A betegek kérdései (6941)

  • Tisztelt Doktor Nő! A párom nővérét 16 évesen elrabolták, de fél év után megtalálták és skizofréniát…

    Tisztelt Doktor Nő!

    A párom nővérét 16 évesen elrabolták, de fél év után megtalálták és skizofréniát állapítottak meg nála. Az lenne a kérdésem, hogy a gyerekeink ezt örökölhetik e, vagy csak a sokk miatt lett beteg a párom testvére.

    Köszönettel: K.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Ezt kellene kideríteni, hogy az elrablás traumájára reakció a betegsége vagy pedig 16 éves korában kezdődött a schizofréniája. Ez utóbbi esetben kissé megnő a betegség előfordulásának kockázata a családban. de lényegesen csak akkor ha egyik vagy mindkét szülő ebben a betegségben szenved.

    üdvözlettel dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő,
    21 éves fiam szorongó típus,időbeosztással,tanulmányaival kapcsolatos kényszeres ,szorongó gondolatatok miatt pszichológushoz jár.Rexetint szed.Szépen haladnak,kicsit javult az állapota.Amiért most írok .az,hogy sokat alszik.8-9 óra éjszakai pihenés mellett,gyakran ,amikor megjön… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves kérdező !

    Ha a kedves fia kedvetlen és sokat alszik, az lehet az alapbetegségének, a depressziónak a tünete is, tehát még nem gyógyult meg, de lehet a gyógyszerektől is. Ha jól… Még több

  • Tisztelt Doktornő. Én egy féléve diagnosztizált borderline személyiségzavaros vagyok. Volt egy 5 éves…

    Tisztelt Doktornő. Én egy féléve diagnosztizált borderline személyiségzavaros vagyok. Volt egy 5 éves nagyon jó párkapcsolatom, nagyon szerettük egymást, de egy "kirohanásom" után nem bírta, elhagyott. Lett volna esély a folytatásra, de folyamatosan zaklattam. A szakítás után fél év után még nagyon sokszor rá gondolok, sokszor sírok és úgy érzem nélküle értelmetlen az életem. A pszichológusomon kívül erről az érzésről senkinek sem tudok beszélni, a családtagoknak már elegük van belőle. Van olyan napom, hogy csak az ágyban fekszem. Járok pszichiátriai kezelésre is. Az lenne a kérdésem, hogy normális, hogy még fél év után így érzek utána? Mikor fognak enyhülni az érzések? Még az a baj, hogy utolsó éves egyetemista vagyok nincs munkám csak a diplomamunka, ezért időm nagy részét otthon töltöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    A veszteség feldolgozás folyamatában van, fontos hogy pszichológus, pszichiáter is kezeli. Általában 6-12 hónap az az idő amíg egy ember jó esetben túljut a gyászán. A rendszeres elfoglaltság, akár önkéntes munka vagy sport, a strukturált idő sokat segíthet.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Ha szorongásra,pánik betegségre antidepresszánst szedek százalékban mekkora javulás,változás…

    Tisztelt Doktornő!
    Ha szorongásra,pánik betegségre antidepresszánst szedek százalékban mekkora javulás,változás érhető el?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Sajnos nagyon általános a kérdése, sok mindentől függ hogy mennyire hat valakinél az antidepresszáns. A betegség tipusától, súlyosságától ,fennállása időtartamától , a beteg személyiségétől, a terápiás próbálkozásoktól, a diagnózis pontosságától. Egyszerű esetben az esetek több mint felében biztos hatásos, de van ahol kiegészítő gyógyszeres vagy egyéb terápia is kell hozzá.

  • Kedves Doktornő!

    Nagyon boldog kismama voltam, amíg 15. héten erős vérzéssel szállítottak kórházba. Egy hetet töltöttem bent, szigorú fekvést írtak azóta is elő. (Részleges méhlepény leválás történt) A kórházban is meg voltam rémülve, de amióta itthon vagyok, minden nap szinte túlélés,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Teljesen megértem hogy nehéz egyedül megbirkóznia a félelmeivel, szorongásaival, amelyek viszont ártanak az egészségének. Fontos lenne hogy megfelelő szakember lássa Önt,… Még több

  • Kedves Doktornő!

    28 éves bulimiás nő vagyok, és ehhez társult a depressziom is...Pár éve alakult ki nálam, sajnos hosszabb időt nem tudok Magyarországon tölteni, mert a munkám külföldhöz köt! Kérdésem az lenne, a frontin alkalmas e a falásrohamok csökkenésében? Heti 4x, egyre gyakrabban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    A bulimiának és a depressziónak nem gyógyszere a Frontin vagy más szorongáscsökkentő. Érdemes lenne időt szakítania arra, hogy pszichiátert keressen meg, akár Magyarországon,… Még több

  • Kedves doktornő! 3 napja felirtak a paromnak igy nekem is fertozesre supplin nevu gyogyszert. Sok…

    Kedves doktornő!

    3 napja felirtak a paromnak igy nekem is fertozesre supplin nevu gyogyszert. Sok helyen utanaolvastam, es a mellekhatasok kozott is szerepel szedules, emelyges. Par eve panikbetegseggel szenvedek, szerencsere ritkan, van hogy honapokig nincs jele. Most a gyogyszer hatasara elkepzelheto, hogy erosebb, surubb rohamok tornek ram? Hirtelen megszedulok, kedvtelen vagyok, es folyamatosan almos. Koszonom a valaszat elore is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Én is csak a betegtájékoztatóból olvasom a mellékhatásokat. Azért mert valaha szédült, nem biztos hogy most az átlagosnál jobban szédülne.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Régebben kezeltek pánikbetegséggel! Paroxat ill nyugtató segítségével! Az elmúlt…

    Tisztelt Doktornő!
    Régebben kezeltek pánikbetegséggel!
    Paroxat ill nyugtató segítségével!
    Az elmúlt időben visszajöttek ezek a tünetek de társult mellé ball kéz(kisujj és fél tenyér)Ill. ball láb nehézség érzés láb zsibbadás!
    Ma voltam a háziorvosomnál pszichiátert javasolt ill a zsibbadásra neuromultivit-ep-t.
    A kérdésem az lenne nem lenne esetlegesen egy kardiológiai vizsgálat ilyen esetben indokolt vagy ekg ??? Sehová sem küldött még vérvételre sem most!
    Válaszát köszönöm előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Látatlanban nem tudok véleményt mondani arról, milyen vizsgálat lenne még vagy nem lenne indokolt Önnél. A háziorvosa feladata és felelőssége hogy a megfelelő vizsgálat elvégzése után javasoljon kezelést vagy további vizsgálatot. Pszichiáter akkor lép a képbe, ha a szervi vizsgálatok nem mutattak szervi betegséget. Leírása alapján komolyabb szervi betegségtől nem tartanék, persze személyes találkozás, vizsgálat után ezt még pontosítani lehetne.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Olyan depressziós állapotban, amikor az alvásprobléma a vezető tünet és talán ezért…

    Tisztelt Doktornő!

    Olyan depressziós állapotban, amikor az alvásprobléma a vezető tünet és talán ezért alakult ki a depresszió (fáradtságtól semmi erőm nincs bármit csinálni és a napi rutinfeladatok ellátása is rendkívül megterhelő) milyen gyógyszerek szoktak hatásosak lenni?
    Naponta éjszakánként maximum 2-3 órákat tudok aludni, egy pszichiáter régebben a Valdoxan-t ajánlotta nekem, de minden maradt a régiben. Hiába a sportolás, kirándulás, nem segít semmi.
    Olyan antidepresszáns gyógyszer van, amely a depresszió tüneteinek enyhítése mellett kifejezetten az alvási problémákat szűnteti meg és ha igen, milyen gyógyszerekkel van ez irányú pozitív tapasztalat?
    SSRI vagy SNRI gyógyszercsoport válik be jobban ez esetben?
    Alváscentrumban alvásvizsgálat után szervi okát nem találták az alvásproblémámnak és nem tudtak semmit javasolni, vényre felírható altatók sem segítenek (természetesen vény nélküli gyógynövénykészítményeket is kipróbáltam) és kétségbe vagyok esve, sok éve tart már ez az állapot. 30 évesen nem szeretnék altatót szedni.
    Hiába olvasok szakkönyveket is az alvásproblémáról és tanácsokról, semmilyen megoldás nincs.

    Üdvözlettel: Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Van megoldás, csak ⁄egyenlőre⁄ rossz helyen keresi. Ha már volt alvásvizsgálaton és régebben járt pszichiáternél, érdemes lenne újabb próbálkozást tenni. Az alvásproblémákról szóló könyvek és a netes tanácsadás sajnos nem fog eleget segíteni. Vizsgálat nélkül én sem fogok gyógyszercsoportokat sorolni. Keressen fel újra pszichiátert, ez a javaslatom.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő Édesanyámmal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. Ő 83 éves, demens beteg, jelenleg…

    Tisztelt Doktornő
    Édesanyámmal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni. Ő 83 éves, demens beteg, jelenleg a közeli város pszichiátriáján van. Karácsonykor került be, enyhe agyvérzés tünetekkel. Kezelőorvosa megállapította, hogy súlyosan demens beteg, aki 24 órás felügyeletet igényel.Mivel mi, a férjemmel dolgozunk, azt tanácsolta, hogy idősek otthonában kérjük elhelyezését. A jelentkezést beadtuk a közeli idősek otthonába, természetesen várólistára került. Fizikailag sokat javult az állapota, sajnos szellemileg nem, de ezt az orvos is jelezte, hogy javulás nemigen várható . Nagyon jól érzi bent magát a kórházban, ő úgy gondolja a szobája a saját lakása. Mindeddig nem is volt gond, de kb. egy hónapja a kezelőorvosa 2 hetente üzenget a szociális nővérrel, hogy helyezzük már el édesanyámat, mert lehetséges, hogy ágy elvonások lesznek. Az említett idősek otthonában ígéretet kaptunk, hogy előre került a névsorban, de várakozási idő van. ⁄ Azóta másik helyre is beadtuka jelentkezést.⁄
    Kérdésem a következő: megteheti-e a kezelőorvosa, hogy kiteszi őt, annak ellenére, hogy mi nem tudjuk vállalni a felügyeletet, Sajnos vidéken nem is találunk gondozót, aki 24 órás szolgálatot vállalna.Törvény szerint mit tehet az orvos és mit nem.
    Szeretném édesanyámat jó helyen tudni, de ez a rendszeres sürgetés kissé zakalatottá tesz.
    Nagyon várom válaszát, amelyet előre is köszönök: egy édesanyjáért aggódó oroszlán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Megértem, hogy gondot okoz édesanyja ápolása, de ha jól értem már egy hónapja az állapota nem indokolja a kórházi, aktív ágyon való kezelést. A gondoskodást, felügyeletet viszont igen. Amíg nem kapnak helyet az idősek otthonában, krónikus vagy rehabilitációs osztályon érdeklődhetnek, sok helyen az elhelyezés díjköteles.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő ! A segítségét szeretném kérni. Jelenleg mirzaten 15 mg-os tablettát szedek, ezt…

    Tisztelt Doktornő !

    A segítségét szeretném kérni. Jelenleg mirzaten 15 mg-os tablettát szedek, ezt megelőzően 3 féle antidepresszánst szedtem eredménytelenül sajnos. A mirzatent 4 hete szedem változást nem tapasztalok tőle, sőt szinte állandó fejfásom van tőle, sokszor felállás után elszédülök fülzúgás társul hozzá, elzsibbad a szám. A kezelőorvosommal több ízben beszéltem aki szerint ezek nem lehetnek mellékhatások csak szedjem tovább mellé 0,5 rivotril 1-2 szemet akár napjában többször is. Nyugtatókhoz nem szeretnék szokni a rivortil eltompít nagyon, gyesen vagyok kicsi gyerek mellett, nem vagyok orvos bár nem hinném hogy a vegyünk be naponta több mg nyugtatót megoldás lenne. Sajnos mostanra teljesen elveszítettem a bizalmam a kezelőorvosomba. Szeretném letenni a mirzatent igaz, hogy napi 15mg-ot szedek csak de kérdésem Doktornő felé az lenne, hogy ezt a mennyiséget is le kell "építeni" és ha igen hogyan, vagy csak úgy el lehet hagyni elvonási tünetek mellett? (kezelőorvosom szerint hagyjam és kész) Esetlegesen orbáncfű teát vagy hasonló gyógynövényt tudna-e ajánlani, úgy látszik az én szervezetem nem tolerálja a gyógyszereket :( Válaszát előre is köszönöm !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    A végéről kezdem. Természetesen szedhet gyógynövény tartalmú szert vagy teát a lassan elhagyott gyógyszer helyett,⁄ előbb felezze majd hagyja el⁄, de mielőtt ehhez hozzáfogna, keressen egy másik kezelőt, mert gondolom van valami betegsége amire kapta ezt a sokféle kezelést. Ha pszichoterápiát vállal,- nagy vállalás minden szempontból- az megterhelőbb de nem kell gyógyszermellékhatásokkal szenvednie.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Jó napot! Szinte mindig lehangolt,erőtlen vagyok(izomgyengeség?).Munkahelyemen szorongok.Mindig negatív…

    Jó napot!

    Szinte mindig lehangolt,erőtlen vagyok(izomgyengeség?).Munkahelyemen szorongok.Mindig negatív gondolatok járnak a fejemben.Mindig attól is félek,hogy valakimnek is baja történik.Reggelente hányingerre ébredek mikor mennem kell dolgozni.hétvégén otthon jobb a helyzet. ősz-tél-re vonatkozik főleg ez a hányinger,fogyás.gyomorsavtúltengés diagnosztizáltak erre szedek gyógyszert,azt gondolták hogy amiatt van hányingerem.De a gyógyszer szedése mellett is jelentkeznek a panaszaim. Lehetséges,hogy inkább más az én problémám?Ön mit gondol rólam?Vagy esetleg a hormonok?Magas prolaktin és viszonylag alacsony a tesztoszteron értékem. tesztoszteron az normális tartományban van,csak nagyon a legalján.
    Kérem véleményezzen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves kérdező !

    Panaszai lehetnek szorongás és hangulatzavar miatt is. Érdemes lenne minél előbb pszichiátert felkeresni személyesen is. Ennek nem kell így maradni, van rá terápia, de magától várhatóan nem fog elmúlni.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Egy olyan kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, ami nem kapcsolódik szorosan a szakterületéhez,…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy olyan kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, ami nem kapcsolódik szorosan a szakterületéhez, ám lelki eredetű, így szeretnék választ kapni, hogy miért történik ez velem.
    Fél éve vagyok együtt a párommal. Ő 30 éves, én pedig 25. Boldogok vagyunk, szeretjük egymást. Mind ketten szeretnénk idővel majd babát, de egyelőre megbeszéltük, hogy nem - így fogamzásgátlót szedek. Az utóbbi pár hónapban, többször álmodtam babával. Tegnap este, azt álmodtam, hogy szültem. Előtte pedig, hogy várandós voltam és nagy volt a hasam. És ezeket az utóbbi 1-2 hónapban álmodtam. Mitől lehet ez? Kicsit félek az anyaságtól és a szüléstől, de már nagyon szeretnék közös gyereket a párommal.

    Köszönöm válaszát!

    Üdvözlettel, Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Amennyit elárult saját magáról és a helyzetéről akár adódhatna is a válasz, hogy miért álmodik babával és szüléssel. Viszont egy álom jelentése - ha komolyan gondoljuk- akkor mindig az álmodóval közösen, beszélgetésben fejthető meg és nem biztos hogy ilyen kézenfekvő...

    üdvözlettel dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! A véleménye érdekelne a Sertralin antidepresszánsról. Mennyire számít modern és jó…

    Tisztelt Doktornő! A véleménye érdekelne a Sertralin antidepresszánsról. Mennyire számít modern és jó gyógyszernek depressziónál? Mik a tapasztalatok? Valamint a Sertralin vagy a Cymbalta számít erősebb antidepresszánsnak? Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Mind a Sertralin mind a Cymbalta jó és hatékony gyógyszer depresszióban is. Hogy kinek melyik a hatékonyabb azt nem tudom megmondani sajnos.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Drno! Kisfiam 3,5 eves kiscsoportos ovodas. Az oviban hetente egyszer van tornaora. Az elmult…

    Kedves Drno!

    Kisfiam 3,5 eves kiscsoportos ovodas. Az oviban hetente egyszer van tornaora. Az elmult ket hetig semmi gond nem volt, itthon is arrol meselt, h sokat futkoznak labdaznak.Az elmult ket hetben azonban az ovono meselte, h a kisfiam nem volt hajlando a tobbiekkel tornaorara bemenni.
    A tornatanarral sajnos meg nem sikerult beszelnem, de lenne sejtesem, h az oka vmi olyan gyakorlat amit ott koveteltek toluk es vmiert a kisfiam nem tudta teljesiteni.

    Rola tudni kell, h egesz pici kora ota rettenetesen teriszonyos. Bevasarlokozpontban a galerian csak fal mellett fogva a kezet hajlando vegigmenni. Hintazni maszokazni sohasem szeretett, nem is kenyszeritettuk. Atlatszo liftben a mai napig felveteti magat a 20 kilojaval es a mozgolepcsot is messzirol keruljuk, magas ablakbol nem mer kinezni, sot ha kishuga aki 1,5 eves kozelit egy ilyen helyzet fele panikban van sir annyira felti akar a testveret akar minket a szuleit es ker minket, h mi sem menunk az ablakhoz vagy mozgolepcsore stb.

    Mozgasfejlodese nem kesett, szulese korul vagy a terhessegben problema nem volt, minden egyeb orvosi kontrollja normalis, ketnyelvu baba.

    A csaladban Edesapam ilyen atlagnal erosebb fobiaval kuzd a magassagot illetoen.

    Szeretnem kerdezni a doktornot, h mit javasolna, merre induljunk hpgyan tudnank kisfiunknak pszichesen segiteni. Nem szeretnenk, h az atlag feletti fobiaja kesobb akar az iskolara szocializalodasara stb ranyomja a belyeget.

    Koszonettel, tisztelettel,
    T ne Nora

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Először azt javaslom hogy a gyerekorvosukkal beszéljenek, utána meg gyermekekkel foglalkozó pszichológussal beszéljék meg a problémát.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Dr.nő Kérem segítségét!Évekkel ezelött kezeltek hipnózisban,ami megszüntette pánikbetegségem…

    Tisztelt Dr.nő
    Kérem segítségét!Évekkel ezelött kezeltek hipnózisban,ami megszüntette pánikbetegségem és depressziomat.Életem javult,párkapcsolatom stabil,de aposom betegsége mindenkit megvisel,agressziv,nehéz őt gondoznom.Szédülésem olyan hogy éjjekente ha fordulok,vagy nappal egy másodpercre és sokszor kóvályog a fejem.Hpv fertőzésen most estem át ,vérképem jó.Szemészetre most megyek mert néha fáj,és a fejem mostanában sokszor fáj pedig nem szokott.Remélem csak a stressz váltja ki.Várom válaszát,előre is nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Vizsgáltassa meg magát neurológussal és amit még a háziorvos javasol, belgyógyászat, nyaki rtg, aztán ha kizárják a szervi betegségeket akkor jöhet a pszichiáter.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Nappali alvás zavarban szenvedek már 3 éve. Ha nyugalmi állapotba kerülök, alvásroham…

    Tisztelt Doktornő!
    Nappali alvás zavarban szenvedek már 3 éve. Ha nyugalmi állapotba kerülök, alvásroham tör rám és akaratlanul elalszok. Nemrég voltam alváscentrumban, ahol azt találták az éjszakai alvásom alapján hogy nincs semmi problémám. Éjszakai alvásom nagyjából kielégítő, 8 és fél órát szoktam aludni, reggel kicsit fáradtan ébredek de ehhez szerintem hozzájárul a súlyom ami 90kg már egy pár éve. 18 éves vagyok es nagyon szükségem lenne valamire hogy mit tegyek, mert így el sem tudom képzelni a jövőt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Az alváscentrumon kívül nem tudom milyen kivizsgáláson volt, de javaslom hogy neurológus és pszichiáter is vizsgálja meg.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő!Érdeklődnék 10 mg eszcitaroplámot kell naponta szednem szorongásra.Nem gond ha két…

    Tisztelt Doktornő!Érdeklődnék 10 mg eszcitaroplámot kell naponta szednem szorongásra.Nem gond ha két adagba veszem be a 10 mg-ot?Az első 5 mg reggel 8-kor a második 5 mg 11 óra magasságában?A hatása ugyanaz lesz?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Ha a kezelőjével megbeszélte akkor nem.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt doktornő! Tritticot szedek kb. három hete. Évtizedek óta állandó a halálvágy bennem, de pár…

    Tisztelt doktornő! Tritticot szedek kb. három hete. Évtizedek óta állandó a halálvágy bennem, de pár napja megint elég konkrét formában foglalkoztat a gondolat, hogy meg is tegyem. Nem fogom megtenni, mert félek a sikertelen kísérlet következményeitől és kisebb mértékben a vele járó fájdalomtól, de olvastam a betegtájékoztatóban, hogy ha ilyesmi történik, menjek el az orvosomhoz vagy a legközelebbi kórházba.
    A kérdésem annyi, hogy ennek van bármi értelme⁄jelentősége ebben az esetben? Mit tehet ilyenkor a kezelőorvosom, pláne egy ismeretlen kórházi orvos?
    Hogy meg akarok halni, arra van okom, nem csak a depresszió okozza, sőt... inkább a konkrét okok miatt vagyok depressziós, de abban biztos vagyok, hogy nem teszem meg, csak álmodozom, hogy mégis.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves kérdező !

    A kezelőorvosa dolga vagy egy ügyeletes ismeretlené hogy beszéljen magával és felmérje mekkora a veszélye annak, hogy önmaga ellen forduljon és megteszi a szükséges gyógyszeres vagy egyéb lépéseket hogy megvédje saját magától. Ezt én innen nem tudom megítélni.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Cymbaltát szedek recurrens depresszióra. Eddig használt, viszont pár napja öngyilkossági…

    Tisztelt Doktornő!
    Cymbaltát szedek recurrens depresszióra. Eddig használt, viszont pár napja öngyilkossági gondolataim támadtak. Ez nagyjából egybeesik azzal, hogy nyújtott felszívódású(retard) C-vitamint kezdtem el szedni. Lehetséges, hogy ez a retard C-vitamin befolyásolja antidepresszánsom felszívódását? Emellett Abilify-t, Frontint is szedek, de ezek úgysem depresszióra hatnak. Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves kérdező !

    Nem az egyes gyógyszereket hanem az egész képet egészben nézném, ha lehetne. Mivel kezelés alatt áll, több komoly gyógyszert szed, javasolnám a kezelőjét értesíteni a változásról.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva