A betegek kérdései (1117)

 • Olyan kérdésem fordulok önhöz ,hogy pár napja alhasi fájdalmam van a jobb oldalon,ott mikor megnyomom…

  Olyan kérdésem fordulok önhöz ,hogy pár napja alhasi fájdalmam van a jobb oldalon,ott mikor megnyomom olyan mintha csomó lenne ,és akkor erősödik jobban mikor ülök,vagy sétálok, mi lehet ez tanácsát szeretném kérni.Köszönettel : Lérántné Hosszú Eszter

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Eszter!

  Heveny nem múló jobb alhasi fájdalom sürgős kivizsgálást igényel, kezelést igénylő betegség is állhat a háttérben. Jelentkezzen ügyeleten!

 • Kedves Doktor Úr! Már egy ideje fürdésnél észrevettem egy kis kitüremkedést a végbélnyílásnál kívül…

  Kedves Doktor Úr!

  Már egy ideje fürdésnél észrevettem egy kis kitüremkedést a végbélnyílásnál kívül tapintható. Kezeltem kúppal, kenőccsel de nem használ. Nem fáj, nem vérzik nem is tömött tapintatú inkább puha olyan (megnéztem tükörben) mintha vastagabb bőrdarab volna. Mi lehet ez? Nagyon aggódom. Sokszor van gond a székletemmel , ilyenkor nagyon erőlködni kell hogy produkálni tudjak. Néha érzem hogy bereped( éles , késszúrás szerű fájdalom), ilyenkor nagyon kicsit vérzik, de hamar elmúlik.

  Válaszát köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Kérdező!

  Több dolog is lehet, de vizsgálat nélkül nem tudná megmondani senki. Meg kell nézni. Jelentkezzen proctologiai rendelésen!

 • Kedves Dr Úr! 10 éve és 6 éve szültem 19 órát vajúdtam mire császároztak az első gyermekemmel.Azóta…

  Kedves Dr Úr!

  10 éve és 6 éve szültem 19 órát vajúdtam mire császároztak az első gyermekemmel.Azóta lent van az aranyerem szörnyű viszkető égő érzés mindig van.Voltam már sebészeten vele mert volt mikor nagyon vérzett egyszer a kezelőben csináltak egy kisebb beavatkozást akkor valamit ki vágtak.Most is kint van mint mindig ebből gondolom,hogy külső aranyérről lehet szó mert érzem is és tapintható is.Most nagyon meg van keményedve valami váladék is jön onnét de nem vér fáj nagyon ha bármi hozzá ér.Műtétet nem javasoltak tavaly előtt de szeretném a Dr Úrtól meg kérdezni Ön mit javasol mit tegyek ?Nem akar vissza húzódni sem és nem egy csomót érzek ott.

  Meg Tisztelő válaszát előre is köszönöm

  Tisztelettel :Egy édes anya

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves "Édesanya"!

  Vizsgálat nélkül nem lehet tanácsot adni, ez nem levelezéssel eldönthető kérdés. Jelentkezzen proctologiai rendelőben!

 • Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz ,hogy van egy búb a fejemen hátul a bőr alatt nem…

  Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz ,hogy van egy búb a fejemen hátul a bőr alatt nem fáj csak nyomás hatására, néha meg duzzad.
  Legyen szíves tanácsot adni mi lehet ez ? Köszönöm előre is.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Kérdező!

  Lehet hogy faggyúmirigy-gyülem, ami sebészileg eltávolítható. Lehet más is. Mutassa meg szakrendelőben!

 • Tisztelt Doktorur!Másfél hete szur a hasam jobb oldalt,hol lent hol fent.Voltam vérvételen a háziorvos…

  Tisztelt Doktorur!Másfél hete szur a hasam jobb oldalt,hol lent hol fent.Voltam vérvételen a háziorvos azt mondta enyhe Gyulladást lát,írt rá apranaxot 3napig kellett szednem de még mindig szúr.Voltam nőgyógyásznál Ő azt mondta éppen érik egy tüsszögés azt erezhetem.A kérdésem az lenne hogy ezt erezhetem másfél hétig?és a gyulladás amiről a Doktorur beszélt az mitől fog elmulni?hasi uh-rá csak februárra kaptam időpontot.Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Tisztelt Kérdező!

  Amennyiben panaszai hevesek a kivizsgálás sürgős, ügyeleten jelentkezzék! Vizsgálat nélkül közelebbit nem tudok mondani.

 • Magas vérnyomás okozta eltérések a vese ultrahangon

  Tisztelt Doktor Úr!
  Páromnál a tegnapi napon a hasi ultrahangon több apró epe követ talált a doktornő. Illetve 97’-ben megállapították, hogy a bal veséje csökevényes, de a tegnapi napon már nem is volt látható az UH felvételen. A főorvosnő szerint ez lehet a magas vérnyomásának az oka. S mind… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves H Kriszta!

  A kerdes osszetett. At kellene tekinteni a leleteket reszletesen hogy velemenyt lehessen mondani. Amennyiben ugy van ahogy orvosuk is veli elvileg lehet egyszerre is operalni,… Még több

 • Nehezen kapok levegőt, torokban gombóc, torokfájás nélkül

  Tisztelt Doktor úr!

  23 éves vagyok, és napok óta gombócot érzek a torkomban. Félek, hogy a pajzsmirigyem okozza, mivel kb. 1,5 éve megállapították, hogy nincs minden rendben, de várjunk a következő vérvételig, ami januárban lesz esedékes. Azonban napok óta nehezen kapok levegőt, és nyelni… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Betti!

  Nem tudom megmondani. Ha rosszabbodnak a panaszai menjen ugyeletre!

 • T. doktor úr! Talán nem pontosan az Ön hatásköre, de tud segíteni. A buszon nekem jött egy férfi,…

  T. doktor úr!

  Talán nem pontosan az Ön hatásköre, de tud segíteni. A buszon nekem jött egy férfi, akinek az arca tele volt nagyobb, borsónyi méretű, szemölcs szerű kinövésekkel. Soha nem láttam még ilyet, de nagyon megijedtem, hogy esetleg így, hogy hozzámért, elkaphattam-e?
  Mi lehetett ez? Érdemes a ruháimat fertőtleníteni?

  Válaszát köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Kérdező!

  Nem tudom mi volt, termeszetesen. Ha Ön egyébként egészséges nem kell szerinetem semmitol tartania.

 • Tisztelt Doktor úr! Nekem fogszabályzóm éjszakára speciália kis latex gumival kell gumizni a fogamat.…

  Tisztelt Doktor úr!
  Nekem fogszabályzóm éjszakára speciália kis latex gumival kell gumizni a fogamat. Ám azonban ásítás miatt ez elazakadt. A kérdésem, hogy lehet ebből bármilyen problémám? Mi a teendő forduljak orvoshoz?
  Egy 17 éves lány.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Kérdező!

  Nem értem a kérdést.
  Kérdezzen kérem fogorvost!

 • Tisztelt Doktor Úr! Családunkban sajnos gyakori a vastagbéldaganat. Nővéremet privát hasi mri vizsgálatra…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Családunkban sajnos gyakori a vastagbéldaganat. Nővéremet privát hasi mri vizsgálatra szeretném elküldeni, de nem tudom , hogy ezzel a vizsgálattal kimutatható-e a vastagbél daganat.
  Válaszát tisztelettel köszönöm:
  Dessewffy Csilla

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Dessewffy Csilla!

  Semmiképpen sem az MRI-t javasolnám vastagbélvizsgálatra, mivel az nem alkalmas kicsiny daganatok felismerésére, hanem a vastagbéltükrözést.

 • Üdvözlöm!Olyan problémám van hogy a terhesség alatt gondok lettek a pajzsmirigyemmel,a TSH 43 lett,kaptam…

  Üdvözlöm!Olyan problémám van hogy a terhesség alatt gondok lettek a pajzsmirigyemmel,a TSH 43 lett,kaptam rá gyógyszert (LETROX) amiből napi 1-et kellett szednem.Három hónap múlva újra vissza mentem az orvoshoz újra csináltak vérvizsgálatot,és akkor már a TSH 1.72 lett.Azt mondta az orvos hogy csökkentsem a gyógyszer adagot napi fél szemre.És a probléma most következik mert azóta iszonyatos szorító érzést érzek a torkomnál,este alig merek el aludni mert félek hogy megfulladok.Ez lehet attól hogy csökkentettük a gyógyszer adagot?Köszönettel:Noémi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Noémi!

  Feltetlenul keressen fel pajzsmirigy specialista endokrinologus szakorvost! Ki kell vizsgalni mi okozza a pajzsmirigybetegseget!

 • Tisztelt Tanár Úr ! Szeretném a véleményét kérni ,mi a megoldás a lábammal kapcsolatosan.Előre bocsátom…

  Tisztelt Tanár Úr !
  Szeretném a véleményét kérni ,mi a megoldás a lábammal kapcsolatosan.Előre bocsátom tisztában vagyok azzal,hogy 5 fajta betegség sok egy lábnak 73 évesen.Szívműtétem volt ,a jobb lábamból kb.30 cm eret vettek ki "pótlásnak " ugyanitt csak fentebb vezették be a katétert.Régebben a comb középső részén - musculos sarcoirus -szakadás miatt a comb kp. harmadában az izmok folytonosságának megszakadása történt, sorvadás állt be.A jobb comb flexiója aktíve 1⁄3 -al korlátozott. CT felvétel:a korongok körkörös protrusiot mutatnak,a lV szegmentumban a discus jobb kontúrján fokális előboltosulás figyelhető meg,mely kitölti a jobb forament és komprimálja ezen oldali L.lV.gyököt.A zárólemezek peremein vaskos spondylophyták képződtek, ezek az L.lV.V csigolyák közötti jobb oldali forament szűkítik.Ezenkívül jobb oldali csípőben súlyos fokú porckopás.És a legnagyobb bajom a fájdalom mellett,hogy " kínkeservesen " vezetek autót.Ugyanis gyakran járok orvoshoz és veretnem kell,ha tetszik ha nem.Tetéződik a baj azzal,hogy már vizelési problémák is felléptek,vezetés közben többször meg kell álljak,mert lezsibbad a lábam is. Azonkívül hogy mit javasol a Tanár Úr szeretném megkérdezni,kérhetem e a rokkantsági megállapítást,hogy parkírozó kártyát kapjak?Megköszönöm válaszát Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok. Tisztelettel:nyugdíjas

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Kérdező!

  Én hasi sebész vagyok.
  Problémája valószínűleg tényleg összetett, leírásából úgy tűnik, talán gerincbántalmai állnak az előtérben.
  Javaslom, keressen fel ortopéd-gerincsebész ill. rheumatologus szakembert véleményezés céljából!

 • Tisztelt Doktor Úr, Édesanyámat 2 hete műtötték, a vastagbél egy szakaszát távolították el daganat…

  Tisztelt Doktor Úr,

  Édesanyámat 2 hete műtötték, a vastagbél egy szakaszát távolították el daganat miatt. A kórházban is kapta a protokoll szerinti vérhígítót ( Fraxiparine ), aminek a szúrását otthon is folytatja, jelenleg is. A problémája az, hogy a beadás után kb fél órával olyan erős fejfájása lesz, hogy az szinte hányingeres, migrénszerű és csak fájdalomcsillapító bevételével csökken. Ezt leszámítva egész nap fájdalommentes, csak a Fraxiparine beszúrás után jön elő ez a gond. Ma már a Clexane-t is kipróbáltuk, nem-e a Fraxiparine ható-, vagy vivőanyagára érzékeny-e, de sajnos a Clexane-tól is előjött az elviselhetetlen fejfájás.
  Édesanyám magas vérnyomására gyógyszert szed.

  Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy a vérhígító miként okozhat ilyen problémát? Esetleg a vérhígító a vérnyomásra van olyan hatással, ami miatt a fejfájás menetrendszerűen előjön? Vagy gondoljunk arra, hogy az EDA érzéstelenítés miatti utóhatás ez a fejfájás, ami a vérhígító hatására előjön? Önnek sebészként volt már hasonló esete, páciense?

  Köszönettel várom szíves válaszát,
  Üdvözlettel,
  Beáta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Beáta!

  Soha nem találkoztam ilyennel. A gyógyszer mellékhatásai között sem szerepel ilyesmi, pedig ott az igen ritka eseményeket is felsorolják.

 • Tisztelt Dr Ur! Egy epes,csipo hasmenes utan a vegbelnyilasom alatt megjelent egy kis dudor. Neztem…

  Tisztelt Dr Ur!
  Egy epes,csipo hasmenes utan a vegbelnyilasom alatt megjelent egy kis dudor.
  Neztem nem pattanas nem lehet kinyomni,fenyes teteje van.
  Sok aranyerem van es sajnos eleg nagyok.
  Ez az uj kis dudor lehet ujabb aranyer?
  Felek h valami komoly esetleg ki kell metszeni:(

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Tisztelt Kerdezo!

  Nem latom, nem tudom mirol ir. Meg kell mutatnia sebesznek.

 • Tisztelt Doktor Úr. A napokban vettem észre, hogy a köldökömnél, hasi tájon enyhe nyomást érzek,főleg…

  Tisztelt Doktor Úr.
  A napokban vettem észre, hogy a köldökömnél, hasi tájon enyhe nyomást érzek,főleg ha emelek. Pici kitüemkedésem van, olyan érzés lenne mintha vékonyabb lenne a bőröm a köldökömnél. Utánanéztem a dolognak, nagy valószínűsge annak hogy köldoksérv.
  Az lenne a kérdésem, ha megműtetem magam mennyi idő elteltével tudok újra dolgozni ha álló munkát végzek (súlyt nem cipelek),
  illetve lehet ezt a műtétet elodázni 1 hónappal.
  Előre is köszönöm válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Tisztelt Kérdező!

  1. átlagos sérvműtét után 2 hónapiig kerülni kell a fizikai terhelést. Normál aktivitás megengedett.
  2. valószínűleg egy hónapon nem múlik semmi, bár látatlanul ezt nem lehet megítélni

 • Érzékeny pattanásszerû dudor kezelése mi?

  Tisztelt doktor Ur...
  nem messze a hüvelyetmtől, a fenekem irányába kijött egy dudor-pattanás szerű valami...ez valamikor február környékén volt...azóta voltam 2x nőgyűgyásznál és 2x bőrgyógyásznál...minden alkalommal kaptam rá egy nagyon büdös fekete kenőcsöt, ami enyhiti egy kis időre a fájdalmat,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Tisztelt Kérdező!

  Ránézésre valamilyen bőrgyulladás. Kövesse bőrgyógyásza tanácsait.

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát, jövőre meg fogom önt keresni telefonon, és megbeszélünk egy időpontot…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Köszönöm válaszát, jövőre meg fogom önt keresni telefonon, és megbeszélünk egy időpontot a köldököm vizsgálata céljából. Addig is, emelgethetem a két lurkót azért? Kicsi a csomó, talán egy borsószemnyi, gondolom, ez kicsinek számít, és nem változott.
  Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Kedves Kérdező!

  Amíg meg nem vizsgálom, jó szívvel nem tudok tanácsot adni.
  Mindenesetre ha régóta így van, eddig is emelgette a gyerekeket, nem panaszos, talán nem lesz gond.

 • Tisztelt Dr. Úr! Az lenne a kérdésem, hogy mivel járhat,ha izomba injektáláskor levegő kerül be az…

  Tisztelt Dr. Úr!

  Az lenne a kérdésem, hogy mivel járhat,ha izomba injektáláskor levegő kerül be az izomba.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Tisztelt Kérdező!

  Lényeges hatás nem várható, ha kevés mennyiségről van szó. Felszívódik.

 • Tisztelt Doktor Úr! Már vagy 8 éve vettem észre, hogy a köldökömben van egy kicsi zsírmirigyszerűség,…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Már vagy 8 éve vettem észre, hogy a köldökömben van egy kicsi zsírmirigyszerűség, de nem foglalkoztam vele. Két napja elmentem egy sebészhez, mert olvasgattam a köldöksérvről, meg némi hasi panaszaim is vannak mostanában (gázosság, stb), ráadásul a két gyerekemet is kell tornáztatnom, emelgetnem kell, ő megvizsgált, tapintásra nem volt érzékeny, csak amikor "belemászott", akkor kezdtem eltolni a kezét. Azt mondta, kis köldöksérv, de csak zsír van benne, jövőre is ráér műteni. Azt kérdezném öntől, hogy ez valóban szükségszerű ilyen esetben? Kizáródni mi tud ki, amikor már hosszú évek óta ott lehet ez a pici kis valami? Ha nem muszáj, nem bántanám, de most nem merem a gyerekeket emelgetni (18 kg - osok), pedig kellene.
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Tisztelt Kérdező!

  Nem tudom megítélni távolról, vizsgálat nélkül. Ha érzékeny sérve van, érdemes vele foglalkozni. A kizáródást biztonsággal kizárni nem lehet; bármikor bekövetkezhet. Túl kicsi köldöksérvek, és igen nagyok ritkán záródnak ki. Hallgasson sebészére aki látta, vagy kérje ki az ő tanácsát pontosabban, mert minden eset más és más.

 • Ha visszeres a lába, keresse fel az érsebészetet

  Az a problémám hogy kB.3. éve minden télen fagyasi sérüléseket szenved a labujjaim. Hiába minden igyekezetem, már nulla fok körüli kinti hőmérséklet is sérüléseket okoz, hiába a meleg zokni és csizma. Tavaly voltam sebészeten, de választ nem kaptam arra hogy mi lehet ennek az oka. Kérdeztem azt is nem… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Huszty Gergely Dénes

  Tisztelt Kérdező!

  Feltétlenül forduljon érsebészhez, és⁄vagy angiologushoz!