A betegek kérdései (6148)

  • Köszönöm,akkor adom neki a kúpot is. E mellé lehet köptetőt is adni? Mert ezt nem irta fel az orvosunk,viszont…

    Köszönöm,akkor adom neki a kúpot is. E mellé lehet köptetőt is adni? Mert ezt nem irta fel az orvosunk,viszont emlitette a köptetőt is. Ambroxolt már vettem is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Ezt csak vizsgálattal lehet megállapítani. Ha hörgőgörcs van, akkor nem szabad nyákoldót adni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Betaloc, Brinaldix abbahagyása utáni izzadás, szemviszketés mikor fog megszűnni?

    Kedves doktornő!
    11évig Betaloc-Zok ,Renitec Brinaldix, 7éve Coryol, Ednyt-HCT, Amlodipin, 2 éve Metfogamma, 1 hónapig Rasoltan, Folsav, ASA Protect gyógyszereket szedtem. Az utóbbi években kevesebb stressznek vagyok kitéve, egészségesebb az életmódom. A gyógyszerek hatása túlzott volt már,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Javaslom, kérdéseit belgyógyásznak⁄kardiológusnak tegye fel.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktorno 31 hetes terhes vagyok,masodik gyerekemet varom,30 eves vagyok.A tegnapi uh -on 10…

    Kedves Doktorno

    31 hetes terhes vagyok,masodik gyerekemet varom,30 eves vagyok.A tegnapi uh -on 10 mm -es tagulatot lattak a kicsi egyik vesejen.Kerdesem az lenne,mennyire kell tartani ettol,lehet komolyabb gond ebbol v elnovi?

    Koszonom
    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Melinda!
    Készséggel válaszolok allergológiai és gyermek-tüdőgyógyászati kérdésekre.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • A szénanátha immunterápiával és gyógyszerekkel kezelhető

    Kedves Doktornő!

    34 éves vagyok és közel 2 éve diagnosztizáltak enyhe asztmával. Jelenleg napi 2x2 Foster sprayt használok.
    Lelkileg nagyon megvisel és nem tudom elfogadni, hogy asztmás vagyok. Főleg azt nem, hogy ez visszafordíthatatlan és idővel rosszabbodni fog, egyre több… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Judit!
    Nekem nem volt eddig olyan betegem, akinél a Buteyko-módszer bevált volna. A sókezelés váladékoldásra alkalmas, az asztmát nem gyógyítja meg.
    Az immunterápia elsősorban szénanátha… Még több

  • Kedves Doktornő! Ha valakinél az eper fogyasztása allergiás tünetet vált ki, akkor az azonnal jelentkezik?…

    Kedves Doktornő!

    Ha valakinél az eper fogyasztása allergiás tünetet vált ki, akkor az azonnal jelentkezik?

    Kislányom 17 hónapos és saját eprünket fogyasztja, naponta 2-3 szemet. Csak mostanában hallottam, hogy eperrel érdemes megvárni a 2 éves kort, mert allergizál. A kislányomnál semmilyen reakciót nem váltott ki, adhatom továbbra is?

    Válaszát előre is köszönöm!
    Alexa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Alexa!
    Az eperallergia tünetei leggyakrabban gyorsan, néhány percen-órán belül jelentkeznek.
    Ha kislányának semmilyen tünete nincs, adhatja neki az epret.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! 4 éves gyermekem,amióta ovis,visszatérő taknyos, köhögős betegségeket kap el. Most…

    Tisztelt Doktornő! 4 éves gyermekem,amióta ovis,visszatérő taknyos, köhögős betegségeket kap el. Most 37,6 volt a láza,ami 2 nap alatt elmúlt, taknyos,reggelente sárgás,nappal átlátszó,sokszor bedugult az orra,alvás közben horkol. Köhögni is elkezdett,először szárazan,majd hurutosan, néha öklendezésig. Az orvos Sumetrolimot,antibiotikus orrcseppet, Teofillines kúpot,köptetőt irt. Az lenne a kérdésem,hogy feltétlen kell-e ez a kúp,mert 5 éves,de még sose kapott kúpot, nem is engedi. Nem lenne elég csak a köptető? És ez a Sumetrolim is muszáj? Szinte minden hónapban antibiotikumot ir neki,félek,nem árt-e ez neki? Azt se mondta az orvos,hogy milyen betegség ez. Már sokszor volt ilyen tünete,amióta óvodás,de a másik orvosunk ilyeneket nem irt neki. Nem tudom,mi tévő legyek? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Kisfiának minden bizonnyal asztmatikus hörghurutja van, mivel a teofillin hörgőtágító asztmagyógyszer. Ha kisfiának hörgőgörcse van, akkor feltétlenül kell adni hörgőtágítót, igaz, hogy a spray formájában adott gyógyszer jobb. (Egyébként szirup is van erre a célra.)
    Hogy antibiotikum szükséges-e, azt vizsgálat nélkül nem lehet megmondani.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves doktornő! Köszönöm szépen a gyors vàlaszàt. Annyit még szeretnék kérdezni, hogy ez a terheléses…

    Kedves doktornő!
    Köszönöm szépen a gyors vàlaszàt. Annyit még szeretnék kérdezni, hogy ez a terheléses asztma tünetmentessé vàlhat e, vagy ha nagyobb lesz, le kell mondania pl.egy kézilabdàról, futàsról..., vagy csak gyógyszerek mellett sportolhat. ( úgy làtom nagyon komolyan gondolja a kézilabdàt).
    Köszönöm a vàlaszàt, és tovàbbi jó munkàt kívànok.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Megszűnhetnek a terheléses tünetek.
    Az asztmás gyereknek egyenesen kötelező a sport! A kezelést a tünetekhez kell igazítani.
    Sok asztmás olimpiai bajnok is van.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves doktornő! Gyermekem 7 éves, és asztmàs. Amikor fizikailag túlterheli magàt sipol a tüdeje. Az…

    Kedves doktornő!
    Gyermekem 7 éves, és asztmàs. Amikor fizikailag túlterheli magàt sipol a tüdeje. Az a baj, hogy rengeteget szaladgàl és àltalàban túlhajtja magàt. Ünnepekkor iszonyatosan hörgött, ezért a hàziorvos flixotidet írt fel neki. Fújtuk is reggel este, a gyerek teljesen jól lett, és ezutàn màr ventolint se kellett fújni, ha futott. Amikor azonban a pulmonológiàra kontrollra visszavittük, és elmondtuk, ideges lett az orvos és azt mondta nem kell neki, elég a ventolin àllandóan. Nem is akart erről többet beszélni. A kérdésem az lenne, hogy doktornő szerint rosszat teszünk a gyereknek ha fujjuk flixotiddel, és maradjunk a ventolinnàl, vagy keressünk egy màsik pulmonológust.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Keressenek másik pulmonológust!
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • T, Doktornő! Vacsorára nyers kovászolni való uborkát ettem. Kb fél óra mulva csipő érzést éreztem…

    T, Doktornő!

    Vacsorára nyers kovászolni való uborkát ettem.
    Kb fél óra mulva csipő érzést éreztem a nyelvemen. AZóta is érzem. Mire számithatok. Permetes lehetett a növény, vagy én vagyok rá allergiás? Esetleges sokk elképzelhető.-e? AZ mennyi idő után jelentkezik?
    Várom válaszát.
    Aggódó diáklány

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Aggódó Diáklány!
    Az allergia viszketéssel, duzzanattal jár. A súlyos tünetek 1⁄2-1 órán belül jelentkeznek.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Kislányom 4 és fél hónapos, ekcémás. Tüsszög és olykor köhögni is szokott (gyermekorvos…

    Tisztelt Doktornő!
    Kislányom 4 és fél hónapos, ekcémás. Tüsszög és olykor köhögni is szokott (gyermekorvos szerint ennek nincs különösebb oka).
    Gyermekkoromban asztmás voltam, felnőttként szénanáthás.
    Azt olvastam, hogy az ekcémás csecsemőknél jó esély van arra, hogy később asztmásak vagy allergiásak legyenek. Van bármilyen módszer, lehetőség arra, hogy ezt most még megelőzzük?
    Köszönöm a segítségét: Noémi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Noémi!
    Most annyit tehet, hogy kislánya 6 hónapos koráig anyatejet kapjon. Amíg szoptat, addig önnek tejmentes diéta javasolt.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves Doktornő! Fiatal nő vagyok, nem dohányzom. Reggelente ébredés után nagyon kényelmetlen a légzés.…

    Kedves Doktornő!

    Fiatal nő vagyok, nem dohányzom. Reggelente ébredés után nagyon kényelmetlen a légzés. Mostanában gyakran ijesztően szürke arcom ébredés után és gyenge vagyok, és akár egy óra is kell mire rendbe tudom magam szedni. MIndez teljesen függetlenül attól, hogy mennyit aludtam stb. Ön szerint mi lehet a probléma? Volt már ilyen korábban is, de nem ilyen sűrűn...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Kérdésére vizsgálat és a körülmények alaposabb ismerete nélkül nem lehet válaszolni. Javaslom, keressen fel személyesen tüdőgyógyászt.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni,hogy a Flixonase szuszpenziós orrspray a szteroid miatt mennyire…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni,hogy a Flixonase szuszpenziós orrspray a szteroid miatt mennyire káros a szervezetre? Okoz-e károsodást a későbbiekben?

    Tisztelettel: J.Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves J. Zsuzsa!
    Az orrspray formájában használt szteroid nem szokott mellékhatást okozni, hisz helyileg alkalmazzuk, és emiatt (is) kis adagra van szükség.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Fiamat 2014.05.02.-én osztálykiránduláson megcsipett egy kullancs .Azóta is 2-3mm átmérőjű piros kis…

    Fiamat 2014.05.02.-én osztálykiránduláson megcsipett egy kullancs .Azóta is 2-3mm átmérőjű piros kis foltja van, és egy kis közepe ami sárgás.Épp csak kezdett befúródni ,amikor eltávolították.Nagyon izgul ,hogy valami baja lehet tőle.Nem csak akkor kell orvoshoz fordulni ,ha nagyobb lesz a folt?Válaszát előre is köszönöm!Tisztelettel:Böröndi Zsoltné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    A Lyme-kórra jellemző bőrkiütésről itt talál képeket:
    https:⁄⁄www.google.hu⁄search?q=erythema+chronicum+migrans&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JhlxU5bhKYmgyQOrz4DgBQ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=643
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Kedves doktornő! A 7 éves kislányom 3 db kis ragogumi nyelt le. Azt hitte olvados. Panikbeteg vagyok…

    Kedves doktornő!

    A 7 éves kislányom 3 db kis ragogumi nyelt le. Azt hitte olvados.

    Panikbeteg vagyok és nagyon aggódom hogy lehet e valami baja tőle?

    Válaszát nagyon várom segítséget előre is köszönöm.

    B. K.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves B.K.!
    Ez nem fog semmi gondot okozni.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • A hörgőgörcs során köhögés, láz, nátha lehetséges, de gyógyszerekkel hatékonyan gyógyítható

    Tisztelt Doktornő!Kisfiam 3 éves 3 napja lázzal( 38)vittem háziorvosunkhoz.Homeopátiás gyógyszereket kapott homogen9,corzalya,inluenza elleni bogyókat c vitamin illetve stodalt.A stodalt még aznap elkezdtem neki adni mert már jött a köhögés.Ma vittem vissza az orvoshoz egész éjjel köhögött.Doktornő szerint… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Sinecodot én szinte soha nem adok. A Ventolin hörgőtágító asztmagyógyszer. Ha valóban szükség van rá, azaz hörgőgörcse van kisfiának, akkor nagyon fontos, hogy le is jusson a tüdejébe… Még több

  • Tisztelt doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy én sokáig dolgoztam olyan helyen ahol ragasztó…

    Tisztelt doktornő!
    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy én sokáig dolgoztam olyan helyen ahol ragasztó és poros levegő volt. Ez különböző léguti problémákat okozz és garatnyálkahártya gyulladást. Ezt a munkát abbahagytam de még most is van szárazköhögés torokkaparás és anyakamon kissebb csomòkat vettem észre amelyeknél érdekes égő érzést érzek . Kérem adjon tanàcsot mert a háziorvosom nem küldött csak fül orr gégészhez de ott sem csináltak semmit . Előre is köszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Tüdőgyógyászati szakvizsgálatot javaslok.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Gocos mandula ilyet nem okozhat ugye? ha a mezre allergias es 3 rohama volt, utana mikor regeneralodik…

    Gocos mandula ilyet nem okozhat ugye? ha a mezre allergias es 3 rohama volt, utana mikor regeneralodik a nyalkahartya ? Ez lehet normalis reakcio az allergiasrohamok utan? illetve letezik ilyen eros mezallergia? Valaszat koszonom! Aggodo Anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Aggódó Anyuka!
    Egy erős allergia okozhat ilyen tüneteket. A nyálkahártya teljes regenerálódása akár 4-6 hét is lehet.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Az elobb elfelejtettem irni, hogy kisfiam dietan van jelenleg is, tej tojas szojamentes,.bolti etelt…

    Az elobb elfelejtettem irni, hogy kisfiam dietan van jelenleg is, tej tojas szojamentes,.bolti etelt jelenleg nem kap

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Aggódó Anyuka!
    Ha a tünetek tartósan megmaradnak, és nem köthetők semmiféle étel fogyasztásához, akkor alapos gasztroenterológiai kivizsgálás javasolt.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Tisztelt Doktornő! meg vagyunk nagyon ijedve!4,5 eves kisfiamnak lassan 2 honapja nyakos grizes a szeklete,…

    Tisztelt Doktornő!
    meg vagyunk nagyon ijedve!4,5 eves kisfiamnak lassan 2 honapja nyakos grizes a szeklete, korabban hasat is fajlalta.Volt hogy ejszaka hanyt is. A szekelesek gyakorta hajnalban törtennek, a szeklet savanyu-nyak szagu. kozben haromszor lettek allergias rohamai csalankiutes kohoges orrfolyas. aeredmenyei negativak, ossz IgE 308.szeklettenyésztés negativ. belei kortyognak. a klinikan azt mondtak nem tudjak mitol lehet, illetve mandulamutetre varunk, korabban sok problema volt vele. szeklete hasa akkor volt rendben mikor egy hetig csak rizst krumplit es pulykat kapott de nagyon ehes volt. mit gondol Doktornő mit tehetnénk mi lehet a baj? Lisztérzékenység es egyéb allergia vizsgalat negativ, egyedul azt vettuk eszre hogy az allergias rohamok elott mezes dolgot evett. a széklet lehet h az allergia miatt ilyen? Koszonom egy nagyon aggodo anyuka!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Aggódó Anyuka!
    Lehet, hogy egy vírusos bélfertőzés után még nem regenerálódott a nyálkahártya. Ilyenkor átmeneti érzékenység alakulhat ki. Érdemes lenne elvégezni a vizsgálatot tejcukor-érzékenység irányába is (ez egy enzimhiányos állapot, nem allergia).
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta

  • Ja igen, annyit elfelejtettem írni, hogy több fajta antihisztamint is szedtem az sem használt. A meleget…

    Ja igen, annyit elfelejtettem írni, hogy több fajta antihisztamint is szedtem az sem használt. A meleget nehéz elkerülni főleg nyáron. Góc okoz ilyet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Kaszó Beáta

    Kedves Kérdező!
    Nem okoz.
    Üdvözlettel:
    Dr. Kaszó Beáta