A betegek kérdései (5052)

  • Tisztelt Dr. Nő!! Érdeklődnék mit jelent ha egyszerre alacsony a vérnyomásom-hányingerem van és viszketek??Válaszát…

    Tisztelt Dr. Nő!! Érdeklődnék mit jelent ha egyszerre alacsony a vérnyomásom-hányingerem van és viszketek??Válaszát előre is köszönöm!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Nem jelent semmit. Várjon egyik kicsit hogy melyik tünet marad tartósan meg? Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Jó ideje már nem valami jó az emésztésem, hashajtók nélkül nem tudok wc-re sem…

    Tisztelt Doktornő!

    Jó ideje már nem valami jó az emésztésem, hashajtók nélkül nem tudok wc-re sem menni, e mellett egyfolytában puffadok, valamint sokszor fordul elő, hogy jobb oldalt, alul szúró fájdalom nyilal a hasamba. Jártam már nőgyógyásznál,mert gondoltam ezzel kapcsolhatom össze a fájdalmat, de Ő azt mondta, hogy belgyógyászt keressek fel. Ön szerint milyen vizsgálatra lenne nálam szükség? És mi okozhatja a panaszaimat.

    Válaszát előre is köszönöm: Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Vera!
    Csak vizsgálat után lehet megmondani hogy milyen további vizsgálatok szükségesek. De tájékozódásképpen egy labor és hasi UH lenne szükséges kezdetben. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • De kalicilin virus már nincsen, és reggel semmi bajom nem volt, megy a hasam mint a ferrari, és fáj is…

    De kalicilin virus már nincsen, és reggel semmi bajom nem volt, megy a hasam mint a ferrari, és fáj is a hasam, de a balatonon voltam és ott ehetettem valami romlott dolgot?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Igen, valószínűleg ez történt. Vegyen be aktív szenet vagy Imodiumot és igyon minél több folyadékot. Üdv.: Viktor Erika

  • üdv! a napszurás álltal mehet az ember hasa, vagy csak hányás?

    üdv!

    a napszurás álltal mehet az ember hasa, vagy csak hányás?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Inkább a hányás és fejfájás, valamint a láz jellemzi. Valószínűbb hogy vírusos fertőzés okozza! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Napok óta görcsös fájdalom van a bal bordaívem alatt, deréktájon, ami evések után…

    Kedves Doktornő!

    Napok óta görcsös fájdalom van a bal bordaívem alatt, deréktájon, ami evések után erőteljesebb. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek mi lehet az oka? Epe? Vese?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel: Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Kati!
    A gyomra fájhat, ha evésre fokozódik, de okozhatja vese, vagy gerincprobléma is! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszolt a #3582 levelemre..(vashiány-helicobakter)! Nőgyógyásznál…

    Kedves Doktornő!

    Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszolt a #3582 levelemre..(vashiány-helicobakter)!
    Nőgyógyásznál voltam, ott semmi eltérén nincs.
    Gyomortükrözésnél gyomorgyulladás van, a nyálkahártya kis gócokban destruálodott! Idült, aktiv helicabakter gyulladás!
    És ezek a felmaródások nem jönnek helyre? mért okoz vashiányt?
    Köszönöm válaszát!
    További szép hétvégét!
    Üdv: Alexandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Alexandra!
    Szép lassan helyre kell hogy jöjjön. A felmaródásokból szép lassan veszti a vért, ezért kell a vas pótlása. Üdvözlettel : Viktor Erika

  • doktrnö olyan problémá lenne hogy kb.másfél honapja nem rendszeresen de hasi görcseim vannak,föleg a…

    doktrnö olyan problémá lenne hogy kb.másfél honapja nem rendszeresen de hasi görcseim vannak,föleg a bal oldalon. Hasmenésem is volt de miután nem ittam redszeresen tejet elmultak a görcsök. Most viszont baloldalt a derekam fáj. mi lehet az oka? Lehet vmi komoly?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Vékonybél gyulladása lehet. Tejet ne igyon továbbra sem és használjon 3-4 hétig Normaflorét!
    Ha azonban ismétlődik a hasmenés és a hasi görcsök, akkor a sigmabél gyulladása sem kizárt és coloscopiát kell végezni! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni,hogy szoptatós anyukaként fogfájásra vehetek be Paracetamolt…

    Tisztelt Doktornő!
    Azt szeretném megkérdezni,hogy szoptatós anyukaként fogfájásra vehetek be Paracetamolt fájdalomcsillapítónak?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Molnárné Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Mónika!
    Ha szoptat, paracetamolt ne szedjen. Inkább Algopyrint. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Krónikus fáradtság és eltérések a laboreredményben férfinál

    Tisztelt Doktornő!

    A közelmúltban elég részletes laborvizsgálatokat végeztek nálam, találtak is jó néhány eltérést. Az lenne a kérdésem, hogy ezen eltérések milyen további vizsgálatokat tehetnek szükségessé és milyen betegségek állhatnak az eltérések mögött. 22 éves férfi vagyok, különösebb… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Endokrin szakvizsgálatra van szüksége. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • kedves dr nö, mar egy ideje kimutattak vervetelbol h kisse vashianyos vagyok,sajnos mert felmarodasos…

    kedves dr nö,


    mar egy ideje kimutattak vervetelbol h kisse vashianyos vagyok,sajnos mert felmarodasos a gyomrom,nem akar helyre jonni,hol jobb hol nem,gondolom ezert A vashiany.

    szedtem egy ideig de igazabol en azt sem erzem h vashianyos lennek.baj ha vki nem potolja ?..hiszen nem vagyok faradtabb stb,...vagy milyen kovetkezmenyei lehetnek?


    koszonom


    csilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Csilla!
    Ha nem szedi a vaskészítményt, a vérszegénysége fokozódni fog és akkor már tünetei is lesznek! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Vashiány miatt krónikus gyulladás

    Kedves Doktornő!

    Nagyon köszönöm, hogy ilyen hamar válaszolt levelemre.
    Én voltam a #3573 kérdező!
    Akkor nem értem az egészet, gasztroenterológusház járok aki kikezelte a helicobakteremet, de a gyulladás még tart, emitt savhiányom van.
    Ő azt mondta, hogy e miatt lett… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Alexandra!
    Vashiányt csak a gyomor komolyabb felmaródásai, erosiók okozhatnak. Egyébként nőgyógyászati ok / myoma vagy elhúzódó vérzés/ és a vasfelszívódás zavara jön még Önnél szóba! Üdvözlettel:… Még több

  • Kedves Doktornő! Az e-mail címére írtam levelet. Tudom, nagyon szemtelen vagyok, de reménykedem, megint…

    Kedves Doktornő!

    Az e-mail címére írtam levelet. Tudom, nagyon szemtelen vagyok, de reménykedem, megint kiokosít és megmutatja a helyes utat nekem.

    Nagyon köszönök mindent kedves Dokortornő! Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Rendben, nézem az e-mailt! Üdv.: Viktor Erika

  • A heves szívdobogás, gyengeségérzés, halálfélelem milyen betegségre utal?

    Kedves Doktornő!

    Kérem segítségét ismételten. (Elnézést, hogy kicsit hosszan írom le, de hogy pontosan lássa a helyzetemet szerintem elengedhetetlen.)
    Kb. két hete jelentkeztek az alábbi tüneteim: először gyengeségérzés, majd nagyon heves szívdobogás egész éjszaka. Utána 3 napig… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Csilla!
    Psychés szorongás okozza panaszait, ezért használt a Frontin.
    Ha a panaszok ismételten jelentkeznek vagy nem múlnak, neurológiai és psychitriai vizsgálat szükséges. Üdvözlettel:… Még több

  • Vas szedése, koleszterin csökkentése a vérvizsgálat alapján

    Tisztelt Dr. Viktor Erika!

    A múlt heti vérvizsgálat eredményeinek értelmezésében szeretném a segítségét kérni! Kb egy évvel ezelőtt vasat kellett szednem, mert mind a vas (2,7 umol/l), mint a hemoglobin értékem nagyon alacsony volt. 27 éves vagyok, tudomásom szerint nem szenvedek semmilyen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Renáta!
    A mostani vérképe rendben van, de ha már volt vashiánya, nem ajánlom a véradást.
    A koleszterin emelkedett értéke miatt családorvosával konzultáljon, valószínűleg gyógyszeres… Még több

  • Kedves Doktornő! Már leveleztem Önnel.Refluxom van és felmarodott a torkom ami miatt reggelenként rózsaszín…

    Kedves Doktornő!
    Már leveleztem Önnel.Refluxom van és felmarodott a torkom ami miatt reggelenként rózsaszín volt a nyálam és rendszeresen fájt a torkom.
    Befejeztem a 7 napos Klacid Amoxicillin szedését.
    Rózsaszín nyál már megszünt,de torkom még fájdogál egy kicsit.
    Az lenne a kérdésem hogy ez mikor fog elmúlni?
    Az Omeprazolt még szedem.
    Köszönöm a választ. Hajni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Hajni!
    Az Omeprazolt még legalább 6 hétig szedje, de utána is ajánlom. A tünetei fokozatosan fognak megszűnni. Üdvözlettel: Viktor Erika

  • A nõ tartós torokfájdalma mikor fog elmúlni?

    Tisztelt Doktor NŐ!
    Rettenetesen fáj a torkom,nehezen nyelek,kiderült hogy tele van aftákkal a mandulám,a szám.Nem tudom hogy lehet ez,ügyelek a szájápolásra,rettenetesen szenvedek már egy hete...Kaptam fájdalomcsillapítót ,ecsetelőt,antibiotikumot,de semmi változás..Ma visszamentem a HO-hoz azt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Felnőtteknél tovább tart a gyógyulás, legyen türelemmel ! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt doktornő! 34 éves nő vagyok. Pajzsmirigy túlműködéssel kezelnek 2 hete.Az orvosom azt mondta…

    Tisztelt doktornő!
    34 éves nő vagyok. Pajzsmirigy túlműködéssel kezelnek 2 hete.Az orvosom azt mondta 2 hét után érezhetem leghamarabb a metothyrin jótékony hatását ,a tüneteim csökkenését.Addig Frontint és Concort szedjek ,igaz nagyon alacsony dózisban ,mert a nagyobb adagtól kész voltam.(3x0.5 Frontin és 2x negyed Concor.) A doktor úr ugyan ennél többet írt elő ,de kitapasztaltam,hogy csak igy jó.Azt mondta ha elkezd működni bennem a metothyrin lassan elhagyhatom a többi gyógyszert.Ezt sajnos nem beszéltük meg ,hogy hogyan és mikortól?Én szeretném ezt minél hamarabb mert nem akarok rászokni a nyugtatóra.Fokozatosan kell ezeket elhagyni, vagy csak egyszerűen nem veszem be egyik nap?Most a tüneteim valamelyest csillapodtak és néha egész nap jól érzem magam ,aztán másnap jön a másik véglet: szorongok egész nap és másra sem tudok gondolni csak arra,hogy ver a szivem ,lészomjam van a rossz légzéstől..stb.Tegnap nem vettem be a déli és esti adagokat ,de reggel már éreztem ,hogy fel vagyok pörögve és ma be kellet venni rendesen ,de még így is rosszul éreztem magam mentálisan egész nap.Ez azért volt mert tegnap kihagytam a gyógyszereket mert jól voltam?Már úgy érzem a tüneteim a betegségtől való szorongástól vannak ,félek előre hogy rosszul ne legyek p.l bevásárlásor,ha nagynehezen elterelődik a figyelmem elmúlnak a tünetek is.Ez akkor is így van ha beveszem a gyógyszert ,akkor is tudok pánik közeli állapotba jutni,csak akkor könnyebb kilépnem az ördögi öngerjesztő körből.Meddig javasolt ezeket a kiegészítő szereket szedni pajzsmirigy túlműködésnél?lehet hosszabb ideig is?Türelmetlen vagyok és túl hamar akarom elhagyni őket?Válaszát előre is köszönöm.Egy aggódó nő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Lásd előző válaszomat! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Tisztelt Doktor Nö. 26 éves vagyok van 7 éves fiam 8 honapja kezelnek pajzsmitigy tultengésel a leleteim…

    Tisztelt Doktor Nö. 26 éves vagyok van 7 éves fiam 8 honapja kezelnek pajzsmitigy tultengésel a leleteim nagyon jok már csak negyed metotorint szedek picit jobban is érzem magam de még sincs valami rendbe ha sok ember van a közelembe ugy érzrm elájülok nem kapok levegöt .Az orvos azt mondta nem kell félnem és nyár végére abba hagyhatom a gyogyszert is ,de mikor a gyogyszert váltotam ki a gyogyszertárba azt mondta a nö aki adta a gyogyszert hogy ebböl a betegségböl nem lehet meggyogyulni? régen a betegség kezdetén nagyon roszul voltam sokszor mindig ugy éreztem nem kapok levegöt és a gombocot a torkomban .De szerintem ezek nem is fognak elmulni mert az utolso vizsgálatomon az orvos azt mondta gyogyult vagyok csak a nyelö csövemen van a pajzsmirigy elhejeszkedve,valami ilyesmi ,és azért érzrm ugy hogy nem kapok levegöt .szeretnék babát a páromtol de sajnos aztmondák legalább 2 év .azt szeretném tudni ezek a roszulétek mikor szünek meg .A meleget nem birom egyáltalán napon nem szeretek lenni és ha sokan vannak a metron azt várom mikor szálhatok le . Maga szerint hogy kezeljem ezeket a dolgokat mert nyugtatokat semmi képen nem akarok szedni .Elöre is köszönöm a válaszát Tiszteletem

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Pánik betegsége van a leírt tünetek alapján, el kell mennie psychiáterhez! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Kedves Doktornő! Szeretnék tanácsot kérni. Egyik napról a másikra érzékennyé vált a hónaljam, és ma…

    Kedves Doktornő!

    Szeretnék tanácsot kérni. Egyik napról a másikra érzékennyé vált a hónaljam, és ma már úgy ébredtem, hogy nyomájsa kifejezetten érzékeny és láthatóan meg van nagyobbodva az a terület. A hónoljamról van szó, tehát gondolom, hogy a nyirokmirigy dagadhatott fel. Tudom, hogy ezt így elég nehéz lehet diagnosztizálni, de szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint ez mi lehet?

    Előre is köszönöm:
    Papcsák Gergely

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Gergely!
    Inkább szőrtüsző gyulladás vagy hygroma lehet! Üdvözlettel: Viktor Erika

  • Fóbia és pánikbetegség miatt altatásban végzett CT?

    Kedves Doktornő!

    Legyenkedves segítségemre lenni, pánikbeteg és fóbiás vagyok. Sajnos tüdő CT vizsgálatot kellene végezni rajtam, de már a gondolatától is teljesen ki vagyok még gondolkodni sem tudok, amugy is teljesen tönkrementek az idegeim, mert már négy éve munkanélküli vagyok.Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Viktor Erika

    Kedves Kati!
    Nem tudom lehet-e kérni altatásban. Pánikbetegség és fóbia esetén indokolt kérni, érdeklődjön családorvosánál! Üdvözlettel: Viktor Erika