A betegek kérdései (1538)

  • Tisztelt Doktornő! Aranyérre milyen homeopátiás szert tud ajánlani és azt hol lehet beszerezni? Tisztelettel…

    Tisztelt Doktornő!
    Aranyérre milyen homeopátiás szert tud ajánlani és azt hol lehet beszerezni?
    Tisztelettel várom válaszát.
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Éva!

    A homeopátiás szerek OGYI által elgedélyezett gyógyszerek, kizárólag patikában kapható. Amennyiben fájdalmas és vérzik, Hamamelis C6-ot, vagy CH5-öt használjon 3x5 db.-ot elszopogatva, elötte-utána 20 percig ne egyen, ne igyon. A mentol minden formáját a kezelés teljes ideje alatt kerülje el.Ha más panaszt okoz, részletes információra van szükségem, hogy segíthessek.

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Kedves dr nö!Pontos választ nem tudok mert nekem is csak ennyit mondtak hogy ez egy tüdöbetegség ami…

    Kedves dr nö!Pontos választ nem tudok mert nekem is csak ennyit mondtak hogy ez egy tüdöbetegség ami a dohányzástól alakúlt ki s ez a tüdőmön foltokat ábrázol.A zárómra annyit írtak hogy feltehetően fibnosis.Nem tudom mit jelentenek ezek de nem szeretném hogy gyogyszereken keljen élnem ezért érdekel a hemoapátiás kezelés ha van rá lehetőség.
    Tüdőgyógyász még nem látott mert nem szeretnék elmenni lehet hogy jobb ha nem tudom a hátfájásom okát.
    Köszönettel.Rózsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Rózsa!

    Amit mondtak, az feltehetően COPD, amit 90%-ban dohányzás szokott okozni, de nem okoz foltot a tüdőn. A fibrosis okozhat röntgen eltérést, de általában nem foltokként szokott megjelenni. A tüdőgyógyászati vizsgálatot mindenképpen javasolnám, tisztességes homeopata kivizsgálás nélkül nem vállalja el az esetet.


    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Tisztelt dr nő!Az lenne a kérdésem hogya HOCP megbetegedés okozhat e foltokat a tüdön s ha igen van e…

    Tisztelt dr nő!Az lenne a kérdésem hogya HOCP megbetegedés okozhat e foltokat a tüdön s ha igen van e rá hemoapátiás kezelés??
    köszönettel:Rózsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Rózsa!

    Mit ért HOCP megbetegedésen?

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Köszönöm szépen, nem baj, ha nem a VII. csak ne Csepel legyen. Megkérdezem az egyesületet. Üdvözlettel,…

    Köszönöm szépen, nem baj, ha nem a VII. csak ne Csepel legyen.
    Megkérdezem az egyesületet.
    Üdvözlettel, Bakonyi Réka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Nagyon szívesen

  • T. Doktornő! Nemrég költöztem vissz Budapestre 10 év után és nagy gondot okoz, hogy olyan háziorvost…

    T. Doktornő!

    Nemrég költöztem vissz Budapestre 10 év után és nagy gondot okoz, hogy olyan háziorvost találjak, aki egy megfázást nem 3 levél antibiotikummal akar kezelni. Egyenlőre különösebb más problémám nincsen.
    Ha a belvárosban, VII. ker. és környéke, található olyan háziorvos, aki ha nem is űzi a homeopátiát/természetgyógyászatot, de el tudja fogadni az, annak nagyon tudnék örülni.
    Amennyiben esetleg itt nem akarja ajánlani, akkor e-mailban megkeresném.
    Köszönettel: Bakonyi Réka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Réka!

    Sajnos a VII. kerületben nem tudok ilyen háziorvost, de a Homeopata orvosi egyeseület talán tud segíteni ebben. e-mail: homeopata@t-online.hu

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Kedces Doktornő!Még azt szeretném megtudni,hogy a sedatif pc-gyógyszert mennyi ideig lehet szedni?Akár…

    Kedces Doktornő!Még azt szeretném megtudni,hogy a sedatif pc-gyógyszert mennyi ideig lehet szedni?Akár honapokon át is?Ebbe a háziorvosom nem tudott tanácsot adni mivel ö nem ért a homeopátiás készitményekhez azt mondta.Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Kitty!

    Ha nem folyamatosan szedi, csak alkalmanként, vagy 5 naponként 2 nap szünetet beiktat, akár hónapokon át is szedheti.

  • Szép napot! Kisfiam influenzás, már gyógyuló félben van. Most nekem vannak ugyanolyan tüneteim (magas…

    Szép napot! Kisfiam influenzás, már gyógyuló félben van. Most nekem vannak ugyanolyan tüneteim (magas láz ,köhögés ,rossz közérzet, gyengeség) .Kisbabát szeretnénk, ezért segítségét kérném, hogy milyen homeopátiás szereket szedhetnék! Köszönettel:Évi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Évi!

    A leírt tünetek nagyon általánosak, vizsgálat hiányában nem lehet gyógyszert indikálni. Próbálja meg a grippheel tablettát, ez komplex készítmény, több influenza szerű tünetre való szer van benne.

    Üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • T.Doktornő!Pánikbetegségemre az orvosom a SEDATIF PC gyógyszert javasolta mivel ez nyugtató hatású.Megis…

    T.Doktornő!Pánikbetegségemre az orvosom a SEDATIF PC gyógyszert javasolta mivel ez nyugtató hatású.Megis vettem de mikor olvastam a betedtájékozot megijedtem mert az van lírva,hogy a gyogyszer szedés elején jellemző a panaszok erösödése.Mivel nálam a pánik fulladásérzéssel,erös szivdobogással jelentkezik ezért nem mertem bevenni a gyogyszert mert féltem mégrosszabbul leszek.Sajnos más gyogyszert nem vehetek be mert van egy 8 honapo kislányom akit szoptatok.Pontosan mit jelent,hogy erösödhetnek a tünetek?Elöre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Kitty!

    A tünetek egy alkalommal 1-2 óráig erősödhetnek. Ha a ttablettát vízben feloldva megissza, ezt a lehetőséget ki tudja küszöbölni.

    Üdvözlettel dr. Puskás Emese

  • Tisztelt dr nő!elnézését kérem de elírtam a diagnozis nevét fribnozis ez a neve és röggen vizsgálatra…

    Tisztelt dr nő!elnézését kérem de elírtam a diagnozis nevét fribnozis ez a neve és röggen vizsgálatra gondoltam az rtg alatt.mégegyszer bocsánat hogy butaságot írtam.
    Tisztelettel:Rozika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Rozika!

    A fibrosis diagnosisának felállításához minimum HRCT vizsgálat kell, nem elegendő a röntgen. Ezen kívül illik légzésfunkció, ill. vérgáz vizsgálatot is végeztetni az állapot előrehaladtának megállapításához. Ez egy általában gyulladás provokálta hegesedés a tüdőben, aktív fázisában még jelentősen enyhíthető.

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Tisztelt dr nö!Azzal a kérdéssel fordulok őnhőz hogy nemrég a tüdömön találtak foltokat rtg
    felvétel volt ct vizsgálatot nem is készitettek és azt mondták hogy nefrozisom van.De nem tudom mi a z s hogy mennyire veszélyes és hogy mit tehetek ellene vagy hogy mennyire lehetek biztos abban hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Rozika!

    a nephrosis vesebetegség, nem tudok róla, hogy a tüdőben kis árnyékokat okozna. És nem rtg diagnosis, ehhez mintát kell venni, elsősorban a tüdőből.
    A gerinckopás,… Még több

  • TISZTELT DR NŐ! BARNÁNÉ VAGYO S 54-ÉVES AZ LENNE A KÉRDÉSEM HOGY KB EGY HETE FOLTOKAT VETTEK ÉSZRE A…

    TISZTELT DR NŐ!
    BARNÁNÉ VAGYO S 54-ÉVES AZ LENNE A KÉRDÉSEM HOGY KB EGY HETE FOLTOKAT VETTEK ÉSZRE A TÜDÖMÖN JOBB S BAL OLDALT IS SAJNOS FÁJ IS ÉS HIDEGRÁZÁS MELEGSÉGET ÉRZEK ÁLTALÁBAN. MÁR HÁROM ANTIBIOTIKUM KÚRÁN VAGYOK TUL DE A FOLT MÉG OTT VAN S KÖHÖGÖK IS.A KÉRDÉS AZ HOGY ŐN SZERINT DAGANATROL VAN E SZO????
    KÖSZÖNETTEL
    BARNÁNÉ

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Barnáné!

    A leírás alapján nem lehet kizárni a daganat lehetőségét, de azért sok más is okozhatja a foltoka. Lehet TBC is.
    Üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Kedves Doktornő! Kb. 2 éve különböző intenzitással köhögök.2-szer volt hörghurutom is.Csak homeopátiás…

    Kedves Doktornő!

    Kb. 2 éve különböző intenzitással köhögök.2-szer volt hörghurutom is.Csak homeopátiás szereket alkalmaztam, orvosi felügyelet mellett, de nem tudok rendbejönni tökéletesen.Azt olvastam, hogy az állandósult köhögés háttereében tejfehérje-allergia és tejcukor-intolerancia is állhat.Ilyen jellegű vizsgálatokat tüdőgondozóban vagy gasztroenteorológián végeznek?Mit javasolna számomra?

    Köszönettel,

    Szabó Emese
    Budakalász

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Emese!

    A krónikus köhögés hátterében asthma is állhat, valószínűbben, mint a tejfehérje allergia.

    Tüdőgyógyászati kivizsgálás javasolt, a homeopátiás kezelést is módosíthatja a diagnózis.

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

    nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Nagyon szívesen

  • Kedves Doktornő!
    Olyan kérdésem lenne, amelyre már több helyen megpróbáltunk választ keresni, de senki sem mondott semmit.
    Testvérem (felnőtt) sokat köhög. vagyis csak köhécsel(ismétlődő száraz köhögések, egy-egy kehintés csupán, de gyakran). főleg ha hideg éri(légkondi) vagy hideget eszik/iszik.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Érdeklődő!

    A panaszok alapján lehet ideges köhécselés, asthma, vagy reflux betegség tünete. Előszőr tüdőgyógyászt ajánlanék, ha kizártak (vagy igazoltak)minden lehetséges okot, meg… Még több

  • Tisztelt Doktornő!
    Négy napja kezdődött torokgyulladásomat eddig neocitránnal, strepsilssel és lándzsás útifű sziruppal kezeltem, de nem javult. A mai naptól Angin-Heel-t szedek, a többit amit eddig szedtem most kerülöm. (Igaz ezt a gyógyszert a lányomnak írták fel).
    A tüneteim: erős, szúró… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Soósné!

    Neocitránt nyugodtan szedhet az anginheel mellé, a lándzsás útifű szirup sem teszi tönkre hatását.

    üdvözlettel: Puskás Emese

  • Kedves Doktornő!

    A menzeszem első napjaiban nagyon sok a gyomorsavam. A savlekötő-savtermelést csökkentő gyógyszerek napi megengedett adagja kevés . Ez mellé még szódabikarbónát és kölest is eszem, de sokszor még így is rettenetesen fáj a gyomrom. Rosszabb esetben hasmenésem is van, teljesen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Andrea!

    Ha a nat. phosp. C5 bevált, és nem folyamatosan szedte, csak tünetileg, érdemes megpróbálni a C12-est, szintén tünetileg.
    Ha folyamatosan szedte, tartson legalább… Még több

  • Kedves doktornő! A Lymphomyosot cseppeket meddig lehet adni? Amíg egy üveg elfogy vagy kúraszerűen és…

    Kedves doktornő!
    A Lymphomyosot cseppeket meddig lehet adni? Amíg egy üveg elfogy vagy kúraszerűen és szünetekkel?Talán idekapcsolódhat hogy ni a véleménye a biopolár lámpák rendszeres használata okozhat -e valamilyen mellékhatást?Válaszát köszönöm.Tisztelettel:Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Renáta!

    A biopolár lámpát sajnos nem ismerem, ezért ennek mellékhatásairól nyilatkozni nem tudok.
    A lymphomyosot cseppet kúraszerűen, max. 2 hónapig lehet alkalmazni, szünetet ez alatt a 2 hónap alatt nem kell tartani.

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese

  • Kedves Dktornő !

    Tüneteimre : fizikaiak: reflux, rossz emésztés, gyomorfájdalom, lelkiek: szorongás, fóbiák,elhgyatottsági és szeretetlenségi érzések, - Acidum muriaticumot kaptam LM3
    erősségben. Hati 2 alkaommal kell az icipici gyógyszert bevennem. 2 szemet vettem eddig be, de… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Anna!

    A krónikus homeopátiás kezelés, -leírása alapján nekem ilyennek tűnik- sajnos egy-két hónapig is eltarthat. De a szernek 4. bevétel után valamit "csinálnia kell",… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Az egész család (még a 6 éves kislányom is) az influenza megelőzésére az Oscillococcinumot…

    Tisztelt Doktornő!
    Az egész család (még a 6 éves kislányom is) az influenza megelőzésére az Oscillococcinumot szedjük, heti 1 tartályt. Felhívtam egy homeopatiás orvost más okból kifolyólag, és ő azt mondta, hogy ez erős, csak akkor javasolja, ha már megjelentek az influenza tünetei. Ő Engistol tabláttát javasolt, napi 2-t.
    Most akkor megelőzésre mégsem jó az Osc.? A gyógyszertárban kapható homeopatiás könyvben ezt írják megelőzésre!?
    Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Anyuka!

    Bár az Oscillococcinumot gyártó és forgalmazó cég tényleg az influenza megelőzésére ajánlja gyógyszerét, én a másik kollégával egyetértve nem javasolnám megelőzésre, ugyanis a gyógyszeren nincs feltüntetve, de C 200-as potenciájú a szer. Ez pedig heti rendszerességgel alkalmazva indokolatlanul ( megelőzésnél még nincs betegség) akár nem kívánt mellékhatásokat is okozhat. Az Engistol tablettában ugyancsak influenza elleni szerek vannak, de alacsony potenciában, így azok nem okozhatnak bajt akkor sem, ha indokolatlanul, vagyis megelőzésre szedik. Bizonyosan említette a kolléga, hogy alternálva szedjék, vagyis 5 nap szedés után 5 nap szünetet tartsanak.


    üdvözlettel: Dr. Puskás Emese

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a reflux betegségre van-e valamilyen homeopátiás kezelés.Köszönettel.…

    Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a reflux betegségre van-e valamilyen
    homeopátiás kezelés.Köszönettel. Péczi Miklósné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Puskás Emese

    Kedves Pécziné!

    A refluxot jól lehet kezelni homeopátiával, de személyre szabott gyógyszert kell választani a tartós, lehetőleg végleges eredmény érdekében.

    üdvözlettel: dr. Puskás Emese