A betegek kérdései (5052)

  • Kedves Dr Nő Kérdésem az lenne hogy az ambroxol hosszú távú alkalmazása menyire káros? Mi a mellékhatása?…

    Kedves Dr Nő

    Kérdésem az lenne hogy az ambroxol hosszú távú alkalmazása menyire káros?
    Mi a mellékhatása?

    Előre is köszönöm tisztelettel:Varga Ákos

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Varga Ákos!
    Nem tudom hosszú távon milyen mellékhatásai vannak, de néhány hétig minden gond nélkül szedhető. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 34 éves nő vagyok, 6-7 évek küzdök mindennapos csalánkiütésekkel. Szinte minden…

    Tisztelt Doktornő!

    34 éves nő vagyok, 6-7 évek küzdök mindennapos csalánkiütésekkel. Szinte minden labor, cukor és keményítőterheléses, gasztro vizsgálatom eredménye negatív. Candida diétán élek, de nem tűnnek el a tünetek. Egyedüli kóros adatom a 800%os ATT. Mit jelent ez?
    Egyáltalán milyen vizsgálatokat érdemes még elvégezni, kihez forduljak? Kezdem reménytelennek érezni a helyzetet...
    Előre is köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nem tudom mit takar az Ön által említett ATT? / elírás?/
    Csalánkiütés miatt allergológushoz forduljon. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktor Nő! Köszönöm gyors válaszát.a 3037 jelligére.Kérem segitsen nekem ha tud hogy hol csinálják…

    Kedves Doktor Nő!

    Köszönöm gyors válaszát.a 3037 jelligére.Kérem segitsen nekem ha tud hogy hol csinálják az altatást melyik korházba menjek én Bodajkon lakom.És ezért kell fizetni???Köszönöm válaszát!Kérem ha tud segitsen????Lettike!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Szerintem a Székesfehérvári Kórházban végzik altatásban, fizetni nem kell érte. Érdeklődje meg telefonon ! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 2008 agusztusában diagnosztizáltak nálam Subacut thyreoiditist. Metypredet szedtem…

    Tisztelt Doktornő!

    2008 agusztusában diagnosztizáltak nálam Subacut thyreoiditist.
    Metypredet szedtem naponta először 1X40mg ,végül 1X 4mg egy héttel ezelőttig.
    Mostanra panaszmentes vagyok igy elhagyhattam a steroidot!
    Két fajta gyógyszert szedek még,időközben kialakult Hypercholesterinaemiara Decholest 10mg
    1X1 nap.Ezen kívül Noacid 40mg 1X1 tablettát Erosiv GERD betegségre.
    Kérdésem a következő:Betegségem alatt szárazzá pikkelyessé időnként viszketővé vált a bőröm,a kezelő orvosom minden kontrollnál rákérdezett,hogy szárazzá vált -e a bőröm,de kérdésemre,hogy tudnék javítani rajta ?Férfi lévén nem adott semmilyen tanácsot :-)
    Persze lehet ,hogy azért,mert 60éves vagyok és ezt ő változókoromnak tudta be.
    Bőrpanaszomat okozhatja valamelyik szedett gyógyszerem mellékhatása?
    Voltam bőrgyógyásznál ő nem talált semmilyen bőrelváltozást,a szárazságon kívül,érdemben nem intézkedett testápolókat javasolt,de már minden létezőt kipróbáltam és nem segített.
    Vitaminokat is szedek.
    Köszönöm a válaszát.
    Üdvözlettel:T.Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Ágnes!
    A steroid szedése okozhatja a bőr elvékonyodását, szárazságát.Idő és türelem kell hozzá míg rendeződik.
    Igyon a szokottnál több folyadékot és használja tovább a hidratáló krémeket, többet most nem tud tenni. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Az lenne a panaszom hogy a labor leletem elég rossz lett!! 16 éves lány vagyok! Süllyedés:…

    Kedves Doktornő!
    Az lenne a panaszom hogy a labor leletem elég rossz lett!!
    16 éves lány vagyok!
    Süllyedés: 97mm/h
    Hemoglobin: 75,0g/l
    MCV: 60,6fl
    MCH: 15,5
    MCHC: 255
    RDW: 18,9%
    Thrombocyta: 662 G/l
    Lymfocyta: 19,5%
    C reaktív fehérje(CRP): 56,3mg/l
    A többi mind megfelel.
    Panaszaim: hányinger,émelygés,hasmenés
    A panaszok meg a lelet milyen betegségre utalhat?
    Válaszát előre is köszönöm és nagyon várom!!
    Üdvözlettel: Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Ildikó!
    Súlyos vashiányos vérszegénysége van és a gyulladásos paraméterek emelkedettek. Tehát valahonnan veszti a vért és gyulladás van valahol.
    A tünetek miatt vékony vagy vastagbél gyulladás, esetles fekélyképződés lehet. Sürgősen keressen fel gastroenterológiát, vastagbél tükrözésre van szükség és a vérszegénysége miatt is minél hamarabb kezelést igényel! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Létezik már Magyarországon olyan kapszula, amit le kell nyelni, kamera van benne…

    Kedves Doktornő!

    Létezik már Magyarországon olyan kapszula, amit le kell nyelni, kamera van benne és ezáltal lefilmezi az egész emésztőrendszert?
    Ha igen, mennyibe kerül?

    Köszönettel
    M.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves M!
    Igen, létezik. Csak a vékonybél vizsgálatára használható, főleg vékonybél gyulladások feltérképezése céljából. Nagy gastroenterológiai centrumokban ingyen végzik, ha az orvos azt indokoltnak látja. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Előző levelemben nem írtam le milyen gyógyszereket szed a Férjem. Magasvérnyomásra…

    Tisztelt Doktornő!
    Előző levelemben nem írtam le milyen gyógyszereket szed a Férjem.
    Magasvérnyomásra Amlipin10mg 1tabl/nap
    Szed még Aspirin 500 1db naponta.Alkalom szerűen Bilagitot,Troparin combinatum tabl.
    Valóban magas a 88 feletti pulzus szám,vagy feleslegesen aggódom?
    Köszönöm válaszát:Mom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Mom!
    Magasabb a pulzusszám, de a türelmi határon belül van. Az Amlipin lehet a pulzusszám emelkedés oka. Ha tartósan emelkedett marad, kis dózisú béta blokkolóval, Betaloc vagy Concor szedésével lehet korrigálni. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő.Egy 50éves nagymama vagyok magas vérnyomással küszködöm és szedek rá gyógyszert,most…

    Tisztelt Doktornő.Egy 50éves nagymama vagyok magas vérnyomással küszködöm és szedek rá gyógyszert,most van egy lehetőségem hogy repülővel utazzam és szeretném kérdezni hogy van -e valami ami miatt esetleg ne vállaljam vagy van-e valami amit jó ha tudok,.Várom válaszát és előre is köszönöm.Tisztelettel egy félős nagymama

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ha a vérnyomása jól be van állítva akkor nyugodtan repülhet. Ebben a korban már fontos a trombózis megelőzése, az utazás előtt egy héttel kezdje el szedni az Asirin protect 100 mg.-os tablettát és szedje végig napi egy szemmel az utazás végéig, a hazaérkezésig! Így nem lesz semmi probléma! Jó utat! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Aggódom a férjem miatt. Magas vérnyomással kezelik,már 2 éve(69 éves) Gyógyszerrel…

    Tisztelt Doktornő!

    Aggódom a férjem miatt.
    Magas vérnyomással kezelik,már 2 éve(69 éves)
    Gyógyszerrel egész jól rendben tartják,de pár napja a pulzus száma 88 körül van állandóan.
    Szeretném kérdezni,normális ez ilyen korban?Vagy kezelést igényel?

    Válaszát előre is köszönöm:Mom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Mom!
    Lehet hogy a vérnyomásra szedett gyógyszerek mellékhatása. Milyen gyógyszereket szed? Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Erős szélgörcsök, puffadás kismamánál

    Jó napot kívánok!

    16 hetes várandós kismama vagyok. Az utóbbi napokban sajnos állandó puffadás kínoz, amit erős szélgörcsök kísérnek. A háziorvosom Anaflat tablettát javasolt rá. Sajnos a szelektől nem tudok szabadulni. A bal oldalamban érzem leginkább ezt a görcsöt, ha állok vagy sétálok.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Edina!
    A panaszait a hormonális változások okozzák, ezáltal a belek tónusa csökken. A terhesség előrehaladásával a panaszok csökkenése várható. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • szeretnek kerdezni Ontol egy kenyes temaban:

    szeretnek kerdezni Ontol egy kenyes temaban:

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Évike!
    Kérdezzen! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! 24 éves lány vagyok és a következő problémával fordulok Önhöz. Hetek óta fáj a gyomrom,…

    Tisztelt Doktornő!
    24 éves lány vagyok és a következő problémával fordulok Önhöz. Hetek óta fáj a gyomrom, szinte már folyamatos a fájdalom. A fájás különböző területeken jelentkezik, a hasamtól egészen a mellkasomig. Mellkasomnál főként a bal oldalt, de előfordul, hogy a jobb oldalon is és középen. A derekam, hátam (főleg a hátam közepén) is erős hasogató jellegű fájdalom áll fent. Néha a bal karomba is belesugárzik. Már az egész napomat ezek a fájdalmak teszik ki, az a ritka hogy ne fájjon. Folyamatosan gyenge vagyok, néha az ájulás szélén állok, annyira legyengül pl a lábam. A közérzetem és a hangulatom is szörnyű emiatt. Mellékesen megjegyezném, hogy 1 évvel ezelőtt számos kardiológiai vizsgálaton estem át, mert akkor folyamatos mellkasi fájdalmam volt. Végül kiderült, hogy pánikbeteg vagyok(akkor nagyon sok pánikrohamom is volt). Sokáig gyógyszeres kezelés alatt álltam, és meggyógyultam.(gondolom). Nyár végén hagytam abba minden gyógyszer szedését, azóta néha veszek be nyugtatót, ha azt érzem hogy rosszul vagyok. Mostanában rohamom nincs, de ezek a mostani gyomor, mellkasi, és háti fájdalmak megijesztenek. Nem beszélve arról, hogy tönkreteszi jelenleg az egész életemet, mert az egész napomat ez teszi ki. Szükséges e esetleg vmi belgyógyászati kivizsgalas? Mi miatt lehetnek ezek a folyamatos hasogatások, fájások? Mert nem hiszem, hogy ezek pszichések lehetnek, annyira testi fájdalmak.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel: Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Krisztina!
    Panaszaival keressen fel belgyógyászt vagy gastroenterológust, mert refluxa lehet! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő olyan kérdésem lenne hogy reggelente a szemeim feldagadnak és pár éve elkezdtem hízni…

    Tisztelt doktornő olyan kérdésem lenne hogy reggelente a szemeim feldagadnak és pár éve elkezdtem hízni .Voltam vérvételen de minden rendben,pajzsmirigy vizsgálaton is voltam ott sem találtak semmit olyan kérdésem lennemi lehet az oka?Merre induljak további vizsgálatra

    köszönettel: Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Ildikó!
    A szemhéj duzzanata azt jelzi hogy valami miatt / esetleg hormonális változás/ a szervezet jobban köti a vizet. Ha változó kor környékén jár, akkor a hormonális problémák okozzák,, de ezt is meg lehet oldani, keressen fel egy belgyógyászt! Üdv: Viktor Erika

  • Tisztelt Dr. Viktor Erika! Gere Henrik vagyok egy refluxos beteg! Kb. 7hete megállapították nálam…

    Tisztelt Dr. Viktor Erika!

    Gere Henrik vagyok egy refluxos beteg!

    Kb. 7hete megállapították nálam a középsúlyos refluxot (femaródott a nyelőcsövem és a gyomrom) azóta több gyógyszert kipróbáltak rajtam( Noacid, Nolplaza, Lansoptól, most pedig a Rabyprex (Venter garnulátummal kiegészítve!)

    Valószínűleg elkövettem egy hülyeséget és nem tudok megnyugodni, hogy sokat ártottam magamnak vagy sem!?

    Kb. másfél napja szedem az új Rabyprex gyógyszert és szerintem már elkezdte a hatását kifejteni, csak tegnap este már megint a sav itt volt fennt a torkomban!
    Egy ismerős ajánlotta, hogy facsarjak ki egy fél citromot és igyam meg úgy tisztán, mert igaz savasító, de gyomorba érve lúgosít!
    Sajnos kb. 2evőkanállal megittam tisztán, amíg leért éreztem hogy mart mindent, majd 1percre rá ittam vizet gyorsan és lefeküdtem!
    De azóta úgy érzem, mintha felmarta volna az egész nyelőcsövemet ilyen égető érzés, köhögök újra szúr a mellkasom mögött és is nyálam megtöbbszöröződött!

    Ezáltal a begyógyult seb felmarodott újra, vagy nem jelentős cselekedet?
    Ha nagy bajt csináltam mit tegyek, egyek, vagy igyak rá valamit? - vagy szedjem tovább a gyógyszereket és elmúlik!

    Igaz az akácvirág teát is ajánlották köhögés és túlzott gyomorsav termelődés esetén, de Ígérem, soha többé nem próbálok ki semmi esetleges gyógymódot, az Ön konzultációja nélkül!


    Várom, megtisztelő válaszát! (Bocsánat, hogyzavarom, de mielőbb meg szeretnék gyógyulni!)

    Üdvözlettel, köszönettel: Gere Henrik!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Henrik!
    Az elv ne volt rossz, csak a kivitelezés. Ne este igya meg a citromot és ne tisztán kifacsarva a levét, hanem pl. reggel 1-2 dl vízben elkeverve. Így elkerüli a citrom direkt maró hatását és nap közben a függőleges testhelyzet miatt nem áramlik vissza a sav és nem marja a nyelőcsövet, mint lefekvés előtt! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Szoptatás alatt szedhető szerek a rekeszsérv miatt kialakult refluxra

    Tisztelt Doktor Nő!

    3 éve diagnosztizáltak nálam reflux betegséget kis rekeszsérv miatt. Több gyógyszert kipróbáltam, végül az esti 20 mg Quamatel vált be, teljesen tünetmentes lettem. 2,5 hete született meg a kislányom, a terhesség alatt a gyógyszert nem szedtem, az utolsó heteket leszámítva… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Bernadett!
    A nyelőcsőrákkal ne foglalkozzon , annak esélye jelen esetben a nullával egyenlő.
    A Quamatelt szedheti, de csökkentett adagban, fél tablettával próbálkozzon! Üdv.: Viktor…

  • Tisztelt Doktornő! Már 2,5 éve küszködök különféle panaszokkal, elsőként hasi fájdalmak és emésztési…

    Tisztelt Doktornő!
    Már 2,5 éve küszködök különféle panaszokkal, elsőként hasi fájdalmak és emésztési panaszok jelentkeztek rendszeres időközönként. KÖzben átvészeltem egy vesegyulladást is (kórházi kezeléssel, nagyon magas lázzal járt, infúziót is kellett kapnom), és nemrég egy csonthártya-gyulladást (gyökérkezelés miatt). Sokat jártam orvoshoz, többször vettek vért is, eleinte csak a bilirubin-értékek voltak magasabbak. Február elején végtaghidegséggel, zsibbadással, fázékonysággal, fáradékonysággal, a bőr és a száj nyálkahártya folytonos kiszáradásával, viszketéssel mentem orvoshoz. Az ismételt vérvételből kiderült, hogy megemelkedett a TSH értékem, továbbá a seFe szintem (már fél évvel korábban is magasabb volt egy kicsit a kelleténél, azóta tovább romlott). Ezek mellett magasabb már régebb óta az MCH szintem is, és most már az LDL és HDL koleszterin szintje is, továbbá a bilirubin is még mindig. Az éhomi vércukrom azonban alacsonyabb a kelleténél.
    Ön szerint ez elsődlegesen pajzsmirigy-probléma lehet (fél éve még normális volt a TSH-értékem), vagy valami komolyabb betegség állhat a háttérben? ÉDesanyám fiatalon (48 évesen) hunyt el máj-és hasnyálmirigyrákban, illetve apai oldalon is volt egy fiatalkori májrákból adódó haláleset (21 éves), emiatt különösen aggódom. Jelenleg 36 éves vagyok, és van még olyan gondom is, hogy rövidek a ciklusaim, és csak 2 napig "vérzek", amit vérzésnek annyira nem lehetne nevezni, mert csak sötétbarna cafatok ürülnek, illetve egész fekete, szurokszerű valami. Vér egy csepp se. Nem tudom, ez összefügg-e a többi dologgal.

    Válaszát előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Emese

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Emese!
    Panaszainak és labor-eltéréseinek egy része összefügg a pajzsmirigy alulműködéssel, de egyéb hormonokkal is gond lehet és felmerül bennem egy komplex immunbetegség gyanúja is, ezért forduljon endokrinológushoz részletes kivizsgálás miatt! Üdv.: Viktor Erika

  • Köszönöm válaszát, megcsináltatom. Üdvözlettel Viki

    Köszönöm válaszát, megcsináltatom.

    Üdvözlettel Viki

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nagyon szívesen. Üdv.: Viktor Erika

  • TISZTELT DOKTORNO, FERJEM UGYEBEN SZERETNEM VELEMENYET KERNI. KARACSONY ELOTT EGY KIS RUTINMUTETET…

    TISZTELT DOKTORNO,
    FERJEM UGYEBEN SZERETNEM VELEMENYET KERNI.
    KARACSONY ELOTT EGY KIS RUTINMUTETET VEGEZTEK NALA, VAGYIS LEOPERALTAK A KISLABUJJAROL A TYUKSZEMET ES A KISLABUJJAT KIEGYENESITETTEK. NEM IS VOLT SEMMI BAJ UGY KET HETIG. UTANNA ESZREVETTUK HOGY NAGYON DAGAD LABSZARTOL A LABA ES CSUNYA SZINE LETT. VISSZA MENT AZ ORVOSAHOZ AKI MEGALLAPITOTTA HOGY MELYVENAS TROMBOZISA VAN, AMIT NEM KOTHETO AZ OPERACIOHOZ. KET HETIG KORHAZBAN VOLT MERT BE KELLETT ALLITANI A VERHIGITO TABLETTA DOZIST. MIKOR KIENGEDTEK A KORHAZBOL AZ INR-RE RENDBEN VOLT, VAGYIS 2,3. AZOTA HETENTE CSINALTAT VIZSGALATOT ES MINDEN ALKALOMMAL MAS MAS INR ERTEK JON KI ES SAJNOS KICSIK. SINTROM TABLETTAT SZED. AZ ELSO ALKALOMMAL HAROM LABORBAN IS VEGEZTETETT INR. MIND HAROM ESETBEN MAS ERTEK JOTT KI, AMIBOL CSAK EGY VOLT JO 2,33. AZOTA FELEMELT DOZISSAL IS CSAK 1,4 AZ INR.NEM ERTJUK MI LEHET A BAJ.
    AZT OLVASTAM HOGY DAGANATOS BETEGSEGNEL LEHET PROBLEMA. FERJEMNEL NINCS ILYESMI LEGALABBIS NEM TUDUNK ROLA.
    ON SZERINT MIERT NEM ERI EL A NORMAL ERTEKET AZ INR.
    KOSZONOM ELORE IS VALASZAT

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Mindig este vegye be az alvadásgátló gyógyszereket, mert a vérvételek reggel történnek és így lesz ideális a gyógyszer hatásának megítélése.
    A neten nézzenek utána milyen gyógyszereket, vitaminokat / pl. K-vitamin / és milyen ételeket nem célszerű fogyasztani alvadásgátló szedése mellett, lehet hogy itt lesz a baj!
    Üdv.: Viktor Erika

  • Vérnyomáskiugrás miért nem szûnik Tritace, Pritor szedése mellett?

    Tisztelt Doktornő!Kb.1 éve kezelnek magas vérnyomással./50 éves nő vagyok/.Egyszerűen nem akar beállni.Többször voltam 24 órás vérnyomásmérésen,akkor persze mindig jó volt.Jelenleg napi 2x1 Tallitont,reggel egy Tritace,délben 40mg Pritor az adagom.Van ,hogy hetekig jó az érték,sőt többször lemegy 107/70-re.Aztán… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Judit!
    Igen, ezek már magas értékek. Általában 160 Hgmm szisztolés érték fölött már célszerű csökkenteni a vérnyomást kiegészítő gyógyszerekkel.Nem tudom hány éves, de nőknél pl. a hormonok… Még több

  • Tisztelt Doktornő! 39 éves nő vagyok. Reumafaktorom 78 (0-40)-ig jó. Teljes vérkép is volt és azon minden…

    Tisztelt Doktornő!
    39 éves nő vagyok. Reumafaktorom 78 (0-40)-ig jó. Teljes vérkép is volt és azon minden jó!
    Kell ezzel foglalkozni vagy csak időnként kontrolálni?
    Köszönettel: Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Erika!
    Igen, foglalkozni kell vele, akár reumás arthritise is lehet, vagy egyéb immunbetegsége. Üdv.: Viktor Erika