A betegek kérdései (3005)

  • Kedves Doktornö!
    28 éves nő vagyok régóta fennálló "problémám" van, akárkinek meséltem többnyire nem hallottak róla, nem értették vagy el se hitték hogy ilyen van. Voltam szemorvosnál, a legkülönbözöbb vizsgálatokon, neurológusnál, otoneurológián, MR-en Sclerosis Multiplex gyanuval ezelött… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Javaslom ismételt neurológiai vizsgálatát, képalkotó vizsgálatok ismétlését, EEG vizsgálat is célszerű lenne.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Üdvözlöm! Nekem az lenne a problémám hogy már kb 1 hónapja a jobb gyűrűs ujjamon a köröm folyamatosan…

    Üdvözlöm!

    Nekem az lenne a problémám hogy már kb 1 hónapja a jobb gyűrűs ujjamon a köröm folyamatosan erős fehér folt van a körmöm. Nem múlik el és nem is halványodott. Mitől lehet ez? Fél kör alakú a fehér folt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Nem hiszem hogy kórjelző lenne, esetleg bőrgyógyásznak mutassa meg
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Üdvözlöm Doktornő! Kérdésem az lenne hogy egy sima teljes gerinc rtg vel ki lehet e mutatni meszesedést…

    Üdvözlöm Doktornő! Kérdésem az lenne hogy egy sima teljes gerinc rtg vel ki lehet e mutatni meszesedést vagy daganatot a gerincen illetve nyaki gerinc részen ( ben) ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Igen!
    Hosszan távol voltam, válaszom ezért késik, elnézést kérek!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő!A segítségét szeretném kérni az alàbbi problémámban.46 éves nő vagyok.Mindig is fejfájós voltam.Kb.3 hete folyamatos fejfájással küszködök.A gyógyszerek csak ideig-óráig hatásosak.Egy éve volt egy koponya Ct-m,szédülés miatt.Az eredmény teljesen negatív volt.Okozhatja e Ön szerint ezt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Margó!
    Panaszát ,azaz fejfájását, nyaki fájdalmát okozhatják psyches problémák!Nem gondolnék agy tumorra, az más tünetekkel zajlik, no meg a Ct is negatív volt! Beszéljen psychiáterrel, biztos… Még több

  • Tisztelt Doktornő ! Ön már nagyon sok alkalommal adott nekem hasznos tanácsokat. Most arra kérném…

    Tisztelt Doktornő !

    Ön már nagyon sok alkalommal adott nekem hasznos tanácsokat.
    Most arra kérném hogy segítsen nekem annak ellenére,hogy pszihiatriai probléma !
    Esetlegesen , ha lenne oly kedves és megértő,hogy megadná az Ön e-mail címét,hogy leírhassam miben kérném a segítségét,ugyanis - szerintem - nem tartozik a nyilvánosságra a témám.
    Ha ezt nem tenné meg akkor elnézését kérném .
    Üdv. Klárika.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Klárika!
    Hosszan távol voltam, válaszom ezért késik, elnézést kérek!
    Várom email-jét, címem az adatlapomon.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Voltam EMG vizsgálaton,előzőleg írtam,hogy alsóvégtagi túlsúlyu mianen laesio jelei. A CK 203 volt…

    Voltam EMG vizsgálaton,előzőleg írtam,hogy alsóvégtagi túlsúlyu mianen laesio jelei.
    A CK 203 volt utoljára, de mindig e körül van és a káliumom is mindig magas 6 gyógyszert nem szedek rá,pajzsmiriggyel műtöttek,TSH értékem:0,047, lertoxot Visszamentem a neurológushoz ,Vyregit100 mg kapszulát írt fel a myopáthiára
    Kérdésem :Ön szerint ez így rendben?Az alábbi gyógyszereket együttesen szedhetők-e a magas káliumszintet nem befolyásolják-e?
    Gyógyszerek:Letrox 0,5,astrix 100mg,vyregit 100mg,tanydon 20mg.concor5mg,magne B6,szelén,frontin 0,5mg

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Válaszom talán már nem is aktuális, most már arra szeretnék választ kapnii használ e a javasolt terápia? A K. szintet e gyógyszerek nem emelik. Ne fogyasszon banánt, diót, mákot emelhetik a kálium szintet.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! A páromat fél éve operálták acusticus neurinomával. Mivel a daganat nagy volt 5 cm,…

    Tisztelt Doktornő!
    A páromat fél éve operálták acusticus neurinomával. Mivel a daganat nagy volt 5 cm, maradt egy 1.8 cm-es reziduális daganat, amit most megfigyelnek. A 3 hónapos MR-en minden rendben volt, a mostani viszont azt írja, hogy a daganat méretében csökkent ⁄1 mm-t⁄, viszont a kisagynál pár mm-es gliosist lát. Én tudom,hogy a glia kötőszövet és én úgy gondolom ez normális velejárója a műtétnek, de nem vagyok biztos benne. Okozhat ez valamilyen problémát? Jelenleg nincs semmi panasza. Műtét után volt egy részleges facialis paresise, ami szépen javul, és természetesen nem hall az érintett oldali fülére. Jövő hónapban megyünk kontrollra, de addig is jó lenne, ha tudna valamit mondani.
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Veronika!
    Hosszan távol voltam, válaszom ezért késik, elnézést kérek! A neurogliosis a központi idegrendszer támasztó szövetének szaporulata.ezzel nem kell foglalkozni. A javasolt rendszeres Mr kontroll célszerű. Jó jel, hogy a faciális paresise szépen javul.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Tanácsára lenne szükségem ismét. Egyszer már írtam Önnek, panaszaim alapján migrénre gyanakodott. Megtörtént a neurológiai vizsgálat a diagnózis: migrén aurával. MR vizsgálat is elkészült, eredménye: Normál tág és helyzetű liquorterek. A középvonalas structúrák helyzete megtartott.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Hosszan távol voltam, válaszom ezért késik, elnézést kérek!
    Minden jó, ha jó a vége , mondja a mondás! Neurológiai teendő nincs, az MR, MRA eltérésre nem utal!
    ÜdvözlettelMég több

  • Tisztelt Dr Nő!

    Sok évvel ezelőtt a kézremegésem miatt, mely csak akkor remegett, ha valamilyen tevékenységet végeztem vele, kivizsgálás indult SM irányába. Ezt azonban megerősíteni nem tudták. Mára azonban a remegés sokkal rosszabb lett, mostmár szinte mindig remeg. Ismét kivizsgálást… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A szérum coeruloplasmin szintje csökkent Wilson kórnál,de ez nem kötelező feltétele a diagnózisnak.Önnél jó az érték. Nagyon jellemző azonban, szinte specifikus jele e betegségnek… Még több

  • EMG vizsgálaton alsó vé gtagi myogen laesio jelei igazolódtak,diagnózis:Egyéb meghatározott myopathiák.Kihez…

    EMG vizsgálaton alsó vé gtagi myogen laesio jelei igazolódtak,diagnózis:Egyéb meghatározott myopathiák.Kihez lehet fordulni ezzel a betegséggel?.A neurológus elküldött az immunológushoz ,az immunológus azt mondta immunológiai teendő nincs.
    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Vigye vissza a leletet az ideggyógyásznak,akinek az volt a kérdése van e immunológiai oka a myogen laesionak. A neurológus feladata, hogy az okot tovább keresse. Nem szedi esetleg valamelyék statin egyikét (vérzsír csökkentő tablettát), vagy nem szedett szteroidot? Lehet metabolikus oka is a myopathiának, csatlakozhat endokrin betegséghez (pl hypothyreosis, hypoparathyreosis), stb.Milyen a szérum CK értéke?
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! 32 éves férfi vagyok. Korábbi tüneteim(hajhullás,térd izületi fájdalom, lábujj…

    Kedves Doktornő!

    32 éves férfi vagyok.
    Korábbi tüneteim(hajhullás,térd izületi fájdalom, lábujj bizsergés, néha kézbizsergés bőrpír, bal oldali nyak, fül, halánték fájdalom, mely hol jobb hol rosszabb volt kezd javulni!;) Hajhullásom harmadára csökkent, izületeim sem fájnak annyira nem izzadok éjszaka, lábbizsergés szinte megszűnt, testemen ahol kis helyeken megritkult a szőrzet kezd kinőni, fül,nyakfájas 80%-al csökkent és bőrpír is kevesebb. Mindkét felső bölcsességfogam szuvas volt 1hónapja húzták ki. a bal oldaliba nagyon nagy szuvas üreg volt rtg. Kimutatta melyet köszönök a Doktornőnek hogy javasolta. Olvastam, hogy ezek a gócok ilyen makacs tüneteket okoznak. Korábban látott neurologus fizikálisan minden ok szerinte, organikus ok nem valoszínű, belgyógyászati leleteim mind negatívak immunologiai vérkép is neg. Ön szerint megnyugodhatok 1 évig szenvedtem ezektől? Sm vagy egyeb komolyabb neuroligiai dolognak nem ilyenek a tünetei alapvetően ugye? Kb hány hónap mire teljesen kiheveri a szervezet? Mindent köszönök!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Örülök, hogy sikerült a gócot megtalálni és szanálni! A bajokat elfeledheti, sportoljon, túrázzon szorongásra nincs ok! Az Ön által említett betegségekről, vizsgálat nélkül is állíthatom nincs szó!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő!

    Leletemen a következő szerepel:
    "Mindkét sinus maxillaris és a sinus sphenoidalis jobb oldali cellájának nyálkahártyája jelentősen, körkörösen megvastagodott. Egyebekben a paranasalis sinusok légtartalma szabályos."

    Vélemény:
    Sinus… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Lezajlott arcüreg gyulladásra utalnak a leírtak.Orr-fül-gégész vizsgálatát javaslom
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt dr.nő!
    3 héttel ezelőtt kekszet ettem, ami nyelésnél megakadt kis része, utána nagyon fájt a nyelöcsövem. Elmentem az ügyeletre írtak fel Sumamed antibiotikumot mivel megvan dagadva a torkom és be van gyulladva, ami nem használt semmit.
    Utána elmentem a fül- orr gégészhez ott… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Éva!
    Kivizsgálása korrektül lezajlott, panaszai hátterében nem találtak olyan organikus eltérést, mely magyarázná a nyelészavart. A gyógyszerei nem okozhatnak nyelészavart. Szorongás viszont… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni,hogy epilepsziásan lehet e jogosítványom?! 23 éves lány vagyok.…

    Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni,hogy epilepsziásan lehet e jogosítványom?! 23 éves lány vagyok. 2005-ben derült ki,hogy epilepsziás vagyok. Szaghallucinációm volt és elfelejtettem,hogy mi történt. Soha nem volt eszméletvesztéssel és görccsel járó rosszullétem. Kiderült akkor 2005-ben,hogy a jobb oldalon jóindulatú agydaganatom van,azzal megműtöttek,és maradt egy ciszta ott,de az semmit nem változik azóta. Minden vizsgálati eredményem jó. 2010 október óta nem volt rosszullétem,jól érzem magam,az EEG és az MRI vizsgálat sem mutat semmi változást. Reflexeim is jók. Gyógyszereket még mindig szedek. Tegretol cr (400 mg) 2x1-et és Levetiracetam stada (500 mg) 2x1-et szedek. Ennyi tünetmentes idő után lehet jogosítványom? Előre is köszönöm a válaszát!

    Tisztelettel: Alexandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Alexandra!
    Nem hívatásos jogosítványt kaphat!
    Mellékelem az idegbetegségre vonatkozó jogosítvánnyal kapcsolatos szabályzatot
    1-es csoport
    Csak szakorvosi véleménnyel, szoros szakorvosi kontroll elrendelésével
    Alkalmatlan:
    Ismétlődő eszméletvesztés és homályállapotnál
    Eszméletvesztéssel járó vertebrobasilaris keringészavarnál
    Agysérülést, agyműtétet követően egy éven belül
    A mozgásképesség és összerendezettség központi idegrendszeri megbetegedésből eredő zavaránál
    Alkalmas lehet
    Általában epilepsia után 1 éven túl- szakorvosi vélemény alapján
    Agysérülés, agyműtét után 1 éven túl- szakorvosi vélemény alapján
    2-es csoport
    Alkalmatlan
    Epilepsia esetén csoportos személyszállításra
    Epilepsiás rohamot követően tünetmentes esetben 2 éven belül
    Rosszulléttel, eszméletvesztéssel járó vertebrobasilaris keringési zavar után
    Agysérülés vagy agyműtét után
    Epilepsiás rohamok lehetőségét rejtő idegrendszeri betegség esetén
    Központi idegrendszeri betegségből eredő bénulás esetén
    Alkalmas lehet:
    Epilepsia esetén 1 éven túli tünetmentességnél szakorvosi vélemény alapján nem csoportos személyszállítás esetén

    Üdvözlettel dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornó!

    Azért fordulok Önhöz, mert a mamám mostanában furcsán kezdett el viselkedni. Állandóan morog az állatokkal,hogy kiidegelik őt, közben pedig egész nap eteti őket. Ő saját maga van mikor elfelejtkezik az évesről egész nap, úgy kell rá figyelmeztetni, hogy egyen valamit.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Ideggyógyászati vizsgálatát javaslom a Nagymamának, az ideggyógyász eldönti, hogy szükséges e pszichiátriai vizsgálat.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy évek óta mindennapos fejfájásaim vannak,már elkezdtem…

    Tisztelt Doktornő!
    Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy évek óta mindennapos fejfájásaim vannak,már elkezdtem kivizsgáltatni,ide-oda járok vizsgálatokra miatta,az lenne a kérdésem hogy mikor erősebb fejfájásom van,és olykor lüktet a tarkómnál,nincs vérnyomás problémám,de a pulzusom ilyenkor akár a 100 at is eléri,mitől lehet ez?még a szívem is erősen ver ha erősen fáj a fejem,meg a nyakamon az ütőér. válaszát köszönöm!Üdvözlettel:Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Adrienn!
    A szimpatikus idegrendszer izgalma okozhat hasonló tüneteket, amit kiválthat szorongás , stressz. Javasolt TSH vizsgálata, mellyel esetleges pajzsmirigy túlműködés zárható ki.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Jo napot kivanok. Azzal kezdenem hogy biciklis balesetem volt okt 25-en, egy hetre ra fejmutetem volt mert verogot kellet eltavolitani es torott koponyacsontot helyrerakni.Ezzel egyidejuleg baloldali arcbenulasom volt amit majdnem egy honapra ra kezdtunk el kezelni fizikoterapiaval ,maszazsal es gyogyszerekkel.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Szedje hosszan a javasolt Milgammát, s bízzunk a javulásban!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • kezicsokolom!miért van az hogy luktet a fejem ,olyan magas a vérnyomásom,hányok reggel,kicsitt megkönyebülök…

    kezicsokolom!miért van az hogy luktet a fejem ,olyan magas a vérnyomásom,hányok reggel,kicsitt megkönyebülök .!!!????Voltam szakrendelésen neurologián!anyitt mondtak,nem vagyok epilepsziás.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Belgyógyászati vizsgálatát javaslom!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék,hogy Candida problémákon az akupunktúra tud e segíteni? Köszönöm…

    Kedves Doktornő!

    Érdeklődni szeretnék,hogy Candida problémákon az akupunktúra tud e segíteni?

    Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Az akupunktúra a szervezet energetikai állapoton tud javítani, s így a szervezet ellenálló képességét tudja javítani. A Candida egyébként a normál flóra része, mely panaszokat, betegséget csak különböző hajlamosító tényezők fennállása esetén okozhat.

    Részletek: http:⁄⁄www.webbeteg.hu⁄cikkek⁄fertozo_betegseg⁄1206⁄candida-fertozesek-candidiasis
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Jó estét kivánok! Édesapámnál 2006-ban diagnosztizálták a myasthemiát. 6 alkalommal volt plasmapheresien.…

    Jó estét kivánok! Édesapámnál 2006-ban diagnosztizálták a myasthemiát. 6 alkalommal volt plasmapheresien. A gyógyszereket rendszeresen szedi, de most ismét rosszabbodot az állapota. A kérdésem az lenne, hogy plasmapheresist csinálnak-e a Kenézy kórházban,és kihez fordulhatnánk.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Édesapját eddig kezelő neurológus véleményét kérjék ki, aki biztos segítségükre lesz, a további teendők eldöntését illetően!!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky