A betegek kérdései (6143)

  • Tisztelt doktorno! Ferjem influenzas volt es valoszinuleg a 2 eves lanyom is elkapta. Ma berekedt es…

    Tisztelt doktorno! Ferjem influenzas volt es valoszinuleg a 2 eves lanyom is elkapta. Ma berekedt es alvas kozben illetve felkeles utan neha kohog, hol szaraz, hol telitett kohoges. Laza meg nincs. Ma reggeltol Nurofent adtam 2szer eddig, 5-5 ml-t es teat. Mit tehetnek meg? Orvoshoz fordulni ebben az oraban nincs lehetoseg.valaszat elore koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Adjon sok folyadékot kislányának!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Mellfájdalom esetén szükséges hasi ultrahang?

    Udvozlom!
    januar 9.en volt meg utoljara.januar 6.an hagytam abba a fogamzasgatlot.
    szedek elevitet,szeretnek babat.januar 25-26.an volt egy kis hasgorcs,barna folyas.
    februar 12.en teszteltem fel ora mulva lett csak a masodik csik,az is halvanyan.elmentem
    nogyogyaszhoz.huvelyi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Készséggel válaszolok allergológiai és gyermek-tüdőgyógyászati kérdésekre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktornő!! Már írtam Önnek,de már nemtudom mit csináljak kétségemben! Lassan egy hónapja…

    Tisztelt doktornő!!
    Már írtam Önnek,de már nemtudom mit csináljak kétségemben!
    Lassan egy hónapja tenyésztés útján bal fül:Aspergillus
    jOBB FÜL:candida parapsilosis
    Akkor kérdeztem öntől,hogy lehetséges e a rüdőmbe is kerülhet a gomba,válasza legyengült betegekre jellemző!
    Végül elmentem egy régi és idős orvos ismerősömhöz aki a tüdőgyógyászatra adott beutalót ez ügyben,
    RTG lelet negatív,tüdőm tiszta!
    Most kezdtem el dolgozni vendéglátó helyen ahová betér ez az orvos is,és rámförmedt,hogy miért dolgozom mikor ér fertőző beteg vagyok!
    Azt monda hiába negatív a tüdő lelet,bármikor leérhet a tüdőmhöz!
    Legyen szíves nekem valami konkrétat mondani,mert úgy kezelnek mint egy fertőző beteget,de ha tényleg az vagyok már az egész környezetemet befertőztem!
    Ön szerint mit kellene tennem?Már tényleg nagyon félek!!
    Tisztelettel köszönöm válaszát:Nikoletta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Nikoletta!
    Azt javaslom, menjen vissza az önt vizsgáló tüdőgyógyászhoz, és kérjen tőle egy igazolást.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Üdvözlöm Doktornő! 11 éves kisfiamat ( vékony, alacsony fiúcska ) vérvételre vittük, mert néhány hete…

    Üdvözlöm Doktornő!

    11 éves kisfiamat ( vékony, alacsony fiúcska ) vérvételre vittük, mert néhány hete a szája annyira feldagadt, hogy az orráig ért. Akkor az orvosi ügyelettől gyógyszert kaptunk és kalciumot kellett itatnom vele. Most kaptuk meg a vérvétel eredményét, 660 lett az értéke az IgE szintjének. A kazein alacsony reaktivitás mutat, a béta laktoglobulin nagyon alacsony⁄kétes reaktivitású.
    Kisfiamnál egyébként 6 évvel ezelőtt jelentkezett kórházi kezelést igénylő csalánkiütés és ödémásodás, akkor szigorú tejmentes diétát kellett tartanunk, igazolódott a tejfehérje allergia. 1 év után tejterhelést végeztek nála, nem volt gond, így visszatértünk a tejtermékek fogyasztására.
    Tavaly nyáron többször hasi görcsei voltak, emiatt is indítottuk el a vizsgálatokat újra. Kiderült, hogy laktózérzékeny, nagyon magas értékeket "fújt" a kilégzési teszten, több hónapja laktózmentesen étkezik. Lisztérzékenységet kizárták a gyorsteszttel.

    Ön szerint az emelkedett Ige szint ismét a tejfehérje allergia irányába mutat? Ez visszatérhet, ha már egyszer "kinőtte"?

    Köszönöm szépen a válaszát előre is!
    Tóth Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Tóth Mária!
    A magasabb össz IgE-szint önmagában nem igazolja az allergiát.
    A tejallergia visszatérhet. Sajnos csak úgy állapítható meg, hogy a tünetek összefüggésben vannak-e a lelettel, ha ismét diétáznak, majd terhelést végeznek.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves doktornő! Megszeretném kérdezni hogy aki glutén laktózérzékeny és köszvényes is egyszerre az mit…

    Kedves doktornő! Megszeretném kérdezni hogy aki glutén laktózérzékeny és köszvényes is egyszerre az mit ehet???

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Azt javaslom, dietetikussal beszéljen. Érdemes lenne elmennie egy személyes megbeszélésre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Jó estét!azt szeretném kérdezni hogy ha a lányom túl adagolta a fenistil junior gyógyszert akkor mi baja…

    Jó estét!azt szeretném kérdezni hogy ha a lányom túl adagolta a fenistil junior gyógyszert akkor mi baja lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Attól függ, mekkora a lánya, mennyi gyógyszert vett be. Forduljanak háziorvosukhoz!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztzelt dr.nö kislányunk 7 éves , vérvételen voltunk és a cukorszintje 5,69 lett.Van okunk aggodni…

    Tisztzelt dr.nö kislányunk 7 éves , vérvételen voltunk és a cukorszintje 5,69 lett.Van okunk aggodni vagy ön mit gondol erröl .Szokot lenni nála olyan hogy rosszul érzi magát de ez eg 3-5 perc alatt elmulik.minig aszt mondja hogy hányingere van és fura érzése van a hasában.Ön mit tud nekünk ajánlani mire figyejjünk.?Válaszát elöre is köszönjük !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Menjenek el diabetológiai szakrendeléste!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni Öntől hogy kell-e aggódnom ha a légzésfunkciós vizsgálaton…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném kérdezni Öntől hogy kell-e aggódnom ha a légzésfunkciós vizsgálaton a kifújásom gyenge volt? (25 éves vagyok) Jelenleg szedek Montelukast Sandoz-t illetve Alvescot.
    Esetleg fektessek nagyobb hangsúlyt a testmozgásra? Gondolok itt elsősorban a jógára ugyanis az úszás nagyon megterhelő számomra, alig kapok levegőt úszás közben.

    Válaszát és idejét előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Azt javaslom, ezeket a kérdéseket az önt gondozó orvossal beszélje meg, mert ő ismeri alaposan az előzményeket, a tüneteit. Hogy a "kifújása gyenge", az magának az asztmának a tünete. Általában kezeléssel lehet javítani az eredményen. Lehet, hogy a beállított kezelésen kellene változtatni. A testedzés nagyon javasolt. Arra kellene törekedni, hogy az úszás se jelentsen túl nagy megterhelést.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! GYerekorvosunk Bioextra 3000 Ne D3 vitamint irt az 5 éves gyerekemnek. A bevételt…

    Tisztelt Doktornő! GYerekorvosunk Bioextra 3000 Ne D3 vitamint irt az 5 éves gyerekemnek. A bevételt követően rendszerint lebetegszik. Láz,nátha,köhögés stb... NEm tudom,hogy lehet-e összefüggés a nagy adag D vitamin bevétel és a lebetegedés között? Vagy csak véletlen egybeesés lenne?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ez csak véletlen egybeesés.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Anyuka által felajánlott eszenciális olaj alkalmazható asztma esetében?

    Tisztelt doktorno!
    Kisfiam 7 eves, asztmas es szeptemberben kezdte az iskolat. Minap az iskolaban az egyik anyuka felajanlotta, hogy eszencialis olajat ad az osztalynak hasznalatra, Breathet, eukaliptuszt es egyebeket. Ezekbol a gyerek bluzara kell cseppenteni es allitolag nagyon jo orrdugaszolok… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Sajnos nem lehet előre megmondani, hogy kisfiára milyen hatással lenne. Az illóolajok irritálhatják a nyálkahártyát, és vannak, akik erre különösen érzékenyek (asztmától függetlenül… Még több

  • Üdvözlöm Beáta! A héten már írtam, a kislányom ügyében (3 és fél éves), kiütései vannak amik minden…

    Üdvözlöm Beáta!

    A héten már írtam, a kislányom ügyében (3 és fél éves), kiütései vannak amik minden nap reggel kijönnek délutánra eltűnnek, és a mirigyei duzzadtak a fültőnél és az állkapocsnál. Megkaptam a labor eredményt és kérném a véleményét, mert az orvos csak este rendel: Fehérvérsejt szám: 17,53 ; Lymphocyta % 53,60 ; Lymphocyta szám 9,39; Eosinophil % 0,50 ; Monocyta szám 2,36 ; Basophil szám 0,50 ; Basophil % 2,90 ; stab % 8,0 ; Eosinophil gran. % 0,0 ; Monocyta % 20,0 ; GOT (ASAT) 54 ; GPT ( ALAT) 143 ; Gamma-GT 154 ; Alk. foszfatáz (ALP) 735 ; Laktát dehidrogenáz 439 ;

    Vizelet: szérum karbamid 2,0 ;szérum kreatinin 32 ; Koleszterin 2,7 ; HDL-Koleszterin 0,61 ; C-reaktív protein 15,4

    Tudom látatlanban nehéz de kérem írjon valamit addig is amíg nem rendel a házi orvos .

    Köszönöm gyors válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A vérkép önmagában többnyire nem jelent diagnózist (különösen, ha az ember nem ismer minden eredményt). Látatlanban annyit lehet mondani, hogy valamilyen fertőzés okozta kislánya tüneteit. A vérvizsgálatot majd le kell ellenőrizni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Gyermekem 5 éves,hirtelen belázasodott a múlt héten,38,4 volt a láza,más tünet nem…

    Tisztelt Doktornő! Gyermekem 5 éves,hirtelen belázasodott a múlt héten,38,4 volt a láza,más tünet nem volt,a köv nap is volt láza 38,és igen rosszul érezte magát,fejfájás és lábfájása volt. MAjd a köv 1,5 napig láztalan volt. Majd ismét belázasodott,38,6, nAGYOn folyt az orra és kezdett köhögni. Másfél napra megint láztalan lett,majd újra 38 lett a láza. Szóval 1 hétig volt úgy láza,hogy 1-2nap láz 1-2 láztalan napok váltakoztak. Orvos irt Sumetrolimot. Sárga orrváladéka volt és hurutos köhögés. Az lenne a kérdésem,hogy mi okozhatta ezt a váltakozó lázat? Ilyen még sose volt nála,megijedtem,hogy ez már nem egyszer virus , orvos nem mondta,hogy mi lehet ez. Virus okoz ilyen váltakozó lázat? 3 napja már nem tért vissza a láz.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Valószínűleg vírus lehetett.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Jónapot Doktor nő én 17 éves fiú vagyok és nemrég elkaptam egy torok gyulladást, de semmi más csak bevan…

    Jónapot Doktor nő én 17 éves fiú vagyok és nemrég elkaptam egy torok gyulladást, de semmi más csak bevan gyulladva a torkom ennyi az egész, és mindennap szoktam sportolni (futni) és most is lehet torokgyulladással futni vagy inkább hanyagoljam? előreis köszönöm a válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Inkább hanyagold!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Visszatérõ kiütések, foltok a felkaron, combon kislánynál

    Üdvözlöm!

    A kérdésem az lenne, hogy péntek óta kislányomon (3,5 éves) reggel 9-10 körül kiütések jelennek meg, piros körülötte fehér. főként a felkar a fenék és a comb, de az arcán is jelentkezik, sok folt, ezek du. 3-ra nyomtalanul eltűnnek, és másnap ugyan így reggel 9-10 körül megjelenik,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Legnagyobb valószínűséggel a légúti tüneteket kiváltó kórokozó (valószínűleg vírus) okozza a kiütéseket.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • A barátnőm allergiás reakcióját a hajam okozhatja?

    Tisztelt Doktornő!
    Barátnőm allergiás reakciójával kapcsolatban írok Önnek, amely akkor jelentkezik, amikor együtt vagyunk. Alapvetően allergiás a porra és a jobb kezén ekcémaszerűség (ő atopy-nak nevezi) van gyerekkora óta, ami hol erősebb, hol gyengébben jelentkezik. Mivel japán és Japánban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Péter!
    Logikus az eszmefuttatása. Ha barátnője tünetei mindig az önnel való találkozás után jelentkeznek, akkor valószínű, hogy valami olyasmi okozza azokat, ami önön van. Leírása alapján… Még több

  • Azt szeretném kérdezni hogy a retard féle tablettát széttörve belehet e venni.Nagyon szégyenlem de sajnos…

    Azt szeretném kérdezni hogy a retard féle tablettát széttörve belehet e venni.Nagyon szégyenlem de sajnos pszichésen a gyógyszereket nem tudom bevenni.Nagy bajom lehet ha széttörve veszem be?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A leírás szerint javasolt a gyógyszer bevétele, de ha semmiképpen nem tudja lenyelni, törje szét.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves doktornö azt szeretném meg tudni hogy a kisfiam ót éves asztmás brontiszises álandoan beteg most…

    Kedves doktornö azt szeretném meg tudni hogy a kisfiam ót éves asztmás brontiszises álandoan beteg most is hét hete ithol van sajna mert beteg az orvosunk azt mondja az én hibám mert sajna pici kora ota nem tudtam szoptatni de nan rajta kivül három fiam kit szintén nem szoptak sajna nem tudj@k nála meg @lapitani hogy alergiás e vagy nem de a bóre a tünetei mind azt mitas azt mondják sajna gyakran befulad ugy köhöig mint egy megfázot kutyus ugatás köhögése van válcsak orvos vagy mi tehendöt csináljak már nem tudom köszönöm a segitséget

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Azt javaslom, vigye el kisfiát gyermek-tüdőgyógyászati szakvizsgálatra, ahol el tudják végezni a szükséges vizsgálatokat, és javaslatot adnak a kezelésre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! A Sumetrolim szirupot hűtőben kell tárolni? Van,aki tűti,de a dobozán az áll,hogy…

    Tisztelt Doktornő! A Sumetrolim szirupot hűtőben kell tárolni? Van,aki tűti,de a dobozán az áll,hogy nem igényel különleges tárolást. Akkor ez mit jelent?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem tudom, mit jelent. Én sosem rendelek ilyen gyógyszert. Véleményem szerint célszerű hűtőszekrényben tárolni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • A lázat, hidegrázást fejfájást, kiütést hogyan kezelje?

    Szep Napot!

    szeretnem megkerdezni,hogy parnapja kezdodott egy fejfajas es hidegrazas laz nelkul. Azutan masnap elkezdett fajni a terdizuletem es hatalmas nagy voros foltok jelentek meg amik nem viszketnek hanem rettenesen fajnak es a bor is korulotte. Kezdetben 4 db volt ketto a jobb terden… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Mariann!
    Látatlanban nem tudom megmondani, mi okozhatja a kiütéseket. Lehet, hogy a fertőzés, ami a lázat okozza. Azt javaslom, mutassa meg kiütéseit bőrgyógyásznak.
    Üdvözlettel:Még több

  • T Doktornő! Kislányom 5 éves, óvodás. A kérdésem az, hogy véleménye szerint melyik jár kevesebb szövődménnyel…

    T Doktornő!
    Kislányom 5 éves, óvodás. A kérdésem az, hogy véleménye szerint melyik jár kevesebb szövődménnyel ha elkapja a bárányhimlőt a későbbiekben, avagy ha beoltatom a himlő elleni oltással ?
    Tehát mi okozhat neki kevesebb kárt?
    Az ember annnyi mindent hall: a himlő után szövődmények kilalakulhatnak később, ebből övsömör és egyebek lehetnek..
    avagy: az oltó anyag tartalma okozhat már szövödményeket, kárt.
    Köszönettel: Niki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Niki!
    Én egyértelműen a védőoltás pártján állok. A bárányhimlő többnyire nem súlyos, igaz nagyon kellemetlen betegség, de nagyon súlyos szövődménye is lehet. Aki védőoltást kap, az általában elkerüli a betegséget. Ha mégis elkapja, összehasonlíthatatlanul enyhébb formában zajlik le.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta