzőképességét csökkentheti e ez a felfelé vándorlás-ami egyébként nem túl gyakori-főleg nemi aktusnál jelentkezik.

    Ui:Traumát én kizárnám okok közül,olvastam van herecsavarodás,de azt nagy fájdalom és hányás is kisérheti,nálam ilyen abszolut nincs,nem ütöttem be.

    Köszönöm segitségét.

    Üdvözlettel:TK

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Teljesen normális jelenség, amit tapasztal ne aggódjon.

  • Mintha kinyultak volna az izmok de vissza nem mentek volna

    Mintha kinyultak volna az izmok de vissza nem mentek volna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Küldjön privátban képet. ha akarja megnézem.

  • Nem nyugodt allapotban is sokkal vastagabb

    Nem nyugodt allapotban is sokkal vastagabb

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Értem, akkor jelentkezzen urológiai vizsgálatra.

  • Kedves doktor ur 13 eves fiu vagyok es egy maszturbacio utan a peniszemen dudorok lettek es megvastagodott…

    Kedves doktor ur 13 eves fiu vagyok es egy maszturbacio utan a peniszemen dudorok lettek es megvastagodott mintha az izmon torlodtak volna de semmit nem erzek vizelni is rendesen tudok.masnapra kicsit lejjebbbment de meg mindig vastagabb a valaszat koszonom remelem semmi komoly

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem tudom mi lehet pontosan a leirasa utan. Nem merevedese volt csak es azt erezte ?

  • Tisztelt Doktor! Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az a hólyagban kevés vizelet van, nem ítélhető…

    Tisztelt Doktor!
    Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent az a hólyagban kevés vizelet van, nem ítélhető meg. 05.29-én. Majd egy következő uh. történt: hólyag vizelettel mérsékelten telt.
    Sok folyadékot iszok, de nem többet az átlagnál, ezért időnként többször is kell mennem ürítésre.
    A második esetnél sajnos végbélből eredő friss vérzés történt sürgősségire mentünk. 07.12-én
    Tavaly novemberben voltam vastagbél tükrözésen, most ultrahangra küldtek el, mert nem szeretnék elmenni, így is a sok hasmenéstől, rosszak a beleim.
    Van aranyerem, kezelik. arra gondolok, hogy az jöhetett ki, még egy kicsit várok azóta nem volt vérzés.
    63 éves vagyok, szeretnék tisztában lenni, hogy mire is számíthatok.
    Nagyon szépen köszönöm a válaszát.
    Tisztelettel !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Radiológiai leírás, szó szerint kevés vizelet van a hólyagban, ami nem jelent rosszat, csak nem volt üres a hólyag.
    A végbél probléma miatt proctológus sebész kollégát keressen fel legyen szíves!

  • Tisztelt Doktor Úr! 33éves férfi vagyok,eddig panaszmentes.kb. 4hete vettem észre a jobb herémen 1 csomót,amit…

    Tisztelt Doktor Úr!
    33éves férfi vagyok,eddig panaszmentes.kb. 4hete vettem észre a jobb herémen 1 csomót,amit pattanásnak gondolta,nem bántottam,de azóta kb. babszem nagyságúra nőtt és tapintásra érzékeny,fáj.Mit javasolna?Köszönöm mielőbbi válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Urológiai szakrendelésen való jelentkezést javaslok, hereultrahang vizsgálat után többet tudnánk mondani.

  • Jó napot Doktor Úr!2.Sperma vizsgálat bizonyította az Azospermiát amit a herében pangó vér okoz.Az Andrológus…

    Jó napot Doktor Úr!2.Sperma vizsgálat bizonyította az Azospermiát amit a herében pangó vér okoz.Az Andrológus majdnem két fokos eltérést tapasztalt a here és a test hőmérséklete között.A Scrot UH. Kimutatta a hereviszér tágulatott a herén belül.ÉS egy 5.4.-mm -s cysta van a bal herémben....Köszönettel Moravcsik Krisztián

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nincs mit.

  • Tisztelt Doktor úr! 23 éves férfi vagyok. Tegnap szex után a bal herémben, illetve az alhasam környékén…

    Tisztelt Doktor úr!
    23 éves férfi vagyok. Tegnap szex után a bal herémben, illetve az alhasam környékén fájdalom jelentkezett.
    (tökön rúgás szerű fájdalom, nem tudom másképpen leírni)
    Régebben is volt ilyen, de rövid időn belül elmúlt. Most viszont a fájdalom megmaradt, tapintásra érzékeny, és talán mintha egy kicsit fel is lenne dagadva.
    A járás is problémát, fájdalmat okoz.
    1 hete herpeszes vírusfertőzést diagnosztizáltak nálam, kiütések jelentek meg a tenyeremen, talpamon. és a torkomon is. Isopropinosine-t kaptam rá 4x1 et, és dhoritricin szopogatótablettát nap 4-5 db ot ettem be, továbbá c-vitamin tablettát.
    Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges, hogy valamely gyógyszer mellékhatása lehet, vagy más eredetű a probléma?
    Holnap kell visszamennem az orvosomhoz, beszámolok neki erről mindenképpen, de érdekelne az Ön véleménye is!
    Üdv.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Mindenkeppen urologiai vizsgalat kellene, here ultrahang es tapintasos vizsgalat. Nem hiszem, hogy a gyogyszer mellekhatasa lenne a herefajdalom.