A betegek kérdései (7050)

 • Tisztelt Doktornő! 20 éves fiatal lány vagyok, a párommal 1,5 hete költöztem össze közel 2 év után.…

  Tisztelt Doktornő!

  20 éves fiatal lány vagyok, a párommal 1,5 hete költöztem össze közel 2 év után. Mielőtt összeköltöztünk volna betegesen elkezdett féltékenykedni, körülbelül a kapcsolatunk 3.hónapjától ebben élünk. Telefon, facebook, e-mail, egyéb, szintén alap hogy átvizsgálja. Kb. a kapcsolatunk felétől csúnyán is beszél velem nagyon. Folyamatos agresszív kitörései vannak. Átverte itthon már az ajtót, asztalt szétvágta a földön, sírógörcsei vannak és mindig a másikat okolja mindenért. Nincs pénzünk elmenni pszichológushoz, sajnos nem engedhetjük meg, de szeretném rendbe hozni a kapcsolatomat mert szeretem, úgyhogy ezúton kérem segítsen valahogy!Mi a megoldás? Vagy mit kellene tennünk⁄tennem?

  Köszönöm segítségét!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Kérdező !

  A féltékeny ember sajátmagában bizonytalan, kisebb értékűnek képzeli magát, de ezt a párjára vetíti. A fő kérdés az, hogy Ön meddig tolerálja a párja ilyen viselkedését ?
  Ha a területi vagy kerületi pszichiátriai szakrendelésen jelentkezik, azt a TB finanszírozza ahhoz nem kell plussz pénz. Kérje ott hogy pszichológushoz is küldjék el.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Kedves Doktornő! 21 éves nő vagyok, jelenleg súlyos depresszióval és szociális fóbiával kezelnek.…

  Kedves Doktornő!

  21 éves nő vagyok, jelenleg súlyos depresszióval és szociális fóbiával kezelnek. Heti egyszer járok pszichológushoz, és háromhetente pszichiáterhez, aki csak a gyógyszert írja fel (Olwexya,Rivotril).
  Kb. 10-11 éves korom óta kínoznak öngyilkos gondolatok, mindig zárkózott, szorongó gyerek voltam, de az utóbbi két évben egyre jobban eldurvult a helyzet. Most ott tartok, hogy egész nap az ágyban fekszem, nehezemre esik bármit megcsinálni, sírni már rég nem tudok, úgy érzem, teljesen elvesztettem önmagamat, egyszerűen meghaltam belülről. Ha a pszichológus kérdezi valamivel kapcsolatban, hogy hogy érzek, NEM tudok válaszolni, olyan, mintha totális üresség lenne bennem, ettől aztán a terápia nagy részében csendben ülök és vádolom magamat.
  Többször is túladagoltam magam gyógyszerrel, mostanában is azon forog az agyam, hogy mindent beveszek egyszerre, aztán elmegyek a közeli tóba. Mindennel elkéstem, képtelen vagyok változni, visszanyerni magam, hisz olyan, mintha az a valami meghalt volna.
  Én próbáltam a terápiát is (többfélét), gyógyszert is, de semmi nem használ, sőt úgy érzem, egyre mélyebbre süllyedek ebben a mocsárban.
  Létezhet, hogy valakivel egyszerűen nem lehet mit kezdeni? Gyógyszerekkel tömöm magam, hogy némiképp elviselhetőek legyenek a napjaim, de úgy érzem nem bírom sokáig.
  Ha elolvasta már azt is hálásan köszönöm
  Üdvözlettel
  Veronika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Veronika!

  Higyje el, hogy innen is van javulás, ebből az állapotból is ki lehet jönni. Ennél vannak intenzívebb terápiák, akár intézményes terápia, vagy nappali kórház pl. Jó lenne, ha ezeket amiket leírt, a pszichológusának is el tudná mondani, csak akkor tudnak segíteni. Beszélje meg a kezelőivel, javasolják-e pl. Budapesten a Thalassa Ház- beli kezelést. Ott akár "befekvősként" akár nappali kórházas betegként ennél intenzívebb terápiát, komplex pszichoterápiás segítséget kaphat. Vidékieket is felvesznek.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Cipralex szedése okozza-e koponya fájdalmát?

  Az alábbi kérdéssel fordulnék Önhöz... miután október óta minden lehetéséges vizsgálatom megvolt a hipochondriám miatt, ami magába foglalt egy kopony MR és egy c-gerinc Mr-t is decemberben, negatív lett az eredményem, agydaganattól féltem és SM-től, mivel legyengültnek éreztem a jobb oldalam végtagjait.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Ha október óta idáig a szervi kivizsgálással volt elfoglalva, jó lenne ha szánna időt, türelmet és energiát a lelki kivizsgálásra és kezelésre. A gyógyszer hatása 2-3… Még több

 • Tisztelt Doktornő! 30 éves férfi vagyok.Van egy 21 éves barátnőm, akivel 1,5 éve ismerkedtem meg.…

  Tisztelt Doktornő!

  30 éves férfi vagyok.Van egy 21 éves barátnőm, akivel 1,5 éve ismerkedtem meg. Akkor már egy 5 éve tartó kapcsolatom volt, amit egy idő után feladtam az "új" lány miatt.
  A kapcsolatunk úgy indult,hogy megbeszéltük,hogy az őszinteség a legfontosabb az életemben, mert szerintem csak úgy működhet minden.
  Az esetet nehezíti, így utólag belegondolva,hogy a párom intézetben nevelkedett fel, ráadásul több helyen....
  18 éves korában jött ki, azóta a szüleivel él, de sajnos nagyon viharos a kapcsolata a szülőkkel.
  Arra gondolok,hogy volt bennem valamiféle sajnálat is az élete miatt, mert nekem mondhatni tökéletes volt a gyermekkorom.
  De mindegy, a lényeg az,hogy beleszerettem....
  Nekem is nehéz helyzetem van, mert félig roma származású vagyok, de nem úgy nevelkedtem, viszont a bőrszínemen sajnos durván látszik.
  Emiatt sokkal jobban ragaszkodom az aktuális partneremhez, mert sokkal nehezebben állnak velem szóba lányok...
  Van egy olyan problémám is,hogy a roma lányok abszolút nem érdekelnek.
  Na a lényeg,hogy már a kapcsolat első hónapjától kezdve a párom különféle hazugságokon bukott meg...
  Megígérte,hogy a régi haveri társaságát hanyagolja, mert nem tett neki jót a dolog. Drogoztak, ittak, sőt többször öngyilkossági kísérlete is volt már.
  az első hónap után kiderült,hogy szoktak találkozni, ittak, stb....csak azért nem mondta el őszintén, mert nem akart elveszíteni....
  Ezután szinte minden hónapban jöttek sorba a dolgok. Én segítettem neki munkát találni ott,ahol Én dolgozom, majd pár hónap múlva kiderült,hogy az egyik itt dolgozó srác elhívta randira és igent mondott neki....
  Amikor kiderült, többet nem találkozott a sráccal, de természetesen ezért is engem hibáztatott, mert veszekedtem vele folyamatosan a rengeteg hazugság és csavargás miatt.
  Ezután egy veszekedésnél újra begyógyszerezte magát, amit másnap tudtam meg, mert írt sms-t az édesanyja, hogy miattam újra kórházban van a toxikológián...
  Természetesen magamat hibáztattam, pedig az is egy hazugság miatti veszekedés volt. gyógyszereket vett be és ivott rá.
  A toxikológián a doktor úr azt mondta nekem beszélgetés közben,hogy valószínűleg csak jól akarta magát érezni a kisasszony és ne magamat hibáztassam.
  Ezután viharosan ugyan , de tovább haladt a kapcsolat, persze egy-egy éjszakára eltűnt, nem vette föl a telefont, stb-stb...de mindenért én voltam a hibás, mert veszekedtem. :(

  Ez év januárjában szintén nem vette föl a telefont és utána mentem autóval,hogy hátha meglátom valahol az utcán a lakhelyéhez közel....
  Ekkor rajtakaptam,hogy csókolózott egy 16 éves sráccal....
  Ezután két hétig vele maradt, majd újra jelentkezett,hogy engem akar, mert érzi,hogy szeret és hiányzom neki...
  Persze nálam mindig aludhatott,ha akart, hoztam-vittem, etettem-itattam, stb....
  Alig vettük fel a kapcsolatot, kb. két héttel később egy buliban összejött egy másik sráccal, akivel facebook-on leveleztek előtte.
  Három nap után a srác kidobta, persze újra Én következtem, mert csak én vagyok jó hozzá és nekem köszönheti,hogy nincs a híd alatt, mert ha nem fékezem meg,akkor azóta annyit drogozott volna,hogy kirakták volna a szülei....mivel nagyon figyeltem rá, így nem tudott drogozni...

  Na mindegy. A sráccal, akivel 3 napig volt, természetesen drogoztak a buliban. Emiatt másnap nem ment be a munkahelyre és onnan is kirúgták.
  Ezután dobta a srác, amibe nagyon bele volt keseredve, mert már el tudta volna vele képzelni az életét. Nagyon fájdalmas volt ezt hallgatnom, de nem tehetek róla, ha szeretem.
  Pár hét múlva azt mondta,hogy túllépett a srácon és velem akarja folytatni.
  Persze beleegyeztem. :(
  Ezután újra mentem érte kocsival, hoztam-vittem, etettem-itattam, stb.
  Majd lett egy új munkahelye, természetesen pontosan ott, ahol ez a "3 napos srác" dolgozik.
  Azt mondta,hogy nem azért ment oda, hanem csak azért mert ide vették föl leghamarabb, de szóba sem állnak a sráccal....
  Facebookon pedig folyamatosan lájkolja a srác minden kiírását, minden képét,stb.
  Azóta már újra beszélnek, de állítólag nem érdekli és csak a munkahely miatt lettek jóba.....
  Persze a munkahelyen nehezen válaszol az sms-eimre, a hívásaimra, stb...
  Ja és egyre többször ment újra a barátaihoz, akiktől tiltottam és amikor velük volt, akkor soha sem vette föl a telefont....
  Ebbe a baráti társaságba a "3napos" srác is benne van. :(
  Persze volt, amikor úgy volt a barátaival,hogy velem meg volt beszélve,hogy mindig fölveszi ezentúl a telefont és nem lesz gond.
  Utolsó alkalommal egy szülinapi bulin volt ebben a társaságban és megbeszéltük, hogy nálam alszik, úgyhogy éjjel 1 órára megyek érte.
  Ő egy másik városban lakik, 20 km-re tőlem, és hogy ne aludjak el, már ebben a városban voltam este 10-re.
  11-kor írtam egy sms-t,hogy már rég itt vagyok, úgyhogy éjjel 1-kor várom. Visszaírta,hogy rendben, majd felhív.
  fél 1-kor próbáltam hívni, de nem vette föl.
  Elmentem a buli helyszíne felé és a társaságból egy másik srácot ölelgetett, akivel állítólag csak haverok....
  Odamentem,hogy akkor fél óra múlva jön-e velem, mert már fázok, mert egy pár órája kint vagyok az utcán miatta, de azt mondta ordítva,hogy még bulizni akar és hogy miért csak olyankor szeretem,amikor meglátom,hogy valakit ölelget?
  Újra én voltam a hibás....
  Hajnali 4-kor hívott fel,hogy cserbenhagytam és öngyilkos lesz....
  Már nem sokkal utána írt,hogy ne haragudjak, csak a részegség miatt volt és beszéljük meg....
  Persze megbeszéltem vele, de újra ez lett.
  Egy hónapig nem beszéltem vele, csak egyszer.
  Akkor már azt mondta,hogy nagyon el van keseredve és velem szeretne lenni.
  Felajánlottam egy hosszú hétvégét Neki másnaptól, de mondta,hogy még hirtelen nem tud dönteni. Ezután felhívtam és már a haverjaival volt, és közölte,hogy majd ha eljön onnan, akkor tud választ adni,hogy velem tölti-e a hétvégét....
  Kikapcsoltam a telefont és újabb két hétig nem kerestem.
  Ekkor előbukkant, majd közölte,,hogy természetesen velem akar lenni, és hogy miattam már minden héten többször drogozott, mert így kikapcsol az agya, és el tudja viselni,hogy nem vagyok.
  Persze, ha újra megpróbálom vele,akkor leáll a droggal és a haverjaival is, mert nincs rájuk szüksége, csak rám....
  Na azóta nem drogozott, de továbbra is kiabál velem, mert sajnos én sem tudom megállni,hogy nem hozzam fel neki a múltat.
  Még most is velem akar állítólag lenni, de azt akarja,hogy felejtsem el a múltat, mert én rontom el az egészet ezzel.

  Doktornő!
  Tisztában vagyok vele,hogy a durva féltékenység és a "kalitkába" zárás nem jó dolog, csak a hazugságai miatt voltam, vagy vagyok ilyen vele.
  Szeretem őt, de szerintem Ő nem szeret, vagy tényleg le kéne állnom a múlltal? Hagyjam,hogy a haverjaival legyen? Hagyjam szabadon?

  Lehet,hogy már Én szorulnék kezelésre, de sajnos így telnek a napjaink.
  Viszont úgy tűnik,hogy egyiken sem tudunk, vagy nem akarunk elszakadni a másiktól.

  Vannak fura dolgai egyébként az öngyilkossági kísérleteken és a drogon kívül is, mert az édesanyja is azt kérte,hogy beszéljem rá,hogy elmenjen egy pszichiáterhez, de nem hajlnadó, mert állítja,hogy oda bolondok járnak és Ő nem bolond....

  Mit tanácsol, mit tegyek vele???

  Válaszát előre is köszönöm!

  Tisztelettel : T

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves T . !

  Szívesen válaszolok a kérdésére, de kérem, hogy a lap tetején megfogalmazott kérésemnek megfelelően , amihez hasonlót kér a többi kollégám is-- önkéntes, gyakran hétvégén is folytatott munkájában--rövidítse le a kérdését kb 10-12 sorra és küldje el újra.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Kedves drnő! Az előbb irtam kényszer jeligére.Elmondtam az orvosnak,hogy állandóan az a gondolta van…

  Kedves drnő!
  Az előbb irtam kényszer jeligére.Elmondtam az orvosnak,hogy állandóan az a gondolta van a fejemben,hogy elveszítem magam fölött az irányítást ,és bántom a családomat.Erre írta a xanaxot,és azt mondta csak akkor menjek vissza ha nem javulok.Azt szeretném kérdezni,hogy más betegeknél előfordult az,hogy meg is tették ami a fejükbe volt?Mennyire lehetek veszélyes?És akkor ön szerint pszichológus segíthet?köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Aki tudatában van annak hogy agresszív kényszergondolatai vannak, nem szokta azokat valóra váltani. De , ha nem pszichiáter volt akivel beszélt, mindenképpen ilyen szakembert keressen fel.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Drnő! 29 éves nő vagyok.Múlt héten kezdődtek kényszerképzeteim.Mindig attól rettegek,hogy bekattanok,és…

  Tisztelt Drnő!
  29 éves nő vagyok.Múlt héten kezdődtek kényszerképzeteim.Mindig attól rettegek,hogy bekattanok,és kárt teszek a családomban.kislányommal már nem merek kettesben maradni.Voltam orvosnál a héten xanaxot irt fel.Ma kezdtem el szedni.Ezeket a kényszerképzeteket a valóságba meg is tehetem.Ilyen fajta betegeknél ez mennyire szokott előfordulni?Kérem adjon tanácsot,hogy mit csináljak kihez forduljak,mert igy nem tudok élni,szeretnék meggyógyulni,de simán ha csak gyogyszert szedek attól tartok,hogy csak elnyomom a problémát.Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Mivel a gép előtt ülök, megpróbálom megválaszolni ezt a friss kérdést is.

  Nem tudom mit ért kényszerképzeten ? Ha volt orvosnál elmondta részletesen hogy mit érez? Ha szorong, arra jó a Xanax, csökkenti majd a szorongását. De ha kényszerbetegsége van vagy tévképzetei vannak nem lesz elég.

  Érdemes lenne pszichiáterhez fordulni.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Alvás közben megint erősen izzadom, ág óta tart már ez nálam, van hogy elmúlik aztán…

  Tisztelt Doktornő!
  Alvás közben megint erősen izzadom, ág óta tart már ez nálam, van hogy elmúlik aztán megint jelentkezik.depresszióval kezelnek másfél éve, sajnos annak ellenére hogy gyógyszert szedek, sokszor szomorú vagyok,érdektelen.Az izzadás lehet emiatt?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Lehet, de ezer más ok miatt is lehet. Forduljon orvoshoz.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • kedves dr nö. ezaz idegbecsipödes most jött ki mert a heten voltam fogorvosi kezelesen es a felem hoztaki…

  kedves dr nö. ezaz idegbecsipödes most jött ki mert a heten voltam fogorvosi kezelesen es a felem hoztaki hogy becsipödött az ideg at oldalamba es amikor bele nyilal persze a a gyomromba is bele nyilal mert megijedek . szorongasos neurozisom van coaxilt szedek ra, de ha megijedek akkor mindig valahova meg ul az ideg. a verkepet elötte csinaltattam mi elött mentem a fogorvoshoz es a verkepem jo semmi koros ki mutatta a foginysorvadast. igaza van elmegyek psyhologushoz es jobban kezeltetem ezt mert ez igy roppant kellemetlen. toth hajnalka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Igen, ezt már írta. Egyetértek.
  Üdv Dr BÉ.

 • Kedves dr no. Volt mar ilyen idegbecsipodesem .az oldalam csipodott be a felelemtol es meg a gyomromba…

  Kedves dr no. Volt mar ilyen idegbecsipodesem
  .az oldalam csipodott be a felelemtol es meg a gyomromba is beleszur ettol de igaza van psyhiaterhez elmegyel ki kezeltetni mert szedem a coaxilt de a felelemtolindig mashova megy az ideg. Toth hajnalka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Úgy legyen...
  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Egyéb depressziós epizód kezelésére az orvos Citapramot írt

  Tisztelt Doktornő!


  Pár hónapja voltam pszichiáternél, aki egyéb depressziós epizódot állapított meg és Citapram 20 mg-ot írt fel. Megpróbáltam elkezdeni szedni de két fél szem beszedése után mindenféle mellékhatást bebeszéltem magamnak pl szerotonin szindrómát és azt hittem idegösszeomlást… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Ezeket a kérdéseket egy jó pszichiáter-beteg kapcsolatban meg lehet és meg kell beszélni, leginkább a kezelőjére gondolok és személyesen. Ha két nap után nem hagyja abba,… Még több

 • A feszültség, csúnya beszéd, pajzsmirigy alulműködés miatt orvoshoz forduljon?

  Tisztelt Dr nŐ!
  Kétségek és kérdések közt örlődve fordulok önhöz. Tudom, hogy nem diagnoztizálhat így de a tüneteim alapján szeretnéma véleményét kikérni. 22 éves lány vagyok 3 éve élek párkapcsolatban (távkapcsolatban), ami számomra a sok boldogság mellett rengeteg sanyarúságot is hoz az életemben,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  kedves Anna !

  Leírás alapján tényleg nem mondanék véleményt betegségről, de szerintem jót tenne magának és a kapcsolatuknak is ha személyesen is beszélne pszichiáterrel, jobban tisztába… Még több

 • tisztelt dr nö ez az ideg becsipödes es van es aztan elmulik most voltam körzeti orvosnal es csinaltattam…

  tisztelt dr nö ez az ideg becsipödes es van es aztan elmulik most voltam körzeti orvosnal es csinaltattam verkepet de semmi koros azon kivul hogy foginysorvadasom van. ez az ideg becsipödes attol jött ki hogy megijedtem a fogorvosi kezelestöl es mindig akor jön elö amikor valami felem er. kulönben semmi problema a coaxil t szedem es fokhagyma drazset is .

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Jó hogy járt orvosnál, ha viseli akkor jó, ha nem akkor tegye intenzívebbé a kezelését.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • tisztelt dr nö. erdeklödnek szorongasos neurozisom van es amikor ram jön a felelem erzet utana mindig…

  tisztelt dr nö. erdeklödnek szorongasos neurozisom van es amikor ram jön a felelem erzet utana mindig becsipödik az ideg valahova. coaxilt szedek ra. most pl ul a derekam melle az oldalamba csipödött es nagyon kellemetlen mert meg emsztesi zavarom is van de ez csak akkor van ha megijedek bizonyos dolgoktol . mit javasol menjek el psihiaterhez. kerem irjon köszönöm. toth hajnalka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Menjen el háziorvoshoz, ha ő nem talál szervi betegséget akkor pszichiáterhez is.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Kedves Doktornő! Azért fordulok Önhöz,mert tanácstalan vagyok. Mostanában elég gyakran küzdök azzal,hogy…

  Kedves Doktornő! Azért fordulok Önhöz,mert tanácstalan vagyok. Mostanában elég gyakran küzdök azzal,hogy nem tudok rendesen aludni éjszaka. Eléggé megváltozott az életem mostanában,hirtelen munkahelyet váltottam,életemben először költöztem el otthonról,távol a családomtól.(Vendéglátásban dolgozom)Ugyan gyönyörű,már már festői környezetben vagyok és fantasztikus az új munkahelyem,nagy lehetőségek várnak itt rám rengeteg újat tanulok,de mégis valami nem jó. Mint minden munkahelyen itt is van stressz,bár szerintem magamnak generálom legtöbbször. Próbálok kényszeresen a tökéletesre törekedni,szeretném magamból a legjobbat kihozni,de már túl görcsösen,ami nem tesz jót nekem. Nem tudok enni,nem tudok aludni rendesen. Én concor és roxera tablettákat szedek,sajnos szednem kell,mert különben gyorsan ver a szívem,meg genetikai úton örököltem magas trigliceridet és koleszterint,nem sportolhatok egyenlőre szintén a szívem miatt,mert mindkét irányba meg nagyobbodott. Ez is frusztrál,hogy nehogy valami baj történjen velem amíg távol vagyok a családtól,erre us néha görcsösen rá feszülök és olyankor csak stresszelem magam.Orvosi citromfű és fehér fagyöngy teákat iszom,hogy nyugtassam a szervezetem.A vérképem,vizeletem hibátlan,csillag nélküli,pajzsmirigyem hibátlanul működik(nyaki ultrahangon vizsgálták),a vérnyomásom szinte mindig pontosan 115⁄69 és a pulzusom 60 maximum 70. Ezek szinte tökéletesek. Ön szerint jót tenne ha pszichiáterhez fordulnék és néha el beszélgetnék valakivel az ilyen fajta problémáimról,vagy próbáljam meg magamban rendezni a dolgokat? Köszönettel:R(24)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  A munkahelyváltozás és az elköltözés két igen erős stresszfaktor, pláne ha még egyébként is szorongó emberről van szó. Kár hogy nem sportolhat, ezt azért érdeklődje meg, mert ez az amit egyedül is végezhet, segíthet magán a feszültség levezetésében. Egyébként hasznos lenne ha pszichiáterhez fordulna, ez vélhetőleg magától meg gyógyfüvektől csak nagyon sokára, vagy lassan múlik el, ha elmúlik.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Idén fejeztem be egy autogén tréning terápiát egy pszichológus hölggyel. Voltam…

  Tisztelt Doktornő!

  Idén fejeztem be egy autogén tréning terápiát egy pszichológus hölggyel. Voltam előtte természetesen pszichiáternél, aki azt mondta, hogy kényszer gondolataim vannak. Nem akartam szedni gyógyszert, mert féltem a mellékhatásoktól. Xanax 0,25-öset, valamint Remotiv extrát szedtem. A Xanax-ot kb. 3 hónap után elhagytam, csak végszükség esetén nyúlok hozzá. Sajnos volt egy szívműtétem évekkel ezelőtt, és gyakran féltem tőle, hogy hirtelen megáll a szívem. Sajnos ez a gondolat elég sokszor még előjön... A hangulatomat tekintve viszont folyamatosan vidám, abszolút jókedélyű ember vagyok. Igyekszem ilyenkor elterelni a figyelmemet. Sajnos másik problémám, hogy ha hallok valami hasonló dolgot, hajlamos vagyok arra \\"rápánikolni\\". Ennek eredménye, hogy nem szeretek egyedül lenni, ha egyedül kell otthon lennem, akkor görcsbe rándul a gyomrom, gyors lesz a szívverésem, stb. Aziránt szeretnék érdeklődni, hogy Ön szerint erre feltétlenül szükséges-e bármilyen gyógyszer, vagy én is letudom küzdeni? 27 éves vagyok, de túl vagyok már egy méhnyakrákon, valamint egy szívműtéten.

  Válaszát előre is nagyon köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Ha elégedett az állapotával, akkor ne kérjen rá kezelést. Nekem úgy tűnik, még nem gyógyult meg.
  Egyedül nem hiszem hogy változtathat saját magán, vagy pszichoterápia, vagy gyógyszeres kezelés, vagy mindkettő a megoldás.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Az lenne a kérdésem hogy a cipralexet meg lehetne növelni 20mgrol 30 ra?

  Az lenne a kérdésem hogy a cipralexet meg lehetne növelni 20mgrol 30 ra?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Kinél, milyen betegség miatt, milyen indikációban, milyen tünetek esetén, milyen kísérő terápia mellett, milyen általános egészségi állapotnál....
  Ezeket a kérdéseket érdemes átbeszélnie valakivel, legjobb ha a kezelőjével ha komolyan érdekli a dolog...

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy terhesség alatt szedhető-e a leponex? Este szedek a 25mg-osból…

  Tisztelt Doktornő!
  Szeretném megkérdezni, hogy terhesség alatt szedhető-e a leponex? Este szedek a 25mg-osból egy fél szemet!Ha nem, akkor esetleg mivel lehetne helyettesíteni? Az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem kellene szednem!Hogyan lehetne végképp elhagyni ezt a gyógyszert?
  Segítségét előre is nagyon szépen köszönöm!
  Tisztelettel:Zsóka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Nagyon fontos kérdést tett fel ! Általában nem javasolt, de ha személyre szabott választ szeretne, esetleg arra is hogy hogyan lehetne elhagyni, fontos lenne ha ezt személyesen a kezelőjétől kérdezné meg. Én is szívesen válaszolok rá, de csak vizsgálat, személyes találkozás után.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Kewdves Doktornő! Köszönöm gyors válaszát. A kezelőorvost sajnos egy ideig nincs módon elérni, ezért…

  Kewdves Doktornő!

  Köszönöm gyors válaszát.
  A kezelőorvost sajnos egy ideig nincs módon elérni, ezért fordultam Önhöz.
  A 4474. sz. kérdésem kizárólag a Stimuloton és a Kventiax közötti kölcsönhatásra vonatkozik.
  Szedhető együtt, vagy nem szedhető együtt. Ha mégis együtt szedi⁄szedte valaki, akkor mit okozhat?

  Válaszát köszönöm
  Tisztelettel
  Kérdező

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Köszönöm a bizalmát, sajnos a netes tanácsadás nem helyettesítheti a szakszerű vizsgálatot és egyénre szabott javaslatot. Ha középkorú vagy fiatal emberről lenne szó, azt mondanám, semmi veszély nincs, de ilyen idős páciensnél sok minden közbejöhet, rosszabbodhat az alapbetegség, vagy a zavarodottság. Nem a gyógyszerek miatt, amik szedhetők együtt, ⁄esetleg kicsit provokálják a másik betegség kialakulását ⁄ hanem a betegség miatt amire szedi a gyógyszereket. Ha jól van a kedves mama, akkor még lehet várni, de előbb utóbb megfelelő szakembert kell bevonni a képbe, aki nem neurológus hanem pszichiáter.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

 • Stimuloton és Kventiax egyidejû szedésének ártalma idõskorban

  Kedves Doktornő!

  Édesanyám (82 éves elmúlt) gyógyszereivel kapcsolatban kérem a tanácsát.
  Neurológus szakorvos javaslatára kb. 5 éve szedd hangulatjavítóként napi 1 db Stimuloton 50 mg tablettát. Ez a gyógyszer segített a problémán. Bő egy éve további problémái támadtak (a család… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Leveléből számomra nem világos hogy az antidepresszáns és az antipszichotikum vagy mindkettő és a gyulladáscsökkentő esetleg antibiotikum közötti kölcsönhatások érdeklik.… Még több

 • Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni az véleményét az alkoholfüggőségről és annak kezeléséről. Ön…

  Tisztelt Doktornő!

  Szeretném kikérni az véleményét az alkoholfüggőségről és annak kezeléséről. Ön szerint gyógyítható-e az alkoholizmus és ha igen, akkor milyen módszert javasolna? Egy jóbarátomról van szó, akinek ráadásul mindkét szülője alkoholista volt.

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Bezzegh Éva

  Kedves Kérdező !

  Tapasztalataim szerint: kinél hogy. Ha a páciens nagyon motivált mindent megtesz a gyógyulásáért és az orvosa is mindent megtesz akkor jelentős százalékban kialakulhat egy jó egyensúlyi állapot. A negatív családi minta nem egy jó körülmény. Addiktológiai szakrendelésen kellene jelentkezni.

  Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva