A betegek kérdései (5052)

  • Benfogamma, Concor szedése mellett várható a tudat kitisztulása?

    Tisztelt Doktornő!

    Apukám 64 éves, 2 hetet töltött kórházban ahol diagnosztizálták a májcirrózis, mellette Korszakov szindrómát, hepatikus enchephalopatiát. Sajnos folyamatosan emlékezet kiesése van, csak az adott pillanatra tud koncentrálni. A lábait felemelni nem tudja, szinte ülni sem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Szilvi!
    Mindkettőre esély van, ez a máj jelenlegi állapotától és regenerációs képességétől függ.
    Gyógyszerei mellett próbálkozzanak az articsóka nem szeszes kivonatával ⁄ NAHRIN⁄,… Még több

  • Kedves Doktornő! Gyomortükrözésen vettem részt és a leletemben ez áll:A cardia nyitott, retroversioban…

    Kedves Doktornő!

    Gyomortükrözésen vettem részt és a leletemben ez áll:A cardia nyitott, retroversioban kis hiatus hernia látható.

    Szeretném tudni ez mit jelent.
    Köszönettel: Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Katalin!
    Rosszul zár a gyomorszáj és kicsi rekeszsérve is van, ezáltal refluxos panaszok jelentkezhetnek.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Down-kóros fiam vérvételi lelete alapján van okom aggodalomra?

    Kedves Doktornő!
    Aggodom 22 éves DOWN-kóros fiam miatt.
    Már két hónapja kezdődött nála először hasmenés., kb eg hétig, de nagyon , infúziók után jobban lett, maj két hét múlva hányás kb. egy hétig , de úgy , hogy még a viz is azonnal visszajött , Kórházban infúziók , gyógyszereket írtak… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Anyuka!
    Nincs miért aggódni, a mellékelt leletekben kóros nincs. Egyen a fia gyakran keveset, bőven fogyasszon folyadékot és a gyógyszereket egészítse ki probiotikummal ⁄ Normaflore, Progastro,… Még több

  • Kedves Doktornő Nagyon sokat ⁄minden nap⁄ nagyon fáj a jobb kezem alatt az oldalam és hátul a keresztcsontom.…

    Kedves Doktornő

    Nagyon sokat ⁄minden nap⁄ nagyon fáj a jobb kezem alatt az oldalam és hátul a keresztcsontom. Ég, lüktet.
    Autoimmun beteg vagyok. SLE,ideg-izom axon károsodás, raynaud, izületi gyulladás,magas vérnyomás, vesefunkció szükületem , mellkasi és oldalkozi gorcseim, hallás károsodásom, bal szemfenék érelzáródásom.
    Szeretném megkérdezni, hogy ezek a fenti panaszoknak koze van az alapbetegségemhez?
    A vesefunkció szükület miatt kaptam egy beutalót hasi ultrahangra, és általános laborra. De a labort két hete is elkészitették amikor bent feküdtem a kórházban, ennek ellenére a dialízis kozpont újra kéri.
    Az oldalam , a lábaim és a keresztcsontom fájdalmában nem segítenek a fájdalom csillapítók. Contramal cseppet kapok 100mg⁄ml -ből havonta három üveggel, és ez nem elég. Jeleztem a kezelőorvosomnak aki írt hozzá még tramadolor tablettát, de a háziorvos nem írta fel receptre.
    Ilyenkor mi a teendő?
    Én a háziorvosommal mivel napi kapcsolatban állok nem szívesen ütkozok problémákba.A kezelőorvosommal csak juniusban találkozom ha megyek kontrollra, neki elfogom mondani ezt a dolgot, hogy utasítsa a háziorvost a tobb mennyiségü gyógyszer felírására.
    Koszonettel várom válaszát.
    Privát pedig a gyógyszertárban nem adnak.
    Koszonettel várom szíves tanácsát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Bonyolult a betegsége⁄ betegségei⁄ és mivel nem ismerem a részleteket, nem is szeretnék erről véleményt mondani.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Letrox, Atoris és Nootropil, okozhat szájsebészeti gondokat?

    Tisztelt Doktornő!

    Édesanyám 2002. szeptember 8-án agyembólián esett át, későn jutott orvosi segítséghez, de túlélte. Jelenleg 80 éves, erősen mozgáskorlátozott, kommunikációra képtelen.

    Rendszeresen szájsebészi ellátásra szorul, amit egyre nehezebben tudunk megszervezni… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Attól függ hogy milyen szájsebészeti problémáról van szó,szerintem nincs összefüggés, de ezt a szájsebész gyakorlatból jobban tudja,
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Decemberben kezdődőtt, azt gondoltam csak valami vírus. bal alahasi fájdalom, ami ha…

    Kedves Doktornő! Decemberben kezdődőtt, azt gondoltam csak valami vírus. bal alahasi fájdalom, ami ha jelentkezik akkor mindig délelőtt jött rám. Egyre fokozódik, és többször hányás lesz a vége. 2-4 hetente jelentkezik, és kb 4-6 óra alatt elmúlik. Most husvét alatt 2-3 nap is volt. Epekövem van, de háziorvos gasztróra küldött. Székletem nem különösen változott az útóbbi időben, inkább lágyabb, de nem hasmenéses. május végére van időpontom gasztróra.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Talán vesekő vagy homok, hasi UH szükséges és urológiai vizsgálat.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Két év óta emelkedett a vérselytsüllyedésem: 20-40. A háziorvosom szerint ezzel nincs…

    Tisztelt Doktornő!
    Két év óta emelkedett a vérselytsüllyedésem: 20-40. A háziorvosom szerint ezzel nincs semmi teendő. Valóban? Most magas a C reaktív fehérje is: 6,11. Koleszterincsökkentőt szedek és purinszegény diétát csinálok. Három hónapja fáj a vállam és karom, A reumatológus ránézéses "vizsgálat" után fizikoterápiás kezelést írt, mást semmit. 55 éves szellemi dolgozó nő vagyok. Kérem, adjon tanácsot: jól kezelnek, vagy váltsak orvost.
    Köszönöm válaszát: Erzsébet

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Erzsébet!
    Feltételezem hogy jól kezelik, de a fájdalmai miatt egy nyaki gerinc felvételre, sz.e. CT-re és csontritkulás vizsgálatra szükség lenne.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • T. Doktornő! Párom fiatalember, ám régóta vannak csúnya visszerek a lábain. Eddig nem volt velük gond,…

    T. Doktornő!
    Párom fiatalember, ám régóta vannak csúnya visszerek a lábain. Eddig nem volt velük gond, ám az utóbbi egy hétben erős nyilallásokat érez az egyik csomónál. Lehet összefüggés a kb. 5 hete bevezetésre került Covercard vérnyomáscsökkentő szedése és e fájdalom közt? Ha igen, mit tegyünk?
    Köszönöm válaszát!
    Tisztelettel: Emese

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Emese!
    Nem gondolom hogy a gyógyszerrel összefüggés lenne, a jobb idő beálltával a visszerek is több panaszt okoznak. Párja szedjen Detralexet, használon Lioton gélt viseljen fáslit és lássa egy érsebész, sz.e. műtét, a visszerek eltávolítása is szükséges lehet.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktor nő! Nagyon megilyedtem ma mikor a laborpapírom a kezemben kaptam,Anemia meg pajzsmirigy…

    Tisztelt doktor nő!
    Nagyon megilyedtem ma mikor a laborpapírom a kezemben kaptam,Anemia meg pajzsmirigy alulműködés miatt ellenőrizték.Elmult két hónapban rendben volt a pajzsmirigy értékem mert 1,8 körül volt.Most mikor nézték 9,880(0,4-4)lett.FT4:1560(10,30-24,45)Ft3:6,02(2,76-6,45)lett.Evvel mi a teendő.ennyire ingadozhat??meg amitől megijedtem A gamma gt ami 81 lett(50alatt)Ezt mi okozhatja?Elég sürven jártam laborba és mindig jó volt nekem,Februárban 42 volt,Többi laborértékem jó lett.köszönettel:Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Timi!
    Jelenleg is alul működik a pajzsmirigy , amelynek a funkciója ingadozhat, pl. egy felső légúti gyulladás is megzavarhatja. Keresse fel endokrinológusát, mert gyógyszeres módosításra lehet szükség.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Reggeli tompa fejfájást és hajhullást mi okozhat?

    T. Dr. nő!

    47 éves nő vagyok, komolyabb betegségem nincs, semmilyen gyógyszert nem szedek. A vérképem rendben.
    Általában este 18 óra után már nem szoktam enni, nem is vagyok éhes az esti órákban. (esetleg 1 natúr joghurtot, de ezt sem mindig). Ha esetleg "vacsoráznom kell"… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Talán vashiány jele a hajhullás,a fejfájást pedig a nyaki gerinc is okozhatja.
    Csináltasson egy vérképet. Üdv.: Viktor Erika

  • Magas vérnyomás kimutatása hasi ultrahang, vese-ultrahang segítségével

    Tisztelt Doktor no! Megszeretnem kerdezni hogyan lehet megallapitani hogy a magass vernyomas szervi eredetu_e? es hogy ideg alapon a vernyomas fel ugorhatik _e? es ha igen akkor milyen vernyomas csokkentot lehet hasznalni? En negy eve szedem a captopril 0,25mg _os vernyomas csokkentot es nem eleg… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A szervi eredetet részletes kivizsgálással lehet igazolni, pl. hasi ultrahang, vese artériák vizsgálata, endokrin kivizsgálás, stb.
    A gyógyszerekkel ne kísérletezzen egymaga, beszélje meg bizalommal… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Egy problémával szeretnék Önhöz fordulni és véleményét szeretném kikérni! 23 éves…

    Tisztelt Doktornő!
    Egy problémával szeretnék Önhöz fordulni és véleményét szeretném kikérni!
    23 éves lány vagyok féléve baloldalon szurkál a hasam, vagyis a beleim,aztán jobb oldalon is elkezdte. Már kb 1 éve nagyon székrekedéses vagyok és ez mostanában elég sok problémát okozott. 3 hónappal ezelőtt arra ébredtem hogy fáj az alhasam,nehéz és kutymorog,bugyborékol a hasam, mintha ki akarna pukkadni. Azt hittük hogy nőgyógyászati probléma,még hőemelkedésem(37.4) és hidegrázásaim is vannak és a fejem is gyakran fáj. A vérképem és ultrahang vizsgálat negatív volt,nőgyógyász nem talált semmit, sebész nem állapított meg vakbelet.Súlycsökkenés minimális(1kg).Belgyógyászati vizsgálatokon is részt vettem( húgyúti fertőzés,petefészek, lágy rész gyulladásra gyanakodott),21 napig antibiotikumos kezelést kaptam de nem használt.Eléggé stresszes típus vagyok,erre is gyanakodtak ezért Frontint írtak fel de az sem használt.
    Végül gyomortükrözés és vastagbéltükrözés következett,de nem találtak semmi olyan koros elváltozást( vastagbél fala kissé vérzékeny és sérülékeny).
    A gasztroenterológus végül szerológiai vizsgálatot kért aminek az eredménye:
    Sz. Transglut: 2.0 negatív
    Gliadin IgA 8.0 negatív
    Gliadin IgG 36- ezzel van probléma
    Mivel a gyomortükrözés során nem vettek szövetmintát,így újabb gyomortükrözésre írtak ki.
    Szeretném megkérdezni a doktornőt hogy Ön mit gondol a problémámról,mi lehet a baj?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Vajda Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Eszter!
    IBS-re és társuló vékonybél gyulladásra jellemzők a tünetei, próbálja meg a Dicetelt vagy az Iberogastot.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémámmal azért Önhöz fordulok, mert már nem egy esetben nagyon jó tanácsokat…

    Tisztelt Doktornő!
    Az alábbi problémámmal azért Önhöz fordulok, mert már nem egy esetben nagyon jó tanácsokat kaptam.
    50 éves nő vagyok, 44 éves korom óta nincs vérzésem. Kb 2-3 hete viszket ( nem folyamatosan, de többször előfordul naponta meg éjszaka )a szeméremtestem, főleg a nagyajkak, amik duzzadtak is. Az ágyékomnál a bőr néha tapadós.
    Vettem Canesten krémet ( gombára gyanakodtam ), arra enyhül a viszketés ,de nem múlott el véglegesen.
    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Éva!
    Talán hormonhiány okozhatja a panaszait, ennek érdemes lenne utána járni és ha szükséges , pótolni.
    Mivel a cukorbetegség is okozhat hasonló tüneteket, ezt is szükséges kizárnia!
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Biopszia fájdalmatlan megnagyobbodott nyirokcsomók miatt

    Kedves Doktornő!

    1 éve megnagyobbodott nyirokcsomók miatt vizsgálnak. Ehhez fokozott fáradékonyságra lettem figyelmes. Átestem góckutatáson, nem találtak semmit. Egy 2.2 cm-es nyirokcsomóm a legnagyobb, ami múlni nem akar, fájdalmatlan. Nem tudom semmilyen betegséghez kötni, mert nem voltam… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, a biopszia ebben az esetben az egyetlen diagnosztikus módszer.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő ! 3 hete megfázásos tünetekkel,hurutus köhögés,orrfolyás,torokfájás,orvoshoz mentem.Nem…

    Tisztelt Doktornő !
    3 hete megfázásos tünetekkel,hurutus köhögés,orrfolyás,torokfájás,orvoshoz mentem.Nem volt lázam,ugy gondoltam majd magátol elmulik,magátol szakadozott fel a nyák.De kisunokám 2 éves, elkapta töllem ezt a megfázást és 39 fokos láza lett,és nagyon beteg. Az orvos klacid uno tablettát irt fel,köhögésre hurutoldot,és torokfájásra szopogatotablettát. Sajnos már a 3. fajta hurutoldot iszom,de egyik sem jó mert gyomorfájást,és hasmenést okoz.Sokat köhögök,szakadozik fel a nyák,hurutoldo nélkül is,de a torkom az nagyon fáj még mindig.Szeretném őnt megkérdezni,elég e az antibiotikum,hogy elmuljon a hurutus köhögésem,vagy mindenképp kellene szednem hurutoldot.Ha igen tudna e ajánlani olat amitől nem fáj a gyomrom és nem csinál hasmenést.Válaszát előre is köszönöm.
    Üdvözlettel Zsuzsa.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Zsuzsa!
    Ha még jön fel a váladék, akkor szednie kell, próbálja meg a Terpini hidrát oldatot, 3x1 evőkanál, Rp. nélkül is kapható.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Kemény külső és belső aranyér estén segít a Mastu S

    Kedves Doktor nő!

    Már párszor írtam Önnek az aranyeres panaszaimról.Sajnos most ismét elő jött hogy vér van a székletemben.1 évvel ezelőtt volt vastagbél tűkrözéem és ott belsőaranyeret állapitóttak meg.De most meg úgy érzem hogy mintha valami kilógna a popsimból valami kis pici kemény… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Lettike!
    A külső aranyér kis érzékeny duzzanat formájában tapintható. Bő vérzés is származhat ritkán az aranyérből.
    Proctológushoz kell fordulnia.
    Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Olvastam, hallottam, hogy bizonyos gyógyszereket nem lehet kettévágni? melyeket nem…

    Kedves Doktornő!

    Olvastam, hallottam, hogy bizonyos gyógyszereket nem lehet kettévágni? melyeket nem lehet és mért?

    Köszönettel: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Andrea!
    A középen rovátkával rendelkező gyógyszerek felezhetők. Üdv.:Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni a vérképleletem elemzésével kapcsolatban. 36 éves,…

    Tisztelt Doktornő!

    A segítségét szeretném kérni a vérképleletem elemzésével kapcsolatban.
    36 éves, túlsúlyos férfi vagyok.

    A leleten az alábbi elemek csillaggal vannak jelölve:
    WBCXE: 12,9 G⁄l, Neut: 84,9 %, Neut: 10,96 G⁄l, Lymp: 9,3%, GPT: 43 U⁄l,
    GGT: 99 U⁄l.

    A laborvizsgálat nagy rutin keretében készült, és 8 méhcsípés miatt került rá sor. Allergiás reakció nem lépett fel a csípéseket követően.

    A GPT, már egy korábbi leletemen is magasabb volt a szokásosnál, de nem foglalkoztak vele, mert azt mondta az akkor orvosom, hogy biztosan az ital miatt van, holott egyáltalán nem fogyasztok alkoholt, nem is fogyasztottam soha! Teljesen absztinens vagyok. A dohányzásról 6 éve szoktam le, így már az is kimarad a mindennapjaimból.

    Volt két gerincsérvem (2007, 2008), amelyeket szerencsére nem kellett műteni, mert fizikoterápiás (Tens+Dionin) + gyógyszeres (Rheosolon, Contramal, Mydeton, Ulceran) kezeléssel rendbe lehetett hozni. Ekkor kaptam a gyomorvédő tablettát (Ulceran) a Rehosolon mellé, amely beszedése után, a sérv visszahúzódását követő kontroll laborleleten jelentkezett először a magas GPT érték. A gyomorvédő betegtájékoztatójában szerepelt mellékhatásként a máj eseti funkciózavara, de tartós károsodás lehetőségét nem vetette fel. Lehetséges, hogy ez a gyomorvédő tabletta tartósan, esetleg véglegesen károsította a májamat, ami azóta sem jött rendbe?

    Segítségét előre is tisztelettel megköszönöm!

    Üdvözlettel: János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves János!
    Feltehetően a túlsúly mellett kialakult zsírmáj miatt magasabb a májfunkciója.
    Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő! A kérdésem az lenne,hogy a vizeletemben a bilirubin + lett.Ezenkivül fehérje és sok…

    Tisztelt doktornő!
    A kérdésem az lenne,hogy a vizeletemben a bilirubin + lett.Ezenkivül fehérje és sok amorf törmelék van benne.A vizsgálat előtt szedtem be egy Brexin kúrát mert a térdemben folyadék volt!A kérdésem az lenne hogy a bilirubint a vizeletben okozhatta-e ha mondjuk a térdemben volt vér és a haematoma felszívodik?A májfunkciók rendben vannak!Vagy a Brexin esetleg okozhat-e ilyet?
    Válaszát előre is köszönöm!Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Mónika!
    További vizsgálatok szükségesek, a Brexin szedés ezt nem magyarázza. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm válaszát nagyon megnyugtatott, de mivel így először lett betegségem, tiszta…

    Tisztelt Doktornő!
    Köszönöm válaszát nagyon megnyugtatott, de mivel így először lett betegségem, tiszta pánikbeteg lettem ezért mindent beképzelek már. (a betegségem kicsi húgyhólyagkő aminek elvileg vizelettel el kellene távoznia) és soha nemvolt még semmi betegségem ezenkívül, és még annyi lenne a kérdésem hogy ez a székletelváltozás milyen betegségre utalhat, attól félek hogy valamilyen súlyosabb betegség a bélrenszerben. ön szerint alakulhat ki ilyen fiatal korban?
    köszönöm válaszát előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ilyen fiatalon kicsi az esélye, de ehhez orvosi vizsgálat szükséges. Üdv.: Viktor Erika