A betegek kérdései (7017)

  • Kedves doktornő !! Sajnos több mint tíz éve prosztata rákkal műtöttek és ekkor kezdődött a kálváriám…

    Kedves doktornő !! Sajnos több mint tíz éve prosztata rákkal műtöttek és ekkor kezdődött a kálváriám !! Nem volt elég a műtét utáni állapot⁄inkontinencia stb⁄ még egy ideg sérülés is összejött ,és azóta nem működik az egyik lábamba két izomkötegben az ideg és folyamatos idegi fájdalommal élek+nagyfokú front érzékenységem van !! A sérüléssel az idegsebészek nem tudnak mit kezdeni elküldtek pszihiáterhez!! Évente vagyok kórházba többször !!! Már négyszer volt öngyilkossági kísérletem ebből csak egy ismert!! Háromszor nem szedtem semmilyen gyógyszert ,⁄egyszer pedig túl sokat ⁄és a vérnyomásom 200 környékén járt! jelenleg nincs \\"kedvem \\" semmilyen gyógyszert szedni és orvoshoz menni elegem van mindenből és mindenkiből !!! Csak fekszem az ágyon mert akkor kevésbé fáj a lábam és a lelkem !! Március óta nem voltam orvoshoz!!!Három hónap miatt újra kell menni felülvizsgálatra hogy megkapjam aszt a kis apró pénzt!! Néha most sem jut még gyógyszerre sem mert vagy a csekkek vagy a gyógyszer!!Kilátástalan a helyzetem zsákutcába vagyok!! A fájdalmammal már voltam Embei doktornál is többször!!! Van e kiút? vagy marad a minusz két méter !!! A intézet 200 km nél messzebb van ahová járok ,jártam de már nincs pénzem utazásra mivel aszt az évi 6 lehetőséget is elvették !!! Tíz év után nehéz orvost váltanom!! Elfogyott az energiám !!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Megértem hogy nagyon elkeseredett, de jó hír hogy a rákot leküzdötte és hogy van lehetősége kezeltetni a megmaradt bajait. Lehet hogy érdemes lenne keresni egy közelebbi kezelőt és felkeresni egy pszichiátert is. Biztos hogy a sérült ideget nem tudják helyreállítani, de a lelki sérülésein segíthet egy terápia, akár gyógyszeres akár más fajta.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Sok éve már szorongásos pánikbeteg vagyok amire napi egy paroxatot szedek. A szorongásom…

    Kedves Doktornő! Sok éve már szorongásos pánikbeteg vagyok amire napi egy paroxatot szedek. A szorongásom leginkább a gyógyszerek beszedésétől és mellékhatásaitól vannak. Tavaly novemberben egy véletlen terhesség miatt abbahagytam a gyógyszer szedését. Sajnos elvetéltem de nem kezdtem el újra a paroxat szedését. Pár hete érzem hogy szép lassan visszatér a pánik és a szorongás az életembe. Mindig alacsony 100⁄60 volt a vérnyomásom. Két napja felszalad 170⁄100 ra és azóta is 130 és 170 között mozog. Ha beveszek 1-2 szem frontint ,normal értékre csökken. Elkezdtem újra szedni a paroxatot ami kb három hét alatt fog hatni. A kérdésem az lenne, lehetséges-e, hogy ha eléri a gyógyszer a hatásfokát, akkor visszaáll a vérnyomásom a normál tartományba? Köszönöm válaszát, üdvözlettel Nagy Beáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Lehetséges, de ebben a kérdésben nagyobb hozzáértéssel nyilatkozhat a kezelőorvosa aki ismeri magát.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Hogyan történik a fogyatékosság vizsgálata?

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy az értelmi fogyatékosság vizsgálata milyen módon történhet?
    Most igazságügyi orvosszakértőt kért fel a munkaügyi bíró, hogy megállapítást nyerjen az értelmi fogyatékosság mértékéről.
    El lehet-e dönteni, a vizsgálat során, hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Természetesen próbálkozhat online teszt kitöltésével, de komolyan értékelhető eredményre ne számítson. Szerintem az ilyen tesztek többnyire a szórakoztatást szolgálják.Még több

  • Kedves doktornő! A lóbalzsam halántékra kenve mennyi idő alatt enyhíti a fejfájást?

    Kedves doktornő! A lóbalzsam halántékra kenve mennyi idő alatt enyhíti a fejfájást?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Sajnos nem tudom, nem szoktam alkalmazni.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Pár hete talán Önnek írtam a családi konfliktusomról. Az lenne most a kérdésem, hogy…

    Kedves Doktornő!
    Pár hete talán Önnek írtam a családi konfliktusomról. Az lenne most a kérdésem, hogy egy elkapott gasztfointesztinális vírusos betegségnek a gyógyulási ideje lehet-e hosszabb a lelki problémák miatt? Két éve volt már ilyen, akkor 2,5 hónapig hánytam, 11 kg- ot fogytam, teljesen kikészültem. Akkor nem volt konfliktusom, de felmerült az orvosokban, hogy pusztán pszicjés okai vannak, habár utána a vizsgálatpk igaolták a gyulladást. Én végtelenül higgadt, nyugodz ember vagyok, lehet mégis lelki eredetű? Kérem, adjon tanácsot, mert ismét 2 hete hányok, gyenge vagyok, és a munkahelyemen, az egyetemen is helyt kell állnom, sőt a vőlegénymetis támogatnom kell a csládja miatt!
    Nagyon köszönöm!
    Tisztelettel
    Egy korábbi kérdező

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    A látszatra "végtelenül nyugodt, higgadt" embereknél is előfordulhatnak lelki eredetű testi tünetek, ilyen formában is ahogy írja. gyakran lehet a szervi és a lelki betegség kombinációban. Talán érdemes lenne szakemberhez fordulni.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • A szalag mellett dolgozó emberektõl precíz munkát várnak

    Kedves Doktornő! Párom 7 éve dolgozik egy autó gyárban. Nem mindig ugyanazt a munkát végzi, szinte naponta mindenki más-más munkafázist csinál. A múlt héten az adott napi feladatánál egy hiba lépett fel, amit lehet szabad szemmel nem is lehetett látni,mert ha látja biztos nem engedi tovább a szalagon.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Amit leír az egy szorongásos reakció egy átélt stresszhelyzetre. Ahogy múlnak a napok, ez egyébként egészséges embernél lassan el szokott múlni. Ha mégsem múlik, akkor… Még több

  • Üdvözlöm Doktornö! Semmilyen pszichiátria problémám nen volt.Normálisan tudtam reagálni a problémákra.Most…

    Üdvözlöm Doktornö! Semmilyen pszichiátria problémám nen volt.Normálisan tudtam reagálni a problémákra.Most derült ki hogy vesekövem van..borzalmas görcsöm volt..hánytam.Rettegek a hányástól nem is szoktam..utoljára gyermek koromban.Azóra folyamatosan aggódom mennyire fogok görcsölni.Szorult a gyomrom a torkom.rossxul voltam majdnem minden nap.Az orvosom azt mondta.az idegessêg miatt van és írt fel nyugtatót. Másfél hete szedem.Azóta a szorulások elmúltak.De.néha pár percre rosszullét jön rám.Gondolha doktornö ha elmúlik a vesekövem ezek.a problémák is megszünnek? Ezelött sohasem volt ilyen és kivagyok vizsgálva semmi bajom nincs
    Mit gondol erröl? Elmúlik vagy hogyan segítsek magamon? Remélem jó helyre írtam.köszönöm elöre is
    Viszlát Dorina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Jó helyre írt, gyakran fordul elő, hogy egy szervi betegség annyira megviseli az embert, hogy ideges, feszült lesz. Átlagos esetben az alapbetegség javulásával a feszültség tünetei is enyhülnek. Reméljük, ez Önnél is így lesz.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm előző válaszát,elmondtam barátomnak,aki miatt kérdeztem Öntől a parkinson-kóros…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm előző válaszát,elmondtam barátomnak,aki miatt kérdeztem Öntől a parkinson-kóros ihat-e alkoholt?Most azt szeretném megkérdezni,ha nem probléma,hogy egyik barátom hozzám hasonlóan szed Madopar és Baclofen-pol nevű gyógyszereket,ő Parkinson-kór miatt,én meg már nem emlékszem,hogy pontosan mire kaptam,véleménye szerint én is kaphattam Parkinson-kór miatt és ha igen,akkor milyen fokon vagyok ezen kórban.

    Tisztelettel.:Gallits Gábor Csaba Buka.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Nem egészen értem, mi értelme van ennek a fordított menetnek amikor a használt gyógyszerekből akar visszakövetkeztetni a betegség nevére. Ha elfelejtette hogy mire kapta a gyógyszereket akkor legközelebb kérdezze meg a kezelőjétől, sajnos én ebben nem segíthetek.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Pánikbetegség és vérnyomás egyidejû kezelése gyógyszerekkel

    Tisztelt Doktornő!


    37 éves vagyok fej vagy fülzugásom van jó pár éve! Fél éve pánikbetegségre szedek reggel 0.5mg rivotril fél szemet este pedig egy szemet emellé c-vitamint500mg és neuroptimot! mivel ezalatt a fejzugásom átment fejfájásba, fejzsiborgásba ezért kaptam lucetám… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Beleveszem a kérdésözönbe amit ide önt, tényleg nagyon sok apró részletet említ ami gond és amit azok szoktak kérdezni akik nagyon bizonytalanok és nagyon ellátatlanok.… Még több

  • Kedves Éva! 32 éves nő vagyok és Cipralex gyógyszert szedek körülbelül fél éve. Korábban is szedtem…

    Kedves Éva!

    32 éves nő vagyok és Cipralex gyógyszert szedek körülbelül fél éve. Korábban is szedtem már egyszer, de akkor nagy nehezen sikerült leszoknom róla. Sajnos problémák miatt újra javasolták a szedését, amit mostanában próbáltam abbahagyni úgy , hogy egyik nap bevettem fél szemet, másnap nem, aztán napokig nem szedtem. Olyan koncentrációzavarom és fejfájásom volt, hogy újra szedem napi fél szemet. Júniusban megyek kontrollra, nagyon félek, hogy enélkül a gyógyszer nélkül nem tudok normálisan dolgozni, rendesen élni. nagyon megijedtem, amikor próbáltam abbahagyni, mert ijesztően fájt úgy érzem az agyam tőle, a hiányától.Dolgozni képtelen lennék így. Mit tegyek? Kérem adjon tanácsot!Több szakorvos véleményét is kikérem, remélem ez nem baj. Köszönöm szépen! Andi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Legjobban a kezelője tudna segíteni. Ha benne nem bízik és más véleményekre is kíváncsi, megértem, de nagyon halvány segítség ha interneten még néhány⁄ vélhetőleg egymástól különböző ⁄ véleményt begyűjt. Ha valóban más szakorvos véleményét szeretne, akkor érdemes lenne személyesen felkeresni valakit.
    Amiről ír, az valószínűleg nem gyógyszerfüggőség, hanem az lehet a helyzet, hogy a betegség, állapot, probléma nem oldódott meg, tehát nem kezelték teljes körűen, nem változtatott életmódot, életformát, nem vett igénybe más, nem gyógyszeres lehetőségeket. Ilyenkor sajnos a gyógyszer elhagyása után ugyanott vagyunk mint előtte...

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Jo napot kivanok Doktorno Van egy 17 eves fiam. Anti depresszansokat szed, stimulotont irtak neki. Utana…

    Jo napot kivanok Doktorno

    Van egy 17 eves fiam. Anti depresszansokat szed, stimulotont irtak neki.
    Utana Xanaxot es rivotrilt, majd kivettek a rivotrilt es vissza altunk a xanaxra es a stimulotonra. A problema az, hogy elkezdett remegni a keze. Vitaminokat kezdtem adni neki, C vitamint, omega 3, neuromultivitamint, lecitint, ging. bilobat, koral kalciumot, milgammat es csak remeg a keze.
    A kerdesem az, hogy adhatom ezeket a vitaminokat, vagy mit javasol a doktorno, mit adjak neki?
    Varom valaszat.
    Tisztelettel,
    Zita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Látatlanban sajnos nem tudok segíteni. Legjobban a fia kezelőorvosa tudna segíteni. Fontos lenne rájönni, hogy mi a kézremegés oka és annak megfelelően kezelni. A rengeteg vitamin és táplálékkiegészítő amit felsorolt, vélhetőleg nem árt, de hogy segít-e ezt nem tudhatom.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Segitsen! 4 hónapja meghalt életem szerelme. Képtelen vagyok feldolgozni. Nincs étvágyam,…

    Kedves Doktornő!
    Segitsen! 4 hónapja meghalt életem szerelme. Képtelen vagyok feldolgozni. Nincs étvágyam, folyton sirhatnék,ideges ,feszült vagyok. Van férjem, ő nem tudott erröl a kapcsolatról, vele 20 éves házasok vagyunk, de 4 éve nem élünk házaséletet. Nem miattam, ő nem akarja pedig csak 41 éves. Emiatt is kerestem máshol vigaszt, de ő most váratlanul örökre itthagyott. Nem tudom mit tegyek.
    Köszönöm Sára

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Fontos hogy meg tudja gyászolni a szerelmét, mégha titkos kapcsolat is volt, sőt annál inkább. Van akivel tud beszélgetni róla? Sokat beszélni, sírni, emlékezni. Ha ehhez nincs a közelében ember akivel ezt megoszthatná akkor keressen professzionális segítséget, tehát pszichológust, pszichiátert.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Elég összetett problémával fordulok Önhöz. A barátnőmmel már majdnem 5 éve együtt…

    Tisztelt Doktornő!

    Elég összetett problémával fordulok Önhöz. A barátnőmmel már majdnem 5 éve együtt vagyunk. Nagyon szeretem és igyekszem neki mindent megadni. Sajnos ő ezt egyszerűen nem veszi észre. A legtöbb konfliktus arról szól, hogy öszerinte nem tudom eléggé kifejezni a szeretetemet irányába. Tulajdonképpen azt várja el, hogy állandóan ölelgessem, puszilgassam, akár otthon vagyunk, akár sétálunk, akár vásárolunk. Én igyekszem romantikusnak lenni, és ilyen formán is kifejezni a szeretetemet, de neki sosem elég. Ráadásul a szeretet kifejezésének számtalan egyéb formája van, de azok neki szinte semmit nem jelentenek. Én úgy veszem észre, hogy önbizalomhiánya van és ebből fakad ez az erőteljes szeretethiány. Mostanra már belefáradtam a sok konfliktusba. Én szeretem őt, de nem tudom mit tegyek, hogy észrevegye. Többször is szakítani akart, de aztán mindig meggondolta magát. Én mindíg értetlenül álltam, és nem értettem, mit csinálok rosszul.
    Ön szerint be lehet bizonyítani egy ilyen önbizalomhiányos nőnek, hogy szeretem?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Érdemes lenne ezt, amit most leírt, nyugodt légkörben elmondani a barátnőjének. Ha ezt a problémát ketten nem tudják megbeszélni, mivel alaposan érinti a kapcsolatukat, fontos lenne közösen egy párterapeutához fordulni, aki a közös beszélgetések után segítene eldönteni hogy hol is van a probléma.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • A nőnél nem megfelelő a verbális kommunikáció, orvoshoz forduljon?

    Tisztelt doktornő!

    45 éves nő vagyok. Kitöltöttem online AQ tesztet, -32 pont feletti eredmény Asperger szindróma,- nekem 43 pont lett. Kitöltöttem ’ átfogó autista fenotipus teszt" minden eredményem pozitív lett, + egy skizoid tesztet is ajánlottak az eredményke alapján, ami szintén… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Megértem, hogy a levelében írtaknak megfelelően könnyebben megy az írásbeli kommunikáció .Lehet valami az online tesztekben is, de én csak annak alapján mint ahogy a levele… Még több

  • Súlyos személyiségzavar tünete kezelhetõ pszichoterápiával?

    kedves Bezzegh Éva

    lenne pár kérdésem a súlyos személyiségzavar pontosabban szkizotípiás rendellenességgel kapcsolatosan abban az esetben ha valakiben ez nagyon erősen él sok sok éve.

    - milyen módon és mennyi idő alatt gyógyítható áltagban?

    - teljesen meglehet… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Megértem hogy szenved az állapota, betegsége tüneteitől. Sajnos a medicinában előfordulnak olyan állapotok, betegségek amik nem vagy csak nagyon kevéssé gyógyíthatók, változtathatók.… Még több

  • Állásinterjú miatti szorongás és túlérzékenység el fog múlni?

    Kedves Doktornő!

    Én szeretném a tanácsát kérni, most végeztem a fősulival pár hónapja és nem találtam állást, munkát kerestem de nem jött össze, és teljesen össze voltam zuhanva kb fél évig kerestem , interjúkra jártam de semmi.Feszült lettem, olyan mintha nem tudnék semminek örülni.De… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ha ez az elbizonytalanodás csak a kimerültségtől van és a munkakeresés kudarcaitól, el fog múlni. Ha mélyebb okai vannak, akkor csak egy komoly és kitartó pszichoterápiás… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni Öntől,hogy Parkinson-kórban szenvedő beteg(még nincs…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném megkérdezni Öntől,hogy Parkinson-kórban szenvedő beteg(még nincs az utolsó fázisban) fogyaszthat-e alkoholt?

    Tisztelettel.:Gallits Gábor Csaba Buka.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Nem ajánlom.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Fáj a gyomrom a szorongás miatt, milyen kezelést ajánl az orvos?

    Tisztelt Doktornő!
    8 hónap munkanélküliség után 1 hónapja találtam munkát. Amúgyis nagyon szorongós, félős tipus vagyok, de azóta egyfolytában fáj a gyomrom, és amikor dolgozni megyek minden reggel hányok az izgalomtól. Szeretnék nagyon megfelelni, hiszen túl sok idő telt el munkanélküliként.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Szerintem érdemes lenne felkeresni pszichiátert, ennél biztos sokkal jobb lehet az állapota ha elfogad egy kezelést.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Bezzegh doktornő! Kapcsolódhat az NPH-hoz Asperger szindróma valóban? Találkozott már ilyennel?

    Tisztelt Bezzegh doktornő!


    Kapcsolódhat az NPH-hoz Asperger szindróma valóban? Találkozott már ilyennel?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Mit ért NPH - n, és akkor mit ért Asperger szindrómán ? Könnyebb ha a tüneteket írja le és nem a feltételezett diagnózist...

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Nekem egy érdekes-bár inkább filozofiai jellegű kérdésem lenne. Engem generalizált…

    Tisztelt Doktornő!

    Nekem egy érdekes-bár inkább filozofiai jellegű kérdésem lenne.
    Engem generalizált szorongással kezelnek.A helyzet az,hogy amint rendeztem a viszonyomat egy illetővel,azóta csökkent a szorongásom.

    Én úgy tudom hogy a generalizált szorongás jellege pont az,hogy olyasmitől szorong az ember hogy mi lesz vele évekkel később,vagy a kapcsolatait félti,már patologiás mértékben.

    Elképzelhető hogy jót tett nekem a betegségből való kimozdulásból,hogy rendeződtek a kritikus szociális kapcsolataim?


    Tisztelettel:Egy kérdező

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ez mindenkire igaz, akár beteg, akár nem, hogyha számára addig megoldatlan kapcsolati problémát rendez, megold, csökken a feszültsége.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva