A betegek kérdései (5214)

  • Baktérium okozta prosztata problémák kezelése heregyulladás mellett

    Tiszelt doktor úr !

    Lassan egy éve Entercocus fecalis okozta prosztata problémák miatt kezelnek.

    Úgy döntöttem, hogy leszűretem magam STD betegségkre is mert ezt egyik orvos sem tette meg.

    ureaplasma DNS pozitív eredmény kaptam.

    Jelenleg kb… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Jegeléssel, herepolcolással 2-3 hétig minimum, kaphatja a kétféle antibiotikumot, de normaflore-t szedjen hozzá mindenképpen.

  • Vesekő zúzása volt, azóta hőemelkedése van és fájdalmat érez

    Tisztelt doktor úr!! Én egy 29 éves férfi vagyok. Múlt hét csütörtökön volt vesekő zúzásom (11*5mm). Azóta folyamatosan hőemelkedésem és görcseim is vannak, próbáltam minden gyógyszert a kezelésére de nem használt semmi (nospa+algopyrin). Az orvos írt fel stromic-ot, Cifrant, Suppositorium analgeticum… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Ha kell, akkor kell nincs mese. Nem tudom belső JJ stentre gondolt az orvosa vagy bőrön keresztüli becsövezésre gondol? Az utóbbi helyi érzéstelenítésben történik, ha nem vérzik legkésőbb másnap hazamehet.… Még több

  • Aranyér miatt székeléskor erős vérzése van, orvos nem látta

    Tisztelt Doktor Úr!

    A páromnak 3 napja véres a hasmenése van. Már több éve aranyér problémával küzd, most is érezte a fájdalmat, gondoltuk,hogy ezt kíséri a vérzés. Az aranyér kint létének oka véleményünk szerint az lehet, hogy csípőset evett.Azonban az aranyér mára vissza húzódott, viszont… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Kinga!

    Nem az én szakterületemhez tartozik az aranyér probléma. Sebész proctológust kérdezzen legyen szíves.

  • A jobb oldali alhasi szúró fájdalomnak mi lehet az oka?

    Kedves Doktor Úr!

    Múlt hét szerda óta fájdalmaim vannak, először a derekam fájt, majd az elmúlt, helyette pedig jelentkezett egy jobb oldali, alhasi szúró, hasogató fájdalom, mely bizonyos testhelyzetekben illetve vizelés közben, az első pár másodpercben érezhető, alkalmanként kisugárzik… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Vizsgálat nélkül nem tudok önnek vàlaszolni, natív hasi - kismedencei CT vizsgálat kellene húgyúti kövesség kivizsgálásának irányába.

  • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy ha valakinek nagyon magas a cukorszintje, mert sok…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Azt szeretném kérdezni, hogy ha valakinek nagyon magas a cukorszintje, mert sok cukros dolgot evett, az lehet-e hatással a merevedésre?

    Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Igen lehet, sajnos merevedési zavarokat okozhat a cukorbetegség, emellett sebgyógyulási nehézségek is jelentkezhetnek.

  • Tisztelt Thomas András doktor úr! A tegnapi nap jöttem haza a nyaralasból, ahol nem maszturbaltam…

    Tisztelt Thomas András doktor úr!

    A tegnapi nap jöttem haza a nyaralasból, ahol nem maszturbaltam egy hétig. Hazaérve kielégítettem magam. Masnap arra keltem, hogy a péniszem bőre megduzzadt, kicsit fáj ha hozzáérek, estére a makk is kicsi piros lett foltokban. Mennyire súlyos? Mellesleg nem volt nemi életem még. Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    El fog múlni, remélem a fitymabőr visszahúzható akkor nincs baj.

  • Tisztelt dr. Úr! Édesapámnál 1,5 hónapja hólyagrákot diagnosztizáltak, azóta átesett 2 TUR műtéten.…

    Tisztelt dr. Úr!

    Édesapámnál 1,5 hónapja hólyagrákot diagnosztizáltak, azóta átesett 2 TUR műtéten. Az első szövettani eredménye:
    A daganatsejtek a simaizom rostokat is körülvéve infiltrálnak változatos nagyságú fészkeket képezve.A sejtek sokszögletűek.Sejtmagjuk változatos alakú és nagyságú,sötéten festődik. Cytoplasmájuk halvány. G III
    A másodiknak még nem jött meg a szövettani eredménye. Azt mondták neki, hogy eredménytől függően szóba jöhet kemoterápia vagy a hólyag teljes eltávolítása. Ön szerint mekkora a gyógyulás esélye?

    Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    A hólyag eltávolításával meggyógyulhat, minèl kevesebbet várnék vele. A műtét után lehet megmondani a teljes szövettani eredmény birtokában, hogy milyen esélyek vannak.

  • Üdvözlöm! Olyan problémám van hogy a jobb herémben be vannak duzzadva az erek és ha sokáig állok akkor…

    Üdvözlöm!

    Olyan problémám van hogy a jobb herémben be vannak duzzadva az erek és ha sokáig állok akkor kicsit fáj,kellemetlen érzés!A kérdésem az lenne hogy mi lehet a baj?Kijött az aranyerem egy pár hete de használtam Aurobin kenőcsöt és elmúlt.Lehet a kettő között összefüggés esetleg?Mit tanácsol mindenképpen menjek el urológushoz vele?Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nincs a két dolog között összefüggés. Ha panasza van a heréjével, egy urológiai szakvizsgálatot megérne.

  • A fityma bőrén jelentkező fertőzés kezelése Canesten kenőccsel

    Tisztelt doktor úr!
    A fitymam bőre belül ami a makkot fedi enyhen rózsaszínű, lehet hogy gombas rtőzest kaptam vagy valami irritálja ( strandon voltam illetve lehet hogy naptejes kezemmel megfogtam.)
    Nem viszket nem csíp. De a kerdesem az lenne hogy az jó e ha canestennel bekenem.
    Volt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem hiszem, hogy baja lenne tőle.

  • Végbélrepedés utáni székrekedés veszélyei

    Tisztelt Dr. Thoman András!

    Lassan már 1 éve azt veszem észre hogy minden második⁄harmadik alkalommal székletürítés után friss vért veszek észre a wc papíron, régen anyukám vett egy krémet nekem végbélrepedésre, és akkor javult is a helyzet, de most újra fennáll a probléma.
    A kérdésem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Gábor!

    Rossz helyen tette fel a kérdését, én a húgyúti problémákkal foglalkozom. Gasztroenterologust vagy sebész proctologust keressen fel.

  • Kedves Doktor Úr Tanácsát kérném. Prosztata megnagyobbadás ellen mit lehet tenni, kisebb panasz esetén…

    Kedves Doktor Úr

    Tanácsát kérném.
    Prosztata megnagyobbadás ellen mit lehet tenni, kisebb panasz esetén (gyakori vizelés) gyógyszer szedésen kívül?
    Sebészileg mit lehet tenni? Vagy utána esetleg megint kiújulna?

    Köszönettel András

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Urológiai sebészetileg húgycsövön keresztüli prosztataműtét a megoldás (TURP).

  • Merevedési, szexuális panaszokat a káros szenvedély okozza?

    Tisztelt Szakértő! A párom 49 éves sokat dohányzik és évek óta napi szinten fogyaszt alkoholt bort és tömény szeszt. A szexuális életünk nincs rendben,nehezen merevedik a párom ill van amikor túl hamar bekövetkezik nála az ejakuláció sokszor a hüvelybe behatoláskor 1 percig sem tudja visszatartani. Mivel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Hölgyem!

    Nagy valószínűséggel az alkohol okozta ártalom miatt van merevedési zavara a párjának.
    Ha már nincs normális merevedése akkor már impotens.
    Nem hiszem, hogy… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Felfedeztem, hogy a herezacskómon van néhány, nagyjából 4-5 cm hosszú szakaszból…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Felfedeztem, hogy a herezacskómon van néhány, nagyjából 4-5 cm hosszú szakaszból álló lilás színű visszér. Nem fáj, semmi panasz nincsen vele, csak ott van. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális-e, illetve, hogy később ezek okozhatnak-e valami problémát? Nem igényel semmi ápolást?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Ha nincs panasza, fájdalma akkor nincs teendő.

  • Kedves András! Azért fordulok önhöz mert apró fehér, pattanásra hasonlító dolgok vannak a péniszemen.Nem…

    Kedves András!

    Azért fordulok önhöz mert apró fehér, pattanásra hasonlító dolgok vannak a péniszemen.Nem fáj, nem viszket, ugyanúgy ki lehet nyomni, mint egy pattanást, de nem tűnnek el.Azt szeretném megtudni, hogy mitől jelentek meg és hogyan lehetne eltüntetni?

    Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Látatlanban nem tudom mire gondol, ha képe lenne akkor lenne ötletem.

  • Tisztelt Doktor Úr A "jóindulatú" prosztata megnagyobbodás mikor szokott elfajulni rosszindulatú…

    Tisztelt Doktor Úr

    A "jóindulatú" prosztata megnagyobbodás mikor szokott
    elfajulni rosszindulatú irányba? Hogy lehet ezt idejében észrevenni?

    Ha évente elmegy az ember ezirányú szűrésre, akkor ugye remélhetőleg nem keletkezhet nagyobb baj ill. időben kiderül?

    Köszönettel Miklós

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Csak tapintásos vizsgálat, illetve szövettani mintavétel alapján mondható meg pontosan. 45 éves kor felett 2 évente, 60 éves kor felett évente javasolt szűrés.

  • Tisztelt Doktor Úr Prosztata mintavételhez (biopsia) sima urológus szakorvos tud adni beutalót?…

    Tisztelt Doktor Úr

    Prosztata mintavételhez (biopsia) sima urológus szakorvos
    tud adni beutalót? Körzeti szakorvosi rendelőben

    Válaszát előre is köszönöm: Béla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Persze, hogy kaphat.

  • Tisztelt Doktorúr! Ultrahangal igazolt tyútolyás méretű bal hydrokelém van panasz nélkül. Azt mondta…

    Tisztelt Doktorúr!

    Ultrahangal igazolt tyútolyás méretű bal hydrokelém van panasz nélkül.
    Azt mondta az urológus nem kell még müteni. Őnnek mi a véleménye?
    Ha esetleg müteni kell akkor mütét után menyi idő múlva lehet teljes mértékű fizikai munkát végezni?
    Műtétet altatásban végzik? Menyi időt kell kórházban tölteni?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Ha zavarja, akkor operáltassa meg. Igen altatásban végzik, másnap hazamehet. Kb 7-10 nap múlva dolgozhat.

  • Üdvözlöm.Kérdésem lenne.A herezacskó és a végbélnyílásom között keletkezet valami amit nem tudom mi.A…

    Üdvözlöm.Kérdésem lenne.A herezacskó és a végbélnyílásom között keletkezet valami amit nem tudom mi.A lényeg,hogy elég sokat kerékpározok és amikor leszállok a bicajról olyan érzés jön a húgy vezetékembe mintha görcsbe akarná húzni vagy valamit kihúznának belőle.De ez kézzel tapintható csomó féleség.Ahogy én végig tapogattam a hímvesszőt annak a kezdeténél van.És ahogy kicsit nyomkodtam ingerelte a húgy vezetéket.Voltam házi orvósnál ő azt mondta minden normális.De ez szerintem nem az.A jobb herém valamiért feljebb van mint a bal.Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Sajnos vizsgálat nélkül nem tudok a kérdésére válaszolni. Keressen fel egy urológiai szakrendelést.

  • Tisztelt doktor Úr ! Az alhas bal sarkában van közepes erősségű fájdalom , mely először csak hajnalonként,…

    Tisztelt doktor Úr !
    Az alhas bal sarkában van közepes erősségű fájdalom , mely először csak hajnalonként, fekvő nyugalmi állapotban jelentkezett, de most napközben is állandósulni látszik. Nem görcsös , egysíku fájás. vizelettel nem függ össze . Vizelési panasz nincs. Vérkép jó. 2 éve colonoszkopiás polip eltávolítás történt lelet negatív a fájdalom napi szinten jelentkezik . Köszönöm előre is , ha megtisztel a válaszával

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Holgyem!

    Nem tudom, hogy volt-e hasi ultrahangvizsgalata, es neztek-e a veseket. Vizeletvizsgalat is kellene, ha negativ akkor nincs urologiai teendo.
    Ha tovabbra is hasi panaszai lennenek, akkor CT vizsgalat eredmenyre vezetne talan.

  • Tisztelt Doktor úr! Egy ideje megfigyeltem, hogy a makkomon és a fitymán nap végére hámlásszerű jelenség…

    Tisztelt Doktor úr!

    Egy ideje megfigyeltem, hogy a makkomon és a fitymán nap végére hámlásszerű jelenség figyelhető meg. Ilyen fehéres, viasszerű dolgot tudok róla eltávolítani, ha megdörzsölöm. Ez azt jelenti, hogy itt a napi tisztálkodás ideje, vagy valami baj lehet? Egyéb tünet nincs.
    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem hiszem, hogy komoly baj lenne. Ha nem mulna el keressen fel egy borgyogyaszati szakrendelest.