A betegek kérdései (3005)

  • Kedves Doktornő!


    Már sokszor írtam Doktor nőnek és mindig nagyon megtetszett nyugtatni, amiért végtelenül hálás vagyok. Már többször írtam Önnek, hogy agyi hyperintens gócok és egy egy 1 cm-es ciszta van az agyam corpus pineale régiójában és hogy elküldtek nyaki gerinc MR-re, mert… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Mónika!
    Ragyogó a labor eredménye! Aggodalomra nincs ok!!!
    Rendszeres torna, mozgás javasolt! Ne foglalkozzon betegségekkel! SM nem igy kezdődik!!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Dr Nö.Voltam FOG-on ott azt mondták régi gyulladás lehet.végül is BPPV synd.amit leirtak.csinalom…

    Kedves Dr Nö.Voltam FOG-on ott azt mondták régi gyulladás lehet.végül is BPPV synd.amit leirtak.csinalom az eplayt, jobb kb 35×volt a fülem felszurva.nagyot hallok, sokszor szédülök.Olyankor bepánikolok az meg rá tesz.Egyedül élek amit nehezenviselek.Többször kombinálok föleg ha konkrétan felhivják rá a figyelmemet.A fülem mindig tompán fáj hajláskor szédülök,sokat fáj a fejem.Már sokszor voltam orvosnál mindenki mást mond.Infusióra rendszeresen járok. A we. Mindig magas a 40-es értéket nem haladja meg mostanában.Csipöprotézisem van erre fogták a magadabb vér süllyedést.A bal oldalam ilyen rossz ott van a homlokcsontban is a felritkulás azt nem tudják mitöl.3 éve stagnál.Cholitis ulcerozám is van jeleleg az is remisszióban van.ön szerint van teendöm? Köszönöm.Ibolya.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Ibolya!
    A BPV sy-ma miatt a Betagen szedése lenne célszerű. We és a homlokcsont eltérést időnként kontolálni kell. Nem vérszegény? Se kálcium rendben?.A magas vérsűlyedés , ill csonton levő elváltozás miatt célszerű lenne immunológussal konzultálni.
    üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt doktornő! Neurologus elkūldö egy vizsgálatra megszeretnèm tudni mit jelen, kontrolra jövöhonap…

    Tisztelt doktornő! Neurologus elkūldö egy vizsgálatra megszeretnèm tudni mit jelen, kontrolra jövöhonap vègère kaptam idöpontot az mèg soká van.Nyugalmi èber állapotban kèszūlt felvètelen rostralisan15-20csi 10-20 mikroV szabàlyos beta hullámok váltakoznak rövid szakaszokban megjelenő 8-9cis 40-50 mikroV szabályos alpha hullámok. Temporo-parieto-occipitalisan 9-10cis 40-70 mikroV szabályos, orsòzò alpha hullámok dominálnak keveredve lapos hullámszegèny szakaszokkal. HV.-re novum nincs. FF desynchronisal. Vèl. Alpha dominanciájù háttèrtevèkenys3g old. kūlömbsèg nèlkūl. Qeeg alpha telj.max. mutatò aktivitás. Ezt szeretnèm megtudni. Elöre is köszönöm Schnè

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Az EEG lelet nem tartalmaz rosszat!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Egy hete a bal lábfejem folyamatosan ég,fáj,szúr,bizsereg.Éjjel is.Kifejezetten csak…

    Tisztelt Doktornő!
    Egy hete a bal lábfejem folyamatosan ég,fáj,szúr,bizsereg.Éjjel is.Kifejezetten csak a lábfejem,sarkam,talpam.
    Lehet ez SM tünete vagy neuropathia?
    Köszönöm,
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kata!
    SM nem így kezdődik!
    Csináltasson Rtg- felvételt, lehet van kis exostosis (csontkinövés) a sarok csonton, az okoz ilyen panaszt.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő !!!! Nagyon hosszú évek óta, nap, mint nap óriási pszihés problémáknak vagyok kitéve,…

    Tisztelt Doktornő !!!!

    Nagyon hosszú évek óta, nap, mint nap óriási pszihés problémáknak vagyok kitéve, amin változtatni sem tudok, mert nem oldódnak meg egyhamar.
    Járok pszichológushoz rendszeresen, és tavaly óta iszonyatos fejfájásom van, görcsös, szinte néha kibírhatatlan, szerintem pszihés, a doktornőm elküldött neurológiai szakrendelésre, ahonnan koponya MR vizsgálatra küldtek.
    Ez a tavasz óta húzódik, mert nagyon sokára kaptam mindenhová időpontot.
    Tegnap elkészült az MR, de mire neurológushoz kerülök, gondolom nem mostanában lesz !!!
    Szeretném, ha segítene nekem, mert sokminden,.... szabályos, normális,...ami nem jelenthet rosszat, de szeretném, ha segítene abban, hogy ez jelent-e valamit !!!!???????? Másolom az eredményből :

    " Mk. oldalon fronto-parietalisan néhány apró jeldús góc van a subcorticalisan a T2 hatású képeken.
    a sinus sphenoidalis jobboldali recessusa és néhány hátsó rostasejt légtelen.
    Vélemény: a cerebralis jeldús gócok elsősorban lacunaris vasc. laesioknak felelhetnek meg. "

    Köszönöm, előre is válaszát !!!
    Szép napot, és jó egészséget Önnek !!!
    Dominika, Eger.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Dominika!
    A fejfájás miatt konzultáljon OFG szakorvossal, arcüreg probléma? Vigye magával az MR eredményt is. A kis lacunák nem kórjelzőek. Ha vannak rizikó faktorok azokat csökkenteni kell. Nem volt altatásos műtéte?
    üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm a válaszát. Az Ön által említett agyi mikrocirkuláris zavart mi okozhatja…

    Kedves Doktornő!
    Nagyon köszönöm a válaszát. Az Ön által említett agyi mikrocirkuláris zavart mi okozhatja és milyen következményei lehetnek, azon kívül, hogy a tünetek nagyon kellemetlenek? A gyógyszereket pedig elkezdtem szedni.
    Köszönettel

    Suba Laura

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Laura!
    A rizikó faktorok ellen kell harcolni, ha vannak! A javasolt gyógyszerek szedése mellett bízom benne panasz mentes lesz! Aggodalomra nincs ok!
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő,

    43 éves vagyok, egy éve szédülök, kisebb nagyobb intenzitással. A látásom is sokszor homályos és ilyenkor sokszor úgy érzem, hogy a tudatom sem teljesen "tiszta". Az egész egy mononukleozisos fertőzéssel kezdődött, amit időben nem sikerült diagnosztizálni, csak… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Laura!
    Nem hiszem hogy a nyaki CIV-V csigolya probléma okozhatja a leirt panaszokat!
    Hormonális háttere is lehet problémáinak, agyi mikrocirkuláris zavar is feltételezhető, Stugeron… Még több

  • Tisztelt doktorno Hetfo delutan ota faradt vagyok, almatlansaggal kuzdok,etvagytalan vagyok.Harom napja…

    Tisztelt doktorno
    Hetfo delutan ota faradt vagyok, almatlansaggal kuzdok,etvagytalan vagyok.Harom napja faj a tarkom,halantekom.Neha mintha bal oldalam szurkalna.Neha hoemelkedesem van.Nem volt meg ilyen problemam,sot mostanaban nem is fajt a fejem.Gondoltam mar a fogaimra, sok rossz van, gyulladasos, es most vettem eszre hogy a bolcssseg fogam kilyukadt.Az idojaras is eleg valtozo, de nem hinnem hogy kizarolag az okozza.Jovoheten ha tudom fwlkeresem a fogorvosom.Mitol lehetnek ezek a tunetek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Lehet hogy valóban fogászati góc pozitivitás okozza panaszait. Ez utobbi hőemelkedést nem okoz! Virus inf. gyanuja is fölmerül.Keresse föl Családorvosát.
    üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tiszteletem! 33 éves nő vagyok, 1 hónapja diagnosztizálták nálam a chlamydia trachomatist állandó…

    Tiszteletem!

    33 éves nő vagyok, 1 hónapja diagnosztizálták nálam a chlamydia trachomatist állandó vizelési ingerem van, soxor medencetájéki fájdalom, többször volt petefészekcisztám, van bartolincisztám, és egy vetélésem is volt sajnos két éve. Valószinű régtől hordozom a betegséget, de nem derítették ki, csak most. Kaptam antibiotikumot doxycyclint napi 200 mg 21 napig, de sajnos 1 hétig bírtam szedni, leálltam vele mert állandó mellkasi és gerinc fájdalom, illetve remegés, szorongás, depresszió alakult ki, nem tudom hogy gyógyszertúlérzékenység e, az orvosok se tudják. Most kikezeltek, elmúlt ez a fájdalom, visszajött a vizelési inger, és azt mondják kezdjem újból az antibiotikumot. De én félek, hogy megint ugyanez lesz. Elkezdtem akupunktúrára járni,valami gyógynövényt is kapok a női bajokra, és általános erősítőt, meg idegekre. AZt mondja egy hosszabb 3 hónapos gyógynövénykezeléssel eltudná mulasztani a chlamydiát is, ebben azért nem hiszek, hisz ez egy komoly betegség komoly szövődményekkel. Sejten belül van a kórokozó, de mivel az antibiotikumot se bírom, hát nem tudom hogy fogok rendbe jönni. Önnek volt ilyen esete??? Lehetséges gyógynövényekkel, akupunktúrával ezt a nemi betegséget meggyógyítani?
    Köszönettel: T

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    A leirt probléma antibiotikum kezelést igényel. A Társa is kezelendő! Ha az elöző AB-t nem tudta szedni, egy másik választandó! Az antibiotikumos kezeléseket kiegészíthetjük akupunktúrával, természetes megoldásokkal, melyekkel stimulálható az immunrendszer, stb. de az alap az AB-os kezelés!
    Üdvözlettel
    Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Meddig lehet szedni a Q10+E koenzim tablettát? Nemrég kezdtem bele a szedésébe,úgy…

    Tisztelt Doktornő!

    Meddig lehet szedni a Q10+E koenzim tablettát? Nemrég kezdtem bele a szedésébe,úgy hallottam neurologiában pl neurodegenerativ problémáknál szokták javasolni.
    Igaz e az az állitás hogy E vitaminnal kombinálva még hatásosabb?

    Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Igen, az említett probléma esetén ajánlatos a Q10+vitE szedése , még hatásosabb a 3 összetételü +Magnezium. Kúraszerüen (pl. évente 2x 3 hónapig) minden 40 év fölöttinek ajánlatos szedése a Q10-nek. Bizonyos problémák esetén folyamatosan is célszerű használata. Például a vérzsír csökkentők izomfájdalmat okozó mellékhatása csökkenthető a Q10 rendszeres szedéssel
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet az oka az enyhe talp- és lábszárzsibbadásnak,…

    Tisztelt Doktornő!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy mi lehet az oka az enyhe talp- és lábszárzsibbadásnak, ha egy kicsit beütöm a fejemet, úgy, hogy nem történik agyrázkódás? Mindig a bal lábam zsibbad, és néha elő szokott fordulni, hogy alig érezhetően zúg a bal fülem is. 1,5 éve volt egy közepes agyrázkódásom, lehet ez ennek az utóhatása? Ill. a mai napig napi rendszerességgel éles nyilallás szokott hol itt- hol ott jelentkezni a fejem tetejénél, ami az agyrázkódást megelőzően nem volt.
    Előre is köszönöm válaszát. Tisztelettel: Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Éva!
    Ideggyógyászati vizsgálatát javaslom
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktornő!
    Kb. 7 héttel ezelőtt tapasztaltam, hogy kézi súlyzó (kis súly) gyakorlat közben a térdemnél beremeg a lábam, gyengének éreztem.
    Pár nappal később reggel mikor felkeltem az ágyból, alig bírtam el saját súlyomat, de csak gyengeséget éreztem, fájdalmat nem. (kb. 25-30 kg-al… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Zoltán!
    Vizsgálat nélkül nem tudok egyértelműen vélekedni. Olvasva a sok szerteágazó panaszát, olyan érzésem van, hogy túlterhelés volt a kezdet, majd szorongással folytatódott! Nem úgy tűnik,… Még több

  • Tisztelt Dr.Nő. Egy kis előzményt szeretnék írni. Kiskoromban sokszor volt közép fül gyulladásom , mostanában sokat szédülök, volt strokom is.
    Kb. fél éve forgó jellegű szédüléssel és hányással vitt a mentő a munkahelyemről.Megvizsgált otoneurológus, FOG. i neurológus és BPPV. állapítottak meg,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Ibolya!
    OFG vizsgálatát javaslom! Lehet régi gyulladás maradványa.Labor vizsgálata volt? We eredménye?
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Köszönöm a válaszát Dr. Nö, nem hiszem, hogy az akupunktura miatt, de tovabbra is a derekam a jobb karom…

    Köszönöm a válaszát Dr. Nö, nem hiszem, hogy az akupunktura miatt, de tovabbra is a derekam a jobb karom es bal oldalon az alhasamnál fáj, a munkámat se birom itthon elvegezni, csak fekszek. Az akupunktura elott ennyi problémám nem volt. Most nagyon rossz. Ön szerint tovabbi kezelés megoldhatja ezt a.problémat? Koszonon a valaszt! Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Zsanett!
    Fájdalmainak okát lenne célszerűbb először tisztázni. Kérjen ismételten beutalót ideggyógyászhoz.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Kedves Doktornő ! Köszönöm szépen megtisztelő válaszát. Elnézését kérem,csak még annyit,hogy a…

    Kedves Doktornő !

    Köszönöm szépen megtisztelő válaszát.

    Elnézését kérem,csak még annyit,hogy a Betalokot ezentúl állandóan kellene szednem,vagy csak addig amíg elmúlik a rendetlen szívveréseim.

    Üdv. Klárika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Klára!
    Célszerű lenne átmenetileg a gyógyszer folyamatos szedése.
    Üdvözlettel
    dr Dravetzky

  • Tisztelt Doktor Nő!
    Több, mint egy hónapja fáj a combomnál a hajlatban, és végre elküldtek egy orvoshoz, aki megvizsgált és azt mondta a medencém el van mozdulva, valahogy elkezdte kezelni, visszahelyezni a medencémet, az izmaimat is kezeli. Elmentem hozzá másodszorra is, és elővett 2 darab injekciót,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Zsanett!
    Az akupunktúra biztos nem rontott állapotán, de az akupunktúra sem csoda gyógymód, azaz egy kezelés nem vezet eredményhez, érdemes a kezelő orvos javaslatának megfelelően eljárni!… Még több

  • Tisztelt Doktornő!
    Páromnak 2 éve agydaganata volt. Műtötték, sugarazták azóta gyakorlatilag jól van. Tavasszal fordult elő először, hogy fényeket, villanásokat látott pár pillanatra. Akkor nagyon megilyedt, és soron kívül ment Mr-re. Az negatív lett és azt mondták, ne csodálkozzon, ilyen előfordulhat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Szemészeti vizsgálatát javaslom. Lehet szemészeti magyarázata is Férje panaszának. A szemfenéki kép(esetleges pangás) arra is választ ad sürgetni kell e a kontroll MR-t..
    ÜdvözlettelMég több

  • Kedves Doktornő ! Nagy szükségem lenne a segítségére ! Az éjjel arra ébredtem,hogy össze-vissza ver…

    Kedves Doktornő !

    Nagy szükségem lenne a segítségére !
    Az éjjel arra ébredtem,hogy össze-vissza ver a szívem,szapora volt a pulzusom ⁄118⁄sec⁄.
    Autóba ültem és bementem az ügyeletre. Az orvosnő megállapította,hogy szívritmuszavarom k.m.n. van.
    Ez annak a jele,hogy nagyfokú idegkimerülésben szenvedek. Elirányított a h.orvoshoz,akihez nem megyek el!
    Abban kérném az Ön segítségét,hogy mit kellene csinálnom,hogy meggyógyuljak,mert a valóságban nagyon fáradtnak érzem magam.

    Klárika várná megtisztelő válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Klárika!
    Kardiológussal kellene konzultáljon.Betalocot (50mg2x1⁄2,reggel és délben) szedjen addig is, amig eljut a szakrendelésre.
    Üdvözlettel
    Dravetzky

  • Tisztelt Doktor Nő!
    Tegnapelőtt szokatlanul többet futottam a kelleténél és futás után 1 órával körülbelül el kezdett fájni a fejem. Bevettem egy fájdalomcsillapítót attól enyhült,jóformán el is múlt! Viszont amitől nagyon megijedtem olvastam interneten a subarchnoidealis vérzésről az agyban ami… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Mivel panasza megszűnt, félelme alaptalan, nem gondolnék SAV-re!
    Ismételt fejfájás esetén, okának tisztázása célszerű, beszéljen ideggyógyásszal. Átmeneti fejfájást többféle… Még több

  • Tisztelt Doktornő Azzal a panasszal fordulok önhöz hogy mit tudnék kezdeni vagy mitől lehet ez?.…

    Tisztelt Doktornő

    Azzal a panasszal fordulok önhöz hogy mit tudnék kezdeni vagy mitől lehet ez?.
    Már több mint egy hónapja kezdődött hogy éjszaka nem tudok elaludni.Mindig jár az agyam valamin gondolkodok és bármilyen álmos is vagyok az agyamat nem tudom kikapcsolni.
    Lefekvés után örülök ha rá 1 órán belül el tudok aludni:S
    Mi okból lehet ez?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Dravetzky Éva

    Kedves Kérdező!
    Biztos vannak szorongást okozó problémái, azért nem tud aludni.Célszerű lenne átmenetileg szorongás oldó, valamint az alvást is segítő Rivotril 0,5 este 1 tabletta szedése, Családorvos is felírhatja, igaz nem olyan nagy kedvezménnyel, mint a Psychiater! Ha elhúzodó lenne panasza Psychiátriai vizsgálatát javaslom.Este ne igyon teát, kávét,colát, napközben ne feküdjön le, este lefekvés előtt hasznos lenne a séta
    Dr Dravetzky