A betegek kérdései (7032)

  • Stimuloton és Kventiax egyidejû szedésének ártalma idõskorban

    Kedves Doktornő!

    Édesanyám (82 éves elmúlt) gyógyszereivel kapcsolatban kérem a tanácsát.
    Neurológus szakorvos javaslatára kb. 5 éve szedd hangulatjavítóként napi 1 db Stimuloton 50 mg tablettát. Ez a gyógyszer segített a problémán. Bő egy éve további problémái támadtak (a család… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Leveléből számomra nem világos hogy az antidepresszáns és az antipszichotikum vagy mindkettő és a gyulladáscsökkentő esetleg antibiotikum közötti kölcsönhatások érdeklik.… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni az véleményét az alkoholfüggőségről és annak kezeléséről. Ön…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném kikérni az véleményét az alkoholfüggőségről és annak kezeléséről. Ön szerint gyógyítható-e az alkoholizmus és ha igen, akkor milyen módszert javasolna? Egy jóbarátomról van szó, akinek ráadásul mindkét szülője alkoholista volt.

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Tapasztalataim szerint: kinél hogy. Ha a páciens nagyon motivált mindent megtesz a gyógyulásáért és az orvosa is mindent megtesz akkor jelentős százalékban kialakulhat egy jó egyensúlyi állapot. A negatív családi minta nem egy jó körülmény. Addiktológiai szakrendelésen kellene jelentkezni.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! 3 évvel ezelőtt egy autóbaleset után pánikbetegséget diagnosztizáltak nálam. 0,25mg-os…

    Tisztelt Doktornő!
    3 évvel ezelőtt egy autóbaleset után pánikbetegséget diagnosztizáltak nálam. 0,25mg-os frontint szedtem napi 3x, illetve citalopram ratiopharm 20mg-os tablettából este 1 szemet. A frontint 2 hét után abbahagytam, maradt a citalopram. Ezt még 2 évig szedtem, majd a pszichiáter tanácsára abbahagytam tavaly ősszel. Sajnos 2 hónapja átestem egy gerinc műtéten, emiatt egy hónapig szinte mozgásképtelen voltam. 3 hete ismét szorongásos tüneteim vannak, ezt általában reggelente érzem a legerősebben. Mivel elég sokat aggódom az állapotom miatt, így sajnos egyre rosszabbul érzem magam. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint érdemes lenne újra elkezdeni a gyógyszer szedését?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel:Zsuzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    A rosszabbodás, a tünetek miatt érdemes lenne újra felkeresni a pszichiáterét.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Férjem 85 éves, és karácsonykor sulyos szivinfarktuson esett át. Még aznap éjjel agyembóliát is kapott.…

    Férjem 85 éves, és karácsonykor sulyos szivinfarktuson esett át. Még aznap éjjel agyembóliát is kapott. Most már nagyszerüen helyrejött, de eltünt az életkdve. Minden reggel nagyon-nagyon döcögősen indul, teljesen kimerülök, mire a vidámkodásommal elinditom a napot. Estére már minden rendben vele, csak én érzem ugy, hogy kicsavartak.
    Ön szerint csináljam ezt minden reggel, vagy hagyjam feküdni, és nem reggelizni, nem felöltözni. Lehet, hogy magától is megcsinálja ezeket az alapvető dolgokat, ha látja, hogy nem számithat rám ebben? Vagy ez kegyetlenség lenne? Még nem mertem megpróbálni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Egy próbát megér. Ha az Ön erőfeszítése nélkül passzív marad a férje, ezt a problémát akár vele is megoszthatja...
    A következő lépés hogy orvossal is lehetne beszélni konkrétan, ez lehet depressziós tünet is.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktor Nő! Egy éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget. Ez leginkább akkor jón elő, ha egyedül…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Egy éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget. Ez leginkább akkor jón elő, ha egyedül vagyok.
    Jelenleg coaxilt szedek 12,5 mg-ost reggel, délben felet és este egészet, illetve rivotrilt 0,5-öst reggel és este egészet, délben felet. Érdeklődnék, hogy ez nagy mennyiségnek felel-e meg? A rivotriltól nem gyengébb e frontin vagy a xanax? Kisbabát szeretnénk. Helyettesíthetők-e ezek a szerek gyógynövényes készítményekkel?
    Köszönöm megtisztelő válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Coaxil mellé ha nem nagyon szükséges, minek szed Rivotrilt? Persze ismerni kellene magát és a történetét. ...
    Érdemes lenne jól meggyógyulni, nemcsak gyógyszerrel és akkor vállalni babát. Ehhez is mint ahogy az előző kérdések megválaszolásához a kezelője tud a legtöbbet segíteni.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Depresszióra szedett Sertaline elhagyása elvonási tüneteket okozhat?

    Tisztelt Doktornő!

    2012. szeptemberétől szülés utáni depresszióval kezeltek.(3hó-val szülés után) Amely nem is igazán a hangulati zavarban nyilvánult meg hanem kényszer gondolatokban a baba bántalmazására. A baba tervezett volt és nagyon szeretem, jó családi körülmények között élünk.Ezért… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    A gyógyszer biztos kiürült, de hogy várható-e rossz érzés, tünet a gyógyszer abbahagyása után arra még korai válaszolni. Az is jó kérdés, hogy várható-e a betegség visszatérése.… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Mióta Velaxint szedek, rengeteget álmodom, sokkal életszerűbbek, szinte egy második…

    Tisztelt Doktornő!

    Mióta Velaxint szedek, rengeteget álmodom, sokkal életszerűbbek, szinte egy második életem van. Néha össze is keverem, hogy ezt csak álmodtam vagy tényleg megtörtént (ilyen gyógyszer szedése előtt is volt természetesen, nem kuriózum, csak most többször) Sokszor álmodom olyan szituációktól amik a hibáim az életben, vagy nem szeretem őket, vagy készülök rá stb. Lehet hülyeségnek hangzik ezért Önt mint pszichiáter kérdezem hogy ennek lehetnek jótékony hatásai hogy ezeket a szituációkat szinte megélem? Másokkal ezzel mi a tapasztalata? Köszönöm előre is válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Véleményem szerint csak az álmoknak se különösebben jó se rossz hatása nem várható, a velük való lelki munkának igen.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! 3 gyerekes lestresszelt anyuka vagyok. 2 éve mondhatni rendszeresen februárban…

    Tisztelt Doktornő!

    3 gyerekes lestresszelt anyuka vagyok. 2 éve mondhatni rendszeresen februárban minden előzetes jel nélkül elájulok.Az ájulás előtt erős hasi görcs és kábaságot, szédülést tapasztalok.Pár percig vagyok eszméletlen. Mindkét esetben korházban kerültem és agyi Ct-től elkezdve végig csináltam minden vizsgálatot de minden eredményem negatív lett.Az idén annyit sikerült megtudnom hogy esetleg keringési problémáim lehetnek.Az orvosom testmozgást javasolt.És Vas tablettát szedtem egy ideig de erős rosszullét vett erőt rajtam és azóta nem szedem az orvos vas túltengésre gondolt. 1 hete pedig nagyon erős fejfájásom van de közvetlen orgazmus előtt.A fejem jobb oldalán tapasztalom ezt a fájdalmat de annyira erős hogy szinte gondolkodni sem tudok.Abban kérném segítségét hogy ezzel a problámámmal hová fordulhatnék? Segítségét előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Az ismétlődő és szervileg kivizsgált helyzetek miatt elsősorban pszichiáterhez, a fejfájás miatt aktuálisan nem lenne baj ha neurológus is látná, bár a fejfájások nagy része is általában feszültség eredetű.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! A problémám az, hogy a párkapcsolatomon kívül semmi sikerélményem nincs az életben,…

    Kedves Doktornő!

    A problémám az, hogy a párkapcsolatomon kívül semmi sikerélményem nincs az életben, és folyamatos próbálkozások után sem jutok semerre, pedig sosem adtam fel, mindig igyekeztem pozitív lenni minden téren és kihozni magamból a maximumot. Már sokadszorra belefáradtam mindenbe, a reménykedésekbe, mert csak a pofonokat kaptam és nem változtak a dolgok sem barátságok terén, sem lelki téren. Általános iskolás koromtól kezdve szorongtam, féltem az élettől (édesanyám is szorongó típus, apám alkoholista, de már nem velünk él) és nem tudtam úgy igazán beilleszkedni sehova, ami manapság is nehéz. 26 éves lány vagyok és szakmám nincs, mert amikor tanulhattam volna, rendszeresen ki voltam borulva apám miatt, képtelen voltam rá. Nem is érdekel semmi olyan, amit ki is tanulnék:(. Barátaim elhanyagolnak, úgy igazi barátnőim nincsenek, de ha lennének sem tudnék már igazán bízni. Január óta munkát sem találok és nagyon el vagyok keseredve, nem látok kiutat és nincs már életerőm semmihez. Úgy érzem, hogy ezeket már nem bírom feldolgozni. Ön szerint mit kellene tennem?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Nem ismerem magát, de amit leírt annak a fele is elég hogy személyesen is pszichiáterhez forduljon. Kérjen és fogadjon el segítséget, ezen az állapoton lehet változtatni.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Üdvözlöm Dr.nő. Öt éve szedem már lassan a rivotrilt és nem tudok róla leállni.Próbáltam,de nem megy.Az…

    Üdvözlöm Dr.nő. Öt éve szedem már lassan a rivotrilt és nem tudok róla leállni.Próbáltam,de nem megy.Az lenne a kérdésem,hogy ön szerint hogyan lehetne és,hogy mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből,mert próbáltam abbahagyni és elég sok mellékhatás jelentkezett.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ami jelentkezett az nem mellékhatás hanem elvonási tünet. Fontos lenne pszichiátert vagy addiktológust felkeresnie személyesen aki segíteni tud Önnek.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Olyan panasszal fordulok Önhöz, hogy kb fél éve szorongásaim illetve félelmeim…

    Tisztelt Doktornő!

    Olyan panasszal fordulok Önhöz, hogy kb fél éve szorongásaim illetve félelmeim vannak. tavaly novemberben megszunt a munkám, azóta nincs...csak a szüleim vannak és a párom mellettem.a párom mondjuk nem törödik a problémáimmal, mert azt mondja neked mindig valami bajod van...nem képes átérezni.... a szüleim inkább... december óta félelmeim vannak.volt anno hogy féltem felülni a buszra ..inkább sétáltam 2 km-t...nem is szédültem inkább idegesség jött rám..nehéz ezt leírni.de tudtam egyedül kell lennem...nem szállhatok fel buszra mert végem... így kezdődött... késöbbiekben ha bármi járművön utaztam halálfélelmem volt... sokszor mikor megállt a busz remegett a lábam vagy hirtelen elkellett kapnom a tekintetem, hogy jobban legyek..mikor piros lámpa volt bepánikoltam...ez autózásnál is előfordult...hirtelen stressz érzés...és egymás után sokszor...az elmúlt időben sok alkoholt fogyasztottam, hogy csokkentsem az engem ért fájdalmakat, és segített...legalább akkor nem voltam annyira stressz állapotban. nem akarok rászokni...de van hogy ez segít... Kedves dr nő mitől lehet az hogy volt mikor kényszere érésem volt megmozditani valamelyik végtagom..pl kezem..? Rámjöttek pánik szerű rohamok... ha pl elmegyek vásárolni ott is a fény zavar és arra gondolok ha nem csak nézelődöm inkább gyorsan bevásárlok nem esek össze... ?! nem is értem olyan furcsa... zaklatott és ideges vagyok ilyenkor...mostanában elalvás elött rámtörnek hirtelen idegesség érzések,többször, rángások ami miatt képtelen vagyok elaludni.. van egy este 10 szer előfordul...általában 5 h alvás után felkelek...reggel meg alszom 11h ig...kipihenten... hacsak nem utána jönnek ezek a rángásos problémák...mitől lehet doktornő? kihez forduljak? megtudom önnállóan oldani? segitsen kérem!!!!! köszönettel Márti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Érdekes hogy neurológus jeligével és pszichiáternek ír...
    Amiket leír azok komoly szorongásos betegség tünetei, tetézve kezdődő alkoholproblémával. Fontos lenne személyesen is felkeresnie pszichiátert. Nem tartom valószínűnek hogy egyedül meg tud vele birkózni. A kolléga a rángások ügyében is tud segíteni vagy javaslatot adni.
    Ne várjon sokáig!

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornö! 39 éves,3gyermekes édesanya vagyok,elsö házasságomból,2 lányom született,és a második…

    Tisztelt Doktornö! 39 éves,3gyermekes édesanya vagyok,elsö házasságomból,2 lányom született,és a második házasságomban amiben most boldog vagyok,van egy 5.éves fiam.Sok betegségem,mütéteim voltak,és sok nemvárt gondok jöttek amit lelkileg nem tudtam már kezelni,ezért az orvosom felírta a Xanax.0.5.amit két éve szedek.és jól voltam,nem volt gondom.napi 3x2 szedtem.nögy.betegségemböl kifolyólag terhességet kizárták orvosaim.de terhes lettem,most 21 hetes terhes vagyok,és a gyógyszerszedést még mindíg nem tudtam letenni..már napi 3,5 tudtam csökkenteni,de erős elvonási tünetektöl szenvedek,de igyekszem..sokszor rám tör a félelem,mi lesz ha nem tudom letenni? És ha megszülök is szednem kell..újra víssza eshetek megint.hogyan tudnám elhagyni,esetleg más gyógyszert lehetne e szedni a xanax helyett? Vagy irja le nekem hogyan csináljam a leszokási adagokat.mert össze vissza próbálkozok,szörnyü érzéseket átélve,...nagyon féltem a babámat,és ez is szorongásban tart.mit tegyek,elvagyok keseredve,nem tudom élvezni,ezt az áldott állapotot,és ezért önértékelési gondjaim is lettek.köszönöm előre válaszát..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Elég nehezet kérdez és nehéz segíteni . Olyan szorongásos problémája van jelentős adag szorongáscsökkentővel kezelve amit gyorsan nem várandós állapotban sem könnyű kezelni, természetesen szakember segítségével. Remélem nem gondolta komolyan hogy egy útmutatót adok majd most levélben, ismeretlenül, vizsgálat nélkül és ennek alapján gyorsan elhagyja a gyógyszert. A felmerülő kérdései mind jogosak, fontos lenne saját maga és a gyermeke miatt is pszichiátert felkeresnie.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Dr. Bezzegh Éva! A segítségét szeretném kérni, mivel úgy érzem két lélek lakozik bennem. Az…

    Tisztelt Dr. Bezzegh Éva!
    A segítségét szeretném kérni, mivel úgy érzem két lélek lakozik
    bennem. Az egyik nyugis, kedves, tiszta lélek, boldog szeretne lenni,
    de a másik agresszív, depressziós, és gonosz, szeret bántani másokat
    és másokat hibáztatni a saját hibáiért, sokszor gondol a halálra és a
    bosszúra. Mostanra már nem bírom elviselni az utóbbit. Hirtelen tör
    ki, ki tombolja magát, és mintha semmi sem történt volna visszatér a
    csendesebbik énem.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Szívesen segítenék, de úgy gondolom, a levelezés ehhez nem lesz elegendő. Érdemes lenne egy pszichiáterrel személyesen is felvenni a kapcsolatot.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • kedves doktor úr! szorongásos tünetekre szedek napi 2x 0.5 rivotrilt 1 éve de még hatásos a szorongásoldásban…

    kedves doktor úr! szorongásos tünetekre szedek napi 2x 0.5 rivotrilt 1 éve de még hatásos a szorongásoldásban a szorongásos tüneteimre. mindenki azt mondja hogy hozzászokik a szervezet ennek ellenére nálam hatásos enny idő elteltével is. ez mitől van? de kéremszépen ŐSZINTÉN :()
    üdvözlettel: Laura

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ha külön nem kéri, akkor is őszintén szoktam válaszolni, de mivel Önt nem ismerem, csak általánosságban tehetem meg.
    Lehet hatásos a gyógyszer, de ez függ a betegség súlyosságától, egyéni reakcióktól, egyéb körülményektől, az időtől amióta szedi. Ha valami miatt hirtelen el kellene hagynia, akkor derülne ki, mennyire függ tőle.
    "Testreszabott "választ viszont csak személyes vizsgálat után tudnék adni.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Köszönöm a választ!! Sajnos a javaslatain már átestem a tíz év alatt! sajnos zsákutcába…

    Kedves Doktornő! Köszönöm a választ!! Sajnos a javaslatain már átestem a tíz év alatt! sajnos zsákutcába vagyok és nincs hely megfordulni!!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Sajnálom ha nem tudtam újat mondani... Azért próbáljon meg kijönni a zsákutcából. Sokaknak sikerült...

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves doktornő !! Sajnos több mint tíz éve prosztata rákkal műtöttek és ekkor kezdődött a kálváriám…

    Kedves doktornő !! Sajnos több mint tíz éve prosztata rákkal műtöttek és ekkor kezdődött a kálváriám !! Nem volt elég a műtét utáni állapot⁄inkontinencia stb⁄ még egy ideg sérülés is összejött ,és azóta nem működik az egyik lábamba két izomkötegben az ideg és folyamatos idegi fájdalommal élek+nagyfokú front érzékenységem van !! A sérüléssel az idegsebészek nem tudnak mit kezdeni elküldtek pszihiáterhez!! Évente vagyok kórházba többször !!! Már négyszer volt öngyilkossági kísérletem ebből csak egy ismert!! Háromszor nem szedtem semmilyen gyógyszert ,⁄egyszer pedig túl sokat ⁄és a vérnyomásom 200 környékén járt! jelenleg nincs \\"kedvem \\" semmilyen gyógyszert szedni és orvoshoz menni elegem van mindenből és mindenkiből !!! Csak fekszem az ágyon mert akkor kevésbé fáj a lábam és a lelkem !! Március óta nem voltam orvoshoz!!!Három hónap miatt újra kell menni felülvizsgálatra hogy megkapjam aszt a kis apró pénzt!! Néha most sem jut még gyógyszerre sem mert vagy a csekkek vagy a gyógyszer!!Kilátástalan a helyzetem zsákutcába vagyok!! A fájdalmammal már voltam Embei doktornál is többször!!! Van e kiút? vagy marad a minusz két méter !!! A intézet 200 km nél messzebb van ahová járok ,jártam de már nincs pénzem utazásra mivel aszt az évi 6 lehetőséget is elvették !!! Tíz év után nehéz orvost váltanom!! Elfogyott az energiám !!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Megértem hogy nagyon elkeseredett, de jó hír hogy a rákot leküzdötte és hogy van lehetősége kezeltetni a megmaradt bajait. Lehet hogy érdemes lenne keresni egy közelebbi kezelőt és felkeresni egy pszichiátert is. Biztos hogy a sérült ideget nem tudják helyreállítani, de a lelki sérülésein segíthet egy terápia, akár gyógyszeres akár más fajta.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Sok éve már szorongásos pánikbeteg vagyok amire napi egy paroxatot szedek. A szorongásom…

    Kedves Doktornő! Sok éve már szorongásos pánikbeteg vagyok amire napi egy paroxatot szedek. A szorongásom leginkább a gyógyszerek beszedésétől és mellékhatásaitól vannak. Tavaly novemberben egy véletlen terhesség miatt abbahagytam a gyógyszer szedését. Sajnos elvetéltem de nem kezdtem el újra a paroxat szedését. Pár hete érzem hogy szép lassan visszatér a pánik és a szorongás az életembe. Mindig alacsony 100⁄60 volt a vérnyomásom. Két napja felszalad 170⁄100 ra és azóta is 130 és 170 között mozog. Ha beveszek 1-2 szem frontint ,normal értékre csökken. Elkezdtem újra szedni a paroxatot ami kb három hét alatt fog hatni. A kérdésem az lenne, lehetséges-e, hogy ha eléri a gyógyszer a hatásfokát, akkor visszaáll a vérnyomásom a normál tartományba? Köszönöm válaszát, üdvözlettel Nagy Beáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Lehetséges, de ebben a kérdésben nagyobb hozzáértéssel nyilatkozhat a kezelőorvosa aki ismeri magát.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Hogyan történik a fogyatékosság vizsgálata?

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy az értelmi fogyatékosság vizsgálata milyen módon történhet?
    Most igazságügyi orvosszakértőt kért fel a munkaügyi bíró, hogy megállapítást nyerjen az értelmi fogyatékosság mértékéről.
    El lehet-e dönteni, a vizsgálat során, hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Természetesen próbálkozhat online teszt kitöltésével, de komolyan értékelhető eredményre ne számítson. Szerintem az ilyen tesztek többnyire a szórakoztatást szolgálják. Még több

  • Kedves doktornő! A lóbalzsam halántékra kenve mennyi idő alatt enyhíti a fejfájást?

    Kedves doktornő! A lóbalzsam halántékra kenve mennyi idő alatt enyhíti a fejfájást?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Sajnos nem tudom, nem szoktam alkalmazni.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Pár hete talán Önnek írtam a családi konfliktusomról. Az lenne most a kérdésem, hogy…

    Kedves Doktornő!
    Pár hete talán Önnek írtam a családi konfliktusomról. Az lenne most a kérdésem, hogy egy elkapott gasztfointesztinális vírusos betegségnek a gyógyulási ideje lehet-e hosszabb a lelki problémák miatt? Két éve volt már ilyen, akkor 2,5 hónapig hánytam, 11 kg- ot fogytam, teljesen kikészültem. Akkor nem volt konfliktusom, de felmerült az orvosokban, hogy pusztán pszicjés okai vannak, habár utána a vizsgálatpk igaolták a gyulladást. Én végtelenül higgadt, nyugodz ember vagyok, lehet mégis lelki eredetű? Kérem, adjon tanácsot, mert ismét 2 hete hányok, gyenge vagyok, és a munkahelyemen, az egyetemen is helyt kell állnom, sőt a vőlegénymetis támogatnom kell a csládja miatt!
    Nagyon köszönöm!
    Tisztelettel
    Egy korábbi kérdező

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    A látszatra "végtelenül nyugodt, higgadt" embereknél is előfordulhatnak lelki eredetű testi tünetek, ilyen formában is ahogy írja. gyakran lehet a szervi és a lelki betegség kombinációban. Talán érdemes lenne szakemberhez fordulni.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva