A betegek kérdései (7004)

  • Kedves Doktornő! Fiatal felnőtt korú fiam hat éves korában fokozatosan kezdett dadogni. Hasfájás miatt…

    Kedves Doktornő!

    Fiatal felnőtt korú fiam hat éves korában fokozatosan kezdett dadogni. Hasfájás miatt Anafranillal kezelték, előbbi elmúlt, de a dadogás elkezdődött és azóta is tart. Próbálkoztunk gyermekkorban logopédussal, sajnos eredménytelenül. Később pszichológus, pszichiáter is kezelte szintén hasztalan.
    Kérdésem most az lenne, hogy létezik-e egyáltalán kezelés a most már felnőtt korra áthúzódó betegségére?

    Válaszát nagyon várom

    Köszönettel:
    egy reménykedő édesanya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Egy rögzült ideges tünetet, pláne ami gyerekkorban kezdődött, nehéz felnőttkorban kikezelni. Továbbra is pszichoterápiás kezelést javaslok, konkrét embert aki ilyennel foglalkozna, sajnos nem tudok javasolni.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Anyukám súlyos beteg. Sokszor negatívan beszél, sír, fájdalmai vannak, szóval…

    Tisztelt Doktornő!

    Anyukám súlyos beteg. Sokszor negatívan beszél, sír, fájdalmai vannak, szóval ez érthető. Nem akarok önzőnek tűnni, de annyira lelkis ember vagyok, engem ez rosszul érint. Én magam is sok keserűségen mentem keresztül az elmúlt pár évben, nagyon mélyre kerültem lelkileg, abból csak most álltam talpra, most rendeződtek a dolgaim. Úgy érzem, hogy nem vagyok elég erős, hogy más terheit is magamra vegyem. Mikor hallgatom, ahogy beszél a betegségekről, annyira elkeseredek. Fiatal vagyok, boldog szeretnék lenni, mert az elmúlt időszakban ebből nekem nem sok jutott. Tudom, hogy gonoszan hangzik, de kicsit energia vámpírnak érzem őt és emiatt bűntudatot érzek, mert ő sosem szokott panaszkodni, csak most, hogy ilyen komoly betegsége van. Semmi másról nem lehet vele beszélni hónapok óta, csak a betegségekről, beteg emberekről. Javasoltam neki, hogy menjel el szakemberhez, hogy beszélje ki magából a rossz érzéseket, de nem akar. Az én hozzáállásommal van baj, hogy nekem ez a "panaszkodása" túl sok lelkileg? Kérem, hogy adjon tanácsot, hogy hogy álljak hozzá. Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Nem hinném, hogy a hozzáállásával lenne baj, megterhelő lehet sokszor meghallgatni egy beteg ember panaszkodását, negatív gondolatait. Pláne ha nemrég Ön is lelkileg rossz passzban volt. Támogatom az ötletét, hogy édesanyja beszélgessen a betegségéről szakemberrel, hogy kibeszélje magából a félelmeit. Ha ez nem megy, akkor magának kell szakemberhez fordulnia, hogy ugyanezt megtegye a saját érdekében és sajátmaga helyett más családtagot vagy barátnőt is bevonni az anyukája lelki támogatásába.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy legutóbbi laborleletem alapján a normálisnál alacsonyabb…

    Tisztelt Doktornő!

    Érdeklődni szeretnék, hogy legutóbbi laborleletem alapján a normálisnál alacsonyabb eGFR (74 ml⁄perc), és magasabb kreatinin (92 umol) szint mire utalhat? (ezek mellett még a vizeletben kimutatható volt fehérje, vörös- és fehérvérsejt, valamit a fehérvérsejt számom alacsonyabb (3,39) volt.
    Veseelégtelenségre gyanakszom, de előfordulhat, hogy az utóbbi időben a sok megbetegedés miatti antibiotikum szedés okozza?
    Egyéb tüneteim az esti (lefekvést követő) lábrángás (nem remegés, konkrét rángások magnézium szedése mellett) gyakori fáradtság, kimerültség, öklendezés (hányás nélkül, általában reggel szagok hatására -nem vagyok terhes-)
    Először cukorbetegségre gondoltam, de azt sikerült kizárni.
    Tudna segíteni, hogy mi lehet ennek az oka?

    Köszönöm előre is.

    Tisztelettel: Szandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Szerintem Ön is tévedésből nekem küldte a kérdést. Talán belgyógyász megfelelőbb lenne...

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kérném szépen leletem értelmezését, A fiz. görbületek és a csigolyatestek magassága megtartott. A discusokban…

    Kérném szépen leletem értelmezését,
    A fiz. görbületek és a csigolyatestek magassága megtartott. A discusokban és a csigolyákban degeneratio.
    Az L.IV-V. intervertebralis rések mérs.szűkebbek, discusaik ívben harmónikusan 2-3mmel boltosulnak elő, gyöki copressio nem látható.

    Lumbalis és más intervertebrális duscus rendell. myelopathiával.

    Köszönettel Anikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Lehet hogy tévedésből küldte nekem ezt a kérdést? Pszichiátriai jellegű kérdésekre szívesen válaszolok.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Kb 3 éve reggel 150 mg olwexya-t szedek. Pár hete az éhomi vércukrom 6 fölött van,…

    Kedves Doktornő!

    Kb 3 éve reggel 150 mg olwexya-t szedek. Pár hete az éhomi vércukrom 6 fölött van, 6,7 6,5 6 annak ellenére, hogy diétázom. Az olwexya emelheti a vércukrot, tehát hajlamosíthat cukorbetegségre? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Tudtommal nem, máshol kell keresni az okokat.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Állandó feszültség kezelése Paroxetine szedésével

    Tisztelt Doktornő!
    Gyermekkorom óta nagyon stresszes vagyok.Akkor is kellett már szednem tablettát,mert stikkeltem.Aztán felnőttként alvásproblémákkal kezeltek,most legutobb pedig az állandó feszültség érzés miatt irattam fel gyógyszert,Paroxetinet 10mg-ot.Sokkal nyugodtabb lettem tőle,viszont… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Nincs tökéletes megoldás, legalábbis csak gyógyszerrel biztos nincs... Vizsgálat, személyes találkozás nélkül konkrét ötletet, javaslatot sajnos nem tudok adni.
    Még több

  • Kedves Doktornő! Párkapcsolatban élek és az utobbi időkben sok problémám volt , méhgyulladás, viszketegség,…

    Kedves Doktornő!
    Párkapcsolatban élek és az utobbi időkben sok problémám volt , méhgyulladás, viszketegség, a legutobbi ami nagyon aggaszt a pajzsmirigy, ez azért mert sokszor ha valamiben nem értek egyet a párommal de nem is mondom ki vélleményem rögtön kapkodok levegő után , teljesen össze szorul a torkom.
    Sajnos a párommal nem merek beszélni a problémáimrol,ön szerint a problémáimat okozhatja a párkapcsolatban felbukkano problémák sorozata ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Okozhatja, de nemcsak az, a magában felbukkanó feszültség is.... Érdemes lenne erről személyesen megkérdeznie egy kollégámat.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelet Doktor nő. Kérdésem az lenne,hogy milyen tünetei vannak mint pszichésen mint testileg ha…

    Tisztelet Doktor nő.

    Kérdésem az lenne,hogy milyen tünetei vannak mint pszichésen mint testileg ha valaki aki Little kórban szenved havi több 100 szem 1 mg Xanax plusz Mizapin 45 mg napi 1 szem és Eunoctin-t és Tramadol 200 napi 5 szem gyógyszereket szedett több éven keresztül.Kérem ez nagyon fontos lenne.
    Köszönettel,egy segítő testvér

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    A diagnózison és a gyógyszermennyiségen kívül ez még sok más testi-lelki adottságtól is függ, amit a konkrét személy ismeretében lehetne megállapítani. Vélhetőleg kábult, aluszékony aki ennyi gyógyszert szed, vagy ha nem akkor már hozzá van szokva. Ha ez magának valamiért nagyon fontos,kérdezze meg a testvére kezelőjét, vagy kérjen szakértői vizsgálatot.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Sportoló csinos nő nemi élet híján öngyilkosságra gondol

    Kedves Doktornő!
    41 éves nő vagyok. Az a problémám, hogy pár éve a vérzésem előtti napokban olyan lehangolt vagyok, hogy öngyilkossági gondolataim támadnak. Egyébként sem "repesek", de ezek a napok már ijesztőek.
    A kérdésem, hogy ez lehet-e hormonális probléma annak ellenére,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Valóban, vélhetőleg a tünetei mögött állhat egy praemenstruális hangulatingadozás akár hormonális háttérrel is, meg az említett hiánynak is lehet benne szerepe. Pszichiáter… Még több

  • Szorongásos panaszok miatt a pszichiáter gyógyszert irt fel

    Kedves Doktornő!

    23 éves fiú vagyok és olyan kérdésem lenne Önhöz, hogy én ma elfelejtettem megkérdezni a pszichiáteremtől valamit, amire talán Ön általánosságban tud válaszolni. Szorongásos tünetekre, önbizalomhiányra szedtem Quetiapine nevű gyógyszert , 150 mg-ot tavaly áprilistól, amit… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves kérdező !

    Ha a pszichiátere rendelte el, annak alapján amit ön elmondott neki az Ön ismeretében akkor bízzon benne és én is remélem hogy hatni fog a gyógyszer. Érdemes legközelebb… Még több

  • Kedves Doktornő, Elalvás előtt, és napközben néha egy egy szem valeriana relaxot beveszek.…

    Kedves Doktornő,


    Elalvás előtt, és napközben néha egy egy szem valeriana relaxot beveszek. Mennyi időnek kell eltelnie az utolsó után, hogy alkoholt ihassak. Vagy van-e bármilyen hatása egymásra a kettőnek? Ha reggel beveszek egy szemet, este elmehetek-e szórakozni, és ihatok-e alkoholt?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Nem tanulmányozom az alkohol és a Valeriána kölcsönhatásait, egyiket sem szoktam javasolni terápia céljából. De ha reggel bevett valeriánát, szokásos mennyiségben, este ihat rá kis mennyiségű alkoholos italt.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • A beteg pszichiáterhez jár, de a terápiától nem szűnnek panaszai, hová forduljon?

    Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

    Kedves Bezzegh Éva! Nem vagyok hajléktalan és így Jó Dolgom is van, hogy nem kell éhen-fagyjak, de be vagyok zárva a nincstelenség okán az úgy nevezett „állami szektorba”, azaz nem Kísérletezhetem úgy mondd az egér úttal, azaz nem Tudhatok „priviben”… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Sajnálom ha csalódást kell okozzak, de nem vállalkozhatok mediálni az Ön és orvosa konfliktusában, sem kapacitásom sem kedvem nincs hozzá. Valamint attól hogy én válaszolok… Még több

  • Kedves Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát! Igen sajnos a másfél liter bor mellett is szedtem a frontint,…

    Kedves Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát! Igen sajnos a másfél liter bor mellett is szedtem a frontint, tudom hogy nem lett volna szabad ezt csinálnom. Az utóbbi időben már nem is voltam túl jól, a kettőtöl, ezért is csökkentettem le ennyire. Amikor semmit nem ittam, két éve, akkor voltam jól a Frontintól. Egyszerűen én sem értem, miért kezdtem el inni, talán lelki okok miatt, de remélem nem okozott túl nagy kárt a szervezetemben ez a két év. Érdekes mostanában ez a kevéske is gyorsan a fejembe száll, pedig részletekben iszom. Gondolom elfáradt a szervezetem. Abbafogom hagyni végleg, és ezt két évet utána el is szeretném felejteni. Tanult, több szakmával rendelkezem, egyik ápolónői. Állitólag csinos, értelmes nő vagyok, mégis eddig süllyedtem, és szégyellem is nagyon. De tudom, hogy sajnos nem vagyok ezzel a problémával egyedül. Köszönöm, hogy megért engem Doktornő, és segit! Járok egy nagyon aranyos pszichiáter férfi orvoshoz, csak neki az alkohol problémákat nem mertem elmondani, pedig mindent megtudok vele beszélni csak ezt nem tudtam eddig. De a héten el kell mennem hozzá, mert iratnom kell Frontint. Csak azt gondoltam, hogy egy hölgy talán jobban megért. Remélem merek majd erről is beszélni vele. Doktornő szerint nem lehet ennyi idő után nagy károsodás a szervezetemben? Sajnos vannak sürűbben pánik rohamaim is, és szorongások is, és halálfélelmek. Gondolom a kettőtől együtt. Igazam van? Mert amig nem ittam, sokkal jobban voltam! Válaszát ismét előre is köszönöm! Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Megértem ha szégyenli az alkoholfüggőségét, de ha komolyan veszi a kezelését és saját magát, akkor el kell hogy mondja a pszichiáterének a valós helyzetet, mert csak úgy tud segíteni.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktorno! Kb 8 eve szedem a Frontint,mert panikrohamom volt es akkor az orvostol ezt kaptam.…

    Tisztelt Doktorno!

    Kb 8 eve szedem a Frontint,mert panikrohamom volt es akkor az orvostol ezt kaptam. O.25mg-ot napi 3-szor kellett szednem. Aztan egy ido mulva sajat magam lecsokkentettem napi 2-re. Most mar csak napi 1,5-et veszek be,delben 1,este fél.Viszont szeretnek tole teljesen megszabadulni,abba szeretnem hagyni. Az ok amiert igy dontottem,tudom hogy fuggoseget okoz,es hosszutavon nemhogy segit,hanem árt. En azt tapasztalom,hogy a Frontin miatt sokszor hohullamok tornek ram,foleg amikor uzletben vagyok,vagy sorban allok,esetlek buszon,sokszor gyengenek erzem magam,egyensulyzavart veszek eszre,a latasom is romlott,a szexualis etvagy is lecsokkent nagyon.Azelott mielott elkezdtem volna szedni es panikbeteg lettem volna,semmi ilyen tunet nem volt,teljesen normalis eletet tudtam elni. Aztan jott ez a bomba,es minden megvaltozott.5 eve kulfoldon elek,2 eve ujabb panikrohamom volt,akkor az itteni orvos felirt beta blokkolot,azt szedek napi 1-et.De ahogy mar mondtam,szinte teljesen biztos vagyok abban,hogy a Frontin miatt valtozott meg az eletem,azert vagyok sokszor olyan mint egy zombi.Nagyon zavar,hiszen a munkahelyemen is van amikor neha rosszul erzem magam,szakad rolam a viz,es ugy erzem elajulok. Le kell tennem ezt a gyogyszert,hiszen a kozeljovoben szeretnek majd gyermeket vallalni,valamint szeretnek ujra olyan lenni mint regen.Kerdeztem mar mas orvostol online,hogyan lehet abbahagyni,azt a valaszt kaptam,hogy 4-6 het alatt hagyhato el,negyeddel kell csokkenteni es ugy szedni 1 hetig,aztan folytatni igy. Csak szeretnek az on velemenyet is kikerni,hogy on mit javasol,hogyan lenne a legjobb elhagyni,es hogy megszunnenek e ezek a mellekhatasok ( valoszinu e hogy a hosszutavuszedes miatt alakulnak ki ezek )? Valaszat elore is koszonom. tisztelettel : K. Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Csalódást kell okoznom, ha azt várta hogy részletes útmutatást adok majd neten, hogyan hagyja el a Frontint.
    Örülök, hogy hosszú levele végén írt egy zárójeles mondatot kérdőjellel, tehát magában is felmerült, talán nem biztos, hogy tünetei amiktől szenved a hosszú ideje szedett Frontin miatt vannak. Valami miatt elkezdte annak idején szedni a nyugtatót, kérdés, hogy ez a valami elmúlt-e? Lehet, nem a nyugtató miatt keletkeztek a tünetei, hanem a szorongásos tünetek miatt kezdte el szedni a nyugtatót? Persze ezek, találgatások, vizsgálat nélkül sajnos nem tudok korrekt véleményt mondani. Javaslom, ha komoly véleményt szeretne, kérjen pszichiátriai konzultációt személyesen.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! 44 éves nő vagyok, 14 éve pánikbeteg, amire szedek: napi 4X0.5 mg Frontint. Emellett…

    Tisztelt Doktornő! 44 éves nő vagyok, 14 éve pánikbeteg, amire szedek: napi 4X0.5 mg Frontint. Emellett jól vagyok. Szeretném megkérdezni, ha naponta 3 dl. 7%-os Sangria vörös bort megiszok, nagyon üti a gyógyszer, és a bor egymást? Azt hallottam igen. Természetesen nem a borral veszem be a gyógyszert, hanem időt hagyok a kettő között. Nem lehet ebből életveszélyes állapot? Mert én ettől félek, nehogy baj legyen, hogy gógyszert szedek, és ilyen kis mennyiségű bort iszok, naponta. Nem lehetek a kettőtől rosszul? Nem lenne muszáj ennyit sem innom, de most vagyok leszokófélben az alkoholról, bevallom önnek 2 éve kezdtem inni, napi szinten másfél litereket, és mindig csökkentettem, amig eljutottam erre a kis adagra. Nem vagyok erre egyáltalán büszke nő létemre, nem tudom miért kezdtem el inni. De leszeretném tenni végleg az alkoholt. De tudom, hogy fokozatosan kell csökkenteni, az elvonási tünetek miatt. Remélem nem vet meg ezért doktornő! De az akarat megvan bennem, hogy ezt is elhagyjam! Csak remélem a bor, és a frontin nem okoz veszélyes állapotokat, amig le nem teszem végleg ! Válaszát előre is köszönöm! Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Amikor a másfél liter bort itta naponta, akkor is szedett Frontint mellé? Nem vetem meg csak csodálkozom és egyáltalán nem tartom jónak hogy Frontin mellett alkoholt iszik. Igen, ártalmas lehet a kettő. Éppen ezért mert szeretne leszokni, ami dícséretes, javaslom hogy ezt a folyamatot ne a neten keresztül "barkácsolja" egyedül, hanem vegye igénybe ehhez egy kollégám konkrét segítségét, személyesen.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogyan fogadhatnám el a testemet? 22 éves vagyok, az utóbbi…

    Tisztelt doktornő!
    Azt szeretném kérdezni, hogyan fogadhatnám el a testemet? 22 éves vagyok, az utóbbi évben "meghíztam", most 162 cm magassághoz vagyok 51 kg. Tudom hogy ez átlagos testsúly, de én mégis szorongok miatta, nadrágból is új méretet kellett venni, és egyik családtagom ma meg is jegyezte hogy "nagy a *ed, végre van mit rajtad fogni" Nem rosszindulatból mondta, de nagyon szíven ütött. :(

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Lehetne erről sok mindent írni, meg keveset is... maga a tudás hogy ez miért lehet, nem segít eléggé Magának az elfogadásban. Gyanítom, van még néhány tulajdonsága amit nehezen fogad el saját magában. Ha komolyan gondolta a kérdést, akkor javaslom beszélje ezt meg személyesen egy pszichológussal.

    üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Kedves Doktornő! Huszonéves nő vagyok, enyhe pajzsmirigy alulműködéssel. Hónapok óta komolyabb izomfájdalmaim…

    Kedves Doktornő!

    Huszonéves nő vagyok, enyhe pajzsmirigy alulműködéssel. Hónapok óta komolyabb izomfájdalmaim vannak a lábaimban (alsó lábszárak), néha pár másodpercig tartó fájdalmakkal, néha tartós fájdalommal. Nemcsak a lábam fáj (bár az szinte állandóan), hanem olykor máshol is fellépnek az izomfájdalmak, nyak, váll, hónalj, stb. Egyéb zavaró tüneteim fázás, hideg kezek, lábak, hőemelkedés, állandó szorongás, félelem, illetve a pajzsmirigy alulműködés egyéb tünetei. Sokszor pánikolok, van halálfélelmem, és, hogy egy nap nem fogok tudni felállni. Az orvosok jelenleg az alulműködésen kívül nem találtak komolyabb problémát (eddig). Létezhet, hogy kizárólag a stressz, a szorongás miatt van ez az állandó lábfájdalom? Vagy keressek tovább? Köszönöm a segítséget!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Látatlanban sajnos nehéz megítélni. Ha nem a pajzsmirígy alulműködés, vagy valamilyen anyagcserezavar tünete és neurológus is látta, akkor lehet csak a szorongásra gondolni, de ehhez jó lenne az egész képet látni.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! Másfél hete szedek Rexetint - 24, férfi, pánikbetegségnek nevezett valamivel, bár…

    Tisztelt Doktornő!

    Másfél hete szedek Rexetint - 24, férfi, pánikbetegségnek nevezett valamivel, bár mondta már azt is pszichiáter hogy semmi bajom nincs - reggelente negyed darabot. Úgy érzem nem jó, mert elnyújta a zavart állapotot (nehezemre esik még az 1+1=2 is ilyenkor), beállít egy adott állapotot, ami egyáltalán nem biztos, hogy a tiszta, őszinte nyugalom, gyakorlatilag bármit képes beállítani, még a feszültséget, és a 120-szal verő szívet is (tapasztalat). Órákba telhet mire sikerül leküzdenem ezeket az állandósult állapototokat, pedig a gyógyszer nélkül sokszor 1 percet ha igénybe vesz, kivéve ha éppen annyira tönkreteszem magam hülye ellentmondásos-filozófálgatós gondolkodásommal. Meg egyébként is mit ér az öröm, a nyugalom, stb. ha ezekalatt alattomos feszültség van az emberben... Nem látom értelmét az egésznek, de persze Ön az orvos. Csak megkínozza az embert, mintha azt mondanánk, hogy teher alatt nő a pálma. (Egyébként 4 évvel ezelőtt hónapokig szedtem 1 egész rexetint⁄nap, meg se éreztem, semmit nem változtatott.) Inkább valami azonnal ható szívverés szabályozó gyógyszer kéne, amit rendszertelenül lehetne használni, ha túlságosan felmegy, vagy éppen lecsökken a pulzusom. Lehet ilyet kapni, felíratni, vagy túl veszélyes? (Mindkettőre volt már példa és mindkét esetben szorongtam.) Van értelme gyógyszernek?

    Köszönöm válaszát. Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Sajnálom hogy ilyen rossz tapasztalatai vannak az eddigi kezeléseivel. Létezik olyan gyógyszer, ami a túl gyorsan verő szívet lecsillapítja, ez nem pszichiáter hatásköre. A Rexetin és más antidepresszánsok hatása 2-3 hét szedés után kezd kialakulni, az első héten főleg a mellékhatások jöhetnek, akinél jönnek. A gyógyszeres kezelésen kívül pszichoterápiás kezelés, relaxáció is alkalmas a szorongás kezelésére.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Tisztelt Doktornő! 1 éve kialakult pánikbetegségem miatt hosszabb időn keresztül szedtem Xanax 0,25…

    Tisztelt Doktornő!
    1 éve kialakult pánikbetegségem miatt hosszabb időn keresztül szedtem Xanax 0,25 mg tablettát, melyet fokozatosan elhagytam egy hónappal ezelőtt véglegesen.
    Ez idő alatt az egyik alsó örlőfogammal fordultam fogszakorvoshoz, melyet eltávolítottak 6 héttel ezelőtt.
    A fájdalmaim az eltávolítás után sem szűntek két hétig, majd 3 hét problémamentes időszak következett.
    Egy hete ismét előjönnek naponta többször a fájdalmaim. Kontrollvizsgálatot kértem a fogszakorvostól, melynek eredménye negatív, a fog helye teljesen gyógyult.
    A fájdalom az állkapocs csontban jelentkezik, és csak erősebb fájdalomcsillapítók hatnak. Nem lüktető, hanem folyamatos, néha nyilalló fájdalom. 5-30 perc lefolyási idővel.
    Szeretném megkérdezni, hogy idegi alapon jelentkezhet-e fájdalom azon az érzékeny területen?
    Várom válaszát!
    Köszönettel,
    Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    Kedves Kérdező !

    Ha arra gondol ,hogy pszichés alapon, a leírtak alapján nem tartom valószínűnek. Szerintem még tovább kellene vizsgálódni hogy az állkapocs csontok nem betegek-e vagy esetleg nem aktiválódott valamelyik fájdalomideg az arcában.

    Üdvözlettel Dr Bezzegh Éva

  • Szemészeti vizsgálat miatti szorongásra szedhet Xanax tablettát?

    Kedves Doktornő!

    Terveim szerint jövőhéten felkeresek egy szemorvost, mert kezd tarthatatlanná válni a szemem romlása. Szabályosan rettegek attól, hogy mit fognak találni. Sokkal kevésbé zavarna, ha közölnék, hogy meghalok, mint az, hogy ha már nem csak én sejtem, hanem a szemész is megerősíti,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bezzegh Éva

    kedves Kérdező !

    Nem tudom, mi a baja, van-e baja a szemének és milyen betegség miatt jár pszichiáterhez, de az biztos, hogy bármilyen szervi betegséget, elváltozást felnagyíthat a szorongás.… Még több