A betegek kérdései (6130)

  • Tisztelt Doktornő! meg vagyunk nagyon ijedve!4,5 eves kisfiamnak lassan 2 honapja nyakos grizes a szeklete,…

    Tisztelt Doktornő!
    meg vagyunk nagyon ijedve!4,5 eves kisfiamnak lassan 2 honapja nyakos grizes a szeklete, korabban hasat is fajlalta.Volt hogy ejszaka hanyt is. A szekelesek gyakorta hajnalban törtennek, a szeklet savanyu-nyak szagu. kozben haromszor lettek allergias rohamai csalankiutes kohoges orrfolyas. aeredmenyei negativak, ossz IgE 308.szeklettenyésztés negativ. belei kortyognak. a klinikan azt mondtak nem tudjak mitol lehet, illetve mandulamutetre varunk, korabban sok problema volt vele. szeklete hasa akkor volt rendben mikor egy hetig csak rizst krumplit es pulykat kapott de nagyon ehes volt. mit gondol Doktornő mit tehetnénk mi lehet a baj? Lisztérzékenység es egyéb allergia vizsgalat negativ, egyedul azt vettuk eszre hogy az allergias rohamok elott mezes dolgot evett. a széklet lehet h az allergia miatt ilyen? Koszonom egy nagyon aggodo anyuka!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Aggódó Anyuka!
    Lehet, hogy egy vírusos bélfertőzés után még nem regenerálódott a nyálkahártya. Ilyenkor átmeneti érzékenység alakulhat ki. Érdemes lenne elvégezni a vizsgálatot tejcukor-érzékenység irányába is (ez egy enzimhiányos állapot, nem allergia).
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Ja igen, annyit elfelejtettem írni, hogy több fajta antihisztamint is szedtem az sem használt. A meleget…

    Ja igen, annyit elfelejtettem írni, hogy több fajta antihisztamint is szedtem az sem használt. A meleget nehéz elkerülni főleg nyáron. Góc okoz ilyet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem okoz.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő!

    Számomra igen súlyosnak jelentő allergiám van, mely akkor jön elő ha melegbe megyek, vagy elkezdek testmozgást csinálni tehát mikor izzadnék egy elég heves viszketés tör rám a testem nagy részén, mellkason nyakon fejbőrön irdatlanul viszket. Ki is pirosodik a bőröm de… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ebben az esetben a diagnózist a kórelőzmény alapján lehet felállítani. Sajnos a bőrgyógyásznak igaza volt. Azt lehet tenni, hogy igyekszik elkerülni azokat a helyzeteket, melyekben… Még több

  • Kedves Doktornő!

    Tegnap darázs csípett meg és nem sokkal utána majdnem elájultam,kiszáradt a szám,remegtem.Ezek a tünetek kb.fél órán belül játszódtak le.Ügyeletre mentem,ott kaptam injekciókat és rá nem sokkal jól voltam.Kérdésem az lenne,hogy ezeket a tüneteket a csípést okozta?Ijedtségre… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Orsi!
    A darázsméreg-allergia okozhat ilyen tüneteket. Ilyen esetben vérből lehet meghatározni, hogy van-e ellenanyag a vérében. A gyerekeknél nem érdemes vizsgálatot végezni, mert ha még… Még több

  • Kedves Doktornő! Szeretném kérdezni, hogy lányomnak vírus okozta, dobhártyán lévő hólyag kezelésére…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném kérdezni, hogy lányomnak vírus okozta, dobhártyán lévő hólyag kezelésére kaptunk Otipax fülcseppet, mely lidocaint is tartalmaz, használata után bőrkiütés, illetve kéz-, lábfejpuffadás és szemhéj duzzadás jelentkezett.
    Okozhat ilyen allergiás reakciót a fülcsepp, vagy más problémára kell gondolnunk?
    Köszönettel: egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Aggódó Anyuka!
    Igen, lehet, hogy a fülcsepp okozta a tüneteket.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktornő a napokban kérdeztem Öntől a 6 éves kislányommal, aki keddent kapta meg a kötelező…

    Tisztelt doktornő
    a napokban kérdeztem Öntől a 6 éves kislányommal, aki keddent kapta meg a kötelező oltását és másnapra belázasosodtt..szerencsére ma már nem volt láza.....holnap délután menne néptánckörre, mert pár hét mulva fellépésük van...a gyakorlás 1,5 óra lesz....elmehet rá?
    Ill.holnap már mehet oviba?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Véleményem szerint jobb lenne, ha még otthon maradna.
    Ha teljesen jól érzi magát, és a táncpróba nagyon fontos, esetleg oda elmehet, de ha elfárad, hagyja abba.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Jo este. A panaszaim a kov.Faj a fejem, hurutosat nyelek holott nem is vagyok nathas, be van az orrom…

    Jo este. A panaszaim a kov.Faj a fejem, hurutosat nyelek holott nem is vagyok nathas, be van az orrom dugulva hiaba fujom nem jon belole semmi ha megis akkor vmi nyalkas fele,viszket nagyon a fejborom, a szemeim fajnak. Voltam tobborvosnal is mert a szekletemen is jon ez a nyalka. olyan mintha vmi fojna le a torkomba ,ha kohogok akkor is csak nyalka jon . On szerint mitol van ez. Valaszat elore is koszonom. Udvozlettel Ilona.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Ilona!
    Nagy valószínűséggel orrmelléküreg-gyulladása van.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktornö ! 6 éves gyermekem nagyon köhög, erös köhögés, folyik a torok hátsófalán a váladék…

    Tisztelt doktornö !

    6 éves gyermekem nagyon köhög, erös köhögés, folyik a torok hátsófalán a váladék és ez irritálja egy nagyon kicsi szakadozik, azt szeretném megkérdezni adhatok e dithiadent estére vagy inkább rectodent kupot ? 15 órakor adtam trifed szirupot amelyik csillapitja a köhögést de csak nagyon kevés ideig csillapitotta.
    válaszát elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Leírása alapján gyermekének valószínűleg orrmelléküreg-gyulladása van. Ilyen esetben az allergia elleni Dithiadentől nem várható javulás (hacsak gyermeke nem allergiás). Ugyanez érvényes a Rectodeltre is. A Trifedben lévő hatóanyaggal nincs tapasztalatom. Azt javaslom, használjanak nyálkahártyalohasztó orrspray-t és melegítsék a gyermek arcát infralámpával naponta 3x5 percig.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Nagyon szépen köszönöm a választ! 2 orvos mondta és írták fel ezt , én itt utánanéztem és azt olvastam…

    Nagyon szépen köszönöm a választ! 2 orvos mondta és írták fel ezt , én itt utánanéztem és azt olvastam hogy tilos használni, nagyon elkeseredtem hogy ilyen orvosok vannak, minden tiszteletem az öné hogy foglalkozott velem ilyen orvosokra lenne ide szükség. József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves József!
    Köszönöm a dícséretet! Mielőbbi gyógyulást kívánok!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő ez lehet nem ide tartozik de nagyon örülnék ha segítene rajtam, kb 3 napja vagyok benne új munkahelyemen kaphattam el a kollégától mert bárányhimlős volt, a lázam folyton 38,5-39,1 már vettünk rubophent de nem vettem még be belőle, kaptam valami Zinci AQUOSA PARMA szuszpenziót , meg… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Takács József!
    A bárányhimlő cseppfertőzéssel terjed. Rendkívül fertőző, de ha átesik rajta, többször nem fogja megkapni. Gyorsítani nem lehet a lefolyását. Általában 2 hét alatt zajlik le.… Még több

  • Kedves Dr. nő! Az után szeretnék érdeklődni hogy mit takar az hogy a magzat alatt van egy vér buborék…

    Kedves Dr. nő! Az után szeretnék érdeklődni hogy mit takar az hogy a magzat alatt van egy vér buborék mit tesznek ilyenkor vagy nekem mi lenne a teendőm? Tisztelettel Aggódó anyuka!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Készséggel válaszolok allergológiai és gyermek-tüdőgyógyászati kérdésekre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Köszönöm a válaszát, viszont rettegek, hogy nagy féreg lehet bennem és tudna nekem arra válaszolni ha…

    Köszönöm a válaszát, viszont rettegek, hogy nagy féreg lehet bennem és tudna nekem arra válaszolni ha elkezdem a kúrát akkor milyen fajta féreg lehet ez? ha pici talán nem fogok félni a székeléstől, de ha galadféreg vagy valami nagy fajta lehet más módszer, akár kórházba is befeküdnék. Nagyon meg vagyok ijedve és még 1 hónapot kell várnom az eredményre. :(

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem tudom.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Üdvözlöm Dr nő egy kérdésem lenne a számára még hozzá az hogy nem tudom miért de ha tejölt eszek főzve…

    Üdvözlöm Dr nő egy kérdésem lenne a számára még hozzá az hogy nem tudom miért de ha tejölt eszek főzve vagy csak magába nagyon hamar átvág ha más tejtermékét eszek semmi nem vág átt még a túró sem de a tejföl mindegy milyen formában van az ételben rakott burgonyán vagy főzeléken vagy pörköltön esetleg kenyérre kenve minden formában meg hajtja a gyomrom és eléggé nagyon mit lehet tenni vagy mi lehet az oka mert ha tej allergia lenne akkor a tejtől is menne és minden más tejterméktől.Köszönöm válaszát.Mónika.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Mónika!
    Lehet, hogy tejcukorérzékenysége van, és a szervezet azt a tejcukor-mennyiséget nem tudja feldolgozni, ami a tejfölben van. Próbáljon meg laktózmentes termékeket fogyasztani!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni , hogy ez a két kifejezés mit takar?- D Pteron , D Farinae…

    Kedves Doktornő!

    Azt szeretném megkérdezni , hogy ez a két kifejezés mit takar?- D Pteron ,
    D Farinae .

    Válaszát köszönöm!
    Tisztelettel: V.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves V.!
    Dermatophagoides pteronissinus, Dermatophagoides farinae. Kétféle atka neve.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves doktorno,

    Mit jelent az ha valakinek 37 evesen a mert IGE total szintje 0,1 vagyis egy ujszulott csecsemo mert erteket mutatja. A vizsgalatot 2X is elvegeztek, mert az orvosok nem akartak hinni a szemuknek. A tobbi IG (A;E;M) tobbnyire normalis, kiveve az IG G-t, az emelkedett szintet… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Annak, hogy az IgE szintje normális, nincs jelentősége a tünetei szempontjából. A lisztérzékenység nem okoz anafilaxiás tüneteket. Ugyanakkor létezik más, nem alllergiás betegség,… Még több

  • Kedves Doktornő! Lehet Ön tud nekem arra választ adni, hogy melyik bélféreg tünete lehet a székletben…

    Kedves Doktornő!

    Lehet Ön tud nekem arra választ adni, hogy melyik bélféreg tünete lehet a székletben apró fehér golyók, (maximum akkora mint a fügemagok), nincs végbélviszketés, néha maximum enyhe émelygés. Félek, hogy valami óriásra nőtt féreg lakik bennem és csak 1 hónap múlva lesz meg a parazitára kiterjedő széklet leletem. Addig is tudna valamit tanácsolni, hogy ha féreg lenne bennem milyen és mivel lehet kezelni? Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Egy Vermox-kúrát javaslok. Ez a gyógyszer sokféle féreg ellen jó.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt doktornő

    6éves kislányom tegnap kapta mega a 6éves kötelező védőoltást...Ma hajnalban arra ébredt, hoyg fáj a feje, 37,9 láza...hányt is - illteve öklendezett, mert ugye reggelre üres volt a gyomra...
    adtam neki Nurofent, amitől lejebb ment a láza, 37,3...de étvágytalan,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem kell félni a védőoltások mellékhatásaitól. Általában enyhe tünetek jelentkeznek.
    Adjon sok folyadékot kislányának, és ha lázas, akkor csillapítsa azt!
    Üdvözlettel:Még több

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni Öntől ,ha a gyermekem pár napja szed antihisztamint elvégezhető-e…

    Tisztelt Doktornő!
    Szeretném megkérdezni Öntől ,ha a gyermekem pár napja szed antihisztamint elvégezhető-e az allergén kimutatása a vérből? Mennyire pontos ennek a vizsgálatnak az eredménye? Válaszát előre is köszönöm
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kata!
    Elvégezhető a vérvizsgálat.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • T.Doktornő! Légzésfunkciós vizsgálaton voltunk a 11 éves kisfiammal és az eredménye FEV1 119.7% FEF25…

    T.Doktornő!


    Légzésfunkciós vizsgálaton voltunk a 11 éves kisfiammal és az eredménye FEV1 119.7%
    FEF25 129.8%

    terhelés után futás

    25percet futott futópadon
    FEV1 112.9%
    FEF25 105.4%
    15perc pihenés után

    FEF1 113,3%
    FEF25 114,1%

    szeretném tudni,hogy ez jó vagy nem

    köszönettel Balogh Béláné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Balogh Béláné!
    Ezek jó eredmények, de meg kell mondanom, hogy ennél a vizsgálatnál az összes paramétert kell értékelni, egybevetve a gyermek panaszaival és egyéb vizsgálatok eredményeivel.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktor Nő! kb.2hete kezdödtek a panaszaim, éjszaka fullasztó köhögésem van.Elmentem a körzeti…

    Tisztelt Doktor Nő!
    kb.2hete kezdödtek a panaszaim, éjszaka fullasztó köhögésem van.Elmentem a körzeti orvoshoz, Aktil duot irt fel, és Ambroxolt.Eleinte, jo is volt ugy 2-3napig, de most már megint visszatért az éjszakai fullasztó köhögés.A kérdésem az lenne, hogy várható javulás az ambroxoltol, vagy menjek inkább tüdögyógyászati szakrendelésre, vagy esetleg fül-orr-gégészetre.1honapja voltam hasi mütét miatt altatva, nem lehet esetleg az altatás miatt valamilyen szövödmény?Köszönöm válaszát.Elnézést a sok kérdésért.Tisztelettel:Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Gabriella!
    Javaslom a tüdőgyógyászati vizsgálatot. (Panaszát nem az altatás okozza.)
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta