A betegek kérdései (6143)

  • Tisztelt Doktornő! Kisfiam ma kapna agyhártyagyulladás elleni Menjugate oltást, de már egy hete náthás.Egyéb…

    Tisztelt Doktornő!

    Kisfiam ma kapna agyhártyagyulladás elleni Menjugate oltást, de már egy hete náthás.Egyéb tünete nincs!
    Ön szerint így megkaphatja?
    Köszönöm válaszát!Viki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Viki!
    Ha más tünete nincs kisfiának, megkaphatja a védőoltást, de a felelősség mindig az oltó orvosé, így neki kell eldönteni, hogy beadja-e.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktor Nő! Asztás tüneteket fokozhatja illetve előhozhatja a sok munka? Illetve munka közben…

    Kedves Doktor Nő!
    Asztás tüneteket fokozhatja illetve előhozhatja a sok munka? Illetve munka közben a nagy hajtás, a kimerültség? Symbicortot használok napi 2 puff (reggel,este). Van,hogy napokig jól érzem magam, utána meg van pár nap amikor néha napközben nehezebb a légzésem pár percig⁄óráig,majd elmúlik magától.
    Még csak 2-3 hónapja tudom,hogy asztmám van és nem igazán ismerem még ezt a betegséget és a tüneteit.
    Válaszát nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A környezeti és a pszichés tényezők, a fizikai terhelés is ronthatják az asztmás ember állapotát. Azt javaslom, keresse fel gondozó tüdőgyógyászát panaszaival!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • A hajfesték használatakor felléphetnek allergiás reakciók, melyek a bőrgyógyász által felírt gyógyszerekkel kezelhetőek

    Üdvözlöm én másfél éve nem merem befesteni a hajam mert,a következő történt velem .A haj festésket tovább hagytam rajta a hajamon pár percel és kipörkösödött a fejbőröm,bedagadt az arcom szóval allergiás reakciók léptek fel .Bőrgyógyásznál voltam kaptam gyógyszert ecsetelőt a fejbőrömre stb,de azt nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Henrietta!
    Érdemes lenne allergiavizsgálatot végeztetni ezekre az anyagokra, s ha kiderül, mire allergiás, lehet, hogy talál olyan festéket, mely nem okoz tüneteket.
    Üdvözlettel:Még több

  • Kedves Doktor Nő! 3 hónapja allergiás asztmát állapítottak meg nálam. 2 hónapja görögországban tartózkodom.…

    Kedves Doktor Nő!
    3 hónapja allergiás asztmát állapítottak meg nálam. 2 hónapja görögországban tartózkodom. Azt hallottam,hogy a tengerparti levegőnek javítania kéne az asztmámon. Ehhez képest nem érzek változást. van,hogy napokig teljesen jól érzem magam, utána meg rosszabbul. Hozzá tartozik,hogy egyfolytában különböző levegőjű térségben vagyok (légkondis, 90fokos konyha, fülledt levegő) a munkahelyemen. Ami gondolom csak fokozza a tüneteket. Ön szerint kellett volna javulnia,vagy van akinek a szervezete így reagál,mint az enyém?!sajnos az allergiás tüneteim itt is jelen vannak,mert találkozok olyan anyaggal amire allergiás vagyok :s így az orrom sokszor még ilyen levegő mellett is el van dugulva,illetve kiszárad a torkom.
    Válaszát nagyon szépen köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Sajnos ezek a környezeti hatások, melyek önt érik, ronthatják az asztmát.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! 3 éves kisfiamnál a sok betegség miatt kértünk allergia vizsgálatot amelyben a következő…

    Tisztelt Doktornő!
    3 éves kisfiamnál a sok betegség miatt kértünk allergia vizsgálatot amelyben a következő értékek voltak:

    parlagfű 0.45
    lens gyomnövény 0.43
    csótány 0.58
    kutyaszőr 0.5
    macskaszőr 0.39
    házipor atka 5.07
    liszt atka 2.54
    mandula 0.36
    földimogyoró 0.46
    tej allergén 2.02
    tojás fehérje 0.44
    tojás sárgája 0.42
    tejfehérje kazein 0.42
    burgonya 0.49
    zeller 0.49
    sárgarépa 0.44
    paradicsom 0.46
    alma 0.48
    szójabab 0.38



    haemoglobin automatával 109.1
    haematokrit automatával 0.334
    vvt térfogat 69.76
    átl vvt hgb 22.76
    segment 19.68
    lymphocyta 53.28
    eosinofil 16.8
    vérsejt süllyedés16.88

    a tüdő röntgen eredménye pedig a következő ..Sima kontúrú rekesz,szabad lateralis sinusok.Perihilarisan a rajzolat fokozott.A középárnyék életkorának megfelelő...

    Sajnos a doktor úr aki elküldött a vizsgálatokra éppen szabadságon van ami 2hét és míg időpontot tudunk egyeztetni az is pár hétbe beletelik nagyon aggódunk a sok magasabb érték miatt....nem tudjuk,hogy a táplálkozásából teljesen ki kell-e iktatni ahol magasak az értékek,vagy csak elég lenne csökkenteni azokat...és természetesen gyógyszeres kezelést igényel -e?Kérem doktornő ha megválaszolná mire kellene odafigyelnünk a táplálkozásánál..nagyon örülnék neki és nagyon hálásak lennénk önnek...Köszönettel.:egy aggódó anyuka és apuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Aggódó Anyuka és Apuka!
    Én mégis azt javaslom, az értékeléssel, diéta beállításával várják meg kisfiuk gondozó orvosát! Ha a "sok betegség" a szokásos őszi-téli hurutokat jelenti, néhány hétnek nincs jelentősége ebből a szempontból. Az atkátlanítást azonban addig is elkezdhetik. Erről (és a pollenallergiásoknak szóló tanácsokról) olvashatnak honlapomon (www.allergiadoktor.com), az "Allergénmentesítés" címszó alatt.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Nem tudom fordulhatok-e ilyen jellegű problémával. Az orromban belül van egy pici…

    Kedves Doktornő!


    Nem tudom fordulhatok-e ilyen jellegű problémával. Az orromban belül van egy pici pukli. nem fáj, kapok rendesen levegőt is de még is zavar,hogy mitől lehet az?

    előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Látatlanban ezt nem lehet megmondani. Forduljon személyesen fül-orr-gégészhez!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • kedves doktor nő! karcolásos tesztből derült ki h túlérzékeny vagyok a penészgombára. aeriust szedek.Elvan…

    kedves doktor nő!
    karcolásos tesztből derült ki h túlérzékeny vagyok a penészgombára. aeriust szedek.Elvan dugulva az orrom és száraz a torkom. Sajnos naponta többször vagyok penészgombás helyiségben. Ön szerint lehetnek a panaszaim a gyógyszer mellett is?
    köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Igen. Ilyenkor (vényköteles) gyulladáscsökkentő orrspray-t kell használni, mely erőteljesen csökkenti az orrdugulást.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! A párom már évek óta küzd allergiával orrfolyás szájpadlás viszketés torokfájás és…

    Kedves Doktornő!
    A párom már évek óta küzd allergiával orrfolyás szájpadlás viszketés torokfájás és most Aerius5-öt szed kb 4 éve. Az lehetséges h egy idő után hozzá szokik a szervezet és nem hat úgy a gyógyszer?Ilyenkor mi a teendő gyógyszer váltás?És ő halott vmi injekcióról is amit 3szor kell beadni ön erről halott esetleg ha igen ajánlja?
    Köszönettel:K

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves K!
    Igen, szóba jön gyógyszerváltás vagy a tabletta kiegészítése orrspray-vel. Hallottam arról a csodainjekcióról, mely egy elhúzódó hatású szteroid, elhúzódó, kiszámíthatatlan mellékhatásokkal. Nem javaslom.
    Amit meg lehetne próbálni, az a specifikus immunterápia, ha párja megfelel a kezelés megkezdéséhez szükséges feltételeknek.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kislány miért nem hízik anyatej, fõzelék, gyümölcs fogyasztása mellett?

    Kedves Doktornő!

    Kislányom 7 hónapos. 2550 grammal született és 49 cm-el 1 hónappal előbb a vártnál.
    Most 6360 gramm és 65 cm. Az a problémám, hogy 1 hónap alatt csak 110 grammot hízott. Nőni 2 cm-t nőtt.
    1 hónapos korában egyok napról a másikra kihányta az anyatejet és gyakran… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Mónika!
    Gasztroenterológiai szakvizsgálatot javasolok.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Nehezített levegővétel, a mellkast érintő panaszok

    Kedves Doktor Nő!
    Tüneteim a következők (2hónapja tartanak): nehézlégzés, ami úgy nyilvánul meg hogy néha úgy érzem,hogy a levegő nem jön tovább a mellkasom egy pontján, mély levegővételnél. El van dugulva gyakran az orrom. Néha olyan érzésem van,mintha gombóc lenne a torkomban.Úszás közben is… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Igen, tüneteit okozhatja asztma, de ez csak személyes vizsgálattal dönthető el.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves drnő! Gyermekem hétfőn kapta meg a 18hós oltását.Aznap estére hőemelkedése lett,majd még másnap…

    Kedves drnő!

    Gyermekem hétfőn kapta meg a 18hós oltását.Aznap estére hőemelkedése lett,majd még másnap is.Mára még mindig hőemelkedése van,éjjel még 38,5re is felugrott a láza.
    Normális,hogy eddig tart a láz?Máskor 1 nap alatt túlesünk rajta.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Készséggel válaszolok allergológiai és gyermektüdőgyógyászati kérdésekre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Dr.nő 5 éves kislányom 2 hete beteg orában seb keletkezett, ezután alergiás kiütések jelentek…

    Tisztelt Dr.nő 5 éves kislányom 2 hete beteg orában seb keletkezett, ezután alergiás kiütések jelentek meg a testén. Később észrevettem, hogy kislányom végbélnyilása barnára szineződött felkerestem a gyermekorvosunkat, aki most fertőtlenitő fürdetőt és antibiotikumot kap. Orvosunk szerint gyermekbetegsége van, ami ő véleménye szerint gilisztás betegség. Álopotunk nem javul tudni szeretném mi a teendő? ÖN MIT JAVASOL?


    köszönetel:Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Szilvia!
    Az antibiotikum mellé adjon probiotikumot, a féregfertőzésre pedig féregűző kezelést! Az orrát - ha nem javul - mutassa meg fül-orr-gégésznek!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő. Kisfiam megevett egy lángost,mire észrevettem hogy a kocsiból vette ki amibe kb5órán…

    Tisztelt Doktornő.

    Kisfiam megevett egy lángost,mire észrevettem hogy a kocsiból vette ki amibe kb5órán át bent volt. Tudomásom szerint volt bent egy tojás és tej.
    Lehet ettől valami baja?

    Köszönöm válaszát.Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Anita!
    Nem valószínű, hogy bajt okozna.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Allergia elleni csepp, ami nem teszi keserűvé a nyaralást

    Tisztelt Dr. Kaszó Beáta!

    Allergiás vagyok sajnos pár nyár végi növényre, parlagfű, solidágó és fekete üröm.

    A városban egész jól viselem az allergiás tüneteket, azonban vidéken nyilván erősebb. A jövőhéten 1 hétre Balatonra utazom és egy olyan megoldást keresek, amely ebben… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Csilla!
    Az antihisztaminok 2-3 nap alatt már kifejtik hatásukat. Ezeket recept nélkül is lehet kapni a patikákban. Ha csak 1 hétről van szó, akkor orrspray-ként használhat "sima"… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Egy felnőtt kérdéssel kapcsolatban zavarnám.Fáj a torkom,piros és úgy érzem mintha…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy felnőtt kérdéssel kapcsolatban zavarnám.Fáj a torkom,piros és úgy érzem mintha picit duzzadt is lenne!Lehetséges ez(mármint a duzzanat)?
    Ön mit javasol?Milyen gyógymódot?Lehet torkot kívülről jegelni?
    Vagy szükség van orvosi ellátásra?

    Köszönöm válaszát!Viki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Viki!
    Igen, a gyulladás duzzanattal jár. Javaslom az orvosi vizsgálatot, mert diagnózis nélkül nem lehet kezelést javasolni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Üdvözlöm! Olyan problémám van hogy ma reggel megharapott a kiscicánk véletlenül ráléptem és beleharapott…

    Üdvözlöm!

    Olyan problémám van hogy ma reggel megharapott a kiscicánk véletlenül ráléptem és beleharapott a nagy lábujjamba kicsit vérzett is de ecettel fertőtlenítettem de félek nem lesz e bajom de sajnos orvoshozz hiába megyek mert sajnos még nem dolgozom és nincs fizetve a tb-m Ön szerint esz komolyabb bajom? már nem is piros kicsit fel van duzzadva de ennyi.
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem valószínű, hogy nagyobb baj lenne belőle, de ha begyulladna a sérülés, mégis meg kell mutatni orvosnak.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy allergiás asztmában szenvedek, és az orvosom…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy allergiás asztmában szenvedek, és az orvosom symbicort gyógyszert és flixonase orrspray-t írt fel, ez szedhető akkor is ha terhes vagyok, vagy pedig akkor abba kell hagynom.
    Válaszát előre is köszönöm

    Tisztelettel:
    Pintér Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Rita!
    Használhatók ezek a gyógyszerek a várandósság alatt is, de javaslom, keresse fel gondozó tüdőgyógyászát, hogy a lehető legkisebb adagot meg tudja határozni, melyre szüksége van.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Rekedtség, köhögés, puffadás tünetét tejérzékenység okozza?

    Kislányom a héten lesz 3 hónapos.1 hetes kora óta hasfájós és még mindig az néha-néha.Alvás alatt néha felébred és hol feszíti magát hol pedig fel-fel húzogatja a lábait,ugyanezt csinálja evés közben is de büfizés után ezek elmúlnak.1 hónapja kap tápszert mert kevés volt a tej beba ha start aktívot.Kérdésem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A "3 hónapos korig tartó hasfájás" sajnos nem minden babánál szűnik meg 3 hónapos korban.
    A tejben lévő anyagok okozhatnak allergiát és "érzékenységet"… Még több

  • Kedves Doktornő! A Peritol jó allergiára is? Csak azért érdekel mert allergiás vagyok és ugyan nem…

    Kedves Doktornő!

    A Peritol jó allergiára is? Csak azért érdekel mert allergiás vagyok és ugyan nem az allergiára szedem de olvastam a betegtájékoztatón valamit hogy arra is jó, ez igaz?? A szénanáthás tüneteket enyhíti?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A Peritolnak van allergiaellenes hatása, de mellékhatásai miatt nem használjuk. Ma már sokkal jobb, mellékhatásmentes antihisztaminok léteznek.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Ambroxol és Stodal a babának - Nem szűnő száraz köhögés

    Kedves Dr Nő!
    10 hónapos kisbabám van és 1 hete köhög!Múlt hét szerdán elkezdtem neki adni az Ambroxol Q sziripot tehát 4 napig adtam.Gyógyszertárból kértem segítséget,mert hurutosan köhög,de sem az orra nem folyik,nincs bedugulva ,láza sincs,jó kedélyű,eszik!Én úgy látom nem használ neki ez a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Feltétlenül személyes vizsgálatot javasolok. Mutassa meg a babát háziorvosuknak!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta