A betegek kérdései (5115)

  • Tisztelt Dr. Úr! Radicalis prosztatectomia műtéten estem át 6 hónapja. A controllokon a PSA értékem…

    Tisztelt Dr. Úr! Radicalis prosztatectomia műtéten estem át 6 hónapja. A controllokon a PSA értékem 0.105 majd úlabb 3 hónap múlva 0.090 ng.⁄ml volt. Ez természetes-e,várható-e további csökkenés, normális-e 6 hónap után ez az érték? Üdvözlettel: Szilárd

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Szilárd!

    Az operáló orvosával értekezzen legyen szíves, de ha csökkenő tendencia látható, akkor az jó jel. A legjobb lenne, ha az érték <0.02 ng⁄ml alatt lenne.
    Legyen türelemmel.

  • Üdvözlöm Doktor Úr. Olyan problémával fordulok Önhöz hogy 4 napja volt részleges körülmetélésem, a…

    Üdvözlöm Doktor Úr.

    Olyan problémával fordulok Önhöz hogy 4 napja volt részleges körülmetélésem, a sebbel szombatig nem is nagyon voltak problémák, egészen vasárnap reggelig, mikor arra keltem hogy az egész testen zúzódáshoz hasonló foltokat találtam⁄bevérzésre utalhat. estére a géz amivel be volt kötve véres volt, most először mióta elhagytam a kórházat. kamillával mosom naponta többször, tegnap bekentem körömvirág krémmel a zúzódásos foltokat, ma meg a varratokhoz kentem egy keveset, viszont most amikor le akartam mosni kamillával hátrahúztam a bőrt és elkezdett belőle folyni a vér. mi lehet ennek az oka doktor úr? a sebész aki végezte a műtétet azt mondta hogy az első nap vérezhet, utána nem nagyon lesz hasonló, de most ettől egy kicsit megijedtem.

    válaszát előre is köszönöm
    Üdvözlettel György

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves György!

    Előfordulhat a bevérzés másnap is.... Kamillázza, áztassa naponta 2x legalább. Ha gennyedzik, vagy továbbra is vérzik akkor jelentkezzen operáló orvosánál.

  • Tisztelt Dr Ur! Ne haragudjon,hogy ismet zavarom. Egy kerdesem lenne,s mivel a haziorvosom szabadsagra…

    Tisztelt Dr Ur!
    Ne haragudjon,hogy ismet zavarom.
    Egy kerdesem lenne,s mivel a haziorvosom szabadsagra ment,csak az asszisztensnot tudtam elerni,o viszont nem tudott valaszolni nekem.
    A doxycyclint eleg 7 napog szedtem chlamydiara vagy legyen hosszabb ido?
    Utana megyek vizeletvizsgalatra hogy lassam mire mentem :)
    Hozzatennem napi 200 mg iszok.
    Koszonom szepen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Elegendő lenne a 7 nap.

  • Tisztelt Doktor Úr! 24 éves nő vagyok. Pár napja arra lettem figyelmes,hogy nehezen tudok pisilni.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    24 éves nő vagyok. Pár napja arra lettem figyelmes,hogy nehezen tudok pisilni. Nehezen indul meg,és nehezen,szakaszosan ürül.
    Mi lehet ennek az oka?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Sz.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Gyulladás, húgycsőszűkület ezek lehetnek az okok.

  • Üdvözletem! Egy kínos problémával szeretnék önhöz fordulni. Leírom a történetem: X éve rendszeresen…

    Üdvözletem!
    Egy kínos problémával szeretnék önhöz fordulni.
    Leírom a történetem: X éve rendszeresen maszturbálok pornográf tartalmú videókra. Nem tudom, hogy emiatt -e, de odáig jutottam, hogy egy gyönyörű lányra sem áll fel, ha meglátom az utcán. Sőt ami még furcsább, az az, hogy úgy sem áll fel, ha hozzám simulva táncol. Nem tudom minek lehet ezt betudni, de szeretnék erre valahogyan megoldást találni. Ön szerint az segítene, ha soha többet nem elégíteném ki magam pornográf jellegű videókra? Nagyon köszönöm a segítségét előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Igen emiatt van, mert a megszokott szexuális inger Ön számára már nem az.
    Csökkentse a pornófilmekre való maszturbációt, illetve csak természetes úton éljen nemi életet, akkor csökkennek ezek a "panaszok".

  • Elnézést az értetlenkedésért. Fogok menni ultrahangra biztos ami biztos de az még odébb van és őszintén…

    Elnézést az értetlenkedésért. Fogok menni ultrahangra biztos ami biztos de az még odébb van és őszintén szólva meg akarnám magam nyugtatni addig is. Az előbb arra céloztam, hogy ha daganatról van szó akkor az milyen valószínűséggel van a hereburkon vagy tokon (miután a herétől függetlenül mozog de nem a zacskóban van mert pl. nem tudom összenyomni újjal), tehát ha nem közvetlenül a heréhez kapcsolódik.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Látatlanban nem tudom megmondani Önnek.

  • A here felszíne a hereburkot jelenti, tehát mozgatható a herétől függetlenül vagy az is a herén van közvetlenül…

    A here felszíne a hereburkot jelenti, tehát mozgatható a herétől függetlenül vagy az is a herén van közvetlenül csak annak felszínén?1 év alatt nőne a daganat ha az lenne?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    A hereburok a here felszínén van, a burokban kisebb nagyobb mennyiségű folyadék.
    Nem tudom megmondani, ha igen biztosan.
    Csináltasson here ultrahangot, majd értesítsen mit találtak.

  • Nagyon nagyon koszonom a segitseget,kellemes delutant kivanok ! :)

    Nagyon nagyon koszonom a segitseget,kellemes delutant kivanok ! :)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Önnek is minden jót!

  • Doktor Úr még arra a kérdésemre válaszol, hogy a daganat általában a here felszínén van vagy elmozdítható…

    Doktor Úr még arra a kérdésemre válaszol, hogy a daganat általában a here felszínén van vagy elmozdítható rajta?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Lehet a felszínén, de a here állományában is.

  • Elnezest hogy ertetlenkedek,azt nem ertettem meg hogy vizeletbol lehet kerni az osszes std betegseg kimutatasat? Valamint…

    Elnezest hogy ertetlenkedek,azt nem ertettem meg hogy vizeletbol lehet kerni az osszes std betegseg kimutatasat?
    Valamint a doxyciclin hany nap utan kezd hatni?
    Ha nem erzek javulast akkor azt jelente h nem hat es mas a bajom? Mikor varhato javulas?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Vizeletből és vérből együtt. Javulás kb. 1 hét múlva várható.

  • Kedves Doktor Úr! A heredaganat mozgatható a here felszínén (gondolom a hereburkon)vagy a herének…

    Kedves Doktor Úr!

    A heredaganat mozgatható a here felszínén (gondolom a hereburkon)vagy a herének ugyanazon pontján lehet kitapintani?Illetve a daganatot ultrahanggal megfelelő biztonságal meg lehet különböztetni minden egyéb elváltozástól (cysta stb.)?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    A hereultrahang elég megbízható a tapintásos vizsgálattal.

  • Tisztelt Dr Ur halas vagyok a segitsegeert!
    Kerdeztem Ontol,hogy van e olyan gyogyszer ami chlamydiara es trichomonasra is,ajanlotta a doxycylint,ugyanezt javasolta a haziorvosom is,napi 200 mg-t minimum egy hetig.
    Tegnap ota szedem is es mintha nem lenne olyan piros alul,sot.
    Azt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Igen mindenre lehet kérni vizsgálatot, szedje a gyógyszert végig, és nyugalom!

  • Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan kérdésem lenne hogy ha vese fájdalom lép fel és szoptató anya vagyok…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nekem olyan kérdésem lenne hogy ha vese fájdalom lép fel és szoptató anya vagyok mit javasol milyen gyógyszert ami nem probléma vagy esetleg milyen kezelést ajánlana hogy ne okozzak problémát pár hetes kisbabám számára

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem mindegy, hogy köve vagy fertőzése van, esetleg semmi, csak a baba nyomja a vesét.
    Próbálja meg a térd-könyök helyzetet felvenni, az csökkentheti panaszait.

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Kb. 1 éve egy kis 3-4 mm-es porcszerű, (olyasmi lehet mint a vesekő, bár nekem még nem volt) kemény csomót vettem észre a bal herém felszínén, a hereburkon, ami körbe a here felszínén mozgatható. Elmentem urulógushoz megvizsgálta, illetve UH-t is csinált azt mondta… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Kedves Uram!

    A fentiek alapján daganat nem hiszem, hogy lenne önnél, annál inkább gyulladásos hegesedésről beszélnék.
    Nem kell elmennie, ha ugyanazt tapintja, illetve Önre bízom,… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Kb. egy héttel ezelőtt voltam együtt a párommal, és másnap vizelésnél fájdalmat…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kb. egy héttel ezelőtt voltam együtt a párommal, és másnap vizelésnél fájdalmat éreztem, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, máskor is fordult már elő, de 1-2 nap alatt elmúlt. Harmadnapra rá kórházba kerültem gerincsérv műtét miatt, viszont a tüneteim nem enyhültek, épp ellenkezőleg! Csípett, égett, mikor pisiltem. Időközben kiderült, hogy nem csak a vizelésemmel van baj, pár nap késéssel pattanásszerű kiütések jelentek meg a szeméremajkaim, és a végbélnyílás közötti részen, hüvelybemenetnél ismét égető érzést tapasztaltam. (Tudom, hogy nem az Ön szakterülete, de szükséges lehet az információ) Hazatérésem napjától kezdve antibiotikumot szedek, 100-os tőzegáfonya levet iszok, C vitamint eszek, Canestent használok. A kiütések lassacskán múlnak, de még mindig fájdalmat okoznak, ha hozzájuk érek, a vizelés annyiban javult, hogy már nem fáj, viszont ha érzem az ingert, és elmegyek wc-re, legalább egy percet várnom kell, mire elkezdek pisilni, és egy diszkonfort érzés is társul hozzá. Nincs másabb színe, se szaga, mint kellene, csak nehezen indul..
    Tudom, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha személyesen mennék el orvoshoz, de a friss műtét miatt nem igazán tudok, és ajánlatos mozogni.
    Így ha tud nekem segíteni valahogy, azt nagyon megköszönném!

    Tisztelettel: P.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Vizelettenyésztés és vizsgálat kellene Önnek, gyulladás esetén antibiotikum kíséretében.

  • Tisztelt Dr Ur! Koszonom eddigi segitseget,azt szeretnem kerdezni 1.,hogy nincs olyan antibiotikum…

    Tisztelt Dr Ur!
    Koszonom eddigi segitseget,azt szeretnem kerdezni
    1.,hogy nincs olyan antibiotikum ami hat trichomonasra es chlamydiara is egyarant?
    2.Valamint ha nodokinal nem jott ki semmi vizeletbol ki lehet mutatni ezt a ket fertozest?
    Koszonom !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    De van Doxycyclin-t javaslok.
    Ismételje meg a tenyésztést.

  • Kedves Doktor Úr! Kértem időpontot az Andrológiára a páromnak. Az lenne a kérdésem hogy oda bemehetek…

    Kedves Doktor Úr! Kértem időpontot az Andrológiára a páromnak. Az lenne a kérdésem hogy oda bemehetek e vele én is a "fülkébe" ? Előre is köszönöm szépen a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Egeszen biztosan.

  • Ertem Dr Ur! Rakszuresem negativ,a huvelyvaladekban sincs semmi,nincs cisztam,mehszajsebem,gyulladasom. Urologusnal…

    Ertem Dr Ur!
    Rakszuresem negativ,a huvelyvaladekban sincs semmi,nincs cisztam,mehszajsebem,gyulladasom.
    Urologusnal jartam minden leletem jo,csak sok a homok es a nagyobbak eltomitik az ereket.
    Akkor ez a holyag huzodas mitol lehet?
    Homok lehet a holyagban?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Ereket vesehomok nem tomiti el! Vesicare nevu tablettat megprobalhatna, segithet a fokozott holyagosszehuzodasan.

  • Tisztelt Dr Ur! Lassan egy eve mar hogy kiderult sok homok van a vesemen es apro kovek is. Nogyogyaszatilag…

    Tisztelt Dr Ur!
    Lassan egy eve mar hogy kiderult sok homok van a vesemen es apro kovek is.
    Nogyogyaszatilag minden rendben,vizelettenyesztes ea rendben volt,folyamatosan jarok.
    Ami zavar,hogy vizeleturites utan olyab nehez a holyagom,mintha valami jonne lefele erzem vegig a hugyvezeteken.A orvosom a biztonsag kedveert azt mondta hasznaljak el 1 doboz gynozol huvelykupot
    Ha nincs fertozesem,akkor ezt a homok adhatja?
    Koszonom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    Nem hiszem, hogy a vesehomok okozna ilyet. Mindenkeppen fogyasszon napi 3 liter folyadekot es Rowatinex 3x1 -et javaslok Onnek. (nem kell feliratnia.)

  • doktor ur 34eves vagyok es azzal fordulok onhoz hogy a peniszem kicsi!a masik gond meg az hogy van merevedesem…

    doktor ur 34eves vagyok es azzal fordulok onhoz hogy a peniszem kicsi!a masik gond meg az hogy van merevedesem de a behatolas elott el elvezek!ez nagyon rossz!mit lehet tenni?kerem segitsen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Thoman András

    A penis merete veleszuletett, igy baratkozzon meg vele.
    A korai magonlesen Dapoxetin-nel lehet segiteni vagy lidocainos kenoccsel, de a kenocs hasznalata utan huzzon ovszert, hogy a partnere is jol jarjon.