A betegek kérdései (7062)

  • Tisztelt Dr. Bezzegh Éva! Körülbelül fél éve jelentkezett nálam először a moziban ez a dolog. Elkezdtem…

    Tisztelt Dr. Bezzegh Éva!

    Körülbelül fél éve jelentkezett nálam először a moziban ez a dolog. Elkezdtem szédülni, éreztem, ahogy kiver a víz, a szívem majd kiugrik, és azt hittem elhányom magam. Majdnem összeestem. Mikor kimentem a moziból a szabad térre, semmi bajom nem volt. Ez előfordul velem kötött programokon, előadásokon és a buszon is. Úgy érzem muszáj kimennem⁄leszállnom, mert ha nem akkor újra előjön ez a folyamat, és a félelem, hogy összeesek⁄hányni fogok, és nem kelek fel. Ezek a rohamok kb 10-akár 45 percig is elhúzódnak nálam. Mit lehet tenni ellene? Szorongás, vagy pánikbetegség lehet ez?

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ez valóban lehet szorongásos betegség vagy pánikzavar, pszichiáter tudna Önnek segíteni, gyógyszerrel vagy pszichoterápiával.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • T.Doktornő! 63 éves nő vagyok. Pánikzavaros, szorongásos depresszióra - pszichiáter javaslatára - cipralexet…

    T.Doktornő!
    63 éves nő vagyok. Pánikzavaros, szorongásos depresszióra - pszichiáter javaslatára - cipralexet kezdtem el szedni,először egy héten keresztül 5 mg-t,majd most kezdtem el 4.hete a 10 mg-ot szedni,napi O,25-O,25-O,5 rivotrillal együtt. Eddig semmilyen javulást nem tapasztalok. Alacsony a vérnyomásom, és a gyógyszer gondolom még lejjebb viszi,így napközben elég kába is vagyok.Továbbra is gyakran sírok,remeg a gyomrom. Mikorra várható javulás és ennek mi az első jele?Köszönöm előre is a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Feltételezem, az orvosa is elmondta, első héten inkább a mellékhatások jönnek, a jó hatás a teljes adag szedése kezdetétől 2-3 hétre várható, ha jó a diagnózis és ha megfelel a terápia. A kábaság lehet a kísérő Rivotriltól is, a nappalit lehetne csökkenteni. Azért a beállítási időszak sok és gyakori orvos-beteg találkozást igényel.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves doktornő! Mikor nevezhető egy "dühkitörés" szélsőségesnek? A múltkor valami nagyon feldühített,…

    Kedves doktornő!
    Mikor nevezhető egy "dühkitörés" szélsőségesnek? A múltkor valami nagyon feldühített, üvöltöztem, a szobaberendezést csapkodtam. A barátom szerint nem volt ez annyira szélsőséges, arra hivatkozva mondta ezt, hogy a haragom hamar lecsillapodott. Ön szerint? Ön mit gondol?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Dühkitörés, indulatkitörés, különösen ha gyakran előfordul, 3 éves kor felett nem nevezhető átlagos viselkedésnek. Ha Önt aggasztja a saját viselkedése és sok a feszültség magában akkor mindenképpen foglalkoznia kell vele. Érdemes lenne megkeresni az okát.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Jonapot.Estenkent altalaban sokat ettem kb. 2honapja arra keltem elalvas utan hogy felriadok es nagyon…

    Jonapot.Estenkent altalaban sokat ettem kb. 2honapja arra keltem elalvas utan hogy felriadok es nagyon ver a szivem.Azota nem eszem estenkent annyit de igy is elalvas utan kb egybol felkelek.Szoval mindenkeppen elalvas utan felkelek de ha sokat eszem estem meg a szivem is ver.Mi lehet az oka? koszonm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Sokféle oka lehet, első körben nem pszichiáter tudná megválaszolni. Forduljon a háziorvosához aki majd megvizsgálja és eligazítja.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Dr.Nő!! Hosszú évek óta pánikos vagyok, sok gyógyszert szedtem már nem sok sikerrel. Jelenleg…

    Tisztelt Dr.Nő!!

    Hosszú évek óta pánikos vagyok, sok gyógyszert szedtem már nem sok sikerrel. Jelenleg Prozacot 2 éve, jobb is meg nem is.
    Mi a véleménye a Cipralexről? Ezek után beválhat még nekem? Valóban a leghatékonyabb?
    Üdv Ildi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Azért van szükség a személyes orvos-beteg találkozókra, a beteg és betegsége alapos ismeretére mert csak így deríthető ki, hogy kinek melyik gyógyszer válik be. Megfelelő indikációban mindkét említett szer lehet hatékony.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Drnő! pánik depis vagyok 15 éve szedem a xanaxot este 1-et 05-ből december 2-án kezdtem el szedni…

    Kedves Drnő! pánik depis vagyok 15 éve szedem a xanaxot este 1-et 05-ből december 2-án kezdtem el szedni a coaxilt leállították nem érzem most magam annyira rosszúl mint az elején felszokott menni a pulzusom vérnyomásom időközönként most a xanaxból napközben is veszek be 2xfelet arra lennék kíváncsi hogy szükségem van -e még a pánik gyógyszerre mert még akarnak nekem írni escitaloporan 0.5-öst. kérem segítsen nekem mit tegyek? velaxint szedtem az elején csak azt nem bírtam . ha úgy dönt hogy szükségem van a pánik gyógyszerre melyiket ajánlja mivel ismerőseim szedték ezt a escipaloporant és sok volt a mellék hatása . köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Az ön ismerete nélkül én nem dönthetem el, hogy szüksége van-e antidepresszánsra. Én csak annyit írhatok, hogy a Xanax nem gyógyszere a szorongásos és depressziós betegségnek és hogy az escitalopram általában beválik embereknek. Hogy Önnél mi a helyzet, orvosával beszélje meg.
    Javaslom, hogy ne csak a gyógyszerektől várjon javulást.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Nappal néha feszült vagyok, lefekvés után pedig a gyomor tájékáról felfelé szorítás…

    Kedves Doktornő! Nappal néha feszült vagyok, lefekvés után pedig a gyomor tájékáról felfelé szorítás és légzési nehézség tör rám, heves szívdobogással, s ha felülök, elmúlik. Kivizsgáltak, nem szív, sem asztma eredetű. Lehet,hogy pánikroham? A tömegtől viszont nem félek. Köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Lehet szorongásos tünet, ennél többet nem tudok mondani a gépem mellől.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm a válaszát! Lehet, hogy tényleg segítene egy pszichológus, mert a férjem,…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm a válaszát!

    Lehet, hogy tényleg segítene egy pszichológus, mert a férjem, szüleim is jelezték, hogy rossz irányba változtam az utóbbi hónapokban. A férjemre kezdek féltékeny lenni - nem romantikus értelemben - hanem amiatt, hogy ő egész nap feladatokat old meg, emberek között van, pörög, míg én intellektuális börtönben érzem magam a jelenlegi élethelyzetemben.
    Ami számomra is jelzésértékű, hogy míg korábban feltétlen híve voltam a vitás helyzetek diplomatikus, asszertív rendezésének, most (verbálisan) erőből, arrogánsan kezelem az ilyen szituációkat. Csak feltételezem, hogy a belső feszültség pattan így ki belőlem.
    Szerencsére a lányom felé ez nem jelenik meg, vele akkor is türelmes vagyok, amikor más családtag már tikkelni kezd tőle. Egyszer káromkodtam csak egyet, amikor kiverte a kezemből a kanalat, de ezt egy év alatt egész jó aránynak tartom.
    A gyermekvállalás ÖNMAGÁBAN számomra nem jelent kiteljesedést, hiába rettentő fontos része az életemnek.

    Köszönöm, hogy meghallgatott!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Szívesen. Támogatom hogy beszéljen pszichológussal a tapasztalt változás miatt is .

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt doktornő! Alvásproblémáim megoldására keresek megoldást. 25 éves férfi vagyok. Nehezen alszom…

    Tisztelt doktornő!
    Alvásproblémáim megoldására keresek megoldást.
    25 éves férfi vagyok.
    Nehezen alszom el.Azthiszem ennek a stressz az oka.Ha mégis sikerül végigaludnom 7-8 órát akkor is sokszor kialvatlan, fáradt vagyok napközben.
    Egy furcsa jelenségre is felfigyeltem.Ha hajnalban felébredek és ébren vagyok 20-25 percet,akkor a reggeli ébredésnél sokkal nyugodtabb vagyok,az izmaim lazábbak.Ennek létezik e biológiai magyarázata?
    Hogyan lehetne az alvásom minőségét javítani?
    válaszát előre is köszönöm!
    Máté

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ha az alvásproblémái ismétlődnek akkor forduljon személyesen is orvoshoz, ezt így netes tanácsadással nem lehet megoldani.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Érdeklődöm,hogy szorongásos depresszió esetében a Ripedont, kis mennyiségben ⁄ napi…

    Kedves Doktornő! Érdeklődöm,hogy szorongásos depresszió esetében a Ripedont, kis mennyiségben ⁄ napi 5 mg.⁄ mint kiegészítő gyógyszert szokták alkalmazni? ⁄állítólag a testi tüneteim enyhítése végett- égő érzés test szerte és viszketés ⁄Minden leletem ez irányban negatív. Pszichiáter azt mondta szomatizácios zavarom van. A ripedont skrizofániára adják,legalábbis ez áll a betegtájékoztatóban. Válaszát előre is köszönöm.
    l

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Az Ön által leírt diagnózisok alapján még nem tudom, mi a baja és indokolt-e a Ripedon adása. A napi 5 mg nagy dózis...
    Vannak olyan súlyos depressziós állapotok, amikor antipszichotikumok adása is szükséges lehet, ezt én rábíznám az orvosára.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő!58éves nő vagyok,szorongásos depresszióval kezelnek 10 éve. Nemrégen gyógyszerváltásra…

    Tisztelt Doktornő!58éves nő vagyok,szorongásos depresszióval kezelnek 10 éve. Nemrégen gyógyszerváltásra került sor,mivel nem jól éreztem magam. Kórházban is voltam emiatt. Korábban reggel Dalsant 30 mg-ot,és este 20 mg. miagent szedtem 3x 0,25 mg. rivotrillal. A Dalsant fokozatosan - 1 hét alatt leállították,helyette cipralexet állitottak be,először 1 hétig 5 mg-ot,és most mai nappal 4. hete kezdtem a 10 mg-ot szedni. Az esti gyógyszert meghagyták, a szorongásoldót is. Sajnos nagyon rosszul érzem magam az átállás óta.
    Naponta többször is lefekszek,kába vagyok,olyan rossz,nyomott érzés van a fejemben,szédülök.Alig tudok csinálni valamit,emiatt nagyon ideges vagyok.
    Bizonytalanul járok,sokat sírok,rossz a közérzetem. A pszichiáterem azt mondja, hogy ezek a tünetek az átállás miatt vannak és kg. 4-5 múlva kezdődik a javulás. Javulást nem tapasztalok,ellenben hatalmas lett az étvágyam és hízok.⁄ átállás óta 6 kg.⁄
    Testi tüneteim is vannak,égő érzés mindkét lábban és altestesben,ami sírás után fokozódik.⁄nőgyógy. műtét óta ⁄ Az orvosom erre Ripedon tablettát írt fel, naponta 1x 5 mg-ot,azt mondta, hogy ez csökkenteni fogja majd a tüneteket.Ez a tabletta viszont skrizofénoknak való és nem merem bevenni. Ezt mondtam is neki,de azt mondta, hogy nyugodtan vegyem be,mert ez egy kiegészítés az antidepresszáns mellé,amit később elhagyunk. Lehetséges ez? Kérem a tanácsát. Köszönöm előre is a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Ha jól értem, gyógyszerváltás előtt már rosszul érezte magát, azért történt a gyógyszerváltás és talán azért volt kórházban is. Továbbra is rossz a közérzete, a testi tüneteit és a gyógyszereit is leírta. Megértem hogy egy idegen orvostól vár segítséget mert talán már a sajátjában nem bízik, sajnos ez nem olyan egyszerű. Látatlanban, vizsgálat nélkül, az egész kép ismerete nélkül nem tudok segíteni.
    Mivel vélhetőleg nem vagyok okosabb mint az orvosa , lehetséges hogy hasonló lépésekben folytatnám a kezelését. Egyedül a Ripedon bevezetését és dózisát nem értem remélem elírás, depresszióban⁄ ha az a baja⁄ én nem szoktam adni, persze lehet csak azért csodálkozom mert nem ismerem magát.
    A legfontosabb azt eldöntenie, hogy megbízik-e az orvosában, mert ha igen, akkor tegyen úgy ahogy ő mondja és ne olvasgasson mást a neten...

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Egy éve szültem. A lányom hatalmas öröm, nagyon szeretem, ezzel nincs is gond. A…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy éve szültem. A lányom hatalmas öröm, nagyon szeretem, ezzel nincs is gond.
    A gyermekgondozással járó életmódtól viszont azt érzem, hogy kezdek bekattanni. Feszült, arrogáns, lehangolt lettem. A depressziót kizárnám, mert tudtommal az nem jár együtt intenzív érzésekkel, mint az agresszió (a gyermeken kívül szinte mindenki felé verbálisan, fizikai szinten nem jelenik meg), arrogancia.
    Úgy érzem, hogy a monotonitást nagyon nehezen viselem, már a házasságomban is jelentkeznek emiatt problémák, hiába nagyon türelmes és segítőkész ember a férjem.

    Sajnos a személyiségem inkább férfiasabb, így egy átlagos baba-mama klub nekem nem feltöltődés, hanem ideges leszek a "peluska-szopcsizás-babuka" témáktól, stílustól. Ne értsen félre, érdekel a gyerekem, sokat foglalkozom vele, de irritál, ha felnőttek infantilis stílusban nyilvánulnak meg egymás között.
    Sikerélményem sincs, mert a felporszívóztam és pelenkát cseréltem számomra kötelesség, nem teljesítmény.

    Amikor dolgoztam, a munkám fő eleme a gyors, improvizatív problémamegoldás, ellentétes érdekeltségű mediáció volt. Ezzel szemben most úgy érzem, hogy éhezik az agyam.

    Mi lehet a bajom? Mit javasolna, mivel tudnék javítani ezen a feszült, nyomott hangulaton?

    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Sok mindent leírt saját magáról, a közérzetéről, a hangulatáról. Feszült, nyomott hangulatot észlel és nincs sikerélménye, csak a gyermek körüli foglalatosságok nem elégítik ki, azt írta, hogy éhezik az agya.
    Ennyiből sajnos nem tudom megállapítani, hogy pszichiátriai értelemben van-e valamilyen baja, gyanítom hogy nincs, de talán egy hosszabb beszélgetés egy pszichológussal segítene eldönteni hogy mi is a valódi problémája és remélhetőleg kaphatna segítséget ahhoz hogy változtasson.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! A napokban rosszul éreztem magam, rossz volt a közérzetem, estére belázasodtam Azóta…

    Kedves Doktornő!

    A napokban rosszul éreztem magam, rossz volt a közérzetem, estére belázasodtam
    Azóta egyre több testi tünet jelentkezett.
    A sok közül (amely szerintem lelki okokra vezethető vissza) az, hogy elkezdett fájni a tarkóm és az agy azon része.Amikor egy kicsit feszültebb vagy idegesebb vagyok akkor a torkom összeszűkül, alig birok nyelni, nagyon nyomó érzés uralkodik rajtam.
    Egyébként mostanában egyre többször fordul elő, hogy hirtelen elhomályosul minden és azonnal le kell ülnöm vagy feküdnöm, valamint a hirtelen szomjúság is jellemző a napjaimra.

    Válaszát és tanácsát előre is Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Mielőtt még a lelki okokkal foglalkoznánk én javaslom hogy vizsgálja meg háziorvos aki majd eldönti hogy kell-e és merre tovább vizsgálódni és mi lehet a baja.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Elnézést kérek, az előbb egy dolgot elfelejtettem megkérdezni (az orvosomtól nem tudtam a futószalagos…

    Elnézést kérek, az előbb egy dolgot elfelejtettem megkérdezni (az orvosomtól nem tudtam a futószalagos érzés miatt)
    Van egy közel egy éves gondom, a testem elég nagy részén egyetlen éjszaka alatt, furán érzéketlenné vált foltokban a bőröm. Fájdalom-, hő-, nyomásérzékelés működik, csak a finom érintés, pl. simogatás nem. Ami furcsa, hogy ha beveszek egy xanaxot, utána egy rövid ideig valamelyest javul a helyzet. Az orvosom erre azt mondta, hogy nagyon valószínű, hogy pszichés oka van. Épp csak azt nem volt alkalmam megkérdezni, hogy ha valóban nincs szervi oka, akkor hogy lehetne helyreállítani?
    Önnek van ötlete?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Sajnos így nem tudom, miről lehet szó és a helyreállítására sincs ötletem.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Egy depressziós beteg esetében mit várhat a beteg a pszichiátertől? Kb. meddig tart…

    Kedves Doktornő! Egy depressziós beteg esetében mit várhat a beteg a pszichiátertől? Kb. meddig tart a pszichiáter "hatásköre"? Meghallgat, gyógyszert ír, meghallgat, gyógyszert ír stb. és ennyi? Vagy csak nekem nem sikerült mindeddig megfelelő orvost találnom? Esetleg túlzott elvárás, hogy éreztesse, hogy tud rólam, foglalkozik velem? Egyre olyan érzésem van, mintha egy futószalagra hajított munkadarab lennék, nem egy segítségre szoruló hullajelölt. Ma voltam harmadik vagy negyedik alkalommal az orvosomnál, de hacsak nem jön közbe valami, akkor ez lehetett az utolsó...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Hogy egy orvos beteg kapcsolatban mi történik, az részben szakmailag meghatározott, részben mindkét fél személyiségének egymásra hatásában. Ezért is nehéz így kívülről megítélnem hogy vajon túl sokat várt-e és csalódott, vagy az elvárható minimumot sem kapta meg.
    Remélem hogy megtalálja a megfelelő terapeutát és terápiát.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Dr. nő! Azt szeretném megkérdezni hogy valóban megbánja később az ember hogy nem alapított…

    Kedves Dr. nő!

    Azt szeretném megkérdezni hogy valóban megbánja később az ember hogy nem alapított családot? Jelenleg 25 éves vagyok és úgy gondolkodom egyelőre hogy nem akarok sohasem családot mert élni akarok.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Biztos megvan az oka amiért így gondolkodik . Természetesen lehet valaki boldog gyerek nélkül is és lehet boldogtalan gyerekkel is... Gondolom, nem pszichiátriai feladat ezt a kérdést megválaszolni.
    Nekem elképzelhetetlen lett volna az életem gyerek nélkül, de nem vagyunk egyformák...

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő ! 21 éves nő vagyok, és félek, hogy skizofrénné fogok válni. Nem tudom megmagyarázni,…

    Kedves Doktornő !

    21 éves nő vagyok, és félek, hogy skizofrénné fogok válni. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért pont ezt a betegséget szemeltem ki magamnak. A fiatalkori kezdet aggaszt mert pont beleillek. Szerintem azért, mert volt egy ismerősöm akivel régen aránylag sokat találkoztam és ebben a betegségben szenvedett. Láttam, hogy mennyire befelé forduló, magának való lett, nem akart nyitni senki felé, meg ilyesmi, nem volt párkapcsolata, családja így-úgy támogatta. Ez rémített meg nagyon. Ápolónak tanulok , és most a pszichiátrián voltam gyakorlaton, és sok ilyen beteggel találkoztam. Így megint előjöttek ezek a gondolatok. Interneten szoktam ellenőrizni, a tüneteket, de egyik sem stimmel. Pozitív barátságos személyiségnek tartom magam, kissé túlérzékenynek. Vannak barátaim stabil párkapcsolatom, családom akiket nagyon szeretek. Nem gondolom magam betegnek, és így leírva inkább a betegség hatásaitól félek. Kissé túlaggódom a dolgokat általában. Volt olyan, hogy más betegséget is kiszemeltem magamnak sclerosis multiplex, agydaganat, de ezeket ma már nem " ellenőrizem" az interneten. Ez az egy maradt meg ami kísért már egy ideje. Ez a szorongás miatt lenne vagy mire utalhat ez hogy félek ettől a betegségtől ? MIt tehetnék ellene ?

    Köszönöm a segítségét!

    Tisztelettel : Dóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Nem régen valaki nagyon hasonló kérdést tett fel. Nem maga volt az ?
    Szorongásos túlaggódásnak gondolom, de ha ápolónőnek tanul akkor fontos lenne kezeltetni magát mert mindig túlzottan bele fogja magát élni abba a betegségbe amit lát és ez nagyon megnehezíti majd a munkáját és az életét.
    Pszichiáter, pszichoterapeuta segíthet.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • jo napot kivanok doktorno !nekm az lenne a problemam hogy lassan ket eve azt tapasztaltam magamban hogy…

    jo napot kivanok doktorno !nekm az lenne a problemam hogy lassan ket eve azt tapasztaltam magamban hogy allando jellegel ideges vagyok nyugtalan nem tudok orulni semminek hangulat valtozo vagyok,nem foglal le semmi vagyis nem tudok kikapcsolodni barmit is csinalok.es amikor egy kicsit idegessebb vagyok tulzottan eszek es hizok.Onnek mi a velemenye errol ??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Vélhetőleg van valamilyen pszichés betegsége, szorongása amit pontosan személyes vizsgálattal lehetne megállapítani. Úgy tűnik, magától nem fog elmúlni, az evés csak pótcselekvés a szorongás csökkentésére.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! A férjem két hónapja kezdett szédülni, ekkor elkezdte szedni a Nootropil granulátomot…

    Kedves Doktornő!
    A férjem két hónapja kezdett szédülni, ekkor elkezdte szedni a Nootropil granulátomot , majd a tablettát. Ez a szédülés el is múlt neki, de egy pár nap múlva kóvályogni kezdett és azóta is kóvályog és zúg a füle. A Nootropilt és a Betarevin 24 mg-os tablettát szedi. Voltunk neurológusnál, elküldte EEG vizsgálatra és nyaki ultrahang vizsgálatra, fülészeten is voltunk. Minden eredménye negatív.
    Megszeretném kérdezni, hogy mitől lehet ez a kóválygás? Mit javasolna, hogy merre menjünk tovább, milyen irányban, vagy esetleg valami vitamin, gyógyszer szükséges lenne-e neki. Már nagyon ideges ettől az állandó kóválygástól.
    Köszönöm megtisztelő válaszát!
    Üdvözlettel: Marika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező!

    Sajnos levélben, vizsgálat nélkül nem tudok segíteni. A leírtak alapján én is a neurológust ajánlanám. Ha nem is talált olyan komoly szervi elváltozást a kivizsgálással, valami oka csak lehet hogy két komoly gyógyszert előírt a férje panaszaira, tehát hogy miben szenved a férje, csak tőle kellene megkérdezni.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • T.Doktornő!!Frontint szedek estére mert nem tudok aludni 1mg-ot de el akarom hagyni ki szeretném hagyni…

    T.Doktornő!!Frontint szedek estére mert nem tudok aludni 1mg-ot de el akarom hagyni ki szeretném hagyni és kipróbàlnàm a Valeriana Night-ot de ugye a Frontint nem lehet csak ugy elhagyni ha csak felet szednék be és Valeriana Night-ot beszedek lehet a kettőt együtt szedni???Vàlaszàt előre is köszönöm!!!Beàta 30 éves.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Mivel a nevén és a nemén kívül semmit nem tudok magáról, nem szívesen bocsátkoznék gyógyszercsökkentést elősegítő tanácsadásba. Sok egyéb körülmény lehet, ami levélben nem jön át és ami befolyásolhatja a gyógyszer csökkentésének tempóját. Ha nem pszichiátertől, akár háziorvostól is megkérdezheti, aki ismeri magát hogy milyen ütemű lehet a csökkentés és mit szedhet mellette.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva