A betegek kérdései (5052)

 • Kedves Doktornő! Segítségét szeretném kérni. Refluxom van, melette IBS. Erre már szedtem motiliumot,…

  Kedves Doktornő!
  Segítségét szeretném kérni. Refluxom van, melette IBS. Erre már szedtem motiliumot, nem használt. Cerucalt, az jó volt, de 3 hónap után nőgyógyászati probléma miatt nem szedhettem tovább. Most az orvosom a domperidont, vagy a dicetelt javasolja. Sajnos szorulásom, és nagyfokú puffadásom van. Már teljesen tanácstalan vagyok, nagyon rossz igy. olyan mintha lufi lenne a hasamban és a beleimben. Ön melyik gyógyszert javasolja? Köszönöm szépen előre is a válaszát.
  Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Erika!
  Próbálja meg az Iberogastot, recept nélkül kapható a patikákban! Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Tisztelt DR-nő! Szeretném megköszönni tegnapi válaszát,igazán hálás vagyok a segítségért! azt szeretném…

  Tisztelt DR-nő!
  Szeretném megköszönni tegnapi válaszát,igazán hálás vagyok a segítségért!
  azt szeretném még kérdezni,hogy normális -e ha a Pentasa granulátum, a széklettel együtt kiürül,mert ugyanolyan állapotba jön ki a széklettel,ahogy azt előtte lenyelem?Ez így van jól,vagy nem szívódik fel nálam rendesen?
  Tisztelettel:Kovács Rita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Rita!
  Bizony nem normális, nem szívódik fel a fokozott perisztaltika miatt.
  Kérjen tanácsot kezelő orvosától, esetleg más készítményre, injekcióra kell átállni!
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Beteg szövettani lelezének orvosi értelmezése

  Tisztelt Doktornő,2006-ban chron betegséget állapitottak,meg amellyel meg is műtöttek,20 centi össze szükült bélszakaszt távolitottak el és abbol nem volt kimutatható ez a betegség,a professzor úr aki műtött azt mondta nem vagyok chron beteg és ha jót akarok ne szedjem a szterodotmeg a pentasát én ezt… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Szerintem váltson orvost! Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Bal oldalon az ágyéki, nyaki kemény nyirokcsomók mire utalnak?

  Tisztelt doktornő!

  A nyakamon, illetve az ágyékomban kitapintható néhány nyirokcsomó (gondolom az)
  Az ágyékban egyformán mindkét oldalon, ugyanott 2-2 db, méretük egyforma, így érzésre borsóméretű. A nyakamon még kisebbek, pár darab a jobb és bal oldalon, de ezek nehezebben kitapinthatóak.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Péter!
  Ne aggódjon, az Ön által jelzett nyirokcsomók nagysága és tapintása sem kóros. Ilyen nagyságú nyirokcsomók normálisan is tapinthatók.
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni tapasztalatát véleményét. 39 éves nő vagyok.Sajnos a harmadik…

  Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni tapasztalatát véleményét. 39 éves nő vagyok.Sajnos a harmadik gyermekem születését követően 2 mélyvénás trombózisom volt ,így synkumárra állítottak napi 4-5 szemet szedek belőle.A vérnyomásom is ingadozó. Ilyen vérhígító mellett és természetesen rendszeres vérnyomás mérés mellett válalhatnék még egy kisbabát.Mi az ön tapasztalata ,véleménye erről a kérdésemről.Gyermekeim életkora 23,17, és a picike 2 éves gyönyörű egészséges gyerekek. Tisztelettel várom válaszát és véleményét.Marika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Marika!
  A következő terhességgel nagy kockázatot vállalna, de nem lehetetlen. Az Ön döntésétől függ. A lezajlott mélyvénás trombózisok miatt Syncumart terhességben nem szedhet, helyette injekciót kell használnia a terhesség idején.
  Természetesen fokozottan kell ellenőrizni, veszélyeztetett terhesség lenne, a kor miatt is.
  Mérlegelje az előnyöket és hátrányokat!
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Kedves Doktor Nő! A múltkor tetszett válaszolni, hogy a vastagbéltükrözés a végbélen kereszül törénik,…

  Kedves Doktor Nő!

  A múltkor tetszett válaszolni, hogy a vastagbéltükrözés a végbélen kereszül törénik, de nekem föjjebb, a vékonybelemnél fáj. Megkérdezhetném, hogy a vékonybéltükrözés is a végbélen kereszül törénik?
  Köszönettel:
  Barbara

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Barbara!
  Kifejezett vékonybél tükrözés nem létezik, a vékonybél felső szakaszát/ nyombél / a gyomortükrözés során nézik, az alsó szakaszt pedig / főleg gyulladásoknál, felszívódási zavarban mintavétel céljából/ a vastagbéltükrözés során tudják vizsgálni . A vékonybél vizsgálatához a kontrasztos vékonybél passage is hozzátartozik, ha endoszkóppal nem vizsgálható helyen van a jelzett panasz.
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Levegõvételkor érzett mellkasi szúrást torok kaparását reflux okozza?

  Kedves Doktornő!

  Segítségét szeretném kérni. 4 éve reflux betegségben szenvedek. Régebben parietet szedtem, de 5 hónapja szültem és a szoptatás miatt nem szedhetek semmit. Annyira nem érzem, hogy jönne fel a sav, tehát nem ég a torkom, de egy pár napja nagyon nyom az egész mellkasom mind… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Noémi!
  Lehet hogy egy vírusos fertőzés kezdődik / talán influenza/ , mindenképpen menjen el holnap a családorvoshoz és talán mellkas rtg. is szükséges lenne!
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Tisztelt Doktornő! Múlt héten megfáztam, ami már múlandóban van. Viszont tegnap óta be van dugulva a…

  Tisztelt Doktornő!
  Múlt héten megfáztam, ami már múlandóban van. Viszont tegnap óta be van dugulva a jobb fülem, gyakran cseng, és nagyon szédülök. Pánikbeteg vagyok, és szoktam szédülni, de ez a szédülés más. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha nem lenne tökéletes az egyensúlyom. Itthon megmértem a vércukorszintemet, vérnyomásomat, mindkettő normál értéket mutatott. Az lenne a kérdésem, hogy ön szerint mi okozhatja a szédülést és fülcsengést?
  Előre is köszönöm válaszát.
  Fairy

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Fairy!
  Holnap jelentkezzen fül-orr-gégésznél ha orrcsepp alkalmazása mellett nem javul!
  A nyálkahártya duzzanat okozhatja a tüneteit, amit gyulladás tarthat fenn.
  Este és éjszakára használjon orrcseppet és holnap fül-orr-gége vizsgálat szükséges ha nem múlik!
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Kedves Doktornő! Korábban már sokat leveleztem Önnel édesanyám miatt. Márciusban volt súlyos hasnyálmirigy…

  Kedves Doktornő!

  Korábban már sokat leveleztem Önnel édesanyám miatt. Márciusban volt súlyos hasnyálmirigy gyulladása, amiből hosszas lábadozás (szonda) felgyógyult, két kisebb ciszta maradt vissza. Majd hamarosan kivették az epehólyagját. Azóta jól van, diétásan, de változatosan étkezik, szigorúan betartva az előírásokat, panasza szerencsére nem volt, 2 kg-ot hízott is.
  "Önszorgalomból" kértünk egy vérképet, főleg a cukor miatt, ami tökéletes lett: 4,6. Az amiláz és lipáz is bőven határ alatt vannak. Viszont a vas többszöröse a megengedettnek, és a süllyedése a 10-ig megengedő skálán 22-es. Mit jelent ez Doktornő? Ugye nem a hasnyálmirigyre utal a magas süllyedés. CT-re majd csak májusban kell mennie.
  Válaszát, mint mindig előre köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Éva!
  A 22-es süllyedés nem feltétlenül kóros, valamint egy hasnyálmirigy gyulladás után , amikor egekbe szökik a süllyedés értéke, csak lassan, hónapok múlva normalizálódik, nagyon lassan csökken.
  A vas akkor lehet magasabb, ha vitamin-és vaskészítményt szed, mert minden ilyen erősítő tabletta rendszerint vasat is tartalmaz.
  Ha következő alkalommal vérvételre megy, néhány nappal előtte már ne szedjen vastartalmú gyógyszereket.
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Nagyon szépen köszönöm, kedves Doktornő!

  Nagyon szépen köszönöm, kedves Doktornő!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Nagyon szívesen! Üdv.: Viktor Erika

 • Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni az alábbi problémámra. Vérvételen voltam, a cukor,…

  Tisztelt Doktornő!

  A segítségét szeretném kérni az alábbi problémámra. Vérvételen voltam, a cukor, koleszterin triglicerid értékeim lettek magasak. Reggeli előtt a cukor 11.76mmol/l az összkoleszterin 7.o mmol/l, trigliced 4.0mmol/l haemoglobin Alc 7.0% A háziorvosom amaryl 2mg gyógyszert írt fel, és szigorú szénhidrátmentes diétát javasolt. Öt napja szedem a gyógyszert, azóta mindennap 3x mérem a cukromat. Ma 9.4 lett a cukrom éhomra, 2óra múlva egy szelet barna kenyér, és egy kockasajt elfogyasztása után 8.7, ebéd után 2órával 9.7 a cukrom.
  A kérdésem, az amaryl elegendő, hogy visszaálljon a cukrom a megfelelő értékre? Kell- e valamilyen vizsgálatra mennem, hogy rendeződjön a cukor? Előre is köszönöm a válaszát. Ildi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Ildi!
  Már azért javultak az értékei, de még valószínűleg emelni kell az Amaryl adagján. Az emelt adag már megfelelő lehet, de más készítménnyel is szokták kombinálni. Ezt családorvosa dönti majd el az értékei alapján. Néhány hét kell azonban ahhoz, hogy a vércukor szintjei stabilizálódjanak. A diéta és gyógyszer mellett a mozgás nagyon fontos, mert csökkenti a vércukor-értéket. Naponta rendszeres mozgást / séta, szobabicikli/ iktasson be, az izommozgás égeti a felesleges cukrot és fogyaszt is!
  A későbbiekben az éhgyomri és a postprandiális / evés után 2 órával / cukrokat kell majd otthon mérnie az orvos által előírt gyakorisággal , időnként a laborban, valamint a HBA1-értéket eleinte 3 havonta célszerű ellenőrizni. Évente egyszer pedig szemfenéki kép vizsgálata is javasolt.
  Nagyon fontos, hogy a koleszterin-és triglicerid szint is rendben legyen, tehát erre is szedjen gyógyszert, mert a zsír és szénhidrát anyagcsere együtt változik, ha az egyik javul, a másik is követi. Ha pedig túlsúlyos, akkor próbáljon most egy pár kilót leadni, a legtartósabban ez javíthat az anyagcsere problémán.
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Köszönöm a választ! Az Se Inzulin 0 perc referencia tartomány 2.60-24.90 uU/mL az enyém 11.92 Akkor…

  Köszönöm a választ!
  Az Se Inzulin 0 perc referencia tartomány 2.60-24.90 uU/mL az enyém 11.92
  Akkor elvileg ez még belefér?

  Inzulin 120 perc ennél nincs referencia érték. az enyém 56.47

  Köszönöm.Renáta.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Renáta!
  Az éhgyomri a referencia alapján rendben van / és a 120 perces is jó! /, de pl. terhesség esetén az éhgyomri inzulint 10 fölött már kórosnak veszik és tovább vizsgálják!
  Ezért ha van módja rá, egy kontrollt csináltasson! / éhgyomri inzulin szintet/. Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Kedves Doktornő! Köszönöm a választ! Inzulin 0 perc 11.92 Inzulin 120 p. 56.47 Cukor…

  Kedves Doktornő!

  Köszönöm a választ!

  Inzulin 0 perc 11.92
  Inzulin 120 p. 56.47

  Cukor 0 perc 5.2
  Cukor 120 p. 4.8

  Akkor nem rossz az inzulin szintem?

  Köszönöm.Renáta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Renáta!
  A vércukor terhelés eredményei jók.
  Nem tudom a referencia tartományokat, de az éhgyomri inzulin szintet 10 fölött már kórosnak szokták tartani és az Öné ennél magasabb. A terhelés során az inzulin szint 2-10 X tartományban emelkedhet.
  Jelen esetben Önnél az a magasabb éhgyomri inzulin jelent problémát, ezért ezt ellenőriztetni kell és ha ismét magasabb, endokrinológussal kell konzultálnia!
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Tisztelt Dr-nő! Szeptemberbe,kórházba kerültem miután végbélen keresztül élénkpiros vér folyott,székletürítés…

  Tisztelt Dr-nő!
  Szeptemberbe,kórházba kerültem miután végbélen keresztül élénkpiros vér folyott,székletürítés közben. Már négy éve küzdök erős hasi fájdalmakkal.Kapszula endoszcópia kimutatta,hogy a vékonybelem egy szakaszán Crohne-os elváltozás található.Gyógyszeres kezelést kapok (Pentasa,Budenofalk),amelyek hatását egyenlőre nem érzem,remélem hatnak majd.
  Továbbra is vannak hasi fájdalmaim,amelyek gyakorlatilag lehetetlenné teszik hogy rendes életet éljek,ezen kívűl sem lázam,sem hasmenésem nincs és nem is volt soha.Inkább a szorulásos székletürítés jellemez.Vérképeredményem sem a legjobb: HGB:97 HCT:0.34 MCV:78 MCH:23 MCHC:290.
  Felvetődött annak az esélye,hogy mintaszerzés miatt kivennék a beteg bélszakaszt,mert sajnos a biopszia más módja a vékonybelemben található szűkületek miatt nem volt lehetséges.Tudni szeretném,hogy mit jelentene ez a bélszakasz eltávolítás?Megszűntetné -e ez véglegesen a problémámat?Mlyen kockázatai vannak,egy bélszakasz eltávolításának?Mlyen esély van arra, hogy ha teherbe esek, öröklődik a betegség,egyáltalán öröklődhet-e?
  Dolgozni nem tudok,mert sokszor felkelni sem tudok,mylen lehetőség van az ilyen betegek számára,mert a háziorvosom szerint lerokkantatni kellene magam?ez valóban reális lehetőség?
  Tisztelettel: Varga Rita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Rita!
  Ha jelentős hegesedés és szűkület van a vékonybél területén, javasolt a műtét. Ennek során a beteg bélszakaszt távolítják el és az ép végeket összevarrják. Azt tudni kell, hogy később a bél egyéb szakaszain, a vékony-és vastagbél területén újra jelentkezhet a betegség, tehát nem végleges a gyógyulás, de ennek az ellenkezője sem kizárt. A vékonybél egy részének eltávolítása járhat felszívódási problémákkal, de ez attól függ hogy milyen hosszú bélszakaszt távolítanak el és mely területről.
  Crohn betegség esetén a terhesség kihordható és nem ellenjavallt, a gyógyszerek terhesség esetén is szedhetők.
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • T. Doktornő! Crohn beteg vagyok és jelenleg vszinüleg aktiválódott. kérdésem, mennyire ijedjek meg,…

  T. Doktornő!
  Crohn beteg vagyok és jelenleg vszinüleg aktiválódott. kérdésem, mennyire ijedjek meg, tennem kell -e valamit, ha a székletem habos, és párolgó? ez a bélgyulladás miatt lehet? hasmenés van, hőemelkedés, hányinger, ami ilyenkor lenni szokott. kaptam supplint és attól folyton fehér a nyelvem, illetve szerintem a gyomromat késziti ki. kérdésem, van-e valami sürgős teendőm ha habot észlelek megint a székletemben, mert még ilyen soha nem volt.
  válaszát előre is köszönöm:
  anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Anita!
  Nem a habos széklet, hanem a hőemelkedés és hányinger miatt kell szakorvoshoz fordulnia. Lehet hogy a Supplin is közrejátszik a panaszaiban.
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Kedves Doktornő 10 napja kezdtem el a 90 napos diétát. Eddig minden rendben is volna, fogytam 2 kg-ot,…

  Kedves Doktornő

  10 napja kezdtem el a 90 napos diétát. Eddig minden rendben is volna, fogytam 2 kg-ot, soha nem éheztem, napi ötször étkeztem és sok folyadékot is ittam. De 3 napja esténként-éjszakánként arra ébredek hogy rettenetesen görcsöl a hasam-gyomrom, és nagyon sok a gyomorsavam ami belülről éget. Mi történt, mit tudok tenni ez ellen? Esetleg hagyjam abba a diétát?
  Üdvözlettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Igen. Kiderült hogy nem Önnek való, fokozta a gyomorsav termelését és refluxos lehet, ha folytatja.
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Kedves Doktornő! 62 éves, 182 cm-es, 130 kilós férfi vagyok. Sokat ülök a PC előtt, de a kemény forgószéken…

  Kedves Doktornő!
  62 éves, 182 cm-es, 130 kilós férfi vagyok.
  Sokat ülök a PC előtt, de a kemény forgószéken sohasem érzem a panaszokat. Azonban puha fotelben a TV előtt (gyakran elalszom, ezért itt hosszasan tartózkodom), az ülés és a hanyattfekvés közötti pózban a végbél tájékról érzek enyhe, tompa fájdalmat - de itt sem mindig. Pl. ha puffadok (sajnos, elég gyakran előfordul), vagy közelgő székelés előtt állok (másképp fogalmazva: nyomás alatt van a végbél), akkor leülés után pár perc múlva jelentkezik a fájdalom ebben a pózban. Egy kiadós szellentés, vagy székelés után elmúlik. Ha egy kicsit oldalt fordulok, akkor sincs fájdalom.
  Esetleg belső aranyerem van? Vérzést sohasem tapasztaltam se a székleten, se a WC-papíron. Remélem, nem a prosztatám betegeskedik? Vizeléssel nincs semmi gondom. A gyomrom vagy más belső szervem sem szokott fájni.
  Alkoholt rendszeresen, közepes mértékben (napi ~6 dl bor) fogyasztok. Viszont nagyon fűszeresen étkezem, imádom az erőspaprikát.
  Kérem véleményét és tanácsát a panaszommal kapcsolatban. Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  A puffadást kell megszüntetni, mert a bélgázok feszítik a bél falát és ez okozza a panaszait. Belső aranyér és prosztata probléma nem valószínű.
  A fűszeres ételeket most hanyagolja, ha lehet a tejest és tejfölöset is.
  Szedjen Meteospasmylt és Dicetelt, hogy visszaálljon a normális bélmozgás.
  Próbáljon több mozgást beiktatni, fél óránként járkáljon vagy mozogjon és néhány kilót adjon le, ha lehetséges!
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Kedves doktornő! 40 éves nő vagyok. A tüneteim: étkezés után nem sokkal gyomorégés amit a torkomig…

  Kedves doktornő!
  40 éves nő vagyok.
  A tüneteim: étkezés után nem sokkal gyomorégés amit a torkomig érzek haspuffadás leginkább éhgyomri rettenete büfögés és szelek bántanak. Lehet ez reflux és ha igen mi a teendő?
  A másik problémám pedig hogy van egy köldök és egy hasfali sérvem. a kerületi sebészorvos mindg azt mondja fogyjak le és elmúlik 158/62 kg a hasam a testalkatomhoz képest nagyon nagy viszont ha tornázom a sérvek környéke nagyon intenzíven fáj! Mit tudok tenni?

  Válaszát köszönöm Rita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Rita!
  A sebész tudja eldönteni hogy kell-e műteni a sérvet. Ha egyelőre nem kell, akkor kis könnyű tornát végezzen, hordjon hasszorítót / pl. gumírozott, erre a célra gyártott fehérneműket lehet kapni/ és ezzel mozogjon, de napközben is ajánlatos hordani hogy a sérv ne szakadjon tovább.
  A nagy has miatt lehet a reflux is, ezért gastroenterológushoz kell elmennie hogy megvizsgálja és beállítsa a gyógyszereit.
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • Kedves Doktornő! Jobb bordaívem alatt az utóbbi 2 hónapban egyre gyakrabban görcsös, szorító, nyomó…

  Kedves Doktornő!

  Jobb bordaívem alatt az utóbbi 2 hónapban egyre gyakrabban görcsös, szorító, nyomó érzésem van. Hasi ultrahangból csak annyit állapítottak meg, hogy a jobb vesém a crista vonal alá süllyed (ami valószínűleg a soványságom átka 170cm/53kg) és hogy a jobb petefészkemben van egy kicsi ciszta 11mm (amire azt javasolták, ne foglalkozzak vele, amíg nem fáj).
  A laborvizsgálatomon a monocita tért el, de az sem sokkal 11% volt és 3-8 között volt a normál érték és a WE érték, ami 2 mm/h volt. Székletem inkább hasmenéses jellegű, ami lehet attól van, hogy sok zöldséget fogyasztok. Reggel általában többször megyek wc-re és napközben nagyobb étkezés után is egyből megyek. A jobb oldali fájások többnyire estefelé, napközben ülő helyzetben és türelmetlen állapotban jelentkeznek. Mozgáskor, illetve ha agykontrollozom elmúlnak egy kis időre, de később visszatérnek.
  Próbáltam kitalálni, hogy mely ételek után fájhat, de eddíg nem jártam sikerrel, nem kávézom (hányingerem van tőle), nem dohányzom, nem eszem zsírosat, fűszereset. Szeretném kikérni a doktornő véleményét így az interneten keresztül (mert sajnos külföldön tartózkodom jelenleg). A fenti vizsgálatokat csak futtában tudtam megcsináltatni otthon, amikor hazamentem karácsonyra, de nem derült ki sajnos belőle, hogy mitől van ez a görcs. Gondoltam már arra is, hogy pszichés eredetű, de akkor is észreveszem, hogy fáj, amikor minden rendben van körülöttem. Angliában élek jelenleg és az itteni doktorúr az irritális szindrómára gondolt, de nem küldött el semmilyen kivizsgálásra. Szeretném kikérni a doktornő véleményét, mi tévő legyek? Csináljak béltisztító kúrát vagy próbáljak meg Önökhöz (Coral Centrum) elmenni kivizsgálásra?

  Előre is köszönöm a válaszát!

  Üdvözlettel: Barbara

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Barbara!
  Számomra is IBS-nek tűnik a leírás alapján, erre jellemző hogy hullámzóan jelentkeznek a tünetek, de kétségtelen hogy a stressz fokozza a panaszokat / egyes ételek is, pl. tejes, tejfölös, fűszeres dolgok, zöldségfélék is/.
  Próbáljon változatosabb étkezni, naponta 4-5 alkalommal egyen, zöldséget kicsit kevesebbet, mert puffaszt.
  Panaszok esetén Dicetel, görcsoldók / Spasmomen, No-Spa/ lehet jó hatású, de ebben az esetben az Iberogast is ajánlott / ha be tudja szerezni/.
  Ha mégsem javulna, jelezze és megbeszélünk egy vizsgálati időpontot!
  Üdvözlettel: Viktor Erika

 • A terhességet kísérõ, örökletesen magas koleszterinszint milyen gyógyszerekkel kezelhetõ?

  Tisztelt Doktornő!

  Tanácsot, véleményt szeretnék kérni Öntől, előre is köszönöm!

  28 éves, 6 hetes várandós vagyok, évek óta szedek Atorva-TEVA 80 mg filmtablettát az örökletesen magas koleszterin szintemre. (11,2-ről indult 2004-ben, 2009 augusztusában már "csak"… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Viktor Erika

  Kedves Brigitta!
  Diétával és kiegészítő táplálékokkal lehet rajta segíteni. Komolyan kell vennie a zsír-és fűszerszegény diétát, sok halat, szárnyashúst, zöldséget, gyümölcsöt kell szednie. Használhatja… Még több