A betegek kérdései (5052)

  • Negatív hasi uh vizsgálat ellenére pancreatitis okozza a fájdalmat?

    Kedves drnö


    miért van az hogy a legtöbb orvos ha jó a vérkép stb tovább nem nagyon vizsgéódik? vagy ez nem mindenhol?nekem csináltak hasi Uh t mert felvetödött a h mirigy gyulladás esetleg,de csak mert ott középen fáj (persze savas is vagyok ,refluxos igy nehéz megkülönböztetni… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Hasnyálmirigy- és epehólyag gyulladás esetén a labor paraméterek változnak, labor eltérés nélkül nehezen elképzelhető bármelyik gyulladása, a hasnyálmirigy krünikus gyulladása, mely emésztési zavarral,… Még több

  • Tisztelt Doktornő! MRSA baktérium kimutatását érdemes-e kérnem, laparoszkópos mütét előtt állok és dolgoztam…

    Tisztelt Doktornő!
    MRSA baktérium kimutatását érdemes-e kérnem, laparoszkópos mütét előtt állok és dolgoztam fertőző osztályon, és ha esetleg pozitiv leletet kapok, van-e rá valami leoltó szérum?
    félek, hogy én is belekerülök ebbe a seb nem gyógyulós kálváriába emiatt....
    válaszát köszönöm előre is
    Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Andrea!
    Nem tartom értelmét a vizsgálatnak, hiszen minden egészségügyi intézményben kontaktusba kerülhetünk vele. Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő!! Arra a kérdésre szeretnék választ kapni,hogy sok a gyomorsavam és ez által érezhetek-e…

    Tisztelt Doktornő!! Arra a kérdésre szeretnék választ kapni,hogy sok a gyomorsavam és ez által érezhetek-e szívdobbanást a gyomorban és a torkomban?Az EKG jó vérnyomásom 104/75 P:80 Savközömbösítőt szedek már régen/Quamatel/ Ha a gyógyszer hatni kezd elmúlik.Meddig lehet savközömbösítőt szedni? Vagy mit tud ajánlani,hogy kevesebb gyomorsav jöjjön létre?Az idegesség,stressz közrejátszhat?Válaszát köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, sav is okozhatja reflexes úton. A Quamatelt tartósan évekig is lehet szedni, de ún. PPI / pl. Losec, Refluxon, Pariet, Lansone, stb./ hatásosabb lehet, mert a Quamatel a már képződött sav egy részét köti le, a PPI azonban már a termelődést gátolja. A stressz fokozza a savképződést. Üdv.: Viktor Erika

  • Étel elfogyasztása után hasi panaszok

    Kedves Doktornö


    olvasgattam a válaszait és valakinek irta hogy ismeretlen kórokozok okozhatnak elhuzódo panaszokat, az illetö egyiptomban volt,én nem,de délen énis,és azota vannak nekem is hasi panaszaim,hol elöjön hol nem, Ön szerint ilyenkor ez biztosan elmulik vagy örökre megmarad… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Az a baj hogy ezek a mediterrán országokban felszedett kórokozók nálunk ismeretlenek, a laborok nincsenek felkészülve a kimutatásukra. Ezért nem tudunk rájuk hatásos terápiát sem adni, lényegében nem oki,… Még több

  • Endometriózis műtét után embrió beültetés, de elhalt az embrió

    Kedves Doktornő!
    Ma kaptam meg az Inzulin Rezisztencia vizsgálat eredményét, és szeretném, ha értékelné.
    27 éves vagyok, még nem szültem. 162 cm és 52 kg vagyok. Januárban műtöttek endometriózissal, utána volt egy lombik beültetésem, ami az 5. héten elhalt. Most készülünk a következő lombikra.Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    A vércukor terhelés jó, kivéve a 60 perces ami kissé magasabb, de a 120 perces tökéletes.
    Az inzulin terhelés 60 és 120 perces értéke számomra magasnak tűnik. Véleményem szerint inzulin rezisztencia… Még több

  • Tisztelt Dokotornő! Gyomorműtétem miatt a gyomorsavam kevés, így az emésztésemmel vannak gondjaim.…

    Tisztelt Dokotornő!

    Gyomorműtétem miatt a gyomorsavam kevés, így az emésztésemmel vannak gondjaim. Kérném szíves tájékoztatását, milyen módon vagy készítménnyel tudnám azt pótolni. Tudna javasolni vmi honlapot ahol ezzel kapcsolatban tanácsok vannak? köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Utánanéztem a neten, hogy van-e valami új készítmény erre az esetre. Nincs, maradt gyógyszeres kezelésként az Optacid szedése, régen is ezt használtuk.
    A savtermelést az étkezéssel kell pótolnia, citrom, gyümölcsecetek/pl.almaecet/, savanyúkáposzta napi fogyasztása megoldja a problémát! Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! 70 éves édesapámmal kapcsolatban írtam Önnek napokkal ezelőtt. Köszönöm a válaszát,…

    Kedves Doktornő!


    70 éves édesapámmal kapcsolatban írtam Önnek napokkal ezelőtt. Köszönöm a válaszát, levelem megírása után felgyorsultak a dolgok, édesapámat kórházba vittük, kapott vért és fehérjét is. Állapota szépen javul, étvágya és ereje (előbbi gyorsan, utóbbi lassacskán, de legalább) elindult! :) Hamarosan hazajöhet.

    Hálás köszöntette: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Szívesen! Jobbulást kívánva: Viktor Erika

  • A férfi súlyos érszűkülete károsítja a szívet?

    T. Dr. Vikot Erika!

    Az egyik ismerősöm apja 52 éves férfi. 15 éves kora óta dohányzik a férfi. Érszűkületes lett mindkét lába. Az egyik 40%-os , másik 50%-os.Nehezen mozog. Az lenne a kérdésem ,hogy ez a 40%-os és 50%-os érszűkület a lábban menyire súlyos?

    A másik kérdésem,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Gábor!
    Mind a négy kérdésre a válasz: IGEN!
    Az ilyen fokú érszűkület súlyos, későbbiekben ha tovább dohányzik, amputáció is lehet a vége. Az összes artéria, a szív is érintett, ezért… Még több

  • Ön szerint sok különbség van Uh és Uh között ?vagy ez inkább orvos függö? én vidéki vagyok de azt…

    Ön szerint sok különbség van Uh és Uh között ?vagy ez inkább orvos függö?

    én vidéki vagyok de azt hallottam pesten sokkal jobb,esetleg felfedeznek olyat is amit amugy nem...negativ a hasi Uh-m de lehet ha pestre mennék pontosabb képet adna ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ez orvosfüggő. Láttam Pesten pocsék leleteket és vidéken nagyon tapasztalt vizsgálókat és korrekt, pontos leleteket és fordítva is. Vizsgálat előtt mindig tájékozódjon hogy kihez érdemes fordulni, a tapasztalt, sok éve ezzel foglalkozó orvost ajánlom. Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktor nő elöfordul hogy néha ilyen bele bele szúrást érzek a hasamban,tudom ez rengeteg…

    Kedves Doktor nő


    elöfordul hogy néha ilyen bele bele szúrást érzek a hasamban,tudom ez rengeteg mindentöl lehet...nem fáj,csak néha igy egyet beleszúr.

    voltam Uh-on az negativ.

    belektöl fájhat?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, fájhat a belektől / pl. IBS/, de epe, vakbélgyulladás, nőgyógy., húgyuti probléma, stb.is lehet. Üdv.: Viktor Erika

  • kedves doktornö ezt irta egyik válaszában: "Bizonyítottan legyengült immunrendszernél nem adható…

    kedves doktornö


    ezt irta egyik válaszában:

    "Bizonyítottan legyengült immunrendszernél nem adható "

    Honnan lehet tudni hogy valakinek ez van e ? sajnos idén énis sok bajjal küszködtem mindenféle nögy bajok,refluxom van,stb stb,és lelkileg is nagyon nem jól vagyok, ez jelenthet már Immungyengeséget?

    (hepatitis elleni oltás miatt)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Ezekben az esetekben nyugodtan badható, nagyon legyengült fizikai állapotban, súlyos betegségek után, illetve autoimmun betegségek fellángolása esetén nem adható. Üdv.: Viktor Erika

  • KEDVES DOKTORNŐ. KÖSZÖNÖM SZÉPEN HOGY SIKERÜLT ÖNNEL A KAPCSOLATOT FELVENNI!! A MÉREGANYAGSZINTEN…

    KEDVES DOKTORNŐ.
    KÖSZÖNÖM SZÉPEN HOGY SIKERÜLT ÖNNEL A KAPCSOLATOT FELVENNI!!
    A MÉREGANYAGSZINTEN AZT ÉRTEM ,HOGY VÉRVÉTELKOR A KRERATIN SZINTET NÉZZIK ÉS VAN MIKOR NORMÁLÉRTÉKÜ DE VAN MIKOR KISÉ MEGEMELKEDIK.
    AZZ LENNE A KÉRDÉSEM MI OKOZHATJA EZT.
    VALAMENNYI SEJT ELHALT A VESÉBEN AZOKKAL A SEJTEKEL MI LESZ AMIK ELHALTAK?
    MIVEL JOL MÜKÖDIK A VESE MERT MÁR CSAK DIÉTÁZNIA KELL NINCS SZÜKSÉGE VESEKEZELÉSRE AKKOR Ö MÁR GYOGYULTNAK SZÁMIT?
    ELŐRE IS KÖSZÖNÖM SZÉPEN VÁLASZÁT .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Gyógyultnak számít, de a diétát nem szabad elhagyni. A kreatinin-szint akkor lehet magas, ha több fehérjét fogyaszt a megengedettnél és kevesebb folyadékot. Tehát vigyázni kell az optimális, előírt fehérje bevitelre, ennél több ne legyen és naponta 2-3 l.-nyi folyadékot kell fogyasztani. A vese sejtjei szép lassan regenerálódnak, az elhalt sejtek egy része pedig a vizelettel kiürül.
    Nagyon fontos hogy a vérnyomás optimális legyen, ellenőriztetni kell! Üdv.: Viktor Erika

  • kedves dr . nő ! Azt szeretném kérdezni hogy reggeli illetve egész napos hányinger csak terhesség lehet…

    kedves dr . nő ! Azt szeretném kérdezni hogy reggeli illetve egész napos hányinger csak terhesség lehet v esetleg más tünet is lehet válaszát előre is köszönöm : ria

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Lehet egyéb probléma tünete is, de a terhességi teszt eldönti! Ha nem terhes, epekő, gyomorbetegség, reflux okozhatja. Üdv.: Viktor Erika

  • Gyomor panaszok fiataloknál táplálkozás és stressz miatt

    kedves dr nő


    a refluxtról kérdeznék,tudom nem az Ön területe de hátha segit.már a csapból is ez folyik hogy elég sokan refluxosok,emésztöszervi bajuk van az embereknek,puffad stb (énis sajnos ) Ön szerint ez a mai kor betegsége ?miért alakul ki vkinél a 20as éveiben,mig a mamámék… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nagyon rátapintott a lényegre. A fiatalokkal szembeni /főleg iskolai/ túlzott elvárások, teljesítmény kényszer, az ezek által okozott visszafojtott stressz az egyik oka. Persze az életmód, az alkohol,… Még több

  • Tisztelt doktornő!25 éves nő vagyok.Gyerekkorom óta gyakran alacsony a vasam /más bajom sosem volt/.Sok…

    Tisztelt doktornő!25 éves nő vagyok.Gyerekkorom óta gyakran alacsony a vasam /más bajom sosem volt/.Sok gyümölcsöt zöldséget fogyasztok,köztük céklát is ami anyukám szerint vashiányra tökéletes.A háziorvosom ajánlására Tardiferont szedek,és az eredményeim utána nagyon jók,de fél év se telik el,és megint iszonyatosan alacsony a vasam.Miért ürül ki rendszeresen a vas a szervezetemből?Nem lehet ezt végleg megszüntetni?Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nőknél főleg a menszesz miatt nagy a vérveszteség, ez okozza a folyamatos vashiányt. A baj az, hogy nincs vasraktára, amiből a veszteséget hosszú távon pótolni tudná. Ezért ilyenkor sajnos sokáig, 6-8 hónapig kell szedni a vaskészítményt, melyből a Maltofer-Fol vagy Ferro-Folgamma szedését ajánlom. Akkor lehet abbahagyni, ha a vas mellett a vérben nézett TVK /teljes vas kapacitás/ értéke a normál tartományba csökken. A gyógyszer mellett a Nahrin áfonyakivonata tartalmaz sok vasat. Üdv.: Viktor Erika

  • A vizes láb elég hideg, de étvágytalanság is előfordul

    Üdvözlöm Dr nő!

    Sajnos nem tudom pontosan hogy (májchirózis-e) amit tetszet írni az egy erősebb vízhajtó neve?Azt a háziorvosánál fel lehet iratni?
    Elég keveset eszik az anyukám és nagyon nehezen mozog.
    Ilyenkor pihenie kell sokat vagy mozognia lenne a jobb?
    Esetleg… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Taubné!
    Részben már leírtam a kérdéseire a választ.
    Nem tudok arra választ adni, hogy el lehet-e kerülni a kórházi befekvést, mindenesetre kórházban jobb helyen lenne és hatásosabb… Még több

  • A hasi ultrahang vizsgálat alapján hasi, gyomortáji panaszai gyomorfekélyre utalnak?

    Kedves Doktornő!

    A következő panaszokkal fordultam orvoshoz: reggelente fehér lepedék a nyelvgyökön, relatíve sok, illetve időszakos bal oldali hasi (szerintem gyomortájéki) fura érzés, fájdalomnak nem nevezném, néha kicsit szúró, bizsergető. Ezek a tünetek néhány hónapja vannak, a lepedék… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, nagy probléma a súlytöbblet, ezért alakult ki a zsírmáj és ezért magasabb a májfunkció. Sajnos az értékeit elnézve öröklött komponensek is szerepet játszhatnak a cukor-és koleszterin eltérésekben.… Még több

  • Kedves Doktornő4 Korábban írtam, hogy egy 15 éves fiú Crohne betegségben szenved. Köszönöm kedves…

    Kedves Doktornő4

    Korábban írtam, hogy egy 15 éves fiú Crohne betegségben szenved. Köszönöm kedves válaszát, melyben írta, hogy vannak tünetmentes időszakok, akut időszakok. Kérdésem, hogy a megfelelő kezelés ellenére, hogy hogy nem gyógyul a beteg, hanem rosszabbodik a z állapota. Jelenleg végbéltáji fájdalmai, vérzése volt. Édesanyja megkérdezte a kórházat, hogy mit csináljon, vigye be a gyermeket. A válasz az volt, hogy nem olyan jelentős az a vérzés, nem kell bevinni. A gyermek nagy fájdalma miatt csak bevitték a kórházba, ahol kb. 8 óra ülő várakozás után megállapították, hogy a végbéltájékán az ultrahang szerint tályog, vagy fi............. valami más alakult ki, előjegyezték CT vizsgálatra. A doktornő oda-oda bökte, hogy ezt műteni kell, az kb. két hónap. Ezt mi okozhatta, hiszen mindent pontosan betartottak, diétát, gyógyszerezést, stb. Rendeltünk egy "volt beteg" által ajánlott (kutatólaboratóriumban kifejlesztett lekvárt 22000 Ft-ért), stb. Mikor várható, hogy tünetmentes lesz valaki? Senki nem akar segíteni? csak a készítményeit rásózni az amúgy is idegileg, anyagilag kimerült szülőkre? Egy ilyen műtét végül is mit jelent? javítja az állapotát, vagy még rosszabb lesz? Kérem mielőbb válaszoljon, amennyiben tud.
    akkor hogy lehet itt normális életről beszélni, iskolábajárni, dolgozni, sportolni stb? űEgyáltalán nincs erre segítség? Már az egyesületet is felhívtuk, hogy diétában segítsenek, azonnal elhajtottak, hogy határidős munkájuk van... Kihez forduljon az ember???????????

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Azt ajánlom, hogy nagy gastroenterológiai centrumot keressenek fel és kérdezzék meg hohy lehetne-e próbálkozni a Remicade nevű injekcióval? Csak engedéllyel és bizonyos súlyos, sipolyozó esetekben adható, ezért kell nagy centrumban jelentkezni a gyerekkel. A Remicade terápia mellett van esélye arra, hogy a sipoly képződés megszűnik.
    Egyelőre lehet hogy csak a sipolyt zárják a műtét során, de nem kizárt hogy a későbbiekben az érintett beteg bélszakaszt el kell távolítani. Persze azért próbálok segíteni hogy ez ne következzen be és nagyon drukkolok! Üdv.: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Tavaly júniusban diagnosztizált Basedow, 46 éves nő. Májusban TSH szuprimált

    Tisztelt Doktornő!
    Tavaly júniusban diagnosztizált Basedow, 46 éves nő. Májusban TSH szuprimált

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Kinga!
    Írja le a kérdését mégegyszer mert csak töredéke jutott át!Üdv.: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Kérdésemre kimerítő, és érthető választ kaptam. Munkájához sok erőt, és egészséget…

    Kedves Doktornő!

    Kérdésemre kimerítő, és érthető választ kaptam. Munkájához sok erőt, és egészséget kívánok. Közelgő névnapja alkalmából minden szép és jót kívánok. (Minden szándékom egy csokor virággal is meglepni, nem sokára pesten járok, és felkeresem)
    Üdvözlettel: Antal

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Köszönöm! Üdv.: Viktor Erika