A betegek kérdései (6148)

  • Kedves Doktor No! Kb egy honapja faj a fejem, pontosabban a tarkomnal, illetve inkabb jobb oldalt.…

    Kedves Doktor No!

    Kb egy honapja faj a fejem, pontosabban a tarkomnal, illetve inkabb jobb oldalt. Eddig soha nem voltam fejfajos. (32) Eloszor csak inkabb mozgasra( lehajlas, leguggolas), de most egyre gyakoribb, sot egesz napos:( egyesz nap faj es ilyen mozgasokra hirtelen lukteto lesz a fajas. Az utobbi 2 napban viszont mar felkelni se birtam annyira fajt. A haziorvos azt mondta biztos az allergiatol. Ez lehetseges? Vagy esetleg mastol? Mar kezd aggaszto lenni:(

    Koszonom szepen

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ez nem jellemző az allergiára. Forduljon ideggyógyászhoz!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktor Nő! Két gyermekem 3,5 éves és 1,5 éves jövő hónap elején, a kisebbik gyermek 18. hónapos…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Két gyermekem 3,5 éves és 1,5 éves jövő hónap elején, a kisebbik gyermek 18. hónapos oltásával együtt kapták volna a bárányhimlő elleni oltást. Most az óvodában bárányhimlő járvány van. A nagyobbik gyerek csoporttársai között már van himlős. Érdemes-e most beadatni az oltást nekik, hisz már lehet elkapták a vírust? Elég érzékeny a bőrük, néha ekcémás foltjaik vannak, ezért is szeretném beadatni, meg persze a komolyabb szövődmények elkerülése végett is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Érdemes beadatni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Dr. Kaszó Beáta ! Nem tudom tud e segíteni de egy olyan problémám lenne ma kaptam meg a vér…

    Tisztelt Dr. Kaszó Beáta !
    Nem tudom tud e segíteni de egy olyan problémám lenne ma kaptam meg a vér eredményem és a Hív mellett 708.55 értéket mutat ez mit jelent ??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem tudom, ez milyen vizsgálat. Azt javaslom, azzal az orvossal beszéljen, aki a vizsgálatot elrendelte.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! 2-3 éve nyári időszakban csípés szerű hólyagok jelentek meg a lábamon,talpamon,derekamon,hátamon.Amik…

    Tisztelt Doktornő!
    2-3 éve nyári időszakban csípés szerű hólyagok jelentek meg a lábamon,talpamon,derekamon,hátamon.Amik a lábamon voltak 1 nap elteltével vízhólyagszerűre duzzadtak és a hegek megmaradnak,csak sötét foltok lesznek.Azóta rendszeresen jönnek ki rajtam tavasztól őszig.Bőrgyógyász szerint allergiás vagyok a rovarcsípésre.Kaptam Loratadin Hexalt,Calcimuscot és Mofuder krémet.A kérdésem az lenne,hogy a Loratadint meddig kell⁄lehet szedni....végig a nyári szezonban?A másik kérdés,hogy ebből nem lehet kigyógyulni?egész hátralevő életemben minden nyáron a rovaroktól kell "félnem"?Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel S.Szandra!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves S. Szandra!
    Ha valóban rovarcsípés okozza tüneteit, akkor sajnos csak a tüneti kezelés jön számításba. Meg kell próbálni a csípés ellen védekezni!
    A Loratadin korlátlan ideig szedhető, de ilyen céllal nem szoktunk folyamatos szedést javasolni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktor Nő! Tegnap egy ismerősömnél voltam megnézni az általa vásárolt használt lakást. Az…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Tegnap egy ismerősömnél voltam megnézni az általa vásárolt használt lakást. Az ismerősöm megemlítette , hogy egész nap és ottlétemkor is szűrő nélkül jártja a klimát, mert eltömődött a szűrő és még nem tisztította meg. Persze nekem azonnal beugrott, hogy így elég veszélyes. Utánanéztem viszont és azt olvastam, hogy pl. egy legionella fertőzéshez szükséges egy bizonyos csíraszám, tehát gondolom a fertőzött légtérben történő tartózkodás ideje is számít. Én csupán fél órát tartózkodtam a légtérben. Viszont nem tudom, hogy ez elég-e egy fertőzés összeszedéséhez?


    Köszönöm a válaszát: Tamás.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Tamás!
    Elvileg elég, de kicsi az esélye.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Üdv. Allergia okozhat olyat hogy a gégémnél érzem mintha valami lenne és nem tudna felszakadozni? Meg…

    Üdv. Allergia okozhat olyat hogy a gégémnél érzem mintha valami lenne és nem tudna felszakadozni? Meg okozhat olyat hogy viszket a testem?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Első tünete nem jellemző allergiára.
    Bőrviszketést okozhat allergia.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Majdnem minden növény pollenjére,por,por atka allergiám van. Áprilisban voltam allergia…

    Tisztelt Doktornő!
    Majdnem minden növény pollenjére,por,por atka allergiám van.
    Áprilisban voltam allergia vizsgálaton akkor a doktornő aerius 5mg
    írt fel valamint mometason sandoz orrsprayt.
    Nem hatott,azóta két allergia gyógyszerszert plusz egy orrsprayt is
    ki próbáltam egyik se hatott igazán (allergodil orrspray,revicet,ewofex,
    ezek vény nélküli gyógyszerek)
    Azóta is folyik az orrom,tüsszögök,kapar a torkom,viszket a
    száj padlásom a fülem,szemem.
    Mit lehet még csinálni hogy csökkentsem a tüneteket,mit javasol?
    Tisztelettel:K.András

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves K. András!
    Személyes allergológiai vizsgálatot javasolok, mert van még lehetőség más gyógyszerek kipróbálására.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Dr. Kaszó Beáta! Érdeklődnék, hogy utalhat-e allergiára a következő eltérések a vérképemben: NEUT:37.7…

    Tisztelt Dr. Kaszó Beáta!

    Érdeklődnék, hogy utalhat-e allergiára a következő eltérések a vérképemben:
    NEUT:37.7 50-70
    LYMPH:50.2 25-40
    EO: 4.1 1-4
    eGFR: 78 >90

    Válaszát előre is köszönöm!

    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Melinda!
    A magasabb eozinofil sejtszám felvetheti allergia lehetőségét (önnek ez az eredménye éppen határértéken van).
    A vérkép nem alkalmas az allergia megállapítására. Csak akkor érdemes ilyen irányú vizsgálatokat végezni, ha allergiára gyanús tünetei vannak.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Szép napot kivánok!Nem tudom jo helyen járok-e?Olyan kérdésem lenne hogy 6honapos kislányomat még csak…

    Szép napot kivánok!Nem tudom jo helyen járok-e?Olyan kérdésem lenne hogy 6honapos kislányomat még csak szoptatom és nagyon lefogytam 44kgra 50kgról....szedek femibion tablettát.Hallottam hogy az aloe verába van olyantermék amitol kicsit hiznák.Az lenne a kérdésem hogy szoptatás alatt szedhetek e valamilyen aloe verás terméket és nem -e hat ki a babára?Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem ez a megoldás. Azt javaslom, keresse fel háziorvosát, mert először ki kellene deríteni, mi az oka a fogyásnak, és az eredmény függvényében kellene cselekedni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! 2 éve porallergiát állapítottak meg nálam, ennek következtében sokat köhögtem és…

    Tisztelt Doktornő!
    2 éve porallergiát állapítottak meg nálam, ennek következtében sokat köhögtem és tüsszögtem, erre szedtem gyógyszert és ma már nem jelent problémát, viszont mostanában azt veszem észre, hogy szó szerint viszkető érzést érzek a szájpadlásomon, eddig, akiknek ezt elmondtam, mind azt hitték, hogy csak a torkom kapar, de én érzem, és én tudom, hogy ez nem torokkaparás.
    Nem lehet, hogy ez is a porallergia egyik tünete, és mit gondol, mivel enyhíthetném ezt az érzést?
    Köszönöm válaszát!
    Beáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Beáta!
    Ez is lehet az allergia tünete. Más allergiás tünethez hasonlóan allergiagyógyszerrel (antihisztaminnal) kezelhető.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő, kb. egy hete a kézfejemen kiütések lettek, amit kispriccelő olajra fogtam. (Égésre) Most…

    Tisztelt Doktornő,

    kb. egy hete a kézfejemen kiütések lettek, amit kispriccelő olajra fogtam. (Égésre)
    Most néhány fentebb, vagyis az al- és felkaromon is megjelent. Sőt, a kézfejemen és több lett.
    Átmérőjük 3-4 mm, pici hólyag van a közepén, nem viszket és nem is fáj.

    Mi okozhat ilyent? Mivel lehet kezelni?
    Okozhatja allergia?

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Az biztos, hogy nem allergia.
    Hogy mi az, mi okozza és hogy lehet kezelni, azt csak vizsgálat alapján lehet meghatározni. Forduljon háziorvosához⁄bőrgyógyászhoz!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Igen tisztelt doktor nő. Én egy 20 éves Hollandiában élő 1 gyermekes anyuka vagyok. Kérdésem az lenne…

    Igen tisztelt doktor nő. Én egy 20 éves Hollandiában élő 1 gyermekes anyuka vagyok. Kérdésem az lenne hogy voltam tegnap tüdő röntgenen mert sokat fàj a mellkasom de hálistenek a tüdőm rendben van. De a szívem az nagyobb mint kelene. Januárban voltam kardiológiai vizsgálaton minden rendben talált a doki. De most a röntgenen láták meg hogy nagyobb a szívem mint a normál fibromyalgia betegségem is van és refluxom. Kérdésem nagybaj e hogy nagyobb a szívem mint kéne nagyon veszélyes e? Mery nagyon félek megijedtem. Most 10 én mefyek meging kardiológus. Kaphatoke szívinfarktus? Vagy valami. Nagyon félek. És mit tudnak vele csinálni? medig élhetek igy hogy nagyobb a szívem?? mi bajt okozhat? Kétségbe vagyok esve :-( ja és örökölhető mivel édesapám nak is nagyobb a szive! Tisztelettel szandra köszönöm válaszát előre is. Üdvözlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Szandra!
    Kérdéseire ennyi információ alapján, vizsgálat nélkül még csak találgatni sem érdemes. Ha elmegy a kardiológushoz, akkor ő a vizsgálatok után tud válaszolni. Neki tegye fel kérdéseit!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • TIsztelt dr nő. Kislányom 4 éves szombat ota köhög.egy kedves gyerek pulmonolohus ismerősünk megvizsgálta…

    TIsztelt dr nő.
    Kislányom 4 éves szombat ota köhög.egy kedves gyerek pulmonolohus ismerősünk megvizsgálta vasárnap, irt fel curam duot 2*4 ml 16 kilo. Vasárnap ota kapja.plusz ambroxol köptetöt.köhögni ritkábban köhög de most megmutatta hogy tud hörögni.ha hosszan fujja ki a levegőt olyan mély hörgös hangot hallat. A barátunk csak csütörtökön lesz elérhető. Tudna segiteni ez mi lehet normális ez a hang? A tüdeje vasátnap tiszta volt.már nincs hőemelkedése sem.a köhögése is recsegös.megijedtem nagyon talán tüdő gyulladás, gondolom a gyogyszer mostantol fog jobban hatni mivel vasárnap ota szedi azzal együtt ma 3 ik napja kapta meg. Inhalátorral is inhaláltunk salsor oldattal és bekapcsoltam a hidegpárásitot is éjjelre.várom mielőbbi válaszát.aggodo anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Aggódó Anyuka!
    Vizsgálat nélkül nem lehet biztosat mondani. A hörgő légzés hörgőgörcsre utal. Nem ártana holnap megmutatni háziorvosuknak, amíg a tüdőgyógyász nem tudja megvizsgálni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Dr. nő ! Leletemen ez mit jelent ?Tüdő Bal alsó lebenyben 2-3 mm-es subpleurális micronodulus…

    Tisztelt Dr. nő ! Leletemen ez mit jelent ?Tüdő Bal alsó lebenyben 2-3 mm-es subpleurális micronodulus látható . Ez baj ? Másik kérdésem ,hogy sugárkezelés után , hány hónap múlva lehet napoztatni a kezelt bőrt .? köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Javaslom, kérdését felnőtt-tüdőgyógyásznak tegye fel.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Egy héttel ezelőtt orrom kezdett dugulni, szájpadlásom égni.Később orrgaratban…

    Tisztelt Doktornő!


    Egy héttel ezelőtt orrom kezdett dugulni, szájpadlásom égni.Később orrgaratban folyt lefelé a váladék, melytől krákogtam.Gégészeten kezdődő orrmelléküreg gyulladást állapítottak meg, ami valószínű allergia miatt lehet. Eddig nem voltam alergiás, de beutalt egy allergia vizsgálatra.Kaptam Mometason sandoz orrsprayt, gyógyszert nem írt.Kérdésem az lenne mennyi ideig alkalmazhatom az orrsprayt, mivel a vizsgálat csak július 7-én lesz. Addig dolgoznom kell, és félek az esetlegesen újra kialakuló tünetektől. Lehet -e huzamosabb ideig használni?? Illetve szedhetek e magamtól Claritin akut tablettát? köszönöm válaszát, Ildikó 36 éves

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Ildikó!
    Az orrspray-t korlátlan ideig használhatja. Szedhet Claritint, de a vizsgálat előtt egy héttel hagyja abba!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Koszonom a valaszt. Termrszetesen holnap felhivom majd a gyermekorvosunkat is a Klacid adagolassal kapcsolatban. Ami…

    Koszonom a valaszt. Termrszetesen holnap felhivom majd a gyermekorvosunkat is a Klacid adagolassal kapcsolatban.
    Ami meg nagyon aggadzt.hogy ma egesz nap a karjan.a szeme alatt kisebb nagyobb foltokbancsalankiutesek jonnek Ki rajta. 1ora mulva elmulik es mashol elojon. Lehet ez az antibiotikumtol? Beadjam neki az esti adagot? Esetleg adjak neki nagyobb aerius adagot?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ne haragudjon, de az internet nem alkalmas sem bőrkiütések véleményezésre, sem beállított gyógyszeres kezelés módosítására. Ha ilyen kérdései vannak, meg kell vizsgálni a gyermeket.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő, előző levelemben elfelejtettem feltüntetni, hogy 26 éves nő vagyok, talán ez is…

    Kedves Doktornő,


    előző levelemben elfelejtettem feltüntetni, hogy 26 éves nő vagyok, talán ez is számíthat.

    Köszönöm előre is a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Lsd. előbb!

  • Kedves Kaszó Beáta, azzal kapcsolatban szeretnék kérdezni, hogy a szemembe fröccsent egykis hígított…

    Kedves Kaszó Beáta,

    azzal kapcsolatban szeretnék kérdezni, hogy a szemembe fröccsent egykis hígított lakklemosó. Eleve vizes felületet próbáltam tisztítani a körömlakkba mártott vattával, és valahogy így sikerült belespriccelnem a szemembe. Utána rögtön elkezdtem kiöblögetni bő vízzel. Miutá kicsit utánaolvastam, még 15 percig pislogtam egy vízzel teli pohárba. Ez egy acetonmentes lakklemosó (Eszter márka), 3 összetevővel: ethyl acetate, isopropyl alcohol és glycerin. Az elsőnél azt találtam a neten, hogy bő öblítés után orvoshoz kell fordulni. Az az igazság, most már nem fáj a szemem, egész jól megnyugodott, kitisztult, már egyáltalán nincs is összezsugorodva. 1-1,5 órája, hogy belement a lemosó. Még van benne egy kicsit furcsa érzés, de lehethogy ez természetes. Azért írtam Önnek, azzal együtt, hogy talán nem kifejezetten szemészettel foglalkozik, mert nagyon örülnék, ha mielőbb választ kaphatnék, hogy fontos-e, hogy minél előbb elmenjek egy szemorvoshoz. Ill. lehet tudni, hogy mi történik ilyenkor egy szemorvosnál? Vagy el lehet menni egy patikába is megvenni valamilyen szükséges szert? Vagy ha néhány nappal később megyek el, az is elég?

    nagyon szépen köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ahogy ön is látta, én allergológus és gyermek-tüdőgyógyász vagyok, ezért azt javaslom, kérdését szemész szakorvosnak tegye fel. Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktorno.. tegnap kérdeztem a kislányommal kapcsolatban... Lekolar 250mg⁄5ml (100ml szuszpenzió)…

    Tisztelt doktorno..
    tegnap kérdeztem a kislányommal kapcsolatban...
    Lekolar 250mg⁄5ml (100ml szuszpenzió) kapott a fülére és a szörnyű köhögésére...ez ugyanaz mint a Klacid, csak az épp nem volt agyógyszertárban, igy ezt adták - azt mondtak csak mas a gyartó....
    a doktornő 7ml irt fel 2xnaponta....akislányom 28kg....a betegtájékoztatóban erre a sulyra 4 ml adagolas van feltüntetve....nem mérgezem meg a lányomat ezzel a 7ml adaggal? sajnos ma nem rendel a dotornőnk-konferenciára ment.

    A kisfiam is kapott antibiotikmot - Klaci 125mg⁄5ml 100ml szuszpenzió..
    Neki 6ml irt fel ebből 2x naponta...

    eddig3x - tegnap reggel, tegnap este és ma reggel kaptak ezt az adagot...most vettem észre a leirasban az adagolást és megijedtem egy kcist...tuladagolhatom igy gyarmekeimet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Az hivatalosan javasolt adag valóban kevesebb, de az orvos indokolt esetben eltérhet attól. A gyógyszert felíró orvosnak kell erről nyilatkozni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Néha viszket a torkom,inkább csak egyik oldalon.Ez allergia lenne? Adödhat súlyos…

    Tisztelt Doktornő!
    Néha viszket a torkom,inkább csak egyik oldalon.Ez allergia lenne? Adödhat súlyos roham belőle?Februárban végeztek pár étel,pollen allergia tesztet,az negatív lett.köszönöm válaszát,szép estét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem valószínű az allergia. Fül-orr-gégészhez kellene fordulnia.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta